LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Elvileg a Pc-t is egyszer jól beállítod aztán akár egy évig is elfut, kinek hogy... persze kivéve amikor nem 😉. Ugyanígy a HTPC is .
De mindig akadhatnak komplikácók, amikor bele kell nyúlnunk a dologba 😊 Igazából az a legjobb, ha normálisan megcsinálom a gépen, majd azt a verziót próbálom meg lejátszani. Ugye a drágább tvken van olyan lehetõsége, hogy hozzákötöd közvetlenül a hordozható vinyódat, és onnan kitudod választani, hogy mit játszon le. Nah ott szoktak gondok lenni, mert a tv-k beépített része nagyon gagyi szokott lenni. Akkor már jobb, amit mondtam az a media center.
arty
elvileg egyszer kell megcsinálni... 😊

Forza.

De az nem igazán elegáns. Jó ott van a HTPC, de annak is az lenne a lényege, hogy van hozzá egy távirányító, és csak berakod a filmet és megy. Nem arra, hogy szöszmötölj azzal, hogy egyáltalán elinduljon a film.
arty
Egyetlen médialejátszó sem játszik le "mindent", különösen igaz ez az MKV fájlokra, azon belül is az összevissza kodolt h.264 tömöritésû videotartalomra. Az egyetlen megoldás egy jól beállított (mert bizony macera az van vele, nem csak bekapcs és megy!) pc.

Forza.

Már PS2-n is tudsz filmet nézni meg mindenféle videókat, kiterjesztéseket😉 Sõt egy szimpla DvD lejátszón is mennek a vidik, szomorú hogy egy ilyen TV esetében nem voltak képesek ezt megoldani.
Másrészt meg, ahogy arty mondja, ha a gépen megy a dolog, akkor a TV a hunyó egyértelmûen, szerintem az FW frissítés sem fog segíteni, de nem akarok senkit elkeseríteni.
Egészen olcsón vannak már ilyen WiFi-s média centerek. Szerintem érdemes lenne egy olyanra beruháznod, és akkor akár még külsõ vinyóra se lenne szükséged. A gép vinyójáról játszanád le az mkv-kat. Vagy vegyél egy PS3-t az már Blueray-t is lejátszik, és még játszani is tudsz vele a nagy LCD-n 😊
arty
számítógépen gondolom mennek szépen az MKV-k, így a tévé a "hibás", hogy az összevissza kodolt h264-eket nem viszi. egy FW frissítést - ha van - megpróbálhatsz feltenni a tévére, de sok reményt nem fûznék hozzá 😊

htpc kell, az való mkv-k lejátszására.

Forza.

Segítség kérés.

Mivel nagyon nem értek hozzá!
Van egy LG lh9000 full led-s tv-m.
Külsõ usb-rõl csatlakoztatok hozzá merevlemezt. (külön tápegységest, nem olyan kicsit, amit mostanában lehet kapni, hanem olyat amiben cserélhetem a ”vinyót”😉 720 és 1080p mkv-filokat néznék rajta, de egyszerûen teljesen szétesik a kép, kockásodik és talán még az elõzõ jelenet is fenn marad a képernyõn. Kb. 2 hete vettem. 2010.02. havi gyártmány.
A merevlemez igaz nem mai, de semmi gondom nem volt eddig vele.

Próbáltam visszaolvasni a fórumon, de nem láttam hasonló problémát!
Neogan
Köszi 😉

One man\'s hero, is another man\'s demon...

stonesour
kössz szépen, kipróbálom ezeket. <#eljen>

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

arty
- legujabb mpchc feltesz LINK
- cat10.4 felrak, majd driverben (catalyst) VSYNC ALWAYS ON
- mpchcben probálgasd a rendererek közül a vmr9-et, ha win7-ed van EVR Custom presenter-t - a DXVA csak ezekkel megy ugye
- mpchcben van mindenféle vsync állitási lehetõség, ha minden kötél szakad azzal is érdemes eljátszadozni

Forza.

stonesour
Hali!

Ati Radeon HD 3850 512mb-os kártyám van. DXVA-val (Media Player Classic HomeCinema) megy a full hd mkv video szaggatásmentesen. De ha gyorsan mozog a kép, ilyen vízszintes csíkok jelennek meg a képen. (mintha szétcsúszna a kép). Ennek mi lehet az oka? Kérlek segítsetek. De más videoknál is megfigyelhetõ ez.

Samsung tv-vel van összekötve a gép, hdmi csatlakozóval, melynek egyik végén van egy átalakító, hogy bemenjen a videokártya helyére.

E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.

(Ja ezt azért tudom, mert nekem 32LG5000-em van és kinyomoztam, hogy így lehet kiszedni belõle hangot erõsítõre pl.!)
32LG2000 LCD TV-n van 2 Scart, az egyikbe bedugsz 1 ilyesmit:

Hang kimenetre dugsz 1 ilyesmit:

Ebbe már bedughatsz fejhallgatót, pl. ha olyan fejhallgatód van amin van hangerõ szabályzó akkor ..., így nem túl hangos, inkább halk lehet.
De ha szerzel számítógépes 2.0-ás kis hangfalat amin van fejhallgató kimenet akkor ....
Neogan
Nem feltétlenül, mivel sokszor nézek este filmet, de így nem zavarnám a családot vele 😊

arty
akkor viszont a füles lesz felesleges 😄

Forza.

Neogan
Ez nekem is eszembe jutott, csak sajnos nincs erõsítõm 😊
Úgy látszik kénytelen leszek venni egyet.

Ha van házimozi erõsítõd, akkor optikai kábellel összekötöd a tv-vel, a fejhallgatót pedig bedugod az erõsítõbe.
Neogan
Üdv!
Fejhallgató ügyben lenne egy kérdésem:
Van nekem egy 32LG2000 típusú TV-m, amihez szeretnék fejhallgatót használni. Sajnos azonban a TV-n csak optikai audiokimenet van.

Hogyan tudnám megoldani a fejhallgató használatát?

Némiképp egyszerûbb megoldása lenne a dolognak: menne a szekrény a levesbe 😊
Csak vicc vala, ez õrzi még a régi audiokazijaimat, szépen toronyban két dvd és alul egy Pana vhs, felettük a kazi, tv, polc dvd-kkel, középen erõsítõ, legfelül szekrény a pulóvereknek 😊 Szóval 32" és továbbra sem tudom, mit tegyek. Meglepném magam a 34. szülinapomra 😊

Tatyla
harmadik hete nyüstölöm az LG 42SL8500-at és meg vagyok vele elégedve ennél szerintem tökéletes a fekete szín,4gigás pendrive-ot még felismeri a 8gigásat nem viszont a külsõ hdd-t azt szereti...

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

arty
2 méterre esetleg okés a 32", nameg mivel nem fér be a 37" ez nem is igazi kérdés, ugye? 😉

szerintem látatlanban nem fogsz tudni dönteni, de mivel mindkét tv elég felsõkategoria, így nagyon mellé egyikkel sem tudsz nyúlni

Forza.

„mivel jobb ez mint az LG 42 lh 4000-es”

Az LG-k visszatérõ problémája a gyengébb fekete a konkurenciához képest. A lent linkelt teszt szerint ez a 42LH4000-re is igaz. Ráadásul a HD képminõsége se olyan tû éles és részletes, mint a konkurenciának a teszt szerint. Míg tavaly az adott kategórián belül a Samsung B650 volt a legjobb készülék abban az árszegmensben.

LH4000 teszt: link
shaddam
Sziasztok!Kinéztem magamnak egy Samsung LE40B530-as lcd tv-t.Nagyrészt(80%) PS3-as játékra, a maradékban pedig Blu-ray filmeket néznék rajta(szintén PS3).Olvastam a samsung ps3 problémáról,és érdekelne fennáll-e ennél a típusnál.Állítólag minõségibb hdmi kábel megoldja a gondot.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

arty: Két méter a táv, egy lakótelepi panel 9 m2-es szobája az enyém, a készülék szekrényben lesz ráadásul, 85cm széles a szekrény belül, felfelé egyelõre 45, de azt tudom még emelni, csak akkor a dvd-imet nem tudom, hogy hova fogom tenni 😊
Szóval két méter szerintem még ok a 32-es tv-hez. Szerinted kevés? 37-es nem férne be...

hdmi: nézegettem a Samsungot is, de nekem ez a széles, csillogó káva annyira nem jön be, viszont a tulajdonságai alapján mindenképpen figyelemreméltó. Ennyibõl viszont meglenne a LED-es Sharp. Átkozottul nehéz dönteni....

arty
az MKV lejátszás semmiképpen ne legyen szempont, mindig lesz pár fájl, ami nem megy majd, végül - ahogy írtad is - késõbb megoldod valahogy, htpc-vel, mittomén...

ha pedig "kanapétávról" (3-4 méter) nézed, a 32" irtó kicsi. a méretre is kellene áldozni abból a 200-ból... minõségi forrásból (hd mkv) nincs drámai különbség az egyszerûbb és a komolyabb modellek közt

Forza.

http://www.argep.hu/main.asp?suche=LG+42+lh+4000-&x=44&y=6
mivel jobb ez mint az LG 42 lh 4000-es
Ha fontos a képminõség, az mkv lejátszása, a dts hang, akkor szerintem Samsung LE-32C650.

A készülék: link
Árak: link
Lehet, hogy igazad van. Most lenne 200e körül, de nem feltétlenül akarom elverni 😊
A Sharp Aquos sorozatát nagyon dícsérik, de ha igazán lejjebb mennék, a Samsung 650-ese is állítólag jó választás. Nekem az MKV lejátszás lenne egy igazán fontos paraméter, htpc-ben még nem gondolkodtam, bár lehet az is egy késõbbi alternatíva... Szóval képminõségre gondolom a Sharp, de szolgáltatásokra mindenképpen a Philips. Vagy nem 😊

arty
180+ ezerért 32" szvsz bûn (én is elkövettem)

ha monitornak veszed és kell a minõség talán oké, de "tévének" ekkorkát?! kanapéról a minõségi elõnye simán elvész a bélyegméret miatt.

szerintem 😊

Forza.

Sziasztok! Egy Philips 32PFL5405H és egy Sharp LC-32LE705E tv közül melyiket választanátok? Tudom, van 40e Ft difi, de mégis? A Philipset láttam magam is (legalábbis a 8404-et), ami nagyon tetszett, ez az új pedig 2ms-es és lejátszik mkv fájlokat, ami nem hátrány. A Sharp viszont vadiúj modellnek tûnik, sehol (egy review és youtube-os video kivételével) sem találok róla szinte semmit. Viszont a led háttér igazán vonzó. Szóval, úgy hasraütésre vagy jobban belegondolva 😊 melyik lenne a választottatok?

Mondom és írom: az LG-k digitális kábelen (de legalábbis Digikábelen) 700 Mhz felett túlérzékenyek, és emiatt szívnak az azt használók, míg a többinél (a vele azonos tunert használó Philipseken kívül) ez a probléma nem jelentkezik.
Na végre. Vége a büntinek!!
LG 42 lh 3000-m van .A dvb-t és C,szerintem 80% minöségü .Nagyrészt függ attol hogy a studioban és kültéren milyen kamerát használnak.Az álltaluk felvett adás minösége változo.
A HD minöséget szerintem soha nem fogja elérni.

Félek hogy kezdünk átesni a ló túloldalára.

Egy ugyan az a csatorna mindeggyik tv-én szar vagy jo.
Lehet az akár hány HZ-es vagy márka, ugyis a szolgáltatótól függ minden.
Én nem bántam meg a vásárlást.
Az mkv nagyon szép stb.........
arty
engem is 😊 (meg minden más "képjavító" marketingszemét is)

Forza.

A 100Hz is egy olyan dolog amit minden gyártó máshogy értelmezi, és mindenki máshogy szereti.

Engem nagyon idegesít, legalábbis amiket eddig láttam. 😄

Lényeg hogy akkor keresnem kell egy minimum 40 de inkább 42 colos nem LG nem philips 100hz-et tudó készüléket.
Nem tudom pontosan, hogy a beépített vevõ e a rossz. Csak pl Tnél a nem set top boxos digitális kábel-es tv lenne pl és ez csúnya az ilyen tv-ken állítólag, és nekem sajnos csak ez van. (DVB-c 700mhz) vagy nem értek a lovakhoz?
Én hintettem el egy másik topikban, hogy DVB-C vétel esetén a 700 Mhz feletti sávokban nagyon érzékeny, illetve rosszul kezeli a digitális adást.
arty
úgyérted a beépitett vevõ által prezentált földfelszini digit adások randák rajta?

Forza.

Lelkem mélyén én is úgy érzem. Az lg amit ajánlottál jónak tûnik csak azt hallottam hogy hírhedten csúnya a képe a stb nélküli digi adásoknál. Kompormisszumot kellene kötnöm...
4 méterrõl valóban kicsi lenne már a 40es.

arty
nyilván tulzok, de 4 méterrõl a 40" - szvsz!! - egyszerûen kicsi lenne markoh3k-nak 😊

a 47" már kezd emberes méret lenni ... egyelõre efelett az LCD elkezd megfizethetetlen lenni, a plazma meg nem mindenkinek jó

Forza.

Köszönöm RT!!! Igen egérmozi, ez van. 😊 Ha jól gondolom akkor a 250pengõs 102 samsung led-en is ugyanolyan (ótvar)lesz a képe a dolgok 70%-ának amit a tv-vel jelenítek meg (tv adás, divix, wii) de cserébe az kisebb egy 15cm-el ami azért bazisok. És ahogy nézem lh5000-ben van beépített egérmozi is.
100cm, 2-2,5 méterrõl. Itt már bizony a minõség dönt. 😄

arty
abba a 47LH5000 is belefér, ami pont annyiba fáj és nagy és - szerintem - jó képe van jó anyaggal

digitévével, divx-el mindegyik borzalom lesz, minél nagyobb annál jobban - ezeket a tévéket nem rosszminõségû SD tartalomra találták ki 😊 állj át blurayre, 720/1080 mkvra, az majdnem olyan szép lesz mint a demovideok 😉

Forza.

arty
fullhd egérmozi rulz? 😄

Forza.

Ár 250max, nézési ahogy írtam 4méter. Csak az a bajom hogy a demo videó az minden tv-n szép (najó, nem mindenen de az alapján nem merek dönteni mert eléggé marketing demók mennek egyes tv-ken kiemelve az elõnyöket és elrejtve a hátrányokat)
Én sem osztom, a kép minõsége a lényeg. 😄