21171
LCD - Plazma
-
Proctor #13120 sziasztok!
találkozott már vki olyan problémával, hogy a bekapcsolt tv ki-be kapcsolgat magától? Néha rögtön bekapcsolás után, néha akkor, ha már jóideje megy.. most naponta többször előjön már, de korábban csak néha csinálta bekapcsolás után. távirányítóhibát már kizártuk :/
2,5 éves samsung lcd.
-
#13119 Sorold ...
A gép erőgép, és nem terheli különösebben (talán 15%) a lejátszás.
-
Borg #13118 -
#13117 látom, már maszatolod a hülyeséged...
- nem 300 vs 1080 sorról volt szó, az nyilván brutálisan látszik
- focivüvet 1080i-ben nézel, innentől ne fárassz 1080 sorral, mert eleve nincs annyi
- játékokat motion blurral játszom, de pl egy RTS-ben az oldalscroll alatt se látom, hogy eltünne az info (kivéve a gyors mozgások közben keletkező utánhúzás esetét -> viszont a gyors mozgást a szem is nehezebben követi, ergo amugy sem igazán látni az infocsökkenést). vagy nekem kellene szemészhez mennem vagy neked nem kéne annyit a képjavító algoritmusok bűzös mocsarában dagonyázni :D
- én hdfilm mellé 24p fetisiszta vagyok: azt szeretem látni, ami a forrásban van, nem amit a tévé kitalál(!) nekem.
- gondolom rengeteg 1080/50p videot nézel te is, ahogyan én is és kb mindenki ;) (azért, mert a formátum létezik, még nem feltétlenül releváns a "vitánkban")
És a végére az óriásmaszat:
- kérdezted a sorfelbontást
- irtam 1080 álloképen
- mondtad nem annyi
- linkeltem képet
- jössz a 300 soros hülyeséggel, meg a mozgásinterpolációval és azzal váldolsz hogy felpuhult a véleményem - lol
-
#13116 Egy PC-nél sok dolog befolyásolja a kimenő kép minőségét. -
#13115 "és a szemed mennyire képes követni az 1920x1080 pixelt?"
Nem mondtam, hogy minden pixelt követ a szemem, de különbséget tud tenni 300, 800 és 1080 sor közt. Sasold a füvet meccs közben kameramozgásnál, hogy lásd. Ha akkor sem látod, akkor keress fel egy szemészt.
"játékok alatt van 1080p képem, de amikkel én játszom a mozgást úgyis blurozzák"
A játékokban a motion blur a legelső, amit kikapcsolok, amikor ki lehet. Látszik a különbség 1080 és 300 sor között? Látszik.
"filmekből 1080p 24 képkockányi látszik másodpercenként és a mozgás közben eleve mesterségesen is mossák a képet -> nem nyernék semmit jobb felbontással"
A filmmel kapcolatban igazad van, csak nekem a 24p a másik halálom. Pont ezért van bekapcsolva az IFC is ilyenkor. Nem az igazi, de az eredetinél jobb. Valakinek bejön a 24p, aláírom.
"a nem 24fps források pedig szinte mindig 1080i-sek -> megint nem veszítek semmit"
Mi a helyzet azokkal a videókkal, amiket 1080/50p-ben veszek fel? Látszik a különbség 1080 és 300 sor között? Látszik. Vagy inkább mégis állítsam át interlaced-be?
Azért minőségi váltás történt a téma tekintetében az "ilyen nincs, te találtad ki"-ről "igaz, hogy van ilyen, de semmi értelme, meg amúgy is mindenknek elég az 50hz"-re. :)))) -
#13114 a powerdvd képe mindig is hulladék volt -
#13113 A lejátszóm PowerDVD (PC-n), az anyag meg a Bluray lemez ...
És az mkv-s ripje direktben TV-n lejátszva szebb (ránézésre, nem a sűrítés, az összhatás).
Egyik kollégám úgy foglalta össze, hogy annyira reális a kép (talán a fényviszonyok, vagy fogalmam sincs mi miatt), mintha ott lenne ... a poweres meg valahogy fakóbb (mintha egy halvány szürke filter lenne a kép előtt).
Ennyi a tapasztalat. -
#13112 és a szemed mennyire képes követni az 1920x1080 pixelt?
mivel a tévéim válaszideje nem 0ms, nyilván lesz olyan képkocka, ahol nem minden pixel lesz minden képkockán (60/mp) teljesen látható mozgás közben, ez könnyen belátható
- játékok alatt van 1080p képem, de amikkel én játszom a mozgást úgyis blurozzák
- filmekből 1080p 24 képkockányi látszik másodpercenként és a mozgás közben eleve mesterségesen is mossák a képet -> nem nyernék semmit jobb felbontással
- a nem 24fps források pedig szinte mindig 1080i-sek -> megint nem veszítek semmit -
#13111 Nem lesz kevesebb pixel egyik tévén sem, csak mozgás közben lesz blur (ami a forrásanyagon nincs). A faterod PV80-asát 700-720 sor közé teszem motion resolutionben (ennyit tud a C2 és az X20 is).
Amúgy csak én találtam ki, én látom a dolgot:
Az is kérdés, hogy egy 1080p-s HDTV képes-e minden vízszintes képrészletet a soronkénti 1920 pixel mindenegyes pixelére lebontani. Ennek a tesztnek az elvégzésére a szakíró egy olyan HDTV jelgenerátort használt, melynek tesztábrája egy pixel széles, függőleges váltakozó fekete-fehér vonalakból áll. Az a készülék ment át a teszten, melyen a fekete-fehér vonalak tisztán láthatóak voltak. Ha a sávhatár szélén levágás van, a vonalak sötétszürkévé és világosszürkévé válnak, és ha a készülék nem képes pixelekre lebontani a mérőábra jelét, akkor a képernyő üresnek látszik. A húsz tesztelt 1080p felbontású készülékből 17 (85%) teljes sávszélességgel rendelkezett, a fennmaradóak némi levágást mutattak.
A HDTV-k állóképpel többnyire tökéletes felbontást mutathatnak, de a mozgás a felbontás gyengülésével jár. Ez jelentősen hat a látványélményre sportműsorok vagy akciófilmek nézésénél. Annak felmérésére, hogy mennyi felbontás-veszteség lép fel a mozgás következtében egy úgynevezett „FPD Benchmark” szoftvert használt a szakíró, ami egy Blu-ray lemezről a fenti monoszkóp mérőábrát jeleníti meg a képernyőn. Ez fehér alapon fekete, ékszerűen összetartó vonalak sorozatából áll, melyek mellett a felbontást jelző számok találhatóak. Erről álló helyzetben illetve mozgásban - ott ahol a vonalak még elkülönülten láthatóak, vagyis nem mosódnak össze - leolvasható a sorfelbontás. Az értékek aztán összehasonlíthatóak.
Az eredmények alapján a húsz 1080p felbontású HDTV három csoportba volt sorolható. A legjobbak között csak plazma készülékek szerepeltek. Ezek mindegyike 1080 sor állókép felbontásra volt képes, és 830-880 sor közötti mozgókép felbontást mutattak. A következő csoportba a mikrodisplay hátulról vetítős TV-k kerültek, melyek modelltől függően 1050-1080 sor közötti állókép illetve 610-780 sor közötti mozgókép felbontást produkáltak. A leggyengébb csoportba csak LCD TV-k soroltattak 400 (egy ilyen készülék volt) és 1080 sor közötti állókép felbontással, valamint 360 (egy készülék) és 600 sor közötti mozgókép felbontással. A tesztelt LCD TV-k közül három volt 120Hz-es vagyis megduplázott képfrissítésű, s ezek mindegyike elérte a 600 soros mozgásfelbontást.
http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=1
-
#13110 nincs miből kiábrándíts. én tökéletesen elégedett vagyok az o!play-jel. Amelyik film meg bejön, azt bevallom megveszem. Én állat... :) -
#13109 Most körülbelül azt akarod megmagyarázni, hogy nem kék az ég. Ha nem hiszed, a hétvégén csinálok videt:) -
#13108 (egyébként apám PV80-asán is meg tudom számolni az 1024x768 pixelt, ha akarom... ergo a pana plazma SEM kivétel) -
#13107 Ajaj...
állókép:
az 'm' betű 9 x 7 pixelnyi. meg tudom számolni - te nem?
gondolod a kép többi részén eltünnek a pixelek a betűkből? ;)
namost, ha ezt lassan scrollozom a képernyőn, még mindig meg lehet számolni... ha gyorsan, akkor nemtudom, le kéne kamerázni - de ezekután már nem annyira hiszek a tudásodban ;)
-
#13106 Nincs meg, de irigyellek, hogy nem veszed észre. Komolyan. Amúgy HDTVtest.co.uk-n minden teszben van motion resolution érték.
A Panának van egy bolti demója (ha olyan helyen jársz), hogy egy pályaudvari kijelző megy a képen jobbról balra. Ordít a különbség 200hz-s BLB-s D25 (800 sor), illetve fölötte a V20 (1080 sor) közt. Ez filmeknél, illetve játékoknál a gyors mozgásoknál is faszán látszik. -
#13105 állóképen megvan az 1080 pixel, meg is tudom számolni ;)
lassu mozgás közben, amit még tudok szemmel követni, szintén
gyorsabb mozgás meg filmek, játékok esetén ugyis általában bluros, ergo semmit nem számít, hogy megvan-e minden sor (bár nem nagyon értem, miért is ne lenne meg?) -
#13104 Még S-video sincs rajta -
viizo #13103 egy C2-es Panát.
G20-ra nem volt pénzem, X20-al pedig akárhol vetettem össze, semmi különbséget nem láttam, így nekem nem ért akkori áron +15 dodót, + a recés X20 dizájn nem jött be.
A felbontást leszámítva röhögve ver le minden LCD-t 200k alatt :)
Egy PV70-est váltott egyébként.
-
#13102 És még az ára is jó. Látni kéne. -
#13101 Már megint, de:
Ez pl. hurtaszép képet ad. :) -
#13100 Yupp. Dune/Popcorn hour. De a legtöbb ember nem látja a különbséget, ezért szoktam a WD-t mondani. Viszonylag jó és olcsó. -
#13099 Médialejátszóról istenes képet lehet kihozni. Csak annak jónak kell lennie... :) -
#13098 Milyen lejátszód van? -
#13097 Ki kell, hogy ábrándítsalak, a TV szebben játssza le az mkv-t (avit is) ... sokkal szebben, mint az erőgépem.
Pedig elég sokáig próbáltuk, közel azonos képet sem sikerült kicsikarni a HDMI-n keresztül.
-
Borg #13096 2 hét után kötelesek cserekészüléket biztosítani. -
#13095 Ilyen esetben nyílván. De ha nem ilyen botrányos lenne a szervíz munkája, nem lenne a gond sem olyan hatalmas, már persze a természetes kellemetlenségen felül. -
#13094 Mit vettél végül? -
viizo #13093 yepp
az asus o play-em épp 3. hete van szervízben, mert elszállt az USB1
a szervíz tegnap további 2-4 hetet mondott rá, kicsit vagyok ideges...
és addig nincs mkv, azaz most Pana ide vagy oda, jól jönne vmi built-in player -
#13092 Az mkv nézésre én mindenkinek inkább egy media playert javaslok, mint pl. az Asus O!Play, és társai. Huszonezerbe kerül, és minden probléma megoldódik vele. Szerintem. Ezek az egybemegoldások (tv-ben lejátszó), nem valószínű, hogy egyhamar felveszik ezekkel a versenyt, a tv árában meg úgyis kifizeted ezt a plusz szolgáltatást. -
#13091 Gondolom a 32-es PC-re is lesz kötve. Használsz grafikai programokat? -
#13090 olyan 160 ezerig -
#13089 Egyik sem tudja DTS hangot.
Leírtam itt mivel kell konvertálni AC3-ba: [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1116568841&no=12846]#12846[/URL]
Pofonegyszerű. -
#13088 mennyire nem drága? -
#13087 De azt át is tudom konvertálni dolby digital-ba? -
Borg #13086 mkvmerge nevű progival le tudod szedni a dts hangsávot. -
#13085 sziasztok tudtok nekem olyan 82 centis lcd tv-t mondani, ami jó is és nem is annyira drága? köszi -
#13084 Üdv mindenkinek.
Mai napon kibővült a családunk egy LG le5500 tévével. Nos usb meghajtóról le tud játszani mkv filmeket. Viszont nincs a tévében DTS dekóder. És szinte az összes filmen az eredeti angol hang DTS. Ezzel tudok valamit kezdeni? (tévébe a meghajtó, onnan optikai kábellel egy erősítőbe megy a hang)
Előre is köszi a válaszokat! -
#13083 Sony KDL32EX403 (nem fika, csak példa)
Motion resolution: 300 lines
A legtöbb amit LCD-nél láttam, az egy Samsungnál mért 850sor volt.
Tavaly először csak a G10, illetve a V10 tudta az 1080-as sorfelbontást, az akkor megjelenő 600hz-es subfield drive-val (jójó tudom, hogy a tényleges képalkotás 100hz-es), persze csak bekapcsolt IFC-vel. A Samsung 600hz-es subfild drive-os cuccai olyan 850-900 sor között mozognak, a Kurok is olyan 900 sort tudnak.
Jópár dologban az LCD-k jobbak, de ebben nem, aztán ha már van olyan LCD idén, ami tudja az 1080 sort mozgás közben, akkor lehet kövezni. -
#13082 Következő tipp? -
#13081 1080 pixel?