21171
LCD - Plazma
  • Baelint
    Viszont ha valaki tud olyan 32"-es tv-t, ami talppal együtt max 55 centi magas, tényleges 100Hz-et tud (nem csak a sokat emlegetett felduplázott 50-et) és a tunerével sincs gáz (mint a Philipseknek 700Mhz felett), és árban sem több, mint a belinkelt Samsung (129.900), akkor az ne féljen velem megosztani az infot :)

Köszi :)
  • Baelint
    Na akkor újra :D
    Utánaolvasgattam, rengetegen panaszkodnak arra, hogy 100hz-en home video-jellegű lesz a kép, tehát már "túl" éles is.
    Amire nekem kellene: gyakorisági sorrendben: TV-DVD-xbox.
    Tényleg kezdek az eddigieknél is jobban elbizonytalanodni :)
  • cloud.strife
    :)
    Én tévém most épp 180k-s és jó. Az izlésbe meg nem lehet belekötni.... :D
  • arty
    megfelelő egyéni izlés és 400k-s modellek esetén TALÁN igazad lehet ;)
  • Baelint
    Ok, köszi :o)

Akkor maradok ennél a Samunál azt hiszem, nem viszem túlzásba a 100Hz-et. Sajnos a szekrény méretéből adódóan eléggé korlátozott a választék, a legtöbb 82-es nem fér be a tv-nek fenntartott helyre, míg ez elvileg kényelmesen :o) Ahogy olvastam, tudásra is korrekt.
  • Mersant
    semmit nem er, sot inkabb zavaro.
    ezt elvileg azert talaltak ki, hogy ne legyen elmosodas a gyors mozgasoknal stb. nekem 50Hz-es TVm van, rendszeresen nezek sportmusorokat es soha semmilyen elmosodassal, semmi negativummal nem talalkoztam. haveromnak 100Hz-es TV-je van, multkor neztem nala 1 filmet, amit nem sokkal korabban otthon is lattam es nagyon mu volt a kep 100Hz-n.
    es nem azert vedem az 50Hz-t mert nekem az van, hanem azert vettem ilyet mert semmi ertelmet nem lattam a 100Hz-nek.
  • cloud.strife
    kb nagyon sokat számít :)
  • arty
    kb semennyire
  • Baelint
    LCD tvnél milyen jelentősége van a képfrissítésnek? Mert most kinéztem egy Samsungot (Samsung LE32C530F1WXXH) és annak 50Hz, viszont láttam már 100Hz-eset is. CRT-nél tudom, hogy fontos de LCD-nél nem tudom, mennyire.
  • csanadu
    igy igy
  • sb1
    Akkor már inkább ezt nézegetném a helyedben...nagyjából mindenben jobb, és alig egy 10-esel drágább...
  • Huati2
    Valaki tud véleményt alkotni erről a típusról?
    Panasonic VIERA TX-L32C10P

Ezt néztem volna ki magamnak és nézelődnék kinek mi a véleménye, de eddig semmit nem találtam.
  • konrada
    Ha tányéros a digid, úgy nincs jelentősége az mpeg4-nek, az digi kábeléhez (DVB-C) és a földfelszíni digitális műsorhoz kell, a tányéros diginél monitorként működik analógon.

Azaz a kép minősége a nagyobb méret miatt még rosszabb is lesz.

Ha viszont digikábeles, vagy mindigtv-re teszed, úgy a kép érezhetően jobb lesz még az ilyen kicsi tv-n is, csak közelről kell nézni! (Digikábel esetén viszont felejtsd el a Philipset, mert annak a digitális tunere 700 Mhz felett állítólag nem az igazi.)
  • fer007
    Sziasztok!

Most szeretnék venni lcd tvt és ki is néztem egyet!Megszeretném kérdezni h mi a véleményetek róla?Ez a Sony KDL-40HX700 lenne!Vagy esetleg más irányba nézelödjek?
  • Baelint
    Valakinek van tapasztalata EZZEL a típussal?

Ahogy olvastam elég korrekt.

Valamint egy kérdés: jelenleg egy sima sz*r 51-es crt-m van, digitv-s cucc jön bele normál koaxiális kábelen. Namost ha lecserélem erre (vagy bármilyen mpeg4 tuneres) lcd-re, akkor a képminőség milyen irányban változik, mire számíthatok?
  • arty
    egen, csak oda is kell a pécé, ha mindent le szeretnél játszani :/
  • cloud.strife
    Sokaknak jól műxik még a PS3 (ami ugye BD lejátszó is) plusz a PC-n a PS3 Media Server progi. Na az is visz mindent, mint a piros ász... :D (nem neked magyarázom, hanem a többieknek)
  • arty
    annyit vszeg a tévék is érnek, amennyit egy pendrive-os dvdlejátszó :)
  • CaptainJack
    A mplayer része engem se érdekel egy tv-n, nem hiszem, hogy belefognak tenni egy plusz 30 ezres cuccot csak úgy jófejségből. Én is pendrive-ról tolok mindent, eddig még semmilyen problémám se volt vele.
  • joki5
    Jajj engem nem érdekelne az,hogy nem valami jó az mplayere...ez tv nem lejátszó. Amúgy a legjobb kombó a pendrive-os dvd lejátszó és meg is van oldva. Innentől kezdve lényegtelen,milyen formátum,milyen kódolás.
    Bár én is nagyobb esélynek tartom az 5ös lottót megnyerni,mint hogy vegyek egy ilyet
    De nem árt előre tájékozódni :D
  • CaptainJack
    Szerintem jó kis Tv, főleg ilyen árban. A multimédiás képessége érdekes, lehet, hogy nem minden filmet visz pöpecül, de jobb mintha nem is támogatná :) próbálj meg részletre szerezni egyet vagy lottó ötös, nyereményjáték :D Ezeken mindegyiken olyan könnyű nyerni, biztos összejön
  • joki5
    Na a családba bekerült egy ilyen szépség:
    Samsung LE32B450
    Sajnos nem hozzánk hanem testvéremékhez. Nézegettem, próbálgattam és tetszetős készüléknek tűnik nagyon. Elgondolkodtatott,hogy valami hasonlót most már nekem is be kéne szereznem...de az igazság az,hogy nagyon ki van számolva a mani. Valamit okosan kell megoldanom.
    Amúgy vélemények erről a masináról?
  • arty
    Csanadu:

a gyenge forint miatt egy htpc manapság 60-70 ezer körül hozható ki - de akkor a ház inkább funkcionális lesz, mint szép. (kimondottan htpc házzal mondjuk olyan 100 ezer) - és akkor ez a gép visz mindent, a bluray-t kivéve (az még +20-30k)

de a meglévő pc/laptop szintén ráköthető egy tévére, ezesetben egy kábel árán lehet videózni az új tévén... az annyira már nem drága, ugye? ;)

MKV muxolgatáshoz, hang ujrakodoláshoz az emberek kis része ért. Ráadásul, amikor mondjuk az esti filmnézéskor derül ki, hogy az adott MKV szaggat, kockásodik, zöld takonyként folyik szét a képernyőn, az milyen ? Mert a célhardvereknél (tv, egyéb médialejátszo) ez gyakran megesik a sokféle letöltött tartalom miatt, amik össze vissza vannak esetenként kodolva. Ne bagatelizáld el, hogy ez nem óriási macera! PC lejátszás ellenben - ha a pc be van állítva - két katt és megy a film.

---

nem vagyok nyakig tele zsével és valóban a legtöbbeknek van egy határ, mennyit akarnak/tudnak tévére költeni

mivel bántom meg az embereket???
    ha leírom a puszta tényeket, hogy a tévé médialejátszási képességeire HIBA építeni?
    az jobb, hogy abban a hitben élnek, hogy megveszik, rádugják a "filmet" és megy, miközben ez sok esetben valóban így lesz, de bőven lesz csalódás is?

ha én leirom, hogy pécéről kényelmesebb/kompatibilisebb filmet nézni, az miért probléma? a választás szabadsága továbbra is a kérdezőn múlik ... ettől még veheti a csilivili médialejátszós tévét :) de talán nem lesznek tulzott elvárásai, talán elgondolkozik a lehetőségein - nem ez lenne a topik lényege? a tájékoztatás?

irjuk mindenkinek azt, hogy igen, vedd meg nyugodtan a kicsi tévét, vedd meg a medialejátszóst? aztán pár hét-hónap mulva már sajnálja, hogy nem vett eggyel nagyobbat pár ezressel többért? mert sokszor nincs nagy difi! sokszor még a keretbe is belefér, csak esetleg nem tud róla!

irjuk(írjam?), hogy kurvajó a médialejátszó a tévékben? és ha jön pár nap mulva hogy "az mitől van hogy nem megy az X Y film", akkor mit mondjak neki? hogy "bocs, hazudtam, csak nem akartalak megbántani" ???

komolyan nem értem, miért írtad, amit írtál :)
  • arty
    Az írt távolságokról (sok sok méter) nincs előnye a fullhd-nek 32" tv-n, konzolhoz szintén nincs (sőt! én az xboxomat visszatettem a hdready samsungomra, mert jobban néz ki rajta a játék, mint a fullhdn - ott ülök előtte, kvázi monitorként használom a tv-t).

LG 32LH3000, Samsung 32B450 - ezek 85-95 ezerért megkaphatóak, a képük szerintem elég hasonló, abszolut nézhető. Én szinte mindíg ezeket ajánlom, nehéz mellényúlni velük - sajnos Sharp "szakértők" ritkán járnak erre, ott is szoktak jó modellek jó áron lenne időnként. Sony dettó. Én viszont ezeket egyáltalán nem ismerem, így ajánlani sem tudom.
  • csanadu
    RT!!

mennyiböl jönne ki egy HTPC?

Érdekes dolgokat irogatsz!!

Tény és való hogy nem mindent játszik le Pl: az lg lh 3000-es.-
    Nem játsza le a blue ray-t,meg a DTS-t.
    De lejátsza az mkv-t a TS-t és a mp4-et a vob-ot!! ez itt a lényeg!!
    Azt meg hogy szerkeszteni kell!Érdekes .
    Vagy esetleg át kell tenni másik hdd-re?
    Ezeket a dolgokat ugyan ugy meg csinálta annak idején az ember ! a dvd-vel az avi-val.feliratot égetett rá.Magyar hangsávval muxolta.

Felhivnám szives figyelmedet a tényre.
    Ezeket a dolgokat a mai napig csinálják az emberek.
    --------------------------------

A másik dolog .

lehet hogy te nyakig telle vagy zsével .De ahogy én észre veszem senkinek nincs pénze.
    Sokan honapokig gyüjtögetnek a leendö csodára.
    És te ezeket az embereket bántod meg .

Amiben pedig teljesen biztos vagyok!! Hogy neked hót fogalmad sincs semmiröl.

• r4pt0r
    2 méteren nem jön ki a FullHD előnye. De ha már itt tartunk a mostani konzolok csak 720pben mennek szerintem.

Szóval neked nem kell FullHD. :D
  • gruang
    valóban:D
    passz...filmet olyan 5-6 méterről...ps3at olyan 2-3 centiről:D najó azért nem...de ahhoz azért közelebb ülök..legyen 2 méter:D
  • r4pt0r
    "milyen messziről?"

Erre nem válaszoltál még mindig. :D
  • gruang
    helyhiány miatt csak 82cmesben gondolkozhatok...és olyan 80 max 90-95 ezret szánnék rá.
    de lényegében nem is az lenne a kérdésem, hogy mien típust ajánlotok (bár azt is szívesen fogadom:)) hanem inkább az érdekelne, hogy 82 cmnél van-e komolyabb különbség egy full hd és egy hd-ready között?
  • arty
    mekkora? milyen messziről?
    mennyit tudsz rászánni?
  • gruang
    sziasztok!
    azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek megéri-e 82cmes átmérőjű tv-ből full hd-sat venni..vagy elég csak a hd ready mivel sztem ekkora méretben nem lehet nagy különbség (vagy tévedek?) és azért egy 720p-s mégiscsak jó 25-30 ezerrel olcsóbb.
    playstation 3-hoz és hd filmekhez lenne használva + mezei kábel tv van otthon..szal az gondolom még vmivel csúnyább is lenne az 1080p-sen a nagyobb felbontás miatt.
  • Krisztiam #12289
    én ezekre gondoltam:

SONY KDL-40X3000
    vagy
    Samsung UE40B6000VWXXH
  • Krisztiam #12288
    sziasztok!
    most akarok majd lcd tv-t venni a közeljövőbe
    samsung-ra vagy sony-ra gondoltam! tudnátok segíteni benne?
    vagy led-es lcd tv-t érdemes venni?
    melyiknek hosszabb az élettartama?
    köszi a segítséget
  • Zénó13
    Srácok köszi mindenkinek a segítséget! Megnéztem ma MM-ban a TV-t és nagyon tetszett a képe, az LG-ket is figyeltem és úgy vettem észre mintha a Samsungon feketébb lett volna a fekete. Szerintem maradok ennél. Médialejátszós dologban igazatok van, de a méret az marad 32" se kisebb, se nagyobb. Úgy olvastam 32"-nél nem érdemes full HD-t venni ezért is választottam ezt. A pendriveos másolgatás nem gond, mivel külső vinyóra töltök, szóval csak átdugnám és kész. Ha csak az avit lejátsza a médiaplayer már jó, persze igyekszem majd átállni 720p-re!
    Köszi még egyszer mindenkinek aki segített!!!
  • arty
    340-es samuk = 450-es samu
  • arty
    LG 37LH3000 ?
    - fullhd, 37", nem rosszabb mint a 340-es samuk.

2 méteről minőségi filmekhez nem árt. oké, a divx randa lesz rajta, de az 32"-n sem szép :)

azt nemtom h a medialejátszási képességei megvannak-e, ami a 42LH3000-re tuti igaz (hekkeléssel divx, mkv, stb) - de erre felesleges épiteni, mindig lesznek filmek amihez a laptopod kell majd -> igy viszont kár ezzel szorakozni, macera másolgatni pendrájvra állandoan. szerintem.
  • joki5
    Hát kinek mi:) Ha valaki játszani szeret akkor az miatt vesz ilyen nagy tévét ha megteheti ha valaki filmezik akkor azért:) relatív. Én játék miatt venném, szerintem annál élvezhetőbb minél nagyobb képernyőn látod a "valóságot" a konzolnál:)
  • ribot
    Samsungok nagyon jók!
    Én viszont nagyobb butaságnak tartom, hogy egy konzol miatt vegyen ekkora tvt...
    Egy jó film miatt HD-ben, vagy FullHD-ben viszont már mindenképp érdemes sztem. Igazából 2-2,5 méterről már teljesen mindegy, mert nem látod a 2 között a különbséget!
  • Megtörhetetlen
    A Sony-nak és a Pana-nak is vannak elég jó típusai, de ha csak sportot meg discovery-t nézel akkor én nem vennék miatta ekkora TV-t... Elég butaságnak tartom, nem lenne kihasználva pedig nem olcsó mulatság, akkor van értelme ha pl. játszanál is rajta valami konzollal.
  • Zénó13
    Hello
    Köszi a segítséget mindkettőtöknek!
    Nos az van, hogy először a plafon 100e volt aztán kitoltam 120ra -ösztöndíjból és diákmelóból tuti nem tudok még egy ennyit összegyűjteni.
    A 32 inch a szobám méretéből jön (meg az árból), kb 2-2,5 méterről tudok TV-zni.
    Valójában nem TV-zek kb semmit, csak sportot meg discoveryt nézek viszont rengeteg avi-t töltök le! Ezért gondoltam hogy jó lenne a beépített médialejátszó. Néhány filmet pedig 720p-be néznék, remélhetőleg azt is vinné a TV médiaplayere, így nem a laptopról kéne lejátszanom.
    Amúgy gyártók közül melyiket ajánlanátok? A Samsungon kívül még a Sharp tetszik, de azokat kicsit drágállom!