21171
LCD - Plazma
-
#14080 Sony 40" EX500. Én még himi-humi webshopban látok, a garancia viszont valszeg bolti. -
#14079 "Oke akkor te vagy az etalon az osszehasonlitasi alappal, mert te monitornak is hasznalod a TV-t es a haverjaidnal latsz par masik fajta TV-t, plusz neha nyomogatod a gombbjait a mediamarkban oket. :D"
hogy jön ide állandoan ez a másfajta tévé téma?! a másfajta 46"-os tévé más méretű??
én annyit mondtam: nagyobb = jobb. te meg jössz a "lofaszt se tudsz a középkategoriás tévéddel, aki nagy tévét akar az konzumidiota" dumával állandoan :) pár késbe itt a feltételezéseiddel beleszaladtál már, szvsz ne erőltesd... -
#14078 Na akkor ezt elemezzük ki:
Az idézet:
"aki napi 10 oraban havi szinten tobb szaz tipussal talalkozik"
Hol találkozol te napi szinten havi több száz típussal te szerencsétlen?
Minden márka új tipusokat hoz ki havonta?
CX520 ügyben meg ne kamuzzál, mondjad az észérveket.
Szakember, az baxmeg, hát hógyne....... LOL -
darkmore #14077 Sziasztok,
most vettem egy PS3-at és szeretnék hozzá egy jó kis TV-t venni.
Kb. 40-42 col-osat és olan 150e-160e körül, tudnátok valami megfelelőt ajánlani.
Megbízhatóbb márkáért adnék akár 10-15e is többet, mert nagyon nem szeretem, ah egy ilyen árkategóriájú termékkel gondok vannak.
Azt tudom, hogy a válaszidő lehetőleg 2-4 ms legyen, de mást nem tudom mit kell figyelni. Sajnos nem ismerem a márkák közti eltéréseket sem...
Előre is kösz! -
#14076 "azért azt megnézné, hogy milyen szakboltban van többszáz tévé"
Szerintem meg kellene tanulni olvasni, vagy felfogni a mondatok ertelmet. :D
(Egyszerre van tobb szaz TV a mondat szerint vagy honapok alatt ?
Vajon mit jelenthet a havi szinten ?)
De azert ez jo szoveg, kb olyan mint a kozepkategorias "meg elmegy" CX520-at megemliteni, mint nagyon jo TV. -
#14075 Nekem meg mind közül a legnagyobb a tapasztalatom, úgy 2-3 havonta cserélem itthon a tévéket és egy 102-est nézek 2,8-ról.
Böböbőőőőő......
(azért azt megnézné, hogy milyen szakboltban van többszáz tévé és azt hogy lehet tesztelni, netán 6-8 millából megoldották a HDMI osztást? véleményem szerint ahol annyi tévé van az nem szakbolt és nem szoktak szekemberek se dolgozni ott) -
#14074 Én több százezerre emlékszem trinitron vonalon, szal te valamit nagyokn keversz... :)
Akkoriban (jókóreimódra) az LG bohóckodott valami Trinitron utánzat névvel, Flatron vagy mi volt?! (már akkor is parélkodtak...:)
Kábel ügyben nemtom a megoldást. -
#14073 Nem 80 centiről ?
-
#14072 Van összehasonlítási alapom, nem kevesebb, mint neked és 50"-es V20-at nézek 2,5 méterről, problem?t -
#14071 Oke akkor te vagy az etalon az osszehasonlitasi alappal, mert te monitornak is hasznalod a TV-t es a haverjaidnal latsz par masik fajta TV-t, plusz neha nyomogatod a gombbjait a mediamarkban oket. :D
Valoszinuleg hozzad, hogy is erhetne fel barki olyan, aki napi 10 oraban havi szinten tobb szaz tipussal talalkozik es allandoan a szeme elott van rengeted kulonbozo tipusu model es nem csak forumokra jar elolvasni par vasarlot, aki beleszerelmesedik a TVjebe es szemellenzot visel sokszor, mert a sajatjat elfogultan meri fel es osszehasonlitasi alapja sincs. -
#14070 "Nem magadfajtakna kell TV-t ajalgatni valoszinuleg, akinek van otthon egy mid range 3 eves TVje otthon, es par orat nezi otthon naponta ezt a TV-t. Ezen ismet jot rohogtunk."
szóval a saját kitalációidon röhögsz?! mert arról, hogyan is használom a tévémet, nyilván nincs fogalmad :)
napi elég sok órát ülök a tévém előtt, mivel sokszor ezen netezek, ezen játszok pécén, konzolon, néha meló is megy rajta. sajna nem 3 órákat megy, amikor megy :)
"Gondolom volt elotte egy CRT TV, amivel osszetudtad hasonlitani, meg van par ismerosod ahol lattal par TV-t a nappaliukban par percig. Bravo ilyen alapokkal mar nagy tudassal rendelkezhetsz."
Jah, volt egy jó 100hz-es, 72centis panaám. Aztán egy 26"-os S81-es samsungom, egy 32" R82-es samsungom, egy 32"-es A656os samsungom és most ez... láttam elég LG-t és sonyt is ismerősöknél és mivel a téma is érdekel, így a "médiamárktban" is szivesen nézegetem, nyomkodom őket. És fórumokra is járok (máshova mondjuk már szinte alig) - ide is már akkor aktivan kommenteltem (pl a tévévásárlásomról _tapasztalatot_!), amikor te még a pécéjátékos topikodban égetted magad :D
Ha tényleg tévéeladó vagy, biztosan több készüléket láttál mint én, de hogy ebből jobban meg tudod-e ítélni mekkora tévével lesz valaki boldog, azt erősen kétlem :) -
Inquisitor #14069 Jó, én nem vagyok szakértő, de anno "grafikus" monitorba a Sony tett Trinitront (érthető okokból), meg rémlik egy egy olcsó Philips és LG modell. Fentartom, hogy ilyen túl mély szinek voltak rajta és túl kék volt, mint ha rosszul lett volna beállítva a szinhőmérséklet. Aztán lehet, hogy kalibráció csodát tett velük, ennyire nem ástam be magamat. De akkor egy ilyen kb. 80K volt, míg a diamontronosból még az alja Iiyama is a duplája.
Nem akartam trollkodni, se hülyeségeket terjeszteni.
Ellenben ha már itt vagy, te nem tudsz kábel ügyileg segíteni szakmai tanáccsal? -
Borg #14068 Nálunk diamondtronosak voltak még 10-11 éve CADKEY-hez. -
#14067 Én eddig kétféle monitort láttam (annó) grafikai stúdiókba, 80% Trinitron-t, meg Eizo-kat. :)
Nemt udom milyen paneleket használnak. -
Borg #14066 A szemed szögfelbontása nem akkora, hogy 3 méterről meg tudj különböztetni ekkora pixelekeket egymástól. -
teknősbika #14065 Több helyen olvastam hogy kb 3 méterről nem látszik hogy fullhd vagy csak ready a felbontás. Ezért pl egy 127-es hd ready 3 méterről ugyanolyannak látszik mint egy fullhd. Azt nem értem hogy ez hogyan lehetséges, ha a readyn kevesebb és nagyobb méretü pixelek vannak. -
Inquisitor #14064 Lehet rosszul emlékszem, de normális grafikus monitorokban Trinitron helyett nem a Hitachi Diamontront használták? A noname Belineától, Iiyaman keresztül az EIZO és NEC monitorokig? -
#14063 jaja olvastam sony mindig közelebb állt a szívemhez tehát az lesz köszi -
#14062 Szerintem vedd meg, többiek szerint ne. Én kb. 4 bejegyzéssel lejjeb leírtam a véleményem pont erről a modellről. -
#14061 Ajjaj.... akkor az a sok fotós és grafikus is mind vak volt? :)
Ezekszerint a fél világ vak...... mindig van lejjebb...... :/ -
#14060 üdv urak, a közeljövőben lehet tv vásárlásra adom a fejem a SONY KDL-40CX520 at néztem, 180k a plafon, a kérdés hogy jót szemeltem e ki vagy létezik jobb ennyi pénzért -
Inquisitor #14059 A nagy 100Hz, plazma vs LCD és a többi vitában ismét megkérdezném, esküszöm nem fludolás okán, hogy hol lehet kapni online vagy offline olcsóért HDMI/DVI-SPdif kábelt? -
Inquisitor #14058 Miért, annak idején milyen sokan rákattantak monitor szinten a Sony Trinitron képcsövekre, meg talán még TV esetén is, pedig annál természetellenesebb színt nem sok minden tudott. Aztán vették a népek mint cukrot. Most már az ilyen túlspilázott színekhez ez sem kell, némelyik csatorna olyan szinten felnyomja a színeket (RTL, AXN és tsa.), hogy a szemem folyik. :D -
#14057 Ja igen. Télleg. Most már hiszek nektek. Ha már ketten mondjátok ki hogy jobb akkor elhiszem.
Azért írjatok már valami tesztfélét, pro-kontra, én megtettem. -
#14056 Na nálam itt a vége a beszélgetésnek...... :) -
#14055 Ez igy van, kenterbe veri a c650 a CX520-t. -
#14054 Rohogtesd magad tovabb a most vasarolt 50Hz-es 2009-es TVddel es az olyan agyatlan kitalacioaddal, mint :
"te pedig olyasmit árulsz, amit sose próbáltál?! zseniális... ezért hajtom el az aladókat a retekbe, ha "segíteni" akarnak, sajnos legtöbb ennyire hozzáértő, mint te és csak a szart tukmálják a szerencsétlen, laikus vevőre :("
Nem magadfajtakna kell TV-t ajalgatni valoszinuleg, akinek van otthon egy mid range 3 eves TVje otthon, es par orat nezi otthon naponta ezt a TV-t. Ezen ismet jot rohogtunk.
Gondolom volt elotte egy CRT TV, amivel osszetudtad hasonlitani, meg van par ismerosod ahol lattal par TV-t a nappaliukban par percig. Bravo ilyen alapokkal mar nagy tudassal rendelkezhetsz. -
#14053 Melyik panellel probaltad? Van pva meg mva paneles is. Mi csak pvat kaptunk de tudok szurke importos boltrol itt aki az mvat arulta. -
#14052 Nem jövök a fallal.
Vak se vagy valószínűleg.
Sokaknak a led szines képe is tetszik és inkább azt választanák a tökéletes színhelyes tévé helyett.
Nekem a C6-os széria pocsék 100hz-et (hibás számolt képkockák), gyenge fekete részleteket, nagyon púderes bőrszínt, neonos alapszíneket mutatott eddig a tesztjeim során.
Ellenben vakítóan erős a fénye, jó a fehérje (jobb a CX520-nál, fényerőre meg pláne).
Utóbb felsorolt előnyök viszont egyáltalán nem zavarnak. A htrányok annál inkább.
De aztért szép ez a világ mert annyira különbözőek vagyunk... :) -
#14051 Nem. Az S is megéri a pluszt, de ettől független 50-es C3-ast vennék 3méterre. -
Borg #14050 Szerintem ha nem veszel minimum G szériát, akkor a fullhd-t is felesleges hajszolni. -
#14049 Főleg képminőségben. De mondjuk itt nem is az rtl klubot mutogatjuk a vevőknek összehasonlításul.
Ja és kérlek ne gyere a tv fallal... Nálunk kb 40 tv van a falon körbe az emeleten. Vak azért nem vagyok. -
teknősbika #14048 Nem értek hozzá de gyors mozgásoknál úgy hallottam az 50hz-eseknél utánhúzás tapasztalható. Azt is hallottam hogy 3 méterről már nem látni a különbséget a fullhd és a hdready között és hogy a plazma jobban megéri. Esetleg ez? Panasonic TX-P42S30E. Tudom hogy a képminőség a jobb elektronika függvénye is. -
#14047 Hát persze. Főleg képminőségben..... -
#14046 Már bocs de a C650 ezerfelé veri mindenben a cx520at... -
#14045 ha gépről nézel tévét, a 100hz lényegtelen (egyébként is), hiszen 100hz jelet a tévé nem fogad, ergo csak fel lesz konvertálva a géped 60hz jele, ami eleve egy felkonvertált 24fps filmet "ront" csak tovább...
(ha mindenképp a tévé által kiszámolt és eredendően nem létező képkockák sokaságára vágyszt, természetesen vehetsz bármilyen vakító hz adatokkal kampányoló tévét!) -
#14044 "Nekem van osszehasonlitasi alapom, mert minden percben latom az osszes modelt. Te mit latsz ?"
még1x leirom a varázsszót: használom :)
te pedig olyasmit árulsz, amit sose próbáltál?! zseniális... ezért hajtom el az aladókat a retekbe, ha "segíteni" akarnak, sajnos legtöbb ennyire hozzáértő, mint te és csak a szart tukmálják a szerencsétlen, laikus vevőre :(
" A 2009-es modelt amit most vettel hasznaltan ? Ezen csak nevetni lehet."
ne tudd meg, szégyellem is magam, hogy 2 éves tévét nézek :DDD lealáztál keményen, ég a pofám :D
"Foleg ez a moziban nem is tudom miert hasznalnak nagy vasznat szoveg utan. :D
Felvilagositalak, mert ott nem 2,5 meterrol nezik a musort es aranyaiban nagyobbak a tavolsagok ? :DDDD"
arányok mondanak valamit?
feladat:
pesti imax = 1180", nézed 50 méterről
otthon = 40", nézed 3 méterről
a kétszer nagyobb képátló = négyszer nagyobb képet jelent
példámban a képátló 30x nagy akobb, ergo a kép 900xkora lesz - miközben a nézési távolság csak mondjuk 20x-ra nőtt. feltűnik az aránytalanság?
érted már miért vágyik mindenki, aki teheti otthon is nagy képátlóra? teljesen mindegy, hogy az 50" is nudli, a lényeg, hogy közelebb van az arány a mozihoz.
akik szimeznek és cockpitet épitenek, miért nem picsa kis monitorokon játszanak, hanem nagyobb tévéken? a kiképző szimulátorokban miért gigászi képernyő előtt gyakorolnak a pilóták? (súgok: nagyobb kép, jobb "ottvagyok" érzet)
egyszer majd mindenképp próbáld is ki azt, ami ellen dumálsz, te konzumidióták megmentője... -
Borg #14043 Ha a 127-es hd ready plazmát nem zártad ki semmilyen szempontból, akkor az a legjobb megoldás.
Nekem fullhd-s G20 van, de feleslgesnek tartom az 1080p-t így is. Kár, hogy G20-ból nincs hdready, netes ökörségek nélkül, akkor azt vettem volna valami jó nagy méretben :) -
#14042 Vagy 600 Hz mindjárt..... :)
Figyi, vehetsz szar képű 100Hz-es tévét, vehetsz jó képű 50Hz-est, de Vehetsz jó képű 1-200Hz-est is, csak az nem fér bele a 150e-be.
Jó képű tévét akarsz 40CX-et veszel. Ennyi. :)
-
teknősbika #14041 Nem láttam élőben. 100HZ (valódi) azért kellene nem?