21171
LCD - Plazma
-
#14160 Sziasztok,
van valakinek véleménye erről a tv-ről?
Samsung le37c630 145e-ért? -
Borg #14159 Eleve minek vinyó... hálózatba kell kötni a PC-vel, aztán onnan streamelni. OplayR1-el még a 24GB-os 1080p film se akadt meg. -
teknősbika #14158 egreat r200 vagy himedia hd200b. A vinyánál arra érdemes figyelni hogy magától kikapcsoljon - ne kelljen kihúzni pl. 7200 nem feltétel sőt, az 5400-esek kevésbé melegszenek. -
#14157 Nekem is asus van, egyet kell értsek. Ezzel is csak max annyi lehet, hogy időnként csak hang van, kép nincs, de akkor a Csocso által a 14155-ben írt megoldást kell használni és minden megoldódik. -
#14156 7200? A 40 Mb/s-os film is csak 5 MB/s, azt meg egy 4200-as ezeréves notivinyó is kiszolgálja. -
#14155 WDTV rol annyit, hogy lejatszik MINDEN egyes mkv filet amit ele teszek. Az elmult ket evben megtette problema nelkul.
Egy ket filera, mond hibat vagy nincs hang. Ilyenkor csak atfutok rajta az MKVtoolnix el es kijavitja.
szvsz WDTV nagyon zsir. anno meg xbox al szorakoztam meg xbmc vel.
ha hdd-t kotsz ra mindenkeppen olyat vegyel ami 7200es! ( 720,1080p filmekhez)
kep nezegetesre "alkalmatlan". ruhellem mikor egy 8mp kepet masodpercekig kell varni mig betoltson. -
#14154 most vettem eszre, hogy en csak a temaindito vagyok, nem a hazigazda. tehat ne varjatok el, hogy takaritsaj, mert nem tudok. De senki utjaba nem allok, hogy hazigazda legyen. -
#14153 Latom a gyori parasztver kifroccsent a topicba birkazas formajaban. :D
-
#14152 Egy sharp LC-40LE810E.
És idő közben utánaolvastam más fórumokon is, és a Asus O!Play HDP-R3-at ajánlották, 20-23e körül van, és van benne n-es wifi, valamint rárakható a HD2 fw-je, így tulajdonképpen az egyik legjobb lejátszóvá alakítható :)
HTPC nem fér el, és az azért ennyiből nem rakom össze. (főleg ha kényelmi funkciókat is szeretnék hozzá, távirányító meg ilyesmi) -
#14151 Ne trollkodj!
Érted!
NE TROLLKODJ!
Ezt a birkát..... -
#14150 A WDTV mindig is Sigma chippes volt, ami a képfeldolgozást tekintve, képminőségben némileg előny, csak a formátumtámogatása és a kezelőfelület "fluiditása" gyári fw miatt eléggé gázos. Belépőszintnél több pénzt a fícsörök miatt nem fizetnék ki semmiképpen. Képminőségben a következő lépcső az A210, kérdés, hogy a megjelenítő alkalmas-e a különbség prezentálására. -
#14149 Milyen televizió ? LG,Sony ? A Samsungok jobbak ilyen téren, mert több formátummal boldogulnak.
Ha olcsó kell, ami rengeteg formátummal boldogul elég egy sima Himedia HD200B, ami kilencezer forint. Nem találkoztam olyan formátummal, amit ne játszott volna le.
Az tény, hogy nem elit kategóriájú szolgáltatásokkal rendelkezik, például nincsen USB slave támogatás, mint a 300A tipusnál és belső merevlemez vagy hálózati támogatás sincsen, de ennyiért ez nem is várható el. Azzal a Realtek RTD1055DD chippel rendelkezik, mint az alap WD TV vagy Asus O!play Mini. Szerintem ez böven elég, ha nincsenek extra igények.
A komolyabbak a harmincezres határ feletti lejátszók. Némelyik már wifivel is ellátott,mint az ASUS O!Play HD2 WiFi harmincötezerért merevlemez nélkül, de ezekkel is bele lehet futni olyan filmekbe, amivel nem boldogulnak. Szerintem ennyiért már felesleges venni lejátszót, mert a jövőre nézve nem feltétlenül biztosított a támogatás ellátottságuk és HTPC építhető ennyiért, ha hozzáadjuk a merevlemez vételét.
OFF
Látod pont az ilyen téziseket gyártó személyeskedő troll hozzászólásokról beszéltem, amilyeneket csak az óvisok vagy bohócok adnak elő, lásd a feletted levő hozzászólást. Valamit csak kellett irnia összeboronálva engem egy másik személlyel, miután csoportosítva lett az énjéről és még valószinűleg reagálni fog ezekután is bemutatva jellemét. Ezért kell, hogy ne ilyen legyen a házigazda és az ilyen törölve legyen. -
#14148 a wdtvnél jobb az asus o!play (kompatibilitásban), árban kb egyformák
de mindegyiknél előfordulhat lejátszhatatlan file, szal egyik sem 100%-os megoldás!
szerintem fogadd meg a support tanácsát és inkább (ht)pc :)
mindent visz, a képminősége jó, jövőbiztos. hátrány, hogy keményen szopóágra lehet kerülni a konfigolással... és persze egy izléses ház nem olcsó, ráadásul szinte biztosan nagyobb, mint egy kis cél-hw :) -
#14147 jakuza, váltsd vissza a normál accodat plz :D
neevous meg a trollkodás... lol... már akkor segitett itt a többieknek, amikor te még a pécéjátékos topikban hazudoztál a gyűjteményedről ... -
#14146 a legutóbbi vitát, mivel nem tudtam micsinálni vele, egy az egyben átlapoztam, így nemtudom, kik vettek benne részt pontosan :D
Kérdés, hogy vannak-e mások is akik így látják mint te :)
Más és talán kicsit off: Rájöttem, hogy nagyszerű, hogy szerelnek usb portot a televíziómra, mindaddig jó ötlet, még használni nem kell.
Egy jópár HD filmnél, ismeretlen hangformátum üzenet fogad (legfrisebb fw van feltéve), és a tv nem képes az optikai kimenetre továbbítani a hangot.
(suportnál azt javasolták, iktassak be a rendszerbe, egy számítógépet, ami nyilvánvaló lépés lenne :D)
Szóval, milyen média lejátszó boxot érdemes venni?
WDTV Live-ról tudok, többről nemigazán (talán ez volt az első népszerű, és megfizethető darab)
Ami fontos lenne számomra:
Legyen hozzá bőven támogatás (akár moderek, nekem nem fontos hogy gyári legyen az fw, csak tudjon mindenféle kép, és hangformátumot)
A hw ne az legyen az, ami a legalsó kategória, hogy 1-2 év múlva nézzek nagyokat hogy akdnak a filmek, vagy akár már most se vigye a 16-20 gb-s (vagy nagyobb) 1080p-s mkv filmeket.
Ha van rajta net csatlakozó az sem hátrány, bár annyira nem fontos, lehet most nem pakolok be még 1 routert nappaliba miatta :D
Ha van benne mondjuk wifi, az kifejezetten nagy előny. (talán az n szabvány képes továbbítani a megfelelő mennyiségű adatot, és rendelkezésre is áll az n-es hálózat)
Bár abban az árkategóriában amiben gondolkodok, kétlem, hogy lenne benne :)
Ne mérjék aranyárban, szóval olyan wdtv live árfekvésre gondoltam 20 max 25 körül.
(valójában azt sem tudom, hogy a wdtv jó-e, és nem akad-e a nagy adatsűrűségű nagy felbontású filmeknél)
-
#14145 Jobb lenne, ha nem trollkodó lenne a házigazda és te nem szoktál trollkodni,Arty,Jakuza,Cloud.Strife,Neevoussal ellentétben. Az meg mindegy ki hogyan ért a televizióhoz,mert nem az a házigazda dolga annál inkább, hogy rend legyen és az egymást savazó,vagy személyeskedő üzenetek pedig törölve. -
#14144 amennyiben van más aki vállalná (jelen esetben neevous) akkor inkább legyen ő, hátha még jobban is ért a tv-khez :) -
#14143 +1 Kifli -
#14142 Ha szeretnétek, vállalom. -
#14141 +1 -
#14140 neevous lehetne! -
#14139 és itt mihez viszonyítassz? mert cloud képén ott a KÉT TÉVÉ egymás mellett...
jahogy te youtuberol megmondod, h fasza ... oké :D -
teknősbika #14138 Én ezt nézegetem: link. Igazából 3d tetszik de abból meg legalább 46-os kellene hogy valami látszódjon és nem tudok megbarátkozni a hegesztőszemüveggel. -
#14137 hátő nemtudom, mivel nem egy annyira pörgős topik, én elvállalom ha nincs rá más jelentkező.
Vitákba nem szoktam beszállni, viszont olvasni se szeretem az értelmetlen fröcsögést :)
Ha megfelelek nektek (vagy ha nem :D) akk írjatok és küldöm is a mailt... -
#14136 ki szeretne lenni a hazigazda? olyan jelentkezzen aki rendbe tartana a topikot. ha lehet akkor a tobbiek adjak aldasukat arra aki jelentkezik. -
#14135 köszi igazából meg kéne néznem őket de esélyem sincs megtalálni mind egy helyen:D esetleg bárki másnak ötlete a felsoroltakon kívül 180k ig? samsungot leszámítva bármire vevő vagyok -
#14134 CX520 felejtos, nem éri meg a 110-120 ezret.
LK530 többek szerint nem igazi 100HZes TV, a gyártó is félreértelmezhetően irja le a specifikációjában azaz TrueMotion 100Hz tüntet fel,igy inkabb megvárnék egy tesztet róla, hogy ez kiderüljön. Az elöző LG ötös széria mindenesetre nem száz, hanem csak ötven herzes volt, igy még inkább talányos az, hogy mi az igazság. Négyes sorozat a gagyi kategória szokott lenni én nem választanám azt semmiképp. Ellenben láttam a lk530at illetve lv5500at egymás mellett, szinte össze sem hasonlitható a kettő készülék.
Az LK530 feketéje kritikán aluli.Az lv5500 lényegesen jobb volt, de azt is meg kell jegyezni, hogy azért az sem tökéletes.
A kontraszt és a szinek, élénkebbnek tüntek az LV5500nél, de szép telt szinei voltak az LK530nak is.
A betekintési szögek mindkét típusnal jók voltak.
Az ár kérdéses a LV5500 esetében is, szerintem még túlárazott, de ez szinte minden idei típusról elmondható. -
#14133 Értem. Tehát ha valakinek leirják, ami egyáltalán nem sértő, hogy a gyerek nem érti meg, vagy hasonló frázist, az egyenértékű azzal, hogy mást letrollozol,lehülyézed, játszod az atyaúristent, aztán megsértődsz és elkezdesz fenyegetőzni, mert nem tudod elviselni a gyerek szót és mások más véleményét?
Elég nevetséges mentegetőzés. Ilyenkor sajnálom azt mindig, hogy az ilyen elhangzott kiosztok pár nyaklevest szövegnél az ilyenekkel nem vagyok egy helyiségben. -
#14132 engem valahogy nem, főleg az óvodás beszólások és a stílus ahogy csinálják
(furcsamod pc-s játékoknak leáldozott topikhoz hasonlít a stílus, nem kellene itt is elkezdeni...) -
#14131 a nagy vitatkozások közepette valaki segíthetne nekem felkerült a listámra sony cx520 mellé az lg lk530 lv4500 és lv5500 utóbbi kettőnél a ledtől tartok egy kicsit egyébként tud valaki róluk valamit? -
#14130 "azért nem tetszik a képe a gyereknek, "
Érted gyerek? -
#14129 Én jól szórakozom. -
#14128 Ezt most ugyen nem gondolod komolyan. Atyaég.
Ezen a képen az látszik ahogy a bal oldali tévén fakó a fekete. Jobb oldalin amit még rosszabb szögből nézünk pedig fekete a fekete. Ott is tükröződik az a szerencsétlen fény, de ha gondolod csak neked csinálok pár képet anélkül is.
Egyébként ilyenek ám ezek a külső panel felületek. Rátükrözöl piros fényt és az egész kép piros lesz.
Folytassuk gyerekek, egyre jobb lesz ez... :) -
Borg #14127 Valakit érdekel amúgy, amiről vitatkoznak? -
#14126 Mi van ?
Szerintem neked elgurult a gyógyszered. Milyen tirpák beszédet emlegetsz ? Pár hozzászólásodból szemezgetve, ahol velem vagy mással személyeskedsz.
"véletlen tarkóncsapjam valamelyikőtöket", "Fingosdincs." "Itt legalább látsz is nem csak nézel kifelé okosan a buksiból.","szidtad te nagyonokos. Kezdesz arra a bizonyos farkát kergető kutyára hasonlítani." második fingod sincs "Fail. (fingod sincs?)", "ne jáccad a lököttet."
Hol is sértegettelek vagy személyeskedtem veled vagy mással mielött elkezdtél fenyegetőzni?
Kicsit visszavehetnél ebből a stílusból, nem kellene taplóskodni akkor sem, ha valaki mást mer mondani mint te.
-
#14125 Szar kép ? Milyen kép ? A bélyeg méret ? Azt remélem látod honnan jön a fény ?
Az első TVről jobban tükrözödik, hiszen közelebb van a kék fényhez.
De hogy jól látható legyen a bevilágitás milyen hatással van a kép minőségre itt egy Youtubes link, amiben egy Ex720 van amin itt ugyanolyan kéket látsz, ha bevilágitják és még sem fogja rá senki ezt a hülyeséget. És nem is trükközik igy senki a képpel.
Mert persze hogy kék lesz, ha oldalról fényképezik közeli kék bevilágítással és a fekete hátteren egyből visszatükrözödik.
Többször látható ez, mind 0:40nél,3:48nál,4:46 is egyértelmüen.
Ezen a képen látsz kéket vagy mást a vaku fényén kivül ??
Ex710
-
#14124 Nem én kezdtem el a tirpák beszédet drága gyerek, hanem te.
Olvass vissza. -
#14123 Lenne egy kicsi esze is a kisgyereknek tudná hogy nekem el kéne adnom azt a rosszabb képű tévét is és nem kéne megvárnom hogy rám rohadjon.
Mind a négy modell ami ott egymás mellett van azonos jelet kap és egy Eizo tesztprogival a lehető legjobbra van állítva. Mókerolhatnék hogy feljebb tolom a fekete korrekciót a rosszon, de akkor meg nincs fekete részlet rajta. -
#14122 tehát te ezt az igenigen szar minőségű képet arra a kék fényre fogod ami egyébként a másik tv re is tükröződik, komolyan ha azt írod be hogy direkt állította el hogy szar legyen 1fokkal már értelmesebbnek tűnnél -
#14121 A kék betükrözödő fény kikapcsolhatnád, mert elég csúnyán látszódik, miért kék a panel. Az ilyen módszerekkel nem kellene próbálkoznod, mert elég nagy elferdítése a tényeknek.
A hangnemről pedig megjegyezném, hogy erős lesz a tarkóncsapás amit emlegetsz, mert valóban a suttyóságodnak nincs határa és a végén még a te fogaidat verik ki ezért a hangnemért és fenyegetőzésért, a győri pusztában.