21171
LCD - Plazma
  • mrzed001
    Ha plazma, az csak pana. Fényévekkel szebb a képe, mint a konkurenciának.
    A gond magával a technológiával van, amiért nem vennék.

LCD meg csak LG. A Sony-n sokáig röhögtünk, hogy bár 1,5x-es az ára, a PC 1:1-es pixelhelyes (1360x768-as) megjelenítésére sem képes (amikor az LG már 3-4 éve igen).
    Ezzel nálam kb végleg leírták magukat.

LED-es TV-k.
    Kíváncsi voltam rá, hogy mikor nézel meg egyet élőbe :D aztán olvastam, hogy észrevetted te is mennyire durván kékek.
    És nem ez a legnagyobb gond, hanem hogy valahogy annyira természetellenes így a képe, hogy bántja az ember szemét.
    Én a kocsiból is kiszedettem a 6500K-s Xenont, mert bár világítottak előre messzire a táblák, de valahogy rossz volt a fényénél vezetni, zavaró.

Maradt a 3 LG régi hátvilles.

Javaslom, hogy az LG magyar, meg angol oldalán rakasd megjelenési sorrendbe őket.
    Legrégebbi az 5000-es (eleve a régi termékek között van), újabb a 3000, legújabb az LD750 (angoloknál 790 a száma ... ami A legújabb ... csak a 950 újabb nála talán, de az led)

És ez 200Hz-es ami egy fokkal jobb elektronikát feltételez, mint a 3000-es (viszont mintha az 5000-es 200Hz-es lenne és listád szerint lassabb ... de régebbi technológia)
    Habár itt jegyezném meg, hogy a 5 éves LG 32LX2R (DVI ... akkor ez nagy szó volt) tévénél (meg SQJ 2 hasonló korúnál) ami nem mai tech sem venni észre szemmel lagot, pedig nyomunk rendesen fps, rts, rpg ... minden, szóval ....

Az olcsobbat.hu árgrafikonja szerint az 5 és 3000-est 2009.04 és 2009.03 óta lehet kapni, a 750-est 2010. május óta.
    Talán ezért nincsenek még róla tesztek.

Szóval sztem neked annyi marad, mint kérdés, hogy vársz 750-es tesztekre, ócsó 3000-es, vagy régi 200Hz-es 5000-es

Én is épp ezen a 3-ason rágódom.
    Nekem PC mellé kell monitornak, előzőt kapja asszony :D
    Nekem az a fő kérdés, hogy megér-e nekem a 750-es LAN lejátszási képessége, meg jobb elektronikája, meg 200Hz-e, meg 2 ms +50 ezret ?
  • aabyssx
    Az input lagot tudnád valahogy próbálgatni (esetleg fényképezni) game mode-ban, illetve mozgásinterpolációt bekapcsolva normál módban?
  • RATCUSTOM
    Nálam is 119cm-esnek volt hely, és a határ nálam is 300e volt.
    Én a KDL-46EX500 mellett döntöttem, de én nagyon Sony párti vagyok, bár nem is szívtam még Sony cuccal úgyhogy nem véletlen. Mindegy, ez magánvélemény.
    Nekem nagyon bejön, okos, szép a tv, szép a kép. Nekem egy HDMI-vel rá van kötve a gép, és a PictureAndPicture funkcióját élvezem és használom ki nem kicsit. :) Minden eladó azt mondta rá, hogy hülyeség, nem lesz az úgy jó. Nekem jó netezés közben úgy TV-zni, hogy nem takar ki semmit a gépből, mint PIP módban és azért nagyobb is a kép. Játékra csak néha-néha használom, de szerintem semmi gond nincs vele, előtte egy 19"-es acer-t nézegettem, ahhoz képest természetesen 100x jobb.
    Ha a Sony-ról bármilyen konkrét kérdésed van, akkor ha tudok, szívesen segítek. :)
  • aabyssx
    TV vásárlás cirkusz van nálam kb. 3 hete.

Alapvetően játszani szeretnék (főleg konzolon).
    Jó mozgásinterpolációra volna szükségem (a mai 30 FPS-es játékok feljavítására).
    Ráadásul ezt alacsony input laggal kellene tudnia a tévének.
    A nappali bútorban 119cm szélességnek van hely.
    A lélektani határom a költésre ~300e.

Az alábbi modelleket néztem (felét próbálgattam is élőben), de van több ?, amit sehol sem találtam. Hátha tudtok segíteni kiegészíteni, vagy ajánlani olyat, amit még nem néztem.

tv ár normal game mode

samsung 46c6000 326e 100 ms 47 ms
    (nagyon jó mozgásinterp., edge led-es kék kép, kurva szar lag)

lg 50pk950 317e 40 ms 40 ms
    (nincs infó mozgásinterp., vibrálós szar, de okés kép, közepes lag)

panasonic p46g20 303e 30 ms 30 ms
    (jó mozgásinterpoláció, vibrálós szar, de jó kép, okés lag)

sony 46ex500 293e 94 ms ? ms
    (jó mozgásinterpoláció, jó kép, kurva nagy lag)

lg 47ld750 248e ? ms ? ms
    (okés mozgásinterpoláció, régi megvilágítású kép, ??? lag)

lg 47lh5000 245e 50 ms 40 ms
    (okés mozgásinterpoláció, régi megvilágítású kép, közepes lag)

lg 47lh3000 190e 50 ms 30 ms
    (nincs mozgásinterp., régi megvilágítású kép, talán elmegy lag)

• arty
    te barátom, megvetted a tévék opeljét ... cadilac, lol :D

amugy nyugi, pár hét/hónap és megszokod az lcd szar képét és akkorra már nem tűnik majd lyan szarnak :) (nem vicc, velem is ez volt anno)
  • Ironmask
    emberek segítsetek nekem van egy Full HD-s LG 32" LCD TV-m és rá szeretném kötni a régi hifimet hagnfallal együtt,de csak audio In van hátul Output nincs,ma vettem egy scart RCA elosztót és a kapcsolós,hogy In-Out működik is csak az a gond,hogy csak a hangfalon a tv-t hallani,ha átkapcsolom máshova.haDVD-re,vagy HD-re,hogy boxozzak,akkor továbbra a is a tv hangja jön a hangfalon.se a boxot nem hallani se a dvd lejátszót,csak a tv műsor hangja jön...
  • Kimi23
    Van ahol 1980*1080i.
  • DeerHunter01
  • sb1
    Ekkora blődséged már régen hallottam.. :) talán keress hibát a kábelban, próbálj a beállításokkal játszani, ne csak rádugd azt hadd szóljon..amúgy meg ez sony hűdefasza dolog rendben is van, csak a 3K-s tévéktől kezdődik, mert alatta ők is kiadnak olyanokat hogy pff.... :)
  • Pretorianus
    sony lcd-t vettem, tehát a legjobbat (A sony a tv-k cadilac-je) és nem tűrök ellentmondást !!! és felháborodva tapasztaltam, hogy az egyébként tesztlemez minőségű eredeti DVD-im képe néha elmosódik, SŐT PIXELES LESZ !!! aki eddig nem vett lcd vagy plasma tv-t az ezután se vegyen. EGY RAKÁS SZAR AZ EGÉSZ !!! BÜDÖS PARASZTVAKÍTÁS !!! SÍRVA KÖNYÖRGÖM VISSZA A RÉGI, (SZINTÉN SONY) PÚPOS TV-et !!!
  • neevous
    Az m1 is 1440*1080
  • TaRka0107
    Szevasztok! Van egy ilyen tv-nk. T-home-ről nézem az adást és hozzá összekötöttem egy HDMI kábellel és amikor rámegyek hogy HDMIről nézzem a tv-t akkor kiírja felül h 720p. A képpel sem vagyok nagyon megelégedve mert a legtöbb csatornán lekicsinyíti a képet. M1-en jó mert gondolom hogy HD, de nem igaz hogy az RTL klubot meg a többit nem lehet normálisan nézni jobb minőségbe. Valaki segítsen pls!
  • neevous
    Nekem sem szívem csücskle az index, de inkább náluk reklamáljál.
  • cloud.strife
    Index bullshit.

Az miért van, hogy itt az orrom elött egy Sharp 32LE700 és többet fogyaszt, mint a legolcsóbb Bravia? És utóbbi nem is ledes..... Szánalmas.
  • neevous
    Az áramzabáló plazma... :)
  • joered80
    Sziasztok!

Egy Philips 32PFL5624H típusú lcd televízióm van, és észrevettem, hogy néha halk, de észrevehető alapzajt, zúgást bocsát ki. Szerintetek ez normális?
  • tep
    és erről mi a vélemény? jó-nem jó?
  • Baelint
    Nekem az 530-as verzió van (32"-es), de teljesen meg vagyok vele elégedve. A képe jó (mondjuk ez szubjektív), usb-ről is játszik mindent, ami nekem kell, szóval szép és jó :)
  • attis1990
    Nekem 32"-es változata van de az is nagyon jó én is csak ajánlani tudom ezt a kategóriát én 117000-ért vettem
  • sb1
    Minden jóval felszerelt, megbízható kis készülék...
  • Carter15
    Üdv
    Lcd tv vásárlásán gondolkozok és tanácsot szeretnék kérni, hogy 100-140ezer környékén max 37/38" lcd-t milyet tanácsoltok?

biztos sokan kérdezték már, de ebben a kategóriában nem találtam mikor visszaolvastam
  • cloud.strife
    HDMI csak PAP, VGA csak PIP. Sajna nincs más verza.
  • sb1
    Ebben az árban szerintem EZ egy jó választás lehet, minden megvan benne, aminek ma egy belépőszintű lcd-tv-ben meg kell, hogy legyen!
  • JuveFan89
    Hello!
    Gondban vagyok, mert sajnos a 12 éves TV-m elromlott.
    Azt kérdezném, hogy nem tudja valaki, hol lehet jó áron új tévét venni, amit Bp. vagy környékén tudnék átvenni? Gondolom neten hátha olcsóbban lehet hozzájutni.
    Lehetőleg 100e alatt legyen, meg sajna nem is értek túlságosan hozzájuk, így pár jó tanácsot is szívesen fogadnék, hogy pl. melyik márkák megbízhatóak, meg ennyiért mit illene tudnia.
    Előre is köszönöm
  • joosdy
    Köszi szépen. Ez alapján sikerült beállítanom úgy hogy élvezhető éegyen a kép.
  • sb1
    Itt találsz egy nagyon kimerítő tesztet, beállítási lehetőségeket a tv-röl..
  • joosdy
    Sziasztok!
    Remélem van valakinek tapasztalata e téren és tud nekem tanácsot adni.Lecseréltem a 4 éves LG 42pc1rr plazmámat egy LG 50pk550-re. Elégedett voltam az előző tv képével ezért biztam abban hogy a modernebb tv-nek csak szebb lehet a képje,ezért látatlanban vettem meg. De annyira fakó,a kép,és sötétes hiába állítok fényerőt,és a szinek sem az igaziak. Aztán észrevettem hogy a ha nem "otthoni használat"ra állítom ,hanem "bolti használatra" akkor sokkal jobb a kép néhány előre beprogramozott képbeállításnál. Ezzel a képpel elégedett lennék,de nem hagyhatom így mert folyton vissza áll az "élénk" beállításra és az elég csúnya,meg felkapcsolásnál is mindig felajánlja hogy állítsam otthonira.Milyen beállítási különbség van a két mod között? Én próbáltama "kép varázsló"-val beállítani a képet de ahhoz láma vagyok és mindig csak rosszabb lesz,meg ez csak a "halado 1 vagy2 " beállításnál működik az előre beprogramozottaknál ugyanúgy rosszabb a kép mintha a bolti használatra állítom.
    Remélem érthető voltam azért. Előre is köszönöm ha valaki add valamilyen tanácsot.
  • davidragon
    Nekem 37-esben van ugyanez a tipus lassan egy éve. Elégedett vagyok vele, USB lejátszást is aktiválni lehet rajta egy kis hackeléssel.
    Mai viszonylatban nem tudom mennyire jó ebben az árkategóriában, én nem bántam meg, hogy ezt vettem anno.
  • RATCUSTOM
    Sziasztok!
    Sikerült beszereznem a Sony KDL-46EX500-amat. A tv-t meg a gépet egyszerre használom rajta. Először VGA kábellel volt a gép, úgy, ha nyomtam egy Options gombot, akkor kiadta lehetőségnek a PIP üzemmódot. Tehát ment nagyban a gép és kis képben a tv. PAP, azaz kép és kép üzemmód csak HDMI-vel lehet.
    Ma vettem egy HDMI kábelt, így mégiscsak jobb a minőség, na meg gondoltam, akkor már a PAP-ot is kipróbálom. Hát sikerült is kipróbálnom, képminőség is jó, csak most az a bajom, hogy ha így nyomok Options gombot akkor csak a PAP-ot kínálja fel lehetőségnek, tehát így most PIP-ben nem tudom nézni.
    Nem tudnátok valami megoldást arra, hogy hogy tudnám PIP-ben nézni a tv-t, ha HDMI-vel van összekötve a gép? :)
    Előre is köszönöm!
  • teknősbika
    esetleg? ez?
  • csanadu
    LG és az LH széria.
  • teknősbika
    Bocs ha volt már: Melyik jobb vétel? ez vagy emez? Esetleg jobb ebben a kategóriában?
  • gameplusz
    Hozzákötöd a megfelelő HDMI-re (vagy arra a csatlakozóra, amit a leírásban ír és neked is van), és hozzáadod új eszközként. Ennyi.
  • TOLEDOO
    Net tv belőve,viszont nem látja a pc-t.
    Mit kell beállítani?
    köszi.
  • TOLEDOO
    Philips lcd tulajdonosok segítsetek.
    Adott egy 42pfl7655 tv,tp-link router,összekötve+pc.
    1. Tallózás a net tévén: azt írja ki /többszöri próba/ "philips szerver nem elérhető.
    Mi a teendő??
    2. Tallózás a pc-n:média szerver progit keres
    mi a teendő??
    Eset smart security-ben kell valamit módosítani hogy engedélyezze a tévét?
    Előre is köszi.
  • konrada
    Csak olyan kicsi fér be(le)?
  • attis1990
    Sziazstok! Tv vásárlás előtt állok és véleményt szeretnék kérni a Samsung Le-32c550J1W típusú televízióról 116000 ft-ért mennyire éri meg? képminőség? Esetleg személyes tapasztalat?
  • arty
    most se nagyon tudok "értelmes" hdreadyről...
  • Zoli007
    Jövőre csak fullHD? Nincs azért az olyan messze.
  • arty
    feltételezem addigra szinte csak fullhd felbontású tévék lesznek, ergo a hdmi erősen ajánlott :) (nameg azon a hang is átmegy jóesetben - már ha nem erősítőre akarod külön kivezetni)