21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Nincs ott valami radio gomb a fotelbőlnyomogatón? Vagy a menüben? Tudnia kéne.
  • Zoli007
    Miben nyilvánul meg, hogy nem lehet? Nem szól, vagy meg sem találja őket?
  • Leky
    Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehet a MindigTv-nél a rádió csatornákat hallani az aláírásomban lévő tv-n?
  • arty
    ott pécéről hajtják őket, nativan? ;)
  • batman
    Ez érdekes lehet, de ezek nem letölthetők?
  • neevous
    Ezt majd a hétvégén átfutom:)
  • hdmi
    Itt le lehet tölteni eredeti Panasonic (meg más gyártó) demóit, nem tudom, hogy az közte van, amelyikre gondolsz: link
  • neevous
    Nem kell... van egy olyan Pana demo. Ha olyan helyen jársz lesd meg. Látszik.
  • arty
    de ehez mindenképpen "processzálni" kéne a képet, én azt hittem (reméltem) ez game modban az én tévémen még nem történik meg... és a válaszidők és a kép is ezt sugallták/ják

kár, hogy csak interlace kamerám van, eskü felvennék valami scrollozódó képet és utána framenként kielemezném, hogy megvan-e minden :D
  • neevous
    Leegyszerűsítve a dolgot spórolás a hardverrel és mesterséges termékpozicionálás.
  • Borg
    Jól van, elég a szünetből, menj csak vissza dobozokat tologatni :)
  • cloud.strife
    Max neked fáj a fejed a sok hülyeségtől amit összehordasz. Nekem otthon 2-3 órás GT5 3D jáccástól vajh mijért nem fáj a fejem? Plazmavillódzástól annál inkább szétmegy a fejen 2 perc alatt.
    Lál.... :/
  • hdmi
    Elbeszélünk egymás mellett. Nekem teljesen mindegy, hogy melyik a jobb 3D tv, én az elvről beszélek, hogy valaki rákényszeríti az akaratát a vásárlóra. Szerintem ez nem elfogadható, teljesen mindegy, hogy most melyik tv gyártó csinálja
  • Borg
    Jogos, de azt még láttam 3D-ben. Valszeg hasonlóan jó, mint a Panasonic.
  • Borg
    Ez nem márka kérdése. Bemész a médiamarktba, vagy saturnba, és megnézed magad.
    A Sony meg a Samsung 3D-jétől csak fejfájást lehet kapni, míg a VT20-as plazmákon teljesen élvezhető volt a hatás.
  • tomsh
    Panasonic plazma 3D...egyetlen tényleg élvezhető minőséget produkáló 3D TV. Nem egészen mert itt pl. a PS50C6900 plazma amely igen jó alternatíva a 3D-re, s mindezt megfizethető áron is kínálja.
  • hdmi
    Tehát aki nem a te általad preferált márkát veszi, az egyszerűen hülye, ha jól értem a hozzászólásodat. Ha úgy nézzük, ez is egy érv. Akkor gondolom, hogyha a filmkiadó pl. a Samsunggal kötött volna exkluzív megállapodást, akkor meg nem lenne elfogadható számodra.
    Mindenesetre én ebben liberális lennék, s a szabad választás elve mellett érvelnék, mármint mindenki olyan tévét vegyen magának amilyet akar, s hozzá olyan filmet, amilyet akar. S ne egy filmforgalmazó, tv gyártó, vagy valaki más döntse el helyettem. Szerintem ez nem egy lehetetlen kérés, mert a DVD-ék esetében megvalósult.
  • Borg
    Ha elkövette azt a hibát, hogy nem Panasonic plazma 3D rendszert vett, akkor eleve darwin díjas, hiszen jelenleg ez az egyetlen tényleg élvezhető minőséget produkáló 3D TV.
  • arty
    hogy mi a probléma??? te tényleg nem látod?

veszek egy 3dtévét és nincs rá film, mert ahoz vagy sony vagy pana tévét kellett volna vennem... ha van egy számomra kedves film 3d-ben, ahoz vegyek tévét??? nagymamam és a befőtt megvan?
  • hdmi
    Szerintem több probléma is van vele:
    - egyrészt eddig én abban a hiszemben voltam, hogy a 3D Blu-ray egy szabvány, amely bármelyik e szabványnak megfelelő készüléken lejátszható, mint pl. a DVD. Most képzeld el azt az embert, aki több százezer ft-ért nemrég ruházott be egy komplett 3D rendszerre (3D tévé+3D Blu-ray lejátszó+3D szemüvegek), csak elkövette azt a hibát, hogy nem Panasonicot vett, viszont érdekli ez a film. (Ez ugye nem kizárható, mert minden idők legsikeresebb filmjéről beszélünk, eddig 2 milliárd dollárt kalapozott össze világszerte.)
    - a második probléma, hogy precedenst teremt, egy másik filmgyártó meg egy másik tv márkával köt majd ezentúl exkluzív szerződést, s emiatt még tovább aprózódik az egyébként is nehezen terjedő Blu-ray piac, mert így az egésznek nincs értelme, hogyha x filmhez x lejátszóra, y filmhez meg y lejátszóra lesz szükség a jövőben. Szerinted sikeresé vált volna ennyire a DVD formátum, ha világszerte az is így működött volna?
    - harmadrészt üzletileg se értem a lépést, mert így csak a töredékét fogja eladni a filmforgalmazó a lemeznek, mert akinek nem Panasonic rendszere van, az emiatt nem fogja kidobni a meglévő rendszerét.

De ha szerinted ez így rendben van, akkor én természetesen tiszteletben tartom a véleményedet, csak nem értek vele egyet.
  • cloud.strife
    Bullshit.

Avatar tudtommal Sony kamerákkal lett felvéve.

PL.:
    Cameron - 3D camera
  • viizo
    mi a probléma?

a pana ott volt az avatar féle 3D kamerák kifejlesztésénél (konkrétan ők fejlesztették), nyilván nem hülyék, hogy az aranytojást tojó tyúkot eleresszék.. :)

egyébként a legjobb konzumer 3d tv-ket ők gyártják, így legalább kicsit hasonlít a moziban látottakra a kép
  • cloud.strife
    Ez csak a láncs miatt van. Tavasszal hízott sertések kaphatóak, eladók.... :D
  • arty
    gyártóexkluzív 3d filmek = szánalom^3

sony is csinálja és a pana is :(
  • batman
    xpress.hu
  • neevous
    Viszont most akció vanik:

42GT20 + BDT100 + Avatar 3D BLU-RAY = 400k
    42VT20 + BDT100 + Avatar 3D BLU-RAY = 520k
    46VT20 + BDT100 + Avatar 3D BLU-RAY = 570k
    50VT20 + BDT100 + Avatar 3D BLU-RAY = 600k
  • neevous
    Az Avatar 3D az Panasonic exclusive.
  • hdmi
    Bocs elnéztem, mert ez a 2d-és kiadás.
  • hdmi
    Avatar 3D http://www.dvdhome.hu/main.phtml?target=film&id=7630
  • Csabesz100
    Avatar nincs véletlenül? Vagy nem tudsz szerezni?
  • cloud.strife
    Derült fasírtos meg Nagyonvadonos van még készleten pár darab, ellenben jó drága. :/
  • Borg
    Na megvan nekem is a Pana 42G20 :) Eddig csak jót tudok mondani róla :)

Bár a HD divx avi NCIS kifogott rajta, viszont más divx hd anyagokat visz.
    Ez persze a dísznek beépített lejátszója, de 2 nap és jön az asus oplay úgyis :)
  • Csabesz100
    Hi!

Nem tudjátok, hogy 3D Blu-ray filmet honnan tudnék rendelni?
  • arty
    google nem segít, maradok a tapasztalatomnál, miszerint a (lassan) mozgó képen is látható a teljes felbontás :)
  • neevous
    Erre már nem fogok válaszolni, ott a google. Befejeztem.
  • arty
    egyvalamit magyarázz el kérlek: hova tűnnek mozgás közben a pixelek? azaz, miért tűnnek el? mitől más a tévének, ha 60 teljesen különböző és ha 60 tökegyforma képet rak ki 1 mp alatt? (mozgó és állókép)
  • neevous
    Nyílván.

"- focivüvet 1080i-ben nézel, innentől ne fárassz 1080 sorral, mert eleve nincs annyi"

Szerinted beszéltem 1080/60p-s adásról? Az említett ~800-850sort az LCD is azzal a "fos" mozgásinterpolációval tudja, így irreleváns, hogy 1080i vagy p vagy 720p, hiszen egyik sincs meg.

"- játékokat motion blurral játszom, de pl egy RTS-ben az oldalscroll alatt se látom, hogy eltünne az info (kivéve a gyors mozgások közben keletkező utánhúzás esetét -> viszont a gyors mozgást a szem is nehezebben követi, ergo amugy sem igazán látni az infocsökkenést)."

Ez meg a Te bajod.

"- én hdfilm mellé 24p fetisiszta vagyok: azt szeretem látni, ami a forrásban van, nem amit a tévé kitalál(!) nekem."

Én meg akármennyire szeretnék folyamatos képet, nem nagyon van 60p-s film, így marad a szükségmegoldás. Nem vagyunk egyformák.

- gondolom rengeteg 1080/50p videot nézel te is, ahogyan én is és kb mindenki ;) (azért, mert a formátum létezik, még nem feltétlenül releváns a "vitánkban")

A saját felvételeim 50p-sek és nem egy szoftver által deinterlacelt anyagról van szó. A többi viszont kitalált, illetve ahogy írtam a játékoknál is kikapcsolom a blurt.

"- irtam 1080 álloképen
    - mondtad nem annyi
    - linkeltem képet
    - jössz a 300 soros hülyeséggel, meg a mozgásinterpolációval és azzal váldolsz hogy felpuhult a véleményem - lol"

Ezt írtad:

"állóképen megvan az 1080 pixel, meg is tudom számolni ;)

lassu mozgás közben, amit még tudok szemmel követni, szintén"

Erre írtam:
    "Nincs meg, de irigyellek, hogy nem veszed észre. Komolyan. Amúgy HDTVtest.co.uk-n minden teszben van motion resolution érték."

Légyszi húzd alá azt a részt, ahol azt írtam, hogy nem, nincs meg állóképnél az 1080 sorod. Végig a motion resolution-ről volt szó a részemről.
    Te azt állítottad, hogy lassú mozgásnál tuti megvan az 1080 sor (nincs), a gyors mozgásoknál nem tudod eldönteni a dolgot.
    Amikor kiderült, hogy nem bődöletes faszság, amit írtam, akkor elkezdtél jönni a motion blurrel meg a 24p-ddel.
  • neevous
    Szó sem volt arról, hogy kevés lenne a vasad hozzá.
  • dbdadi
    hali
    a 3d tv-n+a hozzá kapott szemüvegen csak az eredeti 3d Blue ray-filmeket lehet megnézni 3d-sen vagy amiket torrentekről tölt le az ember azt is?
    kösz
  • Proctor
    illetve ajánlott samsung szakszervizbe vinni vagy a házhozjövő "általános tévészerelő"-t jobban megéri hívni (anyagilag vagy szakmailag egyaránt)