21171
LCD - Plazma
-
l00ser #12240 Némiképp egyszerűbb megoldása lenne a dolognak: menne a szekrény a levesbe :)
Csak vicc vala, ez őrzi még a régi audiokazijaimat, szépen toronyban két dvd és alul egy Pana vhs, felettük a kazi, tv, polc dvd-kkel, középen erősítő, legfelül szekrény a pulóvereknek :) Szóval 32" és továbbra sem tudom, mit tegyek. Meglepném magam a 34. szülinapomra :) -
#12239 harmadik hete nyüstölöm az LG 42SL8500-at és meg vagyok vele elégedve ennél szerintem tökéletes a fekete szín,4gigás pendrive-ot még felismeri a 8gigásat nem viszont a külső hdd-t azt szereti... -
#12238 2 méterre esetleg okés a 32", nameg mivel nem fér be a 37" ez nem is igazi kérdés, ugye? ;)
szerintem látatlanban nem fogsz tudni dönteni, de mivel mindkét tv elég felsőkategoria, így nagyon mellé egyikkel sem tudsz nyúlni -
hdmi #12237 „mivel jobb ez mint az LG 42 lh 4000-es”
Az LG-k visszatérő problémája a gyengébb fekete a konkurenciához képest. A lent linkelt teszt szerint ez a 42LH4000-re is igaz. Ráadásul a HD képminősége se olyan tű éles és részletes, mint a konkurenciának a teszt szerint. Míg tavaly az adott kategórián belül a Samsung B650 volt a legjobb készülék abban az árszegmensben.
LH4000 teszt: link -
#12236 Sziasztok!Kinéztem magamnak egy Samsung LE40B530-as lcd tv-t.Nagyrészt(80%) PS3-as játékra, a maradékban pedig Blu-ray filmeket néznék rajta(szintén PS3).Olvastam a samsung ps3 problémáról,és érdekelne fennáll-e ennél a típusnál.Állítólag minőségibb hdmi kábel megoldja a gondot. -
l00ser #12235 arty: Két méter a táv, egy lakótelepi panel 9 m2-es szobája az enyém, a készülék szekrényben lesz ráadásul, 85cm széles a szekrény belül, felfelé egyelőre 45, de azt tudom még emelni, csak akkor a dvd-imet nem tudom, hogy hova fogom tenni :)
Szóval két méter szerintem még ok a 32-es tv-hez. Szerinted kevés? 37-es nem férne be...
hdmi: nézegettem a Samsungot is, de nekem ez a széles, csillogó káva annyira nem jön be, viszont a tulajdonságai alapján mindenképpen figyelemreméltó. Ennyiből viszont meglenne a LED-es Sharp. Átkozottul nehéz dönteni.... -
#12234 az MKV lejátszás semmiképpen ne legyen szempont, mindig lesz pár fájl, ami nem megy majd, végül - ahogy írtad is - később megoldod valahogy, htpc-vel, mittomén...
ha pedig "kanapétávról" (3-4 méter) nézed, a 32" irtó kicsi. a méretre is kellene áldozni abból a 200-ból... minőségi forrásból (hd mkv) nincs drámai különbség az egyszerűbb és a komolyabb modellek közt -
csanadu #12233 http://www.argep.hu/main.asp?suche=LG+42+lh+4000-&x=44&y=6 -
csanadu #12232 mivel jobb ez mint az LG 42 lh 4000-es -
hdmi #12231 Ha fontos a képminőség, az mkv lejátszása, a dts hang, akkor szerintem Samsung LE-32C650.
A készülék: link
Árak: link -
l00ser #12230 Lehet, hogy igazad van. Most lenne 200e körül, de nem feltétlenül akarom elverni :)
A Sharp Aquos sorozatát nagyon dícsérik, de ha igazán lejjebb mennék, a Samsung 650-ese is állítólag jó választás. Nekem az MKV lejátszás lenne egy igazán fontos paraméter, htpc-ben még nem gondolkodtam, bár lehet az is egy későbbi alternatíva... Szóval képminőségre gondolom a Sharp, de szolgáltatásokra mindenképpen a Philips. Vagy nem :) -
#12229 180+ ezerért 32" szvsz bűn (én is elkövettem)
ha monitornak veszed és kell a minőség talán oké, de "tévének" ekkorkát?! kanapéról a minőségi előnye simán elvész a bélyegméret miatt.
szerintem :) -
l00ser #12228 Sziasztok! Egy Philips 32PFL5405H és egy Sharp LC-32LE705E tv közül melyiket választanátok? Tudom, van 40e Ft difi, de mégis? A Philipset láttam magam is (legalábbis a 8404-et), ami nagyon tetszett, ez az új pedig 2ms-es és lejátszik mkv fájlokat, ami nem hátrány. A Sharp viszont vadiúj modellnek tűnik, sehol (egy review és youtube-os video kivételével) sem találok róla szinte semmit. Viszont a led háttér igazán vonzó. Szóval, úgy hasraütésre vagy jobban belegondolva :) melyik lenne a választottatok? -
konrada #12227 Mondom és írom: az LG-k digitális kábelen (de legalábbis Digikábelen) 700 Mhz felett túlérzékenyek, és emiatt szívnak az azt használók, míg a többinél (a vele azonos tunert használó Philipseken kívül) ez a probléma nem jelentkezik. -
csanadu #12226 Na végre. Vége a büntinek!!
LG 42 lh 3000-m van .A dvb-t és C,szerintem 80% minöségü .Nagyrészt függ attol hogy a studioban és kültéren milyen kamerát használnak.Az álltaluk felvett adás minösége változo.
A HD minöséget szerintem soha nem fogja elérni.
Félek hogy kezdünk átesni a ló túloldalára.
Egy ugyan az a csatorna mindeggyik tv-én szar vagy jo.
Lehet az akár hány HZ-es vagy márka, ugyis a szolgáltatótól függ minden.
Én nem bántam meg a vásárlást.
Az mkv nagyon szép stb......... -
#12225 engem is :) (meg minden más "képjavító" marketingszemét is) -
r4pt0r #12224 A 100Hz is egy olyan dolog amit minden gyártó máshogy értelmezi, és mindenki máshogy szereti.
Engem nagyon idegesít, legalábbis amiket eddig láttam. :D -
markoh3k #12223 Lényeg hogy akkor keresnem kell egy minimum 40 de inkább 42 colos nem LG nem philips 100hz-et tudó készüléket. -
markoh3k #12222 Nem tudom pontosan, hogy a beépített vevő e a rossz. Csak pl Tnél a nem set top boxos digitális kábel-es tv lenne pl és ez csúnya az ilyen tv-ken állítólag, és nekem sajnos csak ez van. (DVB-c 700mhz) vagy nem értek a lovakhoz? -
konrada #12221 Én hintettem el egy másik topikban, hogy DVB-C vétel esetén a 700 Mhz feletti sávokban nagyon érzékeny, illetve rosszul kezeli a digitális adást. -
#12220 úgyérted a beépitett vevő által prezentált földfelszini digit adások randák rajta?
-
markoh3k #12219 Lelkem mélyén én is úgy érzem. Az lg amit ajánlottál jónak tűnik csak azt hallottam hogy hírhedten csúnya a képe a stb nélküli digi adásoknál. Kompormisszumot kellene kötnöm... -
r4pt0r #12218 4 méterről valóban kicsi lenne már a 40es. -
#12217 nyilván tulzok, de 4 méterről a 40" - szvsz!! - egyszerűen kicsi lenne markoh3k-nak :)
a 47" már kezd emberes méret lenni ... egyelőre efelett az LCD elkezd megfizethetetlen lenni, a plazma meg nem mindenkinek jó -
markoh3k #12216 Köszönöm RT!!! Igen egérmozi, ez van. :) Ha jól gondolom akkor a 250pengős 102 samsung led-en is ugyanolyan (ótvar)lesz a képe a dolgok 70%-ának amit a tv-vel jelenítek meg (tv adás, divix, wii) de cserébe az kisebb egy 15cm-el ami azért bazisok. És ahogy nézem lh5000-ben van beépített egérmozi is. -
r4pt0r #12215 100cm, 2-2,5 méterről. Itt már bizony a minőség dönt. :D -
#12214 abba a 47LH5000 is belefér, ami pont annyiba fáj és nagy és - szerintem - jó képe van jó anyaggal
digitévével, divx-el mindegyik borzalom lesz, minél nagyobb annál jobban - ezeket a tévéket nem rosszminőségű SD tartalomra találták ki :) állj át blurayre, 720/1080 mkvra, az majdnem olyan szép lesz mint a demovideok ;) -
#12213 fullhd egérmozi rulz? :D -
markoh3k #12212 Ár 250max, nézési ahogy írtam 4méter. Csak az a bajom hogy a demo videó az minden tv-n szép (najó, nem mindenen de az alapján nem merek dönteni mert eléggé marketing demók mennek egyes tv-ken kiemelve az előnyöket és elrejtve a hátrányokat) -
r4pt0r #12211 Én sem osztom, a kép minősége a lényeg. :D -
#12210 ár? nézési távolság?
amugy szvsz a méret a lényeg, de van aki ezt nem osztja :) ha az megvan, mész és megnézed a tévét valahol, ha tetszik a képe, megevszed! -
markoh3k #12209 Sziasztok!
Kérnék szépen egy kis segítséget Tőletek. Lcd tv-t szeretnék venni tv-zésre (sajnos csak digi), konzolozára (nem napi jelleggel) és számítógépet is szeretnék rákötni (net, divix,mkv nézése végett). Mindezt kb 4 méterről tenném, kinéztem pár készüléket és arra lennék kíváncsi hogy a fent említett tevékenységek esetén észrevehető e a képminőségbeli különbség e között: LG 42LH5000 és e között: Samsung LE46B620. Érdemes elgondolkodnom egy 102cm-es led tv-n? Még sose volt lcd-tvm így nem tudok semmi alapján dönteni. Légyszíves segítsetek dönteni. Ha tudnátok konkrét modellt ajánlani az mégjobb lenne. Előre is 1000 kösz. -
#12208 ez korrekt, köszönöm! tehát mégis van elvi esély a 2x1080p@24-re, máshol mást írtak... -
hdmi #12207 A következő linken a "Kell-e hozzá új tévé, kell-e hozzá új Blu-ray lejátszó?" kérdésre adott válasznál ezt megmagyarázzák: link -
#12206 ebben hol írják, hogy a sony gépe megerőszakolja a HDMI1.3 kimenetét és 1.4-re változik az uj FW-től? ;)
-
hdmi #12205 Pedig elég lesz: harmadik dimenzióba vált a PS3 -
#12204 ps3 nem elsz elég hozzá, mivel arról 2x 1080i képet kapsz csak... -
astrago #12203 Látom 3D a téma.
Most olvastam hogy a toshiba most fejlesztgeti a szemüveg nélküli 3D tv-ket,igaz hogy ezek nem full hd tv-k de szerintem ha valóra válik kényelmesebb megoldásnak tűnik mint a szemüveggel. -
r4pt0r #12202 Nem úgy értem, hogy milyen szemüveg meg ilyesmik stb. Mert olvasgattam hogy nem mindegy, mert van amelyik alig engedi át a fényt, és vannak jobbak.
Meg aztán még fene tudja hogy lesz megoldva a számítógépen való lejátszása a filmeknek. -
#12201 Amit én láttam belőle, abba nem volt hiba... :D