LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nézni a hiradot, miközben látod, h ír-e valaki msn-en?
Forza.
Következõ lenne a problémám: szeretném megoldani, hogy a tv-n egyszerre fusson a pc és maga a tv adás is.
Erre ugye a PiP és PaP funkciók alkalmasak. A PiP-nél általában a nagy képnek van hangja, így a gépet kicsiben kellene futtatnom, amin elolvasni bármit is lehetetlen volna, ráadásul ki is takar egy részt a képbõl, ezért ez nem a legtökéletesebb megoldás.
Így a PaP funkció volna a tökéletes. Sony felé húz a szívem, ezért itt kezdtem el nézelõdni, végül 2-t találtam, ami mindenben megfelelne, a KDL-40EX500 és a 46-os. Már szinte ott tartottam, hogy rendelem is, amikor megláttam azt a Sony oldalán, hogy a kép a képben funkciónál írja a PC-t is (PC bemenet/tévécsatorna és CVBS), addig a kép és képnél csak annyit hogy van. Illetve ha jobban utánaolvasunk az oldalon, akkor ezt találhatjuk: "(PAP) Kettéosztja a képernyõt, és ezzel lehetõvé válik, hogy egy TV-csatorna mellett, azzal egyidejûleg egy AV-forrást is nézzen, például egy DVD- vagy Blu-ray Disc™ lemezt."
Itt PC-t nem említ. Elképzelhetõ, hogy PiP-nél futtatható a gép is, míg PaP-nál nem?
Ha ezt jól értelmezem, akkor pedig az lenne a kérdésem, hogy ez más gyártóknál is így van? Mert azért le lehet beszélni a Sony-ról, ha más gyártó tudja Pap-nál futtatni a gépet.
Tudom elég egy összetett ügy, de nagyon megköszönném ha valaki segítene. 😊
Túlfeszültség védõ és Zavar szûrõ!
kábeltévéd van? esetleg egsy galvanikus leválasztót meg lehetne probálni az antenna jelébe beiktatni, mielõtt a tévébe menne!
Forza.
(persze, a 46" sem kicsi és a G-s modell nyilván jobb - nem volt eddig szerencsém nomrális körülmények közt észrevenni a különbséget)
Forza.
Elkélne egy kis segítség...
Plazmát szeretnék olyan 200-300e Ft között.
Én a 46" körülieket néztem.
A tanácsokra lennék kiváncsi, melyiket érdemes szerintetek választani.
Pana TX46G10E
Pana TX46S10E
SAmsung PS50B560
Vagy valamelyik LG.
Elõre is köszönöm a segítséget.
u.i.: A szívem a Panák felé húzna... :-)
Hivatalos oldalt bogarásztam, de ott nem találtam...
Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!
Ezt a fekete képkockás dolgot az LG 200Hz-es és az Sony Motionflow 100, 200Hz PRO jelölésû tévéi tudják. Ráadásul az új 200Hz Pro, azaz 400Hz PRO meg már nem egy egész fekete képet rak be, hanem soronként tolja majd a feketét ami meg még izgalmasabb (céertésebb...😊
3D-re meg ott lesz a 200Hz Pro (400Hz) és öröm bódottá, jövõhét szerdán élõben is letesztelhetem egy PS3 társaságában... (remélem a GT5-el😊
www.digimomentsvideography.com
gondolom a teljesen 24p-s lánc esetén sem remeg a képed, azaz a 100hz képesség 24x4 formátumban van kihasználva, és 4 képkocka 1:1 ugyanaz... így lenne logikus
alig várom a 3D-t, akkor lesz az igazi káosz ... 200hzes tv, ami hdmi-n csak 60hz-et fogad, és hiába lenne képes a bluray 3d szabvány szerinti 120hz-re ... 😄
Forza.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Egyrészt egy teljesen korrektül hozzáállós link:
Nyilván kicsit azért hazabeszélõs, de sztem korrekt összefoglalás
Ami nem kamuképezik, az annyit csinál, hogy teszemazt a 24 képkockát megduplázza, triplázza, (600Hz meg tízszerezi) stb. és minden képkocka közé berak egy úgynevezett szemtörlõ fekete képkockát, ami az emberi szembõl, agyból kitörli az elõzõ képkockát. Ettõl lesz láthatóan élesebb, folyamatosabb a kép. Érdekes anomália ez, ha azt vesszük, hogy egy gyári BD film + BD lejátszó + 24p tudósTV kombóval mindez kukázódik, hisz (legalábbis a Sony-nál) úgy kapcsolja ki a 100Hz-emet a TV-n, hogy csuhajja (inaktív menüponttá teszi). Innentõl kezdve érdekes a kérdés, hogy jó-e egyáltalán az LCD.... 😊 Persze hogy az, mivel a legújabb, vagy akár a korábbi képjavítók is képesek voltak már sokmindenre, így sokat javítanak a dolgon. De ez nekem sem tiszta még a fejemben hogy mihogyan...
Tehát összefoglalva:
- a nem kamuképes + Hz-es tv-ket a doplázott, triplázott, stb képkockák miatt és a beszúrt fekete "törlõ" képkockák miatt látod simábbnak, élesebbnek
- a kamuképes +hz-eket meg ugyanezekért, plusz a IB Reduction (sony) éljavítás miatt és a plusszba kiszámolt képkockák miatt.
Röviden ennyi. Mostanában okosítottak ám fel engem is, szal még nem 100%-os a tudásom...... 😄
esetleg részletesebben le tudnád írni, hogy mi történik az 24 egész / 50 félképpel egy lg,sharp,pana 100/200/mégtöbbszáz hz-es tévéjén? én ezeknél a tévéknél is a folyamatosabb mozgást láttam kiemelve, mint elõny... pl LG 200hz TrueMotion ... namost ezt kamuképek nélkül hogy máshogy lehet elérni?
Forza.
Tudd meg valahonnan, hogy hogyan mûködik ez az egész, mik azok a köztes fekete képkockák, mi az, hogy LCD paneltechnológia és az alapvetõen miért nem is olyan jó, csak a 100+ Hz-el, hogy az emberi szem és az LCD technika megjelenített 50Hz-es képe milyen viszonyban van egymással, mi az, hogy a "szembõl ki kell törölni az elõzõ képkockát".
Ezek elég fontos dolgok, nem kell ezt ennyire elbagatelizálni, nagyon is fontos dolog, hamár felelõsséggel ajánlgatunk itt dolgokat a laikus embereknek.......
Cloud: biztosan létezik ultraszar és nem tul jo képsokszorozás. _nekem_ a 24p/50i mindenféle megbecsült köztes állapottól mentesen tetszik és kész. azt szeretem nézni, amit a "másik" oldalon forgattak, nem azt amit a tévém elképzel, h szerintem látnom kellene 😊 egyszerûen természetellenesnek hat - számomra.
Forza.
Forza.
A jelöltjeim:
LG 42LH5000
Samsung 40B650
Azért választottam õket mert rendelkeznek videolejátszási képességekkel. Igazából a samsung felé húzna a szívem csak nem tud DTS-es hangú mkv-t játszani, viszont tud midenféle nyalánkságot ezenkívül pl Internet. Az Lg meg azért tetszik mert vékonyabb és ha jól tudom elboldogul a DTS-el is de internetre nem lehet vele menni.
Légyszi segítsetek hogy szerintetek melyik érné meg jobban és hogy multimédiás szempontból (fõleg filmnézés melyik érné meg jobban). Ja és kb 3 méter távolságból néznék remélem hogy ezek a méretek már megfelelõek ebbõl a távolságból. Köszi a segítséget elõre is
igen, azt hiszem errõl lehet szó 😉
Forza.
néphülyitõ marketing... majd pont az 50félképnek(tv) vagy 24képnek(film) lesz szüksége "varázslatra", ugyanmár. szarból nem lehet várat épiteni.
Forza.
Samu, Sony 100-200Hz-e már ér nagyon is sokat.
Van valakinek tapasztalata az LG SL8000-es tv-rõl? Számít valamit a 200 Hz ?
Elõre is köszi
ez a sorozat lg baba.
Április vége felé szeretnék venni egy LCD tévét, hogy ki tudjam használni teljesen az Xbox360 adottságait.
66, 69 cm körül kéne képátló szerint. Melyik márkákat ajánljátok és hol kapom meg a készülékeket barátibb áron mint pl a Media Markt-ban vagy az Electro World-ben. Úgy hetven, hetvenötezer forintom lenne majd a dologra.
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Én a mezei 3 adót ha tudnám rajta fogni az antennával, az már nekem tuti lenne. RLT Klub-ot akarom befogni amikor az erdõ közepén vagyok a Forma-1 közben. 😊
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
keress csak rá a PS50B550-re, az az aktuális modell - és olcsóbb is 😉
de ha 330k is belefér, akkor miért ezek közt nézegelõdsz?
Forza.
Tudna nekem vki írni egy kép beállítást ehhez az LCD Tv-hez.(kontraszt,fényerõ stb.)
Samsung LE-40B530
Köszi szépen!