21171
LCD - Plazma
  • r4pt0r
    Most nem erről beszélünk, a 16:9es TVt is tudod nézni úgy hogy nagy részben lefedi a látásod. Nekem az a bajom hogy nincs szabványos képarány.
  • arty
    esetleg átgondolhatnád, hogyan is működik a látásod, hátha leesik a szélesvászon értelme ;)))
  • r4pt0r
    Igen a mozik vannak lemaradva nem is kicsit. :P
  • arty
    mégegyszer leírom: a filmek a moziba készülnek... :)
  • r4pt0r
    Hát elég nagy baj. :D Mindenesetre lehetne csak még mindig a régi technikákat használják.
  • arty
    szerinted hol érdekel egy nagyobb rendezőt, hogy pistikét zavarja otthon a két fekete sáv?
  • r4pt0r
    Csak akarni kell és meg lehet csinálni, lásd Avatar. Bár gondolom ott az IMAX miatt jött ki a lépés.
  • arty
    mert a rendező elsősorban mozira álmodta meg, ott pedig nem lesz alsó-felső fekete csík, hanem szélesebb lesz a kép, jobban betölti a perifériás látómeződ is = jobb

egyébként a videolejátszó szoftveredben feltehetően bele lehet nagyítani a filmbe és akkor nem lesz alsó felső fekete csík (de persze a széleken a filmből is elveszik)
  • Zoli007
    Mert a filmek nem az a képaránya.
  • Suffering
    egy kérdés: tudom, hogy nem legális meg minden, nem kérek lehurogatásokat: A 720p-s filmek 95%-át miért 1280x544-ben rakják fel a torrent oldalakra? nekem már nagyon elegem van, hogy emiatt két jó nagy csík van a tv-men (alul és felül) Miért jó ebben a képarányban felrakni? Miért nem 1280x720-ba rakják fel? élményben ég és föld a különbség mégse ugy rakja fel senki. Jó tudom ott az 1080p, de 20-30 gigákat nem akarok letölteni.
  • arty
    amiket eddig probáltam, oplay volt a legjobb (ár/teljesitményt tekintve)
  • Borg
    Bizony, az R1 nekem is a mai napig mindent visz, probléma nélkül, pedig még csak nem is frissítettem. Aztán fizettem 16k-t érte.
  • batman
    az O!Play azért szerintem fasza egység. jó ideje teszi a dolgát. A többi észrevétellel egyetértek ;)
  • arty
    ugyan az (lesz) a baja, mint az összes céleszköznek (mkv lejátszónak): lesz amit nem tud, nem visz, bugzik majd, a frissitések egyre ritkábban jönnek, míg végül veheted meg a 2.0-t ...

szerintem kell venni egy notebookot/netbookot és kikötni a tévére, ha mindenképp youtubozni, stb akarunk - rádobni egy xbmc-t és probléma (hosszú időre) megoldva

• Suffering
    utobbi biztos nem vagyok. szerintem azért nagyon jo huzás ez, mert akinek már van full hd-s tv-je és nem akar ujat venni hogy legyen smart tv-je, annak elég megvenni ezt a kiegészitőt 30 000-ért és akkor mondhatni neki is lesz egy smart tv-je.
  • arty
    nem tudom eldönteni, te agymosott fogyasztó vagy, esetleg lg-s bértollnok? :))

(vagy rossz a link: nálam egy bullshittel megtöltött médialejátszóreklámra vezet, ami olyan mintha mindenre jó lenne, közben meg semmire se lesz az)
  • Suffering
    Asszem egy ilyenre beruházok, köszönöm LG!

LG Smart Box tv okosító
  • cloud.strife
    Egy mai modern HDMI ARC-os CEC-es rendszer úgy műxik, hogy van a pl. BD lejátszó, HDMI-n be a tévébe, majd az ARC-os HDMI-n bekötve a házimozi rendszerbe. Majd a Sync bekapcsolva, innentől kezdve egy normál DD, PCM hang oda-vissza megy. Közbe nem kapcsol ki a Scart-on a hangkimenet, nem kapcsol ki USB-ről se, nem kapcsol ki az analóg hangkimenet és az optikai se.
  • patiang
    Igen, gondolkodtam én is ebben az irányban, de inkább abban, hogy egy HDMI-s be és kimenetű házimozit veszek, és arra már rá tudom csatizni a videokártya HDMI kimenetét. Csak a kérdés, hogy a hmozi kezeli-e a számgép jelét? Erre sehol nem találok utalást.
  • arty
    ugytudom van olyan eloszto, ami a hdmiről az spdif 5.1-et koaxra/optikaira "leveszi" (és ugyanez vissza: hdmi kép mellé az spdif 5.1-et "beközösíti")

mivel nincs még meg a házimozi cucc, nem akarsz inkább a hdmi bemenetes erősitő + önálló hangfalak irányába fejleszteni? az lenne a legtisztább és persze minőségben is ott kapnád a legjobbat (az ár persze magasabb lesz így, gondolom)
  • r4pt0r
    Feltételezem a filmek védelme miatt, hogy nehezebben lehessen másolni.
  • patiang
    Ha viszont a fülesből hozom ki a jelet, az már eleve zajos, és nem 5.1.
  • patiang
    Tulképp az a baj az LCD-kel, ha a HDMI-be, esetlegesen az USB-be becsatolok valamit, akkor a TV mindenfajta audió kinenetet zárol.
    LG ügyfélszolgálat. De ez így van más TV-nél is. Hogy miért, arra nem tudtak válaszolni.
  • patiang
    Hogy őszinte legyek, csak gondolkozom a beruházáson. Én spec egy LG házimozit szeretnék venni, melynek sajnos "csak" USB+ (persze több is) bemete van. Nos elméletileg ha erre rácsatolok egy USB-és vinyót, akkor az minfajta formátumot le fog játszani? Persze az lenne jó, ha lenne HDMI to USB kábel, mert akkor közvetlenül tudnám hajtani a hmozit, a hangkép megtartása mellett. Avagy szerinted olyan lehetséges-e, hogy a számgép HDMI to LCD HDMI, így a kép megoldott. A hangot kellene kivinnem a házimozira az 5.1 megtartása mellett. Lehetséges?
  • cloud.strife
    :)

Ennyi erővel Skype-on is megosztható a képernyő...... :)
  • arty
    na, azon akár a truehd 7.1 is kimegy, a kérdés, hogy mit fogad a házimozi cuccod a hdmi bemenetén?

olvasd el annak használati utmutatóját!
  • shenmuedc #13694
    Azért annál jobb.(1600x1200) Van olyan monitor is ami USB-n tud fogadni videojelet.Bár tényleg csak félmegoldás és d-subhoz képest sem tudom jobb képet ad e.
    Inkább a processzorterhelése lehet komolyabb.
  • cloud.strife
    Ez kb. olyan, mint a Scart-HDMI..... :)
  • cloud.strife
    Dehát ez egy borzalom gagyi értelmetlen marhaság. :)
  • shenmuedc #13691
    Ehun e.
  • shenmuedc #13690
    usb-ből pedig van olyan adapter ami hdmi kimenetet csinál, de azthiszem korlátozott a felbontása.
  • cloud.strife
    Dehogy van.
  • patiang
    hd 5770
  • arty
    hdmi2usb szerintem nincs

a számitógépedben milyen videokártya van?
  • patiang
    Van-e olyan, hogy HDMI to USB?
  • patiang
    Szeretnék valamit kérdezni tőletek.
    Van egy számítógépem HDMI kimenettel. Van egy házimozi rendszerem, mely rendelkezik HDMI bemenette. Ez esetben a wincsin levő tartalmat le tudom-e játszatni az LCD-n (házimozi-LCD), úgy hogy a térhatás is meglegyen.

• neevous
    Pedig de.
  • Bucser
    Szvsz az aktiv shutter eseten sem fullhd az egy szemre juto info.
  • arty
    polarizált tech 3d-s tévét még nem láttam, nagyon kiváncsi vagyok

(a "villogós" 3d jó lenne, csak a 2x120hz-nek kellett volna szabvánnyá válnia :( )
  • nismoka
    Látod nem látod akkor is annyi, ennyi.. ;)