21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Azér otthon is szebb az. Legalábbis az EX, NX, HX720 esetében kiveri a szemem a fekete. (ez ugye fizikai képtelenség, de érted.... :)

Sharp-al már nem kisérletezgetek.... elegem lett belőle.
  • Inquisitor
    Van 21.5"-os UHD, meg 19"-os FullHD is. De elég régen nem csak monitorokból, már pár éve, hogy a Sony kiadott UHD projektorokat idén tavasszal meg valamelyik gyártó UHD TV készüléket. Más tészta a zéró tartalom. Eddig ugye ilyen vagy jobb felbontást csak hadi/orvosi megjelenítőkben használtak.
  • neevous
    jav: szofisztikáltabb.
  • neevous
    Plazmaügyben az első hsz-t olvasd el.
    Ahogy írja is, SD anyagok (DVD, kábel) jobban mutatnak plazmán. Mindenképpen azt javaslom, hogy nézd meg a kinézett tévéket élőben, az otthoni körülményeidhez leginkább hasonló helyen. A márkaboltokban, illetve kisebb boltokban ha bociszemmekkel nézel, tudják szabályozni a világítást.

Ha a 2,5méter nézési távolságot feltételezünk az esetedben és 1080p-s anyagok meglétét, akkor 150ezer forintig bezárólag plazmából a 42"-es U30 a legjobb választás. Ha rá tudsz még dobni a keretre 15ezret, akkor bejön a képbe az S30 is, amivel jár egy tükröződésmentesítő réteg és némileg szofisztikáltam színreprodukció.
  • neevous
    A glossy tényleg jobb bolti körülmények közt, hiszen jobbnak tűnik a feketéje, a kontrasztja (ugyanígy van az 5forintos TN paneles monitoroknál is). Sötétben ugyanolyan világítós a feketéje mindkettőnek, plusz néhány erősen glossy LCD (főleg Phillips és Sharp) úgy tükröződik, ambiens világításnál, mint egy tíz éves plazma. Alapvetően a mattot preferálom, hiába veri át a szemet glossy persze feltételezve, hogy ugyanaz a panel mindkettőben.

Amúgy ezekből a Phill... akarom mondani Sharp-okból kaptatok már? :)

• cloud.strife
    Hát ja. De az a baj, hogy nem csak tűnik (Sony-ba legalábbis).
    Ott a boltba azonos jellel a 4 tévé. HX720 fényesebb panelja olyan képet ad hogy lefosom a bokám. Meg nem mondom hogy most a jobb elektronika, a dinamikus led vagy a fényesebb panel az oka, de hurta szép a kép. A HX820 meg mégszebb, ez az opticontrast panel se gyenge találmány, pláne hogy a légrés is ki van öntve.
  • neevous
    Élesebb(nek tűnik), szaturáltabb(nak tűnik), de a pro monitorokban mindig is a matt a Zúr
  • cloud.strife
    Fényes panel szebb képet ad. Jobb fekete, és lehet hogy csak bebeszélem, de több színt is ad. Legalábbis szebbnek és nem túlzónak látszódnak a szinek (monnyuk Samu esetében ez nem műxik, ott inkább neonos szinek vannak)
  • lang14
    jó persze kicsit eltúloztam :)

arra a részére, hogy plazma vagy lcd?
    illetve hagyományos kábel tv mennyire gáz ezeken?
  • lang14
    matt panel mit takar?
  • patiang
    Igaz nekem LG-m van, de símán lejátsza az 500 gigás NTFS wincsit
  • Bucser
    Igaz. Bocsánat a dezinformációért. (
  • Borg
    24"-tól azért vannak nagyobb felbontású monitorok is, HD-nél. Persze nem filmnézésre.
  • lang14
    Az az igazság, hogy egy 22"-os monitor meg egy 40"-os tv ugyan azt a felbontást tudja. Mert a full HD-nál jelenleg nem nagyon van jobb. Ha rákötjük a c630-ra a kábeltv-t nagyon gány lesz? dvd? Mert kb a 1080-as mkv-t tartom elfogadhatónak...mi a véleményetek? Azt sem tudom eldönteni, hogy plazma vagy lcd...
  • cloud.strife
    Én abba a hitbe voltam, hogy a C630 az matt panel és nem netes, a C650 meg fényesebb clear panel és netes.

Taníccs.... :)
  • Prof William
    Nálam nem lejátszó van hanem egy Samsung LE32D550 TV. Ha valakinek hasonló a televíziója van írja meg hogy próbálkozott e már ezzel a külső HD-s (500 gb)dologgal és mi lett az eredménye?

Nem akarom úgy meg venni hogy aztán ne legyen jó.
  • Bucser
    A c630 ugyanaz mint a 650 csak más a káva színe. szerintem vehető.
  • Krisztiam #14183
    jól tudod 2 gigánál nem lehet nagyobb fájlt másolni fat32-re sajna..
  • Krisztiam #14182
    hát nem tudom, de nekem az biztos, hogy az ntfs fájlrendszerrel formázott külső vinyót nem ismeri fel a dvd lejátszóm viszont a fat32-t igen..
  • lang14
    Viszont fat32-re ha jól tudom nem lehet 2gb-nál nagyobb fájlokat másolni.
    Az meg elég karcsú. Általában nem is játszanak le ntfs-t?
  • Prof William
    Szia. Olyan másfél-két méterről nézem és semmi baj sincs bele...

Az előbb egy 8 gigás pendrivet ntfs-be konvertáltam át és minden további nélkül felismerte a a TV. Akkor ezek szerint ez működni fog az 500 gigás külső merevlemezzel is?
    Nem fordítva van amúgy? a Fat32-t nem lehet X gigásnál nagyobbra formázni és a ntfs amivel lehet akár 500 giga is egyben.
  • Krisztiam #14179
    szerintem felismeri a tv, mivel nekem az 1 éves dvd lejátszóm is felismeri..
  • Krisztiam #14178
    amúgy milyen messziről nézed a 81cm-es tv-t? mert én is azon gondolkozom most,h akkorát veszek..
  • Krisztiam #14177
    helló
    jól mondod, nekem van 500 gigás samsung vinyóm és fat32-be le lehet játszani vele a filmeket.. viszont ha ntfs-ben van akkor nem fogja lejátszani!!
  • lang14
    Már másodjára hallom, hogy plazma. A samsung outletbe is ezt mondta a srác, mert jobb a feketéje stb. Igazából nem nagyon tudom mi a különbség, fogyasztás, képfrissítés tekintetében, valamint nem is nagyon néztem tegnap a médiában sem, hogy milyen áron vannak. Nem nagyon van időm szegeden boltról boltra járkálni.

• neevous
    Ilyen kerettel plazmában nem gondolkodsz?
  • Prof William
    Sziasztok!

Vagy 3 hete vettem egy Samsung LE32D550 - típusú LCD TV-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve és külön tetszik az az opció hogy a pendrivere felmásolt filmeket is elég bedugni az usb-be és remekül lejátssza őket... A kérdésem is ezzel kapcsolatos...

Tervezek venni egy 500 gigás külső merevlemezt amit amolyan médiatárnak szánok. Erre kerülnének azok a BR minőségű filmek + sorozatok ( Róma Spartacus ) amiket nem törlök 1 nézés után. Ha ezt a külső HD-t rádugom usb-vel a TV-re akkor is ugyanúgy fog működni mint a 8gigás flash esetében? Halottam olyat hogy a 500gigás vinyó ntfs filérendszerét nem ismeri fel a TV csak ilyen 4-8-16-os Fat32-es pendriveket ismer fel. Ebben mennyi az igazság?

Előre is kösz a választ.
  • lang14
    40"-osból 1 volt ami jó lehet arra azt mondták rosszabb mint a c630-as
    talán samu 5003 valami volt. A többinek az ára 150k felett volt. többet nem nagyon akarok adni érte.

• cloud.strife
    Hát a zseblámpa izzókkal... :)
  • neevous
    Hát igen, az erősen a minimum. :)
  • arty
    40"?
  • lang14
    Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit összezavarodtam. Ezek szerint nem ajánljátok. Vegyek inkább 32-est? Abban nincs akkora lutri?

A forrás, leginkább a gyári usb bemeneten keresztül egy külső vinyóról. Állítólag játszik le mkv-t. Ritkább esetben hdmi-vel rákötném a gépre.
    Távolság meg kb. 2,5-3 méter. a nappali egyik másik oldala.

Mediában néztem amúgy.
  • neevous
    Plazmánál milyen megvilágítással?:)
  • cloud.strife
    Juteszembe Sony-nál is megy a kavarc. NX720 pl. 40"-ban sima LED-es, 46"-ban már dinamikus. Ez is milyen már?! 40-esnek pocsék is a képe. 46-os meg már jó.
  • cloud.strife
    Szvsz a panel az lehet jó, el lehet cseszni azt a megvilágítással is. Azt már utólag csapja hozzá minden gyártó.... rosszul tudom?
  • cloud.strife
    Ezt sosem értettem. Mert az hagyjám, hogy modellek között (korábban bedobott EX520,710,720 pl.) van difi a panelban, de hogy két azonos modellből az egyik ilyen a másik olyan........ ezért volt olyan okádék a képe a C7000-esünknek is? Egy másik meg lehet jó lett volna? Ölég szar kilátások.
  • Bucser
    Pont tavaly volt a 46c650-es MVA paneles sok esetben. Én ezen a panel lottón nem tudok igazán elmenni. 46c6540-esből 2 van displayen. Egyik az emeleten az új tévék között megbízható feketével + egy a földszinten egy 40c650 alatt. Kék az egész. (mondjuk szerintem bleedel mint az állat).

Úgyhogy meg nem mondom biztosra, hogy melyik Samsung paneles. De a lentinek a betekintési szöge is szarabb. Mondtam főnöknek, hogy ez így elég szar. A Válasz annyi volt, hogy mikor eladtuk az utsót is raktárból majd, visszaküldjük hibásan creditért és kérünk helyette mást:)

46 felett meg samunal 2 méret van lcd-ben. 55 és 60 jelenleg UK piacon. (1600 fontért tudok 60c650-est saját samsung panellel gyönyörű képpel ha valakit érdekel:) USA-ban bezzeg megint van 65-ös...
  • neevous
    A plazmánál nem lehet, hogy simán ekkora a gyártási szórás, amúgy ki más gyártana a Samsungnak panelt? Már az sincs, az LCD-knél hogy 46"-től fölfelé mindegyik saját paneles?
  • Bucser
    A 37-es 650-est sikerült kiszórnunk karácsnykor és azóta nem is rendeltünk olyan szar eladásokat prdukált. Samu nem is erőlteti ezt a méretet igazán. SZVSZ nem saját paneles.

BTW azt is tudom, hogy pl Samu plazmákból a 6900 panellottós. nálunk volt displayen egy 59-es 6900 panaszkodtunk, hogy mekkora határ szar a 6500-hoz képest a képe erre küldtek egy újat a display számára amiben más a panel. Szóval panel lottó minden méretben és minden típusban van megint...

Egyénként az új d sorozatból a 32Es és a 40-es 6510-nek sokkal szebb képe van mint a 37-esnek ugyanazon feed mellett.
  • neevous
    Szeva,
    Mindenképpen pozitívum, hogy CCFL-es, de ha jól tudom a Samsung nem gyárt 37-es panelt (ha rosszul tudom, Bucser kijavít), így 3rd party panel lesz benne, ezeknek a színképben, kontrasztban rosszabbak, mint a Samsung által gyártott S-PVA panelek.
    Egyébként milyen forrásból lenne hajtva, illetve milyen távolságból néznéd?