21171
LCD - Plazma
-
mg8248 #11799 OFF:
Ha úgy vesszük (képátló/ár), akkor igen... Az említett projektor, vászon páros épp kijött volna a keretből, csak hát akkor nem lett volna min hallgatni. -
(ráadásul a vetítők relative "olcsók") -
mg8248 #11797 Üdv,
Hát igen, sokat rágódtam rajta... Nagyobb TV vagy kisebb, de hangrendszerrel. Végül is nem bántam meg, többet nem szerettem volna jelenleg rá költeni, mert most nem ez a legfontosabb dolog. Később jöhet a nagyobb... Miután megvettem az erősítőt egy avx-es fórumtárstól, az ott látottak után döntöttem úgy, hogy inkább projektor lesz a következő lépés! Na AZ nem volt gyenge! Egy kb 100-120"-os vászonnal... De ez még a jövő zenéje... :) -
#11796 Üdv,
hát igen szerintem is elég furcsa dolgot csináltál,de te tudod...mit ér a házimozi ha egy monitor nagyságú tv-t kell bámulnod?De ez fordítva is igaz,mit ér egy 50"-os ha nincs mellette házimozi.
Na jó mondjuk én akkor is a nagyobbikat választanám,mert házimozi nélkül is bőven el lehet filmezgetni,az nem olyan feltűnő mint -20-25cm képátlóban. -
mg8248 #11795 Sziasztok!
Anno én is itt kértem tanácsot, mire többszöri átgondolás után megvettem a TV-met (majdnem fél év volt mire megvettem, de ebbe az anyagiak is közre játszottak). Mondjuk nálam sokkal nagyobb a szoba, mint BBakternél, de én is olyan távolságról nézem kb, mint ó. A keret nálam 250-270k volt és 40"-ban gondolkodtam. A választásom először a Samu 40A656-ra esett, majd a 40B550-re. Időközben mérséklődött az ára 180k környékére, de még így sem láttam értelmét kiadni plusz 70-80k-t plusz 20 centiért, végül is maradtam 32"-nál és a Samu 32B450-es modellt vettem meg. Anyáméknak egy éve vettük meg az elődjét (32A451-est) és minden tekintetben meg voltam vele elégedve, ezért is esett a választás rá.
Azért érzitek: egy közép kategóriás 40"-ost akartam venni, végül vettem egy belépő szintű 32"-ost! Győzött a gazdaságosság! Tudom most sokak szemében istenkáromlást követtem el, de öröm is van az ürömben:
A rászánt keretből végül is lett egy "belépő" szintű HD-s házimozim! #taps] Az aláírásomban benne van, hogy milyen. Annyit kell mondjak, hogy nem bántam meg! A 72 cm-es CRT TV meg a Sony kompakt egérmozi után, így is besza-behu van... Nem mondom elviselném a 40-50"-t, de tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Főként 720p-s video anyagot nézek rajta, de ilyen távolságból csak akkor veszem észre a különbséget a 720p és egy nagyon jó minőségű avi között, ha akarom. Persze a különbség nagyobb képátlónál mutatkozik meg jobban. És az analóg kábel TV is egész jó 2,4m távolságról. Bár monitornak én nem használnám ilyen távolságról...
Üdv,
Gergő -
#11794 Ha neked az akkor nekem is.De 2.5méterre kicsi az a 82centi..
Optimális nézési távolság:
-
BBakter #11793 Ha a szobámnak jó elrendezése lenne én is vennék 2méter x 2méterest de szerintem nekem ez az arany középút. -
BBakter #11792 Ajánlott nézési távolság 2.4M - nem én találtam ki és biztos hogy lehet benne valami. Akkor ugy gondolom a 2,50 még ideális nem? -
#11791 Nem csak méret alapján,de szvsz tv vásárlásnál az legyen a fő szempont.Persze 42"-os szart sem kell megvenni,létezik az a bizonyos "arany középút" amit te úgy látom nem találtál meg,főleg,mivel 2.5méterről nézed..én 2.5-3méterről egy 42"-ost nézegetek,lent a nappaliban pedig 50-es van,mondjuk ott megvan a 6-7méter távolság. -
#11790 Sztem jó lesz monitornak is. Kezdetben minden tv nagy, nekem is olyan volt a 42es először mint vmi mozivászon :D Most meg 3 hónap után már hozzászoktam, simán elviselnék egy 50eset :D Mondjuk én szinte kizárólag HD filmezek, meg néha xbox. -
BBakter #11789 2 - 250 ről nézem, meg lehet fogom használni monitornak is ha jó lesz. Ha nem akkor nem. Amugy eddig kb 4,50 ről néztem egy 50 cm -est . Annál tuti jobb lesz. -
#11788 Nem az a lényeg milyen széles a szoba, hanem h milyen messziről nézed. Ha ez is 3m, akkor tényleg lehet nagyobb a tv, de ha 1m akkor természetesen felesleges :) -
#11787 majd térünk erre vissza 3 hónap mulva, amikorra "megszokod" a méretét. persze, lehet, hogy te leszel az 1 kivétel a tízből, aki nem vágyik utólag nagyobbra :) (vagy tényleg csak tévézel, nincs igényed "mozizni") -
BBakter #11786 Minnél nagyobbat hadd legyek én is kigúvatt szemű zombi...
A requiem egy álomért... :D -
BBakter #11785 Őszintén 3 m széles szobába minek vegyek 42-es tv-t? Te csak a méret alapján választasz? Ez a vicc... Jah amugy falikonzollal volt ennyi ami 15. de mindegy. Én a használhatóságra, kihasználhatóságra, meg esetleg használatával kapcsolatos tapasztalatokra, tanácsokra lennék kiváncsi.
Nem építő kritikára... :D -
#11784 Grat hozzá,nekünk is olyan van a nappaliban:).
Első pár száz óra-->csatorna logók kerülése,azaz próbáld minél többet dvd-ről hajtani,vagy bluray-ről vagy amiről akarod,csak ne legyen állandó logó vagy jel vagy bármi a képernyőn+visszaveszel valamennyit az értékekből, és akkor a ghosting-al sem lesz gond. -
attila20 #11783 nahát megszületett a döntés köszönöm szépen a segiitséget.
igy végül 2 hét bajlódás után mindent átgondolva tényleg fölös a fullhd igy a nyertes egy x10 es lett pana persze.
szerdán megyünk érte : )
Üdv és kellemes ünnepeket mindenkinek -
#11782 Nem rossz , tv nézésre, vagy bármi másra és valóban van egy kis gondja pc-vel összekötve,de egyébként csak dicsérik.Ha konzolra használod akkor nézd meg hogy miket írnak az input lagról,mert pl az idei 6-os szériásoknak elég nagy:). -
#11781 Ha már megvetted akkor mit írjunk róla?
Szerintem hülyeség volt megvenni de te tudod..82centis kis lyuk 159eFt-ért..vicc :) Ennyiért ott lett volna a 42LH3000 vagy Samsung LE40B550 meg még egy pár ami tv-re hasonlít és nem monitorra.
Egyébként meg tényleg jó áron jutottál hozzá,mert mindenhol ennyibe kerül.
-
#11780 nem forditva?
azt az okozza, hogy mindenféle képjavitást végez a tévé a képen és ez időbe kerül... probálj meg mindenféle "képjavitást" kikapcsolni, hátha! -
bigiboy77 #11779 Sziasztok!
Nekem az alábbi gondom lenne :
Most vettem egy 40b6000 ledes samsungot, ha DVD-t nézek rca val van összekötve olyan érdzésem van mintha kicsit gyorsabb lenne a kép a hangnál. Ezt mi okozhatja? A régi hagyományos Tv-n nem volt gond a DVD lejátszóval. Lehet hogy valami késleltetési beállitás okozza? Elég idegesitő. Segitségeteket elöre is köszönöm
-
eye4eye #11778 Nagyon-Nagyon szépen köszönöm a segitségeteket :) sikerült minden ugy volt ahogy mondtátok és mostmár megörzi :) Békés és kellemes ünnepeket kivánok nektek :) -
#11777 *10 sec -
#11776 masik forumon assze mazt irtak hogy az EXIT gombot kell 10src-ig nyomni, ez lenullaza a TV-t es a kovetkezo bekapcsolasnal megint megkerdezi hogy uzleti vagy otthoni felhasznalas. mashol allitolag nem lehet beallitani -
csanadu #11775 sziasztok! LG 42" lh 4000-est keresek megvételre. 170 000 körüli áron. -
r4pt0r #11774 Ez akkor van ha be van kapcsolva az a funkció aminek a nevét most nem tudom, de a lényege ha az üzletbe kiteszik a TVt és ott elállítja mindenki, akkor visszaáll fél óra után.
Nekem az első bekapcsoláskor megkérdezte ha jól emlékszem hogy hol akarom használni, de azt nem tudom hogy lehet megint előhozni.
-
eye4eye #11773 Sziasztok :)
Mi a családdal most vettünk egy Samsung LE-32B450 HD Ready LCD Televíziót. és egy olyan problémánk lenne hogy mikor beállitjuk a kontrasztot és a szineket meg a kép méretét félora elteltével visszaugrik az eredeti beállitásokra. sehogyse tudjuk beállitani, mindig visszaugrik. lehet amatör vagyok énis de valaki nemtudna segiteni? elöre is köszönöm :) üdvözletem küldöm -
mustacsshe #11772 Sziasztok.
Samsung le40a616 lcd tv-ről mi a véleményetek? Neten nem igazán találok sokat róla talán hogy vannak hibái számitógép csatlakoztatásnál... Mi nem fogjuk arra használni, érdemes megvenni??? köszönöm válaszotokat előre is, és kellemes ünnepeket mindenkinek!!!! -
BBakter #11771 Csáztok!
LG32LH7020 ról írnátok véleményt? Elég jó (viszonylag) áron jutottam hozzá. 159k
Ja és mi a különbség ez meg a 7000 között? -
Zsolt01 #11770 Minden féle felbontás beállítást kipróbáltam annó.
Annó leírtam mindent a LCD TV - PC összekötésbe.
Majd ha veszek új PC akkor HDMI-s videokártya ...
Addig marad így.
(Amúgy nem kell már a PC-ről néznem filmeket (AVI), USB-s DVD lejátszó és Pendrive. Jóval kevesebb áramot is eszik így legalább a "filmnézés".) -
#11769 és próbáltad a tévét 1280x720-ban 50/60hz-en, 1360x768-ban 50/60hz-en, 1920x1080-ban 50/60hz-en, 1024x768-ban 50/60hz-en hajtani? esetleg másik pc-vel/másik videokártyával? -
Zsolt01 #11768 TV HDMI bemenete jó, mert ismerős hozott 1 játékgépet és azzal jó volt. -
#11767 (vagy hátha a videokártya DVI kimenete) -
#11766 igen, rémlik a 32LG5000-es gond. gondolom mindenféle felbontást/frissítést próbáltál, az összes HDMI bemeneten? pc-n kivül más eszköz megy a HDMI-n? hátha a tévé a gond!
lehet azóta a kábel arrébb került 1 centivel és ott már összeszed olyan zavaró jelet, ami miatt a csíkok keletkeznek. egyik pécém az egyik tévémre nekem is VGA kábellal megy és ott is van zavar, aminek a tipusa/ereje attól függ, hol vezetem a kábelt :) ez van, el kell fogadni, hogy hibátlan képet analog átvitellel csak igen nagy anyagi ráfordítással van esély kapni (értsd: huszezres, másfél méteres, karnyi vastagságú, tizszeresen árnyékolt kábel ;) ) -
Zsolt01 #11765 Válasz gombot nem használtad, de nekem írtad.
(últkor pont te javasoltad a DVI/HDMI kábelt.
Vettem is, csak nincs jel, minden féle kép ezt írta a tv, ezt írtam is akkor, 2 kábellel is próbáltam.)
Kb. 1 hete még jó volt a sima monitor kábellel. -
#11764 50U10-es panasonicot még megnézheted esetleg
ha samut megveszed, irhatnál róla utólag tapasztalatot :) (ghostingról pl) -
ndlcsa #11763 Sziasztok!
Tv-t vásárlás előtt állok,és ki is néztem egy típust:Samsung PS-50B550 T4W.
3 méter a nézési távolság.
Műsorok:DVB-T,DVD, Bluray kb 33 százalék arányban a felsoroltak.
Kérdésem az ,hogy jól döntöttem-e.A pénz keret max 260 ezer ft.
Ekkora keretből Ti mit vennétek a fentiek figyelembevételével? -
r4pt0r #11762 Pláne 5 méternél. :D -
#11761 analog átvitel, használj DVI/HDMI kábelt
(analog átvitel: mindenféle zavart, zajt összeszed) -
Zsolt01 #11760 Ha már vibrálás előkerült mint téma.
kb 1 hete vettem észre, előtte nem volt ilyen!
Vízszintes csíkok vibrálnak 30LG5000 Lcd TV-n PC-vel összekötve!
(5 méteres sima monitor kábellel összekötve.)