21171
LCD - Plazma
  • Bucser
    Nem értem mi a gondod a wi-fi kapcsolattal?

Már a G-s router is siman elég a hd adás áttolásához. És miért is kell 2 router? 1 bőven elég. betolsz egy routert a lakásba veszel egy sharp dongle-t a sharp tv-be + egyet a gépbe és dlna megosztás mehet is. 1080p-t is siman viszi kicsi pufferelés után.
  • mrzed001
    Ha olyat vettél volna, amin van LAN port, akkor 2 db 4900 Ft-os wifi router, és kész, a TV saját media playere játszaná le a filmeket.
    Elméletileg vannak wireless media box-ok, és gondolom van sharphoz is, de gondolom aranyárban.

Olyanról még nem hallottam, hogy wifi router USB-n küldje ki (soknak van USB port) pl egy gépről a DLNA által szolgáltatott tartalmakat. Lehet hogy van, de ennek a wifi profiknál kellene utánaérdeklődnöd (linux-os wifik elég jól ellátottak mindenféle extrával).

Ami biztos működik, az (pl megosztás, DLNA képes) külső media player, ami 2 wifi routerrel kötsz a központi gépedre. Bár én inkább használnék akár 20-30 méret LAN kábelt a gép-médiabox közé, mint wifit.
  • kifli
    Nem véletlen akarok wifit használni.
    De kösz a tanácsot...
  • arty
    kösd rá a gépet hdmivel/vga kábellal
  • kifli
    Na végül kicsit több lett a tv-re szánva, mivel hitel is belefért.
    Egy sharp 102-es lc-40le810e.
    Made in japan és 4 szinböl rakja össze a képet.

Arra esetleg van lehetöség, hogy valami wifi adaptert rákössek, és wifivel nézzek filmet géprö?
  • Borg
    De, rossz lesz.
    Kis felbontás, viszonylag nagy tömörítés, az LCD-n kaki lesz. Ha ez a fő felhasználás, akkor inkább plazma, az jobban boldogul az SD adásokkal.
  • Krisztiam #13874
    sziasztok
    olyan kérdésem lenne, hogy most régi CRT tv-m van és van ugye T-home-os sat tv-m, amihez van beltéri.. ha én veszek egy lcd tv-t és rákötöm a beltérit, akkor nem lesz rossz a kép?
  • mrzed001
    Az esetek 70%-ában nem.
    Főleg DLNA-n keresztül (netkábelen), a másik szobában lévő PC-ről stream-elve a néznivalót, fotelból hátradőlve válogatva ...
    És a képe is szebb, mint amit a HDMI visz át (bizonyos típusoknál term).
    Csak az esetek 30%-ban van "szívás", illetve én inkább szükséges előkészítésnek nevezném. Persze van akinek ez túl bonyolult (meg a PC bekapcsolása is).
  • arty
    továbbra is borzalom macera tévéről mozizni...
  • mrzed001
    Korábban már írtam leírást, hogy DTS hangú filmet mivel kell konvertálni, hogy a legtöbb LCD TV-n (annak média playerén) meg lehessen nézni PopCorn MKV AudioConverter (ott direct link).
    Erre főleg a filmeknél lehet szükség.

Viszont mostanság változtattak a sorozatok kódolásán, és a hangot A_AC3 taggel teszik bele a filmbe (ami ugyancsak nem tetszik a legtöbb TV-nek)
    Ennek kiküszöbölésére egy igen gyors és egyszerű módszer:
    - PopCorn MKV AudioConverter-nek telepítve kell lenni
    - Mkv Extract GUI. Letölt (nem source), kicsomagol PopCorn alatti Tools/MKVtoolnix könyvtárba.

Az átalakítás:
    1, a kicsomagolt Tools/MKVtoolnix/MKVExtractGUI2.exe indítása
    2, file kiválasztása, majd csak audio kijelölése, Extract
    3, Tools/MKVtoolnix/mmg.exe indítása
    4, eredeti mkv file kiválasz
    5, Add -> a 2-ben lementett ac3 kiterjesztésű file hozzáadása
    6, Track listában eredeti A_AC3 elől pipa ki (tehát csak a videó, és a hozzáadott AC3-as előtt legyen), Start Muxing és kész.

Az egészben a legszebb, hogy semmilyen átalakítás nem történik, így egy percen belül kész és nézhető a sorozatrész.
  • neevous
    Én nem látok különbséget.
  • kifli
    gondolom a c3 jobb is valamivel ugye?
  • neevous
    Telibe. :)
    Annyi, hogy C2-es a Panasonic-nál nincs készleten, a boltokban, ahol a forgalmazón keresztül jött a cucc, ott egy-egy bemutatódarab. Szürkeimportos van még. Az idei C3 van forgalmazői garival, ami a Panashopnál 127k, noname webshopban egy 20-assal olcsóbb.
  • arty
    pana p42c2e ? de majd neevous kiigazit, ebben ő illetékesebb :)
  • kifli
    konkrét típust tudtok mondani?
  • arty
    szülőnek tévézni?? plazma! szekrényt megoldod, az a huszas pedig nem pénz a milliószor élvezhetőbb sdtv képére. nameg, anyud szeme se lesz már jobb, nem árt a méret!

anno apám is 32"-n agyalt, de sikerült átterelni egy PV80-ra (42" pana plazma). ő egyébként elég sokat nézi a teletextet, de nem égett be, mivel elég alacsony fényerőre van neki belőve :)
  • kifli
    olyan nincs hogy semmit :D

Muter valamin akar tv-t nézni, így az nem megoldás, pénzben pedig ennyi a keret, ennél többet neki nem ér meg egy tv (ezt is sokallja...)

107 centi nembiztos hogy elfér a bútor miatt...

pc nem lesz rákötve valszeg soha...
  • Borg
    Lehet, csak a plazma nem szereti, ha sokáig állókép van rajta.
  • Krisztiam #13862
    miért nem lehet pc-re kötni?
  • arty
  • viizo
    ha nem kötöd pc-re, vegyél ~120ért egy alap 107 centis plazmát.

annyiért best buy, size does matter.
  • neevous
    Én annyiért semmit. Milyen távolságról néznéd?
  • Krisztiam #13858
    én ezt:
    32d5000
  • kifli
    100 körül keresnék valami jó kis lcd tv-t, 32" környékére gondoltam, mit tudtok ajánlani?
  • patiang
    Több is van
  • patiang
    Erre gondolsz?
  • Met
    Jaja, így találtam, nem bírtam kitökölni, hogy milyen néven keressem :)
    Azt írták az egyik oldalon, hogy műsor szórásnak minősül és ha bemérik akkor megbüntetnek
  • Borg
    Vannak ilyesmi vezeték nélküli jelátlövők. Hogy mennyire jó, azt nem tudom.
  • Met
    Kicsit off, létezik valami kütyü amivel a kábel tv adását el tudom juttatni a koax kábeltől a tvhez kábel nélkül?
  • Krisztiam #13851
    lg-t ne vegyél szerintem..
    ha jól tudom akkor 100.000 óra az időtartama egy led lcd-nek
  • zsolti001
    Sziasztok!

Van nekem egy Panasonic TX-L42S10E tipusú készülékem ,a tv hibátlanul müködik!
    DE lehet e rajta szoftvert frissiteni házilag?
  • Gabesz911
    Sziasztok! Most akarok vásárolni egy 82 cm.-es Lg LCD tvt! Még a típuson gondolkodom! Ami a kérdés! Egy LCD tv.-nek mennyi az élettartama? Mert a jövendőbeli Ps3.amhoz szeretném venni! Választ köszi!
    Üdv: Gabesz
  • mamintitunder
    Ezen a beltérin van piros-fehér-sárga is...épp ez a bajom :( de megpróbálom majd úgy, ahogy mondtad! Köszi!
  • Borg
    A t-home-on csak scart van, szal arra rákötöd, aztán a t-home vcr csatornán fog bejönni, nem a TV-én.
  • mamintitunder
    Sziasztok!Lenne egy nagyon szőke kérdésem. Pár napja vettem egy Philips 42pfl5405h tv-t és sehogy sem sikerül összekötnöm a dvd lejátszóval :( mindig az a hibaüzenet, hogy nincs video jel. Lehet, hogy csak scart-tal lehet megoldani a piros-sárga-fehér dugó nem jó? Próbáltam meg a dvd-t közvetlenül a tv-hez és a t-home beltéri egységen keresztül is összekötni. Ha valaki tud segíteni, annak nagyon örülnék! Előre is köszi!
  • grande2006
    Sziasztok!
    Van egy régebbi típusú (kb. 4éves modell) Samsung LCD tv-m. Olyan problémám van vele, hogy időnként apró lila foltok jelennek meg a képernyőn. Ha hátul megkopogtatom a tévét, akkor eltűnnek, illetve ha megmozgatom azt a részt ahová a csatlakozókat dugom. Valami érintkezési hiba lehet? Mit tehetnék? Előre is köszi a segítséget.
  • Klon
    késő bánat :D
    nézz szét vaterán, hogy fogalmad legyen...(én is ott szoktam)
    és meg fogsz lepődni...
  • Krisztiam #13843
    hát jó lenne annyiért eladni, de lehet nem fog menni...
    még anno 80K-ért vettem ezt a 72-centis Philipset :)
  • Klon
    20K-ért ??
    nekem is van egy, segíthetnél... :DD
  • Krisztiam #13841
    20K-ért elpasszolom vmi baleknak :DDD