21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Igaz hogy drágább kicsit, de LCD-t vegyél.
  • Japep

Kérdeztem lentebb, választ még nem kaptam, megkérdezném újra kicsit kiegészítve, ha nem gond... :)

TV-t szeretnék vásárolni, olyan min. 110cm körüli képátmérőjűt.
    Nem tudom, hogy LCD, vagy plazma legyen-e. Lesz hozzá Xbox is - és ugye hallottam, hogy plazmánál létezik ilyen "beégés". Ez mennyire jellemző még ma? És pl egy focis játékban, ha sokat használom nem ég bele az eredményjelző? (Ha beég, akkor ez végleges, vagy eltűnik?)

Meg úgy alapból szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy ilyen méretben, Xbox mellett ti mit választanátok és miért - LCD vagy plazma?

Köszi szépen előre is a válasz(oka)t. :)
  • arty
    bemenetről beszéltünk ... :) (és van kimenet a 8800gt-n is: a két DVI kimenet :) )
  • Tatyla
    nekem a 8800GT-men sincs hangkimenet,vagy a dvi-n hogy megy át a hang mert a tv-vel hdmi-dvi kapcsolat van?
  • arty
    Azon sehova. Geforce8/9 kártyákon "van hova".
  • csanadu
    ilyen ati kártyám van 9600.

itt hova kell kötni a hang kártyát??

http://www.ixbt.com/video/itogi-video/radeon9600pro-400-400.jpg
  • arty
    Rosszul tudod :)

DVI-on is kimegy a hang, a hangkártyát pedig csak akkor kell a videokártyára kötni, ha az adott videokártyán nincs hangchip. ATI kártyák esetén a HD3xxx sorozat óta van, így nem kell átkötni semmit, sehova.

A legújabb geforceken szintén van hangchip.
  • arty
    a tévére a PC 1920x1080-as képet ad MINDIG, hiszen azt állítod be neki

a videokártya/media player skálázza/méretezi fel azokat a videokat, amelyek 1920x1080-nál kissebb felbontásúak
  • cloud.strife
    Led-es LCD tévét úgy kb semmilyen méretben nem érdemes venni még.
    Sharp 32" LED-es LCD-i is háttér ledesek és pocsék képminőséggel bírnak.

Nagyobb méret esetén a dinamikusan vezérelt sokzónás háttérledes modellek ellenben már jók lehetnek.
  • Bruce83
    Sziasztok!
    TV vásárlás előtt állok és ami biztos, hogy plazmát és azon belül is mindenképp Panasonicot vennék.
    Kb 180 ezer Ft-om lenne rá, 42' a méret, nagyobb nem fér el. Kb. 2,5-3 méterről, főleg filmeket (avi, Divx szmgépről) és TV-t néznék rajta.

Amit kinéztem az a 42x25 amit most megkapok körülbelül 155 ezer Ft-ért.
    A 42x20 is megfelelne, de azon nincs tükröződésmentes bevonat, ami kell mert világos a szoba...

A kérdésem viszont a következő lenne:
    Érdemes lenne -e megvennem a 42s20 tv-t?
    Tudom, hogy ez full HD és 3 méterről nem látnám már a különbséget a felbontást illetőleg. Szóval nem a felbontás miatt venném. A jobb panel, nagyobb kontraszt és több szín miatt megérné az a plusz 20-30 ezer Ft különbség?
    Köszi előre is a válaszotokat és a segítséget!
  • clio1616v
    pontosan... PC-t másfél méterről fogom nézni, a barátokköztet meg 2 és félről ;)
  • sb1
    Ideális távok!
  • Japep
    Hello!

Nekem egy nagyon egyszerű kérdésem van és gondolom már sokan kérdezték...
    Mit vegyek Plazma-t vagy LCD-t???
    Úgy hallottam, hogy a plazmaba beleégnek a dolgok...
  • csanadu
    RT!! bocsi!! de a dvi-böl nem jön ki a hang! csak a hdmi-böl, abbol is ugy ha a hang kártyát összekötöd a hdmi-s video kártyával.
  • clio1616v
    ez egy LCD tv ledes megvilágítással, ha jól tudom csak a philips csinál 32"osban full ledes megvilágításút, nekem nagyobb tv nem kell teljesen feleslegees kb 2,5-3 méterről nézzük, arra meg bőven elég a 32"
  • sb1
    Én nem tudok érdemben hozzászolni, csak annyi, hogy szerintem 32"-ban led tv-t nem érdemes v enni..de ez csak magánvélemény..
  • clio1616v
    Philips 32PFL9705 tapasztalat vélemény érdekel
  • tommygear
    és ha tegyük fel nem fullhd filmet nézek hanem csak 720p-t? akkor autómatikusan beáll arra a felbontásra?
  • Mersant
    en az 1. variaciot hasznalom, semmi gondom nem volt eddig

• tommygear
    köszi
  • cloud.strife
    Minden márka legtöbb modellje olcsó szar. :)
  • arty
    he?
  • toza #12338
    mert gyart az lg olcso szart?! 50 es tv tok olcso,de szar?!?mire jo ez?
  • arty
    igen, megoldható, két módon is:

1.) kiterjesztett asztal: a monitorodon továbbra is marad a kép 1440*900-ban, a képernyő pedig "átlóg" a tévére, 1920*1080-ban. ha a lejátszóprogramot áthuzod a tévére, ott fullhd film fullhdben fut majd. hátrányai, hogy sok sok anomális lehetséges, szaggatás, zöldülő video, vagy egyáltalán nem kapsz képet se - nem ajánlott

2.) csinálsz két profilt a catalyst control centerben, az egyik esetén CSAK a monitoron lesz 1440*900as kép, másik esetén csak a tévén 1920*1080-ban. a kettő között menüből vagy akár gyorsbillentyűvel is válthatsz! abszolut ezt ajánlom, éveken át használtam igy a htpc-m - amíg ATI-m volt. célszerő az kártyához kapott, ATI által adott dvi-hdmi átalakitót hazsnálni, azon a hang is átmegy a tévébe (hacsak a hangot nem az erősítődön keresztül akarod élvezni)

ami fontos: próbáld meg nativan, 1:1 pixelpontosan hajtani a tévét. ehez lehet h a tévében és alszeg a catalystben is kell állitani (overscan), ellenkező esetben a kép kilóghat a tévén vagy fekete keret lehet a kép körül
  • sb1
    Hm, jó kérdés..egyszer én is próbálkoztam hasonlóval, vista alatt be is állítottam 2. képernyőnek a fullhd-tvt, felbontást is, mindent belőttem, de azistennek sem akart megjelenni rajta kép! És én még csak nem is átalakítóval csinálltam, mert ugyebár a 9800gx2-esemen van hdmi kimenet....viszont ahogy a monitort lecsatlakoztattam a dvi-ről, egyből jó lett, szal valamiért akadt a kettő, nem tudom miért...biztosan valami beállítás kérdése lett volna az egész, de nem sikerűlt megoldani, viszont mondom, külön jó volt!
  • tommygear
    pc-t szeretnék összekötni fullhd tv-vel hdmi kábel segítségével úgy, hogy a videókártyába dugok egy hdmi átalakítót... a kérdésem az lenne, hogy a monitorom max felbontása 1440x900, ettől függetlenül a tv-n még fullhd-ben fog menni egy fullhd film?
    tehát nem zavar be a különböző felbontás egymásnak?
  • arty
    (olcsóbb modellek: 3000 3600 5400HC)
  • arty
    Orion DVD 6000

ez a "csúcsmodell" :)

• Met
    Ismerős Oriont ajánlgat (lejátszik mindent, van usb rajta) de persze típusszámot nem mond, azt mondja keressek rá
  • Met
    Olcsót akarok mert ha veszek lcd tv akkor úgyis veszek vagy media playert vagy br lejátszót is (vagy akkor már kitudom lőni a pc képét a tv-re HDMI-vel).
    kb. 1 év múlva esedékes ez (ha addig nem döglik meg a tv)
  • arty
    ár-határ?

lehet mostmár valami bluray képes lejátszót kellene nézned :)
  • Met
    Kicsit off...

Ma megdöglött az asztali dvd lejátszóm. Van valakinek ötlete, hogy milyet vegyek?
    Elvárások: Coax és optikai hang kimenet, DTS dekóder, divx lejátszás, fw frissíthetőség
    Mkv lejátszást is tudhatná de azok még drágák ahogy nézem.
    Media player nem jó megoldás mert dvd-t is kell lejátszani.
  • csanadu
    itt az alpári te voltál !te ....pöcs!
  • Baelint
    Köszi :) Sajna ez már elég húzós árban van, ennyit nem szántam tv-re :)

Lehet, hogy marad a Samu, valamiben csak kompromisszumot kell kötni. Most ez asszem az 50Hz lesz.
  • cloud.strife
    KDL-32EX500 53,4 magas.
    Motionflow +100Hz normál módba kapcsolva sokkal élesebbé, tisztábbá teszi a képet és nem hómvidejós.
  • zete
    sziasztok. van egy samsung lcd-m egy samsung házimozi rendszerrel némelyik filmnél kiír egy felbontás meghaladja 800x600 nevű hibaüzenetet.tudtok erre valamilyen megoldást mondani.
  • Baelint
    Amúgy nem tudom mire fel ez a magas lóról adott válasz, amikor normális stílusban tettem fel a kérdésemet. És igen, lehet, hogy láma vagyok, de képzeld, még sosem volt LCD tv-m, így sok fogalmam nincs a témáról, bár igyekszem utánaolvasni a dolgoknak. És persze, hogy kérdezek, mivel tv-t (jó esetben) nem 1-2 hétre vesz az ember, elkapkodni így (azt hiszem érthető módon) nem szeretném.
    Részemről ez innentől lezárva, a normális hangú válaszokat továbbra is szívesen fogadom.
  • Baelint
    Kösz a paraszt választ öcsipók, kétlem, hogy ilyen stílusban kérdeztem.
    1. nem nézek 22"-es tv-t hülyegyerek, amikor 32"-es kell. Abból is van olyan, ami méretre jó.
    2. Képzeld, járom mérőszalaggal a boltokat, de gondoltam hátha tud valaki KONKRÉT (megismételjem az olyan gyengébb képességűek kedvéért, mint Te?) típust, ami beleillik a körbe.
    3. A stílus maga az ember...nem irigylem a barátaidat...már ha vannak. Szóval a cimboráiddal beszélj így, nem muszáj minden kérdésre válaszolni.

Köszöntem.
  • csanadu
    ja és hogy még könnyebb legyen!!!
    22" lcd tv-ket nézd!!!!

méret (lábbal): 558 x 425 x 203 mm

ez biztos befér a szekrényedbe!!vagy egy nagyobb fiókba!!!
  • csanadu
    1.. álltalában összes lcd tv nek a leirásában szerepelnek a méretek amiket keresel.

2..Ha véletlenül mégsem találsz meg semmit, akkor javaslom hogy fogj egy méröszallagot és járd végig a boltokat.

LG 32 lh 4000-----méret (lábbal): 80,4 x 58,6 x 22,3 cm

de segitek.

Rá mész erre az oldalra.---http://www.argep.hu/kat2-76.html

ott vannak a méretek!!!! azt keresgethetsz!!!