LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

este bepróbálkozom újra. csinálok pár képet is hogy mirõl van szó. mert jó lett volna nekem a sima vga csati is csak 10 m-t kell majd áthidalnom vele a,mi már nem túl szerencsés vga kábellel. ha esetleg dvi-hdmi kábellel próbálom lehet hogy elõnyösebb?
sajna kipróbáltam mind3 hdmi bemeneten. ugyanazt tapasztaltam.
ez a beállítás a nview-ben van ahol 2 csúszkával beállítom a tv képéhet a pc-t de akkor átállítja a felbontást erre a 1808x1016ra
lehet hogy a kábel a szar? vagy ha már be lehetett állítani úgy ahogy akkor csak szarakodni kell vele? mert az a zavaró hogy az ablakok ugráltatásával változik a képminõség is. pedig 2x árnyéloló bumszli van rajta meg aranyozott véges, ha ez jelent valamit
arty
ellenõrizd, hogy a megfelelõ HDMI (DVI felirat!) bemeneten nézed-e a tévét

overscant NE használj, fontos, hogy a tévét nativan hajtsd

mindenféle dinamikus kontraszt/DNIE stb baromságot kapcsolj ki - amit látsz, az teljesen "normális" sajnos...

Forza.

ja az elõzõhöz...gigabyte 9800 gt dvi kimenettel hdmi átalakítóval
THX
Üdv.
Van egy olyan gebaszom, hogy végre vettem egy hdmi kábelt, összekötöttem a gépet vele a samu 40f86-tal, viszont ha a videókari driverrel beállítom az overscant akkor beáll a felbontás 1808x1016-ra 😞
és a képem elég érdekes. Ha a tv-n egy világosabb ablakot hívok elõ akkor az egész kép megváltozik, kivilágosodik a start menü. ha visszateszem tálcára akkor meg túl erõsek a színek és már zavaró szar a képe. ha ezt a dnie-t kikapcsolom jobb a szitu, de nem kéne ennek automatán beállnia? mert ha sima vga kávelt használok full hd felbontáson akkor fasza a kép, és minden beáll automatán. persze a full hd film felbontásban szebb volt hdmi-n keresztül, de a kép elég életlen lett.
A kábelem trutyi vagy a drivert kellene frissíteni?
Tikal
fuu, lesz ma még sok okosság?

vagy nem tetszik hogy nem szimpatizálok egy márkával? vagy esetleg leirnád azt is hogy hogyan vásároljunk lapostévét? na mondjuk pont te...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ok, pontatlanul fogalmaztam, de azt is írtam, hogy: "mondjuk a tömörítésen múlik, de nem sok a minõségbeli romlás"

Arról volt szó, hogy 3 méterrõl 32"-os TV-n már nem veszed észre a különbséget.

576p-s videó 32"-on ajánlott nézési távolsága 2,5m (244cm)...

Schrank te kis ratyi... <#vigyor3><#beka2>

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

schrank
"hogy ne vásárlojnunk lapostévét ..."

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Tikal
LG-t soha 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

schrank
ez a két kóreai ami megfizethetõ minõség a samu meg az elldzsí

Tikal
ha, én is ezeket a samukat néztem, más márkában hasonlo ár érték arányban esetleg?

Tikal
<#eplus2>

schrank
<#puszi>

"Amúgy meg egy kalóz dvd-nek ugyan olyan a minõsége mint az eredetinek,"
Persze ha DVD9-re van kitéve ... vagy esetleg nem sík hülye a témához aki újrakódolja. Sajnos a többi 99%-a a filmeknek és MP3-nak igen is trágya minõségû, de legalább is sokkal rosszabb.
Persze régi SD tévén tényleg nem látszik, no de monitoron? Meg ugye ez TFT és plazma topik ...

schrank
ez ,ost tuti elment megvenni <#hehe>

Több fórumon most ez az egyik kedvenc: le-32b650, le-37b650
Tikal
Hello, tudna valaki ajánlani egy jó 32"-37"es LCD-t? leginkább dvd filmek mennének rajta meg HD filmek macbookrol...használnám monitornak is mondjuk 😊

Nem tudom, hogy te milyen "tömcsizett" DVD-re gondolsz, de egy 16"-os monitort kb 50-60cm-rõl nézel, míg egy 32"-os TV-t nem...

Persze, hogy gyengébb a minõsége egy DVD9-es filmnek DVD5-re tömörítve, de ezt nem hiszem hogy észre veszed 32"-on 3m-rõl...

TV: Samsung 32B450, HD Player: WD TV HD, Merevlemez: WD MyBook Essential 2.0 1TB, Erősítő: Denon AVR-1705, 5.1: JBL SCS-178, Kábelek: Inakustik

schrank
ezt ugye most te sem gondolod komolyan ? a szaros 16"-os monitoromon látszik a difi a dvd9 meg a sima tömcsizett dvd közt ...

Amúgy meg egy kalóz dvd-nek ugyan olyan a minõsége mint az eredetinek, ez már nem a videokazettás korszak (mondjuk a tömörítésen múlik, de nem sok a minõségbeli romlás)... 32"-on HDMI-vel 3m-rõl nézve kristály tiszta a képe...

Jó magam egy Samsung LE32B550-est néztem ki... <#vigyor3>

arty
32"-ben simán közép, oda igazán jót nem is nagyon gyártanak 😞

Forza.

Te inkább beleszólsz... Azért mert valaki betévedt, aki nem nagyon ért hozzá, nem kell általánosítani. Aki közép vagy felsõ kategóriás TV-t vesz, az általában HTPC (Home Theater PC) vagy HD-s médialejátsó mellé veszi... Vagy majd vesz hozzá...

Nem hinném, hogy a 32LH4000 középkategória lenne csak, mert FullHD...

És téged se kérdezett senki! <#mf2><#action>

schrank
errõl papolok , a sok okos csak azért veszi ezeket hogy villogjon velük aztán a fos minõségû 4 GB-os kalóz DVD-ket nézik rca-n <#szomoru2>

arty
azt nem értam, ha számodra igy rendben van, minek öltél FELESLEGESEN ezreket a fullhd tévébe?

gyöngy a disznó elé esete ...

Forza.

Már bocs, de Te nem nehezen, hanem egyáltalán nem költöd. 1 hónapja csak a duma van.

Sharp Aquos LC-32DH66E

schrank
aminek az egyik végén rca van az ugyan olyan rossz lesz ...
szerintem a dvd-den rca dugó kimenet van meg max AV de ha látni akarod a különbséget a minõségben akkor a pc videókártya dvi kimenetérõl csatlakozol be a tv hdmi-be és az lesz a 100%-os minõsége amit a jelforrás és a megjelenítõ együtt kihoz egymásból

Ezer bocsánat! <#kacsint>
Egy RCA-Scart átalakítóval sikeresen megoldottam a problémát. A segítséget köszönöm! <#vigyor>

arty
Ez már modern, nagyfelbontású TV, érdemes a legfejlettebb összekötési módot választani amit az eszköz(dvd, pc) támogat, így esetenként drámaian jobb képet kaphatsz a régihez képest! (pl pécérõl nagyfelbontású anyagot lejátszva) Hogy a PC-n van e DVI kimenet, azért ellenõrizd kábelvásárlás elõtt!

RCL összekötés nincs. RCA van és ez a létezõ legrosszabb megoldás 😉

(jojo, tudom, az RF még rosszabb)

Forza.

schrank
a pénzt nem csak megkeresni nehéz hanem jól elkölteni is <#nezze><#lama>

schrank
maradjunk annyiban hogy keverék benzinnel hajtja azt a ferrarit <#vigyor5>

schrank
RCA B+ <#nezze><#hehe>

Köszi, kipróbálom az ötleteidet!
A régi képcsöves tévémnél RCL-el is mûködött rendesen.

arty
(RCA használata szemléletesen: vettél egy ferrarit és a tankba szennyvizet töltöttél...)

Forza.

arty
RCA kábel a létezõ legrosszabb, amit választhattál!

DVD -> SCART/RGB kábel, dvd setupjában állítsd be a kimenetet RGB-re -> TV
PC -> DVI/HDMI kábel, PC-n 1920x1080-at állíts -> TV

Forza.

GAthersw
Nem azért, de pont te próbálsz mindenkinél okosabb lenni és lehülyézed azt, aki megvesz egy felsõ kategóriás TV-t. És igaza van a többieknek, hogy sajnos te tipikus okoskodó hülyegyerek vagy. Vedd meg az Oriont, LG-t amit akarsz, de ha neked kell tanács akkor ne te oszd az észt, de attól tartok közel sem állsz hozzá, hogy kipengesd az árát, különben már rég megvetted volna.

01110000 01110010 00110000

Új LCD-tévét vettem: LG 32LH4000!
Nagyon szuper, de van egy problémám:
DVD-lejátszóval összekötve a DVD-filmeket, PC-vel összekötve pedig az onnan elindított filmeket is fekete-fehér képpel jeleníti meg valamiért.
Mit csinálok vajon rosszul? Mit tegyek, hogy színes képet lássak?
Egyébként az összekötés RCL-kábellel történt.

arty
1080i-t utoljára xbox360 komponens átvitelénél nézegettem, s mivel én nagyon közelrõl nézem a 32"-t (monitorként használom) látni a homályt. 720p nem megoldás, mert kétszer skálázol:
blurayfilm 1920x1080 -> átvitelkor 1280x720-ra méretezés -> megjelenitéskor tévé ujra méretez 1360x768-ra (ezt már nehezebb meglátni, pláne h ezt inkább kanapéról nézném, de a tény, h nem a lehetõségek adta maximumot kapom, zavarna)

Forza.

schrank

gyengébbek kedvéért a csík nem pixelsor hiba hanem vízszintes irányban mozgó felbontás átalakító varázsoszlop látszik a néni haja milyen homályos i-ben

schrank
ezek szerint az idei évben már minden fontosat tudnak a belépûszintû készülékek a nagyobb gyártóknál :24p, 1080p,AF (anti-felhõsödés), mpeg4,...

nismoka
Ha ezt te meglátod akkor nagyon jó a szemed, vagy kapcsold a forrást 720p-re. 😊

arty
1080i jel esetén, ha a forrásod progressziv (ps3 vagy bluray lejátszó mozifilmel) akkor egy felesleges interlace->deinterlace vágja szépen haza a képminõséged. ilyen szempontból igenis fontos az 1080p képesség, teljesen mindegy, hogy milyen felbontásu panel van a tévében, max leméretezõdik a kép

ha szgéprõl/xbox360-ról hajtod a tévét, akkor persze nem fontos az 1080p, hiszen 1360x768(p) -ben nativ képet nyomhatsz ki

Forza.

Annak hogy egy tv HD Ready vagy Full HD semmi köze ahhoz, hogy tudja-e fogadni az 1080p jelet vagy sem. A tavalyi V4500-ok mind Hd Ready-k, s tudják fogadni az 1080p jelet, s a valós 24p is megtalálható bennük. Tehát felvannak készítve a Blu-ray fogadására, s csak a felbontást skálázza le.
Húú Nismoka, anno Cloud is ezt kérdezte, akkor írtam is egy hosszú összehasonlítást (#8500 körül), hogy melyik miben jobb - lényeges paraméterekben alig-alig volt differencia a DH65/66 és a W4000 között, de összességében (és ebben az abszolút szubjektív elemek is benne vannak, mint a design, vagy a távirányító) közelebb áll a szívemhez. Az is szerepet játszhat, hogy elõször a Sharp elõdjét (az X20-at) néztem ki, mégis a Sony-t vettem meg - amikor pedig kijött a DH65/66, akkor lehetõségem adódott "visszatérni" a Sharphoz. Az agyam mindkettõt szereti/szerette, de a szívem a mostanit sokkal jobban. Hangsúlyozom: az ég világon semmi baj nem volt a Sony-val, a betekintési szöge pedig (különösen függõlegesen) egyértelmûen jobb, mint a Sharpé. De ha összejön és idén veszek egy 37 colos TV-t is, ezt meg beviszem a hálóba, akkor az is DH65/66 lesz.

Sharp Aquos LC-32DH66E

nismoka
Gondolom a 32V4000-re gondolsz hogy nem fogadja az 1080p-jelet. Minek is fogadná ha egyszer nem Full HD készülék. Az 1080i-vel megbirkózik ami egy HD Ready készüléknek teljesen elegendõ, és ezt bármilyen készüléken pld set-top box, Blu-ray, PS3, stb is beállítható hogy 1080i-ben adja a jelet a TV-nek. A 32" feletti V4000-rek pedig már Full HD készülékek és természetesen kezelik az 1080p-jelet.

balla27
igazatok van .a belépõ szint ott se az igazi.én a v3000 ezrest vettem,ami nem mostani darab már.felhõsödés van,de csak este látod a sötét képeknél a sarkokban.azt kívánom mindenkinek,hogy úgy vágják át a gyártok,mint engem a v3000-el.szuper jó,és még semmi baj nem volt vele.csak sonyt veszek mindenbe,mert garanciális problémám még soha nem volt semmivel,és ez nekem sokat számít,mert elég drága dolgok ezek,hogy rizikózzak a más márkák termékeivel.lg tv-nél láttam felhõsödést,nem csak a sarkokban fehér résznél is,elég durván,de gondolom az lg megengedheti magának,mert az 10 000 ft-vel olcsóbb.

Ez azért ebben a formában nem igaz, mert ha pl. beleolvasol a külföldi fórumokba, akkor pl. V5500/W5500 pl. cloudingtól, backlight bleedtõl szenved. Pedig ez már nem a belépõszintet képviseli. Volt olyan aki szétszedte a tv-jét és meglazította a panelt összefogó csavarokat, s megszünt a blackligh bleed, mert megszûnt a feszültség a panelben. Ami azért elárul valamit az összeszerelés minõségérõl, illetve a meó hiányosságairól. Input lagje nagyobb, mint a tavalyi W4500-nak.. A tavalyi V4000-sen, ami szintén nem belépõszint, hanem középkategória, pl. nem fogadja az 1080p jelet, ami pestiesen szólva nem semmi egy 2008-as tv-tõl. Ettõl függetlenül nekem is a kedvenc márkám a Sony, de azért azt soha nem állítanám, hogy nem lehet benne csalódni, mert ez egy erõsen elfogult állítás.
... és így még 2-3 hónap múlva is itt leszel és keresni fogod a megfelelõ TV-t.

Tök mindegy mit veszel meg, mert utána úgy is találsz jobbat vagy olcsóbbat és fogod a fejed, hogy miért nem azt vetted meg...

schrank
nnna pont ezért nem veszem meg ukk-mukk-fugg <#nezze>