21171
LCD - Plazma
-
#12640 Hali!
Mi a véleményetek az Lg 32lc41-ről ill., a techwood CL 32010 B-ről?
Köszi -
toza #12639 letezik mar vmi megoldas a vertikalis csikok eltuntetesere?vibraltatos,kepugraltatos,beegettelenitesi dvd nem segit..
nincs mas lehetoseg?! -
#12638 Ár az nálam is kimaradt. :D
Mondjuk az sajnos 180k. -
#12637 Sony KDL-37EX500
LCD, 94cm, FullHD, elalváskapcsoló van, kép a képben van, és akkor gondolom Sony-val meg vagy már elégedve. :) -
#12636 Ár kimaradt, 150k körül -
#12635 Lehet kezdi magát megadni a tv-m.
Ajánljatok valamit, vagy mire kell figyelni mit tudjon. Vagy melyik márkák jók.
Ami kell: LCD, max. 102-106cm képátló, FullHD, elalváskapcsoló esetleg jó ha tud kép a képbent
Nincs márkafüggőség, legyen megbízható, a mostani Sony CRT-m 9 éves -
Zsolt01 #12634 Ha van rá garancia, akkor egyértelmű!
Garanciás szervizzel kapcsolat felvétel ... -
#12633 igen közben már megoldottam, végülis tényleg jack dugo kellett a tv-be is...mondjuk logikus ugy lett volna, h megy rca-val is de mind1 :D
a lényeg, h vga dugasz mellett volt egy jack bemetet amit nem vettem észre és oda kellett bedugni -
#12632 Ja és az az érdekes, hogy bekapcsolom a P3-at, és a tv-t ugyan bekapcsolja, de képet már nem ad... -
#12631 Hello.. régebben írtam hogy problémás a HDMI csatlakozás a tv-men, egy Samsung... azóta teljesen meghalt, mert azelőtt legalább ha kihuztam majd bedugtam visszajött a jel... próbáltam kétféle forrással, egyikkel sem megy semelyik HDMI bemeneten ( 3 van a tv-n ). Szerintetek ez lehet garanciális probléma? ( 1+2 év gari van rá, szerencsére megtaláltam a jótálási jegyet, azt hittem már lejárt :) -
Oti89 #12630 Sziasztok,Kellene egy kis segítség.Szeretnék TV-t vásárolni 150-210 között.Tudnátok nekem ajánlani valamit?Mindegy hogy LCD/vagy plazma csak jó legyen.remélem segítettek mert abszolút tanácstalan vagyok ennyi készülék között.Előre is köszönöm a válaszokat. -
Zsolt01 #12629 2 RCA amire kötötted laptopból kijövő hangot, az biztos, hogy hang bemenet TV-n!
Véletlenül nincs jack dugo aljat TV-n hang bemenetnek, ha igen, akkor azzal kéne összekötni.
TV-d leírását nézted, abba szerintem le van írva, hogy hogy kéne összekötni és beállítás, ha kell.
Csak tipp:
Talán TV menübe hang beállításnál nézelődj, hát ha van rá megoldás ott. -
Borg #12628 Szerintem megérezte a régi TV-m, hogy le akarom váltani... ma reggel már nem birtam bekapcsolni :D
Úgy csinált mintha bekapcsolna, de a kép nem jött meg... ki kellett húznom a 220-ból, meg vissza, hogy magához térjen... -
#12627 A Kurok abszolút gecijók:) -
Borg #12626 Olyan drágát nem tartanak itt :) Legalábbis panából.
Viszont van egy Pioneerjük, úgymond erekjeként tartják, nameg azért, mert a 800k-t még senki se volt hajlandó kipengetni érte :) Na az még egy szerkezet... -
#12625 Nem látom sok értelmét, de ha már ott vagy a környéken, nézd meg a VT20-at is. -
Borg #12624 Na, ez a 3D téma meg a másik, amitől nem vagyok hanyattesve. Igaz én csak a samsung meg a sony lcd-s 3d tv-it próbáltam, de élmény helyett inkább fejfájásom lett csak tőlük. -
#12623 GT20, kicsivel 300k fölött 3D ready. Nem hiszem, hogy sokkal jobb lesz 2D-ben, mert akkor a VT20-tól venne el vásárlókat. -
Borg #12622 Most már épp azon filóztam, hogy holnap lemegyek a boltba, és elhozom a gecibe a G20-at, erre tessék, még várjak is? :D
Ha olcsóbb is lesz karácsony felé gondolom, csak azért, mert jön valami ami még frissebb-lágyabb-jobb... -
#12621 Nagyon sok a különbség a G20 és az S20 között. A G20 NEOPDP, az S20 nem. Ezáltal jobb a feketéje, sokkal kevesebbet fogyaszt, a foszforkádak hatszög alakúak, a foszforréteg is finomabb bennük, valamint a gázkeverék is jobb, ezáltal nő a ténylegesen megjeleníthető színek száma és a színhűség. Tudom, hogy egy bolti környezetben nem szembeötlő, de otthon nem telibe világítva mellbevágó lesz a különbség, főleg a Philipsszel összehasonlítva. Az input lagja is jobb a G20-nak, az IFC-je meg a Phillips megoldásával összehasonlítva...ég és föld.
Minőség meg...a Pana nem véletlen adott a foci vb alatt 5év garit a fullHD-s plazmákra. Az eddigi pályafutásom során egyszer láttam Panát beszarni: egy pixel folyamatosan pirosan világított. Csere 72 órán belül, a második azóta is szolgál. A Phillipsről meg tudnék mesélni, de viszonylag sokszor van olyan is, hogy hazaviszik és nem bejövős.
Az S20 és a G20 között abszolút indokolt az árkülönbség, akkor is, ha a parasztvakítást leveszed.
Ha a keretbe, nem fér bele a G20, ha rám hallgatsz, akkor vársz egy kicsit. -
#12620 Sziasztok!
Van egy Samsung LE32R71B lcd tv, és szeretnék laptoprol filmet nézni, vga kábbellel bedugtam és azt egyböl felimserte, nem volt gond, viszont szeretném a hangot a tv-röl hallani és a gond itt van, van 1 jack dugo amit a fejhallgato csatlakozoba dugtam, ennek meg a 2rca végét a tv-be, de sehogysincs hang. Fejhallgatoval megnéztem és müködik, a laptop is elnémul, de a tv-böl sehogysem akar hang jönni.
A laptop amugy egy HP compaq610. Remélem tudtok segiteni.
Elöre is köszi! -
Borg #12619 Ja és mindehhez hozzájön, hogy a Philipsről nagyon lebeszélnek, mert állítólag lépten-nyomon szervizbe hordós... míg Pana plazmából az utóbbi 5 évben egyetlen meghibásodás se volt szinte... -
Borg #12618 Ajh bazmeg, nem tudok dönteni én se :(
Most lenne esedékes valamit vennem, és ezek jönnek szóba:
Plazma
Pana 42S20 - 180-ért, jó kép, jó ár...
Pana 42G20 - 240-ért, mégjobb kép, internet(miafasznak?), médialejátszás, de ennyit sajnálnék már rá...
LCD
Philips 42pfl5604 - 150 körül, szép kép (többi LCD márkát eléggé veri), de nem annyira szép mint a plazma... viszont lejátszik USB-ről szinte mindent, külsőleg se rossz
Philips 42pfl9*** - használtan 180 körül, ambilightos, garos... fassetudja.
Esetleg valami sharp? sony? Ezeknek még viszonylag tűrhető a képe LCD berkekben, viszont ami szép is, az már nagyon nem olcsó...
LCD-knél zavar a blokkosodás, a torzítás ha nem szemből nézem, és a színek a legtöbbnél durván túl vannak élénkítve, plasztikus, nem valósághű... ezek alól TALÁN a philipsek kivételek, ahol a fekete tényleg fekete, a fehér is fehér (nem pedig szürke), de pl a zöld ezeken is neonzöld... Sharpból persze a Quattron kurvaszép, csak túl drága...
Plazmából sajna még nem tudtam G20-at és S20-at egymás mellett megnézni, hogy TÉNYLEG annyira látszik e a különbség. Az U20 és az S20 között igen, ott még meg is éri az árkülönbözetet, de a G20 az már +60k... -
#12617 Köszönjük... :) -
viizo #12616 Tegnap délután benéztem a Media Marktba, majd vásárolgatás közben a Tesco tv osztályára is. Elsőre az árcédulák leptek meg: netes árak + 25-30% alsó hangon is. Azt gondoltam hogy van különbség, csak azt nem hogy akkora. Ráadásul fenenagy akciózás egyik helyen sem volt... Az eladók kedvesek voltak mindkét helyen, többen is odajöttek volna segíteni, de mondtam hogy egyenlőre csak nézelődöm..
A tv-k közül kiemelten a Samsung C450-nel, a Pana X20-al és a Pana C2-vel foglalkoztam. Volt 1-2 LG is alacsonyabb árakon, de mivel nem szeretem a márkát, nem foglalkoztam velük - csupán annyira, hogy a többi mellett első ránézésre is feltünt, mennyivel jobban ghostolnak és mossák ugyanazt a HD-s képet.
A Samsung C450 pont az Pana X20 mellett volt, és _érezhetően jobb_ volt a Pana képe. Állítgattam picit mindkét tv-t, elég pofás menüje van mindkettőnek, tetszetős. Viszont a sajnos a Samsung távirányítója eléggé gagyi, míg a Pana annyira kézreállt, hogy az valami álomszerű, élmény volt nyomkodni, minden a helyén, piros pont.
A C450-est sajnos nem sikerült annyira beállítani, mint a Panát: az X20-asnak kevésbé voltak harsányak a színei, sokkal természetesebbnek tünt, de mégis részletgazdagabb hatást nyújtott, egyszerűen kellemes volt a szemnek a látvány.
A Samsung már-már LCD-szerű harsányságából ha visszavettem, a részletek is egyre inkább elvesztek.
Tükrözni mindkettő eléggé tükröz, de nem is ablakkal szemközt fogom elhelyezni...
A Samsung képen és élőben is szép, a Pana képen nem nagyon tetszett, míg élőben már igen. Mielőtt szétnéztem, a papíron fejlettebb technika és a médialejátszási képességek miatt már eléggé a Samsung felé billentettem a mérleget, de a látottak alapján most nagyon meginogtam. A Pana bár sokkal kevésbé 'fejlett', mégis jobb a kép, ami viszont egy tv-nél elég komoly tényező.
A G20 pont ezek fölött volt, mondanom sem kell hogy állítgatás nélkül is magasan alázott minden közelben lévő plazmát. Érdekes, hogy ha ezeket a belépő modelleket önmagukban nézem, már ezeknek is igencsak jó a képük, de melléjük téve egy majd' kétszer annyiba kerülő tv-t azért szépen látszik az árkülönbség oka.
Ami nagyon pozitív csalódás volt: a Pana C2-es belépőmodell. Persze erre is vmi HD természetfilm volt küldve, de igen szépek voltak a látottak, meg is lepődtem. Vmi low-end plazmás képet vártam, erre kifejezetten megtetszett a képminőség. Kár hogy nem az X20 mellett volt, hanem külön, mert nagy különbséget nem véltem felfedezni... ráadásul itt is szebb volt a kép, mint a Samun, ezt nem is gondoltam volna korábban.
A Samsung mellett az szól, hogy itthon nem látom más plazma mellett, és önmagában azért igen jó képpel rendelkezik, ráadásul csak rádugom az USB-re egy vinyót és hadd szóljanak az MKV-k. A Pana viszont a képével lehengerelt.
Sokat fejlődtek 3-4 év óta a plazmák, világosan látszott. Egy mai belépőmodell már _sokkal_ jobb, mint egy pár éves középkategóriás.
Annyit még hozzátennék, hogy átnéztem az LCD-khez is, hátha lenyűgöznek, és elfelejtem a plazma-mizériát, úgyis lassan már minden ismerősöm hülyének néz a plazma-hívőségem miatt.
Hát kérem, amikor megláttam az LCD-ken az egyébként HD tv-adást, azt hittem elnevetem magam. A 200e körüli, 37 és 40 colos LCD-ken külön éltek a képrészletek, a bemondó feje volt 4 irányba mozgott! Ugyanaz a kép, ami a plazmán tökéletesen pontos volt.
HD természetfilmre átkapcsolva már sokkal jobb volt az összkép, de a plazmák természetessége ott is jobban tetszett.
Lehet hogy LED és mindenféle trükkös extrém árkategóriás LCD-k nyújtanak már vmi kellemeset a szemnek, de amik emberibb árban vannak, azok bizony gyászosak.
-
#12615 Aham értem köszi szépen! -
#12614 LG-nel az eveket szoktak jelolni pl. LH 2009-es szeria -
#12613 Valaki nem tudja véletlenül hogy a tv-k nevében az LE LF stb betűk jelentenek is valamit vagy csak egy bizonyos széria ezt a nevet kapta? -
konrada #12612 Hát csak hirtelen rákerestem a 100 herzes, nevesebb gyártótól való tv-kre az adott árkategória környékén.
No és mi a tapasztalatod vele? -
Inquisitor #12611 Most nézem, hogy a sima távirányítóról bekapcsolható videolejátszás mókát egy jómunkásember 5 rugóért méri az arra érdemeseknek .... ehhh. Legalább 10 perc keresés lenne az interneten. Ilyennel is lehúzzák az embereket? -
#12610 Köszönöm a segitségeteket.Saturnban pont az LD550-est néztem ki magamnak.
-
#12609 mivan ? :DDDDD
LD550-esem van , kb nyár elején vettük Media Markt-ba de már 130-ért is adta ezt az Edigital asszem. -
Carter15 #12608 LG 37LD450 erről mi a véleményetek? ezt néztem ki és nem szeretném hogy valami gondja legyen :D -
konrada #12607 Pl: ezt
vagy ezt. -
#12606 Sziasztok,
Tudtok ajánlani egy jó minőségű LCD TV-t?Olyan 160K lenne rá.
-94-107cm között kellene.
-ha lehetséges a 100hz.
Elölre is köszi -
#12605 Érdekes nálam tudja a PC 1:1 pixelhelyes megjelenítést a Sony. De legegyszerűbb hogy ha HDMI-vel kötöd rá a PC-t, az a legjobb. -
viizo #12604 gondoltam rá én is, csak akkor már még egy kicsi hozzárakásával egy belépő 50" plazmát is kapok... :)
várok most akciókra, bár a felsőbb kategóriák árai nem tudom mennyire mennek még le, mindenesetre a belépő cuccok árai már brutáljó árak. -
#12603 X20-at vegyél. Jobb a panelja, ECO mód is van benne és alig drágább, mint a C2. -
viizo #12602 Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a mostani belépő szintű plazmákkal? (Samsung - PS-42C450, Panasonic - TX-P42C2E)
A PV70-es Panám többet van szervízben, mint itthon (típushibás mint kiderült :S), így le akarom cserélni, de 130-nál többet nem akarok tv-re költeni, ráadásul ennyi pénzért ekkora képátló már egészen jó vételnek hangzik (a PV70-es 210e volt 3 éve...).
Az LCD-k felejtősek lennének, kisebb képátló mellett, gyengébb képpel drágábbak.
Véleményetek?
-
Zsolt01 #12601 Múltkor Én is foglalkoztam a témával, LG 32 LG5000 Nekem sincs gyári hang kimenet, így Scart / RCA átalakítóval oldottam meg.
Tapasztalatom:
DVD lejátszó USB-n nézek AVI, Scart-tal kötve hang van rendesen. De ha Kompozit bemenetre van kötve (Progresszív pásztázás csak így működik) DVD lejátszó, akkor Scart / RCA átalakító nincs hang. (HDMI eszközöm nincs.)
Tehát csak Scart-tal kötött eszköznél van hang Scart / RCA átalakító.
DVD lejátszót külön kötöttem hang erősítő.
Tehát azt javaslom, hogy az eszközeidet külön kösd Te is hang.