21171
LCD - Plazma
  • Zoli007
    Egyelőre semmi, jövőre tervezünk TV-t venni. Most azt vizsgálom, hogy érdemes-e mindenképp HDMI-s notebookot vennem, vagy nem.
  • arty
    tévéfüggő - mid van?
  • Zoli007
    Kössz! Nekem csak a 720p + film kombináció számít, ezekszerint ott elmegy. Azt nem tudod véletlenül, hogy a képet hogyan állítja be a TV, ha VGA kábellel kötöm össze? Tudja olyan jól, mint egy monitor?
  • arty
    ez sokmindentől függ

vga, tv, kábel, felbontás. jó kábel + 1360x768 és natív hajtás esetén még nincs drámai különbség, pláne nem win7/játékok alatt. xp/klasszikus téma mellett azért látni kis plusz élességet a hdmi javára, nem nem vészes.

1920x1080 mellett viszont a vga már sokkal homályosabb, nem ajánlom a használatot (játék/film alatt elmegy, de pl netezni, szöveget olvasni nagyon nem jó)
  • Kimi23
    Mondjuk nézz rá DVB-T a 2 kereskedelmi csatornára. Látszik rajtuk, hogy mennyire kevés az a sávszél amit vásároltak (rákényszerítették őket a MinDig TV-re, a szükséges minimum éppenhogy megvan), >2Mbit/s.

MTV HD: volt szerencsém itthon összehasonlítani 46"-os lcd-n az úszó VB közvetítést MinDig TV-n ill. UPC Digitális kábelen HD beltérivel. A MinDig tv verzió 1440x1080-as felbontás, UPC Digitál 1980x1080, előbbi erősen hajlamos vizes jeleneteknél blokkosodásra, utóbbin messze jobb volt (látszott a kb dupla sávszél amit kapott a DVB-T verzióhoz képest (7-8Mbit/s vs 10-akár 21Mbit/s!)
  • Zoli007
    Helló! Próbálta már valaki összekötni a TV-t VGA kábellel? Milyen volt a minőség film alatt? Láthatóan rosszabb mint a HDMI?
  • csanadu
    ki is fejtenéd a véleményedet?
  • Kimi23
    "De amit biztosan tudok hogy a dvb-t nek legszebb a képe."

Már bocs, de ezt rosszul tudod.
  • csanadu
    és milyen digid volt??kábeles vagy tányéros.Mert nem mindegy.

Én meg szabadulnék az upc-töl. mert egy határ szar..analogbol digitálisat?

De amit biztosan tudok hogy a dvb-t nek legszebb a képe.
  • setuh
    kiraly :D
    csak mert egyszer rakotottem a gepemet egy sonyra es olyan furak voltak a szinek...de gondolom csak beallitasi hiba lehetett.
  • neevous
    Akkor simánjó.
  • setuh
    nem elsodleges
  • DeerHunter01
    nem lesz vele baj
  • neevous
    Monitornak lesz elsődlegesen?
  • DeerHunter01
    nem lesz vele baj
  • setuh
    (: kosz
    nah hat akkor sztem holnap megrendelem.
    ize ati videokartyaval osszekotve nem lesz baj igaz?
  • DeerHunter01
    abban
  • setuh
    bban?az mi?:p
  • neevous
    bban az árkategóriában ez teljesen rendben van.
  • setuh
    tehat akkor nem a legjobb valasztas?
    mondjatok vmi jobbat
  • DeerHunter01
    felvettelek,előre is köszi.
  • csanadu
    probálj a neten " LG XX LH XXXX " tipust nézni.

42LH2000-------- http://www.argep.hu/product_1004084.html
    42LH3000-------- http://www.argep.hu/main.asp?suche=42LH3000&x=39&y=9
    42LH4000 - 100hz http://www.argep.hu/main.asp?suche=42LH4000&x=35&y=4

mindeggyik képes a "divx" lejátszásra.
  • csanadu
    2 lehetöség van!! Szivesen elmagyarázom ha meg keresel skypén--csanadu néven.
  • neevous
    Phillips.
  • neevous
    A panel benne námrossz, de az elektronikája nem fogja megváltani a világot.
  • DeerHunter01
    LD550-em van, jó rajta a kép, hang is, csak ajánlani tudom.

erről jut eszembe, olvastam hogy valami szervíz menüt kell megnyitni valahogyan és ott belehet kapcsolni az AVI és MKV fájlok lejátszását, hogyan tudom ezt behozni ?
  • setuh
    Sziasztok!
    LG 32LD450-rol mi a velemenyetek?
  • arty
    inkább vegyél egy sima monitort és egy tvtunert/dvb dongle-t

olcsóbb, szebb, testreszabhatóbb képed lesz :)
  • Kyru74
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni tőletek nemrég elromlót a számítógép monitorom és helyette keresek olyan 19-24"-os lcd tv-t ami alkalmas a magyarországi földfelszíni, szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére! És ami fontos lenne számomra a kép a képben funkció(Pip) nettezés közben tudnám nézni a tv-t is.
  • Gaben78
    Ezen én is szoktam kuncogni, amikor ráírják, hgy ez 720p - ig a másik 1080p-ig az már 3x annyiba kerül... :D
  • arty
    990ft-os kábelnek ugyan olyan képe lesz. Feleslegesen ne költs pénzt.

HDMI-n vagy van kép, vagy nincs kép (ill. látványos, durva képhibák vannak).
  • TOLEDOO
    Sziasztok!
    Lcd tévét szeretnék összekötni xboxal,dvd lejátszóval,erősítővelstb.
    Dietz hdmi kábelt néztem ki hozzá.
    Esetleg tud valaki mondani véleményt a Dietz kábelekről?
    Jó nem jó stb.
    Vagy milyen hdmi kábelt ajánl valaki?
    Otthoni házimozizás semmi extra.
    6-7000Ft-ig.
    Köszi.
  • tescosjoghurt
    Sziasztok!
    Tervezgetem új LCD tv vásárlását. Elsétáltam hát a helyi boltba, ahol a legkisebb is számít... nézegettem mi újság ezen a fronton, és 3 tv-t emeltem ki a sok közül.
    LG 42LD420
    Toshiba 40LV733G
    PHILIPS 42PFL360/12
    Mivel nem vagyok nagyon kiművelt ebben a témában, esetleg tudnátok segíteni, melyiket lenne érdemes megvenni?
    Főleg filmnézéshez lenne, de lehet számítógépet is hozzáokosítanám.
    Előre is köszi a segítséget!
  • arty
    tányéros digitv->tányéros t-sat tv = elég nagy javulás

digitv adása nagyon pixeles volt és életlen
  • Tikal #12526
    eddig digitv volt nálunk, most váltottunk UPC digitálisra... van különbség jócskán, jobb színek, illetve vannak színek :) nem olyan pixeles a kép, nincs zaj... látható a különbség LCD TV-n...
  • Khalid
    Akkor a upc is szar, mert nálunk meg az van :-)

Egyébként mennyire érdemes átállni digitális adásra? Jóval drágább, ráadásul még csak nem is HD, ezért kérdéses a dolog.
  • Tikal #12524
    ja, nekünk a DIGITV csinálta ezt, adás elment sokszor utóbbi időben...
  • clio1616v
    szar a digitv szolgáltatód adása
  • Khalid
    Sziasztok!

Valaki esetleg találkozott már ilyennel?
    Ma vettünk egy új Samsung led tv-t. Minden nagyon pöpec, nagyszerűen játszik gépről, usb-ről, dvd-ről, és analógról is, csak egyetlen hibája van, hogy az rtl klubot nem tudja normálisan lejátszani. Néha nincs semmi gond, de aztán rájön valami, amitől 5-10 mp-enként elmegy a kép pár másodpercre, szakadozik a lejátszás, fura színek, stb, stb.
  • Tikal #12521
    Sajnos már nem garis, több mint 3 éves, Samsung LE37M87. Még nem néztem a többi HDMI-t, de majd végig próbálom. A PS3 HDMI-n megy, a laptop DVI-on...