LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
éppen LCD tv vásárlása elõtt állok, és a tanácsotokat szeretném kérni. Amire gondoltam: 40-42"-os méret, full HD, és minél szebb színvisszaadás. Hol tudnék utánaolvasni a modelleknek, esetleg teszteket találni a témában?
Eddig ami szóba jött, azok az LG lh7000 és a samsung un40b6000 modellje. A samsung azért szimpatikus, mert LEDes, tehát majdnem fele annyit fogyaszt a másikhoz képest (gyári spec. szerint az LG 230, a Samsung 130), és állítólag a színvisszaadása is jobb. Ez így van tényleg? Esetleg nézzek utána a Sonynak vagy Panasonicnak is?
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
a teszt eredménye pozitív lett és az a sanda gyanúm hogy a fórumos "hozzáértõk" szokás szerint nem kicsit átesnek a ló túloldalára amikor 50000:1-hez köll meg 17 hdmi motorosan forgatható talp stb . <#szomoru2>#szomoru2>
meg aztán ahogy a magyarországi "amerikikonyhák"-at ismerem képzelem milyen távolságok vannak egy kész vagyon lehet ... a kábelezést a szolgáltató végzi ingyen legalábbis nekünk júpíszíseknek ...
Gondolkozni nem szoktál, csak beszólni? Mert van egy lakásom amerikai konyhával, ahonnan nem látni a nappaliban felszerelt TV-t. A feleségem szokott fõzni, a másfél éves lányom pedig napjában többször is eszik. Mindeközben a feleségem szeret TV-t nézni. Vagy szerinted rajtad kívül mindenki idióta, én meg csak úgy forgatgatom a TV-t úri jókedvemben? Idegesítõ a kötözködésed, mert azt hiszed hogy Te avagy a hülyéskedõ okos, pedig ellenkezõleg...
Sharp Aquos LC-32DH66E
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. LCD vásárlás elõtt állok, és az alábbi három modellt néztem ki /Media Markt akció keretében, részletre/:
Sharp Aquos 42SB55 - 180e
Samsung LE40A536 - 190e
Samsung LE40A551P2RXXC - 200e
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy melyiket lenne érdemes megvenni. A TV minden tekintetben ki lenne használva, így rendes TV mûsorok (digitális jel, nem analógon jön), illetve DVD nézése, valamint játék/konzol/. Sajnos teszteket nem találtam róluk, így egyik mellett sem tudom letenni a voksomat.
Elõre is köszönöm mindenkinek a segítséget.
How much can you take,before you snap?
Sharp Aquos LC-32DH66E
tégla falba lesz majd egyébként
Sharp Aquos LC-32DH66E
Arra figyelj, hogy a csavarok helye 20x20-as a TV-n, a legtöbb kis konzolé viszont 10x10-es. Olyat vegyél, amihez adnak "átalakítót" (2 sima fémlap, amit hozzácsavarozol a 10x10-es alaphoz), vagyis 20x20-as TV-re is rögzíthetõ. Ha gipszkarton falra teszed, akkor lehetõleg inkább fix konzolt használj, ha téglára akkor lehet forgatható is.
Sharp Aquos LC-32DH66E
01110000 01110010 00110000
a sharp 32dh65-höz ez jó lehet? mert a manualban azt írják, hogy csak sharp konzol a jó hozzá
Sharp Aquos LC-32DH66E
amúgy ez bagoly <#crazya>#crazya>

amúgy csak arra vagyok kíváncsi, hogy egy hdmi kábel pl mennyire fér el
Sharp Aquos LC-32DH66E
megtudtam hogy a 24" 16:9-es 1"-lal keskenyebb és 2"-lal alacsonyabb mint a 26" 16:10, ezek szerint ha 16:9-es filmet nézek rajta akkor egy coll-t nyerek szélességben -> a2+b2=c2 -> nagyobb mint egy coll filmközben az átló növekedés de kisebb mint 2 -> ugyan annyi pénzért jobban megéri
prohardveren azt írják a kockák hogy a 16:10-sek 2-szer annyit fogyasztanak mint a 16:9 , miért ? <#fejvakaras>#fejvakaras>
2. a gipszkarton ha jól emlékszem 1250mm széles és általában a falakra állítva rögzítik, a profilokat meg toldáshoz meg középre raknak ergó 600mm -ig ne nagyon van mihez csavarozni max ha nagyon lelkiismeretes volt a kivitelezõ és tett be keresztbe is 100m-ként vízszintes merevítéseket ilyen profilból de az nem valószínû hogy jó magasságban lesz
3. keményfabetét : ugye azért senki nem akarja kibontani akartonfalat hogy betéttel b*szódjon ...
Van speciális gipszkarton tipli, azzal nyugodtan rögzíthetsz TV-t is. Hidd el, tapasztalat. De ha nem bízol benne, akkor ott vannak a fém oszlopok, amik tartják a gipszkarton elemeket, azokba is kapható speciális dübel (nálunk a konyhabútor egyik fele ilyennel van rögzítve, ami azért ugye nehezebb mint egy LCD vagy plazma TV). Kérhetsz keményfa betétet a 2 fémoszlop közé, így nem a gipszkartonba, hanem ebbe a fába fúrhatsz.
Tetõléc? nem tudom pontosan mire gondoltál. A) Ha a tetõt is gipszkarton fedi, akkor is van 2 megoldás: ad1) pillangó tipli kis súlynak, (pl. projektor, csillár) ad2) hosszított nyakú dübel, ami "átfut" a gipszkarton 1-2 cm-én, de nem ott, hanem csak a téglában nyílik szét. Ez utóbbi mûködik nálam a falban is. 😎 a fémoszlopokat már mondtam.
Nyugodtan használjatok tehát konzolt gipszkartonban is, de - és ebben igazat adok Schrank-nek - oda inkább fixet (mint mondjuk a 22"-os monitoromé).
Sharp Aquos LC-32DH66E
24" 16:9 VS. 26" 16:10 -nek van -e nagyobb képe egy fullHD filmnél
melyiknek nagyobb a hasznos képfelülete egy szabvány blúréj filmnél egy 24"-os 16:9-nek vagy egy 1920*1200-as 16:10-nek ? monitorokról van szó , és mit jelent egy monitornál hogy "multimédiás" ??? <#help>#help>
Sharp Aquos LC-32DH66E
Van egy régi Panasonic Viera tx32le7-es LCD-m, szeretném a falra tenni. Kérdésem, hogy ezt a modellt rá lehet e gyógyítani valamilyen konzollal a falra, ha igen, tudtok-e valami olcsó modellt ajánlani hozzá, ami valahol pesten azonnal beszerezhetõ. Kb. max 6.000-et szánok rá, az sem baj, ha kevesebb(költözöm, kell a zsé), nem baj ha nem márka, csak ne szakadjon ki a cucc a falból.
Köszi a segítséget!
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Ha jól emlékszem akkor azt írtátok, hogy fõként oldalmozgásnál tapasztalható "akadozás", de ezt nem vettem észre a B530 esetében...
TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik
Megkérdeztem az egyik eladót, hogy valóban tudja-e a készülék a 24p-t, de nem lettem okosabb, mert sajnos nem értette meg mit akarok kérdezni... Oldalmozgásnál nem tapasztaltam "akadozást". Bár én nem tudom, hogy miben különbözik a valós 24p vagy a 3:2 pulldown.
TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik