LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kérdeztem lentebb, választ még nem kaptam, megkérdezném újra kicsit kiegészítve, ha nem gond... 😊
TV-t szeretnék vásárolni, olyan min. 110cm körüli képátmérõjût.
Nem tudom, hogy LCD, vagy plazma legyen-e. Lesz hozzá Xbox is - és ugye hallottam, hogy plazmánál létezik ilyen "beégés". Ez mennyire jellemzõ még ma? És pl egy focis játékban, ha sokat használom nem ég bele az eredményjelzõ? (Ha beég, akkor ez végleges, vagy eltûnik?)
Meg úgy alapból szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy ilyen méretben, Xbox mellett ti mit választanátok és miért - LCD vagy plazma?
Köszi szépen elõre is a válasz(oka)t. 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
itt hova kell kötni a hang kártyát??
http://www.ixbt.com/video/itogi-video/radeon9600pro-400-400.jpg
DVI-on is kimegy a hang, a hangkártyát pedig csak akkor kell a videokártyára kötni, ha az adott videokártyán nincs hangchip. ATI kártyák esetén a HD3xxx sorozat óta van, így nem kell átkötni semmit, sehova.
A legújabb geforceken szintén van hangchip.
Forza.
a videokártya/media player skálázza/méretezi fel azokat a videokat, amelyek 1920x1080-nál kissebb felbontásúak
Forza.
Sharp 32" LED-es LCD-i is háttér ledesek és pocsék képminõséggel bírnak.
Nagyobb méret esetén a dinamikusan vezérelt sokzónás háttérledes modellek ellenben már jók lehetnek.
www.digimomentsvideography.com
TV vásárlás elõtt állok és ami biztos, hogy plazmát és azon belül is mindenképp Panasonicot vennék.
Kb 180 ezer Ft-om lenne rá, 42' a méret, nagyobb nem fér el. Kb. 2,5-3 méterrõl, fõleg filmeket (avi, Divx szmgéprõl) és TV-t néznék rajta.
Amit kinéztem az a 42x25 amit most megkapok körülbelül 155 ezer Ft-ért.
A 42x20 is megfelelne, de azon nincs tükrözõdésmentes bevonat, ami kell mert világos a szoba...
A kérdésem viszont a következõ lenne:
Érdemes lenne -e megvennem a 42s20 tv-t?
Tudom, hogy ez full HD és 3 méterrõl nem látnám már a különbséget a felbontást illetõleg. Szóval nem a felbontás miatt venném. A jobb panel, nagyobb kontraszt és több szín miatt megérné az a plusz 20-30 ezer Ft különbség?
Köszi elõre is a válaszotokat és a segítséget!
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
Nekem egy nagyon egyszerû kérdésem van és gondolom már sokan kérdezték...
Mit vegyek Plazma-t vagy LCD-t???
Úgy hallottam, hogy a plazmaba beleégnek a dolgok...
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
1.) kiterjesztett asztal: a monitorodon továbbra is marad a kép 1440*900-ban, a képernyõ pedig "átlóg" a tévére, 1920*1080-ban. ha a lejátszóprogramot áthuzod a tévére, ott fullhd film fullhdben fut majd. hátrányai, hogy sok sok anomális lehetséges, szaggatás, zöldülõ video, vagy egyáltalán nem kapsz képet se - nem ajánlott
2.) csinálsz két profilt a catalyst control centerben, az egyik esetén CSAK a monitoron lesz 1440*900as kép, másik esetén csak a tévén 1920*1080-ban. a kettõ között menübõl vagy akár gyorsbillentyûvel is válthatsz! abszolut ezt ajánlom, éveken át használtam igy a htpc-m - amíg ATI-m volt. célszerõ az kártyához kapott, ATI által adott dvi-hdmi átalakitót hazsnálni, azon a hang is átmegy a tévébe (hacsak a hangot nem az erõsítõdön keresztül akarod élvezni)
ami fontos: próbáld meg nativan, 1:1 pixelpontosan hajtani a tévét. ehez lehet h a tévében és alszeg a catalystben is kell állitani (overscan), ellenkezõ esetben a kép kilóghat a tévén vagy fekete keret lehet a kép körül
Forza.
tehát nem zavar be a különbözõ felbontás egymásnak?
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
kb. 1 év múlva esedékes ez (ha addig nem döglik meg a tv)
Ma megdöglött az asztali dvd lejátszóm. Van valakinek ötlete, hogy milyet vegyek?
Elvárások: Coax és optikai hang kimenet, DTS dekóder, divx lejátszás, fw frissíthetõség
Mkv lejátszást is tudhatná de azok még drágák ahogy nézem.
Media player nem jó megoldás mert dvd-t is kell lejátszani.
Lehet, hogy marad a Samu, valamiben csak kompromisszumot kell kötni. Most ez asszem az 50Hz lesz.
Motionflow +100Hz normál módba kapcsolva sokkal élesebbé, tisztábbá teszi a képet és nem hómvidejós.
Részemrõl ez innentõl lezárva, a normális hangú válaszokat továbbra is szívesen fogadom.
1. nem nézek 22"-es tv-t hülyegyerek, amikor 32"-es kell. Abból is van olyan, ami méretre jó.
2. Képzeld, járom mérõszalaggal a boltokat, de gondoltam hátha tud valaki KONKRÉT (megismételjem az olyan gyengébb képességûek kedvéért, mint Te?) típust, ami beleillik a körbe.
3. A stílus maga az ember...nem irigylem a barátaidat...már ha vannak. Szóval a cimboráiddal beszélj így, nem muszáj minden kérdésre válaszolni.
Köszöntem.
22" lcd tv-ket nézd!!!!
méret (lábbal): 558 x 425 x 203 mm
ez biztos befér a szekrényedbe!!vagy egy nagyobb fiókba!!!
2..Ha véletlenül mégsem találsz meg semmit, akkor javaslom hogy fogj egy méröszallagot és járd végig a boltokat.
LG 32 lh 4000-----méret (lábbal): 80,4 x 58,6 x 22,3 cm
de segitek.
Rá mész erre az oldalra.---http://www.argep.hu/kat2-76.html
ott vannak a méretek!!!! azt keresgethetsz!!!
Köszi 😊
Utánaolvasgattam, rengetegen panaszkodnak arra, hogy 100hz-en home video-jellegû lesz a kép, tehát már "túl" éles is.
Amire nekem kellene: gyakorisági sorrendben: TV-DVD-xbox.
Tényleg kezdek az eddigieknél is jobban elbizonytalanodni 😊
Én tévém most épp 180k-s és jó. Az izlésbe meg nem lehet belekötni.... 😄
Akkor maradok ennél a Samunál azt hiszem, nem viszem túlzásba a 100Hz-et. Sajnos a szekrény méretébõl adódóan eléggé korlátozott a választék, a legtöbb 82-es nem fér be a tv-nek fenntartott helyre, míg ez elvileg kényelmesen :o) Ahogy olvastam, tudásra is korrekt.
ezt elvileg azert talaltak ki, hogy ne legyen elmosodas a gyors mozgasoknal stb. nekem 50Hz-es TVm van, rendszeresen nezek sportmusorokat es soha semmilyen elmosodassal, semmi negativummal nem talalkoztam. haveromnak 100Hz-es TV-je van, multkor neztem nala 1 filmet, amit nem sokkal korabban otthon is lattam es nagyon mu volt a kep 100Hz-n.
es nem azert vedem az 50Hz-t mert nekem az van, hanem azert vettem ilyet mert semmi ertelmet nem lattam a 100Hz-nek.
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.