21171
LCD - Plazma
  • arty
    csak kérdem én, a villogás közepette ki látja az 1920 x 1080 pixelt? :)

én nem láttam, pedig anno valami 46" samun láttam, igencsak közelről... (de lehet h 50es volt? vagy mégnagyobb :D )
  • nismoka
    Az active shutteres megoldásnál az egyes szemekhez tartozó képek felváltva jelennek meg teljes felbontással. Ez azt jelenti, hogy mindkét szem különálló 1920 x 1080 Full HD képet kap.
  • r4pt0r
    Amit mondasz az a polarizált 3D, az aktív szemüveges az váltott képkockás, legalábbis is tudom.
  • Bucser
    Minden tévén feles felbontásban működik és nem full hd-ben. Ezt azóta látom bizonyítottnak, hogy a 3d-s szemüveggel használható ticketet csináltunk a 3d-s tévékre. A trükk az hogy fele akkora horizontális képszélességgel 2 részre van bontom a framet, majd a tévé összefésüli, hogy pixelsoronként váltakozó legyen mutatva.

Tehát maximum interlaced lehet a 3d. Tudtommal.
  • arty
    65"ön? 3d szemüvegben is? biztos? ;)
  • nismoka
    Itt egy Sony EX720 teszt, szinhűség kitünő és azthiszem ez az egyik legfontosabb egy tv-nél. Katt!
  • Bucser
    "Aztahurva. Csak nekem esik le az első két mondat után, hogy bérfórumozó?"

Mikor elolvastam nekem is leesett később:) De a D sorozatos tévék tényleg meglepően jók lettek. (a 8000-es plazma is egész jó bár abból is csak a 64 colos megy)
  • Bucser
    A mi cégünknek van 27 sony centere valamint az ország egyetlen Samsung márkaboltja (ami kizárólagosan samsungot árul Video téren) + most alakítottuk át az egyiket Panasonic márkabolttá. Sotyinak kizárólagos szerződése van. Azaz nem nyithatnak más márkaboltot márkanévjelzéssel, tehát ezért kellett a hang oldalra Bose így lett a bolt samsung bose. A Panasonic bolt pedig Panasonic shasonic, mert shasonic néven meg IT cuccokat árulnak. meg van egy csomó vegyes márkás boltjuk az országban.

De jelenleg úgy néz ki, hogy csak a samsung bolt tud nyereséges lenni a többi éppen hogy nem veszteséges és elég sokat nyivákolnak a sony felé. nem elégedettek a supporttal. Ugyanis a szotyi sokmindenbe beleszól. Samu meg szabadkezet ad, meg pénzt az átalakításokra és prioritásal kapunk minden stockot ha elküldjük a pénzt. Meg minden évben látogat 2-szer a samu nagyfőnök meg az európai főnök meg az anyámkínja is hogy hogy néz ki a modellbolt.

Egyébként nálatok mit csinálnak? Samsung hungary-t nem ismerem, de a UK-ról megvan itt is mindenkinek a véleménye. csak vip látogatás előtt tűnnek fel 10-essével a repek egyébként meg itt is szarni akarnak a fejünkre. szóval sokszor kell a koreaiakat nyaggatni.
  • cloud.strife
    Aztahurva. Csak nekem esik le az első két mondat után, hogy bérfórumozó? :)

Hozzáteszem tegnap járt a boltunkban egy Csamus gyerek, oktatni. Ugyanis támadnak. 8 irányból, eszeveszett ügyességgel, hengerrel. Elképesztő. Ennél mocskosabb bandát is rég láttam már. Nemtom kint mivan, de itt.... eszem megáll. Gyomorforgató.
  • cloud.strife
    Azt teszem. Folyamatosan.
  • Bucser
    Akkor nézzünk egy bloggerjózsit.

40d6530 ez a 100 hertzes samsung 3d tv. vajh mi a vélemény róla ugyanabban az árszegmensben?
  • Bucser
    Drágám. Bekéne állítani rendesen a displayre kirakott tévéidet...
  • cloud.strife
    Ügyes próbálkozás egy sima 100hz-es 3D-s tévét lehúzni egy 200hz-essel szemben.....

Képminőség meg még mindig nem számít. Csak hogy a szerencsétlen tesztírónak minden szavát elhigyjük.
    Kíváncsi lennék mi a baja a 3D-jének. Nem mintha használnám, de mikor próbálgattam nem vettem észre semmi kirívó dolgot.. Azt leszámítva, hogy minimum 200hz kell egy 3D-s tévének, de ez köztudott a szakmában.

Nomeg inkább legyen a 2D-m normális ha ennyi pénzem van tévére, mintsemhogy beégett, lilafejű embereket, neonkék eget, neonzöld füvet és árnyalat nélküli pirosat keljen néznem a hájtek tévémen.

Árát se nézze ám meg az ember, samu 40D7000 az cirka 450e, Sony meg 280e.

Bazze, csak én értek ezekhez a kib@szott tévékhez? :)
  • Bucser
    UE46D7000 teszt Techradarról

UE55D8000 review ugyanonnan

A Szotyiról meg lehúzták a keresztvizet... főleg a 3d-ben.

Szotyi KDL-40EX724 ugyanonnan
  • mrzed001
    Pedig olvastam valahol, hogy aláírták már amit kell, szóval az implementálási fázisban lehetnek szerintem.
    Az viszont jó kérdés, hogy a régebbi verziókba is lefrissítik-e (remélem igen)
  • Krisztiam #13665
    samsung smart tv-ről tud vki mondani vmit? mit tud?
  • Csabesz100
    Köszi! Így tényleg elgondolkoztató, hogy lecseréljem-e a mostani tv-m?! Mondjuk már bánom, hogy 3D-t vettem, egyáltalán nincs kihasználva. Filmet inkább nézem 2D-ben, meg játszani is kényelmesebb szemüveg nélkül!
  • nismoka
    Még annyit az új 3D LG-ről, hogy a beépített média lejátszója továbbra sem támogatja DTS hangsávot, és MKV-ban is eléggé válogatós.
  • nismoka
    Annyit pontosítanék hogy nem egészen HD Ready az LG passzív 3D kép hanem 1920*540 Blu-ray tartalom esetében, kábeles 3D adásnál pedig 960x540 ami elég karcsú.
  • Bucser
    Öszintén szolva az uj 7-8-as szeria eseten elek a gyanuval hogy elbasztak megint. Eddig 2 TV jott vissza clouding miatt a 8-asbol. Viszont a szineken javitottak szerintem. Dinanikus kontraszton valosabbnak tunik a kep mint a c8000- en volt. Nem annyira tulszaturalt. Essig pozitiv a velemenyem aztan majd latjuk szotyiek mit csinalnak a szomszedban. Majd viszek geiger-muller szamlalot:-)
  • Csabesz100
    Ezt nem tudtam. Ezt jó tudni! Köszi!
  • nismoka
    Lehet ez tipus függő is, de másoktól is hallottam ezt a problémát.
  • mrzed001
    Érdekes. Mintha pont egy LG TV-n próbáltam volna ki egy LG HT-vel (mert épp egy utóbbi megvásárlásán gondolkodom).
    Sőt talán mintha lett volna ott valami, hogy streamelje át a DTS hangot is (amit lejátszani TV maga nem tud, de HT igen)
    Meg se merem kérdezni, de ezt próbáltad már (manualból):
    "Ha egy külső hifi-berendezést szeretne használni, kapcsolja ki a készülék belső hangszóróit"
  • Csabesz100
    Ezek már jó dolgok! Kezdenek rájönni, hogy ezek a plusz funkciók fontosak, hogy könnyebben eladható legyen egy készülék!

Képminőséget azért nem kérdeztem, mert a felső kategóriás Sony-val korábban sem volt gond. Legalábbis ami nekem van, azzal én meg vagyok elégedve mind analóg, mind digitális adásnál.

LG-t azért kérdeztem, mert én még nem láttam az új 3D tv-jét, de viszont jót hallottam róla. Gondoltam valamelyikőtök már találkozott vele!

Nem veszekedést akartam előidézni, hanem csak informálódni! Nem kell itt "istenbarma"-zni a másikat!
  • asdasddsadsa
    a tvmben és a dvdmben is van usb kapcsolódási lehetőség de mégsem tudok lejátszani semmit pendriveról. itt főleg video fájlokra gondolok. a dvd pedig kiírja hogy az avi fájlokat le sem tudja játszani. csak azt nem értem hogy amikor dvdre van írva akkor hogy tudja lejátszani az AVIt...
  • cloud.strife
    Pl. 40EX720.
    Igaz ez csak nembullshit 200Hz, nem dinamic led, csak sima, viszont polc ára 289e. Bőrszínbe meg egyáltalán nem oyan, mint a Samu.

Angliát meg ne hasonlítsuk össze Magyarországgal. Semmi értelme.
  • cloud.strife
    Nem küldi. Média lejátszásról volt szó. Olvassál, majd utána próbálj belémkötni.
  • cloud.strife
    Az sose érdekelt senkit se.

Csak az e-penis növelés a buli. Az hogy minden embernek mondjuk szívbeteg bőre van a fasza LED tévéken (máramelyik márkán) az hol érdekel. Biztos olyan a forrásanyag is, egy LED tévé az nem lehet szar. LOL? :)
  • neevous
    Lesz szó a képminőségről is?
  • Borg
    Inkább igyál még egy kis sznobi szörpöt :)
  • nismoka
    Az új LG passzív 3D nem Full HD-ben müködik hanem csak HD ready felbontásban. Persze ettől még lehet jó de nagyobb képernyőn már látható a Full HD hiánya.
  • nismoka
    Az én tapasztalatom szerint sem küld ki az LG optikain hangot ha usb-n játszasz le vele filmet.
  • mrzed001
    Mi az, hogy LG optikán nem küldi ki a hangot ?
    Nooooormális ??!!??
    Eddig is láttam, hogy LGfóbiás vagy, de ez azért már kissé durva.

Tudom, sonyt árulsz. Nem gondolod, hogy kissé visszás a viselkedésed? Esetleg egy kissé megbotránkoztató ?
  • Bucser
    Akkor egy kis summary samuból is:)

"2-3 új modell jelent még csak meg a 2011-esek közül, a felsőbb kategória valamikor nyár végefelé érkezik." - Samu cuccai hivatalosan már elérhetőek, de raktárkészletet kapni baromi nehéz. 55 colosokra 3-4 hét wait van. 19-től 46ig pedig van mindenből lassan. Szórjuk kifelé a c sorozatot.

Blu-ray hangrendszerek ritkák mint a fehérhollók, de mivel BOSE a másik brand ami van a boltban ezért remek alkalom azt eladni:)

Samu Internet TV-k:
    Media lejátszó, FAT32 fájlrendszer, MKV, optikain kiküldi a hangot. (kb 2 éve is tudta)
    3 USB: 6-os szeriától mind PVR ready azay tunerről felvesz pendrivera vagy külső HDD-re,

Skype- Tavaly óta benne van a 7-es nyolcas szeriában idén megkapta a 6-os is (6510 és 6530 és 6100 valamint a 6750 is)

böngésző (flash van), tudtommal külső USB billt nem kezel, de iPod, iPhone, Android telefonnal vezérelhetők Wi-fi-n keresztül, így akár a telód lehet a bill

3D jeladó mindbe beépítve tavaly is ez volt. 3d jeladó módosításra került IR helyett egy BT szerű mókával. felpárosítod a szemüveget és direkt LOS nélkül is tudod használni. Mintha a crosstalk is csökkent volna.

"Track ID - helyszinelőkbe szól egy fasza szám, megynomod, jön az infó. "Ilyen nincs viszont SmartHUB van amivel minden forrásod között tudsz keresni egyszerre (DLNA, Appok, Web és GUIDe ha tunert használsz)

Beépített szatelitHD tuner, Beépített WIFI,

"Mit hagytam ki? :)"

És én? JA tényleg 5 év ingyenes extended gari az összes tv-re Londonban (igaz helyi). Ja meg a legjobb árak a Tottenham Court roadon vannak:) (kb 70-80 ezerrel olcsóbb mint otthon a kiskerár hameg a cost price-ot veszem alapul akkor belepirulok, hogy milyen olcsón tudnék venni:) (itthon kb 420 legolcsóbb webshopban a ue40d8000 itt meg alkalmazotti ár 320e)
  • cloud.strife
    Na megjött a másik istenbarma......

Guglizd ki ha nagyon akarod (már ha van fogalmad egyáltalán a tipusokról:)
  • Borg
    Az árat. Persze nem véletlenül... sok bullshitért sokat kell fizetni :)
  • cloud.strife
    2-3 új modell jelent még csak meg a 2011-esek közül, a felsőbb kategória valamikor nyár végefelé érkezik.

Bravia Internet TV-k:
    Media lejátszó, NTFS fájlrendszer, MKV, optikain kiküldi a hangot (LG-k tudtommal nem annyira)
    2 USB: egyik 32 GB-nál nagyobb eszközre fel is tud venni DVB-C/T tunerről
    böngésző (flash nuku), angol USB bill-el műxik, iPod, iPhone, Android telefonnal vezérelhetők Wi-fi-n keresztül, így akár a telód lehet a bill
    3D jeladó mindbe beépítve
    Track ID - helyszinelőkbe szól egy fasza szám, megynomod, jön az infó

Mit hagytam ki? :)
  • Csabesz100
    Miért is? Nyugodtan olvasd tovább szerintem!
  • neevous
    "Panasonic-én is és egyik sem jött be neki! (3D tekintetében)"

Idáig olvastam.
  • Bucser
    Amiket vennek ha venni akarnak. Plazmat a Panasonictol, Ledet a samsungtol. 3d led samsung 3d plazma panatol. Viszont mindkettot csak extended garanciaval. (ezt itt meg amugyis adjak ingyen 5evre.)