LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
milyen 16:9-et adnának, ha az rtlkulb 4:3 mûsort sugároz?
miért kellene 16:9-et adnia a beltérinek?? miért lenne ez az õ feladata??

Forza.

Klemice
gyakorlatilag ezek a beltérik hiába adnak 16:9-et az egy eltorzított szar és ugyanúgy kell konvertálnod a tv-vel mint ahogy az analógot

Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐

arty
melyik beltérid van?
miért nem használod 4:3-ban a kimenetét és alakíttatod "16:9-re" a tévével?

nekem ez van és 4:3-ban hajtom a 32R82-m, ahol a wide zoom féle torzit/belenagyit moddal alakitom 16:9 kompatibilissé:

Forza.

Ha már a szolgáltatóknál és a beltéri egységeknél tartunk:

Nekem régen UPC Direct, majd UPC-kábel volt, ott a csatornakiosztás volt jó (már nem az, fateroméknál meg néhány kollegámnál nincs pl. Eurosport2), de mivel hagyományos TV-m volt, a minõségrõl nem tudok nyilatkozni.

Most az LCD-n T-kábel és T-Sat is van:
A T-Sat-nál iszonyat idegesítõ, hogy a beltéri maga alakítja át a 4:3-at 16:9-re, mégpedig SOKKAL SZARABBUL mint a Sharpom! Egyszerûen kiszélesíti a képet, mint egy belépõ LCD, torz az egész. Hogy "írhatja felül" a TV programját a beltéri egységé?! Próbáltam az összes beállítást, de nem sikerült kiiktatnom a kínai szutykot. Ezért ha csak tehetem, vagyis nem HD adást nézek, akkor a kábelen nézem a TV-t, mert a képminõség meglepõen jó. Közel lehetünk valami központhoz és valószínûleg nincs (sok) elosztó, úgyhogy a kép majdnem ugyanolyan mint a mûholdas adásnál. Alig valamivel szemcsésebb, ami csak akkor érzékelhetõ, ha tényleg közelrõl nézem. Ezen nagyon meglepõdtem, mert a tányér felszerelésekor éppen a nagy minõségi ugrást vártam - hát az elmaradt... Ez a személyes tapasztalatom, ami elismerem, hogy ellentmond a többségével.

Sharp Aquos LC-32DH66E

Az valóban fontos hogy megtudja mi mi, bár én minden képjavítást kikapcsoltam ahogy megvetten a TV-t jobb a békesség. 😄

Egyébként UPCnél se jobb a helyzet, van 3 beltérink, az ennyimnél pl. eltûnt a rádióadás menü, meg még1 1 frissítés után. Szóval vannak érdekességek. 😄

arty
hogy tisztában legyen vele, mi az a zajszûrés pl.?

amugy igen, lcd-hez digit adás kell (parabolás pl mindenhol elérhetõ és 'nem' drága) - viszont a beállítások ismerete (manual!!!) ott is elengedhetetlen ... ha valaki vesz 150ezerért valamit, talán nem árt, ha be is tudja üzemelni _rendesen_ 😉

nekem ezek voltak, a minõségi sorrend:
telekom sattv > digitv > t-kábel

viszont a "matávos" beltérik szarok, digi-é két év alatt nem fagyott annyit, mint ez a szar 2 honap alatt 😞

Forza.

De nem értem mit kell olvasni azt írja az egyiken nincs, a másik meg szar. Szerintem még egy laikusnak is arra kéne gondolnia hogy ott bizony a tv adás a szar, vagy pedig a szolgáltató. De egyébként ezért érdemes átváltani digitálisra, mert itt a legszarabb adás olyan mint régen a legjobb, a legjobb (aki a legtöbb pénzt fizeti gondolom) már-már DVDminõség.

arty
"Az egyik sportcsatornán szép a tenisz ,nincs semmi elmosódás illetve a labda nem húz árnyékot,"

olvasd el a kézikönyvet. kapcsolj ki mindenféle képjavito marhaságot, zajszûrést, DNIe-t, dinamikus kontrasztot, stb! játsz a beállításokkal!

Forza.

schrank
ezt hogy kell használni ? gondolom ha megjön a tv akkor egybõl rányomázom csak nem tudom hogy 3 napig kell b*szódni vele vagy elég egy gyors teszt is ?

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

lehet
fõleg a sáv szélén lévõ adók
de ha sokfelé van osztva akkor is lehet rossz a képe

How much can you take,before you snap?

cloud.strife
Thx az infót!! 😄

Gyõrben is építgetik a hálózatot, amint elérnek hozzám már váltok is..... addig meg valszeg bepróbálok egy HelloHD-t. Úgyis itt fityeg a régi UPC-s tányér a házon... 😄

www.digimomentsvideography.com

Akkor maradt a kábelszolgáltató ,gyenge lehet a jele némelyik adónak?!
schrank
szerinted melyik csatornán megy a pókember vásárlási idõben ? 😄 mi. dvd lehetett ...

A boltban simán bedugták a saját hálózati antennájukba ahol ép a pókember ment és szép éles képe volt.Azt mondjuk nem közölték hogy DVD-rõl ment e az film vagy nem.
schrank
a boltban min ellenõrizted ?
azért egy 100cm-es hdtv nem a mostani kábeltévékre van kitalálva azokra jó egy 800*400-as plazma is , ezeken min. DVD-t kell nézni pláne ekkorán monitornak már nagy

Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy vettem egy samsung le40a450-es hd redy lcd tv-ét.
Itthon nincs olyan szép képe mint a boltban volt,a mese csatornák teljesen tiszták ,de ha nézzek egy filmet a tegyük fel az rtl-en nem mindig szép a képe .Van hogy szinte homályossá válik a kép.A bolt a kábelszolgáltatóra mutat,a szolgáltató meg azt mondja a tv rossz.Az egyik sportcsatornán szép a tenisz ,nincs semmi elmosódás illetve a labda nem húz árnyékot,de egy másikon annyira rossz hogy az nem emberi.Szerintetek mi a rossz?
Szia Cloud!
A Digikábel nem ad semmilyen kártyát a digitális adásaihoz.Amennyiben van az embernek egy DVB-C Mpeg4 tuneres tv akkor csak kábel bedug és fogja az összes digit adást.Akinek mpeg2 DVB-C tuneres tv van az is nézheti csak a hd adások maradnak ki.

Sharp LC-37DH66E

cloud.strife
Csak már látnám. Jóideje tesztelik.... 😞

m1 és m2 már megy tesztadásba jövõhónaptól rendesen megy. már így is 1080i ben nyomatják a meccseket 😊 meg egy két mûsort.

GIGABYTE EP45-DS3|CORE2 Q6600|CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W|THERMALTAKE VI1000BNS M9|Asus 9600 GT|2X2 GB DDR3 KINGSTON|Samsung 32LH4000|LOGITECH X-540|XBOX360 Premium pack| Samsung 40b650

R0sc0
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Samu LE-32B530 szériával kapcsolatban?
Nagyrészt számítógépre, és HD-SD tévézésre lesz használva. Köszönöm a válaszokat!

cloud.strife
Jelenleg tudtommal csak a DigiKábel ad csak kártyát. És nagyrészt a kábeles szolgáltatók az SD adásaikat digitálisan Mpeg2-ben adják. A HD adást adják Mpeg4-ben. Valamint a földfelszini sugárzás Mpeg4 itthon, de mivel semmi értelmes dolgot nem lehet fogni jelenleg ott, így annak sincs sok értelme. Még nincs.

schrank
bezzeg a régi szép idõkben a koax-szal nem voltak ilyen problémák 😄DD

Fekete marad a kép, mert a tv nem tud mit kezdeni a jellel, ezért ha pl. egy blu-ray lejátszót kötsz rá, akkor a lejátszón át kell állítani a kimenõ jelet 1080p-rõl 1080i-re, s csak úgy fogod tudni élvezni a blu-ray filmet.
schrank
az mpeg2 nyugaton már 5 éve mûködik de ugye ahogy fejlõdik a technika és kötelezõ lesz a digitális átállás kellett egy olyan formátum szabvány amivel ki lehet majd húzni a televízió haláláig ...

schrank
a nem fogadja az 1080p-t az egyenlõ a 24p-séggel vagy semmi köze hozzá ? mi az hogy nem fogadja ? olyan homályos lesz mint ha analóg jelként néznénk ?

balla27
én úgy értelmeztem a dolgot,ha tudja az mpeg 4 a tv,akkor nem kell a szolgáltatónak a beltéri egysége az adásokhoz,mert a tv-nek van a kártyahely.de az mpeg 2-nél kell az a egység hozzá.próbáltam ezt a beltéris dolgot régebben,és nekem nagyon nem tetszett.remélem jól fogalmaztam ,és érted hogy mire gondolok?én mindenben csak ezt a márkát veszem ,mert szerintem a legminõségibb dolgokat adja egy picit többért,és nagyon rosszul mutatna mellette ez a gagyi beltéris dolog.minden értelmét vesztené a dolgaim közül.pl dvd felvevõ+programra beállított beltéri!azt nézem ,amit fel akarok venni.(80-as évek?)és ebben van igazad,hogy az mpeg 2-nek semmi értelme nincs nálunk.de az mpeg 4 lesz majd.vagy baromságot mondok?mpeg 2 bukta?

cloud.strife
Az mpeg2 zavarjon a legkevésbé, jelenleg mo-n semmi értelme.... 😞

balla27
egy picit mar,mert ezt vettem meg 279 000ft-ért egy éve.most meg 169 000.számomra a 279 is megérte,csak egy valami zavar.az mpeg 2

cloud.strife
Asse rossz. Jó tv az is, igaz már nem mai gyerek... 😄

cloud.strife
Nem lehet.

balla27
tõled szeretném kérdezni,hogy a theatre funkciót be lehet-e állítani kézi beállítással?én nekem nem sikerült manuálisan ezt összehozni.ez csak kíváncsiság.ps3 -nál nagyon frankó funkció ez

balla27
és mit gondoltok a 40 v 3000 sony tv-röl 169000-ért.?

arty
ez a 32"! fullhd, ezért falra rakva nekem már "kicsik" lennének a betûk, ráadásul elé nem tudok pakolni, mögé meg igen 😊 jah, és a leglényegeseb, hogy eléggé betölti a látomezõt, sokkal inkább "ottvagy" a játékban... progémerkedni viszont nem lehet, mert nehezebb meglátni valakit a "jobbszélen" ...

cloud által beirt sony nagyon jo vétel, indulj érte - LG-t pl tuti aláza a képe!! (az egyetlen gond a 32V4000-el, hogy 1080p-t nem fogad, azaz blurayrõl nem lehet igy hajtani, de ez a gyakorlatban szvsz nem igazi hátrány, hiszen ugy is csak hdready! de azok közt az egyik legjobb! és ennyiér keményen jó vétel!!!)

Forza.

nagyon jó ár!

Sharp LC-37DH66E

schrank
a 14:9 mód az mire jó ?

schrank
és valj õszintén melyiknek jobb a képe és mennyivel ...

cloud.strife
32" Sony Bravia 32V4000 99 990 Ft + 3 év hivatalos gar.

Bocsi, nem a reklám miatt, de szvsz igencsak jó az ár és a TV... 😄

schrank

schrank
"a philipsbe és lgben egyaránt van auo,s-ips és cmo....régiokra van oztva mibe mi kerül....magyarországra jellemzõen az lgbe és a philipsbe is s-ips penel kerül...egyes philipsekbe auo....ez a jellemzõ..azonban a kereskedõk lengyelorszgból és angliábol esetleg németországbl szerzik be a tvket(webshopok)"
ez elég beszaratós szöveg ha tényleg igaz <#szomoru1>

schrank
ez a 26" mi ? mondjuk én hátratóltam volna a falig <#hehe>

arty
a 32" teljesen jó monitornak, a 26" kicsi volt:

Forza.

GAthersw
Ez szar, nem ORION...

01110000 01110010 00110000

schrank
nem biztos hogy a 32" nem nagy monitornak ...

Hidd el, én se akarok venni, szeretem a mostanit, de fekszik meg.
Szívem szerint megfelelne nekem, de azért már csak ne CRT-t vegyek, amúgy is már csak vackokat lehet kapni.
köszi, megnézem!
balla27
találtam 1 neked,és azt írja,hogy péntekre hozza neked a tv-t.utánvét ingyenes házhoz szállítással.én próbáltam,és tartja a szavát.bár nekem ez az üzlet nem volt annyira szimpi,de kellemesen csalódtam benne.az ár 120 000ft

balla27
bár ez attól függ,hogy mennyit szánsz rá

balla27
szerintem érdeklõdõs ,hogy van -e.tudod milyenek az üzletek.de ennyi közül csak van valamelyikben.de szerintem van más jó vétel is,ezen kívül .

schrank
ezek most úgy vannak szûrve hogy van nekik ?

balla27
elküldtem üzenetben