LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

balla27
thome kábeltévén, az analóg,és a digitális egyaránt bejön a falból a tv-be csatlakozással.nem kell beltéri sem hozzá.

arty
lehet h szobaantennával is bejönne a földfelszini digit adás! (vagy simán a "drót a levegõbe"...)

Forza.

Rábeszéltetek, igazatok volt.
Tényleg kicsi a 22 colos, csak a múltkor nem volt választék és nem tudtam összehasonlítani. Nagy karácsony utáni akcióban vettem tehát egy nagyobbat. Panasonic TX-L32S10E LCD-t. Ez szerintem elég jó. (legalábbis, ha az anyagiakat is figyelembe veszem, ami sajnos muszáj) 119.000-re volt leárazva, úgyhogy meg is vettem, annyit szerintem megért.
A digitális TV adással kapcsolatosan lenne még kérdésem. Jelenleg egy kábelt dugtam a TV-be és a másik végét pedig a kábelTV fali aljazába, de nem fog be a TV semmiféle digitális adást.
Olvastam a mindigTV.hu-n, hogy antenna kellene hozzá, de ez egy panelban sajnos most nálunk nem megoldható. 😞
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnám mégis esetlegesen antenna nélkül befogni?
Elõre is köszönöm a hozzászólásokat. És a korábbi tanácsokat is.
Nem értettem félre.Én nem mondom,hogy a Samsung jobb lenne mint a Pana,csak azt írtam le,hogy végül is miért a Samsung mellett döntöttem.Nehéz úgy véleményt mondani egy tipusról,hogy nem tudja az ember otthon nyugodt körülmények között kipróbálni egymás után,vagy egyszerre a tv-ket.
Ghostingot eddig még nem sikerült észrevennem (attól lehet,hogy volt)pedig sasoltam erõsen.Igaz most még alacsonyra vannak állítva a paraméterek (kontraszt,élesség stb.)mert azt írták néhányan,hogy érdemes a plazmákat az elsõ száz órában így bejáratni.
arty
ndlcsa: félre ne értsd, ettõl még lehet, hogy jobb a samsung, ezt a kategóriát sose nézegettem. nyilván érdemes megnézni a ghostingra való hajlamot és pl a fogyasztást is. a panák hajlamosabbak kicsit jobban villogni, lehet, ez is zavar valakit... stb stb

HerrStuff: nincs ilyen szimpla "átalakító", max valami drága konverterdoboz, ami a digitális jelbõl analógor "varázsol". mire kellene?

Forza.

Hy Nem tudna nekem valaki HDMI/SCART átalakítót szerezni???
Ja,és én 20k-val olcsóbban jutottam hozzá mint a Pana listaára.De nem vitatom,hogy a Pana biztosan nagyon jó tv.Én nézegettem mind a kettõt boltokban de nemláttam számottevõ különbséget a megjelenített kép között miután beállítgattam a képet a készülékeken.De az is igaz egymás mellett nem volt módom megnézni a képüket.Végülis az ár,a dizánj és a szolgáltatások miatt döntöttem a Samsung mellett.
Ez igaz,de van ott más is.
arty
lehet h jobb a samu, de a kontraszt csak egy szám 😉

Forza.

Nekem Samsung PS-50B650 S1W tv-m van.Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve,bár én is szemeztem a Panával.Néhány dologban többet nyújt mint a Pana.PL.:nagyobb kontrasztarány Valós: 50.000:1,600Hz Subfield Motion,USB bemeneten MKV lejátszás(támogatja az ntfs fájlrendszert),valamint otthoni hálózat lehetõsége (fotókat,videókat például a számítógépemrõl Wifin keresztül lehet nézegetni)
Hogy olyan egyenlõre nincs!

De amit annak neveznek, azok szerintem már elég jók!;-)
Üdv! LED TV-rõl általánosan mi a véleményetek?
4-m-rõl talán nem (bár az 50" nem kicsi), de hidd el, ha elkapsz valami szép HD anyagot, a fogsz még a full elõtt kis sámlin ücsörögni alig egy méterre!<#vigyor2>
De jelzem én inkább Pana párti vagyok😊
Igen több évre venném már csak az árukból is gondolva.A nézési távolágot azért így írtam mert a sarok ülõgarnitúránk legközelebbi pontja 3 méter ahol álltalában nem ülök.Pont szemben a tv-vel 4méter(akkor még midig full hd?).Közelebb nem fogok ülni hozzá.Még a típusban adjál légyszi tanácsot.Ezt a két típust néztem ki(egyforma az áruk):Samsung PS-50B650 S1W vagy Panasonic TX-PF50S10.Elõre is köszi konrada!
arty
+1 szvazat a fullhd panára 😉

Forza.

Full

...mert gondolom több évre veszed és 1-2 év múlva hiányozhat (és azt is gondolom, a min 3 méter nem azt jelenti, hogy addig kordonnal van lezárva a terület, viszont pszichikailag azért frusztráló lehet, hogy nem is mehetsz közelebb hozzá, mert idegesítene azon belül HD anyag esetén a hiánya;-)
Sziasztok!Szeretnék tanácsot kérni tõletek mert tv vásárlás elõtt állok.Mivel többnyire tv adásokat és divx filmeket fogok nézni rajta(bár közeleg a blue ray ideje)ezért a plazma tv mellett döntöttem.A nézési távolság min.3 és max.4 méter.127 cm-ben gondolkodom és azt szeretném kérdezni hogy full hd vagy 1366x768-ast vegyek?Típus ügyben is szeretnék véleményt kérni bár igen csak a Panasonic felé hajlok.Elõre is köszönöm a okos tanácsokat.Sziasztok
1
Ja és ne felejtsd el, hogy 16:9-es tévékrõl beszélünk, melyek nagyjából a 16-17"-os 4:3 tévének felel meg, azaz egérmozi. (a 32" is csak alig nagyobb képet ad 4:3 esetén, mint egy 70 cm-es hagyományos. Az meg azért nem olyan nagy 2010-ben!)
22", ha csak nem a zsebed plafonja, nagyon kicsi. 2,5 m-rõl a 40" sem nagy, viszont valóban: 22"-nál a HD ready pixelek is olyan kicsik és olyan közel vannak egymáshoz, hogy jelentõsége a HD-nak akkor van, ha 0,5 méterrõl nézegeted.

Összegezve: 2,5 m-nél a 32"-ig nincs jelentõsége a kis méret miatt a HD képességnek, így ha a zseb a fõ szempont, akkor inkább abból egy readyt, mint a hasonló árú kisebb HD-t. (De ha van zsé, egy 40"-os HD-t, mert ha azt jó anyaggal hajtod - HD, digitális csatorna (akár még DVD is!) - nem fogod nagynak tartani már másnap sem.;-)
mateus33
2,5 m az azért nem kevés. Nekem 32es sima tv-m volt ezelõtt, de a 42eset is hamar megszoktam sajna, és én se nézem többrõl mint 3 m.

Sziasztok!

Egy hete vagyok tulajdonosa egy Samsung PS-50B650 S1W plazmának.
Én nem egész 3 méterrõl nézem de nekem nem tünt fel,hogy vibrálna.
DVB-T adások sokkal jobbak mint vártam,és a DVD is nagyon jól néz ki.
A BluRay meg egyenesen szenzációs.Mindez úgy ,hogy a képélesség,cellafény,kontraszt egyenlõre alacsonyra van állítva a bejáratás miatt.
Ghostingot eddig nem vettem észre pedig erõsen vizslattam mert sokat megy tv adásokkal.A méretét gyorsan megszoktam és most már úgy látom,hogy nagyobb tv is bõven jó lenne.A munkatársm lcd-jével (ami többe került mint ez a plazma) összehasonlítva eddig nagyon nem bántam meg,hogy plazmát vettem.A Pana plazmákkal nem tudtam egymás mellett összehasonlítani,de külön külön megnéztem néhányat és nem láttam számottevõ különbséget közöttük ámbár ez elég szubjektív vélemény.
Hát ennyi.
Sziasztok!

TV vásárlás elõtt állok. Kinéztem magamnak egy LCD TV-t: LG 22LU5000 ismeri valaki ezt a típust? Azért csak 22 colosat szeretnék venni, mivel kb. 2,5 méterrõl nézném a falra erõsítve egy fali konzollal. Szerintem ilyen távolságról elég ez a méret. Vagy nem?
A külföldi oldalakon azt olvastam, hogy ez a világ egyetlen 22 colos Full HD-s TV-je (2009. augusztus).
Azt is írták, hogy nem sok különbség van a HD Ready és a Full HD között ilyen kis átmérõnél. Nektek mi a véleményetek?
Segítsetek! Elõre is köszönöm.
Sziasztok!

Akinek van vagy esetlegesen LG LH szériából 4000-es vagy alatta lévõ készüléke (4000, 3000, 2510, 2000, LU 4000, LU 5000) bármilyen méretben, és érdekelné egy szoftver hozzá amivel Usb-n keresztül a készülék bármilyen videót lejátszik, akár mkv-t is az dobjon nekem egy PM-et! Megoldjuk! Dunántúl elõnyben!
Nem vitatom amit írsz,de mkv lejátszáshoz az is bõven elég.

Sharp LC-37DH66E

arty
3d bd lemezek? hol vannak? hol a speckó? az, hogy "lesz", már évek óta tény, de más semmi 😊

meg mi az h a hdmi1.4 a 3d bd-hez van kitalálva? ujabb matrica, logodesign? másik lufi... de mind1, nép ezt is benyalja és mehet a hajsza az "1.4-es kábelek" után 😊)

Forza.

CSOCSO
Lattam az uj 3D tv-t! (eloben)
Valoban 3d erzetet nyujt az uj keszulek, persze a kepernyobol semmi nem nyul ki ahogy az a reklamokon latszik. Inkabb ugy mondanam, hogy a kepernyo sikjaban levo dolgok mogott valoban van egy melyseg erzet.

A legnagyobb baj hogy GUSZTUSTALAN ocsmany a kep! 2 percig eleg is volt nezni azt az egy darab bemutatot a tv-n.
Remeg-zizeg a kep es kb ugy nez ki mint azok a kepek amiket forgatni kell fol le ( vagy balra jobbra) es akkor valtozik a rajta levo kep.
Tudnátok legalább 42"-os plazmatévét ajánlani max 150 ezerért? Fõleg géprõl mennének rajta filmek és néha dvd...

Most volt cikk a HDMI 1.4-rõl egy bizonyos HW oldalon, ami direkt a 3D BD lemezekhez van kitalálva. 😊
Egy másik HW oldalon meg cikk az Antenna Hungária jövõre indítandó kísérleti 3D DVB-T sugárzásáról.
Szóval forrás az lesz, már csak TV kéne, de NEM shutter glass-os.

Na jó, de némelyik LG BD lejátszó írott BD lemezrõl, és persze USB-n keresztül szinte bármitõl lejátsza szintén, ellenben a WD motyójába BD lemezt, sõt még DVD-t sem. 😊
És (szerintem) annyival nem drágább az az LG.

Samsung LE40B650
Ehhez mit szóltok?
Szasztok!
Srácok milyen tv-t ajánlatok 200.000 ft-ig?
Mindegy hogy plazma vagy lcd.
Köszi
Itt találsz ma a legtöbb infót a különbözõ lejátszókról.lejátszók

Sharp LC-37DH66E

mateus33
Teszt alapján jónak tûnik!

Köszi szépen a tanácsot már szét is néztem. 😊
Egreat M34A ehhez mit szóltok van már valakinek?
Szia!
Amennyiben csak mkv-t nézel miért nem egy média lejátszót veszel?25k-ért mondjuk egy wdtv rev2,de van sokféle ezenkívül.

Sharp LC-37DH66E

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni vettem egy Samsung b6000 Ledes TV-t
Mellé egy LG BD350V Blu-ray lejátszot gondoltam(szerintetek jó?)
és egy külsõ usb winyoról mkv formátomu filmeket akarok nézni.
Szerintettek ez igy jó lesz vagy mit ajánlotok?
Kis Szabó
sziasztok
a sony kdl 40w5500 v 40w4500 lenne jobb választás szerintetek? mert nekem filmnézésre, tévézésre, ps3azásra kellene, de nagyon para ez az input lag rémhírezés, meg h bleedel a tévé...ez mennyire van jelen most is, ill aki próbálta ps3al, mennyire szaggatott? kb 2 méterrõl játszanék és kb 4m rõl nézném a filmeket/tvadást

arty
amugy nem csoda, hogy késnek évek óta, bluray story 1:1 😞((

Forza.

arty
egy megjelenítõ nem elég 😞 kellene valami forráskészülék is ...

Forza.

Izé, állítólag lesz ilyen Sony TV, hogy Real3D, a mozisat már ismerem. Csak azt gondoltam, hogy ha a moziban poláros, akkor a TV verzió is, bár senki nem mondta, hogy bármi közük van egymáshoz ...

arty
de, az polarizációs! csak egyelõre nem otthoni szabvány, hanem mozis 😞

Forza.

"jelenleg otthonra nincs polarizácios technika (3D-t elõállitani)"
Eléggé gáz, az aktív szemüveges vakuláshoz nincs kedve senkinek. Akkor a Sony Real3D rendszere se polarizációs??? 😞
Nagy kár. Most láttam hírekben, hogy bejelentettek egy HD és 3D TV csatornát, ami valamikor jövõre indul. Persze jó pénzért.
Eddig csak egy fix 3D csatorna volt, de csak japánban és SD felbontásban.

Úgy néz ki,hogy a Samsung PS-50B550 T4W helyett a PS-50B650 S1W tv lesz, mert a második van most raktáron és elég jó árengedményt adnak most rá.Jövõhétre ígérték a szállítást.Van valakinek ezzel a tipussal valami tapasztalata?
arty
olyant nem lehet

Forza.

mateus33
Az 530-as panelje gyengébb mint az 550-é.

mateus33
Kár érte, pedig ha beültem volna egy-másfél méterre a 42es tv elé, még élvezetes is lett volna😊 Jólvan akkor, azt hittem hogy a tv "hibája", de akkor komolyabb tv-n se lenne jobb ezek szerint.

A T-Home speciel hozzárendeli a kártyát az stb-hez, szerintem a HHD-nál is ugyanígy van. Ügyfélszolgálaton esetleg megkérdezheted, hongy adnak-e kártyát magában.

Sharp 32DH66E, Sony KDL50W815, Sony BDP-S480, Xbox360

Ez nem jobb? link