LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
Thrash \'Till Death
A pozitívum az õszinte válasz lesz, ha felel. Ha vetít, azt úgyis érzed. Nem az a lényeg, hogy megjavítsák, hanem hogy ne menjen tönkre. Ha pedig mégis megfekszik, akkor marad a legyen rendes, teljes körû garancia. És szerintem is nagyon sok pénz 250e Ft, igenis alaposan körül kell nézni. A túl sok információ is zavaró lehet, de még mindig jobb "szûrni" közöttük, mint tájékozatlanul elkölteni 1-2 havi fizetést...
Sharp Aquos LC-32DH66E
Forza.
Más részrõl nem hinném, hogy 3 éven belül lecserélnem. Inkább audio-t fejleszteném, egy komolyabb hangfal szett + erõsítõ...
Azért 250 ezer forint nem kevés pénz... Az edigitalnál csupán 10 ezer forint a két tévé között a különbség.
Talán plusz egy pont a Samu javára, hogy van ismerõsünk a Samu szervizben... Már, ha ezt lehet pozitívumként említeni 😊
Forza.
Másik a Sony 3éves gari meg nem feltétlen a minõséget jelenti. Mert 3év alatt sok ember cserél és õk el se érik a 3 évet. De olyan termékem még nem volt ami a gari lejárta után szart volna be, vagy beszart gari alatt vagy a mai napig megy. És ezt minden mûszakira értem.
De ha valakinek a 3 év biztonságosabb érzetet ad akkor nyugodtan a W4000 meg a A656 szinte semmiben nem kül. (40es méretben), ez már csak ízlés kérdése.
Monitor terén Samu párti vagyok. CRT monitorom is az volt, szobatársamnak hasonló kaliberû LG-je volt. A Samunak sokkal szebb képe volt. Jelenleg Samu TFT-m van, öcsémnek LG. A helyzet ugyan az... A vicces az, hogy a TV-m viszont LG 😊. De azt nem én vettem, még TV cserekor nyúltam le anyáméktól... 😊
Nem tudjátok, hogy az AVPlanetnél mennyi garit adnak a Sonyra? Mert ha 2 évet akkor egyértelmû hogy hol venném, de ha nem akkor inkább többet rászánok...
Engem nem a garancia érdekel hanem hogy meddig megy, volt már rengeteg Samum de egyik sem szart be, Sony tv már inkább. Nah de nem lényeg mindenki mást szeret. 😄
Sharp Aquos LC-32DH66E
Sharp Aquos LC-32DH66E
Nem csak azért veszem meg, mert japán, de döntõ érv az is. Mi ezzel a baj?
Sharp Aquos LC-32DH66E
Thrash \'Till Death
A DVB-T tunerral pedig egy kicsit keveredésben vagy, mert annak a jelentõsége nem ott van, hogy egy elõfizetéshez nem kell STB, hanem hogy a "nemsokára" ingyenes fogható földi sugárzású digitális adásokat tudod STB nélkül venni. A DVB-S és DVB-C tuner válthatja ki az elõfizetéses (S=Sat - mûhold és C=Cable - kábel) STB-ket - amire ELVILEG a szolgáltatóval történõ egyeztetés során LENNE lehetõség, de persze itthon nincs.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Megnéztem a fórumba linkelt W4000-es tesztjét, igaz az 52"-os és nem 40".
"A Sony legnagyobb problémája, hogy a W4000 szériát mindenki a Samsung A656 sorozattal veti össze. A két TV ára között viszonylag kicsi a különbség, a Sony talán még patinásabb név és minõségibb érzést ad a vásárló pénzéért, viszont az A656-os meg eggyel feljebb van tudás alapján, és a saját véleményünk, tapasztalatunk szerint képminõségben is többet nyújt, talán csak a hangminõségben marad el a W4000 mögött. Noha mindkettõ nagyszerû TV, egyértelmû az A656-os fölénye, amit a Sony csak erõteljes árversennyel tudna kompenzálni."
Igaz ez a tesztelõk saját véleménye, de ha képminõségben többet nyújt és egy szinttel feljebb van a tudása az A656-nak, akkor miért ajánljátok mégis többen a W4000-est?
Csábító a DVB-T és C tuner, de miután olvastam, hogy a UPC kártyáját nem fogadja a W4000-es, így számomra mindenképp kell STB, ha a SONY, ha a Samu mellett döntök...
Ha pedig a HelloHD tényleg ennyivel jobb képminõséget produkál, akkor megérheti, hogy 2x annyiba kerül. De hogy mûholdon a sávszél? Mindenesetre megerõsíti azt amit mondasz, hogy nálam a T-Kábelhez képest nincs minõségbeli javulás a T-Sattal.
Arty, nekem eddig a T-csoporttal csak az volt a bajom, hogy drága. Az új mûholdas csomag viszont olcsó. 3 év alatt 1x kellett szerelõ, akkor a bejelentés másnapján délelõtt ki is jött.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Amíg nem a saját szememmel láttam addig én sem hittem hogy van különbség a két digitális szolgáltatás képminõsége között. Nap mint nap lehetõségem van a két rendszert összehasonlítani és bizton mondom hogy van különbség, mégpedig a "magentás" szolgáltató digitális SD képe jóval pixelesebb mint a Hellósoké. Hogy ez mitõl van nem tudom lehet a sávszél vagy akármi, de van különbség nem is kicsi!
Játékra LCD.
PV80 megéri a plusz pénzt, jóval szebb a képe a PX8/PV8-nál!
---
aranath: a t csoport javitási/ügyintézési sebességérõl is mesélhetnék - ugyan az a rémálom, vagy rosszabb, mint a "kicsik" 😞
Forza.
És ha mér a különbségeknél tartunk: a Hello HD alapcsomagja 4.900/hó, a T-Sat családi csomagja ugyanúgy 70 csatornával 1.990/hó. Legyen is több HD csatorna a Hello-nál, ha már 2,5x drágább... (megjegyzem, ha minicsomagban megrendeled a T-Sat-hoz a 4 HD adót 1.990-ért/hó, még mindig olcsóbban jössz ki). A mûholdon érkezõ, nem HD, hanem sima felbontású digitális adások minõségében pedig milyen különbség van?
Amit pedig ne felejts el, hogy a T-családot leszámítva az összes "új és kicsi" cég szervizhálózata rossz: egy esetleges hiba esetén 2-3 napig is TV meg telefon nélkül maradhatsz - ezt sajnos tapasztalta édesapám a UPC-nél és a szomszédom is (DigiTV) - Budapesten...
Sharp Aquos LC-32DH66E
Thrash \'Till Death
A Set Top Box-ban 4 listát készíthetsz, ahová olyan adókat teszel, amilyeneket akarsz, szabadon csoportosíthatod õket és ott már rendezgetheted a sorrendet. Én csináltam egy Általánosat, amiben benne van a régi kábel elsõ 10-12 általunk legnézettebb adója, egy Sport/zenét, egy Gyerek/ismeretterjesztõt, meg egy Hír/Film-et. Ami ezekbe nem került be, azokat gyakorlatilag nem is nézzük, de persze a fõmenübõl bármikor odakapcsolhatunk. Meg kell szokni, mert eleinte bizony kényelmetlen, hogy így váltogathatsz csak a csatornák között.
Ja, és már nem jön a 4HD adó...<#szomoru1>#szomoru1>
Sharp Aquos LC-32DH66E
Neked mi volt elõtte? UPC?
Sharp Aquos LC-32DH66E
Egyrészt jó, mert helyett van majdnem 80 csatornám (egyelõre a késõbbiekben külön minicsomagokban elõfizethetõ adók is ingyen jönnek, az HBO pack kivételével - hadd szeressek bele néhányba, hátha megrendelem majd címszóval). A HD adókon hihetetlen a képminõség, tûéles 1m-rõl is. Az STB pofás; a távirányító (bár lesír róla, hogy olcsó, még egy márkafelirat sincs rajta) nagyon kényelmes; a menü okos, viszonylag gyors és nagyon könnyen kezelhetõ.
Ami viszont nem tetszik: nem tudtak rácsatlakozni a korábbi kábelhálózatra (pedig ugyanúgy sima Coax), vagyis keresztül kell(ett volna) vezetni a falon kívül a szobákba, a külön STB-khez.
Nem lehet "okosban" minicsomagokat rákötni egy elõfizetésre (ezt sejtettem). <#szomoru1>#szomoru1> A képminõség a mûhold, a HDMI csatlakozó és a "rengeteg" átjátszó, elosztó hiánya ellenére nem lett jobb a kábelhez képest. És a legidegesítõbb, hogy a STB menüjében nem lehet sorbarendezni a csatornákat, csak ha külön listákat készítesz magadnak a kedvenc adóidról... Magyarul bonyolult végiglépkedni az összes csatornán és az 1-es gomb mindig az RTL-Klub marad, nem állíthatod oda pl. az m1-et. Ha ez mégis sikerült valakinek, akkor kérem szóljon, mert ezt utálom.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Sharp Aquos LC-32DH66E
Én Karácsonyra leptem meg egy 40w4000-el és igáid nagyon meg vagyok elégedve a kép és a hang is nagyon jó és a házimozira és pc-e is sikeresen rákötöttem .