21171
LCD - Plazma
  • Zomil
    A médialejátszós samsung-ok mennyire használhatóak? Olvastam, h mkv-t is viszik mostmár, ez mennyire igaz? :)
  • cloud.strife
    Bocsánatot kérek.... :)

Egyrészt egy teljesen korrektül hozzáállós link:
    Nyilván kicsit azért hazabeszélős, de sztem korrekt összefoglalás

Ami nem kamuképezik, az annyit csinál, hogy teszemazt a 24 képkockát megduplázza, triplázza, (600Hz meg tízszerezi) stb. és minden képkocka közé berak egy úgynevezett szemtörlő fekete képkockát, ami az emberi szemből, agyból kitörli az előző képkockát. Ettől lesz láthatóan élesebb, folyamatosabb a kép. Érdekes anomália ez, ha azt vesszük, hogy egy gyári BD film + BD lejátszó + 24p tudósTV kombóval mindez kukázódik, hisz (legalábbis a Sony-nál) úgy kapcsolja ki a 100Hz-emet a TV-n, hogy csuhajja (inaktív menüponttá teszi). Innentől kezdve érdekes a kérdés, hogy jó-e egyáltalán az LCD.... :) Persze hogy az, mivel a legújabb, vagy akár a korábbi képjavítók is képesek voltak már sokmindenre, így sokat javítanak a dolgon. De ez nekem sem tiszta még a fejemben hogy mihogyan...

Tehát összefoglalva:
    - a nem kamuképes + Hz-es tv-ket a doplázott, triplázott, stb képkockák miatt és a beszúrt fekete "törlő" képkockák miatt látod simábbnak, élesebbnek
    - a kamuképes +hz-eket meg ugyanezekért, plusz a IB Reduction (sony) éljavítás miatt és a plusszba kiszámolt képkockák miatt.

Röviden ennyi. Mostanában okosítottak ám fel engem is, szal még nem 100%-os a tudásom...... :D
  • arty
    köszönöm, h leszálltál a magas lóról és végre elmagyaráztad mire célzol - ebből végre tanulhattam/tunk!

esetleg részletesebben le tudnád írni, hogy mi történik az 24 egész / 50 félképpel egy lg,sharp,pana 100/200/mégtöbbszáz hz-es tévéjén? én ezeknél a tévéknél is a folyamatosabb mozgást láttam kiemelve, mint előny... pl LG 200hz TrueMotion ... namost ezt kamuképek nélkül hogy máshogy lehet elérni?
  • mateus33
    Sztem teljesen jó játékra is, a méretről meg annyit, h 1 hónap múlva áldani fogjátok az eget h a lehető legnagyobbat vettétek :D
  • cloud.strife
    Nem az a baj, hanem az, hogy az LCD-k 100- akárhány Hz-ét nem is tudod miért használják és hogy mire való. LG, Pana, Sharp pl. semmilyen nemlétező képkockát nem számol. Samu, Sony, igen.

Tudd meg valahonnan, hogy hogyan működik ez az egész, mik azok a köztes fekete képkockák, mi az, hogy LCD paneltechnológia és az alapvetően miért nem is olyan jó, csak a 100+ Hz-el, hogy az emberi szem és az LCD technika megjelenített 50Hz-es képe milyen viszonyban van egymással, mi az, hogy a "szemből ki kell törölni az előző képkockát".
    Ezek elég fontos dolgok, nem kell ezt ennyire elbagatelizálni, nagyon is fontos dolog, hamár felelősséggel ajánlgatunk itt dolgokat a laikus embereknek.......
  • arty
    Grizzly: az LG plazmáról az utolso 1-2 oldalon volt kis info ;)

Cloud: biztosan létezik ultraszar és nem tul jo képsokszorozás. _nekem_ a 24p/50i mindenféle megbecsült köztes állapottól mentesen tetszik és kész. azt szeretem nézni, amit a "másik" oldalon forgattak, nem azt amit a tévém elképzel, h szerintem látnom kellene :) egyszerűen természetellenesnek hat - számomra.
  • Grizzly4x4
    Na lenne még egy jelöltem ez pedig az LG 50PS3000. Igaz ez nem LCD és nem is tud medialejászást de nagy a mérete és jó értékekkel rendelkezik. Mit szóltok hozzá, nem lenne ez túl nagy ha max 3 méterről tudnánk nézni? Nem csak HD anyagot, hanem nyilván SD adást is néznénk rajta ezért félek tulajdonképpen a nagy mérettől. Ja és időnként használnám Xbox360-al. Szerintetek egy Plazma is lehet jó játékra? Előre is köszi a segítséget.
  • cloud.strife
    És azok a beszúrt fekete képek arról mit gondolsz? Tudod azok a törlők?
  • Grizzly4x4
    Oké de az hogy ha egy tv mindenféle segédeszköz nélköl megbírkozik a video fájlokkal az elég vonzó tud lenni, amúgy erre a DTS hang dologra nincs valami kódolási eljárás amivel lejátszhatóvá lehetne tenni. És szerintetek a Samu vagy az LG lenne a jobb választás?
  • arty
    egy megjelenítőt ne az mkv lejátszási miatt vegyél, mert csalódni fogsz (amikor egy film épp nem indul el...)
  • hdmi
    Ha fontos a DTS, akkor lehet hogy érdemes megvárni a B650 utódját, az LE-40C650-et. Ez már tudja a DTS-t, s pár héten belül kapható. Az amerikai hivatalos Samsungra már felkerült a készülék. link
  • Grizzly4x4
    Hali a közeljövőben szeretnék nagyobb LCD tv-t venni és szeretném kikérni a tanácsotokat hogy melyik legyen inkább.

A jelöltjeim:

LG 42LH5000
    Samsung 40B650

Azért választottam őket mert rendelkeznek videolejátszási képességekkel. Igazából a samsung felé húzna a szívem csak nem tud DTS-es hangú mkv-t játszani, viszont tud midenféle nyalánkságot ezenkívül pl Internet. Az Lg meg azért tetszik mert vékonyabb és ha jól tudom elboldogul a DTS-el is de internetre nem lehet vele menni.

Légyszi segítsetek hogy szerintetek melyik érné meg jobban és hogy multimédiás szempontból (főleg filmnézés melyik érné meg jobban). Ja és kb 3 méter távolságból néznék remélem hogy ezek a méretek már megfelelőek ebből a távolságból. Köszi a segítséget előre is
  • hdmi
    Egy cikk a témával kapcsolatban: link
  • arty
    vagy lehet h pont ez a gond, hogy ismerem? lehet h engem zavarnak a mesterségesen kiszámolt, nemlétező képkockák? az elektronika becsléséből adódó képi anomáliák?

igen, azt hiszem erről lehet szó ;)
  • cloud.strife
    Ha egy kicsit is ismernéd az LCD-k 50-100-200hz + MotionFlow, Movieplus, stb dolgait, akkor nem beszélnél hülyeségeket. :)
  • Gaben78
  • arty
    mert a 60hz villog, ugye? ;)

néphülyitő marketing... majd pont az 50félképnek(tv) vagy 24képnek(film) lesz szüksége "varázslatra", ugyanmár. szarból nem lehet várat épiteni.
  • cloud.strife
    LG 200Hz nem sokat, de számít. Mit ahogy a Pana 600Hz-e sem.
    Samu, Sony 100-200Hz-e már ér nagyon is sokat.
  • chevyfan
    Üdv!

Van valakinek tapasztalata az LG SL8000-es tv-ről? Számít valamit a 200 Hz ?

Előre is köszi
  • kisgabo
    nekem 22lh2000 van, és az usb portjáról visszakapcsolható a divx lejátszás.... nem csak divx, de full hd is megy neki.

ez a sorozat lg baba.
  • arty
    szerintem 70-75ért nem érdemes lcdtvt venni, mert rossz, régi modelleket kapni ennyiért, amiből a gyártó kispórol mindent

82ezer
    90ezer

mediamartkban és electroworldben nem érdemes tévét venni, általában drágább
  • Kaplan
    Sziasztok,

Április vége felé szeretnék venni egy LCD tévét, hogy ki tudjam használni teljesen az Xbox360 adottságait.
    66, 69 cm körül kéne képátló szerint. Melyik márkákat ajánljátok és hol kapom meg a készülékeket barátibb áron mint pl a Media Markt-ban vagy az Electro World-ben. Úgy hetven, hetvenötezer forintom lenne majd a dologra.
  • Gaben78
    1x véletlen kikapcsoltam a képmozgatást, akkor ottmaradt az rlt klub logo pár percig , kb ennyi :) a többi csatornának van értelmes emblémája, nekik sikerült :D
  • arty
    ghosting, beégés?
  • Gaben78
    50PS3000 van nekem, 2 hónapja, telj. jó.... mozizni szerintem nyugodt szívvel ajánlom, semmi bajom vele... csak legyen minőségi jel is amit kap, különben kaka lesz a kép, vivel nem kicsi.... a 24p nél még vannak megfejteni való dolgaim ATI-val kapcsolva, de más gáz nincs vele...
  • DannyL
    Muszály, van amiből én sem engedek! De pssszz!
  • Mersant
    na de Dannyl, ostrom kozben TVzni...?!
  • DannyL
    Olvasom igen. :) Nem nagyon értek hozzá én sem, azért nem írtam.
    Én a mezei 3 adót ha tudnám rajta fogni az antennával, az már nekem tuti lenne. RLT Klub-ot akarom befogni amikor az erdő közepén vagyok a Forma-1 közben. :)
  • arty
    beragadt készlet, tavalyelőtti modell, durván tulárazva

keress csak rá a PS50B550-re, az az aktuális modell - és olcsóbb is ;)

de ha 330k is belefér, akkor miért ezek közt nézegelődsz?
  • attosz1120
    Sziasztok!

Tudna nekem vki írni egy kép beállítást ehhez az LCD Tv-hez.(kontraszt,fényerő stb.)

Samsung LE-40B530

Köszi szépen!
  • zsolti001
    Erről vélemény?
  • arty
    rosszul vetted ki :) 200-250ezer környékén nincsen LCD-tv 52" méretben, én legalábbis nem találtam (más lehet h majd linkel)

plazmák vannak, az általad irt LG, ill az általam emlitett Samsung. És kicsit még drágábban a Panasonic.

(amit egyedül "ismerek", az a 47" -es LG LCD: 47LH3000, de ez valamennyivel azért kissebb)
  • zsolti001
    Akkor ha jól vettem ki vegyek inkább LCD tv-t!
    Tudtok nekem ajánlani elérhető áron 127cm-es készüléket ?
    Panasonic-Samsung-Sony-LG????
  • arty
    várjcsak, most ujraolvasva a hsz-ed: nem irtad, h szabad sugárzásu digit adókat :O

bocs! a sima, analog, földi sugárzásuakat ezzel lehet h lehet fogni (nemtudom, nem értek hozzá), ergo lehet h neked ez épp jó!!

remélem még olvasod a topikot :/
  • DannyL
    Bár azt nem vértem, hogy akkor a külső antennát mire használja?
  • DannyL
    Uhh! Akkor spóroltál nekem 15e-t. Majdnem potyára vettem meg. Köszönöm!
  • arty
    nem írják a digit tunert, ergo nem képes fogni

veszel egy eeepc-t és bele egy usb-s vevőt (60-70ért megvagy, használtan még olcsóbban)
  • DannyL
    Kár, hogy a 7"-oshoz senki sem ért.
  • konrada
    Az x5x számú (azaz az 50-es) végű szériákban állítólag jobbak a panelok a samukban. Az utolsó szám általában ugyanazon típus valamely verzióját jelzi (más színű a doboz, vagy egyéb minimális, használati értéken nem nem változtató - kivéve, ha nem azért más a szám, mert olyan országba megy, ahol nem kell az mpeg4).

Tehát ezek közül az 550-est, vagy 551-est. (Az amelyik speckói neked megfelelnek.)

(Persze ha fontos a képminőség, inkább 650-est, vagy azonos más gyártmányok között nézz körül, mert az 5xx sorozatú LCD-jük azért elég kompromisszumos. Persze a döntés a zsé-kereté.;-))
  • arty
    mozi = képméret, én plazmát vennék (illetve vetítőt, de az egy másik topik ;) )

vagy megkockáztatod az LG-t, vagy samu/pana emlitett modelljei - kicsit drágábban, mivel a fullhd és az ár nagyjából adott