LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sb1
Akkor már inkább ezt nézegetném a helyedben...nagyjából mindenben jobb, és alig egy 10-esel drágább...

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

Valaki tud véleményt alkotni errõl a típusról?
Panasonic VIERA TX-L32C10P

Ezt néztem volna ki magamnak és nézelõdnék kinek mi a véleménye, de eddig semmit nem találtam.
Ha tányéros a digid, úgy nincs jelentõsége az mpeg4-nek, az digi kábeléhez (DVB-C) és a földfelszíni digitális mûsorhoz kell, a tányéros diginél monitorként mûködik analógon.

Azaz a kép minõsége a nagyobb méret miatt még rosszabb is lesz.

Ha viszont digikábeles, vagy mindigtv-re teszed, úgy a kép érezhetõen jobb lesz még az ilyen kicsi tv-n is, csak közelrõl kell nézni! (Digikábel esetén viszont felejtsd el a Philipset, mert annak a digitális tunere 700 Mhz felett állítólag nem az igazi.)
Sziasztok!

Most szeretnék venni lcd tvt és ki is néztem egyet!Megszeretném kérdezni h mi a véleményetek róla?Ez a Sony KDL-40HX700 lenne!Vagy esetleg más irányba nézelödjek?
Valakinek van tapasztalata EZZEL a típussal?

Ahogy olvastam elég korrekt.

Valamint egy kérdés: jelenleg egy sima sz*r 51-es crt-m van, digitv-s cucc jön bele normál koaxiális kábelen. Namost ha lecserélem erre (vagy bármilyen mpeg4 tuneres) lcd-re, akkor a képminõség milyen irányban változik, mire számíthatok?

arty
egen, csak oda is kell a pécé, ha mindent le szeretnél játszani :/

Forza.

cloud.strife
Sokaknak jól mûxik még a PS3 (ami ugye BD lejátszó is) plusz a PC-n a PS3 Media Server progi. Na az is visz mindent, mint a piros ász... 😄 (nem neked magyarázom, hanem a többieknek)

www.digimomentsvideography.com

arty
annyit vszeg a tévék is érnek, amennyit egy pendrive-os dvdlejátszó 😊

Forza.

CaptainJack
A mplayer része engem se érdekel egy tv-n, nem hiszem, hogy belefognak tenni egy plusz 30 ezres cuccot csak úgy jófejségbõl. Én is pendrive-ról tolok mindent, eddig még semmilyen problémám se volt vele.

joki5
Jajj engem nem érdekelne az,hogy nem valami jó az mplayere...ez tv nem lejátszó. Amúgy a legjobb kombó a pendrive-os dvd lejátszó és meg is van oldva. Innentõl kezdve lényegtelen,milyen formátum,milyen kódolás.
Bár én is nagyobb esélynek tartom az 5ös lottót megnyerni,mint hogy vegyek egy ilyet <#szomoru1>
De nem árt elõre tájékozódni 😄

CaptainJack
Szerintem jó kis Tv, fõleg ilyen árban. A multimédiás képessége érdekes, lehet, hogy nem minden filmet visz pöpecül, de jobb mintha nem is támogatná 😊 próbálj meg részletre szerezni egyet vagy lottó ötös, nyereményjáték 😄 Ezeken mindegyiken olyan könnyû nyerni, biztos összejön <#fogmosas>

joki5
Na a családba bekerült egy ilyen szépség:
Samsung LE32B450
Sajnos nem hozzánk hanem testvéremékhez. Nézegettem, próbálgattam és tetszetõs készüléknek tûnik nagyon. Elgondolkodtatott,hogy valami hasonlót most már nekem is be kéne szereznem...de az igazság az,hogy nagyon ki van számolva a mani. Valamit okosan kell megoldanom.
Amúgy vélemények errõl a masináról?

arty
Csanadu:

a gyenge forint miatt egy htpc manapság 60-70 ezer körül hozható ki - de akkor a ház inkább funkcionális lesz, mint szép. (kimondottan htpc házzal mondjuk olyan 100 ezer) - és akkor ez a gép visz mindent, a bluray-t kivéve (az még +20-30k)

de a meglévõ pc/laptop szintén ráköthetõ egy tévére, ezesetben egy kábel árán lehet videózni az új tévén... az annyira már nem drága, ugye? 😉

MKV muxolgatáshoz, hang ujrakodoláshoz az emberek kis része ért. Ráadásul, amikor mondjuk az esti filmnézéskor derül ki, hogy az adott MKV szaggat, kockásodik, zöld takonyként folyik szét a képernyõn, az milyen ? Mert a célhardvereknél (tv, egyéb médialejátszo) ez gyakran megesik a sokféle letöltött tartalom miatt, amik össze vissza vannak esetenként kodolva. Ne bagatelizáld el, hogy ez nem óriási macera! PC lejátszás ellenben - ha a pc be van állítva - két katt és megy a film.

---

nem vagyok nyakig tele zsével és valóban a legtöbbeknek van egy határ, mennyit akarnak/tudnak tévére költeni

mivel bántom meg az embereket???
ha leírom a puszta tényeket, hogy a tévé médialejátszási képességeire HIBA építeni?
az jobb, hogy abban a hitben élnek, hogy megveszik, rádugják a "filmet" és megy, miközben ez sok esetben valóban így lesz, de bõven lesz csalódás is?

ha én leirom, hogy pécérõl kényelmesebb/kompatibilisebb filmet nézni, az miért probléma? a választás szabadsága továbbra is a kérdezõn múlik ... ettõl még veheti a csilivili médialejátszós tévét 😊 de talán nem lesznek tulzott elvárásai, talán elgondolkozik a lehetõségein - nem ez lenne a topik lényege? a tájékoztatás?

irjuk mindenkinek azt, hogy igen, vedd meg nyugodtan a kicsi tévét, vedd meg a medialejátszóst? aztán pár hét-hónap mulva már sajnálja, hogy nem vett eggyel nagyobbat pár ezressel többért? mert sokszor nincs nagy difi! sokszor még a keretbe is belefér, csak esetleg nem tud róla!

irjuk(írjam?), hogy kurvajó a médialejátszó a tévékben? és ha jön pár nap mulva hogy "az mitõl van hogy nem megy az X Y film", akkor mit mondjak neki? hogy "bocs, hazudtam, csak nem akartalak megbántani" ???

komolyan nem értem, miért írtad, amit írtál 😊

Forza.

arty
Az írt távolságokról (sok sok méter) nincs elõnye a fullhd-nek 32" tv-n, konzolhoz szintén nincs (sõt! én az xboxomat visszatettem a hdready samsungomra, mert jobban néz ki rajta a játék, mint a fullhdn - ott ülök elõtte, kvázi monitorként használom a tv-t).

LG 32LH3000, Samsung 32B450 - ezek 85-95 ezerért megkaphatóak, a képük szerintem elég hasonló, abszolut nézhetõ. Én szinte mindíg ezeket ajánlom, nehéz mellényúlni velük - sajnos Sharp "szakértõk" ritkán járnak erre, ott is szoktak jó modellek jó áron lenne idõnként. Sony dettó. Én viszont ezeket egyáltalán nem ismerem, így ajánlani sem tudom.

Forza.

RT!!

mennyiböl jönne ki egy HTPC?

Érdekes dolgokat irogatsz!!

Tény és való hogy nem mindent játszik le Pl: az lg lh 3000-es.-
Nem játsza le a blue ray-t,meg a DTS-t.
De lejátsza az mkv-t a TS-t és a mp4-et a vob-ot!! ez itt a lényeg!!
Azt meg hogy szerkeszteni kell!Érdekes .
Vagy esetleg át kell tenni másik hdd-re?
Ezeket a dolgokat ugyan ugy meg csinálta annak idején az ember ! a dvd-vel az avi-val.feliratot égetett rá.Magyar hangsávval muxolta.

Felhivnám szives figyelmedet a tényre.
Ezeket a dolgokat a mai napig csinálják az emberek.
--------------------------------

A másik dolog .

lehet hogy te nyakig telle vagy zsével .De ahogy én észre veszem senkinek nincs pénze.
Sokan honapokig gyüjtögetnek a leendö csodára.
És te ezeket az embereket bántod meg .

Amiben pedig teljesen biztos vagyok!! Hogy neked hót fogalmad sincs semmiröl.

2 méteren nem jön ki a FullHD elõnye. De ha már itt tartunk a mostani konzolok csak 720pben mennek szerintem.

Szóval neked nem kell FullHD. 😄

valóban😄
passz...filmet olyan 5-6 méterrõl...ps3at olyan 2-3 centirõl😄 najó azért nem...de ahhoz azért közelebb ülök..legyen 2 méter😄
"milyen messzirõl?"

Erre nem válaszoltál még mindig. 😄

helyhiány miatt csak 82cmesben gondolkozhatok...és olyan 80 max 90-95 ezret szánnék rá.
de lényegében nem is az lenne a kérdésem, hogy mien típust ajánlotok (bár azt is szívesen fogadom😊) hanem inkább az érdekelne, hogy 82 cmnél van-e komolyabb különbség egy full hd és egy hd-ready között?
arty
mekkora? milyen messzirõl?
mennyit tudsz rászánni?

Forza.

sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek megéri-e 82cmes átmérõjû tv-bõl full hd-sat venni..vagy elég csak a hd ready mivel sztem ekkora méretben nem lehet nagy különbség (vagy tévedek?) és azért egy 720p-s mégiscsak jó 25-30 ezerrel olcsóbb.
playstation 3-hoz és hd filmekhez lenne használva + mezei kábel tv van otthon..szal az gondolom még vmivel csúnyább is lenne az 1080p-sen a nagyobb felbontás miatt.
Krisztiam
én ezekre gondoltam:

SONY KDL-40X3000
vagy
Samsung UE40B6000VWXXH

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Krisztiam
sziasztok!
most akarok majd lcd tv-t venni a közeljövõbe
samsung-ra vagy sony-ra gondoltam! tudnátok segíteni benne?
vagy led-es lcd tv-t érdemes venni?
melyiknek hosszabb az élettartama?
köszi a segítséget

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Srácok köszi mindenkinek a segítséget! Megnéztem ma MM-ban a TV-t és nagyon tetszett a képe, az LG-ket is figyeltem és úgy vettem észre mintha a Samsungon feketébb lett volna a fekete. Szerintem maradok ennél. Médialejátszós dologban igazatok van, de a méret az marad 32" se kisebb, se nagyobb. Úgy olvastam 32"-nél nem érdemes full HD-t venni ezért is választottam ezt. A pendriveos másolgatás nem gond, mivel külsõ vinyóra töltök, szóval csak átdugnám és kész. Ha csak az avit lejátsza a médiaplayer már jó, persze igyekszem majd átállni 720p-re!
Köszi még egyszer mindenkinek aki segített!!!
arty
340-es samuk = 450-es samu

Forza.

arty
LG 37LH3000 ?
- fullhd, 37", nem rosszabb mint a 340-es samuk.

2 méterõl minõségi filmekhez nem árt. oké, a divx randa lesz rajta, de az 32"-n sem szép 😊

azt nemtom h a medialejátszási képességei megvannak-e, ami a 42LH3000-re tuti igaz (hekkeléssel divx, mkv, stb) - de erre felesleges épiteni, mindig lesznek filmek amihez a laptopod kell majd -> igy viszont kár ezzel szorakozni, macera másolgatni pendrájvra állandoan. szerintem.

Forza.

joki5
Hát kinek mi😊 Ha valaki játszani szeret akkor az miatt vesz ilyen nagy tévét ha megteheti ha valaki filmezik akkor azért😊 relatív. Én játék miatt venném, szerintem annál élvezhetõbb minél nagyobb képernyõn látod a "valóságot" a konzolnál😊

Samsungok nagyon jók!
Én viszont nagyobb butaságnak tartom, hogy egy konzol miatt vegyen ekkora tvt...
Egy jó film miatt HD-ben, vagy FullHD-ben viszont már mindenképp érdemes sztem. Igazából 2-2,5 méterrõl már teljesen mindegy, mert nem látod a 2 között a különbséget!
Megtörhetetlen
A Sony-nak és a Pana-nak is vannak elég jó típusai, de ha csak sportot meg discovery-t nézel akkor én nem vennék miatta ekkora TV-t... Elég butaságnak tartom, nem lenne kihasználva pedig nem olcsó mulatság, akkor van értelme ha pl. játszanál is rajta valami konzollal.

fry day fry day sálálálláláá

Hello
Köszi a segítséget mindkettõtöknek!
Nos az van, hogy elõször a plafon 100e volt aztán kitoltam 120ra -ösztöndíjból és diákmelóból tuti nem tudok még egy ennyit összegyûjteni.
A 32 inch a szobám méretébõl jön (meg az árból), kb 2-2,5 méterrõl tudok TV-zni.
Valójában nem TV-zek kb semmit, csak sportot meg discoveryt nézek viszont rengeteg avi-t töltök le! Ezért gondoltam hogy jó lenne a beépített médialejátszó. Néhány filmet pedig 720p-be néznék, remélhetõleg azt is vinné a TV médiaplayere, így nem a laptopról kéne lejátszanom.
Amúgy gyártók közül melyiket ajánlanátok? A Samsungon kívül még a Sharp tetszik, de azokat kicsit drágállom!
Megtörhetetlen
A beépítettek általában buták és nem is nagyon update-elhetõk, aki normális élményre vágyik egy ilyen kaliberû tévén, az ne sajnáljon költeni vagy összerakni egy HTPC-t sem!

joki5
Mer mi baj van vele?

arty
okos LENNE, ha 100% megbízhatóan mûködne

Forza.

joki5
Médialejátszó a tv-ben?Huu de le vagyok maradva😊 Elõször csodálkoztam hogy minek médialejátszó a tv-be ha ott a dvd vagy a blueray... de okos dolog nagyon

arty
egyébként meg: mire használnád, milyen messzirõl néznéd?

Forza.

arty
"annyi hogy a beépített médialejátszó az mennyire birkózik meg az mkv fájlokkal?"

van amit lejátszik, van amit nem - kb ennyire. olvass vissza, tévébe épített médialejátszó kb a semmiresejó kategória.

Forza.

Szia!Töltsd le innen az "USER MANUALT"---http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/lcd-tv/LE32C450E1WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support
A 40-es oldalrol van magyarul.(PDF)
---------------------------------------------------

Az alternativval kapcsolatban csak annyit.Mivel pippes a tv szerintem kicsi a 32 "-os.

A 40"os / Samsung LE40 C550/ 110 000 ft-al drágább!
Ekkora árkülönbözet melett én biztos kilöném ezt a tipust.

Az mkv lejátszással nem lehet gond ,ha csak az nem hogy 1.5 méterröl élvezhetö.

én a helyedben gyüjtenék még egy kis pénzet azt ........ nagyobbat vennék.
De ez persze szubjektiv vélemény!!!
Hello!

Tudnátok errõl a TV-rõl véleményt mondani? Van esetleg valakinek személyes tapasztalata vele? A szolgáltatásaival kapcsolatban képben vagyok, esetleg még annyi hogy a beépített médialejátszó az mennyire birkózik meg az mkv fájlokkal? Ha tudtok alternatívát szívesen fogadom!
Elõre is köszönöm a segítséget!
Jaja, szerintem is vidd szervízbe. Egy ilyen nem kis pénz, és valóban megszokták mondani ilyenkor, hogy mi a baja...
Vidd szervizbe és mond meg a szervizesnek, hogy addig teszteljék, amíg nem jelentkezik a probléma, mert biztos h valami nincs rendben!! 😊
Amúgy lehet hogy beviszed és egybõl tudni fogják, hogy mi a gond.
Megtörhetetlen
Mindenképp vidd el szervizbe, mert idõvel garantáltan csak rosszabb lesz magától nem fog megjavulni, meg a szervizesek is azért vannak, hogy az ilyen hibákat kijavítsák, ha nem sikerül onnantól már az õ hibájuk legalább 😉

Félre értettél.Teljesen másrol beszéltem.
arty
vidd el szervízbe

pana plazmákról évekkel ezelõtt olvastam hasonló hibajelenségrõl

Forza.

Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írom-e le a problémámat.
Van egy 42"-os Samsung Plazma Tv-m (PS42A410C) és hozzá HDMI kábellel csatlakoztatott Samsung házimozim.
A problémám a következõ:
Idõnként, nem folyamatosan zavaróan rossz a kép. Pl.: A tiszta fekete háttéren zöldes pontok jelennek meg, nem mindig ugyanazon a helyen. Színes kép esetén pedig leggyakrabban lilás-rózsaszínes foltok, ahogy viszont változik a kép, ezen zavaró pontok is változnak vele. Olyan, mintha valami zavarná a jelet, de a kábelTv antennáját kihúzva is ez történik...
Probléma, hogy nem folyamatos ez a jelenség és szervízbe így netzes elvinnem...

Válaszotok és segítségetek elõre is köszönöm!
arty
250 ezret nem a médialejátszási képességek miatt adtál ki rá! folyamatosan errõl pampogunk, arra nem lehet építeni. aki ide jár, az ezzel tisztában kell legyen!

nekem a htpc-m elment 2 évet, XBMC van/volt rajta - szvsz a legeslegjobb frontend videózni, zenére, képekre 😊

Forza.

elmesélhetnéd nekünk hogy te mivel és min játszod le a filmeket!!!??

szerinted egy 250000 ft-os tv után kinek van kedve ujjabb holmikra!

A kérdés a kockásodásrol szolt!
1 évet bármelyik kibír, ha meg csak médiacenternek van még 5 évet is. Jah hogy érteni kéne a géphez is, az már mindjárt más. 😄

nálam is vannak néha ilyen gondok.
Nekem is ilyesmi dolgaim vannak mint ahogy leirtad.
Vannak olyan tapasztalatok hogy a magas bitráta okozza a kockásodást.
Én nekem más is elöjött.Amikor visszaraktam a vinyot a tartoba elkezdett melegedni! Csuszott a hang meg jött a kockásodás.de soha nem egyfoma helyen hanem mindig máshol.
Szerintem adj jobb hütést a vinyoháznak, És vegyél egy ujj vinyot!!
Ha nincs net, akkor eléldegél pár évig egy PC. Egyébként egy szimpla macbook-hoz jár távirányító és alapból rajta van a front row. Ehhez már nem kell csak egy normális tv és mehet a móka. Na jó blu-ray lejátszója nincs, de mkv-kkel lazán megbírkózik. Mondjuk ha jól tudom már nem adnak hozzá távirányítót, de venni még lehet 😊
röfinaator
Hát azt megnézném, hogy 1 évig elfut... Nekem nem ez a személyes tapasztalatom, de mind1. Foscsi az egész!

Néha van úgy, hogy sehogy!