LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arty nem tudom emlékszel-e még, hogy abban az idõben mennyit szekáltalak, hogy az Xbox360-at, hogy a legjobb rákötni a tv-re. Tegnap ki tudtam próbálni minden megoldást mivel kaptam egy HDMI kábelt a Tv-hez. Nekem a HDMI-s megoldás nem jött be olyan volt mintha nem lett volna élsimitás a játékokon. Viszont Vga-n keresztül nekem jobban tetszik a kép.

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

Van nálam egy érdekes jelenség, ha a DigiTv-s beltérit az 1-es scartra dugom akkor a háttérben halvány csíkozódást lehet látni. Ha viszont a 2-esre akkor megszûnik ez a jelenség. Mitõl lehet ez?

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

arty
az 1080i képkockánként 540 sor valodi (uj!) infot tartalmaz ... innentõl ... 😄

Forza.

arty
azt tudod, hogy 32" méretben a fullhd-nak csak kb. 1-1.5 méterrõl van értelme ?
biztos ilyen közelrõl néznéd?

Forza.

Jajj, Cloud, dehogy kezdõdik, de a kábelszolgáltatók adását DVB-C, a mûholdasokét DVB-S tunerrel fogod, ha nem kell/nincs STB. A DVB-T az ingyenes, földi mûsorszórás vételére szolgál, márpedig ott szerintem 1080i-ben sem adnak. A Duna Tv-t, az Autonómiát, az ATV-t és a Hír TV-t is 576i-ben sugározzák, márpedig az messze van a FullHD-tól.
Opcsi, olvass vissza néhány ezer bejegyzést :-), mert errõl a 3 készülékrõl rengeteget írtunk - egyikkel se jársz rosszul. (Mondjuk a 100Hz-es kívánságod a felsoroltak közül egyikben sem teljesül...)

Sharp Aquos LC-32DH66E

Hello

LCD TV vásárolnék az elkövetkezendõ hetek során.
A rengeteg tévé közül az alábbi három befutó van:

Sony KDL-32W4000
Samsung LE-32A656F
Sharp LC-37DH65E

DVD és BluRay nézésre használnám, meg tévézésre (analóg és digitális UPC). Számítógépet vagy konzolt egyáltalán nem akarok rákötni.
Mit tudtok/gondoltok ezekrõl a tévékrõl, ill. mit tudnátok ajánlani LCD-ben Full HD-s, 1080p-s, 100 Hz-es tulajdonságok mellett?

Köszi!
cloud.strife
Na már megint kezdõdik a "1080i az nem is FullHD" vita!!! 😄

www.digimomentsvideography.com

A talpa.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Aranarth látom a tied DH66-os. Mi a különbség a DH65 és a DH66 között?

Szeva Leky! Anno kipróbáltam, de hagytam "Közép" álláson, mert nem igazán szeretem a mesterséges dolgokat - a képzajcsökkentés pedig általában elmossa a részleteket. És látom, beírtad a kicsikét a felsorolásba! :-)
Astrago, megmondanád, hogy melyik szolgáltatónál kaptál FullHD képet? Sõt, ha a DVB-T tunered (T=terrestrial) mûködött, akkor elvileg csak ingyenes földi adásokat foghattál, amik között szerintem még nincs FullHD. Hol jött be ilyen? Nem keveredtél össze és a sima HD adást vélted 1080p-nek? Vagy esetleg blu-ray-t néztél?

Sharp Aquos LC-32DH66E

Köszi, nekem is tetszik.

Gratula Leky jó tévét vettél!

Sharp LC-37DH66E

Köszi Konrada! Ezt sejtettem én is bár nálunk elég jó a jel az analógnál. Azért közelrõl már hangyázik,de ahonnan én nézem ott már nagyon ok.DVB-T-n láttam én is a full HD az tuti volt.

Sharp LC-37DH66E

Ma meglett a Sharp az lenne a kérdésem, hogy a Menüben a Kép/Speciális/DNR pont alatt mire érdemes állítani a képzaj csökkentést (ki/alacsony/közép/magas)?

SONY V4500 vagy a rgebbi model W4000?
Sziasztok!
Volna par kerdesem:
Mi a velemenyetek a SONY V4500-rol?
Erdemes ezt venni?
Mennyire erdemes olyan LCD-t venni amelyiken van feny szenzor?
Akinek van ilyen szenzor, mennyire hasznlja?
Kosz elore is..😉
Mivel a digitálisok egyeznek az analógokkal nagyjából, így egy kapcsolással érzékelhetõ a különbség. Vannak a kábel hibák miatt olyan analóg adások, melyek homokviharból sejlenek fel, ott a digitális egyértelmû. Van olyan, ahol jó a jel, ott az SD felbontás miatt a digitális 2-2,5 m-rõl (40"), az analógnál kb 4 m-re veszik el az érzékelhetõ hiba alig észrevehetõvé.

Nálunk fogható kábelen egyszerre 3 formában az m2. A harmadik a HD. Azon elég jó az analóg is, de a HD brutális! 0,5 méterrõl is minden pont önálló, elmosódás* egy deka sem. Azaz míg az analóg SD és digitális SD közt inkább csak a kábelhiba miatt van különbség (Azért az sem kicsi!), a HD egy más kategória.

(*digitális SD csak azért mosódik, mert egy képpont a tv készülék kb 4 képpontján jelenik meg és mozgó képnél ezek úsznak el a kép változásakor.)
Digikabel, a volt EMKTV. Budapesten Kõbánya, Ferencváros, Erzsébet és ezek környékén van, vidéken meg 6-8 városban. Bõvebbet a digikabel.hu-n olvashatsz.
cloud.strife
Hol laksz? Mi a szolgáltató cég neve?

www.digimomentsvideography.com

Milyen különbséget látsz a digitális és az analóg között?Nekem is digi van,de csak analógon nézem.Köszi

Sharp LC-37DH66E

Lehet esetleg a kábel miatt? 3 méterre van a gép, egy kb 2500ft-os HDMI-vel van most összekötve.

Mondjuk ez nem mindegyikre igaz. Én speciel Digikábel digiadóit nézem a W4500-ason és ott nem kell STB (kivétel HBO a kódolás miatt). S bár még csak az m2HD-t lehet fogni HD minõségben, ahhoz viszont jól jön az mpeg4-es vevõ a tv-ben.
quack
helló, nekem egy viszonylag régebbi tv-m van, Samsung R76
ezen a firmware frissítés hogy mûködik? mert én se a sima sem a service menüben nem találok róla semmit (itt csak irja hogy melyik van fenn), meg a használati utasítás sem ír róla...akkor ez házilag nem megoldható? vagy ehhez nincs is semmilyen update?

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Sony V5500 video: link
TurboX
ennél kissé komplexebb a helyzet😊 inkább majd a tv fog közelebbre kerülni, annak módját még ki kell sakkoznom.
aranarth: köszönöm a tippet, maradok a kiszemeltemnél.
desigo
ülj közelebb...
Kedves Takacsin, a DH65/66-os Sharpban csak DVB-T tuner van, mint ahogy a használati is írja. C és S tunere nincs. A Sony W4000-esben pl. vannak - de azok használatához meg garantáltan van elõfizetésed, vagyis semmi értelme, tekintve, hogy a szolgáltatók nem hajlandóak lemondani a Set Top Box-ról. Sajnos.
TurboX: én aztán nem vagyok colmániás, de 7-8m-rõl vehetsz bármilyen Tv-t, semmi képminõségbeli különbséget nem fogsz észlelni... Hacsak nem vagy sas vagy sólyom. Ilyen távolságból minden felbontás ugyanolyan, ne költs sokat! Samsung A330? A nagy is olcsó, belépõszinten egész tûrhetõ hang- és képminõséget produkál, ráadásul sokat Magyarországon szerelnek össze, tehát még támogatod is a hazai üzemeket (és a dolgozókat a munkanélküliségtõl) a válságban...

Sharp Aquos LC-32DH66E

szemed,mint a sasé...
TurboX
jelenleg egy 22"est nézek ugyanebbõl a távolságból 😄
arty
7-8 méterrõl ??? a 40" colt sem látod majd 😊))

Forza.

TurboX
7-8 méterrõl nézném, pc-vel és egy asztali blu-ray lejátszóval össze lenne kötve, de az elõbb említett típúsokat hátrahagyva megvan a végeleges döntés többek ajánlásával : Samsung LE-40A536
De mivel más árkategória így sajnos a vásárlás is csúszni fog..
Hello Aranarth még nincs meg a tv, de olvasgatom a kézikönyvét és mindjárt az elején van olyan , hogy Fõmenû és Raktár beállítás. Ezek mit takarnak, melyiket kell válaszatani?

Én úgy tudom, hogy nincs.
DH65

Sajnos még nincs meg hétfõn jön, de beszámolok róla.

Sziasztok!

A DH65-ben van dvb-c tuner?
arty
milyen messzirõl néznéd és mit néznél rajta?

32" mellé a fullhd nem fontos, hacsak nem monitornak is veszed vagy 1 méterrõl néznél rajta fullhd filmeket állandoan 😉

Forza.

TurboX
32LG6000(hdready) tulajok tapasztalata engem is érdekelne mert tv vásárlás elõtt állok de nagyon gondolkozom a 32LG5700(fullhd) típuson is. a paraméterek a felbontáson és az áron (+6-7k az utóbbi javára) kívûl szinte azonosak.
Halló Leky! Hogy tetszik?

Sharp Aquos LC-32DH66E

GeForce 8800 GTS-em van és már néztem mindenféle beállítást, de nem lett jobb. Megnéztem az összes felbontást is...

arty
ATI-d van? scaling options a catalystben ...

Forza.

nismoka
Valami tuti nincs jól beállítva mert tökéletesnek kell lennie! A video kártya driverben állítgasd a dolgokat, pld natív felbontás stb..

Szia Cborg! Ismétlem, nem tudom, hogy mit jelölhet az a 4E típusjelzés, de kizárt, hogy egyazon modellbe eltérõ elektronikát vagy panelt szereljenek. Az még elképzelhetõ, hogy egy család 32"-os verziója kisebb tudású mint a 46"-os verzió, de hogy ugyanakkora méretben két DH65 között jelentõs eltérés legyen, az nagyon valószínûtlen. Hívd fel a márkaszervizt és kérdezd meg, nagyon készségesek. Ha megtudsz valamit, írd meg! :-)

Sharp Aquos LC-32DH66E

Howkeddlee
Sziasztok!

Kellene egy kis segítség! Kinéztem 2 plazma tv.t,s a tanácsotokat szeretném kérni,melyiket érdemesebb megvenni...!
Igazából "eléggé vegyes" felhasználásra lenne,tehát dvd nézésre is ugyanúgy használnám mint tv.nézésre!

Szóval a típusok:

Panasonic TH-37PX8
LG 32PG6000

Méret szerint jobb lenne a Pana,de hogy képre és hangra illetve a paramétereik szerint melyik a jobb,ezt nemtudom,s ezért kérném a segítségeteket!

Köszönöm!

Üdv.Csaba

A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong... \"Nem az életemet akarom végigálmodni,hanem az álmaimat végigélni!\" \"A Japán TDK együttes kazettáját meg ne vedd!NINCS RAJTA SEMMI!!\"

Hello,
Megvettük a Sony 40W4000-t. Minden jónak tûnik, az adás is elég jó. Viszont annyi a probléma, hogy d-subbal és dvi-hdmi-vel is összekötöttem, és a d-subon szép éles és lágy a kép, közben dvi-n keresztül valahogy csúnyább a kép, darabosabb a betûk széle és ugyan erõteljesebbek a színek de csúnyábbak és a színátmenetekkel is van vmi... Ez miért van? Dvi-n nem jobbnak kéne lennie? Vagy vmi nem jol van beállítva?

Érdekes volt a kép rajta,olyan mintha 100Hz be lett volna kapcsolva.Volt mellette egy Philips 7403-as hasonló volt a képe.Azon ment a 100HZ.A menûben nem láttam a 100Hz-et.Lehet,hogy még is belerakták, valami mozgás javító elektronikával kombinálva?
Légy üdvözölve, Leky! :-) Én nem csalódtam, remélem Te sem fogsz. Shaihulud és freesas szintén elégedett. Kívánom, hogy Te legyél a következõ! És feltüntetheted ám ezt is a rengeteg technikai mütyüröd között lent is!
Cborg: A Sharp D65 2008. augusztusi típus, biztos elérhetõ lesz még jó darabig. A hivatalos honlapon és prospektusokban megtalálható típusoktól eltérõ, ált. plusz jelöléssel vagy nagyobb számmal ellátott verziók elvileg kizárólag a kinézetre vonatkoznak (pl. az enyém DH66: kétszínû helyett lakk fekete talp), egyébként az utolsó csavarig, forrasztásig megegyeznek. Nem tudom mi lehet a 4E, de biztos nem jelentõs változtatás. Nem a 10.000Hz-et vagy a 10.000.000-os dinamikus kontrasztot jelöli, az tuti! ;-)

Sharp Aquos LC-32DH66E

Hali!
Szeretném megkérdezni a hozzáértõket,mi a külömbség a Sharp LC37D65E és a LC37D654E között.Elvileg az utóbbi új tipus a D65 már nem lesz elérhetõ,ezt mondta egy "jól" informált eladó!Igaz lehet?A Sharp honlapján nem szerepel ez a tipus.
Hát aranarth beléptem én is a Sharposok közé remélem nem fogok csalódni.😊

Gyrekek=Gyerekek

Gyrekek kellene egy gyors válasz melyik jobb?

Sharp LC-32DH65e
vagy
Sony Kdl-32v4500