21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Ajj, szép kis bélyegképek lettek, de még így is látszik.
  • cloud.strife
    Ha a baloldali nem kék, akkor aszem tényleg kitanulom azt a hentes szakmát.
  • cloud.strife
    Csak vakoknak:

Hirtelen ennyire értem rá.

Eddig aszem nem én beszéltem a levegőbe.

Az eddigi stílust meg jó lesz ha befejezitek, nehogy véletlen tarkóncsapjam valamelyikőtöket gyerekek..... Suttyaságnak is van határa, nem a pusztába vagyok.....
  • patiang
    Én spec nem gondolnám, mert nagyon sokan használják a fülest erősítő bemenetére kötve. Persze a legtutibb az lenne, ha ki tudnád hagyni az előerősítőt, hiszen a füles erősített jelet produkál.
  • patiang
    NEM!!
    Veszekedni faszább.
  • UUUU
    Ahogy én is leirtam, sokszor láttam EX710t és én nem találkoztam egyszer sem kék fényes bevilágítással.
    A régi szériáknak voltak ilyen problémái, még valamikor 2009ben talán.
  • arty
    pedig rengeteg ledes tévének k hideg, kékes a képe...

(bár nemtom el lehet-e ezt hinni egy középkategoriás modell tulajdonosának :D )
  • UUUU
    Nem rossz a SPVA paneles EX710. Alkalmam volt látni nagyon sokszor. Esetleg azért nem tetszik a képe a gyereknek, mert kifogott egy AUO panelest, mert több fajta panellel gyártották, ha jól emlékszem Samsung vagy Sharp panellel is többségében, mint ahogy nagyon sok tipusnál, külső beszállítókat alkalmaznak a nagy gyártók.
    A képeket én is várom, mert én sem fedeztem fel a két típus képminőségében lényegesen nagy eltéréseket,de már csak kiváncsiságból is megnézném őket, bár úgy tünik nem nagyon kapkodja el a belinkelésüket, valami oknál fogva.
  • Jakuza001
    Szerintem menj szakkepzesre, ne a hentes vegzettsegeddel akarj TV-t arulni. Aztan meg le mered azok utan irni, miutan leirtam a kulonbsegeket, hogy nincs 3D, nincs Wifi es nem 200Hz motionflows a ket TV kozott a kulonbseg, ugyanazt ? :D

Kekes arnyalatu a LED ? :DDDD Uristen milyen szakember mar, ismetelget es kitalaciokat gyart. :D

Na most akkor mit ernek Jolanka ezen mondataid, mint : "neked azért jó vagy nem jó egy tévé mer 3D, vagy LED, vagy Wifi-s, vagy netes, vagy hogyvanez? Nem a képminőség az első?"

Es akkor felsorolod hogy nincs Skype ? :DDDDD
    Ugyanolyan a kepe nagyokos a ket TVnek egy deka kulonbseg nincs a ketto kozott langesz, semmilyen kek arnyalati elteres nincs a ketto kozott.

Ha pedig ott nezed , akkor fotozd le azonos beallitasok mellett es linkeld ide a kepeiket, aztan egybol kiderul egy deka kulonbseg nincs a ketto kozott, ha csak nem elallitod oket direkt vagy ha elkalibralod.

Varjuk a kepeket.
  • Okisz
    Erre még kapnék választ? :]]]
    Már kezdtem megörülni, hogy ennyi HSZ érkezett reggel óta, aztán kapcsoltam :D
  • cloud.strife
    Aszem nem is nekem kéne itt segítenem döcögős karriered de azért lásd kivel van dolgod:
    710 BE3, 720 X-Reality
    710 100Hz, 720 200Hz XR
    710 régebbi kékes árnyalatú led, 720 normál árnyalatú LED (nem kék legalábbis)
    710 nem 3D, nem net, nem skype, nem HDD felvevős.......

710, mellette a 720. EX520, EX710 egy kékárnyalatú, életlen szar a 720-asokhoz képest. Itt nézem most is. Gyere ide és nézd meg. Itt legalább látsz is nem csak nézel kifelé okosan a buksiból.

Na most már télleg befejeztem. Trollokkal nem érdemes vitázni.
  • shaba23 #14109
    Köszi a válaszokat, visszaolvasni nem volt kedvem, mert ameddig néztem csak egymást szidtátok :P
    Amit nem írtam: nem kell 3D, moziban sem szeretem. A TV-n netezős dolgot nem próbáltam, nem is igazán érdekel, azért van PC 24"-os monitorral, hogy azt bámuljam, ha böngészek. A TV az TV nézésre és ahogy írtam HD/RIP filmek nézésére lenne használva. Nem érdekel a faszbúk, a youtube, nem akarok twitterezni sem. Max alkalmanként valami konzol lesz ráakasztva.
    Annyit kell tudnia, hogy a fent említett filmeket a lehető legszebb képpel jelenítse meg.

köszi:)
  • Jakuza001
    Micsoda ervek. Egy szagember ervei. Szagember, nezd mar meg mi a kulonbseg a 710 es 720 kozott. :D Semmi, a mar leirtaktol eltekintve. :D
  • cloud.strife
    Fingosdincs. Látszik. Ilyet kimondani, hogy a 710 ugyanaz mint a 720 és hogy a képe is ulyanolyan csak azt bizonyítja hogy életedbe nem is teszteted nézted egymás mellett ezeket a tévéket.

Ennyit rólad. Én befejeztem.
  • cloud.strife
    CX520. CX, CX, CX. Olvasni tudsz? Nem EX520, te ember. Bazdmeg hihetetlen.
  • Jakuza001
    Meg valami:

"shaba23: Sony-ba 40EX520-at és 40EX710-et messziről elkerülni."

Mintha ezt te irtad volna, es ezek utan lemered ezt irni, hogy ? :

"CX520-at te szidtad te nagyonokos."

Ez remek, mikozben azt se tudja, hogy mi kulonbseg van a EX710 es EX720as model kozott minosegben. Ezen jot rohogtem.

• Jakuza001
    Ugy latom szagertelmed elek retek, lama TV szagerto.

A 710 rossz ellenben a 720 200x jobb TV ? :DDD
    Semmivel nem rosszabb a kepminosege a 710-nek mint a 720-nak, mivel szinte teljesen megegyezik a ket model nagyokos par apro elteressel.
    Itt latszik amikor kerdeznek toled valamit ugatod egybol a holdat.

Es nem, nem csak azert jo egy TV milyen hatterszolgaltatasai vannak, nemm ezert lett a kerdes felteve, hanem a megemlitett TV-knel ennyi a kulonbseg + a motionflow nagyokos.

• cloud.strife
    Nemrég direkt egymás mellé raktuk fejmagasságba szépen sorba az összes 40"-os Sony-t. Egy maradék EX710-et, CX520-at, EX720, NX720, HX720.
    Űberbrutál a HX720.
  • neevous
    Egy LCD-hez képest a 0.054 cd/m2 tényleg nem tűnik rossznak.
  • cloud.strife
    Sima HX720-nak is olyan feketje van és egy se foltos, hogy az összes samu tévé sirvafakad mellette...... :)
  • cloud.strife
    Jaja, 6, azaz 6db Samu 7000-es szériát adtunk el, ebből 5 volt durván foltos. De ha levette a vevő a fekete korrekciót, akkor nem volt annyira feltűnő, ezt ajánlották a szervizbe nekik. LOL-e?
    Ja és az első 3 éves hibaarány statisztikák is megérkeztek...... Hagyjuk ezt már.
  • cloud.strife
    CX520-at te szidtad te nagyonokos. Kezdesz arra a bizonyos farkát kergető kutyára hasonlítani. Beleszaladsz már télleg minden hülyeségbe, de te tudod.
    Én vártam volna tőled, mint napi 10 órás szakembertől értelmes tévéteszt írásokat (csak 2-3 mondatban, mint én is tettem), de hát látom ez nem jön össze.
    40EX710-nek meg semmi baja csak szar a képe. De ez se érdekel téged mint szakembert, mert ezekszerint te is az a fajta szaki vagy aki csak a funkciókat ismeri (vagy csak bemagolta a katalógusból, netről).
    Neked azért jó vagy nem jó egy tévé mer 3D, vagy LED, vagy Wifi-s, vagy netes, vagy hogyvanez? Nem a képminőség az első?
    Ember, belém ne akarj kötni nem fog menni.
  • Jakuza001
    Persze, persze. :D
    Foleg azok utan, hogy CX520rol nem reg meg aradoztal, de most mar el kell kerulni. :DDDDD

Meseld mar akkor e miert is rossz a 710 arra, amire neki kellene ? Mert nem 3D vagy mert kulso Wifi kell hozza ?
  • Okisz
    Még annyit kérdeznék, hogy addig is, amíg nem veszem meg a médiát, abból ugye nem lehet probléma, hogy fülesen keresztül vezetem ki a hangot a hangszettre? Csak annyi, hogy feljebb kell tekernem a hangot, de problémát nem okoz, hogy nem füles van bedugva a kimenetbe, hanem aktív hangfalszett? köszi :]
  • Okisz
    Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
    Akkor nincs más választásom, kell vennem egy USB-s Médialejátszót, aztán azon keresztül lejátszani a filmeket és kivezetni a hangot..
    Faszentosak ezek a gyártók, nem elég, hogy 100ezreket ott hagyunk nekik a TV-jükért, még ilyenekkel is szopatnak.
  • Bucser
    Ja előre szólok, hogy bele ne fuss de a szomszédban a HX923-ból 4-ből 4 ment vissza jobb vagy bal oldali light bleed miatt...
  • cloud.strife
    Fail. (fingod sincs?)
    40EX710-et ajánlani nagy szakértelemre vall (mint a 40CX520-at szidni)

shaba23: Sony-ba 40EX520-at és 40EX710-et messziről elkerülni. 40EX720 az 100x, 200x jobb tévé. 210-ért max áfamókerolós, sajátgaros cégnél veszed meg. Jó az 250e-nek. (aug31-ig -10% a Centerekben, plusz 2db szemüveg, nincs most jobb ajánlat a piacon szvsz)
  • cloud.strife
    Csak a karate... :)
    De azér ha lejjebb olvasol akkor volt már válasz ilyen kérdésekre (is).
    De azért segítek, ne keljen már legörgetned 2-3 oldalt.... 40CX520 szerintem. :)
  • kifli
    sharpnál is ugyanez a helyzet, most maileztem pont múlthéten az ügyfélszolgálatukkal, hogy legyen hangom optikai kimenetről :/

Elég érdekesen van ez így megoldva...
  • patiang
    Én is ezzel szenvedtem. Végül megkaptam a gyártótól (LG) a választ: USB kapcsolat esetén mindennemű hangkimenet zárolva. Füles kivétel, de az nem line.
    De a többi gyártó is ugyanezt a gyakorlatot követi.
  • Jakuza001
    Ha nagy makod van, akkor meg kapsz valahol tavalyi Samsung modelek kozul a 6-os vagy a feletti szeriabol ebben az arfekvesben.

130-140 korul van peldaul a LE40C650, de mivel abszolut kedvenc kategoria, nagy valoszinuseggel mar nem fogsz kapni.

Esetleg probalkozhatsz ugyanigy a tavalyi LG 42LD750 -al ez is 130k korul van, ha meg kaphato, vagy 170 korul a LG 47LD750.

A koztes arresben amire te gondolsz (170k) az idei modeleknel lukas a kinalat, valamivel dragabban lehet kapni jobb modeleket, inkabb varni kell, amig tobb fajta model megjelenik a piacon es esik az aruk.

Ami igenyes kategorianak mondhato meg pl a Sony KDL-40EX710 ami egy eleg jo TV, de 190k korul kaphato csak.
    A 40EX720 pedig 210k korul, ami szinten a jo kategoriaba teheto.
    A HX szeriarol nem beszelek, mert azok bar nagyon jo TV-k, de az mar a 300k-s kategoria.
  • Okisz
    Nincs sajna, még régi FAT boxom van, amin még nem volt HDMI kimenete, csak a komponens kábel. Én azt hittem, nincs különbség a két csatlakozó képe között, mindkettő ugyanazt a HD képet adja le, csak a HDMI ugye modernebb már. Vagy rosszul gondoltam? :]
  • shaba23 #14088
    Szoktatok az ide betévedőkkel is foglalkozni, vagy csak a szájkarate megy egész nap?
  • arty
    xboxot ne komponensen használd! hdmi kimenete nincs?!
  • Jakuza001
    Te biztos nem, es nem talalt nem Tesco, Mediamarkt vagy hasonlo szarban, hanem kifejezetten TV szakuzletben latom oket nap mint nap.
  • cloud.strife
    Érted te a lényeget, ne jáccad a lököttet. Nem tlálkozol te éves szinten se 100 féle modellel.
  • Okisz
    Sziasztok!
    Kérdésem a következő lenne:
    Vettem egy 5.1es Logitech X-540es hangfalszettet az LG 42LD450es TV-mhez.
    Már egy hete csak csatlakozókat meg átalakítókat bújok, hogy mindennel össze tudjam kötni és nagyjából sikerült is, de egy problémám még mindig adódik...
    Mivel a hangfalszetten nincs RCA bemenet, csak a3Jack dugó az 5.1es bemenethez, ezért ezzel kellett variálnom, hogy működjön vele a Tv adás, az XBOX és a laptop és a TVről USB-n keresztüli (HD) filmnézés.
    Na az XBOX-xal egyszerű volt. Vettem egy sima RCA to Jack csatlakozót, és az xbox hang kimenetetét összekötöttem vele, a többit pedig a TV, HD komponent megfelelő csatlakozóihoz. Mivel van a hangfalszetten Matrix funkció ezért (tudom nem igazi) 5.1be szétkeveri a sztereó hangot, ami nekem tökéletes. Első Kipipálva.
    A laptophoz vettem egy olyan JACK kábelt, amelynek mindkét végén dugó van, így értelemszerűen egyiket be a hangfalszett Front jackjéba, másikat a laptopba és már szólt is 2.1ben, majd matrixot bekapcsolva ál 5.1-ben. Kipipálva.
    Tv-adás. Hasonló módszerrel oldottam meg mint az XBOXnál, csak itt nem volt elég a piros-fehér kábelt bedugnom hátulra a TV-nél majd a Jack végét a hangfalszettbe, mert alapból inputként kezelte, tehát nem a TV hangot vitte a hangfalak felé, hanem fordítva "várta". Ezt megoldottam egy SCART csatlakozóval, amin van input-output pöcök. Azt outputra állítva, már kimenetnek vette a hangot és szépen adta is le a hangfalak felé a Retekklubbot.
    Így már csak egyetlen probléma maradt, ami megoldásra szorult. Hack-elve van a TV, így kezel minden támogatott formátumot USB-ről, szépen le is játssza őket, csak az a bökkenő, hogy a hangot nem adja ki a hangfalszettre (csak a TV-n szól). Azt hittem, úgy működik a dolog, mint a sima TV adásnál, hogy kimenetnek veszi, de nem..
    Amikor választok a Tv képernyőn, hogy mit akarok használni, külön kezeli az XBOX-ot mint komponens, külön a TV adást mint Antenna és Külön a Scart-ot, mint RGB és külön az USB-t mint USB. És amint kiválasztom az USB-,t megjelenik ugye annak a menüje, és onnantól kezdve csak a TV-n ad ki hangot. Kérdésem természetesen az lenne, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy az USB-ről való filmlejátszás során is vigye ki a hangot a hangfalszettre.
    Átmeneti megoldást találtam, de az meg puritán és nem is szimpatikus. Mivel van a TV-nek fülhallgató kimenete is, ezért oda és hangfalba bedugva a két dugós JACK hosszabbítót, leadja a hangot, viszont mivel fülhallgató kimenet, ezért le van butítva a sima kimenetekhez képest (azt hiszem 4 OHM-ra) ezáltal sokkal halkabban szól a hangfalszett, majdnem tripla annyira kell feltekernem, mint alapesetben a többi lejátszásnál. Nem tudom milyen megoldással lehetne rávenni a TV-t, hogy az ott lejátszott hangot is adja le outputként a hangfalszettbe.
    Kíváncsian várom a véleményeteket ezzel kapcsolatban, remélem érthetően írtam le a problémát :)
  • Jakuza001
    Idei Samsung modeleket felejtsd el, mert nagyon magas a valaszidejuk game modban. A tavalyi modelek jobbak voltak.
    LG ilyen teren jobb, de a Sony felso kategorias TV-k ebbol a szempontbol a legjobbak, ellenben az is igaz, mas szempontokbol, mint pl a medialejatszas rosszabbak.

Idei modelek ekkora meretben es arban meg, nem a legmegfelelobbek raadasul a kozepkategoriaban meg sokkal kevesebb is a valasztek mint tavaly ilyenkor.
  • Jakuza001
    Te langesz milyen mondat ez ? :D

"
    Hol találkozol te napi szinten havi több száz típussal te szerencsétlen?"

"napi szinten havi tobb szaz ?" :DDD

Nem napi 10 oraban havi szinten ? :D Tehat havonta talalkozik valaki ennyi tipussal es naponta legalabb 10 orat foglalkozik vele. :D

• shaba23 #14081
    ~170.000Ft körüli összegért 40-42"-os TV kellene. Főleg PCről néznék filmet HD-t, vagy BD, BR ripeket, mit ajánlotok?