21171
LCD - Plazma
  • arty
    analog átvitel, használj DVI/HDMI kábelt
  • Banano
    háj,
    Hogy érted azt h vibrál?Csak akkor vibrál ha mozgatod az egeret vagy állandóan?
    Mert nekem viszont ilyen gondom van, de nem csak géppel hanem bármivel,habár nálam a hdmi kábel a ludas.Azóta se cseréltem ki..
  • Banano
    Úgy van szerintem is ahogy az előbb írták:)Marketing.De hogy szabad szemmel semmit se veszel észre az is biztos.
    Ha 1év múlva annyi lesz a neopdp ára mint a mostaniaknak akkor Te az S10-est nem fogod senkinek se eladni 200-ért:),ha meg 130-ért megy el akkor teljesen felesleges a váltás,mert annyival azért mégse jobb szerintem.
    1080 vs 900-ról nem tudok véleményt mondani,de a lényeg h mivel te 4-5méterről nézed ezért teljesen lényegtelen,mert a 720 vs 1080 között sem látnád a különbséget.
  • dbdadi
    Sziasztok!
    Tudnátok segíteni nekem abban hogy a TV-men(SamsungLE40B650T2WXXH) a kép miért vibrál ha összekötöm a számítógéppel?Nem HDMI kábellal van összekötve hanem sima Monitor drótját.
    kösz
  • arty
    egy szüval válaszolnék a számháborúra:

marketing :)
  • attila20
    értelek.
    Köszi szépen a választ, akkor szerintem s10-es lesz mert a hangfalszett már megvan oldva, igy tudunk kicsit többet áldozni a tvre.
    Amúgy meg mi a véleményed a Neopdpről szép és jó meg minden, csak majd esetleg 1 év múlva mikor már jobbak lesznek az árai? Meg arra is kiváncsi lennék, hogy tényleg ez a 600hz a 100hz helyett, meg a 900 soros mozgóképfelbontás helyett ugye az 1080-as van... ez szabad szemmel mennyire lehet feltünő? vagy ez már a technika újitások kiscsodái amit az emberi szem már alig érzékel? vagy ezt az eszmefuttatást inkább hagyjuk meg más időkre?:D
  • Banano
    Az S10-ben nem neopdp panel van,hanem "sima".100hz-nek annyiban van jelentősége plazma esetén h nem vibrál a kép,vagy legalábbis csökkenti azt, van aki még így is észre veszi van aki nem.
    4-5méterre 127centit válaszd mert meg fogod bánni később.Hidd el hogy annyival nem lesz jobb a kép,viszont az sokkal inkább feltűnő lesz h egy 20centivel kisebb tv virít a szobádban.
    P50X10 vagy S10..te döntésed ,de 4-5méterről semmi azaz SEMMI különbséget nem fogsz látni:).
  • attila20
    köszi szépen a választ
    ám igy utánajárogattam a dolgoknak és épp néztem hogy valahol az S10 Neopdp-nek irják máshol meg csak sima plazma. Valamint ez hogy most 400 hz 600hz vagy 100 hz kb olymind1? mert ugye jól hangzanak a marketing dumák amiket megjelenitenek újságokban és neten egyaránt.
    a másik esélyes még egy 106cm-es TX-P42G10E, csak ugye ez már mégis 20 cm eltérés. Ezzel is nagy gondban vagyunk hogy most egy új technológiás "kicsi" vagy egy "régebbi" nagy, mert kb úgy 4-5 méter lenne a távolság lehet inkább 4m mint 5.
    Tehát ezek a dolgok már az őrületbe kergetnek : )
    Köszi szépen a segitséget
    üdv
  • Banano
    háj
    ha full hd kell mindenképp ( bár nem látom értelmét de ezt már többször megbeszéltük:D ) akkor én inkább az S10-est választanám.(P50S10)
    Ha nem kell a full hd akkor X10-es és marad 100k-d valami ütős hangrendszerre,esetleg konzolra,vagy bármire.
  • attila20
    helo
    én azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy szerintetek 250-300 ezer közt melyik plazmát lenne érdemes választani
    én pl ezt néztem Panasonic TX-P50U10E. Már 1 hete csak bújom a netet meg az összehasonlitásokat de egyszerüüen nem tudom eldönteni hogy ezt érdemes-e megvenni, már lassan belezavarodok itt a különböző paraméterekbe és fejlesztésekbe.
    Ha tudtok segitsetek.
    Segitségeteket előre is köszönöm!
    Üdv
  • arty
    szerintem abszolut jol érted :)

plazmának amugy nem a játék ami igaziból árthat, játszanak sokan plazmán gond nélkül, hanem ha mondjuk a desktopot ottfelejted egy órára... na, az beéghet könnyen!
  • Gabriello100
    A fiam viszont ha hétvégén belelendül, néha nem 3-4 órát játszik a haverokkal egyfolytában, hanem picit többet ( nem is merem leírni hogy mennyit).
    Szóval a plazma egyelőre nekem kizárt. Az idei típusok is.
    Azt még megkérdezném, hogy ezek szerint full HD-s tévét jelenleg csak annak érdemes venni, aki azt blu ray lejátszásra használja , és másfél méterről nézi a képet , illetve aki PC monitornak szánja ? Mert azok alapján amit mondtál, tévézésre és dvd nézésre gyengébb mint a HD, "távolról" nézve pedig nem látsz különbséget a két típus képe között. Jól értem ?
  • Banano
    Bamako.

Szerintem már nem igazán kell félni a plazmától , feltéve ha idei típust veszel.Én is játékra használom,és 3-3.5óra után sincs gond vele..sőt ghosting sincs,és egyáltalán nem is találkoztam még vele.
    De persze azért pc-vel nem kötném össze 8-10órára.
  • Gabriello100
    Elnézést , most látom a mozgó logót. Bocsánat Banano .
  • Gabriello100
    Köszönöm a választ Bamako, sokat segítettél. Gyanítottam hogy ez a helyzet, és a bolti eladóknak az az érdeke hogy eladjanak, ezért ködösítenek egy kicsit ( vagy rosszabb esetben át is vernek ). Így azután marad a HD tévé, majd 5 év múlva beruházok egy általad is említett méretű tévébe. Jelenleg plazmát nem mernék venni, ugyanis azt a fiam időnként játékra használja ( PS 2 ) és félek a beégéstől, bár ahogyan hallom ez a veszély enyhül. De néhány év múlva ez valószínűleg teljesen kiküszöbölésre kerül ( gondolom én ).
  • Banano
    Nem, nem lenne jobb a képminőség,sőt mivel full hd-sat vennél ezért elvileg rosszabb is a dvd-k képminősége mivel a dvd felbontása közelebb áll a Hd Ready-hez mint a full hd-hoz.
    De egyébként Blu ray-nél sem látnál különbséget ilyen távolságból,ha eladod akkor inkább vegyél egy 107-es plazmát,vagy 200 környékén egy 127eset.
  • dyram
    akinek kell lcd led plazma féláron vadi új szóljon nekem 100.000 ft fölött esedékes csak pl 120.000 ft árú 65.000 forintba kerül a 5 ezer a fuvar pénz [email protected] ezen elértek
  • Gabriello100
    Sziasztok !
    Legyetek szívesek felvilágosítást vagy tapasztalatot adni nekem a következőben :
    Két éve egy 82 cm-es HD-s Samsung LCD tévén nézek gyári DVD filmeket. Tévézni csak ritkán szoktam. HDMI-os DVD lejátszót használok. A múlt héten kaptam ajándékba egy LG 370-es blu-rayt. Beüzemeltem, elég szép, de a következő 1-2 évben inkább ezen is dvd-t fogok nézni, ilyen áraknál nem sok blu ray filmet fogok venni.
    Az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne-e vásárolnom egy full HD-s készüléket ( esetleg 94 centiset vagy nagyobbat ? ). Érezhetően jobb lenne a DVD filmek minősége egy ilyen tévére felskálázva ? Vagy csak a blu ray filmeknél látnák különbséget ? Egyébként 2,5-3 méterről nézem a filmeket , a Samsungom pedig 2 éves modell. Várom tapasztalataitokat, véleményeket. Köszi !
  • JamesRyan
    OK,akkor csak a TV-t tekintve,
    40",samuk közül, 150e körül?
    LE-40B550 A5W tapasztalat?,
    Ezt találtam most hirtelen.
  • mateus33
    Jah hát akkor érthető a dolog. De nem tudom ez mitől függ, mert nekem eddig szerencsére 1 filmmel se volt gond, legyen akár 720 akár 1080.
  • arty
    Pontosan arra gondolok, amikor kollegának adtam 50 filmet és 5 (kábé) nem ment ... ha egy nem megy, amit éppen meg akarok nézni, az már éppen elég bosszuság :) én htpc-zek és mindenkinek ezt ajánlom :)
  • mateus33
    Nemtom pontosan mire gondolhatsz, de nekem a közel 80 mkv filmemből még eggyel se volt gondja a WD TV-nek.
  • arty
    (ahogyan a WDTV se helyettesít egy PC-t, mkvlejátszásra. a tv pedig még nagyobb kompromisszum lesz a lejtászható fájlok számát tekintve!)
  • mateus33
    Sztem WD TV-t nem fog helyettesíteni ilyen beépített lejátszó.
    A 37es meg kicsit lesz olyan távolról :) Én is onnan nézem, 42est vettem, de már elviselném az 50est is :D
  • JamesRyan
    Sziasztok,
    Totális zavarban vagyok:help:-)
    A szitu:- többnyire filmezés, 720p-s anyagok MKV(WDtv-t szereznék hozzá),DVD,később talán xbox.
    samsung márkából érdekelne,2,5-3 méter távolság.37" ban gondolkozom.150e körüli ár.
    Kérdezném,h a LE 37B550 nek az usb-s filmnézőkéje az mennyire helyettesíti a WDtv-t például,megállja a helyét MKV-s anyagoknál?
    Köszönöm a válaszokat,teljes a képzavar nálam.
    ÜDv
  • arty
    valami nagyobbat, pl 46b650 :) (feltéve h a nézési távolságod megvan 3 méter)

konzolra, "moziélményra" legalábbis nem árt! tévére neccesebb, hiszen az SD adás hibái jobban kitűnnek...

plazma?
  • bigiboy77
    Sziasztok!

Segitséget szeretnék kérni.
    2 TV között gondolkozok.
    Samsung 40b650 LCD
    Samsung ue-40b6000 LED LCD

Nem akarok internet tvzni. TVzni, mozizni illetve egy ksi XBOX360 at akarok használni.Szerintetek melyiket érdemes megvenni? Ha az árkólönbség nem igazán számít.
    Vagy mit érdemes megvenni 200 és 300 ezer forint között?
    Segitségeteket elöre is köszönöm
  • magorov
    Vagy ez 160ért
    http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=KDL+40+s+5500&x=50&y=1&min=&max=
  • arty
    130ért szerintem nem rossz vétel
  • magorov
    én PS3hoz használnám csak..
    játékra,de főleg filmekre..
  • arty
    a 100hz-nek SEMMI jelentősége
    ha PC-vel nem akarod használni, akkor vedd meg nyugodtan
  • magorov
    Üdv!

Már sokadik napom töltöm tv-k előtt, és találtam egy Sony KDL P5600-at..

Erről vélemény?

A fő kérdésem, mennyire lesz zavaró, ha pl ps3al játszok, hogy ez nem 100 Hz-es?
    Ami mellette szól, hogy otthon legolcsóbb helyen 167.000 ért találtam, viszont hollandba most meg tudnám venni 130ért..ami nem kis külöbség..

előre is köszönöm a válaszokat!
  • arty
    vagy valamelyik teszt előtt eljátszott a sharpness és/vagy edge enhancement csuszkával :)

origo=index=tech cikkekben szánalom
  • konrada
    3 m-ről látták a különbséget?? Kik tesztelték, sasok?? ;-))

Bár nekem jó a szemem (legalábbis még mindig látom a szemvizsgáló táblán az alsó sor alattit -nem fél méterről!;-), de a 40 coloson 3 m felett már egy jó SD digitális esetén már nem látom meg a különbséget, nem hogy HD ready-hoz képest!,-))

(Ha valóban látják a különbséget, akkor nem ezért, hanem azért, amit neked is magyaráztam 1-2 hónapja: a HD panelek általában újabb fejlesztések,és ezért alapból jobbak azonos kategóriák esetén.)
  • arty
    vakteszten fogadok, hogy 10-ből ötször a hdredi tűnt volna élesebbnek...
  • Banano
    Juj elfelejtettem idézni valamit ami nem rég került fel origo-ra ,, lcd és plazma : tévét karácsonyra" c. cikk.:

,,Ugyanakkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a full-HD-s kép kétszer olyan jó lenne, derült ki próbánk során. Két 32 colos LCD-tévén néztük egyszerre ugyanazt a Blu-ray filmet az említett felbontásokban: átlagos, 3 méter körüli távolságból csupán minimális különbség látszott, ha ezt számszerűsíteni akarnánk, nagyjából 20-25 százalékkal lehetett élesebb a kép full-HD-ben."

3méterről csupán minimális különbség látszott.
  • Banano
    Háj,
    ha több pénzed van akkor az X10-es panát választanám,de a C10-es is jó.Ghosting miatt inkább a panát ajánlanám,samsungok sokkal jobban hajlamosak rá.Plusz ha minden igaz akkor a panashop 5év garit ad most a tvkre.

• Sz0067
    Sziasztok!

Elég sokat olvasgattam itt is, és más forrásokat is, ebből nekem az jött le, hogy nekem inkább a plazma lenne megfelelő.
    Láttam két ajánlatot, ami megfogott.
    PANASONIC TX-P 50C10Y 190E.Ft.
    Samsung PS50B450B1 szintén 170E.Ft.
    Tudnátok ezekről mondani valamit.
    Egyáltalán plazmában szabad samsungot venni?
    Mondjuk a külalakja, kialakítása számomra a samsungnak szebb, tetszetősebb.
    Persze tudom, hogy nem ez a mérvadó, de ez is számít.
    Egyébként ma megnéztem a kettőt egymás mellett, és a samsungnak jobban tetszett a képe.
  • Gaben78
    megvan a plazmám, annyi a bajom eddig hogy néhány HD filmnél összetörik a kép+lila nagy kockák stb, a többi HD film meg tökéletes, vm jelfeldogozásra gondolok de nem jöttem még rá hogy mi, kb: 10ből 3 filmnél, amit leszedtem imax-os coral dok film az ilyen nézhetetlen... ATI HD4870 DVI->HDMI kábellel a TV hez.
  • Jockey
    alapbol fenyero 0, ezt vettem vissza -10-re, kontraszt 36 azt 26ra, ennyi visszavetel eleg?:)
    tobbel mar erosen sotetedne a kep..