21171
LCD - Plazma
  • JATYA
    Sajna azt nem tudom megnézni,mert nincs olyan kivezetéssel eszközöm.
    Mi ölte volna meg a bemeneteleket?
  • arty
    próbálj ki egy hdmi-s dvd lejátszot vagy valami más eszközt a tévén, hogy megtudd vajon nem-e a tv bemenetei haltak meg! ha az megvan, akkor a szgépedet kell "tesztelgetni"
  • JATYA
    Sziasztok!

Vettem egy Panasonic tx-l42u10e tipusu lcd tv-t.
    Az a gondom,hogy a számitógépre kötve az elsőnapokban lejátszható volt film.Először az egyik hdmi-n aztán ezen semmi.A második nap csak a második hdmi-n.Most egyiken sem látható kép.A műszaki leirása egyenlő a nullával!Erről nem ir konkrétan semmit.
    A számitógépemen ati radeon x 1650 videokártya van.
    Nagyon szépen kérek mindenkit,hogy segitsen nekem ebben,mert bosszant,hogy mi a baj,min kellene állitanom.

Előre is köszönöm!
  • SIDE76
    Sziasztok!

Melyik modellen lehet jobb az SD adás minősége?

Samsung 46B650
    Sony 46W5500

Ezen két modell közöt gondolkodom. Mondjuk a Sony elég drága a Samsunghoz képet :(

Előre is köszi a válaszokat!
  • konrada
    Szerintem sokkal. Ugyanis a márkás gyártók addigra kiveszik a kínálatukból a HDready készülékeket, így az olyan paneleket már csak az összeszerelő gyártók (Hyundai, Orion és egyéb fantázianevű)használnak majd, akiknek már a fejlesztésért nem kell fizetni.

Most vett az anyós egy 82 cm-es Oriont, és meglepően jó a képe és a szolgáltatásai a 70 ezres árhoz képest. (Persze az egyértelműen látszik, hogy 2-3 éve befejeződött fejlesztési színvonal, szóval csodák nincsenek.) No ennél már nem nagyon lesznek szerintem olcsóbbak, mert ugye kell bele tenni még egy tunert, az mpeg4-est.
  • Inquisitor
    Szerintem ez kiszámíthatatlan, 2012 marha messze van még. Pár éve 200e alatt picivel volt a legolcsóbb 26-27"-os tévé. Most nemrég voltak akcióban 70e körül olyan 32"-os készülékek, amik egy éve simán 120e fölött voltak. Akciósan lehetett több 90-100e közötti készüléket kapni 32" méretben kapni rendes Mpeg4 tunerrel, volt köztük full HD is. Vagy nézd meg mennyit estek 2 év alatt a 32, 37, 42 colos készülékek.
  • Zoli007
    Helló! Azt szeretném megkérdezni, hogy az analóg földi adást mikor készülnek megszüntetni, és hogy addigra mennyivel lehetnek olcsóbbak a 82 cm-es HD-ready tv-k. Esetleg ha az elsőt nem tudná senki, akkor mondjuk úgy egy év múlva mennyivel lehetnek olcsóbbak. Kössz!
  • arty
    lesz kép, de a nagy felbontás a sima VGA-n már elég homályos képet szokott adni ...
  • BBakter
    Hát ezen sajna nincs csak a vga. Azzal működni fog? Felbontások jók lesznek Full HD -ig? Elvileg a videokártyám bírja. Ati x1400 256mb
  • arty
    ha a laptopon nincs DVI vagy HDMI kimenet akkor a igen, próbáld a VGA kábellel
  • arty
    2009-ben svideo? ez nem a 80as évek, használj DVI->HDMI kábelt
  • BBakter
    És ha normál pc kábellel próbálom?
  • BBakter
    Hát én nálam ilyen opció nincs. Képarányt azt lehet. De ilyent nem találok. Pedig ha full HD -s akkor elvileg mennie kéne 1920 x 1080 ban nem?
  • Banano
    Képformátumban : "Nem méretezett" -et kell beállítani.Legalábbis nálam ez volt a hiba.
  • BBakter
    Szasztok!
    LG 32LH7020 -at összedugtam S-Video-n laptoppal csak 1024x768 as felbontásban fér rá a teljes kép az mitől van? Tudok állítani rajta?
    Ha ennél nagyobb a felbontás lelóg a széle.
  • teknősbika
    Találtam egy ilyet: link
  • konrada
    Tulajdonképpen, mivel a HDready lcd-k nagyon belépőek és több évvel ezelőtti technikán alapulnak, a fullHD előnye minden méretben kijön... de csakis az újabb és fejlettebb panelek miatt.

Ha arra vagy kíváncsi,milyen messziről látható meg, hogy fullHD, vagy ready, erre találsz táblázatot. A saját tapasztalatom 40"-nál 2,5-3 m felett már nem látszik az, hogy fullHD, vagy SD.

..de lehet, hogy jobban jársz nagyobb távolságnál egy HDready plazmával, mivel 4 m-ről még egy 50"-oson se veszed észre a felbontás béli különbséget és tényleg ár-értékarányban jobb. (De előtte keress egy olyan ismerőst, akinél meg tudod nézni, mert a plazma villogására van, aki érzékeny, mint ahogy a phosphor-lagra is és ghosting, beégés is bejátszik.)De olcsóbb LCD-knél viszont a kép általában tényleg f.s és ennek meglátásához semmilyen túlérzékenység sem kell.
  • Banano
    Nem a méret a lényeg hanem a távolság.
    Ha 5méter a képátló de a Gellért hegyről nézed akkor aztán lehet akármilyen HD felbontású az a tv úgysem fog kijönni az előnye.
    Full hd-t max monitornak érdemes venni,de mivel a tv-t úgysem 1-1.5méterről nézed ezért nem jön ki az előnye.
  • teknősbika
    Azt még had kérdezzem meg hogy ha fullhd lcd-t akar venni valaki, akkor mondjuk van egy minimális méret aminél kijön az előnye? (pl 94cm)
  • Banano
    Igen,mivel plazma.
  • teknősbika
    és ennél az sd adás is jobban néz ki?
  • Banano
    Egyszerű is.

P42X10-est válaszd,igaz hogy 20k-val drágább de 25centivel nagyobb.:)Ennyi.
  • teknősbika
    Jajj... aszittem eccerűbb lesz.
  • arty
    4 méterre, főleg tévézni szerintem is a 42" X10es panát vedd - és később a fullhd minidig is SOKKAL jobban fog rajta kinézni, miközben a 32"-esen 4 méterről azt sem látnád, hogy bluray-t vagy digitv-t nézel (kis tulzással)

szal, a felbontás önmagában nem elég, méret is kell mellé

(apámnak egy 42PV80as (X10 elődje) plazmája van és hajtottam már 1080as anyaggal is, SOKKAL jobban néz ki rajta, mint a tévéadás! nyilván egy 1920x1080as tévén még jobban nézne ki, mint ezen az 1024x768ason, de ha egyszer nincs keret 250ezres tévére, akkor nincs mit tenni. az biztos, hogy a nagy plazmával jobban járnál, mint a kis LCD-vel, bár kicsit az is kilóg a 120ezres keretedből (140k az ára), de ahogy mondtad nem egy évre veszed)
  • mg8248
    4m-re felesleges FullHD... 2,4 m-ről alig észrevehető a HDReady és a jó minőségű avi között a különbség, nemhogy ha FullHD...
  • teknősbika
    Az hogy nem fullhd nem jelent hátrányt a későbbiekre nézve? Arra gondolok hogy idővel fullhd adást is néznének rajta. Mondjuk az a gubanc hogy az meg még nem annyira elterjedt.
  • Banano
    Szerintem jobban járnál egy 107-es plazmával , mint egy 82-es lcd-vel:).
    Mondjuk ez kiesik a keretből egy kicsit,de 20k-t majd csak összeszedsz valahonnan.:link
  • teknősbika
    Samu b530? itt
  • teknősbika
    A mindigtv miatt nézegettem főleg a fullhd-t meg hogy dvb-t és mpeg4 dekódoló legyen hozzá - ne kelljen 30 ezerért venni.
  • mateus33
    Bár nekem is csak lcd-m van, de itt is többen mondják, h filmezésre jobb a plazma. Kis méretben távolról nézve meg nem veszel észre semmi különbséget a fullhd meg a hdready között, de lehet még közvetlen közelről se.
  • teknősbika
    Nem pc, egyelőre csak tányéros digi van ott ahova kellene. Idővel gondolom jobban terjed majd a hd és az ember nem egy évre veszi a tévét. Persze lehet nem jól gondolom.
  • mateus33
    Mire használnátok főleg? Plazmán is érdemes elgondolkozni ha nem PC-re lenne kötve elsősorban.
  • teknősbika
    120k a keret.
  • mateus33
    4 m-re 32-es tv? :O A fullhd ki se jön olyan messziről. Oda beférne akár egy 50es is :D Nekem 42es van, az még tűrhető 3-4 m-ről, de néha közelebb ülök :)
    Inkább nézzél nagyobbat!
  • teknősbika
    Fullhd-t nem érdemesebb venni? Ezt néztem ki: LG 32LF2500, de fogalmam sincs jó választás e. Igazából azért 80 centisre gondoltam max 4 méterről sasolnánk és ahova kellene ott tányéros digi van egyelőre.
  • Batistuta007
    tudom hogy nem egy formátum,és meg is csináltam tsmuxerrel csak a sima m2ts-t meg a struktúrásat is.már csak arra tudok gondolni hogy sdhc kártya kell neki.de nem értem mi lehet a különbség a kettő között.azért várok még ötleteket
  • mg8248
    Én is csak ajánlani tudom a Samsung 32B450-et. Nekem az van és nagyon meg vagyok vele elégedve!

Sokat javult szerintem az elődjéhez képest! Egyetlen bosszantó dolog számomra az az, hogy az új modellnél már csak menüből lehet kapcsolni a HDMI-t, míg az elődjénél volt egy HDMI gomb a távkapcson. Tudom, ez egyéni szoc. probléma, de mivel csak azt a használom, ezért egy kicsit zavaró...
  • arty
    az avchd formátum nem egy fájlt jelent ... txMuxerrel csináld meg a strukturát és tedd át az sd kártyára, akkor talán jó lesz!

teknősbika: Samsung 32B450 (99k extremdigitalban pl) - mondjuk nem ártott volna, ha leirod, mire vennéd, milyen messziről néznéd ;) (mert közel se biztos, h nekd egy hdredy 32"-es LCD-re van szükséged)
  • teknősbika
    Hi! 120k-ból kellene kb 80 centis lcd-t venni. Ajánlanátok valamilyet?
  • Batistuta007
    hali

olyan kérdésem lenne hogy van egy panasonic full hd plazma tv és sd-kártyáról akarunk lejátszani filmet.vagy jelen esetben valamit amit egyáltalán lejátszana.ahogy olvasgattam avchd-t kellene játszani de semmi egyfolytában azt írja nincs lejátszható formátum.mkv-ben mts-ben és m2ts-ben próbálkoztam.fényképeket tudok nézni a kártyáról.ötleteket várok.legjobb az lenne hogyha olyan tudna írni aki már próbálta.előre is köszi a válaszokat