LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha DVI nincs a kártyán, mi van rajta VGA ? VGA <-> DVI <-> HDMI kábellánc nem fog menni.
arty
LG 32LG3000

Forza.

Hali!
Vennék egy Tv-t.
Olyan 100e környékén!
http://www.photohall.hu/1751_panasonic_tx32lm70/
Erre gondoltam, valaki tud róla mondani valamit, vagy hasonlót ajánlani!
THX Szabi

ASUS M2N SLI-Deluxe ,-, AMD Athlon 64 4200+ ,-, 4*1 GB PQI RAM ,-, 250 GB SAMSUNG SataII ,-, ASUS ATI X1950PRO/256Mb

balla27
igazad van.bocsi

cloud.strife
Van PS3-am is, meg az összes GT 1-5p-ig, mind 100% kijátszva. Na de ez egy másik topic... 😄

www.digimomentsvideography.com

balla27
nem tettem hozzá,hogy ps3-on nem tetszett a gt5 prologue.remélem az igazi gt5 olyan tökéletes játék lesz,mint annak idején a 4 volt!ezért akartam a gt4-et nyomni,de szörnyû a kép ,ezen a tv-n.pár év,és itt van az 5.neked van ps3?lehetne online nyomni

cloud.strife
GT vuzi vagyok, nehéz újat mondani!! 😄

GT5 az egy dolog, nekem speciel van GT4 Prologue-om is. 😄

Szal télleg kell a component cable 😄

balla27
gt 5 prologue.ha nem jelent meg,akkor mi van itt a polcomon?.tényleg nem lett valami jó a kép,de egy próbát megért
köszi

cloud.strife
GT5 elég ratyi lett? 😄😄😄😄 Meg se jelent még 😄

Felskálázza egyébként, de nem lesz jobb a dolog, hisz a PS2 a kompozit kábelen már az analóg jelet küldi ki, így az már eleve veszteséggel megy, kellene venned egy PS2 kompozit kábelt, azzal lényegesen szebb lesz. Más megoldás nincs.

arty
ezt csak a felvevõ leirása tudja neked megmondani 😊

Forza.

balla27
dvd és tv között hdmi kábel van

balla27
szisztok!egy olyan kérdésem lenne,ha a ps2 gépemet a dvd felvevõ elõlapi bemenetén kötöm be,akkor felskálázza-e nekem az lcd tv-n a képet.simán nagyon rossz a minõsége.(tv 40v3000,felvevõ rdr hx680)nagyon kellene a gt4 miatt,mert a gt5 elég ratyi lett
.válaszokat köszönöm

Hogy milyen beálltásokkal használom? Változókkal (más a kábelhez, más a mûholdhoz, más a dvd-hez), de úgyis mindenkinek máshogy tetszenek a színek. Nyomkodd csak lelkesen, meg fogod találni a Neked tetszõt, hidd el. Idõbe telik, de megéri a próbálgatás. Nem lesz fakó, csak oldalról, nyugi.
Az AVPlanetnél 6-7 alkalommal vásároltam (mindig 25e Ft alatt - hangszóró a kocsiba, fejegység, ilyesmi), tehát a garival nem nagyon foglalkoztam, csak az árral. Elõbbirõl ezért én is csak sejtettem, hogy saját, utóbbi viszont nagyon jó. 3-4 eladó van az üzletben, egyfolytában csörög a telefon, mi is nagyon nehezen értük el õket anno, de pl. vasárnap nincsenek is nyitva. Kicsi bolt, alig 4-5 vevõ fér be.

Sharp Aquos LC-32DH66E

végigkérdeztem az olcsóbb webshopokat avplanet, nehagyjaki (ez utóbbi igen komoly bolt lehet,semikkorse veték fel a telefont) hogy van-e 37dh65 tv-jük de ezt a választ kaptam: "Sajnos a készülék jelenleg nincs készleten és a forgalmazó információja szerint egyenlõre készlethiány miatt bizonytalan a beszerzése." és saját garanciával adták volna tv-t
de végül is mindegy mert elindultam megvenni a mm-ba a 37d65-t 169-ért és legynagyobb meglepetésre 155eFt-ra akciózták le ,úgyhogy örültem mint majom a farkának
ti milyen képbeállítással használjátok elsõre mintha kicsitt fakó lenne a képe
Sziasztok!
Van egy 32LG2000 Lcd tv-ém. A gépet szeretném rákötni. Van itthon olyan kábel aminek az egyik vége DVI a másik HDMI. A videókártyám elég régi, Radeon 9250-es, eredetileg nincs rajta DVI kimenet, de vettem egy átalakítót. Így már össze tudom kötni. Viszont amikor a gépet bekapcsolom a tv-én pedig a hdmi2-esre váltok nincs jel. Mi lehet a gond? Szar, régi a videó kártyám? Rakjam újra a gépet? Egyébként csak az a driver van fent amit anno a videókártyához adtak.

arty
32" alatt nem fogsz normális tévét találni 😞

Forza.

Alexandra888888
Aha. Az biztos hogy szervízháttere nincs itthon. Akkor inkább gyûjtök egy márkásabbra. egy 56-66 cm-es nekem bõven elég.

Guer
itt uk-ban nyomatják
egyszoval: olcsó szar

Alexandra888888
Sziasztok, én az Acoustic Solutions tvkrõl szeretnék érdeklõdni, ismeri-e valaki ezt a márkát és hogy megbízható-e. Köszi annak, aki válaszol rá valamit...

FlyHigh
Inkább más forrásból szerzik, ezért van a gyáritól eltérõ garancia idõ is. Meg még ezek az only online boltok azért tudnak ilyen árakkal dolgozni mert csak egy raktár az egész, jóval olcsóbb üzemeltetni mint egy komplett üzletet.

Thrash \'Till Death

Melyik a jobb?
Panasonic TX-32LE8PA , Samsung LE32A330 vagy Philips 32PFL5403 ???
elõre is köszi
kevesebb haszonkulccsal dolgoznak az av planetnél vagy kevesebb a gari, esetleg más forrásból veszik mint az electroworld (pl.: külföldrõl)

GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650

jó reggelt!

amikor én kerestem a TV-met, már megvolt a konkrét típus, és a bruttó ár 150e és 280e (!) között mozgott
arty
eredetileg 140ért akartam tv-t venni, de miután az S paneles A551 kútbaesett, maradt volna az A656 "normális" helyen 200 ezerért ... kompromisszumot kötöttem és vállaltam a kockázatot avplanettõl 170ezerért 😊

Forza.

GregSB
Ezekszerint az õ garanciájuk sem annyira rossz, ha te megvetted így is? 😊

arty
kédezz rá a garira. ha hivatalos, gyári garit adnak, mint az EW, akkor megveheted, hiszen nem náluk kell érvényesiteni

(én náluk vettem a samsungot, az pl szürkeimport volt, hiszen nem kaptam rá hivatalos, itthoni samu garit, hanem avplanethez kell visszavinnem, ha gáz lesz ...)

Forza.

GregSB
Sziasztok!

Kinéztem egy LCD TV-t, ami EletroWorldben 20 ezer Ft-al drágább mint AVPlanetnél. Utóbbinál még nem vettem soha semmit, de jókat hallottam róla általában.

Azt szeretném kérdezni hogy szerintetek hogy tudják 20e-el olcsóbban adni? Van valami trükk a dologban (pl garanciával trükköznek), vagy tényleg semmi gáz nincs és vegyem meg ott?

FlyHigh
Pedig a Sony szalon sem olcsó, mondjuk a garancia az biztos 3év ott.

Thrash \'Till Death

Sziasztok, valakinek van tapasztalata Samsung LE-37A615 LCD TVvel?
Miben tér el a 656ostól? Érdemesebb az LE-37A615öt venni mint a 40A558-at? Nagyjából egy árban vannak.
Épp most került a kezembe a madaras teszkó (auchan) szórólapja... A 40W4000-t annyiért adják, mint a Sony szalon <#vigyor3>

Ráadásul úgy tüntetik fel, mintha nem a képátlója, hanem a kép szélessége lenne pl. 102 cm...

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

Alexandra888888
Sziasztok! Valaki ismeri ezeket a márkákat? GRXMi a véleményetek ezekrõl? Árban nagyon jók de a minõség...? Köszi

Akkor éri meg, ha megkapod ugyanazt a 3 év teljes körû garanciát, mint az EW-ben vagy a MM-ban. A plusz szolgáltatását, vagyis a DVB-T tunert nem igazán használod ki, ha van bármilyen kábel- vagy mûholdas elõfizetésed, de pár év múlva jól jöhet mondjuk 2. tévének vagy elõfizetés nélkül a nyaralóba...

Ha javasolhatok: az AVPlanet-ben 179.500,-Ft-ba kerül a 37DH65. Megéri odatelefonálni, mert (szoktam ott vásárolni) jó kis üzlet és valószínûleg a TV-hez is rendes garit adnak. Kérdezz rá! Ha megkapod a 3 évet (a Sharp-hoz 2 jár automatikusan, a +1 évhez regisztrálni kell), akkor azt vedd meg, de ha nem, akkor maradj a sima D65-nél.
Remélem segítettem!

Sharp Aquos LC-32DH66E

Sziasztok!

A médiában most 169eFt a sharp 37d65, szerintetek megér plusz 10-15eFt-ot a 37dh65 egy bizonytalan garanciás webshopos vásárlással,ami számomra megbízható ott már 200Eft digitalko de az ew-ben is ennyi most?
arty
számítógéphez csak LCD!

ebben az árban egy LG 32LG3000-est nézz meg - nem nagyon van választék 😊

Forza.

Hali! most állok tv vásárlás elõtt és nem tudom hogy mi a különbség az lcd és a plazma tvk között.Valaki tudna segíteni és mondani valami jó tv-t amit elsõsorban számítógéphez és tvzéshez használnék 100e Ft körül?
Elõre is köszi
arty
Semmi szükség 46"-ra. Kicsi 😊)

nismoka: csak annak jó a kamuképkockákat kitalálo 100/200/600hz-es tévé, akit nem zavar, ha az Indiana Jones 4 homevideonak látszik tõle 😉

Engem elmondhatatlanul zavar, jobban mint egy 50hz-es CRT villogása.

Forza.

Köszi Nismoka, ez hasznos, bár én is olvastam ezt a cikket anno, mielõtt TV-t választottam volna. Nekem ez számmisztika. A lényeg úgyis azon van, hogy egy nem létezõ képkockát tervez meg a számítógép. Egy algoritmus elemzi a szomszédos pixeleket és legyárt egy fiktív képkockát. Ha jó a szemed és látod a szaggatást vagy elmosódást, akkor ahhoz is jó a szemed, hogy lásd a természetellenességet (a simaságot, ahogy Cloud írta). Én nem láttam az X4500 100Hz-es képét, de amit néztem ott nem volt érezhetõ különbség 50 és 100Hz között. Biztos nem elég "gyors" filmet néztem, vagy rossz a szemem (amúgy az <#wink>) de mindent meg lehet magyarázni, amivel több pénzt vesznek ki a vásárlók zsebébõl.
Nekem ez egyenlõ az egymilliós dinamikus kontraszttal, amivel rálicitálnak egymásra a gyártók, hogy a tájékozatlan, vagy könnyen befolyásolható embereket hangzatos "képességekkel" és logókkal magukhoz édesgessenek.
De ezen nem ugrunk össze, mint a világító feliraton! <#kacsint>

Sharp Aquos LC-32DH66E

cloud.strife
A 46X4500-as 100Hz Pro-ja nem tudom hogyan csinálja, de nem azt a hatást kelti mint anno az én 32D3000-em, illetve a több általam látott más márka, azaz hogy olyan minden felvétel, mintha homevideós kamerával rögzítették volna, hanem úgy mûxik, hogy a gyorsabb kameramozgásoknál (ahogy Nismo is írja) egyrészt nem szaggat a kép, de nem is olyan sima hogy zavaró lenne, másrészt pl egy kamera oldalsvenknél a kép 3x élesebb, mint nélküle.
Az egyetlen általam látott 100hz aminek értelmét látom. Saját HD filmemmel teszteltem, amire komoly összegekért vásárolt film effekteket pakoltam, hogy szaggasson. 😊

nismoka
Bizonyos esetekben pld gyors oldalirányú kamera mozgás esetében jót tesz a 100Hz mivel volt szerencsém olyan Blu-ray anyaghoz ahol a gyorsan mozgó tereptárgyak egy 50Hz-es LCD-n akadozva jelentek meg, a 100Hz-es viszont teljesen folyamatossá tette azt. Nem vagyok énsem oda a 100Hz-ért de egyes esetekben nem rossz az. A 200Hz viszont már fura dolgokat mûvel itt ott. 😊

nismoka
KATT! "A jellemzõen egyre élesedõ piaci versenyben az LCD panelek saját válaszidejének javítását célzó mûszaki fejlesztések mellett egyre nagyobb figyelmet kap egy a képelmosódást mérõ módszer, az úgynevezett „Motion Picture Response Time” (MPRT) azaz Mozgókép Válaszidõ. Ahogy a fenti grafikon is mutatja az 50Hz-es és 100Hz-es képfrissítés MPRT-je, s így képelmosódási viselkedése közötti különbség figyelemreméltó. A 8ms-os saját válaszidejû panelt 100Hz-es képfrissítéssel meghajtva kiemelkedõ, 11,4ms MPRS érhetõ el, míg az elméletileg 0ms-os panel 50Hz-es képfrissítésû meghajtásával is csak 16,0ms MPRS lenne lehetséges. Vagyis a 100Hz-es képfrissítésû panelen sokkal kevésbé látszik mozgáselmosódás."

Az X4500-hoz nem volt szerencsém, arról nem nyilatkozom, de a Sharp XL, a Samsung A656 és a Sony W4500 100Hz-éhez igen. Szerintem tökéletesen felesleges szolgáltatás. Ha valakinek tetszik, válassza és fizesse ki, de nem fogom tudni megérteni. Elõbb gyõz meg Arty a 46"-os képátmérõ nélkülözhetetlenségérõl...

Sharp Aquos LC-32DH66E

arty
lehet nekem meg csak savanyú a szõlõ, h max 60hz-n "vibrál" a szegény samum 😄

Forza.

Ez a Hzmánia kikészít. Abszolút néphülyítésnek tartom: nézzen animációs filmet az, aki számítógép által kreált, a valóságban nem is létezõ képkockát akar látni. Hogy az emberi szem tökéletlen ahhoz, hogy ilyen különbségeket észrevegyen egy 5-6 ms képfrissítésû TV-n, az 100%. Inkább legyen 2ms a képfrissítés, mint a monitoromon, az tényleges különbség (mondjuk valószínûleg ugyanúgy érzékelhetetlen) de én húzást sem a Sony-mon (8ms), se a Sharpomon (6ms) nem láttam. Akkor meg minek a 100Hz???

Sharp Aquos LC-32DH66E

cloud.strife
Ja, mer a hótszar kóreai márkák már tolják a híreket, hogy nekik bezzeg 240hz... 😄

Amúgy a 100hz-nek még lenne értelme (márakinek) de igazán profi minõségben én még csak egy modellbe láttam: 46X4500
Ott nem véletlen a 100Hz Pro megnevezés sem, 3x lenyomja a Z4500 200hz-ét is.

arty
leegyszerüsitve: 25 képkocka hasznos informáciodból csinál a tévéd 60/120/200/akármennyit ... ettõl még több hasznos infot nem kapsz.

Ha ehez hozzáveszed, h az LCD nem remeg 50hz esetén sem ...

... megkapod az értelmét is: 0

Forza.

FlyHigh
Ezért kell nagyon megrágni, hogy mit veszel, mennyiért. Én még a plazmát sem zártam ki, igaz azóta letettem róla.

Thrash \'Till Death

Tényleg ekkora kamu?

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

arty
mindgyik, nem kérdés.

de ezzel a 200hz húzással most a sony az élmezõnybe került 😊

Forza.

Melyik gyártó nem hülyít? <#vigyor3>

arty
én 1600hz alatt már nem veszej uj tévét. 1200 körül is még látom, ahogy vibrál a panel ... <#rolleyes>

sony az élen a néphülyítésben ...

Forza.