LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vagy akkor már Z4500... Az már 200Hz-es <#wow1><#vigyor2>

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

Nem szeretem a focit 😊

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

FlyHigh
Meg a 40A656 támogatja a 100hz-es képfrissítést, foci nézéshez pl nem jöhet rosszul.

Thrash \'Till Death

Ha van ismerõsöd egy hivatalos márkaszervizben, akkor faggasd ki, hogy mi a véleménye!? Milyen hibákkal visznek be TV-ket, melyik típusra nincs panasz, átlagosan mennyi idõ alatt javítanak, vannak-e típushibák, szokott-e jelentkezni a Samsung, összegyûjteni a hibákat, hogy változtasson szoftveren, gyártási folyamaton (a Sharp pl. havonta jelent a közép-európai központnak). Ez mind árulkodik a minõségrõl. De a legfontosabb: õ venne-e Samut?
A pozitívum az õszinte válasz lesz, ha felel. Ha vetít, azt úgyis érzed. Nem az a lényeg, hogy megjavítsák, hanem hogy ne menjen tönkre. Ha pedig mégis megfekszik, akkor marad a legyen rendes, teljes körû garancia. És szerintem is nagyon sok pénz 250e Ft, igenis alaposan körül kell nézni. A túl sok információ is zavaró lehet, de még mindig jobb "szûrni" közöttük, mint tájékozatlanul elkölteni 1-2 havi fizetést...

Sharp Aquos LC-32DH66E

arty
kérdezd meg mennyi gond van velük 😊 (egyébként nem csoda h majdnem egy árban vannak, a 656 ellen inkább a W4500 menne, de az meg ugye abszolut jobb nála)

Forza.

Külsõre mind a két TV tetszik (40W4000, 40A656), a belsõ tulajdonságokra voltam kíváncsi, hogy melyiket érdemesebb megvenni... Az, hogy a Sony-ra 3 év gari van, az ad egyfajta biztonsági érzetet. Más tészta, de megesett már velem hogy egy winyó 1év 1 hét után szart be úgy, hogy dobhattam ki.

Más részrõl nem hinném, hogy 3 éven belül lecserélnem. Inkább audio-t fejleszteném, egy komolyabb hangfal szett + erõsítõ...

Azért 250 ezer forint nem kevés pénz... Az edigitalnál csupán 10 ezer forint a két tévé között a különbség.

Talán plusz egy pont a Samu javára, hogy van ismerõsünk a Samu szervizben... Már, ha ezt lehet pozitívumként említeni 😊

Azért állhatna 1 a Garázsomba, legalább addig míg eladom <#wink>
arty
A ferrari egy megbizhatatlan szemétkupac. Szép, meg van egy imidzse, de napi használatra (amire egy tévé is készül...) alkalmatlan.

Forza.

Nem a Ferrari az 1 célzás volt, nem számít hol gyártanak valamit. Ami számít hogy mennyi pénzbõl és milyen feltételek mellet.

Másik a Sony 3éves gari meg nem feltétlen a minõséget jelenti. Mert 3év alatt sok ember cserél és õk el se érik a 3 évet. De olyan termékem még nem volt ami a gari lejárta után szart volna be, vagy beszart gari alatt vagy a mai napig megy. És ezt minden mûszakira értem.

De ha valakinek a 3 év biztonságosabb érzetet ad akkor nyugodtan a W4000 meg a A656 szinte semmiben nem kül. (40es méretben), ez már csak ízlés kérdése.

nismoka
2010-ben várható a Sony-Sharp házasság LCD panel gyártásban, a Samu felkötheti a gatyót! 😊

Lehet, de egy Ferrari nem egy alap autó 😊

Monitor terén Samu párti vagyok. CRT monitorom is az volt, szobatársamnak hasonló kaliberû LG-je volt. A Samunak sokkal szebb képe volt. Jelenleg Samu TFT-m van, öcsémnek LG. A helyzet ugyan az... A vicces az, hogy a TV-m viszont LG 😊. De azt nem én vettem, még TV cserekor nyúltam le anyáméktól... 😊

Nem tudjátok, hogy az AVPlanetnél mennyi garit adnak a Sonyra? Mert ha 2 évet akkor egyértelmû hogy hol venném, de ha nem akkor inkább többet rászánok...

Szóval az olasz autók szarok, jah én se fogadnék el egy Ferrarit. 😄
Engem nem a garancia érdekel hanem hogy meddig megy, volt már rengeteg Samum de egyik sem szart be, Sony tv már inkább. Nah de nem lényeg mindenki mást szeret. 😄

Azért ezzel a kijelentéssel tudnék vitatkozni, mert kapásból tudok olyan webshopot ahol az LG tvkhez alapból 2 év garancia jár.
AVPlanet 233.000,-Ft, webshopon sincs olcsóbb... De mindenki eldöntheti, hogy olcsót akar rövid garival, vagy megér neki cirka 10%-ot, hogy 3 évig teljes körû garanciát kap. Egy Samuhoz vagy LG-hez ha ráfizetsz se kapsz 1 évnél több garanciát. Ez nem véletlen...

Sharp Aquos LC-32DH66E

Akkor érdemesebb lenne márkaboltban venni a 40W4000-est (akciósan 270e)? Mert az Edigitalnál csak 250e viszont csak 2 év garit adnak...

Sharp-om van, Made in Japan (egyébként nekik is van üzemük Lengyelországban és Mexikóban, de nem a FullHD paneles készülékeknek) - de a Sony is gyárt még Japánban és 3 év teljes körû garanciát adnak. Márpedig EZ a minõség garanciája. A kis japánok technikai téren még mindig a világ elõtt járnak.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Csupán annyi, hogy a Sony már rég nem Made in Japan 😊. Esetleg Slovakia, Csehország, Lengyelország. Úgyhogy ezt tessék elfelejteni. TV-k közül mára már csak a SHARP maradt amit Japánban gyártanak és ott is szerelnek össze.

Már miért felejteném el, hogy az egyik japán, a másik meg dél-koreai? Nem véletlen, hogy az egyik 3 év teljes körû garanciát vállal, a másik meg 1+1-et, a második évben pedig már csak javítást, ha szétesett a panel 10 sor pixelhibával, akkor is! Autóknál sem veszek olaszt meg franciát, bármilyen jól is néz ki. Számomra igenis jelent minõségi ugrást az, hogy egy LCD TV-t japánban szerelték össze és nem Portugáliában, Magyarországon vagy Vietnámban.
Nem csak azért veszem meg, mert japán, de döntõ érv az is. Mi ezzel a baj?

Sharp Aquos LC-32DH66E

40esnél is szinte 100% hogy Samu panel van, és szerintem felfele is. Tudomásom szerint meg a Sonynál is használak más panelt. Ezt meg hogy ki gyártja el lehetne már felejteni, azért megvenni valamit mert Japán, hát ez már csak ízlés kérdése.

FlyHigh
Fokozottan figyelni kell a plazmára azt írták ph-n, de az újaknál már inkább csak a ghost jellemzõ, de az eltûnik pár perc változó kép után. Azt írták, hogy egy "bejáratott" kb 200 üzemórás plazmának kell 20 óra kimerevített kép, hogy maradandóra beégjen. Felbontásra azt írták, hogy amelyik játék támogat 16:9-es képarányt annál tuti gyönyörû képe lesz, de ha nem támogatja akkor is valahogy át lehet méretezni a natívjára, hogy ne húzza szét. De mondjuk a teljes kikapcsolódás érdekében lehet inkább az alapötlet sony lcd-t megveszem azt kész, akkor abba tuti nem ég be meg stb.

Thrash \'Till Death

Nismokával egyetértve, én is a W4000-et, vagy a DH65/66-os Sharpot ajánlom (ilyen TV-ket használtam, használok, A656-osa egy barátomnak van). Szerintem a kép és az összeszerelés minõsége is jobb, japán gyártmány 3 év garanciával. A Samsung dél-koreai, fene tudja milyen panellal (csak a 32-esnél biztos, hogy saját) és szerintem messze nem olyan jó a képátalakító programja (4:3-ról 16:9-re), mint a másik kettõé, ráadásul a Samura jellemzõen az én szememnek túl erõs a zajszûrése, elmossa a képet. Az emberek arca, bõre természetellenesen sima és homogén - utóbbi ízlés kérdése!
A DVB-T tunerral pedig egy kicsit keveredésben vagy, mert annak a jelentõsége nem ott van, hogy egy elõfizetéshez nem kell STB, hanem hogy a "nemsokára" ingyenes fogható földi sugárzású digitális adásokat tudod STB nélkül venni. A DVB-S és DVB-C tuner válthatja ki az elõfizetéses (S=Sat - mûhold és C=Cable - kábel) STB-ket - amire ELVILEG a szolgáltatóval történõ egyeztetés során LENNE lehetõség, de persze itthon nincs.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Azért mert jobb a W4000 mert sony,meg nem tükrözõdik meg még 1000stb,csak ennyi.
Nismoka: Megkérdezhetem, hogy miért nem vennél Samsungot?

Megnéztem a fórumba linkelt W4000-es tesztjét, igaz az 52"-os és nem 40".

"A Sony legnagyobb problémája, hogy a W4000 szériát mindenki a Samsung A656 sorozattal veti össze. A két TV ára között viszonylag kicsi a különbség, a Sony talán még patinásabb név és minõségibb érzést ad a vásárló pénzéért, viszont az A656-os meg eggyel feljebb van tudás alapján, és a saját véleményünk, tapasztalatunk szerint képminõségben is többet nyújt, talán csak a hangminõségben marad el a W4000 mögött. Noha mindkettõ nagyszerû TV, egyértelmû az A656-os fölénye, amit a Sony csak erõteljes árversennyel tudna kompenzálni."

Igaz ez a tesztelõk saját véleménye, de ha képminõségben többet nyújt és egy szinttel feljebb van a tudása az A656-nak, akkor miért ajánljátok mégis többen a W4000-est?

Csábító a DVB-T és C tuner, de miután olvastam, hogy a UPC kártyáját nem fogadja a W4000-es, így számomra mindenképp kell STB, ha a SONY, ha a Samu mellett döntök...

Uncsi? A szóhasználat alapján korban inkább Hozzád passzol. :-) Nem cukkolni akartalak, de egy kifejezetten jó TV-nél miért ezt kell felhozni mindig?
Ha pedig a HelloHD tényleg ennyivel jobb képminõséget produkál, akkor megérheti, hogy 2x annyiba kerül. De hogy mûholdon a sávszél? Mindenesetre megerõsíti azt amit mondasz, hogy nálam a T-Kábelhez képest nincs minõségbeli javulás a T-Sattal.
Arty, nekem eddig a T-csoporttal csak az volt a bajom, hogy drága. Az új mûholdas csomag viszont olcsó. 3 év alatt 1x kellett szerelõ, akkor a bejelentés másnapján délelõtt ki is jött.

Sharp Aquos LC-32DH66E

nismoka
A pónilovon lovagolj ne ezen a dolgon az isten szerelmére, már nagyon uncsi..😊
Amíg nem a saját szememmel láttam addig én sem hittem hogy van különbség a két digitális szolgáltatás képminõsége között. Nap mint nap lehetõségem van a két rendszert összehasonlítani és bizton mondom hogy van különbség, mégpedig a "magentás" szolgáltató digitális SD képe jóval pixelesebb mint a Hellósoké. Hogy ez mitõl van nem tudom lehet a sávszél vagy akármi, de van különbség nem is kicsi!

Köszi a válaszotokat. Átértékeltem a dolgot és lehet, hogy mégis csak lemondok a plazmáról, mert csak használnám olykor monitornak meg hát ha rámjön akkor tudok 2-3 napot egyfolytában a konzol elõtt ülni. LCD-ben 32"-osat mit tudtok ajánlani olyan 120-130ezerig? Én a Lg6000 Scarlett-et néztem bár nemtudtam kipróbálni kábelen(sd adóval).
arty
Játéknál is simán beéghet, ráadásul 1280x720 alatti felbontásban nem tudsz rajta játszani, mivel 1024*768 4:3 felbontás, de a tévéd 16:9re széthúzza - nyújtott lesz a legtöbb game alatt.

Játékra LCD.

PV80 megéri a plusz pénzt, jóval szebb a képe a PX8/PV8-nál!

---

aranath: a t csoport javitási/ügyintézési sebességérõl is mesélhetnék - ugyan az a rémálom, vagy rosszabb, mint a "kicsik" 😞

Forza.

Igen, a különbség az különbség. Világít, elhalványul. Mint az 1 éves kislányom rózsaszín pónilovának a szeme. Király, hogy jól néz ki, hajrá!
És ha mér a különbségeknél tartunk: a Hello HD alapcsomagja 4.900/hó, a T-Sat családi csomagja ugyanúgy 70 csatornával 1.990/hó. Legyen is több HD csatorna a Hello-nál, ha már 2,5x drágább... (megjegyzem, ha minicsomagban megrendeled a T-Sat-hoz a 4 HD adót 1.990-ért/hó, még mindig olcsóbban jössz ki). A mûholdon érkezõ, nem HD, hanem sima felbontású digitális adások minõségében pedig milyen különbség van?
Amit pedig ne felejts el, hogy a T-családot leszámítva az összes "új és kicsi" cég szervizhálózata rossz: egy esetleges hiba esetén 2-3 napig is TV meg telefon nélkül maradhatsz - ezt sajnos tapasztalta édesapám a UPC-nél és a szomszédom is (DigiTV) - Budapesten...

Sharp Aquos LC-32DH66E

Akkor fel lehetne sorolni hogy a csavarok hol mások meg stb. 😛

nismoka
A különbség az különbség.

FlyHigh
Na elkezdtem utána olvasgatni a plazmáknak. Ha a legújabb generációból választok és nem akarom monitorként használni, csak filmre meg játékra sokak szerint lehetetlenség, hogy beégjen. 42"-os HDReady TV valamivel 200Watt alatt fogyaszt, hasonló Panasonic plazma 250Wattot fogyaszt a hivatalos oldal szerint, lehet megérné a többletfogyasztás a plazma technológia pozitívumait. Pontosan egy Panasonic TH-42PX8ES-rõl lenne szó 145e forintért, 1024X768-ban játékok alatt simán lehetne 8X-os élsimítást tolni. Vélemények?

Thrash \'Till Death

De ez 2 TV összehasonlításakor nem kéne odaírni, mert lényegtelen. Aki ezért vesz TV-t annak meg mindegy hogy mit vesz. 😄

nismoka
A Hello HD egyenlõre veri a T betüst, képminõségben is és HD adók számában is.

nismoka
Nem villog hanem világít, ha akarod. Nem fontos de jól néz ki este. 😊 Amikor kikapcsolod a tv-t szép fokozatosan elhalványodik. 😊

Kifejezetten jó mminõségû T-Kábelem volt (és okosban marad is). Az elõzõ lakásban volt UPC-m, az kicsit rosszabb volt mint a T-Kábel. Most T-Sat elõfizetésem van és jön mellette a T-Kábel is (nettel és telefonnal együtt).
A Set Top Box-ban 4 listát készíthetsz, ahová olyan adókat teszel, amilyeneket akarsz, szabadon csoportosíthatod õket és ott már rendezgetheted a sorrendet. Én csináltam egy Általánosat, amiben benne van a régi kábel elsõ 10-12 általunk legnézettebb adója, egy Sport/zenét, egy Gyerek/ismeretterjesztõt, meg egy Hír/Film-et. Ami ezekbe nem került be, azokat gyakorlatilag nem is nézzük, de persze a fõmenübõl bármikor odakapcsolhatunk. Meg kell szokni, mert eleinte bizony kényelmetlen, hogy így váltogathatsz csak a csatornák között.
Ja, és már nem jön a 4HD adó...<#szomoru1>

Sharp Aquos LC-32DH66E

Én úgy olvastam, hogy a csatornákat valóban nem lehet sorrendbe rakni,csak a kedvencekkel lehet variálni.Én is a héten rendeltem meg a szolgáltatást,így most egy kicsit aggódva fogom várni a szerelõt,hogy mégis mennyivel lesz ez jobb minõség,mint ami most van nekem..bár nekem jobbnak kell lennie,mert a trágya fibernet analóg kábel tv-je tényleg botrányos,egyes csatornák szinte nézhetetlenek,szóval attól csak jobb lehet majd.
Neked mi volt elõtte? UPC?

A villogó Sony logo marha fontos... <#kacsint>

Sharp Aquos LC-32DH66E

Hozzám tegnap jöttek a szerelõk és bekötötték a T-Sat mûholdas csomagját... Vegyesek az elsõ benyomásaim.
Egyrészt jó, mert helyett van majdnem 80 csatornám (egyelõre a késõbbiekben külön minicsomagokban elõfizethetõ adók is ingyen jönnek, az HBO pack kivételével - hadd szeressek bele néhányba, hátha megrendelem majd címszóval). A HD adókon hihetetlen a képminõség, tûéles 1m-rõl is. Az STB pofás; a távirányító (bár lesír róla, hogy olcsó, még egy márkafelirat sincs rajta) nagyon kényelmes; a menü okos, viszonylag gyors és nagyon könnyen kezelhetõ.
Ami viszont nem tetszik: nem tudtak rácsatlakozni a korábbi kábelhálózatra (pedig ugyanúgy sima Coax), vagyis keresztül kell(ett volna) vezetni a falon kívül a szobákba, a külön STB-khez.
Nem lehet "okosban" minicsomagokat rákötni egy elõfizetésre (ezt sejtettem). <#szomoru1> A képminõség a mûhold, a HDMI csatlakozó és a "rengeteg" átjátszó, elosztó hiánya ellenére nem lett jobb a kábelhez képest. És a legidegesítõbb, hogy a STB menüjében nem lehet sorbarendezni a csatornákat, csak ha külön listákat készítesz magadnak a kedvenc adóidról... Magyarul bonyolult végiglépkedni az összes csatornán és az 1-es gomb mindig az RTL-Klub marad, nem állíthatod oda pl. az m1-et. Ha ez mégis sikerült valakinek, akkor kérem szóljon, mert ezt utálom.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Ha csak tévézel, akkor 37" is elég, de mivel filmet is néznél, kell a 40". Az A656 tudása nagyjából megegyezik a DH65-ével, de utóbbinak jobb a képminõsége, a képátalakító programja, 3 év a teljes körû garanciája és japán. A W4000 rendelkezik olyan funkciókkal, amivel az elõzõ 2 nem, a részletes összehasonlításokat pedig lentebb megtalálod.

Sharp Aquos LC-32DH66E

nismoka
A 32"-es W4000-ben nincs WCG-CCFL, Live Color Creation, 10bit, ezek csak a 40"-es méretü W4000-tõl vannak benne! Én samsungot nem vennék de ez szubjektív! 😊

Köszönöm! Azon gondolkodtam, hogy lehet várok még egy kicsit és inkább 40"-osat veszek, mivel kb. 3-3,5m-rõl nézem és talán a 32"-os túl kicsi lenne... Ha már 40", akkor Sony 40W4000 vagy Samsung LE40A656?

nismoka
...WCG-CCFL.. 😊

nismoka
40W4000: 10bites szín feldolgozás, WCG-CCLF LCD panel megvilágitás, Live Color Creation, Xv color, USB port, világító sony logo, ezek mind hiányoznak a 40V400-bõl.

Upsz! Elnéztem! Nem a 40W4000-es van a szettben, hanem a 40V4000! A két típus között mi a különbség? Mert elõ ránézésre szerintem csak a mpeg4-es tuner hiányzik a V-bõl. Esetleg más különbség is van a két típus között? Bocs, hogy teleszemetelem a fórumot a külön postokkal...

Kifejezetten házimozira használnám. Egyelõre a DVD-vel, majd késõbb beruházok egy Popcorn Hour A110-re és akkor mehetnek a HD-s filmek is. 😊

Most szettben van a 40W4000 és a DZ660. Csak 20.000-el drágább mintha a 32"-ossal venném... 😊

Szia !
Én Karácsonyra leptem meg egy 40w4000-el és igáid nagyon meg vagyok elégedve a kép és a hang is nagyon jó és a házimozira és pc-e is sikeresen rákötöttem .
Bár... Megnéztem a Sonyt is és egyre jobban tetszik! Tudnál pár érvet mondani, hogy miért lenne jobb vétel a Sony, mint a Samsung? "Csak" 20.000-el drágább. Mondjuk a SonyCenter-nél 40.000-el, de ott 3 év gari van rá! Egyébként egy Sony DAV-DZ660-as házimozit szeretnék venni a tévé mellé, meg késõbb egy Popcorn Hour A110-et 😊

A Sharp sem rossz viszont nekem a Samu jobban bejön. Az az miért van, hogy az egyel nagyobb testvéreik között ekkora az árkülönbség? Sharp 37"-t már 170ért lehet kapni, a Samut viszont 210 alatt sehol?

Addig még sok víz lefolyik a Dunán,majd meglátjuk hogy alakulnak az árak.