LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Cloud!

Jelentõs-e a különbség a V5500 és a W5500 között, már ami képet illeti?
TE magadnak melyiket vennéd meg?
A digikábelnál nem köteleznek rá hogy vegyél stb-t,ha van a tévében dvb-c tuner,így korrekt szerintem.

Sharp LC-37DH66E

batman
Ilyen TV-t, ha van rá mód ne vegyél. Nekem volt, és valami bûn szar. Zúg mint az állat a másként összerakott belsõ része miatt. Csábító, hogy nem annyira mély, jól is néz ki, de nagyon fos.

[...] Te romboló állat! Te sátán!

A UPC Philips STB csak Wide képjelet hajlandó kibocsátani magából, úgyhogy bye-bye automata képátméretezés. De szép is lenne ha használhatnám azt a nyûves DVB-C tunert, amit a tévémbe építettek...

Más. Utálom a Set Top Box-ot. A T-Home (T-Sat) elõfizetéshez adott koreai/kínai noname szutyok egy kalap sz*r. Az STB-n keresztül (HDMI kábel, átjátszási pontok hiánya, közvetlen jel ide vagy oda) a kép minõsége egyértelmûen rosszabb mint a T-Kábelen, ráadásul az STB. "felülbírálja" a TV-t és a saját primitív képátalakító programját használja. Torzít mint állat, holott a Sharp képátalakítója tökéletes (lenne). Ezért továbbra is a kábelt nézem és csak a HD adások esetén kapcsolom be a boxot (akkor persze király). Amíg le nem kötnek a kábelrõl, addig nincs baj, de utána szívás...
Az árakról: a tartós fogyasztási cikkek árai mindig lefelé mennek ez tény, de a válság itt is bekavar: mert hiába csökken a kereslet, ha a Ft gyenge/gyengül és a gyártók is bajban vannak, tehát kizárólag a fél éve raktáron álló cuccaikat akciózgathatják olyan lelkesen. Szóval most simán belefér az áremelkedés (mondom ezt én, aki ezzel a megállapítással általában lelkesen vitatkozik <#vigyor0>)

Sharp Aquos LC-32DH66E

nismoka
A WCG hiánya nekem nagyon fájó pont. Nem értem miért hagyták el az új W sorozatból. Szerintem nagyon hiányzik belõle.

Köszi a gyors választ.
cloud.strife
V5500 és a W5500 között a kontraszt és a 100hz a difi.

37"-ban nem tudom mi lesz, nem szoktuk tartani.

DH500-ról meg egyenlõre semmi friss hír... 😞

Most még nem vészes az áruk, igaz a 40W5500 380-as ára az elõd 330-as árához képest igencsak magas, továbbá ez április 1-el még feljebb megy. 😞

www.digimomentsvideography.com

Szia, Cloud. Lenne pár kérdésem a Sony-val kapcsolatban:

1. A V5500 és a W5500 között a 100 Hz kivételével mi a különbség?

2. Engem a 37-es méret érdekelne, s látom, hogy a 37-ek dinamikus kontrasztja elmarad a 40-tõl. Ez miért van, és a gyakorlatban észrevehetõ a különbség?

3. A harmadik kérdésem kicsit OFF: az új STR-DH500 Sony erõsítõ mikortól kapható?

Elõre is köszönöm a válaszodat.

Egyébként szerintem az árak nem annyira magasak, mert pl. ha jól látom a KDL-40V5500 új ára 299,990 Ft. Tavaly a KDL-40V4000 is ennyibe került, mikor kijött s év végére lement az ára 220,000 Ft körülire. Év végére a mostaniak új árai is le fognak menni, fõleg ha a válság miatt csökken a kereslet a tartós fogyasztási cikkek iránt.
cloud.strife
Nálunk is van már 32/40/46V/W5500. Egész jók lettek, bár az árak...... brrrrrrrr..........

Valamint nem tudom miért nincs WCG panel bennük.... 😞

www.digimomentsvideography.com

arty
avforum egyik topikjában. már lehet kapni is a tévét, az elsõ vélemények voltak, h a kontraszt is mintha gyengébb és ugy egyáltalán oclsobb benyomást keltõ tév lett a pv80 utódja 😞 (feltehetõen azért, hogy egyszer majd nyereséggel lehessen 150 ezerért adni, mert az LCD bizony keményen olcsosodik ...)

Forza.

Megjelent at elsõ KDL-40W5500 teszt: link
arty
A330? háát ... 32lg3000 jobb vétel abban az árban SZVSZ - bár gondolom anyudnak majdnem mind1 😊

Forza.

hát ha nem kéne vadászni normális gyártó CRT tv-jére...

délután vettünk egy 82 centi Samut a Mediában 99.990-ért

ezt hol olvastad? mert komolyan érdekelne! Ilyen tv-t készülök venni de az idei modellek tapasztalataira-teszteire várok még.

guardian hero
4:3-as 72 centis CRT

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

hello
anyunak vennie kell egy új tv-t, max 100e Ft-ig (de inkább kevesebb) mit ajánlotok?

lobig
köszi, rákeresek...<#vigyor2>

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

Ez egy crt, s mint olyan hagyományos SD felbontású. Ahhoz meg tök fölösleges a HDMI, mert analóg jelet vesz. Ettõl még xboxozni lehet rajta, pont úgy mint a többi nem túl régi csövesen.
én az edigitalnál vettem hozzá 3990Ft-ért fix fali tartót, csütörtök óta van rajta a Pana plazmám, eddig minden rendben van vele!

Mármint azért kérdeztem mert a neten olyanokat írtak hogy csak 480p-t kezeli és nem HDMI-s.

Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!

arty
olyan lesz mint minden CRT tévé ... lehet rajta xboxozni is, bár én inkább lehet egy monitorra kötném (ha a monitorod tft)

Forza.

Egy Samsung WS-32Z308P slim flat Tv-t tudnék olcsón venni! Xbox360 hoz megfelel szerintetek?
Tudom,tudom,hogy van ennél jobb tévé is de sajnos az anyagi keretek csak ezt engedik meg.
Elõre is köszi a tanácsot!

lobig
szisztok!

fali konzolt vennék a 42 colos samsung plazmámhoz. ti mit ajánlanátok?
érdemes megvenni a gyári samsungot (már ha van ilyen) vagy "akármelyik" jó lehet hozzá?

http://href.hu/x/z0b - free XXX [Aus P6T7 WS][Core I7 975 EE][Sapphire 5970 Crossfire-x][Kingston HyperX 12GB/2000Mhz] [4556 GB HDD][Aplus El Diablo Avance][Thermaltake 1500W]....

arty
pláne, h az elõzetes vélemények alapján az idei modell gyengébb(!!!!!!) lett a tavalyi PV80-nál 😞

ugyhogy a plazmáknak ennyi volt, ha már a pana is "leépiti" 😞

Forza.

na megvan a TV-m!
Panasonic TH-42PX80EA <- a PV80 nyugat-európai változata
zsírkirály cucc, szerdán hoztam el, csütörtökön ment is rá a UPC direct, hát valami eszméletlen jó képe van!
tegnap felszereltem a falra, HDMI-vel összekötöttem a settopbox-szal és néztem a 3 HD adást, rohadt jól néz ki!
bátran ajánlom mindenkinek!

arty
ne vegyél projektoros tévét - röviden ennyi 😊

szar a képük, izzot kell bennük cserélni (kivéve, ha CRT-s, akkor örökre vége, ha vége)

emlékeim szerint 3-5000 órát mennek el 1 izzoval, de erre gari ugye nincs ....

Forza.

Akkor senki nem tud segíteni,hogy CRT-s,DLP-s vagy LCD projektoros tévét vásároljak? Melyik a jobb?

hogy egy csicska vagy....a linket már ismertem és ha gondolod a rendszergazdának is lõkõk egy mail-t,hogy váljon meg tõled ezért a húzásért.....
desigo
azt,hogy viszlát..
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Abszolút nem értek a tévékhez. Tegnap mondta fel a Nokia tévémben a képcsõ,így projectoros tévé vásárlásán gondolkozom.
Azt szeretném megkérdezni,hogy mire figyeljek ha 1 éves használt 112cmes projectoros tévét vásárolok?
A projectoros tévék idõtartama mennyi?Mit kell benne cserélni idõnként és mennyibe kerül?
Elõre is köszi a helpet!

Katun
Ez elég új, amikor vettem akkor azt mondták, hogy most jött akkor szedték le a raklapról és azonnal beleszerettem mondtam hogy el is viszem. De hát pont kifogtam a beteget. Azért nagyon szépen köszönöm a segítséget <#worship>

PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG

akkor a tvvel lehet a gubanc....mivel az újaknál nem fogad fekete képernyõ...max csak a képet nem teljesen jól rakja ki.
Katun
LE32A550 vagy 1-2-3 ezt pontosan nem tudom.

PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG

mi a típusa?
Katun
Elnézést, bocsánat tényleg azt elfelejtettem oda írni. Viszont CSAK HDMI IN 3-ba van kép. HDMI IN 1 - 2 -ben semmi nincs, még ha az Xbox-ot kötöm rá akkor se... szóval lehet hogy ez a baja. Olvastam a TV kézikönyvében is hogy ha DVI-HDMi kombóval kötöm gépre akkor HDMI IN 2 be kell dugjam, de ott nincs kép... Lehet visszakéne vinnem a TV-t IS?

vagy hdmi 2be bedugod és a csatlakozást elevezed pcnek....voálá....nem egy nagy dolog.
ved le az élességet.....amúgy ha már az elején úgy kezded samum van könnyebb let volna segíteni......de úgy,hogy még típust sem közöltél....
Katun
Sziasztok!

na most már éles a kép, vagyis a betûk élesek, az volt a baj, hogy a TV-n 16:9 volt beállítva (elvileg jónjak kéne lennie nem?) és átraktam páztázásra. Na de még mindig nem az igazi, mert látom, hogy néhol a betûk körül van egy kis kontraszt, ilyen fehér kontraszt, élesnek éles, de látszik hogy valami mintha még nem stimmelne. Kezdem unni ezt a "HD"-t mé nem olyan hgoy rádugom és jó...

Erre tudtok valamit?

arty
ez a felbontás totál rossz ... 1920x1080ban kell használnod, értelemszerüen: nézegesd még azt az nvidia control panelt 😉 (sajna ATI-m van, nemtom mit hol találsz)

Forza.

arty
vmelyik scart mellé is oda lesz irva, h RGB 😊 (de mind1, ha a dvdlejátszo RGB kimenetre van allitva és van kép a tévén az adott scarton, akkor minden OK - élvezd)

orion ezekszerint szarul adja a vezérlõjelet. nem véletlen kerül annyiba, amennyi 😊

Forza.

Katun
Kérlek szépen 1840*1028 ban megy, mert elvileg így van méretezve azzal a HDMI resizval... nem lehet választani megjelenítõk közül cask õ van egyedül... Arra tippelek, hogy van 3 HDMI csati a tv-n de cask az egyikkel ad jelet vagyis egyikkel FOG jelet, rákötöttem már a pc-t is azzal is cask az egyiken jön meg a xboxal is... és kéziköny azt írja hogy HDMI IN 2-esbe kell dugjam ha DVI-HDMI -n megy ki a jel... nos arra dugom akkor sehol semmi...

még esetleg a Hd asztal átméretezését nézd meg ha rákötöd a gépre és úgy állítsd be hogy több megjelenítõnél be van állítva mindkettõ.
Tv-n belül neked nem lehet állítani hogy 16:9 ,Wide,Smart,4:3,14:9,Zoom és itt esetleg tudsz változtatni vagy a Vga vezérlõpulton belül tudod beállítani a jelformátum vagy Hd formátum módosítását.
Szia!
Nekem is Sony-m van 40W4000-s nagyon szeretem össze van kötve a a Pc-vel
viszont a sportot nézek nem az igazi itt azért észreveszem hogy Lcd.
Katun
Sziasztok Srácok!

Nos beléptem én is a "klubba" vettem egy FullHD megjelenítõt, és szeretném a a gépet rákötni. Rá is van már kötve, HDMi kábellel, de valamiért amikor felrakom 1920*1080ba a felbontást akkor egy kis szegély fent lent és oldalt kilóg a képbõl, eleinte azt hittem, hogy a 6800 GT nem támogatja a HD felbontást, de ma érkezett meg az új kártyám és vele is ez a szitu. Mi a bánatos bubánat lehet vele? Mert valami borzadály így a kép :-/ .

Elõre is köszönöm a válaszokat!

DVD -n RGB -re állítottam.
" tévében abba a bemenetbe dugni, ami fogad RGB jelet "
Tv -n RGB jelölés csak a PC (RGB (PC) IN) kép bemeneti csatlakozáson van !
DVD-n kapcsolók benyomva (nincs készenléti fény jelzése de készenlétin lehet így, távirányítóval kapcsolható ki / be)
Ha nincs áram alatt akkor ok.
arty
akkor is scartra áll a tévé, ha a dvdlejátszo ki van kapcsolva? mert akkor hibásan vezérlõjelet ad az orionod ...

RGB a legjobb képet adja
kicsit gyengébb az svideo
(a kompozit nagyon szar)

Forza.

arty
scarton átmegy RGB, svideo és kompozit is, miközben a képminõségben drasztikus különbségek vannak

dvdlejátszo menüjében RGB kimenetre kell állitania scartot és a tévében abba a bemenetbe dugni, ami fogad RGB jelet

Forza.