21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    40CX520? 179e -10%.

Én nem veszek régi modelleket. Én nem.
  • teknősbika
    Köszi! Samu LE40c650 - et néztem, az nem jó igazán? Vagy esetleg 127-es hsd ready plazma?
  • cloud.strife
    KDL-32CX520. Olcsóbb is, méretre elég lehet.
  • teknősbika
    150 ezer körül kellene vennem tv-t, kb 2 méter nézőtáv, konfigról néznék hd filmet plusz kábeltv (digitális). Köszi előre is.
  • cloud.strife
    Te kiscsikó én nem tudom milyen szaki vagy, de abbahagyhatnád már ezt a nagyképű pöcs stílust.

Nem ártana már moderálni ittene....
  • Inquisitor
    A vicc az, hogy nem cska konverter van pont mer SEMMIT sem kell konvertálni, de igen parasztvakításnak ilyen 150-350 dolláros "konverterek" vannak. Érdekes módon visszafelé kábelt ennek töredékéért találtam, pont ezért gondolom, hogy lóf*szt nem kell konvertálni, csak átverik az embereket. Ráadásul ahol HDMI-ből csinál komponens analóg csatlakozást, ahol tényleg konvertálás van, az is fényévekkel olcsóbb??? Vagy ahol analóg hangot csinál a digitálisból az is. Akkor ezt így hogyan?

A Google-t meg ne ajánlgassa nekem senki, pontosan tudom mennyit ér ... ehhh. Egy régi Samu TV és DVB-T közé kéne, mert elég gáz a Scarton át "HD" anyagot nézni ... a készüléken meg nincs(!) HDMI csak DVI. lol.
  • Jakuza001
    Ezekbol adapter ill converter van csak nem ? Azok pedig olyan 150-200 dollar ertek kornyeken, mint ez:

http://www.startech.com/AV/Converters/Video/HDMI-to-DVI-D-with-SPDIF-Audio-Converter~HDMI2DVI
  • Inquisitor
    Tud valaki olyan helyet ahol emberi áron kapok HDMI-DVI/SPdif kábelt?
  • Jakuza001
    Szanalom ez te arulod en hasznalom duma.
    Nekem van osszehasonlitasi alapom, mert minden percben latom az osszes modelt. Te mit latsz ? A 2009-es modelt amit most vettel hasznaltan ?
    Ezen csak nevetni lehet.

Gyarto tablazata ? THX gyarto ugye. Amugy a Samsung adta ki ? :D
    Olvasgass kicsit hatha felvilagosulsz, ami nehez lesz.

Foleg ez a moziban nem is tudom miert hasznalnak nagy vasznat szoveg utan. :D
    Felvilagositalak, mert ott nem 2,5 meterrol nezik a musort es aranyaiban nagyobbak a tavolsagok ? :DDDD

RCA: (31 fokkal szamolva)

Screen Size Recommended Range
    22" 3'0" – 8'4" (0.9 – 2.5 m)
    26" 3'5" – 9'10" (1.0 – 3.0 m)
    32" 4'4" – 12'1" (1.3 – 3.7 m)
    40" 5'4" – 15'1" (1.6 – 4.6 m)
    42" 5'5" – 15'10" (1.7 – 4.8 m)
    52" 6'0" – 17'0" (1.8 – 5.2 m)

Toshiba:

19" 2.5' – 8.0' (0.7 – 2.4 m)
    22" 3.0' – 9.0' (0.9 – 2.7 m)
    26" 3.5' – 10.5' (1.0 – 3.1 m)
    32" 4.0' – 13.0' (1.2 – 4.0 m)
    37" 4.5' – 15.0' (1.3 – 4.6 m)
    40" 5.0' – 16.5' (1.5 – 5.0 m)
    42" 5.5' – 17.5' (1.6 – 5.3 m)
    46" 6.0' – 19.0' (1.8 – 5.8 m)
    52" 6.5' – 21.5' (1.9 – 6.5 m)

Retail recommendations: (32 fokkal szamolva)

BEST BUY Screen Size Recommended Range
    26" 3.3' – 6.5'
    30" 3.8' – 7.6'
    34" 4.3' – 8.5'
    42" 5.3' – 10.5'
    46" 5.8' – 11.5'
    50" 6.3' – 12.5'
    55" 6.8' – 12.8'
    60" 7.5' – 15.0'
    65" 8.1' – 16.3'

CRUTCHFIELD:

26" 3.25' – 5.5' (1.0 m – 1.7 m)
    32" 4.0' – 6.66' (1.2 m – 2.0 m)
    37" 4.63' – 7.71' (1.4 m – 2.4 m)
    40" 5.0' – 8.33' (1.5 m – 2.5 m)
    42" 5.25' – 8.75' (1.6 m – 2.7 m)
    46" 5.75' – 9.5' (1.7 m – 2.9 m)
    50" 6.25' – 10.5' (1.9 m – 3.2 m)
    52" 6.5' – 10.8' (2.0 m – 3.3 m)
    55" 6.9' – 11.5' (2.1 m – 3.5 m)
    58" 7.25' – 12.0' (2.2 m – 3.7 m)
    65" 8.13' – 13.5' (2.5 m – 4.1 m)
    70" 8.75' – 14.75' (2.7 m – 4.5 m)

THX (minimum 40,maximum 28 fokkal szamolva)

35" 3.5' – 5.0' (1.0 – 1.5 m)
    40" 4.0' – 6.0' (1.2 – 1.8 m)
    50" 5' – 7.5' (1.5 – 2.2 m)
    60" 6.0' – 9.0' (1.8 – 2.7 m)
  • arty
    46b550 (visszautasithatatlan ajánlat volt. nemtom leirhatom-e, kitől... :) )
  • arty
    te árulod, én használom. hogy nekem mi a jó, azt én tudom a legjobban.

ha a tévégyártó azt mondja, 50000000:1 a tévéje kontrasztja azt is elhiszed neki? mert a fokokkal pontosan ezt teszed...

maradjunk annyiban, hogy fingod sincs kb semmiről, csak dobálozol egy táblázattal, amiket a "samsung" kiadott és az onnantól a te bibliád. én ellenben TAPASZTALATRÓL beszélek. arról a tapasztalatról amit magamon és az ismerőseimen is megfigyeltem - egyre nagyobb megjelenítőket vásárolnak, ahogy mennek le az árak... mert a nagy kép jobb.

nem is értem a mozikban minek használnak nagy vásznat... biztos ők is konzumidióták :D
  • Jakuza001
    Az meglehet en csak azt kivanom neked, massal sose TVzzel, mint ezzel a monitorral.
    Ez olyan csusztatas volt, mint a imax idealis latoszogenek osszehasonlitasa a HD TVkkel, ahol koztuudomasuan trukkoznek a vaszon gorbuletevel igy becsapva a szemet, hogy beleferjen a nagyobb latoszogbe is, csak hogy nem igy mukodnek a mostani HD TVk es azonos nezoszog hasonlitasnal ugyaezekkel a tavolsagoknal egyszeruen kilogna a TVknel a latoszogbol a kep.
  • mrzed001
    "ami közel 1,5 millió ??? "
    Emlékszem én még olyan időkre, amikor a plazma mellé Buzukit adtak ajándékba :p
  • UUUU
    Ez egy TV ?
  • Jakuza001
    Jolánka, most idelinkeltel egy 43" monitor képét, ami közel 1,5 millió ??? ^^
    Igen, ilyen van minden háztartásban TVnek, lefogadom esetleg mellé egy imax terem is TV helyett.

Ja, szerinted azért kell, nem azért, hogy az ideális nézőszöget biztosítsák mindenhonnan.

Sikerült számolgatnod pitag+sin ? ^^
  • mrzed001
    "Esetleg megfogod hajlitani a HD televiziót ?"
    Éne ??

"építed a lakásod, hogy lejtsen "
    Balázska, ennyire nem lehetsz ostoba. A lejtés azért kell, hogy ne az előtted ülő punk séróját bámuld. Vagy te be is dőlsz a moziban?
  • UUUU
    Még szerencse, hogy tovább hajtogatod az iMaxos elképzeléseidet.
    Esetleg megfogod hajlitani a HD televiziót ?
    Esetleg majd úgy is építed a lakásod, hogy lejtsen és igy ugyanazt a hatást elérd, amivel az iMaxban a valós látószögön túlnyúlik a vászon ?

A maximumot is illő lenne értelmezni, attól lehet kisebb.
    TV és imax ugyanaz ezért tök mindegy ? ^^ Ezen jót mulattam az első két mondat rá is világit erre, miért röhejes.

Körülbelül olyan röhejes, mint az a megjegyzés, hogy nyolcvan-kilencven centiről ideális a közel 50" TV nézése.

Inkább én segítek neked, hogy számolgathass, ha téged az elégit ki, mert a "pitag+sin" csak nálad stimmel.

• neevous
    (Milyen TV-t vettél végül?)
  • neevous
    Én csak konzolozok és filmet nézek a TV-n. Az konzumidiotizmus?
  • mrzed001
    Azért jó, hogy legalább önmagaddal egyetértesz, hisz "Még a THX is 26-36 fokot ad meg az ideálisnak" ... erre nesze, a csatolt képeden a legutolsó sorból is 36 fok a minimum ... tehát az ideális 60-70% felé igencsak 45 fok (felett van jóval).
    Az Arena IMAX szélessége pedig 24 méter, van talán 14 sor, első előtt talán 2-3 méter hely vászonig, szóval számolgathatsz (segítek: tangens, ha esetleg nem menne akkor pitag+sin ...)
    Ennyit a filmnézésről (az meg tök mindegy, hogy mozi vagy TV, UGYANAZ).

Amúgy a különbség amit elfelejtesz, hogy nem CSAK filmet nézünk a TV-n, hanem gépezünk (PC), gépelünk is. Ahhoz meg egy kissé élesebb kép kell, mint a filmhez.
    Azt meg szerintem magadtól is képes vagy belátni, hogy 100 vagy 200 karakter szélességben látod (azonos betű-méret-aránnyal) a forráskódot az k nem mindegy.
  • UUUU
    Feleslegesen számolgatsz.

http://www.thx.com/professional/cinema-certification/thx-certified-cinema-screen-placement/

http://www.soulpeppertheatre.com/10-tv-viewing-distance-and-screen-placement-in-the-home-theater.html

Mondtam, hogy összehasonlithatatlan az IMAX és a HD TV, mert egész más az optimális nézőszög, sőt még egy rendes mozival is hasonlítva az IMAX elég nagy csúsztatás, úgy gondolom.
    A sima mozival sokkal jobban összehasonlitható ilyen szempontból, de még ott sem kapunk teljesen azonos összehasonlítási alapot.
  • mrzed001
    Momentán Arena IMAX-ban ha számításaim helyesek utolsó előtti (előtti) sorban 60,3 fok, de ezen nem fogunk összeveszni (ha gondolod kiszámolom a 2. sorra is, de az durva szám lesz).
    A többit meg mozija válogatja, és természetesen totál más a látószög egy kisvárosi és egy nagy pesti mozi esetén.
  • UUUU
    A mozikban az utolsó sorokbol körülbelül 10 fokos az ideális látószög, sose volt 45 fokos.
    Még a THX is 26-36 fokot ad meg az ideálisnak a televiziózáshoz, aki köztudomásúan a legnagyobb értékekkel operál.
    A 60-70 fok az Imaxban pedig jó lesz 55-60 fokosnak, viszont ezt ne hasonlitsuk a HD televiziózáshoz, mert nem egy kategória és teljesen másak az ideális feltételek.
  • mrzed001
    47-es és 90-100 centi.
    Böngésző fullscreen, sőt fullscreen szoktam könyvet olvasni is rajta.
    Mondjuk akkor hátradőlök, legyen 120 centi.
    Amúgy voltál már moziban ebben az évezredben? Kevés helyen van 25 fok alatti látószög (még az utolsó sorból is, általánosabb a 45).
    Az IMAX-ban pedig 70-60 fokos a látószög. Sokan ezért is szédülnek és nem a 3D élménytől.

Mindezek (és a colok) felett én már várom a nem síkképernyős, hanem íves tévék elterjedését (mert csak így lehet meg az a 120 fok), és akkor végre tényleg olyan szimulátor progik jöhetnek (meg fps-ek) amiben úgy látsz, mint valósan, és nem 20-50 fokban.
  • Jakuza001
    Ne oszd mar a nem letezo eszt, arrol hogy nekem mirol van fogalmam es mit lattam. Gondolom nem te vagy TV szerelo hanem en, es nem te dolgozol TV szakuzletben, hanem en. Szerintem a hulyeseget se akard megmagyarazni, hogy 80cmrol kell nezni egy 46"-s TV, mert rajtad fog kacagni a fel vilag.

A mesedelutant meg tartsd meg az olyan ovisoknak amilyen te vagy errol a temarol, mert ugy tunik fingod nincs az egeszrol.

Ez a mintha ott lennek szoveg is teljesen jo korrekt, megkozelites es magyarazat szerintem menj kozelebb akkor meg jobb lesz neked es akkor mar nem mitha ott lennel, hanem talan meg a szereplo boreben is erezheted magad.

A latasrol meg ne akarj kiseloadast tartani a googlebol, mert mindenki tudja mi a periferikus latas es azt is mi a periferikus latoszog.
    De azt is, aki kicsit is ert hozza, hogy 30-40 fok koruli ertekeket vesznek figyelembe maguk a gyartok is az optimalis nezesi tavolsaghoz.

Szoval jobb ha nem ragozod a tudatlan "felejtsd el a 30 fokos baromsagot" szoveggel.

"Manufacturers' recommendations

Range recommendations from manufacturers are the most modest of the groupings. For the minimum (or nearest) viewing distance, they recommend a view angle of approximately 31 degrees; and for the maximum, a view angle as low as 10 degrees. A 10 degree view angle is approximately the angle that NTSC television was typically viewed from.

• arty
    gondolom te ezekszerint nem nézel 46"-ot 80centiről, ugye?
    ezesetben ne oszd az észt olyanról, amiről fogalmad sincs!

kis mesedélután, hogy ugy kábé el tudd képzelni:
    - nem olvasok a bal also saroktol a jobb also sarokig, a böngészőm a képernyő közepén van, ablakban, így tökéletesen belátom amit írok/olvasok
    - ezen a megjelenítőmön elsősorban játszok: és KURVA JÓ, hogy a kép szinte befedi a teljes látóteremet. egy FPS-ben mintha ottlennél, egy autósban a sebességérzet hatalmas feeling. guglizz rá a perifériás látásra - már kértelek korábban is, de látom te a kis képernyőd is szelektíven látod :/

idéznék egy cikkből:
    "Az ember mindössze 1 fokos szögben lát élesen, de ennél sokkal nagyobbnak tűnik az éleslátás területe, mert a szemünk gyorsan mozog."

"Perifériás látás - Ahogy kifelé haladunk a retina középpontjától, úgy változik a látás minősége és jellege. Csökken a szín és részletlátó képesség, ugyanis egyre ritkábbak a színérzékeny csapok, viszont egyre fokozottabb a mozgásérzékelés, mivel a retina perifériáján kétszáznál is több pálcika kapcsolódik egyetlen idegrosthoz. A perifériás látószög kb. 90 fok mindkét oldalra."

Próbáld ezt a két infót feldolgozni és elfelejteni a 30fokos baromságodat.

Anno 14"-en kezdtem, volt 17-19-26-32-46" és igazából egy 55"+ is jöhetne, ha meg tudnám fizetni.
    (Tudod, 180fok...)
  • Jakuza001
    Nem, nem rajtam van szemellenzo, hanem a te fejeden abroncs, nem szorit kicsit ?
    80 cmrol 46". Engedd meg hadd gratulaljak, neked ehhez a remek teljesitmenyhez.
    Es meg ilyenek beszelnek arrol, hogy ez nem konzumidiotizmus es belefer a szem latasi tartomanyaba, a TV teljes szelessege. LOL
    Azert csak halkan megjegyzem, errol a tavolsagrol elkezdesz olvasni a kepernyo bal-also szelen es meg azt sem tudod mi van a TV kozepen. DE neked tuti menne fele annyrol is, nem csak dupla annyirol mondjuk 60"-n.
  • arty
    rajtad szemellenző van, mint a lovakon, hogy nem látsz "oldalra" ?

(80 centiről nézek 46"-t, ez a "monitorom" és látom - vszeg az 50" is menne, duplaennyiről)
  • Jakuza001
    Latom megint megy a felrebeszeles. Lattad mire reagaltam ?
    Az 50" TV nezesere 1.5 meterrol.

"Te tenyleg elhiszed, hogy a 30-32 fokos latoszogbe belefer 1.5 meterrol egy 50 colos TV teljes szelessegenek a tartomanya ?"Aki ezt elhiszi az igenis egy konzumidiota, akire ralehet eroszakolni egy olyan TV-t aminek a kepernyojenek szeleit nem is latja rendesen, csak homalyos szinhalmazt."

Tudod volt egy ilyen mondat elotte, segitek igy hatha feltunik neked szelekcio nelkul.

• arty
    (aki pedig az átlagos 3-4 méterről nem látja az 50" plazma széleit, az gyorsan induljon a szemészetre!)
  • arty
    tuloztam! de nehogymár te mondd meg, mekkora távolságra mekkora tévé a jó és mettől már csak konzumidiotizmus ...

ha valakinek belefér a 60" plazma, az vegyen 60" plazmát (ha nem akar vetíteni). nem lesz tőle konzumidióta, viszont közelebb kerül az imax élményhez, mint mondjuk más, aki csak 32"-t vesz/vehet.

emlékeztetőül, innen indultunk:
    "Aki ezt elhiszi az igenis egy konzumidiota, akire ralehet eroszakolni egy olyan TV-t aminek a kepernyojenek szeleit nem is latja rendesen, csak homalyos szinhalmazt."
    ugy néz ki a periférikus látásról nem hallottál... nem gond, most utánaguglizhatsz!
  • Jakuza001
    Ismet a felrebeszeles. :D
    Szeretnem ha belinkelned, hogy hol ajanlgattam 20"-s TV-t a konyhaba, mert en csak erre emlekszem : "Minnel nagyobbat ? Dehogy, esszeruen kivalasztva a legmegfelelobbet."

60" plasma, minek ? Magyarorszagon az emberek nagy hanyada 70m3 alatti lakasban lakik, nekik aztan fontos az 55-60" TV.
    Lehet am kapni 1,5 millios TV-t is, de felesleges. Teljesen elegseges egy 42-46" kornyeki TV az esetek tobbsegeben a magyar viszonyokhoz es a minosegi TVzeshez, sot nem egy helyen meg sok is.
    Es ekkor meg nem is beszeltem a minosegtelen honi "HD TV" adassugarzasrol.
  • arty
    jó, akkor ajánlgass húszcolos konyhatévét nappaliba, mert ami nagyobb az konzumidiotizmus...
  • Jakuza001
    Szep tereles, de ha jol emlekszem a mondatodra nem TVzesedrol volt szo, hanem a mozielmeny szobaba varazsolasarol.

Csak hogy teged idezzelek:

"nem konzumidiotizmus a mozit minél inkább hazavarázsolni"

Valaszom pedig meg mindig ugyanaz, dehogy nem az, konzumidiotizmus.
  • arty
    3X színkerékkel ez nagyon messze lehet a "jobb 1080p vetitő" fogalmától ...

és még1x: nem mindenki tudja megoldani otthon a vetítést. egy tévéhez viszont jóval többeknek van egy szabad faldarabkája... :)
  • arty
    nem rólam volt szó - én pont vetítek :)

más viszont nem biztos, hogy bevállalja ezen megjelenítés hátulütőit, kényelmetlenségeit. neki a minél nagyobb tévé a megoldás... nyilván amig nem lehet kapni 140"-eseket, a 60-50-stb méretekkel kell beérni.

mamár egy 46" lcd vagy egy 50" plazma megfizethető, alig drágábbak 40-42" társaiknál!
  • Jakuza001
    Tessek: Ez pl vagy 100 ezerrel olcsobb mint az a TV, amit linkeltel.
    http://www.projectorcentral.com/vivitek_h1081_home_theater_projector_review.htm
  • neevous
    Dobsz egy linket?
  • Jakuza001
    Jah es azt elfelejtettem kozolni, hogy valoban nem annyiba kerul, mert olcsobb. :D
  • Jakuza001
    LOL. Szerintem probald ertelmezni az elhangzottakat es a szarkazmust a leirtakbol.

Senki nem akar vetiteni, csak az aki kifogasokat gyart a mozit a szobaba varazsolni szoveggel. Erre volt a valasz, hogy ilyen erovel, az aki a konzomidiotizmussal gondolkodik, vehet akar projectort is, ha mar mozielmenyrol halandzsazik, hiszen az tobbe kerul es nagyobb. :DDD
    Szoval ne csak olvass, hanem probalj szoveget is ertelmezni.