LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Sharposokat kérdezném, hogy milyen jelerõsségnél vállik láthatóvá a digitális adás. Hétvégén próbálkoztam igaz elég messze vagyok a jelenlegi adótoronytól, de egy régi 47 elemes antennával a jelerõsség 60 minõség 42 volt, 610.0Mhz-en. Ki is írta a csatornák neveit, de a kép fekete volt akármelyikre léptem. Szerintem nekem az uzdi adótorony jelentene megoldást, de az elvileg decemberben indul.

Intel Core i5 3570 3.4 Ghz, Nvidia 1050Ti 4GB, 16GB DDR3 1600 Mhz Ram. Le szoktál maradni a kedvenc m?sorodról a Tv-ben? Ennek ezennel vége! Itt a megoldás: http://tinyurl.hu/7ZIA/

Sziasztok,

Sony V5500-as TV vennék mostanában, elég jó árban van szerintem, van róla valakinek tapasztalata? A háttérvilágítás és az "utánhúzás" a korábbi (BE2) típusoknál nem volt jó. Állítólag már a BE3 -sokban kijavították.

köszi
arty
Boltban legalább a legrosszabb eshetõséget látod, annál otthon már csak jobb lesz! Még mindig jobb, mint amikor az átlag a bolti hd demo után otthon szembesül a kábeltévé adásával ...

A lényeg, hogy tévéadást kell megnézni, ha valaki otthon is többnyire erre használná ... az pedig vszeg a plazmán lesz szebb.

Forza.

Atus01
Már amennyire a fibernet jó tud lenni, amúgy tényleg nagyon jó.

Mersant
nem mind1 hogy az adast 3 vagy 30 fele osztod...😉

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

arty
mért, neked otthon kiváló a tévéadásod?

Forza.

Atus01
Na de arra mi a biztosíték, hogy a bolt kiváló minõségû analóg tv forrással rendelkezik?

Köszi!

Sharp LC-37DH66E

nismoka
Igen, és 3 fokozatban állítható is.

Sonysokat kérdezném! A V5500 kikapcsolható a din.kontraszt?Gondolom igen de jó lenne egy megerõsítés.

Sharp LC-37DH66E

nismoka
Persze hogy van.

arty
tudtommal minden HDMI bemenet HDCP-s

Forza.

arty
plazmát!

Panasonic 37PV8 / 37PV80 - mindenesetre vásárlás elõtt menj el a boltba és kérj meg egy eladót, h mutasson tévéadást rajta, h el tudd dönteni, jó-e neked. ronda lesz! de lcd-n még randább 😊 (CRT-hez képest)

Forza.

sziasztok tudja valaki hogy a sony kdl-40e4020-ba van-e HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection)?
GAthersw
Az input lag minimálisra csökken, ha a TV-t játék üzemmódra rakod. Vagy úgy is input lagot tapasztaltak?

01110000 01110010 00110000

Hali

Milyen TV-t ajánlanátok 130 ezer Ft-ig ? Kizárólag TV nézésre kellene.
Köszi elõre is.

crazyclone
Nem nagyon van rá lehetõség, persze minden erõmmel azon vagyok de ha nem adódik lehetõség akkor jön a TV ha nem tetszik megy vissza a TV, ennyi ...
Én egyébként fõként a Reviewek Pro és Contra részeit figyelgetem és tudom hogy mit akarok, a Samsung teljesen megfelelõnek tûnik (az Input lag kivételével amit azonban a Sonynál sem gyéren emlegetnek)
Egyébkén erdélyi vagyok és a közelben nem találok raktáron ilyen ill ehhez hasonló készüléket így nagyon úgy tûnik hogy azt külföldrõl fogjuk beszerezni addig meg talán megadódik a lehetõség hogy lássam mûködés közben, akár meg is gondolhatom magam ...

Nekem ez nem probléma, én nem vagyok sem Sony, sem egyéb márka hívõ. Csak arra próbálok rámutatni, hogy a lehetõ legoktondibb dolog karosszékbõl rengeteg pénzt kiadni egy tévére, személyes tapasztalat nélkül.

Teljes mértékben igazad van. Én se állítottam, hogy mindegyik W5500-ast érint ez a probléma, csak azt állítottam linkekkel alátámasztva, hogy egyes tesztelõ szaklapok, illetve átlag felhasználók találkoztak backlight bleed-el, illetve clouding-al, s szerintem nem lenne korrekt ezeket elhallgatni még egy-két Sony hivõ miatt sem. S majd az itt fórumozó eldönti a pro és kontra érvek, illetve személyes tapasztalat alapján, hogy kiad 300k-t a W5500-ért vagy sem. Továbbra se értem, hogy ez miért lenne probléma?
Mikor én vettem a Sony lcd-met sok mindent olvastam a W4000-rõl. Mondhatni ha csak arra hagyatkoztam volna, nem állna 1 itt a nappalinkban. Ezért csak annyit tanácsolnék, hogy 1 dolog a külföldi, és itthoni fórum olvasgatás, de a legfontosabb a személyes tapasztalat. El kell menni, és személyesen kipróbálni, megnézni minden lehetséges forrásal.

s végül melyiket veszed?
Ne haragudj, de tényleg nem értem a sértõdésed okát, mert én nem személyeskedtem veled, azt meg pláne nem írtam, hogy hülye vagy. Az meg már nehogy probléma legyen, hogy az állításomat nem is egy, hanem legalább 3 különbözõ forrásból linkekkel támasztom alá. Úgy hogy inkább enged meg, hogy én gratuláljak neked, ha ezen képes vagy megsértõdni. Szerintem egy kicsit gyerekes, végül is csak egy tv-rõl beszélgetünk.
A másik, hogy az ilyen fórumokat általában azok olvassák, akik tv vásárlás elõtt állnak (mint pl. én is) s ehhez keresnek segítséget. Miért lenne baj, ha egy konkrét típusról olvasnak pro és kontra? S majd eldöntik, hogy melyiket veszik, mert azért az kijelenthetõ, hogy tökéletes tv nincs.
Egyébként én is elsõsorban Sony tv-t keressek, mert a nappaliba is egy Sony Wega Crt tv van, a DVD felvevõm meg a lejátszóm is Sony. Viszont azt, hogy szimpatikus egy márka, azért ne tegyük vallássá. Azért mert egy termékre rá van írva, hogy Sony, az nem feltétlen egyenlõ a minõséggel (mint más márka esetében sem). Egyébként elég sok cikk foglalkozott a Sony-nak a problémájával, hogy pl. a Sony márkanév minõségben ma már nem ugyanazt jelenti, mint pl. 5-10 éve. (Engedd meg, hogy most ne keressem ki, mert egyébként se szereted a linkeket.). Pár hónapja még a CNN Business News is foglalkozott vele, hogy versenyképességben, meg innovációban, a termékei iránti keresletben egy-két versenytárs lehagyta, és emiatt kemény strukturális átalakítás elõtt áll a cég. Úgy-hogy szép dolog a márkahûség, de azért tényleg ne tegyük vallássá.
Mindenesetre én biztos, hogy egy ilyen hülyeségen nem fogok megsértõdni, úgyhogy részemrõl peace.
arty
intézed? megtekintés nélkül?? 😮

Forza.

crazyclone
Kösz a segítséget már intézem a TVt remélem a lag nem lesz túl nagy ...
Nameg cloud.strife meg a W5500 miatt ne legyen vita mindenkienek meglehet a saját jól megalapozott véleménye (akár teljesen jogosan) fõként ha egy sony fanboy ról van szó...
Én nem ítélem el azt a TVt senki sem teszi én csak azokból a tényekbõl próbálom levonni a következtetést melyeket nagyobb arányban találok!
(ám nem mindíg azok nyernek akik többen vannak...)

cloud.strife
Akkor mi mind hülyék vagyunk és vakok. Neszevazze.....

Nismo és én is láthattunk már vagy 20-25db W5500-as Bravia-t és egyen se volt az átlagosnál nagyobb, vagy feltûnõbb hiba, erre te meg külföldi fórumokat linkelgetsz...... Grat. Na húztam én is innen. Okoskodjatok egymás között.....

Sziasztok.

www.digimomentsvideography.com

A Samsung B650 és B651 között csak designbeli különbség van: a 650 platina fekete, a 651 meg rózsa piros.
A WD HD TV meg ügyes kis szerkezet nagyon jó árért, de most õsszel dobja piacra a WD a HD TV Player 2-õt. Egyébként itt van egy nagyon jó fórum ezzel kapcsolatban: link
crazyclone
A Sony problémái tiszták én is olvasgattam a reviewekat, de a Samsungról is találtam néhány ellenvetést például olyat aki kicserélte a TVt mert nagy volt a lag, PS3al szeretett volna BLueRayt nézni és énis szeretném használni a 360nal ha a szülõk nincsenek itthon...
A Sonynál mennyire figyelhetõ meg ez a probléma?
És ha gyengébbecske DVD lejátszóm van az is befolyásolja? (egyébként egy WD TV HD Media Playert vennék a TVhez a késõbbiekben, állítólag egész szépen viszi az mkv. t errõl nem tudom mi az átlag vélemény)
Meg amit még nem értek az hogy mi a különbség az LE40B650 és az LE40B651 között mert vannak oldalak ahol csak a B651et találom...

nismoka
Még én sem találkoztam olyan w5500-al aminek az átlagon felüli felhõsödési gondjai lettek volna, pedig láttam párat.

Hát elhiheted, hogy nem én találtam ki. Nyílván nem mindegyik készülék érintett, de az avforums.com-on elég sok felhasználó panaszkodik. A legtöbb ember számára meg 300,000 Ft nem kis pénz, hogy csak a szerencsén múljon, hogy most backlight bleedtõl szenvedõ készüléket kap, vagy nem. S szerintem akkora bullshit nem lehet, ha ennyire egymástól független helyen írnak róla: tesztelõ szaklapok, illetve mezei felhasználók.
Pár példa, amit én találtam a backlight bleedrõl a W5500 esetében:

1. „Uneven backlighting lets it down
We looked at many W4500s last year and experienced no backlighting issues. This new W5500, though, suffers from the most uneven backlighting of any LCD we've recently tested.
When we first received it, the light bleeding into the top corners almost prompted us to deem it faulty.
A week's running in calmed the problem, but didn't eradicate it – this is one of the few screens where uneven backlighting can occasionally be discerned even when the screen is displaying a picture.
That's where the Sony's fifth star has gone. We don't think our KDL-40W5500 is faulty, we just don't think the backlighting is good enough.”

magyarul:
„Az egyenetlen háttérvilágítás csalódás
Tavaly sok W4500-ast megnéztünk és nem tapasztaltunk háttérvilágítási problémákat. Ez az új W5500 viszont a legegyenetlenebb háttérvilágítástól szenved azok közül az LCD-k közül, amelyeket mostanában teszteltünk. Amikor elõször megkaptuk, meglátva a fény bevilágítást a két felsõ sarokban, azt hittük, hogy hibás a készülék.
Egy hét használat után csillapodott a probléma, de nem szûnt meg – ez azon kevés képernyõk közé tartozik, ahol az egyenetlen háttérvilágítás akkor is megfigyelhetõ, amikor kép van a képernyõn.
Így nem tudjuk megadni a Sonynak az 5 csillagot. Nem gondoljuk , hogy hibás a készülék, csak a háttérvilágítás nem a legjobb.”
forrás: http://www.whathifi.com/Review/Sony-KDL-40W5500/

2.” Possibly reflecting the fact that Sony do not make the panels for the 37W5500, we were pleased to see none of the backlight inconsistencies that seem to have affected a number of Sony LCD TV's of late.”

magyarul:
Megelégedve fogadtuk, hogy nem tapasztaltunk háttérvilágítási egyenetlenséget, mint a többi mostani Sony LCD-en általában Valószínûleg ez azt a tényt tükrözi, hogy nem a Sony gyártja a paneleket a 37W5500-ba.
forrás: http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Sony_kdl-37W5500.htm

3. Mezei felhasználók észrevételei meg itt olvashatók ez ügyben: http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/946416-sony-kdl-w5500-series.html
arty
Jogos.

Meg kell nézni MINDENT !!!

Korábban (tavaly) is ráfogták a sonykra 46", 52" méretben, hogy felhõs a panel, és a valóságban jopár tulaj lefotozta és kb. nevetségesen volt csak inhomogén (az én 32" samum sokkal rosszabb és annál sehol nem irtak róla...)

Forza.

cloud.strife
Hahaha......

32" W5500-asom van mióta megjelent, de egy miliméter bevilágítás sincs rajta. 37-40-46"-ban sincs semmi bevilágítási hiba, azaz iszonyatnagy BullShit az egész.

www.digimomentsvideography.com

crazyclone
Ezt nem olvastam a Sonyról de kösz az infót, így nagyon valószínû a Samsungnál maradok ...

Itt van a tv-d részletes mûszaki leírása, e szerint nincs benne ambilight. Egyébként könnyen megállapítható, csak meg kell nézned a tv hátulját, s látsz-e hátul a szélén LED-et. mûszaki adatok
Sziasztok!

A fórum hallgatóságához fordulok,mert lenne egy pár kérdésem és hátha tud valaki segíteni.
Vettem egy Philips 32PFL7684H típusú LCD tv-t. A távkapcsolón rajta van az Ambilight funkció(élményjavító háttérvilágítás)
Én ezt nyomkodom a távkapcsolón de nem nagyon történik semmi 😊 Egyáltalán tudja ez a tv ,vagy valamit nekem kell még beállítani rajta, vagy esetleg hibás lenne? vagy esetleg csak dvd nézés vagy konzolozás közbe HDMI-vel való csatlakozás esetén kapcsolna csak be az ambilight?

Aki tud segíteni kérem szépen írjon, ide a fórumra vagy esetleg erre az email címre: tekknopit@hotmail
Több fórum és teszt szerint is az idei év egyik legjobb tv-je a Samsung LE-40B650. A Sony W5500 minden teszt szerint backlight bleedtõl (erõs bevilágítás a sarkoknál) szenved, kivéve a 37”-es méretben, mert ebben a méretben a Sony nem gyárt panelt, hanem más gyártótól veszi. Egyébként a Samsung 240k körül van. argep.hu
crazyclone
Hello!
Emberek kellene nekem egy LCD 200ezer körül fõleg kábelTVt néznének az õsök vagy standard DVD filmeket ...
Nemtudom érdemes lenne-e hozzádobni még egy 50Kt és venni egy Sony KDL40W5500 t vagy egy Samsung LE40B650 t mert én ezt a két TVt néztem ki de picit meghaladja a költségvetést ... amennyiben rávesztek hogy kábelTV csekkolásra DVD filmekre vagy esetleg a konzolom használatára a jövõben szûkség lehet egy ilyen TVre abban az esetben belefér a 250ezer is ...
Kösz elõre a segítségeket!

mateus33
Sziasztok! Szerintetek mi a különbség az LG 42LH3000 és a 42LF2510 között? Árban nem sok különbség van, de másban sem találok. Amúgy ezek jó minõségûek kategóriájukban? Vagy érdemesebb ebben az árkategóriában kisebbet nézni? Mert a Samsung szimpibb, de ha ezek amiket leírtam is hoznak egy elfogadható minõséget, akkor egyértelmûen a nagyobb tv-t venném. Köszi a segítséget!

arty
imádom a magyar menüt 😄

Forza.

na megtaláltam miért dinamikus rögzítettre vált mindig vissza a tv-m. A TV elhelyezésének kiválasztása:
FÕMENÜ vagy RAKTÁR

FÕMENÜ: „SZABVÁNYOS” lesz az „AV ÜZEMMÓD” beállítás
alapértelmezett értéke.
RAKTÁR: „DINAMIKUS (Rögzített)” lesz az „AV ÜZEMMÓD”
beállítás alapértelmezett értéke. Ha az „AV ÜZEMMÓD”
beállítása megváltozott, akkor a TV automatikusan visszavált
„DINAMIKUS (Rögzített)” módba, ha 30 percen át nincs
jelbemenet a TV-rõl vagy a távirányítóról.
Mondjuk azt nem értem miért kell neki 30 perc után visszaváltania.Na mindegy majd újra telepítem a tv-t.
nekem mûködött elõtte is
egyébként én egy 64 megás noname pendrive-val csináltam meg

How much can you take,before you snap?

Így van. Ez legyen a legnagyobb bajunk. ( Egyébként mintha korábban nem mûködött volna a 01 típusú csatornaváltás a tíz alatti csatornákra. Most meg igen. )
Ezek szerint válogatós a tv usb-je.Sokunknak elsõre sikerült,de mivel itt a te példád hát ez legyen a kütyünk legnagyobb baja.

Sharp LC-37DH66E

Az LC37DH66E upgrade-n elbukott egy noname 256M, Kingston 2G, Kingston 8G,
noname 1G, de végül egy Kingstone 1G megcsinálta.

Változást nem vettem észre, én UPC boxon váltok csatornát. Viszont a nagy keresgélésben megtaláltam hogy lehet txt-n al-oldalakat lapozni.
köszi a választ, akkor felrakom
Nyugodtan rakhatod a szoftot.

Sharp LC-37DH66E

Sziasztok!Még egy kérdésem lenne.Írtátok hogy az LC-32DH66E és 65E között a különbség csak a tv talp színébe van minden más ugyanaz, akkor ha 65E-hez adnak ki frissítést azt rátehetem a 66E-re is?Köszi
na, ma én is sikeresen megcsináltam a firmware frissítést, valóban gyorsabb lett a csatornák közötti váltás (bár nekem eddig sem volt nagy probléma a 2mp), más változást viszont még nem vettem észre

Az okát nem tudom.Próbáld meg a menüben:a Beállítások menüpont alatt van a Visszaállítás opció.Sajna viszont ez töröl minden beállításodat ezért újra kell programozni a tv-t.Jobbat nem tudok esetleg hívd a szervizt.

Sharp LC-37DH66E

Sziasztok!
Nekem egy Sharp lc32dh66e tv-m van és olyan gondom van vele hogy AV üzemmódnál a Dinamikus (rögzített) van mindig beállítva, hiába állítóm át Szabványosra vagy bármelyik másra akkor is 30 perc múlva visszavált a Dinamikus (rögzített)-re. És ez nagyon zavaró. Nem tudja valaki hogy lehetne megoldani, hogy 30 perc múlva ne váltson vissza dinamikus (rögzített)re?
na, akkor este én is kipróbálom <#eljen>