21171
LCD - Plazma
  • mycso
    Ja ezt elvileg tudja az összes: LG xx LH xxxx, viszont ténylegesen csak a 3000 vagy 4000-es szériától --> viszont kis szoftver okosítással, működik az USB-s lejátszás az alsóbb típusoknál is.
  • mycso
    Pár hozzászólással lentebb volt linkelve valami lg-s fórum féleség, bár nekem feliratokkal nincsen tapasztalatom, viszont az itt leírt típusokat valóban megeszi:

• Paparazzi20
    Hi!
    Lézetik olyan lcd,led vagy plazma tv jelenleg 40-42"-es méretben,amelyik rendelkezik olyan beépített média-lejátszóval,ami gond nélkül megbírkózik minden létező formátummal?(mkv-k,normális feliratkezelések stb..)Tudom hogy papíron vannak ilyenek,de hogy a gyakorlatban milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban?Ha jól nézelődtem,akkor inkább a samsung és a panasonic extrái közé tartoznak ezek a dolgok..
  • arty
    hdmi2-t használd pécén, 1920x1080as felbontásban
  • csanadu
    képernyöfelbontás modositása!!---a képernyönél van 1-es és 2-es.
    állitsd 2-esre a felbontás az maradjon ahogy van.alkalmaz és ok.
    vagy ha még mindig nem kapcsolbe a képernyö akkor változtasd a felbontást.
    nekem ment igy.

• sanya911201
    Üdv! Vettem egy Samsung LED tv-t és szeretném összekötni a géppel. Ati videókártyám van és a catalyst látja is a tv-t de a tv nem kap jelet a gépből. Mit kellene állítanom hogy a monitoron és a tv-n is megjelenjen a kép?
  • arty

amugymeg milyen vga, milyen kábel-átalakito, milyen felbontásban náézted, melyik hdmi bemeneten?
  • bigiboy77
    Sziasztok !
    Egy samsung 32"-os 530b LCD TV-t vettem amit monitornak akarok használni,de Full HD kép méretben nem igazán tudom beállitani a kép minőséget hol túl éles és bántja a szemem vagy homályos. Nem tudjátok mely értékeket érdemes állitgatni, vagy van olyan oldal ahol ezzel foglalkoznak .
    Elöre is köszönöm a segitségeteket.
  • csanadu
    van valaki aki tisztában van azzal hogy a tool optionban, mi mit jelent!!
  • arty
    42LH3000 nem fér bele semmiképpen? hosszutávra minél nagyobbat vegyél, hacsak nem másfél méterről fogod nézni!
  • mikiking
    ez kinek szólt ?
  • csanadu
    akkor ne is gondolkodj!!!!futás.
    ment a pü.

• mikiking
    Én minden napi tv-nézésre gondoltam,rtl, tv2 ,eurosport,szóval a digi csatornák, meg dvd-zni rajta... Ha ugy van Hd filmek beszerzése nem nagy gond... :D Erre a Tv-re gondoltam,ami árban is jó : LG 37LH3000
  • konrada
    Az LCD technológiával az a gond, hogy nagyon szórt a minősége - azaz durva nagy különbségek vannak a panelek közt és persze a nagyobb képméreteknél a tuner minősége is sokkal jobban számít.

Ezért mondom azt, hogy ha ennyid van a tv-re, inkább vegyél plazmát, még ha nem is fullHD, mert azon kapsz I. osztályú tv-képet és kiváló dvd-képet, mint egy olyan LCD-t mely a tv-adásokon szétfolyó katyvaszokat ad gumifejű emberekkel, dvd-nél meg nincsenek színmélységek. (meg egyébként: 40"-nál 3 m-nél távolabbról úgy se látod a HD-t.)

S mindezt nem azért írom, mert egy high end sznob vagyok: egyszerűen az alsó középkategória alatt nincs jó HD LCD, az meg 170 felett kezdődik, s még ott is látod a hibákat, de azt már el lehet fogadni kompromisszumként.

S akkor a többi kérdésedre: természetesen minél magasabb a kontrasztarány, annál jobb, de ez ár kérdése és a technológia elve miatt a plazmák alapból jobbak ebben. A felbontás a méret/nézési távolságnál számít, ha van hozzá rendes anyagod: egy tv adás kb 1/4-e a fullHD anyagnak, tehát az olyan felbontású tv-nek ki kell találnia ez esetben a köztes 3/4 képet. Az olcsó tv-k ezért is felejtősek. Viszont ha fullHd anyagot nézel inkább, úgy a kép azokon is élni kezd. (De az meg még nehezebben hozzáférhető.)

Összegezve: ha csak annyit szánsz rá, jobban jársz a plazmával, mert 3 m-től már nem hiányzik a HD abban a méretben és jó a tv képe esti tv-zéshez.

Vagy spórolj hozzá és vegyél LCD-t. (Mert azért a plazmának is vannak problémái: világos környezetben fakó, statikus képnél beéghet: ez annyit jelent, rajta marad valami álló kép hosszú ideig, úgy azt akkor is látod, amikor már mást nézel. Ezek persze okos használatnál elkerülhetőek, de odafigyelés igényel, ellentétben az LCD-vel.)

Azt viszont nem javaslom, hogy a méretből engedj a minőségért, mert egérmozinál normális nézési távolságból nem fogod észrevenni: a méret számít!

• arty
    Elvileg a nagyobb = jobb. Sajnos a marketingesek hazugságot írnak a műszaki leirásokba, tehát lehet, hogy X gyártó 50.000:1 -e jobb kontrasztot jelent a valóságban, miny Y gyártó 200.000:1 -e :(

A felbontás fontossága attól függ, mit néznél a tévén és milyen messziről. Írj részleteket, segítünk :)
  • mikiking
    és az az arány mit jelent,hogy 50 000 : 1 ,meg 30 000 : 1... mi számit,hogy minél nagyobb legyen az első szám,vagy minél kisebb ??? És egyébként a felbontásnál mi számit ?? egy 1980 x 1080 lcd-szebb a kép,mint egy 1024 x 768 plazmában ? Nem tudom mik a fontos dolgok amiket nézni kell
  • mycso
    Ha kábeles digid van akkor a szolgáltató hibája...mostanában a diginél (vagy 1-2 hónapja) valamit állítgatnak-babrálnak aztán azóta ilyen jelenségek vannak...akadozik/kockásodik/elmegy a hang/elmegy az adás, stb...

Egyébként érdemes újrakerestetni a tv-vel, mert a legutóbbi digis babrálás után én újrakerestettem és vagy 2 hétig jók volt a digitális adások. Aztán most nemrég megint elkezdte...(megint állítgatnak digiék)
  • astrago
    Nem írtad hogy tányéros vagy kábel,de mindegy mert a tányéros olyan amilyen, a kábelen meg a digitálissal még variálnak mert QAM módosítás történt.Jelezd a szolgáltatónál.Egy biztos hogy nem a tv hibája.
  • Desiderata #12141
    van egy Samsung 46b650 lcd tv-m és bekapcsolás után pár perccel elkezd futni a kép, elvileg nem a tv hibája hanem a upc beltéri egysége küld hibás jeleket de előző tv-vel ilyen gond nem volt, dvd lejátszóval tökéletesen megy, de ki/bekapcsolás után már megszűnik ez a probléma
    tudna valaki ötletet adni mi lehet a gond?
  • Marci0115
    hello srácok,

van egy samsung lcd tv-m, és be van állitva a digitális és analog csatornák, namost a digitális részénél a legtöbb adás akadozik, mig analogon nem. ez a tv hibája vagy a digitv?
  • schrank
    most valamelyik hiperbe a 32"-os LH3000 (FULL HD) 100k-lesz egy éve vettem ennyiért LH2000-et (HD READY) ennyiért ....
  • arty
    nem irtad milyen messziről néznéd

LG 42LH3000 nem fér bele? (nemtom amerre laksz, mennyibe kerül egy ilyen)
  • mikiking
    Viszont ennyi pénzért most van akcióban egy Full HD-s LCD TV 1920 x 1080 -as felbontással.
  • konrada
    Hát 500 € az 132 ezer Ft.

Ezért csodát, meg mindent egyben nem kapsz.

LCD-k az általad leírt mérettartományban ezen az áron szerintem vacak képet adnak, inkább akkor már plazma, de abból meg ennyiért nincs HD. (De inkább a HD hiánya, mint egy olcsó LCD f.s képpel.)

...persze a plazmát meg ne akard a teraszról napozás közben nézni.
  • mikiking
    Sziasztok... Tv vásárlás előtt állok,nem akaródzik visszaolvasni 12134 hsz-t... Nem tudom milyen Tv-t vegyek ( nem magas árban gondolkodom,max 500 Euro) LCD-t,vagy Plazmát ??? És nemtudom mi számit, LCDnél van 1920x1080 as felbontású TV ilyen árért,viszont Plazmánál csak 1024 x 768 felbontású kép. Gondolkodom,hogy 107 centis-vagy 94 centis Tv-t vegyek ? Nemtudom mi számit,meg mi nem, egy jó Tv-t akarok, minden napi használatra,nem játék konzolvagy ilyesmi,hanem sima sorozatok, esetleg HD filmek,szóval tanácstalan vagyok. Segitenétek ?
  • csanadu
    Ide is tudtok irni ha valami gondotok van.

http://filmkonvertalo.hu/e107_plugins/forum/forum_viewforum.php?72
  • csanadu
    igen. mindent felismer.minden olyan kütyüt felismer melynek van usb kimenete és van benne memoria kártya.PL.--psp,dig fényképezögép,pda
  • Tatyla
    mi a legegyszerűbb és legolcsóbb módja ha HD filmeket szeretnék nézni,a tv-n lévő usb a kisméretű winyókat is felismeri?
  • csanadu
    ok köszi.
  • arty
    jahogy még mindig megvan a gond?

ezzel lesz a gond:

alapesetben nem 0-n áll.
  • csanadu
    RT !!!! nem segitessz? annyira okos voltál a vidi kártya kapcsán!!
  • csanadu
    http://www.youtube.com/watch?v=NcAm3KihFho&feature=fvw
  • csanadu
    Na azért azt hozzá tenném hogy egy 47"-at valaki berakhatna a szobába!!!!!!
  • cloud.strife
    Ezt a nagyméretűt láttad? Vagy a 10"-ost?
  • schrank
    de mit ér a ledtévéjével ha otthon analóg szar jelen nézi a barátokkösztöt 4:3-ban
  • csanadu
    ezt nevezik 'varázslatnak!!!

persze elismerem a led tv-ék minöségét.

de ha esetleg kábel csatornára rakadtad volna a tv-t akkor kiderült volna hogy milyen a képe válojában.
    pécsen is a Media Markt-ban ugy mutogatták hogy hd lejátszora volt kötve.
    ott tényleg tökéletes volt.de már ott sem lehetett más képpel meg nézni. azt mondták vegyem meg azt otthon majd ki probálhatom.
    én szerintem pénz kidobás az egész.
  • arty
    túl jól hangzik. 55" tv 1000$-ért? átverés, ez tuti.
  • zoliii
    Sony Oled TV
    Hétvégén a Media Markt-ban láttam ilyen TV-t.
    A HD TV-k, utána már furák voltak! :D
    A pókember 1 előzetese ment rajta. Baromi szép színei voltak, és tök jó volt nézni :D A HD-s TV-ket utána már nem is nagyon néztem meg :D
    Csak még nagyon drágák! :(
  • zte
    Találtam 1 oldalt ahol nagyon kedvező áron lehet lcd tv-ket is vásárolni.Valaki hallott már róla esetleg?Véleményekre is kíváncsi lennék. http://www.goodonlineshop.com/index.php
  • cloud.strife
    Jó az, csak a 200Hz-et kapcsold ki benne, mert az használhatatlan bizonyos képinformációnál... :/