21171
LCD - Plazma
-
#14240 Igen, de a UPC mindenáron tolja a STB-át, nem? -
#14239 a cx3 képes a digitális csatornákat fogni? -
#14238 "These measurements were taken in a darkened viewing environment, giving an indication of the TX-P42C3′s performance with no outside influences. The numbers did not rise substantially with a normal amount of ambient light present, but users should be aware that as an entry-level display, the TX-P42C3B doesn’t feature any sort of advanced ambient light rejecting filter. This means that in brighter environments, the television will appear to have a poorer black level, and users will have to be careful in positioning the display to avoid reflections."
HDTV Test -
#14237 "Igaz, Saturnban..."
Eddig olvastam. :) -
#14236 :)))
köszönjük ... -
konrada #14235 Igaz, Saturnban, de a többi plazma ás lcd között ...és bár biztosan lehetne állítani is rajta... de a cx3 képe egy fos.
...szóval nagyon meg kell nézni annak, aki olyant akar venni, hogy az elég-e neki. -
#14234 Panasonicból a 42-es C/CX3-ast. A következő lépcső képminőségben az S30, de azzal számolj, hogy az már FHD. -
#14233 ez megvan, irtam is hogy samsung panelos mindkét tévém, csak a pontos tipust nem tudhatom :( mert látod irták, hogy még a samu panelok között is durva nagy különbségek vannak, kiváncsi lennék nekem melyik jutott
elképesztő ez a gyártó... -
#14232 Sziasztok! Öcsém kapott egy ilyen tv-t: Orion pif22 A tv nem találja a digitális csatornákat! :( Az én LG tv- gond nélkül behozza a digitális csatornákat :D Csak analóg csatornák jönnek be. Ötlet? -
anakinn #14231 Sziasztok!
Most készülök venni egy Full HD LCD tv-t és 2 típus között vacillálok. Tudnátok segíteni?
Samsung LE32D550 vagy LG 32LK450
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/fn:termekek-osszehasonlitasa:lg-32lk450-p46894518,samsung-le32d550-p46933078/
Mindkettő 32"-os, fullhd és usb-s ami nekem fontos. Ami miatt a samsung mellé pártolnék jobban, hogy arra 1 évvel több garit kapnék és az lejátssza a DTS hangot is. A többihez nem nagyon értek, szóval a véleményetek kérném. :-)
Előre is köszönöm a segítséget! -
#14230 Ott van az, amugy csak nem vettem eloszor eszre, hogy belinkelted a service menu kepet is es csak a felso kepet neztem.
A tipus 46A6AF0C
Tehat:
screen size: 46"
panel manufacturer (A = Samsung)
frequency (6 = 50/60 Hz)
panel (A = AntiGlare)
resolution (F = Full HD)
0 — 1st, 2nd panel and so on (1st = 0; 2nd = 1 ...)
backlight unit (C = CCFL) -
#14229 Na igen, mert a Samsungeknal rajottek, hogy a vevok szelektalnak panel szerint es nem igazan akarjak vasarolni a gagyi kinai paneles bovlikat.
Meg az egy evvel ezelotti modeleknel lehetoseg volt arra, hogy hatol bevilagitani a zsaneroknal elemlampaval es ott a modelszamot megkukkolni a lista alapjan. De mar a zsaner mogul is eltuntetik a tipust. Ha makod van meg a tieden ott van ami alapjan behatarolhato.
" Version "A" panels: AC01, AC02, AC03, AC04, AA01, AA02, AA03, AA04 and BA01 all come from AU Optronics
Version "S" panels: SQ01, SQ02, SQ03, SQ04, SS01, SS02, SS03, SS04 and SX03 are made by Samsung
Version "C" panels: CN01, CN02, BN01 and BN02 stand for CMO, according to one reader who found yet another MVA panel on his 32''.
"
Amugy itt egy nagyon profin osszeszedett leiras/lista a panelekrol es gyartok modeljeloleseirol.
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1113353-lcd-matrices-differences-what-models-placed.html -
#14228 ezt tudom, a régi R8ason ott is a betü, de az újabb tévémen már nincs
ebből nekem nem sikerült kibányászni, hogy milyen tévém van :) -
#14227 Legorgetted az oldalt ?
"One last method works on older Samsung models: a single letter on the label at the back of the screen, next to the model number. This code follows the same basic pattern as used on monitors for a few years now, with a few extra details."
A = AU Optronics (AUO) A-MVA
B = Chi Lin Technology (CLT)
C = Chi Mei Optoelectronics (CMO)
I = LG Display IPS (LGD)
P = Chunghwa Picture Tubes (CPT)
S = Samsung S-PVA (S-LCD)
H = Samsung S-PVA (3D)
Q = IPS Alpha Technology LTD (Hitachi & Panasonic) IPS Alpha/IPS Pro -
#14226 más, ha mondjuk ráakarnám rakni a PCt hogy mondjuk játsszak vagy esetleg HDs filmet nézek a hds plazmán, látható lenne különbség ready és full közt? -
#14225 Milyen panasonic tévét ajánlanál? vagy esetleg valami más márka? mondjuk a panasonicot szeretem, és menyire lesz szebb a képe a meglévőhöz képest? tévém, allul van pdf fájl :) -
#14224 Mondom, felbontásban nem fogod érezni a különbséget, mer a szemed felbontóképessége a HD-s csomagtól nem lesz nagyobb, csak ha csomagot váltasz az a kb. 10 csatorna nem lesz annyira ótvar FHD TV-n. Mondjuk 720/768 soros tévére is javasolnám a HD-s csomagot. -
#14223 thx!
mindkét samu tévémben samu panel van (sajnos az al-verziokat nem tudom, hogyan tudom kideriteni a B szériánál ill a régi R8asnál se) -
#14222 Ha fullhd tévét vennék akkor módosítanám a upc csomagott HDsra, de ez gondolom csak a digitális vevőeszközben lenne így, analógon maradna ugyan ugy. -
#14221 Ha maradnak a forrásaid, akkor halál fölösleges a 1080 soros felbontás. 42-es méretben 225 centiről, 50-esben 3méterről nem tudod megmondani a különbséget a 1080 soros és a 720 soros felbontás között 1080 soros forrás esetén sem. Talán azért érheti meg a fullHD-ért pénzt adni, mert a drágább TV-k képminőségben is többet adnak, de ez mondjuk a Panánál a belépő U-s plazmára nem, csak az S-es szériától igaz, ami 170k 42-es méretben és az analóg forrás, illetve a DVD jobban szét fog rajta esni, mint a HDReady tv-n. -
#14220 A tévét 2.5 méteren nézem, de a fal kb 3 méteren van, valszeg ez a tévé inkább oda lesz jó, jelenleg 1 panasonic quintrix tévém van.
Lesz kb 150 ezer forintom tévére, szal kitudnák fizetni full hd-sat is. -
#14219 Egy kis olvasnivalo : http://www.digitalversus.com/panel-switching-samsung-tvs-we-know-so-far-news-15457.html -
#14218 A felhasználási körödnek miatt egy belépő szintű HD Ready készüléket javasolnék. Milyen távolságból néznéd a készüléket?
A kontrasztaránynál nem ezeket az értékeket, hanem a valós kontrasztot nézt, ami ezeknél a számoknál jóval alacsonyabbak. Az áruházakban nem szokták kiírni, így neked kell kibogarászni a teszteknél.
@lang14: Olvass visssza, kb 50hsz-szel ezelőtt ki lett tárgyalva a dolog. -
Borg #14217 Jaja, egy sima plazma full hd tévé :) -
#14216 Hali
Karácsonyra venni szeretnék tévét, de nem tudom eldönteni milyen, UPC digitális csomagom van, és legtöbbször az analóg csatornákat nézem, van egy dvd felvevőm is van rajta hdmi csati, valszeg fogom is használni.
Plazma vagy sima full hd tévé lenne nekem jó?
Más
Nézelődtem boltokban, és nagy különbséggel láttam a kontrasztarányban plazma és lcd tévék közt, mi ez a kontrasztarán?, és ha mondjuk van egy 1000000:1 arányú és egy 2000000:1 arányú plazma, látható különbség kettőjük közt? -
#14215 Köszi.
Arra, hogy milyen jele van egy sz*r paneles Samsungnak? Mi ez a mva pva paneles sztori? -
#14214 A 42-es C3-as plazmát 100k-ért megkapod. Még ennyiért sem ajánlanék még 32-es LCD-t sem. Ha nem fér bele a keretbe, akkor használtan elég fullos CRT-t kapsz a töredékéért. -
#14213 Üdv! Azt szeretném kérdezni, h erről a TV-ről mi a véleményetek, érdemes megvenni? link
Igazából olyan sokat nem tévézünk, anyukám nézi leginkább. CSak már jó régi tv-nk van, és félő h bedöglik. Túl sokat nem tudunk rá áldozni. Ja, ez a masina 90-ről 75-re van leárazva most egyik boltban. -
#14212 -A legfontosabb: neked kell, hogy tetszen
-Mozgóképmegjelenítés (különböző műsorok közben fotó alsó csík erre tök jó, illetve ha egy arc mozog a képen, akkor érdemes figyelni, hogy a hajszállakat mennyire taknyolja el. Focis demo: pt1, pt2
-(Nekem) nagyon fontos a valóságközeli arcbőrtónus, meleg színek visszaadása. Ezzel tudod tesztelni: pt1, pt2
-SD, 720p-s anyagok felskálázása (egy 1GB körüli DivX fogja hozni a digitális SD szintet kb)
-Részletesség a sötét tónusok megjelenítésében (a VA paneleknél szokott lenni, hogy viszonylag sötétszürke is lenne a fekete, de hamar bedől, nincs rajta részlet). Erre egy jó teszt: pt1, pt2, pt3... meg persze a "The fall" című film első pár perce is nagyon jól kihozza a shadow detailt.
Még valami: A médialejátszási képesség semmiképpen ne legyen szempont -
#14211 Na ugye!
Esetleg néhány apróság, hogy mire kell figyelni, hogy ne a legszar*bbat válasszam ki?
Képfrissítés?, valami azonosító a panelről? -
#14210 Azt figyelembe kell venned, főleg, ha nagy multihoz mész, hogy a neonfény áradat-nak köze sincs az otthoni körülményeidhez. -
#14209 Ezzel így lennék én is. Én az eldöntéssel is bajban vagyok. Mert minél többet keresgéltem, jöttek a "ilyen sz*r" paneles, meg olyan kijelzős dolgok. Még majd bemegyek és körbenézem a lehetőségeket. Visszatérek majd :) -
#14208 Eldöntöm, hogy nekem mi kell, ha van olyan alkalom, hogy AZT meg tudom venni olcsóbban, akkor megveszem. Én így működök, de tudom, hogy az emberek többsége nem és ezzel nincs is baj. -
#14207 Azóta nem voltam körülnézni, az akkori infókkal meg a sok utánaolvasással, gyakorlatilag döntésképtelen vagyok :)
Se a plazma se az Lcd mellett nem tudtam letenni a voksom.
A méret meg hogy 37" vagy 40". Sok minden múlna azon, hogy a kiárusításra érdemes-e várni?! Ha nem marad semmi olyan amit szeretnék akkoris lehet meg kellene várni az újranyitást.
De ahhoz ami tömeg ott lesz nem sok kedvem van. Nézelődni hogy mi új van? Előtte meg hogy mi az ami még van?..Egyszerűbb lenne ha bemennék azt addig nem jönnék ki míg nincs egy tvm :) -
#14206 Végül mit akarsz venni? -
#14205 Nem dolgozik valamelyikőtök MediaMarktba?
Asszem kiárusítanak itt szegeden 1-2 héten belül, költöznek. Érdemes megvárni? A jó cuccok úgyis ismerősöké nem? Az újakat meg oda is átviszik, gondolom. -
#14204 samu 32A656 olyan volt, mint a tükör, az ablak az oldalso falon van de simán láttam magam, szinte állandóan sötétítenem kellett, ha délelőtt akartam játszani és ha sötétebb volt a kép/játék. most anyóshoz került, ott az ablak mögötte van, így korrekt
a 46b550 sokkal mattabb, de még mindig nem éri el a 32R8ast, ami akár a nappal szemben is nézhető lenne :) apámék pana 42pv80asa is "üveg" de messze nem volt olyan fos mint a a656os samum :( -
#14203 Nekem fél évig déli fekvésű nappaliban volt az NX710. Az teljes üveg, mint a plazmák. Nappal setétíteni kellett, normál fényviszonyokban engem nem zavart. Mostmonnyuk matt van otthon épp. Az se zavar... :) -
#14202 Szebb, ja. Meg látszik benne a virág, a kép a falon, stb. Nameg ha ablak is van a helyiségen, akkor ugyanez nappal is meglehet.
Ráhuznám a fejére, aki kitalálta a fényes és tükröző panelt. -
#14201 Gatyákat felkötni...... végre.....