LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oké, oké értem, hogy a vannak bajai a W5500-asnak, de a tény az tény, hogy a W4500-at már nem lehet kapni. Sajna.
A másik, hogy nem két évre veszek tv-t, szóval ha egy kicsit többet kell áldozni arra, hogy 5-10 évet is kibírjon az nem gond.
(ui. a 5500-as tesztjében olvastam a 'bleeding'-et. Nem teljesen világos a jelentése. Vki el tudná magyarázni mit is jelent itt a tv-nél?)
A másik, hogy nem két évre veszek tv-t, szóval ha egy kicsit többet kell áldozni arra, hogy 5-10 évet is kibírjon az nem gond.
(ui. a 5500-as tesztjében olvastam a 'bleeding'-et. Nem teljesen világos a jelentése. Vki el tudná magyarázni mit is jelent itt a tv-nél?)
Én plazmát ajánlanék inkább.
chicco24: 1 topikban is elég szvsz megkérdezni, pláne itt elég kevesen imserik az xboxot... 😉
chicco24: 1 topikban is elég szvsz megkérdezni, pláne itt elég kevesen imserik az xboxot... 😉
Forza.
LCD tévé vásárlásánál(fõleg Xbox360hoz tervezve) mennyire fontos,hogy csak PAL/SECAM és az NTSC-t csak analóggal kezeli?
Mert az akciós tévéken amiket kinéztem a 99%uk PAL/SECAM.
Elõre is köszi a helpet!
Mert az akciós tévéken amiket kinéztem a 99%uk PAL/SECAM.
Elõre is köszi a helpet!
Moddolni jóóóóóó! Xbox360 the best!
Igen az input lag sajnos nagyobb ez tény, viszont néztem 32"-40"-46" W5500-at és nem volt bajom a homogenitással, persze biztos elõfordulhat hiszen nincs két egyforma tv még típuson belül sem mint tudjuk. 😊 Én azt mondom mindenki nézze meg a saját szemével aki teheti. Persze a nagy áruházakban nem mérvadó az össze vissza elkalibrált képek miatt...
valamint a w4500asnak alacsonyabb az input lagje...mig az újnak már azért van....így konzolhoz is a w4500 a jobb....meg elvileg nem elég homogén a w5500as háttérvilágítása sem....
így azért megondoloadnó mit érdemes venni,de majd elválik.
így azért megondoloadnó mit érdemes venni,de majd elválik.
oké,de a w4500as jobb.....egyedül a fehér ami fehérebb lett az újban...
és a tv-adás meg elvileg rosszabb...mivel ez egy tv szerintem elég fontos a tv adás minõsége.
és a tv-adás meg elvileg rosszabb...mivel ez egy tv szerintem elég fontos a tv adás minõsége.
W5000 teszt
Bocsi itt a link rendesen.
Bocsi itt a link rendesen.
W5500 teszt: http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W5500/Conclusion.htm Ezek azért nem rossz adatok, és még mindik az egyik legjobb TV, a legjobb feketével a LED-esek mellett.
A W5500-at nem jogosan húzzák le, elvan túlozva! Tény hogy a WCG megvilágítás és a 10bit hiányzik belõle ami a W4500-ban megvolt de ennek ellenére nagyon jó TV! Jó beállításokkal esetenként még jobb képe is van mint a W4500-nak!
Ezekre tökéletes lehet egy sharp is.
Sharp LC-37DH66E
Ja még annyi, hogy analóg tv, tányéros digi, dvd és hd filmeket néznénk/zünk rajta
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretném lecserélni a kissé öregecske crt tv-nket. Kénéztem egy Sony 40W4500-at (tv-re, képek nézegetésére, nem játékra), de sajna nem lehet kapni. Ajánlottak helyette egy Samsung A786-ot, de ami tesztet olvastam (avforum) az alapján nem tetszett. (a szolgálatásai, a macera a jelforrás/felbontás váltással). A másik választás a Sony 40W5500 lenne, de errõl sem túl jókat olvastam.
Most akkor melyik típus ajánlatátok? ill. a Sony tényleg annyira gáz (nemérimeg a pénzét)
Köszi
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretném lecserélni a kissé öregecske crt tv-nket. Kénéztem egy Sony 40W4500-at (tv-re, képek nézegetésére, nem játékra), de sajna nem lehet kapni. Ajánlottak helyette egy Samsung A786-ot, de ami tesztet olvastam (avforum) az alapján nem tetszett. (a szolgálatásai, a macera a jelforrás/felbontás váltással). A másik választás a Sony 40W5500 lenne, de errõl sem túl jókat olvastam.
Most akkor melyik típus ajánlatátok? ill. a Sony tényleg annyira gáz (nemérimeg a pénzét)
Köszi
hdmi kérek gondolkozz! A pislogás igaz, deott a valóságot látod tökéletlen emberi szemmel - a TV viszontlegyártneked egy igazándiból nem létezõ képkockát! A kettõ nem ugyanaz, csak lenyúlják az embereket. Vegyél inkább egy 4ms-os TV-t, az többet ér!
Sharp Aquos LC-32DH66E
Az a bajom vele, hogy nem valóságos. Egy számtógépes algoritmus, semmi más. A kamera nem vette fel, amit látsz.
És ne szelektíven olvass, mert Cloud azt is leírta, hogy HD adáson eszébe se jutott szaggatnia a képnek... az csak a sima SD jelen volt észlelhetõ.
És ne szelektíven olvass, mert Cloud azt is leírta, hogy HD adáson eszébe se jutott szaggatnia a képnek... az csak a sima SD jelen volt észlelhetõ.
Sharp Aquos LC-32DH66E
vagy gondolod, az elektronika felismeri a reklámtáblát és kirajzol egy eltárolt, éles képet róla?
Mivel elolvastam az elõbbi hozzászólásomból belinkelt szöveget, nem gondolom, hogy felismeri a reklámtáblát az elektronika. Ezt viszont gondolom, és engedd meg hogy idézzek a cikkbõl:
"A technológia egyetlen dolgot használ ki, mégpedig az emberi szem (és agy) egy érdekes tulajdonságát: minél rövidebb ideig látunk egy adott képet, az annál élesebbnek tûnik. Ezt egyszerûen le is tesztelhetjük, ha autóból vagy buszról kifelé nézünk. Ha nem mozgatjuk a fejünket és szemünkkel sem követjük a tárgyakat, akkor minden elmosódik, ha viszont gyorsan pislogunk is közben, minden egybõl élesebb lesz – pedig valójában ugyanazt látjuk, csak rövidebb ideig."
Mivel elolvastam az elõbbi hozzászólásomból belinkelt szöveget, nem gondolom, hogy felismeri a reklámtáblát az elektronika. Ezt viszont gondolom, és engedd meg hogy idézzek a cikkbõl:
"A technológia egyetlen dolgot használ ki, mégpedig az emberi szem (és agy) egy érdekes tulajdonságát: minél rövidebb ideig látunk egy adott képet, az annál élesebbnek tûnik. Ezt egyszerûen le is tesztelhetjük, ha autóból vagy buszról kifelé nézünk. Ha nem mozgatjuk a fejünket és szemünkkel sem követjük a tárgyakat, akkor minden elmosódik, ha viszont gyorsan pislogunk is közben, minden egybõl élesebb lesz – pedig valójában ugyanazt látjuk, csak rövidebb ideig."
az a helyzet, hogy ilyesmin nem javit - Te is a marketing áldozata vagy 😊
van 50/25 fél-/képkockád, adott infotartalommal: ha ott mosott kép van, a tévé csodaelektornikája nem fog tudni belõle éles képet csinálni, csak 100 mosottat ... vagy gondolod, az elektronika felismeri a reklámtáblát és kirajzol egy eltárolt, éles képet róla? 😉
100Hz-tõl csak furcsán folyamatos képet kapsz, semmi mást.
van 50/25 fél-/képkockád, adott infotartalommal: ha ott mosott kép van, a tévé csodaelektornikája nem fog tudni belõle éles képet csinálni, csak 100 mosottat ... vagy gondolod, az elektronika felismeri a reklámtáblát és kirajzol egy eltárolt, éles képet róla? 😉
100Hz-tõl csak furcsán folyamatos képet kapsz, semmi mást.
Forza.
Sziasztok.
LG LCD TV 32LG5000 Számítógép, 7600GT: DVI össze kötésrõl lenne szó.
5 méteres DVI-HDMI kábellel, ezzel pontosan:
http://www.gepbolt.hu/termekek/58737444/DVI_kabel_DVI_M_HDMI_M_5_0m.html
Nvidiás videokártyásokat kérdeznék elsõsóra!
Összekötésnél egyszerûen fel kéne ismerje a PC 32LG5000, nem!
Vagy lenne valami türkje pl. ?
Itt már írogattam róla bõvebben:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1215968859
Ha valaki valamit errõl ...
Köszi elõre is!
LG LCD TV 32LG5000 Számítógép, 7600GT: DVI össze kötésrõl lenne szó.
5 méteres DVI-HDMI kábellel, ezzel pontosan:
http://www.gepbolt.hu/termekek/58737444/DVI_kabel_DVI_M_HDMI_M_5_0m.html
Nvidiás videokártyásokat kérdeznék elsõsóra!
Összekötésnél egyszerûen fel kéne ismerje a PC 32LG5000, nem!
Vagy lenne valami türkje pl. ?
Itt már írogattam róla bõvebben:
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1215968859
Ha valaki valamit errõl ...
Köszi elõre is!
Hali! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Samsung T220Hd tv tuneres lcd monitorom,és ma ahogy elindítottam a sz.gépet és bekapcsolt,elkezdett ki-be kapcsolni. Bekapcsolt utána eltelt pár másodperc és kikapcsolt utána megint be és ki.Elõször azt hittem a sz.gép miatt van de átkapcsoltam tv adásra és ott is csinálta. Vki nem tudja ez mitõl lehetett? Szerintetek befog szarni? Áramtalanítottam vártam pár percet újra visszakapcsoltam és már nem csinálja,de mostmár félek attól hogy be...ik.Vki találkozott ilyennel? Segítsetek please! Köszi a válaszokat elõre is. Üdv.Lackó
Azt hittem, most vett Sony W-t, ezért javasoltam, mert amikor nekem volt új a W4500-asom, én is össze-visszakapcsolgattam az SD-nél a zajcsökkentõket, és az valamennyit segített.
Az ára 50 ezer Ft!
Ha javit a gyors mozgásnál fellépõ elmosódáson, akkor mi a bajod vele? Cloud is látta az Eurosporton a korcsolyaközvetitést, s szerinte is szar volt a kép.
Egyébként itt egy újabb 40W5500 teszt, gyengéjének hozzták fel az egyenletlen háttérvilágitást (uneven backlighting): link
Egyébként itt egy újabb 40W5500 teszt, gyengéjének hozzták fel az egyenletlen háttérvilágitást (uneven backlighting): link
Kedves hdmi, köszönöm a felvilágosítást, de tudom mi a 100 Hz. Kiveséztük sokszor itt is, nem sorolom az ellenérveimet - ha Neked megfelel egy olyan képkocka, ami nem létezik, akkor rajta! Sõt, nemsokára kijön a 600 Hz-es Tv, ami már a reklámblokkból is kiszámolja Neked a filmet.
Sharp Aquos LC-32DH66E
Véleményt szeretnék kérni az Acer AT- 3201-es 82cmes Hd ready LCD tévérõl. Xbox360-hoz és dvdzni megfelelõ?
Köszi a segítséget!
Köszi a segítséget!
Aranarth a kép nem volt 100 felé osztva, kb. 5 tévén ment ez a mûsor. A kép nem volt rossz, ha nem volt rajta gyors mozgás, viszont ha volt, akkor a kép pocsék volt. A kép egyszerûen el volt mosódva, de olyan szinten, hogy az elképesztõ. Ennek az elmosódásnak a kompenzálására találták ki a 100 Hz-et. Ajánlom figyelmedbe a következõ cikket: 100hz
konrada, jó embernek mondod, hogy mit csináljon egy Sonyval... :-)
hdmi, ha multiban nézel 100 felé osztott SD jelet, akkor mit vársz? Mi az, hogy kötelezõ a 100Hz? A dupla lutz helyett megnézel egy triplát? Nem lesz élesebb (fõleg nem csak a széle), ha az SD jel önmagában ótvar. Ugyanazon a TV-n egy HD adás meg gyönyörû - akkor milyen kötelezõ 100Hz-rõl beszélsz?
cloud, szép sorminta! ;-)
hdmi, ha multiban nézel 100 felé osztott SD jelet, akkor mit vársz? Mi az, hogy kötelezõ a 100Hz? A dupla lutz helyett megnézel egy triplát? Nem lesz élesebb (fõleg nem csak a széle), ha az SD jel önmagában ótvar. Ugyanazon a TV-n egy HD adás meg gyönyörû - akkor milyen kötelezõ 100Hz-rõl beszélsz?
cloud, szép sorminta! ;-)
Sharp Aquos LC-32DH66E
Rosszul gondolod. Nézz meg pl. egy 32V4500-ast (szerény véleményem szerint az egyik legjobb tv a piacon).
Nem kell annak 100hz. Úgy jó a képe ahogy van.
Abban azért némileg igazad van, hogy a mai 100Hz MotionFlow+ IBR-el igencsak jól dolgoznak és sokat segítenek a tv-n, de sajna azt a korcsolya közvetítést én is néztem, SD analóg kábelen. Szörnyû volt. HelloHD-n meg natív HD és álomszép. Ez van. Lassanként muszáj lesz a többi adóknak is, meg a szolgáltatóknak is HD-be adni..( szép álom) 😞
Nem kell annak 100hz. Úgy jó a képe ahogy van.
Abban azért némileg igazad van, hogy a mai 100Hz MotionFlow+ IBR-el igencsak jól dolgoznak és sokat segítenek a tv-n, de sajna azt a korcsolya közvetítést én is néztem, SD analóg kábelen. Szörnyû volt. HelloHD-n meg natív HD és álomszép. Ez van. Lassanként muszáj lesz a többi adóknak is, meg a szolgáltatóknak is HD-be adni..( szép álom) 😞
www.digimomentsvideography.com
656-ossal sajna most nincs módom összehasonlítani, annó megtettem, de nem emléxem már a samu képére... 😄
Sikerült ma megnéznem az Electroworldben élõben a Sony KDL-37V5500-at. Az Eurosport volt rajta, mûkorcsolya. A képminõség elkeserítõ volt, ugyanis ahogy a korcsolyázó suhant, a pályát körülvevõ reklámtáblákon a nagybetûkkel írt reklámszövegeket nem lehetett elolvasni, de még a betûket se lehetett kivenni, az egész egy elmosodott paca volt. A nézõközönség szintén. A feliratok meg a közönség csak akkor tisztult ki olvashatóvá, ha a korcsolyázó egyhelyben elkezdett pörögni. Úgyhogy az én véleményem szerint a 100Hz az kötelezõ, úgyhogy majd meglesem a W5500-at, ami jelenleg sajnos aranyárban van.
a videókártya HDMI kimenete nekem speciel nem visz át hangot...
ha géprõl nézek filmet, akkor az 5.1-es pc hangrendszer-t kötöm rá a gépre, és úgy jön a hang, a helyére meg vettem egy 2.1-est :-)
ha géprõl nézek filmet, akkor az 5.1-es pc hangrendszer-t kötöm rá a gépre, és úgy jön a hang, a helyére meg vettem egy 2.1-est :-)
melyik szolgáltató STB-je van neked? UPC Philips esetleg? ha igen, hol lehet átkapcsolni 720p-re?
vagy, ha a tv-n kiválasztom a HDMI-t, akkor alapból az lesz? mert akkor semmi különbséget nem tapasztalok a Scarthoz képest! vagy egy kizárólag a HD adásokra vonatkozik?
vagy, ha a tv-n kiválasztom a HDMI-t, akkor alapból az lesz? mert akkor semmi különbséget nem tapasztalok a Scarthoz képest! vagy egy kizárólag a HD adásokra vonatkozik?
Szerintem becsap téged a sok csillapítás. Kapcsold ki azokat, és úgy nézzed meg.
én pont most akarok venni egy 40w5500ast....akkor szerinted gyengébb sokkal mint a 4500as?...illetve a 656oshoz képest is visszalépés?...bevílágítás,input lagrol tudsz mondani valamit?
A betûk csikosak lettek, illetve a kép részletek is... 😞
Mondjuk elvileg nagy baj nincs, mert a STB-t átkapcsoltam 720p-re és onnantól jó a kép, a HD adások úgysem FullHD-k, örülünk ha HD ready-k... 😄
SD tuner képe mosottab, részlettelenebb. Sajna ez van.
Mondjuk elvileg nagy baj nincs, mert a STB-t átkapcsoltam 720p-re és onnantól jó a kép, a HD adások úgysem FullHD-k, örülünk ha HD ready-k... 😄
SD tuner képe mosottab, részlettelenebb. Sajna ez van.
SD tunet szarabb lett ---gyengébb a tv adás képe ezek szerint?
- 1080i kép csikos (olyan mint a Sharp DH65-nek) ezt ,hogy érted?
- 1080i kép csikos (olyan mint a Sharp DH65-nek) ezt ,hogy érted?
Nos.....
Hazavittem egy KDL-32W5500-ast. (egy 32E4050 volt elötte)
Röviden:
- SD tunet szarabb lett
- 1080i kép csikos (olyan mint a Sharp DH65-nek)
- szinekbe jó
- fehérje elképesztõ
- DLNA jó dolog (SG RSS hírolvasó bekapcsolva... 😊
- USB videó lejátszás egy vicc (mpeg-en kívül semmit sem játszik, nem a DivX szarokra gondolok, hanem pl. saját HD kamerás felvételeimet se tudom lejátszani vele, pl. MP4-be)
u.i.: alapból nekem (is) csalódás a TV. Azt gondoltam hogy egy ilyen áras TV-nek már ütõsebb képe lesz.
Hazavittem egy KDL-32W5500-ast. (egy 32E4050 volt elötte)
Röviden:
- SD tunet szarabb lett
- 1080i kép csikos (olyan mint a Sharp DH65-nek)
- szinekbe jó
- fehérje elképesztõ
- DLNA jó dolog (SG RSS hírolvasó bekapcsolva... 😊
- USB videó lejátszás egy vicc (mpeg-en kívül semmit sem játszik, nem a DivX szarokra gondolok, hanem pl. saját HD kamerás felvételeimet se tudom lejátszani vele, pl. MP4-be)
u.i.: alapból nekem (is) csalódás a TV. Azt gondoltam hogy egy ilyen áras TV-nek már ütõsebb képe lesz.
1. 10 métert egy jó kábel biztosan gond nélkül elvisz (ha zenét is hallgatnál, ne a legolcsóbbat vedd, de játékra/filmre majdnem mind1)
2. tévé hangja ugyis gagyi, elég az ultraolcsó kábel is (vagy vihetnéd a videokártya HDMI kimenetén is, akkor nem kell plusz kábel se)
2. tévé hangja ugyis gagyi, elég az ultraolcsó kábel is (vagy vihetnéd a videokártya HDMI kimenetén is, akkor nem kell plusz kábel se)
Forza.
Üdv!
Lenne két kérdésem:
1. 10 méteres optikai kábel mennyire mûködõképes, (hossza miatt kérdezem) milyet érdemes venni?
2. Ill., ha közvetlen LCD TV-re viszek át hangot PC-rõl jack - sztereó RCA kábellel ugyanez a távolság jelenthet-e gondot, vagy jó az olcsó kábel is?
sry, ha kicsit off..
Lenne két kérdésem:
1. 10 méteres optikai kábel mennyire mûködõképes, (hossza miatt kérdezem) milyet érdemes venni?
2. Ill., ha közvetlen LCD TV-re viszek át hangot PC-rõl jack - sztereó RCA kábellel ugyanez a távolság jelenthet-e gondot, vagy jó az olcsó kábel is?
sry, ha kicsit off..
Köszönöm.
Köszönöm.
Én azt szeretném, ha elhúznál innen a sz@roddal együtt.
Nem is úgy vettem.<#nevetes1>#nevetes1>
Messze álljon tõlem hogy rábeszéljelek a digire!Csak megemlítettem a tényszerûség kedvéért.
Sharp LC-37DH66E
A V5500-nak mosottabb nem annyira részletgazdag képe van mint a W5500-nak, ezen kívül a színek is jobbak a W5500-on.
Kertes házban élek, itt soha nem lesz Digi. Igaz nem is kellene,mert valahogy fontosabbnak érzem a szolgáltatás minõségét, mint az árát. A UPC digitális kábeltévéje pedig összességében egy jól összerakott szolgáltatás, és még bõven van hova fejlõdnie.