21171
LCD - Plazma
  • schrank
    jja ha csak fos analóg tévének vagy fapados monitornak kell akkor az jó nekem is csak erre kell de ha esetleg kocka és grafikabuzi akkor legyen csak full HD
  • Tatyla
    mediában most az egyik panasonic ami nem full hd 79k
  • schrank
    bármelyik full HD-t amelyik még jut ennyiért akciósan hipermarketből !
  • Csacsi
    Sziasztok. Van valakinek ötlete, hogy 100.000 Ft-ért most melyik 82cm-es LCD Tv éri meg az árát?
  • Tatyla
    na mákom van tegnap óta lejjebb ment az ára a 8500-nak így már csak 218k meg is rendeltem...
  • arty
    LG részvényed van vagy miért?
  • Erikmen
    Még szép, hogy megéri, én gondolkozás nélkül a LG 42SL8500-t venném meg.
  • Tatyla
    eme két tv vásárlásán elmélkedek csak a xd engine-ben van ugye különbség,szerintetek megéri az a pár ezres plusz?

LG 42SL8000
    LG 42SL8500
  • schrank
    ha ébren vagy ne álmodj, olcsóbb nem lesz max papíron "többet" tud
  • mycso
    Gondolom ez félre ment...ne nekem írd, én tisztában vagyok vele, hogy mi is ez...
  • Inquisitor
    Köszi, de egyenlőre nem veszek semmit, csak írtam valakinek választ. Nem a legdrágábbat kerestem, a 7000-es nézett még ki emberi árunak. Méretben meg úgy néz ki, hogy 37" a bejövős, illetve láttam egy 38" és 40" képátlójú LED készüléket, de azok drágák, a 42" viszont túl nagy lenne már. Mire pénzem lesz vásárolni, lehet 50 ropi lesz egy 50"+ tévé :D
  • Inquisitor
    "rgb kábel"
    Konkrétan "Komponens HD", még konkrétabban YPbPr kábel ;)
  • csanadu
    Ha már olyan okos vagy akkor miert nem osztod meg velünk a tudásodat!!
  • mycso
    Ez bizony így van, sőt van olyan LCD tv, ami 14 tűs d-sub kábellal nem is ad még képet sem...
  • n000rbi
    Ha már d-sub: a laptopomon sajna csak vga kimenet van, így kénytelen vagyok ezzel rákötni a tévémre (42lh3000). Eddig egy 15 tűs d-sub/d-sub használtam, tökéletesen működött, 1920x1080@60hz-en. Nemrég költöztem és az elrendezés miatt vettem egy 3m-es vga kábelt, amin (mint utólag kiderült) csak 14 tű van. Utánaolvastam és a leírtak szerint a hiányzó tű "mondja meg" a videovezérlőnek a HDTV natív felbontását. (monitoroknál nem gond a hiányó pin) Ezt én is most hallottam először, de az tuti, h az új kábellel sehogy se tudtam kicsikarni 1920x1080-at, torzított, fekete csík alul, felül stb... ma megpróbálom visszavinni a kábelt és remélem nem néznek hüyének:)
  • arty
    "nvidia vidikártya 512-es volt amig be nem halt.Tü éles képem volt vele.
    azt beraktam helyette egy ati kártyát azzal egy nagyhatár kaki."

tehát nem volt elég eszed körülnézni az ati control paneljén, így a kártya sz*r? :)
  • mycso
    Nekem így d-sub-d-sub kábellal volt már nv8800gt, ati4850 meg most nv 250GTS mind3 kártyával tökéletes a kép, az nvidia kártyáknál picit trükközni kellett a felbontással, frissítéssel (valószínűleg nem a kártya hibája, hanem a szoftvere butább az nvidiának)
  • schrank
    én nem vagyok kopter tisztában vagyok minden ilyesfajta dologgal hogy melyik kábelen milyen a kép, a kérdésem az volt hogy míg xp-n a monitorkábelen kötelező 6 oszlopnyi pixelt buktam bal oldalt addig zgyan azzal a konfiggal kábelekkel tv-vel De vin7-tel jobboldalt is lett egy 2-3-szor akkora 10-15 pixel oszlopnyi fekete sáv
  • csanadu
    tapasztalat!!
    nvidia vidikártya 512-es volt amig be nem halt.Tü éles képem volt vele.
    azt beraktam helyette egy ati kártyát azzal egy nagyhatár kaki.
    csatlakozás: dvi-d -hdmi átalakitó.( http://www.hdmishop.hu/HDMI-DVI-kabelek/HDMI-alj-DVI-D-dugo-adapter.html )és egy 5 m-es hdmi kábel.
  • csanadu
    én a helyedben az lh 9000-est venném meg mert az a legdrágább a szériában!!!hallgass az eladora !!!
    elösször is döntsd el hogy mit akarsz.
    majd nézd meg hogy mennyi pénzed van és utánna nézd meg az " árgép"- en hogy milyen árban vannak a kiszemelt LH XXXX tipusok.
    A 100 vagy a 200 HZ -es tv-ék csak a pénztárcádat szivják le.
    Ha javasolhatnák valamit az csak az hogy 42" tol felfelé gondolkodj.
    Az okosságokat a 4000-es alatti tv-k is tudják.( a bluetooth-t kivéve )

• schrank
    mert nem fogok venni melóba meg ilyen volt
  • arty
    újra megkérdezem: miért dsub? miért nem dvi/hdmi?
  • mycso
    Egy szóval nem mondtam, hogy úgy kösd össze...nekem is a d-sub-d-sub vagy dvi - d-sub a logikus (illetve ha közel lenne a tv akkor hdmi).

Csak mint lehetőség, ott van az s-video - rgb is...és mivel te rgb-t írtál ezért gondoltam, hogy te ezzel a megoldással próbálkoztál.

De nem vágom ezen most miért akadsz fenn, volt egy problémád, megválaszoltam (mert nálam is ez javította ugyan ezt a problémát) ennyi.
  • schrank
    és mégis hogyan kötnék össze egy 8-as szériájú vga-t egy lapostévével ? még a hígszar s-video-t butítsam le sima analogra ?
  • mycso
    Most hiába irogatsz vicces jeleket, attól még nem lesz jobb..találd ki, hogy az RGB mit jelent. (az rca a csatlakozó"tipusa")

Egyébként az első hozzászólásomat segítő szándékkal írtam, de látom te mindent jobban tudsz...

(egyébként azt hittem nem d-sub, hanem s-video - rgb(rca) kábellel van összekötve, mert az szopatós tud lenni)

• schrank
    a felső az RCA és az RGB meg a sima monitor kábel
  • mycso
    Hát azért ez nem teljesn így van...(valóban van, ahol ugyan úgy hívják...)

rgb kábel:

d-sub kábel:
  • Inquisitor
    Én nem értek hozzá, de amikor eladót kérdeztem lebeszélt az LF2510 szériáról, azt mondta válasszak az LH szériából minél magasabb típusszámút. Konkrétan az 5000 és 7000 szériát mondta, de azóta követtem pár helyen és a 3000-es szériát is dicsérik ...
  • schrank
    D-SUB = RGB
  • mycso
    Hali, esetleg még a képfrissítés szokott baj lenni, amiatt is el tudja tolni a képet.
    Nézd meg, hogy 60Hz-en van -e. Illetve nálam 1440*900-as felbontásban ad normális képet a tv-n.

(nekem is ugyan ilyen tv-m van 32lh2000 a vga is hasonló, csak nekem d-sub kábellel van összekötve)
  • arty
    vga kábelen hajtod a monitort DVIHDMI helyett?!?!?!
  • schrank
    ennvídia 8800gts full ugyan ezzel a konfiggal DE XP-vel csak a szokásos baloldali 6 oszlop pixelt buktam az rgb kábel miatt de amióta win 7 van azóta jobb oldalt plusz a baloldali kétszerese hiányzik, még jó hogy 32"
  • Mersant
    milyen VGAd van? ATInal az overscant 0-ra kell allitani.
  • schrank
    meglett a tv menü de nem vátozott ezek szerint suxxx vin7
  • schrank
    lg lh 2000-em van és valahogy elálítódott a felbontása, monitor módban nem csak az egyik oldalon van 6 pixelnyi fekete csík a rgb kábel miatt hanem jobb oldalt is vagy 2-3-szor akkora ez azóta van amióta lecseréltem az xp-met vinhétre
  • Desiderata #12084
    valaki tudja hogy hol lehet Samsung 46B650-et kapni? mindenhol kifogyott ahol kerestem
  • n000rbi
    Nekem is ez van és teljesen meg vagyok vele elégedve. (PS3, PS2, laptop van rákötve...utóbbi persze csak filmnézésre:))
  • csanadu
    Szeva .Nekem LG 42 lh3000-sem van nagyon ajánlom. Nagyon jo kis készülék.
    Küldtem privit.
  • Mersant
    nekem 37LH3000-es van, szep a kepe, meccseket is nezek rajta. 100hz felesleges. igy sincs semmi hiba, elmosodas stb. a kepen ;) persze nem mind1 hogy dunatv kozvetit valami magyar bajnokit vagy pl. BL meccset nezel 1 normalis csatornan.
  • R0sc0
    Nekem Samsung 32b530-om van, ez egy nagyon alap készülék, ellenben nagyon szép képe van. Csak pozitívat tudok mondani róla, egy kivétellel az pedig higy csak 60hz-es képfrissítés (sportműsoroknál zavaró lehet). Ezt a típust merem ajánlani, megvagyok vele elégedve. Szerintem érdemes a full hd tévék közül választanod, mert ha PS3-ra kötöd akkor még Br- is le tudsz játszani, és főleg ha két méterről fogod majd nézni, akkor a hd ready és a full hd között is látod majd - nem kicsi - különbséget.