21171
LCD - Plazma
-
#12280 A beépítettek általában buták és nem is nagyon update-elhetők, aki normális élményre vágyik egy ilyen kaliberű tévén, az ne sajnáljon költeni vagy összerakni egy HTPC-t sem! -
#12279 Mer mi baj van vele? -
#12278 okos LENNE, ha 100% megbízhatóan működne -
#12277 Médialejátszó a tv-ben?Huu de le vagyok maradva:) Először csodálkoztam hogy minek médialejátszó a tv-be ha ott a dvd vagy a blueray... de okos dolog nagyon -
#12276 egyébként meg: mire használnád, milyen messziről néznéd? -
#12275 "annyi hogy a beépített médialejátszó az mennyire birkózik meg az mkv fájlokkal?"
van amit lejátszik, van amit nem - kb ennyire. olvass vissza, tévébe épített médialejátszó kb a semmiresejó kategória. -
csanadu #12274 Szia!Töltsd le innen az "USER MANUALT"---http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/lcd-tv/LE32C450E1WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support
A 40-es oldalrol van magyarul.(PDF)
---------------------------------------------------
Az alternativval kapcsolatban csak annyit.Mivel pippes a tv szerintem kicsi a 32 "-os.
A 40"os / Samsung LE40 C550/ 110 000 ft-al drágább!
Ekkora árkülönbözet melett én biztos kilöném ezt a tipust.
Az mkv lejátszással nem lehet gond ,ha csak az nem hogy 1.5 méterröl élvezhetö.
én a helyedben gyüjtenék még egy kis pénzet azt ........ nagyobbat vennék.
De ez persze szubjektiv vélemény!!! -
Zénó13 #12273 Hello!
Tudnátok erről a TV-ről véleményt mondani? Van esetleg valakinek személyes tapasztalata vele? A szolgáltatásaival kapcsolatban képben vagyok, esetleg még annyi hogy a beépített médialejátszó az mennyire birkózik meg az mkv fájlokkal? Ha tudtok alternatívát szívesen fogadom!
Előre is köszönöm a segítséget! -
kopaszkigyurt #12272 Jaja, szerintem is vidd szervízbe. Egy ilyen nem kis pénz, és valóban megszokták mondani ilyenkor, hogy mi a baja... -
ribot #12271 Vidd szervizbe és mond meg a szervizesnek, hogy addig teszteljék, amíg nem jelentkezik a probléma, mert biztos h valami nincs rendben!! :)
Amúgy lehet hogy beviszed és egyből tudni fogják, hogy mi a gond. -
#12270 Mindenképp vidd el szervizbe, mert idővel garantáltan csak rosszabb lesz magától nem fog megjavulni, meg a szervizesek is azért vannak, hogy az ilyen hibákat kijavítsák, ha nem sikerül onnantól már az ő hibájuk legalább ;) -
csanadu #12269 Félre értettél.Teljesen másrol beszéltem. -
#12268 vidd el szervízbe
pana plazmákról évekkel ezelőtt olvastam hasonló hibajelenségről -
bigking #12267 Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e le a problémámat.
Van egy 42"-os Samsung Plazma Tv-m (PS42A410C) és hozzá HDMI kábellel csatlakoztatott Samsung házimozim.
A problémám a következő:
Időnként, nem folyamatosan zavaróan rossz a kép. Pl.: A tiszta fekete háttéren zöldes pontok jelennek meg, nem mindig ugyanazon a helyen. Színes kép esetén pedig leggyakrabban lilás-rózsaszínes foltok, ahogy viszont változik a kép, ezen zavaró pontok is változnak vele. Olyan, mintha valami zavarná a jelet, de a kábelTv antennáját kihúzva is ez történik...
Probléma, hogy nem folyamatos ez a jelenség és szervízbe így netzes elvinnem...
Válaszotok és segítségetek előre is köszönöm! -
#12266 250 ezret nem a médialejátszási képességek miatt adtál ki rá! folyamatosan erről pampogunk, arra nem lehet építeni. aki ide jár, az ezzel tisztában kell legyen!
nekem a htpc-m elment 2 évet, XBMC van/volt rajta - szvsz a legeslegjobb frontend videózni, zenére, képekre :) -
csanadu #12265 elmesélhetnéd nekünk hogy te mivel és min játszod le a filmeket!!!??
szerinted egy 250000 ft-os tv után kinek van kedve ujjabb holmikra!
A kérdés a kockásodásrol szolt! -
r4pt0r #12264 1 évet bármelyik kibír, ha meg csak médiacenternek van még 5 évet is. Jah hogy érteni kéne a géphez is, az már mindjárt más. :D -
csanadu #12263 nálam is vannak néha ilyen gondok.
Nekem is ilyesmi dolgaim vannak mint ahogy leirtad.
Vannak olyan tapasztalatok hogy a magas bitráta okozza a kockásodást.
Én nekem más is elöjött.Amikor visszaraktam a vinyot a tartoba elkezdett melegedni! Csuszott a hang meg jött a kockásodás.de soha nem egyfoma helyen hanem mindig máshol.
Szerintem adj jobb hütést a vinyoháznak, És vegyél egy ujj vinyot!!
-
marosiviki #12262 Ha nincs net, akkor eléldegél pár évig egy PC. Egyébként egy szimpla macbook-hoz jár távirányító és alapból rajta van a front row. Ehhez már nem kell csak egy normális tv és mehet a móka. Na jó blu-ray lejátszója nincs, de mkv-kkel lazán megbírkózik. Mondjuk ha jól tudom már nem adnak hozzá távirányítót, de venni még lehet :) -
#12261 Hát azt megnézném, hogy 1 évig elfut... Nekem nem ez a személyes tapasztalatom, de mind1. Foscsi az egész! -
mamutvadasz #12260 Elvileg a Pc-t is egyszer jól beállítod aztán akár egy évig is elfut, kinek hogy... persze kivéve amikor nem ;). Ugyanígy a HTPC is . -
f4ember #12259 De mindig akadhatnak komplikácók, amikor bele kell nyúlnunk a dologba :) Igazából az a legjobb, ha normálisan megcsinálom a gépen, majd azt a verziót próbálom meg lejátszani. Ugye a drágább tvken van olyan lehetősége, hogy hozzákötöd közvetlenül a hordozható vinyódat, és onnan kitudod választani, hogy mit játszon le. Nah ott szoktak gondok lenni, mert a tv-k beépített része nagyon gagyi szokott lenni. Akkor már jobb, amit mondtam az a media center. -
#12258 elvileg egyszer kell megcsinálni... :) -
f4ember #12257 De az nem igazán elegáns. Jó ott van a HTPC, de annak is az lenne a lényege, hogy van hozzá egy távirányító, és csak berakod a filmet és megy. Nem arra, hogy szöszmötölj azzal, hogy egyáltalán elinduljon a film. -
#12256 Egyetlen médialejátszó sem játszik le "mindent", különösen igaz ez az MKV fájlokra, azon belül is az összevissza kodolt h.264 tömöritésű videotartalomra. Az egyetlen megoldás egy jól beállított (mert bizony macera az van vele, nem csak bekapcs és megy!) pc. -
mamutvadasz #12255 Már PS2-n is tudsz filmet nézni meg mindenféle videókat, kiterjesztéseket;) Sőt egy szimpla DvD lejátszón is mennek a vidik, szomorú hogy egy ilyen TV esetében nem voltak képesek ezt megoldani.
Másrészt meg, ahogy arty mondja, ha a gépen megy a dolog, akkor a TV a hunyó egyértelműen, szerintem az FW frissítés sem fog segíteni, de nem akarok senkit elkeseríteni. -
f4ember #12254 Egészen olcsón vannak már ilyen WiFi-s média centerek. Szerintem érdemes lenne egy olyanra beruháznod, és akkor akár még külső vinyóra se lenne szükséged. A gép vinyójáról játszanád le az mkv-kat. Vagy vegyél egy PS3-t az már Blueray-t is lejátszik, és még játszani is tudsz vele a nagy LCD-n :) -
#12253 számítógépen gondolom mennek szépen az MKV-k, így a tévé a "hibás", hogy az összevissza kodolt h264-eket nem viszi. egy FW frissítést - ha van - megpróbálhatsz feltenni a tévére, de sok reményt nem fűznék hozzá :)
htpc kell, az való mkv-k lejátszására.
-
Kacsa #12252 Segítség kérés.
Mivel nagyon nem értek hozzá!
Van egy LG lh9000 full led-s tv-m.
Külső usb-ről csatlakoztatok hozzá merevlemezt. (külön tápegységest, nem olyan kicsit, amit mostanában lehet kapni, hanem olyat amiben cserélhetem a ”vinyót”) 720 és 1080p mkv-filokat néznék rajta, de egyszerűen teljesen szétesik a kép, kockásodik és talán még az előző jelenet is fenn marad a képernyőn. Kb. 2 hete vettem. 2010.02. havi gyártmány.
A merevlemez igaz nem mai, de semmi gondom nem volt eddig vele.
Próbáltam visszaolvasni a fórumon, de nem láttam hasonló problémát!
-
#12251 Köszi ;) -
#12250 kössz szépen, kipróbálom ezeket. -
#12249 - legujabb mpchc feltesz LINK
- cat10.4 felrak, majd driverben (catalyst) VSYNC ALWAYS ON
- mpchcben probálgasd a rendererek közül a vmr9-et, ha win7-ed van EVR Custom presenter-t - a DXVA csak ezekkel megy ugye
- mpchcben van mindenféle vsync állitási lehetőség, ha minden kötél szakad azzal is érdemes eljátszadozni -
#12248 Hali!
Ati Radeon HD 3850 512mb-os kártyám van. DXVA-val (Media Player Classic HomeCinema) megy a full hd mkv video szaggatásmentesen. De ha gyorsan mozog a kép, ilyen vízszintes csíkok jelennek meg a képen. (mintha szétcsúszna a kép). Ennek mi lehet az oka? Kérlek segítsetek. De más videoknál is megfigyelhető ez.
Samsung tv-vel van összekötve a gép, hdmi csatlakozóval, melynek egyik végén van egy átalakító, hogy bemenjen a videokártya helyére. -
Zsolt01 #12247 (Ja ezt azért tudom, mert nekem 32LG5000-em van és kinyomoztam, hogy így lehet kiszedni belőle hangot erősítőre pl.!) -
Zsolt01 #12246 32LG2000 LCD TV-n van 2 Scart, az egyikbe bedugsz 1 ilyesmit:
Hang kimenetre dugsz 1 ilyesmit:
Ebbe már bedughatsz fejhallgatót, pl. ha olyan fejhallgatód van amin van hangerő szabályzó akkor ..., így nem túl hangos, inkább halk lehet.
De ha szerzel számítógépes 2.0-ás kis hangfalat amin van fejhallgató kimenet akkor .... -
#12245 Nem feltétlenül, mivel sokszor nézek este filmet, de így nem zavarnám a családot vele :) -
#12244 akkor viszont a füles lesz felesleges :D -
#12243 Ez nekem is eszembe jutott, csak sajnos nincs erősítőm :)
Úgy látszik kénytelen leszek venni egyet. -
hdmi #12242 Ha van házimozi erősítőd, akkor optikai kábellel összekötöd a tv-vel, a fejhallgatót pedig bedugod az erősítőbe. -
#12241 Üdv!
Fejhallgató ügyben lenne egy kérdésem:
Van nekem egy 32LG2000 típusú TV-m, amihez szeretnék fejhallgatót használni. Sajnos azonban a TV-n csak optikai audiokimenet van.
Hogyan tudnám megoldani a fejhallgató használatát?