LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
csak kiváncsiságból, mi lenne a cél?
nézni a hiradot, miközben látod, h ír-e valaki msn-en?

Forza.

nismoka
Ha HDMI-vel kötöd rá a PC-t akkor tudod használni PAP-üzemmódban.

Hmm lehet mégsem tudja a Samum, most nem sikerült beállítani. 😄

Nekem a Samunál ügye van PIP azon belül meg lehet választani a méretet, melyik sarok, felesbe tegye ki. És a hangot is ki lehet választani hogy melyik legyen. Olyan meg szerintem nincs hogy PIPnél van PaPnál meg nincs.

RATCUSTOM
Sziasztok!
Következõ lenne a problémám: szeretném megoldani, hogy a tv-n egyszerre fusson a pc és maga a tv adás is.
Erre ugye a PiP és PaP funkciók alkalmasak. A PiP-nél általában a nagy képnek van hangja, így a gépet kicsiben kellene futtatnom, amin elolvasni bármit is lehetetlen volna, ráadásul ki is takar egy részt a képbõl, ezért ez nem a legtökéletesebb megoldás.
Így a PaP funkció volna a tökéletes. Sony felé húz a szívem, ezért itt kezdtem el nézelõdni, végül 2-t találtam, ami mindenben megfelelne, a KDL-40EX500 és a 46-os. Már szinte ott tartottam, hogy rendelem is, amikor megláttam azt a Sony oldalán, hogy a kép a képben funkciónál írja a PC-t is (PC bemenet/tévécsatorna és CVBS), addig a kép és képnél csak annyit hogy van. Illetve ha jobban utánaolvasunk az oldalon, akkor ezt találhatjuk: "(PAP) Kettéosztja a képernyõt, és ezzel lehetõvé válik, hogy egy TV-csatorna mellett, azzal egyidejûleg egy AV-forrást is nézzen, például egy DVD- vagy Blu-ray Disc™ lemezt."
Itt PC-t nem említ. Elképzelhetõ, hogy PiP-nél futtatható a gép is, míg PaP-nál nem?
Ha ezt jól értelmezem, akkor pedig az lenne a kérdésem, hogy ez más gyártóknál is így van? Mert azért le lehet beszélni a Sony-ról, ha más gyártó tudja Pap-nál futtatni a gépet.

Tudom elég egy összetett ügy, de nagyon megköszönném ha valaki segítene. 😊

Én kb. 1 éve vettem ALDI egy ilyet:

Túlfeszültség védõ és Zavar szûrõ!
Próbára nem hiszem legfeljebb veszek.Csak az a furcsa hogy ha csak a tv-t nézem akkor nem jelentkezik ez a probléma.
arty
háát, ha valahonnan tudsz próbára szerezni egyet, talán érdemes lenne kipróbálni

Forza.

Már próbáltam,azt is hogy kihúzom az antennakábelt,de semmi változás.Esetleg valami túlfeszültségvédõs elosztó nem segitene ezen?
arty
szar a lakás/ház elektromos hálózata

kábeltévéd van? esetleg egsy galvanikus leválasztót meg lehetne probálni az antenna jelébe beiktatni, mielõtt a tévébe menne!

Forza.

Hali mindenkinek.Olyan problémám volna,hogy vettem egy lcd tv-t.Minden fasza de amikor a pc-rõl nézek rajta filmet és a konyhában(panel)bekapcsol pl. a hûtõ akkor elkezd halványan vibrálni a kép.Ha csak a tv-t nézem akkor ilyen nincs.Ha lenne valakinek valami ötlete,hogy mi lehet ez és válaszolna nagyon megköszönném.
arty
ha az S-es pana is opcio, akkor 50S10! azt már láttam, jó képe van és elég nagy is 😄

(persze, a 46" sem kicsi és a G-s modell nyilván jobb - nem volt eddig szerencsém nomrális körülmények közt észrevenni a különbséget)

Forza.

Sziasztok!

Elkélne egy kis segítség...
Plazmát szeretnék olyan 200-300e Ft között.
Én a 46" körülieket néztem.
A tanácsokra lennék kiváncsi, melyiket érdemes szerintetek választani.
Pana TX46G10E
Pana TX46S10E
SAmsung PS50B560
Vagy valamelyik LG.

Elõre is köszönöm a segítséget.

u.i.: A szívem a Panák felé húzna... :-)
arty
james69holden
LG 37LH3000-es TV-m van, hol találok hozzá legújabb hivatalos firmwaret?
Hivatalos oldalt bogarásztam, de ott nem találtam...

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

cloud.strife
Nem látod a fekete képkockát és nem is vibrál, azaz pont hogy vibrál és ezért látod sokkal élesebbnek, de nem látod, hogy vibrál.... 😄

Ezt a fekete képkockás dolgot az LG 200Hz-es és az Sony Motionflow 100, 200Hz PRO jelölésû tévéi tudják. Ráadásul az új 200Hz Pro, azaz 400Hz PRO meg már nem egy egész fekete képet rak be, hanem soronként tolja majd a feketét ami meg még izgalmasabb (céertésebb...😊
3D-re meg ott lesz a 200Hz Pro (400Hz) és öröm bódottá, jövõhét szerdán élõben is letesztelhetem egy PS3 társaságában... (remélem a GT5-el😊

www.digimomentsvideography.com

arty
a linkelt oldal a kamukockás leirást említi, jólenne hasonló a fekete képkockásról is, mert annál nem értem, hogyhogy nem látok villogást akkor a fekete képkockák miatt? mert oké, átvágják az agyamat, de a feketét egy pillanatra "látnom" kellene (érezni, remegõ kép formájában), nem?

gondolom a teljesen 24p-s lánc esetén sem remeg a képed, azaz a 100hz képesség 24x4 formátumban van kihasználva, és 4 képkocka 1:1 ugyanaz... így lenne logikus

alig várom a 3D-t, akkor lesz az igazi káosz ... 200hzes tv, ami hdmi-n csak 60hz-et fogad, és hiába lenne képes a bluray 3d szabvány szerinti 120hz-re ... 😄

Forza.

Mersant
az, en sem allnek neki...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

mateus33
Vicces lehet ilyennel szórakozni 😄

Mersant
korlatozottan, DTS hangot pl. nem kezelik es valtani sem lehet a hangsavok kozott, tehat ha a DTS az 1., akkor nincs hangod, lehet atkonvertalni, vagy kivenni belole

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Zomil
A médialejátszós samsung-ok mennyire használhatóak? Olvastam, h mkv-t is viszik mostmár, ez mennyire igaz? 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

cloud.strife
Bocsánatot kérek.... 😊

Egyrészt egy teljesen korrektül hozzáállós link:
Nyilván kicsit azért hazabeszélõs, de sztem korrekt összefoglalás

Ami nem kamuképezik, az annyit csinál, hogy teszemazt a 24 képkockát megduplázza, triplázza, (600Hz meg tízszerezi) stb. és minden képkocka közé berak egy úgynevezett szemtörlõ fekete képkockát, ami az emberi szembõl, agyból kitörli az elõzõ képkockát. Ettõl lesz láthatóan élesebb, folyamatosabb a kép. Érdekes anomália ez, ha azt vesszük, hogy egy gyári BD film + BD lejátszó + 24p tudósTV kombóval mindez kukázódik, hisz (legalábbis a Sony-nál) úgy kapcsolja ki a 100Hz-emet a TV-n, hogy csuhajja (inaktív menüponttá teszi). Innentõl kezdve érdekes a kérdés, hogy jó-e egyáltalán az LCD.... 😊 Persze hogy az, mivel a legújabb, vagy akár a korábbi képjavítók is képesek voltak már sokmindenre, így sokat javítanak a dolgon. De ez nekem sem tiszta még a fejemben hogy mihogyan...

Tehát összefoglalva:
- a nem kamuképes + Hz-es tv-ket a doplázott, triplázott, stb képkockák miatt és a beszúrt fekete "törlõ" képkockák miatt látod simábbnak, élesebbnek
- a kamuképes +hz-eket meg ugyanezekért, plusz a IB Reduction (sony) éljavítás miatt és a plusszba kiszámolt képkockák miatt.

Röviden ennyi. Mostanában okosítottak ám fel engem is, szal még nem 100%-os a tudásom...... 😄

arty
köszönöm, h leszálltál a magas lóról és végre elmagyaráztad mire célzol - ebbõl végre tanulhattam/tunk!

esetleg részletesebben le tudnád írni, hogy mi történik az 24 egész / 50 félképpel egy lg,sharp,pana 100/200/mégtöbbszáz hz-es tévéjén? én ezeknél a tévéknél is a folyamatosabb mozgást láttam kiemelve, mint elõny... pl LG 200hz TrueMotion ... namost ezt kamuképek nélkül hogy máshogy lehet elérni?

Forza.

mateus33
Sztem teljesen jó játékra is, a méretrõl meg annyit, h 1 hónap múlva áldani fogjátok az eget h a lehetõ legnagyobbat vettétek 😄

cloud.strife
Nem az a baj, hanem az, hogy az LCD-k 100- akárhány Hz-ét nem is tudod miért használják és hogy mire való. LG, Pana, Sharp pl. semmilyen nemlétezõ képkockát nem számol. Samu, Sony, igen.

Tudd meg valahonnan, hogy hogyan mûködik ez az egész, mik azok a köztes fekete képkockák, mi az, hogy LCD paneltechnológia és az alapvetõen miért nem is olyan jó, csak a 100+ Hz-el, hogy az emberi szem és az LCD technika megjelenített 50Hz-es képe milyen viszonyban van egymással, mi az, hogy a "szembõl ki kell törölni az elõzõ képkockát".
Ezek elég fontos dolgok, nem kell ezt ennyire elbagatelizálni, nagyon is fontos dolog, hamár felelõsséggel ajánlgatunk itt dolgokat a laikus embereknek.......

arty
Grizzly: az LG plazmáról az utolso 1-2 oldalon volt kis info 😉

Cloud: biztosan létezik ultraszar és nem tul jo képsokszorozás. _nekem_ a 24p/50i mindenféle megbecsült köztes állapottól mentesen tetszik és kész. azt szeretem nézni, amit a "másik" oldalon forgattak, nem azt amit a tévém elképzel, h szerintem látnom kellene 😊 egyszerûen természetellenesnek hat - számomra.

Forza.

Na lenne még egy jelöltem ez pedig az LG 50PS3000. Igaz ez nem LCD és nem is tud medialejászást de nagy a mérete és jó értékekkel rendelkezik. Mit szóltok hozzá, nem lenne ez túl nagy ha max 3 méterrõl tudnánk nézni? Nem csak HD anyagot, hanem nyilván SD adást is néznénk rajta ezért félek tulajdonképpen a nagy mérettõl. Ja és idõnként használnám Xbox360-al. Szerintetek egy Plazma is lehet jó játékra? Elõre is köszi a segítséget.
cloud.strife
És azok a beszúrt fekete képek arról mit gondolsz? Tudod azok a törlõk?

Oké de az hogy ha egy tv mindenféle segédeszköz nélköl megbírkozik a video fájlokkal az elég vonzó tud lenni, amúgy erre a DTS hang dologra nincs valami kódolási eljárás amivel lejátszhatóvá lehetne tenni. És szerintetek a Samu vagy az LG lenne a jobb választás?
arty
egy megjelenítõt ne az mkv lejátszási miatt vegyél, mert csalódni fogsz (amikor egy film épp nem indul el...)

Forza.

Ha fontos a DTS, akkor lehet hogy érdemes megvárni a B650 utódját, az LE-40C650-et. Ez már tudja a DTS-t, s pár héten belül kapható. Az amerikai hivatalos Samsungra már felkerült a készülék. link
Hali a közeljövõben szeretnék nagyobb LCD tv-t venni és szeretném kikérni a tanácsotokat hogy melyik legyen inkább.

A jelöltjeim:

LG 42LH5000
Samsung 40B650

Azért választottam õket mert rendelkeznek videolejátszási képességekkel. Igazából a samsung felé húzna a szívem csak nem tud DTS-es hangú mkv-t játszani, viszont tud midenféle nyalánkságot ezenkívül pl Internet. Az Lg meg azért tetszik mert vékonyabb és ha jól tudom elboldogul a DTS-el is de internetre nem lehet vele menni.

Légyszi segítsetek hogy szerintetek melyik érné meg jobban és hogy multimédiás szempontból (fõleg filmnézés melyik érné meg jobban). Ja és kb 3 méter távolságból néznék remélem hogy ezek a méretek már megfelelõek ebbõl a távolságból. Köszi a segítséget elõre is
Egy cikk a témával kapcsolatban: link
arty
vagy lehet h pont ez a gond, hogy ismerem? lehet h engem zavarnak a mesterségesen kiszámolt, nemlétezõ képkockák? az elektronika becslésébõl adódó képi anomáliák?

igen, azt hiszem errõl lehet szó 😉

Forza.

cloud.strife
Ha egy kicsit is ismernéd az LCD-k 50-100-200hz + MotionFlow, Movieplus, stb dolgait, akkor nem beszélnél hülyeségeket. 😊

Gaben78
<#taps>

arty
mert a 60hz villog, ugye? 😉

néphülyitõ marketing... majd pont az 50félképnek(tv) vagy 24képnek(film) lesz szüksége "varázslatra", ugyanmár. szarból nem lehet várat épiteni.

Forza.

cloud.strife
LG 200Hz nem sokat, de számít. Mit ahogy a Pana 600Hz-e sem.
Samu, Sony 100-200Hz-e már ér nagyon is sokat.

Üdv!

Van valakinek tapasztalata az LG SL8000-es tv-rõl? Számít valamit a 200 Hz ?

Elõre is köszi
kisgabo
nekem 22lh2000 van, és az usb portjáról visszakapcsolható a divx lejátszás.... nem csak divx, de full hd is megy neki.

ez a sorozat lg baba.

arty
szerintem 70-75ért nem érdemes lcdtvt venni, mert rossz, régi modelleket kapni ennyiért, amibõl a gyártó kispórol mindent

82ezer
90ezer

mediamartkban és electroworldben nem érdemes tévét venni, általában drágább

Forza.

Kaplan
Sziasztok,

Április vége felé szeretnék venni egy LCD tévét, hogy ki tudjam használni teljesen az Xbox360 adottságait.
66, 69 cm körül kéne képátló szerint. Melyik márkákat ajánljátok és hol kapom meg a készülékeket barátibb áron mint pl a Media Markt-ban vagy az Electro World-ben. Úgy hetven, hetvenötezer forintom lenne majd a dologra.

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Gaben78
1x véletlen kikapcsoltam a képmozgatást, akkor ottmaradt az rlt klub logo pár percig , kb ennyi 😊 a többi csatornának van értelmes emblémája, nekik sikerült 😄

arty
ghosting, beégés?

Forza.

Gaben78
50PS3000 van nekem, 2 hónapja, telj. jó.... mozizni szerintem nyugodt szívvel ajánlom, semmi bajom vele... csak legyen minõségi jel is amit kap, különben kaka lesz a kép, vivel nem kicsi.... a 24p nél még vannak megfejteni való dolgaim ATI-val kapcsolva, de más gáz nincs vele...

DannyL
Muszály, van amibõl én sem engedek! De pssszz! <#vigyor5>

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Mersant
na de Dannyl, ostrom kozben TVzni...?!<#vigyor>

DannyL
Olvasom igen. 😊 Nem nagyon értek hozzá én sem, azért nem írtam.
Én a mezei 3 adót ha tudnám rajta fogni az antennával, az már nekem tuti lenne. RLT Klub-ot akarom befogni amikor az erdõ közepén vagyok a Forma-1 közben. 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

arty
beragadt készlet, tavalyelõtti modell, durván tulárazva

keress csak rá a PS50B550-re, az az aktuális modell - és olcsóbb is 😉

de ha 330k is belefér, akkor miért ezek közt nézegelõdsz?

Forza.

Sziasztok!

Tudna nekem vki írni egy kép beállítást ehhez az LCD Tv-hez.(kontraszt,fényerõ stb.)

Samsung LE-40B530

Köszi szépen!