21171
LCD - Plazma
-
MYossarian #13480 Sziasztok!
Megnéztem élőben a #13457-ban említett két darabot, de nem lett egyértelműbb a helyzet...
Míg a Panasonic-on gyönyörű demo ment (csak 37-es volt kitéve), a Philips-en vmi gagyi DVD. Az eladónak fingja nem volt semmiről. Megakadt a szemem a Samsungokon, LG-ken is (150-160kHUF kategóriában)!
Egyszerűen nem tudtam eldönteni, melyiknek szebb a képe!
Tudnátok mondani olyan helyet, ahol tényleg tudnak tanácsot adni? Vagy mindegy melyik márkát veszem azonos ár mellett? Esetleg van egyértelmű márkasorrend ami mindig érvényes? -
#13479 abszolut! és szerintem még a 90-95% is tulzás, max minden századik embert érdekelhet (vagy annyit se) az 1:1 hajthatóság... -
peetfire #13478 Hát pont pc-monitornak is szeretném használni.Akkor tudnál ajánlani valamit 117-es méretben?Max 250-et tudnék rászánni. -
hdmi #13477 PC monitornak miért nem jó? -
#13476 Most nézem, egész korrekt áron áruljuk... :) -
#13475 Ha nem akarod PC monitorként használni és azt 1m-ről nézni, akkor megveheted. -
peetfire #13474 Akkor én most megvehetem a Sony KDL-46EX500-at?Vagy inkább mást? -
#13473 Nekem meg pont nem fontos a 1:1. (mint ahogy a vevőink 95%-ának se..... De ez van. -
#13472 Nekem is fontos, de elhiszed, hogy az emberek 85-90%-a nagyobb parákat nem vesz észre? -
#13471 (pécérenevezés alap)
loud thx!!!
mrzed: pl ezeket a képeket sokan nativnak csufolnák, erre mérget vehetsz. aztán megveszem ÉN (vagy TE) és csak sírunk.... :/ -
#13470 Bravia NX500
Sharp LE600
Bravia EX500
Sharp DH65
Samu UE32C4000
Samu B650
-
#13469 hajjajj.... keresem. :) -
#13468 "- a megfelelő leirások követése mit jelent pontosan? "küssük a tévét a hdm1-re, a pécén állítsunk be 1360/66x768as felbontást és kész"? mekkora luzer lehetek, hogy ez nekem nem sikerült az LG3000-n"
Nos ahogy említettem, ez általában RTFM.
Pl a LD750-en összedugod PC-vel ... és nem nyert. Valami széthúzott katyvaszt kapsz.
Sőt, fél óra szórakozást követően sem találod meg a megfelelő beállítást (lehet addig is állítani képaránynál, hogy fullscreen ... de azért az nem 1:1, inkább 2x számolt !) ... mert nem szúrja ki a szemed.
Utánaolvasva csodálkozva látja itt pl az ember, hogy a bemenet menüpontba bemenve ott van lent egy kis kék kocka, rajta valami cimke név.
Na jó, de mit számít, hogy milyen szöveges cimke meg buta ikon van a bemenetnél?
Semmit, gondolja a normál halandó, hisz HDMI-n kötöttem, majdcsak megoldja maga amit kell ...
Csakhogy ezt momentán úgy találta ki LG, hogy ha a címkét jóra állítod (Blu-ray, HDDVD, műholdvevő ... PC), ettől függően állítja a megjelenítést, és mindenféle opciókat (így elérhető, úgy nem, vagy nem is mutatja ... pc-nél alapból 1:1 és átállítani sem lehet )
Na ezt jelenti a megfelelő leírások követése pölö.
-
#13467 (ha cloudnak megvan még a képsorozata, amit anno linkelt a másik topikba, talán beteszi ide is
cloud?) -
#13466 - az a kép nem neked volt válasz, értelemszerüen csak a nativ-nemnativ hajtást mutattam be, közérthetően
- az én tévéim hajthatók nativan, ergo nem tudom bemutatni, hogyan rontják el az 1360x768/1920x1080as kép megjelenítését
- a megfelelő leirások követése mit jelent pontosan? "küssük a tévét a hdm1-re, a pécén állítsunk be 1360/66x768as felbontást és kész"? mekkora luzer lehetek, hogy ez nekem nem sikerült az LG3000-n ... miközben én is láttam a véleményeket a neten, amelyek alapján én is ajánlottam a szerencsétlen havernak, aki jól beszopta? meg a másik forumon a srác a 32b450-el... ő is béna volt. végülis csak két 1:1 hajtható samuja volt előtte, az meg semmit se bizonyít - arról nem lehet szó, hogy a sok - akár expertrivjus - balfasz azt hiszi, hogy 1:1-ben hajt, csak mert van kép, a "szakértő" meg egyből kiszurja, hogy nem azt látja, amit látni szeretne? (pl a haveromat se zavarta, hogy nem nativ az lg-je, win7 alatt az alap "elkenés" miatt ugyis kevésbé látni)
Úgyhogy hiszel, amit csak akarsz, én eközben tudom, hogy mit láttam. Nem mellékesen a powerstrip sem áll tőlem messze, az ati/samsung konfigom RGB/YCbCr és 1080p/1080i bugjával is évekig szoptam, mire megoldódott. Elhiheted, hogy mindent megpróbáltam az LG-n is. -
#13465 Amúgy annyiért teljesen jó. Amennyiért nálunk van, annyiért nem. Go for it. ;) -
MYossarian #13464 Azért köszi szépen!
Ekkora méretben, ezen az áron ezeket találtam legjobbnak, erre van keret. De ha van jobb ajánlatod ennyi pénzért kisebb átlóval, szívesen hallom! -
MYossarian #13463 150-160kHUF -
#13462 Benéztem. Jv: nem annyira ajánlom az S20-as LCD-t, de a filipsznél jobb. -
#13461 Figyu! A #13445-ben azt mutatod be, hogy a "1360x768as felbontásu tévére nativ, 720p és 1080p képet küldtem" ... tehát eleve nem a TV felbontásának megfelelő képet küldtél a készülékre (és ott nem az 1:1 beállítást használtad).
Olyat mutass, hogy 1360x768as felbontású tévére 1360x768as felbontású (vagy 66 végű) képet küldve HDMI-n milyen képet ad a TV, mit csúsztat, mit tol el ... hogy jeleníti meg. Régieknél (meg az összes régi Sonynál volt), hogy csak 1280-as 720p-s képet fogadott ... de ott is volt 1:1 megjelenítés. Szóval biztos van ilyen (Verylow tescoszar), csak én ilyet még nem láttam.
És nem csak a "csúcstévéknél" nem láttam ilyen gondot, pár közép, alsóközép kategóriással is volt tesztelve, és ott sem volt gond (RTFM és megfelelő leírások elolvasását követően).
Amúgy gyártó szerint tudja az 1:1-et (Just Scan másnéven ... magyarban néha Teljes nagyításként, néha Csak pásztázásként szerepel, meg van még pár rémes rímes fordítása)
LG-lcd-tv-32LG3000 adatlapja
És bizony nem csak a gyártó szerint, de a tesztelők szerint is:
http://www.expertreviews.co.uk/tvs/247405/lg-32lg3000
Szóval mondom, ezen a téren én eddig több hülye userrel találkoztam, mint hülye TV-vel ...
-
Borg #13460 Az S20-ból se plazmát nézett. -
#13459 Ha a netezés nélkül tudsz élni, akkor S20. Ez a filipsz eléggé kihívásokkal küszködik képminőség terén. -
#13458 Mik az árak ezeknél? -
MYossarian #13457 Nos mi a véleményetek ezekről:
Panasonic VIERA TX-L42S20E vagy Philips 42PFL5405H?
Árkategóriában tulajdonságokra ezek a legjobbak.
Főleg filmezésre (HD, DVD, XVID, DVB-T) alkalmanként netezni, játszani.
Köszi szépen! -
#13456 Já. -
#13455 Bravia LX900? :) -
#13454 pedig pécés hajtás mellett a jobb panelen tul a "csúcstévének" semmi értelme :)
a jelenség: nem ad képet, el van csuszva a kép, a pixelek el vannak csuszva/duplázodva vannak - lásd a linkelt képem 720p módja alant. csomo tévé analogon még csak-csak megy nativan, de a digit bemeneten már neccesebb. haver LG3000-e is pl csak analogon hajthato, de ott se nativ, jópár helyen látni az elcsuszást -
#13453 -
#13452 Idén?
Mer mit kopiznak? Miről maradtam le? :) -
#13451 KIváncsi leszek majd jövőre a Sonykopi Panáknak az anyagminőségére. -
#13450 Már csak az EX710-est lehet kapni (legalábbis már egy ideje az van, elfekvőbelehet már csak 700-as)
- Bravia Engine 2 a 600-as, BE3 a 710-es.
- EX710-nek vékonyabb a kávája a 700-hoz képest
- hangja minden lapos tévének sokkal rosszabb lehet egy képcsöves nagy dobozos tévéhez képest. Egy 710-esnek már azért a többihez képest jobb a hangja, de mélyebbet nem hallassz tőlük az tuti (kivéve a luxus kategóriákat, ott meglepő lehet a hang)
- távirányító kérdés szubjektív, nekem pl. megfelelő a Sony vezérlője, minden ott van, ahol megszokható és jól működik.
- talán messze a legjobb anyagokból és a legjobb minőségben összeszerelt tévék a Bravia-k. Fényével jobb mint pl. egy Samu
- bekapcskor egy finomat kattanik, aztán semmi. Nagy csend.... :) kikapcs is egy kicsi katt. Mint mindegyik mai tévénél.
- -
#13449 Low-End TV-kel soha nem foglalkoztam.
A gond az, hogy elképzelni sem tudom az egészet.
Van egy TV, pl 1366x768-as felbontással, ami kap HDMI-n keresztül a PC-től egy 1366x768-as jelet ... akkor azt hogy a fenébe nem tudja 1:1-ben kitenni ?
Hogy teszi akkor ki? Mi lesz megjelenítve?
Mert analóg jelnél még érthető, ott ki kell találnia, hogy melyik pontot kb hova is szánta a VGA kártya, de digitális jelnél megkapja pixel pontosan ...
-
peetfire #13448 Köszönöm a képes tájékoztatót
Az első tényleg jól néz ki
Akkor most lehet még ezt is figyelni tévé választáskor...grrr -
MYossarian #13447 kb. 3m-ről, főleg esti filmezés (HD, DVD, XVID, DVB-T), de nem akarok plazmát a beégésveszély miatt, mert alkalmanként kanapéról nezetnék, esetleg xbox. -
spidersoft #13446 Sziasztok!
Egy másik fórumon lévő Sony KDL-40EX700 LED LCD tévé tesztjéhez írtam, csak ott még nem kaptam választ. Talán ebbe a topicba többen benéznek, akik ismerik ezeket a jószágokat... előre is köszi bármi infót!
tehát copy-paste onnan:
Sziasztok! A 600-as verzióját néztem ki (azért még várok kicsit, hátha jön ki jobb, vagy ez megy kicsit lejjebb), mivel semmi szükségem rá, hogy online legyen. Leginkább analóg tévé és DVD nézésére lenne használva, illetve később HD tartalomra, ha elterjed, illetve ha végre hajlandó lenne nálunk is lenni DVBT lefedettség (nemigen lesz "kedvem" pár év múlva újra tévét venni -- egyedül a térhatású tartalomnak van nálam még húzóereje, de emberi áron nem árulnak ilyen tévét...).
Pár kérdésem lenne:
- Tunerilag (meg képfeldolgozóilag) és kijelzőileg a 700-as és a 600-as megegyezik?
- Hangzásáról mi a véleményetek egy 63cm+ CRT tévéhez képest? Boltokban esélyem nincs meghallgatni, ott sosincs csend... meg szerintem nem is adnának rá hangot. Hangnyomás nem érdekel, a mostani tévémet (Thomson 70cm nemtommi) se szoktam negyednél feljebb tekerni, ha meg az ablak nyitva van, sehogyse képes túlbeszélni a nappali forgalmat. Filmezésre meg úgyis erősítő bekapcs.
- Most márkától függetlenül, de ebben az árkategóriában adott tévét kis pluszért okosabb távirányítóval nem lehet vásárolni? Mint laptopoknál a nagyobb winchester, autónál gyárilag beszerelt extra vagy nemtom. A mostani tévém távirányítója nem elég, hogy irtózatosan buta (Thomson RC111), sok éve képtelen vagyok megszokni, ráadásnak két év után reszelgetni kellett a pogácsáit! >.< Az ez előtti LG tévének teljesen jó távirányítója volt (valami ilyesmi, az alját le lehetett húzni és volt alatta még vagy tíz használható meg pár videóhoz való gomb), sokat tudott: a főbb dolgokat (teletext funkciók, elalváskapcsoló, előző programra váltás (pl. 12 után beírod a 4-est, aztán ezzel a gombbal lehet a kettőt váltogatni: 12-4-12-4-stb)) külön gombbal lehetett elérni. Ahogy nézem a Sony távirányítóját (RM-ED036), háát nem valami remek :P Például szerintem az emberek 99%-a nem használja az elő/visszatekerés gombot, mert nem Sony DVD-je van, a helpet se biztos, hogy egy-két hónap után bárki is direkt megnyomná, ezek helyén lehetne egy halom érdekes funkció... de nem.
- Gyanúsan vékony egy tévé... mennyire stabil a felépítménye egy ilyennek? Masszív, jól zsanérozott (direkt ecélra készített) nagy szekrényajtóra szeretném szerelni, ami mögött a ritkán használt dolgok laknának, így nem veszítenék szekrényfelületet. Emiatt évente max. 4-5x mozgatva lenne (szekrényajtóstul).
- Gondolom nem, de azért megkérdem: kikapcsoláskor adnak ki ezek az LCD-k valami nagyobb zajt? (Vagy üzem közben valami egyéb zajt: ventilátor, sípolás, bármi). A mostani tévém valamiért minden kikapcsoláskor demagnetizál (kb. mikor üres olajoshordót oldalbarúgsz), amitől legtöbbször felébredek... éljen az elalváskapcsoló :((( Monitorból meg olyat sikerült kifognom, amiben fütyül a CCFL cső (vagy az inverter, nemtom), ha kicsit is lejjebb csavarom a fényerőt (dinamikus kontraszt...).
Véleményeket, válaszokat előre is köszi: Peti -
#13445 a nativan nem hajtható tévéken a kép rosszabb lesz - pécéről szinte élvezhetetlen:
itt az 1360x768as felbontásu tévére nativ, 720p és 1080p képet küldtem - jol látszik, hogy ha nem a nativ felbontását kapja, ocsmány képet ad -
#13444 az én samsungom (32R8) hajtható nativan, ezért vettem. a következő évi modell, 32A656 szintén hajtható nativan. avforumon a jo samus tapasztalatok után egyik srác vett egy 32B450-et és az nem tudta! ez milyen már??
32r8as samut vettem, csomo lg-t is néztem, mind tudta - igy havernak ajánlottam is egy olcsot, 32LG3000 - erre ez meg nem tudja :((( LH3000 meg megint tudja, allitolag ... ezekután hajlamos vagyok saját szememnek vagy fényképnek hinni inkább, a sok kamu írás után kell a szkepticizmus :D
cluod: johogy megjegyeztem, eléggé kizökkentett az álomvilágomból :) (miszerint 2010ben minden tévé biztos tudja...hátnem) -
#13443 sziasztok
a Samsung UE-40C6000 típusú tévének mennyi a válaszideje? nem találom sehol.. :( -
#13442 Kiscé..... lájk..... megjegyezte.... :D -
#13441 Típust nem ismerem persze, de nekem az ősrégi 5 éves LG 32LX2R is tudja az 1:1-et (meg se vettem volna másképp, ALAP !).
Volt vele eleinte olyan gond, hogy csak 1360x768-as volt a kép (1366 helyett) ... de azt se széthúzta, hanem volt 3-3 fekete képpont (sáv) a széleken (ember nem vette észre -csak 5 centiről-, hogy az most ott már a kép széle és azért fekete, vagy mert az a 3 pixel)
És az már DVI-os volt, szóval alaposan (digitálisan) teszteltük (semmi analóg katyvasz meg itt a pont hol a pont ...).
A +6 pixel megint csak nem a TV hibája volt, hanem a VGA kártyáé. Az ATI-val (X800 volt talán?) könnyedén be lehetett állítani az 1366-ot (és akkor tényleg annyi volt a TV-n is) ... NVidiaval akármennyit szenvedtem nem jött össze (8800).
De az a képpont akkor is ott volt, ahova a VGA odaképzelte, szóval igen csodálkoznék, ha az újabbak nem tudnák az 1:1-et.
Új LD sorozat 100% hogy tudja, mert most is épp egy olyan elől írok.
Sőt, ha beállítod bemenet típusnak, hogy PC (elsőre nem szúrja ki a beállítás az ember szemét ... laptop ikont kap ... kis buthák :D), akkor alapból le is tilt minden zoom, True Motion meg digitális kontraszt féle nyalánkságot (1:1 és nincs semmi digitális machináció).
Samu is tudta már 5 éve (azzal együtt kollégának volt már 2-3 különböző típus ... 1360-66 ott se volt egyszerű, szerintem nem is szórakozott vele, mert minek)
Sony nem tudta akkoriban. Sehogy nem volt hajlandó az 1280-ról átállni (na abból volt amelyik széthúzta 1360-ra, echte rándá volt)
Egyszóval igen meglepő lenne, ha nem felhasználói hozzánemértés okozná egy mai HDMI-s LG TV-n ... (esetleg valami übergagyi hiperolcsó Tesco verzsönön ? Sose láttam, és sose próbáltam olyat, mert azt meg vegyék a tuskenek)