LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mersant
ez a tv adasok hibalya, szar a minoseguk

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Köszönöm a válaszokat !
Több 37"lcd is megnéztem ( 160ezres )tartományban és szinte mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy a Tv adásoknál elég silányan jelenítik meg,( elmosódottak )a hajak, szemöldökök... A kérdésem az lenne, hogy ez a tv adások kis felbontásából adódik vagy ezek az LCD paneljei lehetnek gyengék, és ha drágább LCD-t ( 200-220körül )vennék akkor javulna a helyzet ? Kérem a hozzáértõk segítsenek nekem ebben eligazodni !
Vagy talán plazma a megoldás erre ?

arty
ha tudnád én mennyire unom a fajtádat, aki képtelen értelmezni amit olvas ... <#szomoru2>

tehát még1x:
- a te 40B650-ed eszik 160W-ot
- ha lemérné valaki a 40A656osát, a tiédhez nagyon hasonlo beállitásokkal, tuti nem 290W-ot kapna, hanem mondjuk 200W-ot

tehát amirõl én itt POFÁZOK, hogy nincs akkora különbség két TV közt, mint amekkorát a marketingesek sugallnak

nimfas is "szépen" levezette itt, hogy -110W az uj generácio, ami szimpla hazugság, marketing bullshit. DE MÛKÖDIK a dolog, mert lám a lakatfogósok is benyalják, egy laikus is befogja!!!!

világos?

---

antigua: az A431-ben szar panel van, nem ajánlom (a képrfissítésével nem lesz gondod, a betekintési szöügekkel és a kontrasztal annál inkább)

Forza.

Ez olyan mint aki vesz 1 Hummert és panaszkodik a magas benzin ár miatt. 😄

Szánalmas ez a vita a fogyasztáson.
Bucser - nem talált, mert környezettudatos vagyok: mindenem A energiaosztályú (mosógép, hûtõ, mosogatógép, sütõ, kerámialap) szelektív gyûjtöm a szemetet, a gyereknek elsõsorban fából készült játékokat vásárlok, de hogy két TV között sokadrangú szempont a fogyasztás, azt vállalom, mert jobban érdekel, hogy jó képminõséget és élethû színeket kapjak. Nem fogok Junosztot nézni csak azért, mert az keveset eszik. Maximum havi 5-600,-Ft-ról van szó és alig több áramról, mint egy korszerûtlen 80 centis 15 éves Videotonnál. Mirõl beszélünk?
nimfa: elég röhejesen fogsz kinézni a Saturnban a kalibrálatlan TV-k mellett a fogóddal, de szólj ha mész, megnézlek... :-) Abban viszont igazat adok Neked, hogy mivel ez mérhetõ érték, nem tudnak különösebben csalni vele a gyártók. Persze érdemes a felsõ értéket alapul venni.
Általában pedig: hihetetlen számomra, hogy 150-200K-t kiadtok egy TV-ért (tehát elvileg van zseton), de utána megy a nyavalygás, hogy 567,-Ft-tal nõtt a havi villanyszámla, mert 0,13W-tal többet fogyaszt óránként! Ha erre sincs pénz, akkor maradjatok a hagyományos tévénél! Mintha kötelezõ lenne LCD-t meg plazmát vásárolni! Megsúgom: nem az. Ez nem státuszszimbólum, hanem TV - ha van pénz jóra, akkor azt veszel, ha nincs, nem veszel.
Antigua: semmi gondot nem okoz, a W4000-es Sony is 8ms és kategóriájának az egyik legjobbja.

Sharp Aquos LC-32DH66E

már unom,hogy itt mondod a sületlenséget...nekem van 40b650esem és 160wot eszik lemértem...úgy hogy energiatakarékoságban alacsonyra van rakva még csak nem is a maxra!,de rengeteg opció fel van rántva.....amiról nem tudsz azt miért kell mondani....nekem konkrét tapasztalatom van...
Hi !

Szeretnék vásárolni egy SamSamsung LE37A431T2XXCLCD 37" TV-t és érdekelne, hogy ha a képfrissítése (csak) 8ms az nem okozhat-e szellemképet gyors mozgások során. Úgy tudom hogy ez a probléma csak 12ms felett jelentkezett a múltban.

arty
ok, majd mérd meg egyszer. ha minden igaz lenne, amit évente elsütnek, mára ezek a tévék termelnék az áramot: a fogyasztási értékek pontosan úgy igazak, ahogy a kontraszt: bizonyos esetekben, bizonyos körülmények teljesülése esetén ...

egybként is az újabbat venném, ez nem kérdés - pláne ha a megadott 130W maximum fogyasztás, hiszen akkor az a legrosszabb esetben is csak annyit eszik, ami azért nagyon jó érték

Forza.

Samsung 40A656 240W.....
Samsung 40B530 130W.....

napi 5 órával számolva:

0,13 x 5 x 365 = 237 kWh
0,24 x 5 x 365 = 438 kWh

36 Ft/kWh-s árral számolva:

237 x 36 = 8532 Ft/év
438 x 36 = 15768 Ft/év

Végülis nem olyan vészes az eltérés, de ha már van újabb és Mpeg4-es tv is ugyanabban az árban... akkor miért ne?
Igen, hallottam... és te lakatfogóról?
Villanyszerelõ vagyok, szóval ha annyira akarod, odamegyek a boltba, a fogóval pedig megmérem, hogy mennyi áramot fogyaszt a 2 tv egymás mellett az állványon.
A kontrasztarány lehet marketing duma, de a fogyasztás ténylegesen mérhetõ, egró nem halandzsa érték, úgymond hasraütésszerû. Hm?
arty
ühüm ... marketingrõl hallottál már? 😉

Forza.

Jelenlegi Panasonic katódos 72-es tv-m 100 W-ot eszik... amit kinéztem 102 cm-es Samsung LE40B530 v LE40B550 az pedig 130W-ot, míg a "régi" 2008-as modell 200 W körül vagy felette csípegetett, ezek az új 2009-es modellek, azért nem mindegy ki mennyit néz tv-t, mert elég rendesen megdobja az eddigi 6-7000 ft-os számlát :-D
arty
kis tévé keveset fogyaszt, de kisebb élvezet rajta filmet nézni
nagy tévé sokat fogyaszt, de nagyobb élvezet rajta filmet nézni

ezt hogy lehet környezettudatosan feloldani?

(a 7 és 17 ezer pedig abszurd tulzás, havi 1-2 ezer különbséget is nehét elérni egy nagyobb tévével (kivéve, ha 7/24 megy))

Forza.

Bucser
Nem mindegy, hogy 7 ezret vagy 17 ezret fizetsz villanyra csak azért mert vettél egy tv-t😊

Meg vannak környezettudatos emberek (pl én) akik elvi kérdést csinálnak abból, hogy mi mennyit fogyaszt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Katun
Sziasztok!

Ma reggelt történt a precedens, játszom X360-al HDMi-In 1-esben van, édesanyámnak kellett valamit keresni guglin, ki PC-re HDMi-In 2. Aztán amikor ez megvolt jöttem vissza az egyesre játszom tovább, hol a hang? Gyerekek eltûnt a hang, és eddig ment rendesen? Hangosítottam, kikapcsoltam a készülékeket, semmi. Szerintetek mi lehet a probléma?

Ez egy Samsung LE32A551 TV.

PC | PS2 | PSP | Xbox | Xbox One | iOS eszközök | Alma fan Xbox LiVE: NagyAttilaORG

Most tényleg komoly probléma, hogy egy 200 ezres TV (kb. 15 havi villanyszámla), amit meg akarsz venni, vagy már meg is vettél, szerinted sokat fogyaszt? A régi TV-d se termelte az áramot, a monitorod is, a számítógéped is fogyaszt. Ha veszel megfelelõ mûszert (kb. 2 havi áramszámla), vagy kihívsz egy villanyszerelõt (kb. 1 havi villanyszámla) lemérheted, hogy a beállításaiddal mennyit fogyaszt - csak azt nem tudom, hogy utána mi lesz: kidobod a TV-t, vagy visszaveszel a fényerõbõl és ronda képet nézel a jó kis TV-den... Mintha meglepõdne a Hummer tulajdonos, hogy 20 litert fogyaszt a kocsija.

Sharp Aquos LC-32DH66E

balla27
akkor az én lcd tv-m 169 wattot fogyaszt,full fehér képernyõn.akkor normál körülmények között kb 120 130 watt.ez megint kevesebb ,mint a plasmának 150-180 watt.ez is 40"

arty
Francokat annyi. Annyi, ha minden maxon van és egy nagy fehér semmit nézel. Normál körülmények között az a plazma elmegy 250-280Wattal, sajnos LG plazma sokat zabál.

Idei pana plazmát kell venni, ill idéntõl a samuk is jók. Persze, az LCD is fejlõdött, de egy méretesebb ott is "zabál"!

Pl az én LCD-m 120-140W-ot eszik, pedig csak 32" ! Apám pana plazmája 150-180W-ot, pedig tavalyi modell, 42" és plazma ...

ráirt fogyasztás = max fogyasztás <> átlagos fogyasztás

Forza.

Általánosságban, senki ne vegye személyeskedésnek!
Érdemes odafigyelni a fogyasztásra és akár döntõ érv is lehetne két, egyebekben teljesen azonos modell között (ilyen mondjuk nincs) de 2 dolgot azért hozzáfûznék:
1) lehet, hogy energiatakarékos módban keveset fogyaszt egy TV, de ha Neked akkor tetszik a képe, ha 2x annyi a fényerõ, rányomod a dinamikus kontrasztot, meg a 100Hz-et, meg a mittoménmilyen extrákat, akkor máris nõ a fogyasztás...
2) ennek inkább a környezetvédelem szempontjából van jelentõsége, mert ne vegyen magának drága TV-t az, aki nem tudja kifizetni a villanyszámláját. (Magyarul: minek új autó annak, aki nem tudja fenntartani? Mert divat? Mert szép? Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.)
Ha van 2 kilód egy komoly LCD TV-re, akkor nem hiszem, hogy az aggaszt, hogy 200 wattot vagy 240-et fogyaszt. Ha meg mégis ez aggaszt, akkor ne költs ennyit egy TV-re. Szerintem.

Sharp Aquos LC-32DH66E

balla27
pedig az annyi.420w.legalább bejáratja a villanyórát.viccet félretéve,az tényleg nagyon sok.ne vedd meg serintem

zaki
420w az borzalmasan sok...

Nem tudom,hogy mit csináltam de 1024×768-ba fogja a jelet.Ebben az 1 felbontásban..
Vid kari: sapphire radeon HD 4830
Lcd tv: Grundig vision 3 (azthiszem 1366×768 de képtelen ezt a jelet fogni).
1024-be meg hát irtó rossz😞(
Sima VGA kábellel most kipróbálom de nagyon nem akartam kötögetni monitort ki-be ezért vettem vga-dvi kábelt.

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

balla27
majdnem a felét

balla27
223 wattot fogyaszt egy w4000 sony,nem annyival kevesebbet.gondolom ez beállítás függõ is.pl fényerõ

Ennyivel kevesebbet vagy ennyit fogyaszt egy 50"-os LCD?
balla27
200-250 watt kb

csak a link maradt ki:

tévé
Hali!

Kinéztem magamnak ezt a TV-t az egyik nagy áruházban, 200 ezer magyar forintért.
Kérdésem az lenne, hogy mennyivel fogyaszt kevesebbet egy hasonló méretû LCD? Ennek a fogyasztása 420W(!) papíron. Ez mindig ennyi, amikor megy a TV, vagy folyamatosan változik?
Van egyéb hátránya a plazmának az LCD-vel szemben?
arty
hdmi: csomo MKV-t nem visz, rengeteg apro gond van vele

Tomy Lee: az ugy nem fog menni! vagy DVI->HDMI kábellel vidd a jelet a tévébe vagy DVI->VGA átalakito + VGA-VGA kábellel. jobban tudnánk segiteni, ha leirnád, milyen videokártyád van és milyen tévéd és milyen felbontást állitottál be a pécén (+milyen módban? klón? kiterjesztett? stb)

Forza.

Nézd meg a TV-d útmutatójában hogy PC módban milyen felbontásokat támogat és arra állítsd a számítógépen, majd ezután próbáld meg kikötni TV-re.

Sziasztok!
Remélem jó topicba írok:S
Kérdésem van(fontos nagyon):
Pc-lcd tv összekötés-t megoldottam egy kábellel mégpedig olyan kábel,hogy egyik vége vga(tv-be megy) másik vége dvi(videó kártyába megy),vga-dvi kábel.
Nincs kép azaz "nincs jel" ezt írja.
Mi lehet a gond?
Köszönöm!!

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Ezzel az mkv lejátszáshoz ki lehet váltani a PC-t: WD HD TV
arty
részleteket nem tudok, de egy pécét nem lehet ezzel SEM kiváltani (mással sem, ha MKV-kat is akarsz nézni, mindenféle forrásból)

Forza.

arty
a 4850eshez eleve járt DVI-HDMI átalakito, és csak azzal megy át a hang is a tévébe, egyedivel (általában) nem

Forza.

Klemice
jobban jársz egy hdmi-hdmi kábellel és veszel hozzá hdmi-dvi átalakítót, késõbb többmindenre fel tudod használni a kábelt akár

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Össze szeretném kötni a TV-t a számítógépemmel. A kártyán sajnos még nincs HDMI kimenet, de van rajta DVI. (MSI R4850-T2D512)
Találtam is kábelt, de nem igazán tudom melyiket vegyem.

pl:
HDMI DVI kábel 5m High End 11 490HUF (20 % áfával)

HDMI-DVI-kabel-5m-High-End

vagy

HDMI DVI kábel HDMI dugó 19p - DVI D dugó 18+1p 10m hosszban HQ 7 290HUF (20 % áfával)

HDMI-DVI-kabel-HDMI-dugo-19p-DVI-D-dugo-18+1p-10m-hosszban-HQ

Mi a fene az a 18+1p? Miért van +1 pólus?

Köszi
Na ez valahogy elkerülte a figyelmem
Marad így,ahogy van. Köszi srácok 😊

How much can you take,before you snap?

A hivatalos honlapon nincs fent a szoftverfrissítés, vagyis Japán nem gondolja, hogy szükséges lenne... Amúgy igazuk van, minek? Itt is beszéltük, hogy nagy valószínûséggel az AH adásában volt/van a hiba és nem a készülékben, mert az AH egy Sony-t is bekért (nem tudom melyik típust, ott csak egynél jelentkezett a menülassulás problémája), de Európában sehol máshol nem volt ilyen gond, vagyis nyugaton jól mûködött mindegyik Sharp. Nézzetek bele a külföldi fórumokba is, ez csak Magyarországon volt kérdés.
A TV-d automatikusan frissít, ha Japán úgy gondolja, hogy szükséges a szoftver javítása. Ne turkálj magad, mert csak elrontod.

Sharp Aquos LC-32DH66E

sajna vagy hálisten még nem találtam frissitést a magyar oldalon.sharp.hu

Sharp LC-37DH66E

a dh65e szoftver frissítést be tudnátok linkelni megint?
nem találom melyik oldalon van

How much can you take,before you snap?

Ez mit takar? Lejátszik akármilyen letöltött avi-t, stb? Akár HD felbontást is? Mert ha igen, akkor számomra lehet jobb választás lenne mint az A656. Mert kellene egy új PC is, hogy hozzákössem a TV-hez 😊

balla27
így van

arty
Két dolog nem lehet soha elég nagy. A másik a TV!

Forza.

balla27
ha teheted ,nagy tv-t vegyél,mert megéri.

Nekem is majdnem a Sony KDL-32V4500 lett volna csak több helyen ahol megkérdeztem azt mondták, hogy elfogyott és nem is lesz. Így lett a Sharp helyette amit nem bántam meg. Késõbb kiderült, hogy a Sony nem is fért volna be oda ahova szerettem volna, de a Sharp simán passzolt a régi tv helyére.

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

zaki
😄DDDD

arty
Akkor te nem 32"-t keresel, hanem egy jó asztalost, csak még nem tudod 😄

Forza.

Lala
A keretbe beleférne, csak a szekrénybe nem fér bele 😊

arty
tvnetworks <#eljen> (nem gondoltam, hogy létezik a magyar piacon "korrekt" cég - ilyen szempontból)

amugy biztos nem férne bele a keretbe egy picit nagyobb képátló? 😊

Forza.

Lala
- Akkor a 100 000-es kontrasztarányok is csak marketing szövegek, az új Samukra ilyenek vannak írva.
- PIP-et nem tudom, hogy használnám-e, eddig nem volt ilyenem.
- Tuner az fontos. DVB-C elõfizetésem van a TvNetWork-nél, õk adnak CA modult. Lehet választani, hogy beltérit, vagy modult kérek. A PCMCIA foglalat nem tunert fogad, hanem dekóder modult, ahhoz, hogy mûködjön a TV-nek is tudnia kell a DVB-C-t. A DVB-T az csak ráadás, arra nincs még szükség, bár már lehet nézni a duna TV-t HD-ben 😄

A Samsung 135000- Ft a Sony 150000-Ft.