21171
LCD - Plazma
  • arty
    plazma, Panasonic 42X10, 140k alatt van

szerintem :) nézd meg boltban, de állítgasd! mert boltban az lcdk aláznak a szarráhuzott beállitásaikkal.
  • Scouser
    Jönnék a szokásos idegesítő kérdéssel:) Szeretnék egy LCD tévét venni olyan 90e-110e Ft közötti árban. DVD lejátszó, UPC Digitális DVR és PS3 lenne rajta. 32"-ban gondolkodok, hiszen ebben az árkategóriában nincs is nagyobb ha jól tudom. Kb 2 méterről fogom nézni.

Az első kérdés, hogy érdemes-e a full HD-t venni, mert abból láttam a következőket:
    - LG 32LF2510 (99590 Ft)
    - LG 32LH3000 (99990 Ft) (ezek között mi a különbség?)
    - Samsung LE-32B530 (104690 Ft)

Vagy elég a HD ready amiből a következőket találtam:
    -Samsung LE-32B350 (88890 Ft)
    -LG 32LG2000 (89900 Ft)

Ha esetleg jobbat tudnátok ne kíméljetek. Természetesen számít akár 10e Ft is, úgyhogy tényleg nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy megéri-e nekem Full HD-t vennem, vagy sem.
  • tothistvan188
    Nem csak arra vennem, hanem akkor vennem, mert gondolom, akkor olcsobbak a tvk. Nem kotnek ra semmi kulonoset egy dvd lejatszot max, legalabbis jelenleg.
  • arty
    csak focivb-re vennéd?
    mire szeretnéd használni, miket kötnél rá?
  • n000rbi
    Valaki erre? Éppen költözés előtt állok és az új helyen szeretném a falra tenni, szóval sürgős:) Köszi!
  • tothistvan188
    Hello!

Egyaltalan nem vagyok nagy szakerto, ezert fordulok hozzatok. Szeretnek majd tv-t venni es nem tudom, hogy milyet erne meg. Semmilyen elkepzelesem sincs, tehat azt se tudom, hogy LCD vagy Plazma.

Amit tudok, hogy kb. 130.000 a keret ra es mindenkepp meg szeretnem varni a foci vb elotti kedvezmenyes idoszakot.

Ti milyen tv-t tudnatok javasolni ennyi penzert, ami ar/ertek aranyban kivallo?

Koszonom.
  • arty
    na, ez így máris jobban hangzik :)
  • cloud.strife
    Most olvasom ezt a kommentedet, sztem inkább a 40HX700, mitn a 46EX500, árban kb ugyanott van a kettő és a mérete sztem elég lesz a szobádban.
  • cloud.strife
    :)

Hát igen, viszont nálunk "csak" 90e a különbség... :)
  • RATCUSTOM
    A PaP nem feltétlenül nyomja össze.
    Látszik ez pl abban is amit hdmi küldött.

De ezt jól látom, hogy dinamikus PaP? Ezekszerint ezt is tudja az EX500? :O
  • arty
    nem csak a méret a gond, hanem hogy a nativ 1920x1080as felbontásodat összenyomoritja a kép felére, ettől a betűk is összeugranak és ... hosszutávon nem nativ felbontásban egyébként is sz*r netezni, de ez még elnyujtott/összenyomorgatott is lesz

példának az 1280x768as képem méretezve 640x768-ra:
  • n000rbi
    Sziasztok! LG 42LH3000-et tennék falra. Van valami jól bevált tartókonzol, vagy igazából tökmindegy, csak ne monitorhoz valót vegyek? :) (a horizontális dönthetőség fontos lenne) Köszi!
  • RATCUSTOM
    HX700-at néztem én is, de mivel 46-osban 120 ezerrel drágább mint az EX-500, nekem nem éri meg, pedig nagyon tetszik. :)
  • cloud.strife
    HX700 az új kedvencem, valószínű cserélem arra.
    A DeepBlackPanel nagy találmány, amióta az új 100-200hz-ek vannak a Bravia-kban, azóta már bekapcsolom mert iszonyat éles lesz a kép tőle és mégsem az a folyós folyamatos a kép, szinte ugyanúgy szaggat mint az eredeti (saját anyaggal tesztelve, tudjátok jól hogy a hátamon feláll a szőr a sima homevideós műelekronikáktól).

Szal igen "megéri" az árkülönbözetet... márakinek. :)
  • hdmi
    Azt meg tudnád mondani, hogy a 40EX500 és a 40HX700 között a szemmel látható képminőségben van akkora különbség, mint amennyivel a 40HX700 többe kerül? Vagy csak inkább a design az árnövelő tényező?
  • RATCUSTOM
    Megint koszonom a sok informaciot. Egyre jobban szeretem meg ezt a tv-t. :)
    A hasznalhato netezes meg PaP-ban nekem is eszembe jutott. Eloszor 32-es tv-ket neztem, most meg mar vszinuleg a 46-os lesz.
    A szoba nem valami tul nagy ahova lesz. Az egesz szelessege 3,5m ha ehhez meg hozzavesszuk hogy az ulogarnitura is nem a falnal van illetve vastagsaga is van, a tv sem a falon hanem egy allvanyon lesz kb 2,7m-rol fogom nezni, oda szerintem eleg a 46.
    De ha valakinek van ilyen tapasztalata, velemenye az ossza meg, bar nagyobb tv mar nemnagyon fer bele a keretbe.
  • arty
    szerintem a félbenyomott tévéképernyőn nem fogsz tudni használhatóan netezni, de majd úgyis meglátod :) (zavaró módon elég olvashatatlan lesz)
  • cloud.strife
    Javítás (mindenféle rossz szándék nélkül):

1. a távirányító alján az egyetlen bekapcsológomb azért van ott, hogy ha fejjel lefel fordítod azt (ezt is lehet, még kis pöcköket is raktak a sarkára, hogy nem kopjon, szóval a távirányítót fejjel lefele is le lehet rakni, így egy szép eszköz az asztalon (speckó igényes felületet kapott az alja), nem is látszik elsőre hogy egy távirányító van ott. Másrészt a Bravia Sync használhatósága is lejön erről, amikor én is hazatérek és bekapcsolom a tv-t, csak ezt az egy gombot nyomom meg, ezzel életre kel az egész tv+hangrendszer.

2. az XMB nem a PS3, hanem jóval korábban a PSP-vel együtt jelent meg.

3. ami kimaradt, hogy sajnos a zseniális Smart funkciónál a kép fel-le tologatása sajnos kimaradt, közvetlen az iránygombokkal nem lehet mozgatni a képet, sajnos csak menüből érhető el... :(

4. a dinamikus kontrasztot igenis ki lehet kapcsolni, ajánlom, hogy másszatok bele a tv kép beállításon belüli speciális beállítások menüpontjába (Bravia Engine 3 kalibrálás), csuda dolgokat lehet ott is beállítani.

5. a netes részen elfelejtettétek megemlíteni a DLNA funkciót, ami igencsak jól működik...... :D
  • hdmi
    magyar EX500-as teszt: link
  • RATCUSTOM
    Koszonom a valaszokat. Sokat segitettetek. :)
    Es nismoka valaszanak pedig nagyon orulok. :D

A cel pedig igen, hasonlo. Azt szeretnem, hogy csak egy "monitor" legyen a szobamban, ne kulon tv es gep. Viszont szeretnem egyszerre mindkettot nezni. Interneten olvasgatni es ha valami erdekes van a tv- ben akkor azt nezni.

Es akkor mar erdekelne, hogy mi a velemeny ezekrol az EX-500-akrol?
  • arty
    csak kiváncsiságból, mi lenne a cél?
    nézni a hiradot, miközben látod, h ír-e valaki msn-en?
  • nismoka
    Ha HDMI-vel kötöd rá a PC-t akkor tudod használni PAP-üzemmódban.
  • r4pt0r
    Hmm lehet mégsem tudja a Samum, most nem sikerült beállítani. :D
  • r4pt0r
    Nekem a Samunál ügye van PIP azon belül meg lehet választani a méretet, melyik sarok, felesbe tegye ki. És a hangot is ki lehet választani hogy melyik legyen. Olyan meg szerintem nincs hogy PIPnél van PaPnál meg nincs.
  • RATCUSTOM
    Sziasztok!
    Következő lenne a problémám: szeretném megoldani, hogy a tv-n egyszerre fusson a pc és maga a tv adás is.
    Erre ugye a PiP és PaP funkciók alkalmasak. A PiP-nél általában a nagy képnek van hangja, így a gépet kicsiben kellene futtatnom, amin elolvasni bármit is lehetetlen volna, ráadásul ki is takar egy részt a képből, ezért ez nem a legtökéletesebb megoldás.
    Így a PaP funkció volna a tökéletes. Sony felé húz a szívem, ezért itt kezdtem el nézelődni, végül 2-t találtam, ami mindenben megfelelne, a KDL-40EX500 és a 46-os. Már szinte ott tartottam, hogy rendelem is, amikor megláttam azt a Sony oldalán, hogy a kép a képben funkciónál írja a PC-t is (PC bemenet/tévécsatorna és CVBS), addig a kép és képnél csak annyit hogy van. Illetve ha jobban utánaolvasunk az oldalon, akkor ezt találhatjuk: "(PAP) Kettéosztja a képernyőt, és ezzel lehetővé válik, hogy egy TV-csatorna mellett, azzal egyidejűleg egy AV-forrást is nézzen, például egy DVD- vagy Blu-ray Disc™ lemezt."
    Itt PC-t nem említ. Elképzelhető, hogy PiP-nél futtatható a gép is, míg PaP-nál nem?
    Ha ezt jól értelmezem, akkor pedig az lenne a kérdésem, hogy ez más gyártóknál is így van? Mert azért le lehet beszélni a Sony-ról, ha más gyártó tudja Pap-nál futtatni a gépet.

Tudom elég egy összetett ügy, de nagyon megköszönném ha valaki segítene. :)
  • Zsolt01
    Én kb. 1 éve vettem ALDI egy ilyet:

Túlfeszültség védő és Zavar szűrő!
  • coyotex
    Próbára nem hiszem legfeljebb veszek.Csak az a furcsa hogy ha csak a tv-t nézem akkor nem jelentkezik ez a probléma.
  • arty
    háát, ha valahonnan tudsz próbára szerezni egyet, talán érdemes lenne kipróbálni
  • coyotex
    Már próbáltam,azt is hogy kihúzom az antennakábelt,de semmi változás.Esetleg valami túlfeszültségvédős elosztó nem segitene ezen?
  • arty
    szar a lakás/ház elektromos hálózata

kábeltévéd van? esetleg egsy galvanikus leválasztót meg lehetne probálni az antenna jelébe beiktatni, mielőtt a tévébe menne!
  • coyotex
    Hali mindenkinek.Olyan problémám volna,hogy vettem egy lcd tv-t.Minden fasza de amikor a pc-ről nézek rajta filmet és a konyhában(panel)bekapcsol pl. a hűtő akkor elkezd halványan vibrálni a kép.Ha csak a tv-t nézem akkor ilyen nincs.Ha lenne valakinek valami ötlete,hogy mi lehet ez és válaszolna nagyon megköszönném.
  • arty
    ha az S-es pana is opcio, akkor 50S10! azt már láttam, jó képe van és elég nagy is :D

(persze, a 46" sem kicsi és a G-s modell nyilván jobb - nem volt eddig szerencsém nomrális körülmények közt észrevenni a különbséget)
  • szzsola77
    Sziasztok!

Elkélne egy kis segítség...
    Plazmát szeretnék olyan 200-300e Ft között.
    Én a 46" körülieket néztem.
    A tanácsokra lennék kiváncsi, melyiket érdemes szerintetek választani.
    Pana TX46G10E
    Pana TX46S10E
    SAmsung PS50B560
    Vagy valamelyik LG.

Előre is köszönöm a segítséget.

u.i.: A szívem a Panák felé húzna... :-)
  • arty
    http://lgusb.wikispaces.com
  • james69holden
    LG 37LH3000-es TV-m van, hol találok hozzá legújabb hivatalos firmwaret?
    Hivatalos oldalt bogarásztam, de ott nem találtam...
  • cloud.strife
    Nem látod a fekete képkockát és nem is vibrál, azaz pont hogy vibrál és ezért látod sokkal élesebbnek, de nem látod, hogy vibrál.... :D

Ezt a fekete képkockás dolgot az LG 200Hz-es és az Sony Motionflow 100, 200Hz PRO jelölésű tévéi tudják. Ráadásul az új 200Hz Pro, azaz 400Hz PRO meg már nem egy egész fekete képet rak be, hanem soronként tolja majd a feketét ami meg még izgalmasabb (céertésebb...:)
    3D-re meg ott lesz a 200Hz Pro (400Hz) és öröm bódottá, jövőhét szerdán élőben is letesztelhetem egy PS3 társaságában... (remélem a GT5-el:)
  • arty
    a linkelt oldal a kamukockás leirást említi, jólenne hasonló a fekete képkockásról is, mert annál nem értem, hogyhogy nem látok villogást akkor a fekete képkockák miatt? mert oké, átvágják az agyamat, de a feketét egy pillanatra "látnom" kellene (érezni, remegő kép formájában), nem?

gondolom a teljesen 24p-s lánc esetén sem remeg a képed, azaz a 100hz képesség 24x4 formátumban van kihasználva, és 4 képkocka 1:1 ugyanaz... így lenne logikus

alig várom a 3D-t, akkor lesz az igazi káosz ... 200hzes tv, ami hdmi-n csak 60hz-et fogad, és hiába lenne képes a bluray 3d szabvány szerinti 120hz-re ... :D
  • Mersant
    az, en sem allnek neki...
  • mateus33
    Vicces lehet ilyennel szórakozni :D
  • Mersant
    korlatozottan, DTS hangot pl. nem kezelik es valtani sem lehet a hangsavok kozott, tehat ha a DTS az 1., akkor nincs hangod, lehet atkonvertalni, vagy kivenni belole