21171
LCD - Plazma
  • cloud.strife
    Elöbb megkaptam ezt a hírt, mint hogy te most itt nekiállsz fanbojt kiabálni és megint szakérteni kezdtél.
    Eztet is naggyon benézted, de sebaj.
    Abbahagyhatnád.

Apropó, játtál már samu szervizbe? Be bírtál egyáltalán menni oda? Volt már alkalmad rossz Samu tévét ügyintézni? (igaz én csak itteni dolgokról tudnék beszámolni, a nyakonszarás tipikus esete)
    Kellett hogy intézz, épp elég szar kerül mindig elő. Érdekes, hogy a Sony-nál meg találnak valami gyárihibás alkatrészt és mit csinálnak ezek a hülye japók? Felajánlják a 4-5 éves gépek ingyenes cseréjét, javítását, itt ez a tévé eset, mit csinálnak? Ingyen, INGYEN szervizelnek, bevizsgálnak.
    Egy 72 órás Samut dobhatsz ki a kukába mert csesznek jóváírni, cserélni, egy garos tévét is örülsz ha megoldanak.
    SZÁNALOM, de hajrá, kívánom hogy minél tönn kóreai terméket adj el. Sok sikert hozzá....... :)
  • patiang
    Ugyancsak rádió: A SONY mégsem hívja vissza a kérdéses készülékeket, de azon ügyfeleknek, kik ezt kérik kicserélik a kérdéses alkatrészt.
    Egyébként nem 17, hanem 11 készülék gyulladt ki Japánban.
  • Bucser
    Félrefordítás és kamu?

Talán ki kéne nyitni az ablakot a boltban hogy bejusson a friss levegő és az új hírek:)

"(Reuters) - Electronics giant Sony Corp suffered a fresh blow on Wednesday after several of its Bravia LCD televisions sets emitted smoke or parts began to melt, a company official said on Wednesday.

Sony said it will offer free inspection and repairs available to 1.6 million of the TV sets.

Sony's television unit is already heading for its eighth straight year of losses, as it battles fierce competition from Samsung and LG of South Korea.

The 11 overheating incidents all took place in Japan, but the faulty parts may affect TV sets sold around the world, the company said in a news release.

There have been no reports of injuries or damage to anything other than the televisions, Sony said.

The televisions were manufactured in 2007 and 2008 and were mostly sold in Europe and the United States, although some were also sold in Japan and other parts of the world, a Sony spokeswoman said.

The company will alert customers to the problem via its websites and in some countries via e-mail and newspaper advertisements."
  • cloud.strife
    Kamu. Félrefordítás. Ahogy nézzük.
  • patiang
    Rádió: SONY 1.5 millió Bravia LCD-t hívott vissza, melyeket 2008 körül gyártottak. Ezek döntő többségét USA-ban, és az EU-ban adták el. Eddig a tipusból 17 gyulladt ki, de mind Japánban.
  • Borg
    Több kell annak 2 óránál a beégéshez. És még akkor sem véglegesen.
    Túl van lihegve ez a téma. Normál körülmények között nem lesz semmi baja annak.
  • Demon1994
    Mármint megy rajta 5-10 percet valami más,pl. egy film?Aztán játszhatok rajta újra 2 órát,igaz?Mert akkor tuti úgy fogom csinálni,hogy játszok egy órát,utána kilépek és nézek egy kicsit filmet,aztán újra játék.
  • neevous
    Akkor nem, ha megy más tartalom is rajta és az "kimossa" a HUD-ot.
  • Demon1994
    Egyszere 2 óránál többet biztos nem játszanék.Annyi idő alatt is beéghet?
  • arty
    hud, vagy egy ottfelejtett játék azért okozhat meglepetéseket még a legújabbakon is :)

ha sokat játszol, nem biztos, hogy a plazma lenne az ideális kijelző számodra
  • Demon1994
    Rendben.Köszi a segítséget.Már csak abban reménykedem,hogy nem fog majd beégni mikor játszok rajta.Állítólag az újabb plazma tv-k már nem annyira szoktak.
  • neevous
    Teljesen korrekt alsó-középkategóriás plazma. Két méterra talán még elég is lehet a 42". Fontos, hogy akármit nézel ki, nézd meg élőben.
  • Demon1994
    Kb. 2m.Én ezt néztem panasonicból:Panasonic TX-P42S30E
    Erről mi a véleményed?
  • neevous
    A Pana ég be legkevésbé, utána a Samsung. Az LG-k a leginkább hajlamosak a beégésre. Panából a legolcsóbb FHD az 50-es U30.
    Amgy mi a nézési távolságod?
  • Demon1994
    Én játékokhoz is akarom használni,de azoknál nagy a valószínűség rá,hogy beég a plazma,ezért ezt a plazma tv-t néztem ki:Lg 50PV350
    Ennél elvileg van egy védelem rá:ISM (beégés elleni védelem)(White Wash/Orbiter/Color Wash).
    Erről tud valaki mondani valamit,mennyire hatásos?
    Köszi a választ.
  • konrada
    Azonos árnál és méretnél (szvsz. akár 50%-kal drágább LCD-knél is) a plazma jobb képet ad.

A feketéje jobb, mert az azokhoz vethető árú ledes LCD-k oldalról világítottak, azaz azoknál a fényerő egységes, és emiatt a kontrasztjuk max 1-2 ezer, az összes többi dinamikus - azaz a háttér fény csökkentésével, erősítésével éri el, az azzal jár hogy a kamera mozgásával az egyébként konstans fényt kapó tárgy világosodik,sötétedik, attól függően, világosabb vagy sötétebb részből van több a képernyőn. Ez meg elég zavaró lehet.

...viszont: még mindig elég sokat lehet hallani plazmáknál a beégésről és világos szobáknál kevés a fényereje.

Azaz: esti tévézéshez, filmnézéshez plazma, nappali háttér tévézéshez, játékhoz lcd.
  • konrada
    A Digikábelről annyit érdemes tudni, hogy kódolatlan rajta a DVB-C, így azok a tévék, melyek tudják azt, közvetlen rákapcsolhatóak. (A HD műsoraihoz persze kell az is, hogy a készülék mpeg4-et tudjon.)

Ez az előnye viszont annyiban hátrány, hogy az analóg időkben szanaszét osztogatott, vacak kábelekből összerakott házi barkács rendszerekre rádugva a készülék gyenge jelet kap és emiatt az analóg kis tévéknél nem zavaró veszteség digitális jelnél szétesik.

Azaz a Digikábelnél DVB-c-s készülék beszerzése esetén első kell legyen a kábelezés felülvizsgálata, szükség szerint cseréje.

...mint a topiktársnál is, általában bejön.
  • kazu89
    Na megoldódott a problémám szétszedtem a kábelt és összeraktam újból és most minden franko :D Köszönöm szépen a segítséget mindenkitől ^^
  • Demon1994
    Hello!Szeretném megtudni tőletek,hogy milyen tv-t ajánlotok,melyik szerintetek a jobb?Én eddig LED tv-n gondolkodtam,de a plazmának elvileg szebb a feketéje,amit nem igazán értek,mert van olyan LED tv aminek 7,000,000:1 a kontrasztaránya,ami jobb mint egy plazma tv-nek.Melyiknek van jobb feketéje véleményetek szerint?A mai plazma tv-k tényleg nem szoktak már beégni,mert néhány helyen azt mondják?Előre is köszi a választ.
  • kazu89
    sajátját
  • neevous
    A TV saját tunerjét használod, vagy set top boxot?
  • kazu89
    Conax modulon a modulációt érted? csak azért kérdem mert nem nagyon értek ezekhez
  • neevous
    Conax modullal tolod? Ha igen, akkor már csak annyit tudsz tenni az ügy érdekében, hogy az élességet lejjebb veszed.
  • kazu89
    mindegy azért köszönöm a segítséget holnap úgyis bemegyek oda ahol megvettem hátha mondanak valami okosat :D és köszi még egyszer
  • arty
    sajnos erről semmit nem tudok, majd jön valaki és megmondja :)
  • kazu89
    ha a tv-be van alapból DVB-T/C akkor ha jól tudom nem kell set top box hozzá és 16:9 re van állítva
  • arty
    adj magadnak pár hetet, hozzászoksz :/ nekem az első lcdtévémnél amikor megláttam a digitv-t rajta az volt az első gondolatom, hogy mennyit is bukok én ezen, ha MOST felrakom ph!-ra/vaterára...

kábeles digitvnél is van set top box? 16:9-re van allitva?
    tévé 16:9re van belőve? standard/mozi/dynamic? mik az egyes értékek? zajszűrésm stb nincs beallitva véletlenül? (az is ront!)
  • kazu89
    kábeles de sehogy nem sikerül beállítanom és nézhetetlen az egész
  • arty
    tányéros dititv? a digitv vevője 16:9re lőve, tévé szintén?

ha ugy is pixeles mondjuk az rtllkub, akkor ... üdv az lcdsek közt :)) mi "így" nézzük, évek óta... msat (telekom) picit jobb, de csodák nincsenek. lcd+sdtv=sux
  • kazu89
    Sziasztok!! egy kis segítséget szeretnék kérni vettem egy Samsung le32d550 full HD-s LCD tv-t és az lenne a gondom hogy nem tudom beállítani a digitális adásokat rajta normálisan, a Digitv-nél vagyok de ilyen pixeles képkockás meg minden. Szóval nem jön be szépen a kép.
    Ha tudtok segíteni előre is Köszönöm!!!
  • pumecedli
    szeretnék segitséget kérni.Vásároltam egy LUXOR 24"FULL HD DIGITAL LCD TV.-t,mely DVD lejátszóval egybeépitett.Ha valaki tudna segiteni abban, hogy honnan tudnák hozzá magyar nyelvű kezelési utasitást letölteni,vagy szerezni?Sajna nem kaptam hozzá, és igy a kezelése sem egyértelmű.Megköszönném, ha segitenétek.
  • tomi99999999
    CIFU EGY KÖCSÖG GECI, 40 ÉVESEN CSAK A KIBASZOTT TV-KRE TUDJA KIVERNI NŐJE MÉG ÉLETLÉBEN NEM VOLT VISZONT NEM TUDOM MILYEN KEZES BAL VAGY JOBB DE AZ A KEZE MÁR NAGYON MEG LEHET EDZŐDVE

sziasztok a nevem jeromos

múltkor a helyi számtek boltban vettem egy nyomtatót. otthon vettem észre, hogy nincs hozzá úesbé kábel, vissza is mentem a boltba, hogy kiverjem a hepajt. belépve a boltba, éreztem az eladó szúrós tekintetét, egyből mondtam, hogy hívja a főnököt, mert engem itt csúnyán átvertek. a főnök egy kopasz 40es éveiben járó traktorbuzi volt, kirúgták a pénzszállítóktól mert állítólag mindig ráverte a tízezresekre. előadva a panaszom csak ennyit mondott: szóval usb kábelre van szükséged, kövess engem a pincébe. belépve a pincébe egyszerrre csapott meg a dohos valamint a szarszag, ettől meg is szédültem, elestem és bevertem a fejem. felébredve nagyon fájt a pöcörőm, ekkor a főnök felkapcsolta a lámpát, majd elszörnyedtem mivel a farkam fel volt állítva és el volt szorítva egy usb kábellel, melynek a vége a főnök segglukába volt bedugva. ekkor elővett egy gainward gtx 580-as videókártya dobozt, de sajnos egy pénsizpumpát húzott ki belőle. addig pumpálta a péniszem amíg fel nem robbant, majd pedig felém állt, kihúzta az usb kábelt a seggéből és ezzel a lendülettel rámfosott vagy 10-15 liter ürüléket. sietve távoztam a boltból a helyi kórházba ahol kinevettek, mert a héten már a negyedik ilyen esettel találkoztak. de egy kedves nővérke mégis szóba állt velem, behívott egy kezelőbe. csak annyit tudtam elolvasni a ruhájáról, hogy katának hívták, egyből megfordított és mondta, ánuszvizsgálatot kell végeznie rajtam. nem értettem a dolgot, ott álltam egy tátongó lyukkal a felrobbant péniszem helyén, nyakig fosban. benyúlt a seggembe kata, ám valami fura volt, nem olyan mint amilyenek a prosztatavizsgálatok eddig, hátrakukucskáltam és az az állat kata kesztyű nélkül, puszta kézzel nyúlkált a seggembe majd mikor kihúzta a bélsáros kezét elkezdte nyalogatni róla a szart. ekkor elfutottam, de találtam mindkét illetőről képet, és úgy tudom ezen a fórumon is jelen vannak, kérem jelentkezzenek, mivel miután hazaértem akkor esett le, hogy ekkora élményben még nem volt részem sose.

ne vásároljatok nyomtatót usb kábel nélkül
    történt már veletek hasonló?
  • Csabesz100
    Szia! Ismét küldtem privátot. Ha lesz egy kis időd, nézd már meg!

Köszi!
  • fradi44
    Sharp aquos 32 220 TV milyen ?
    90-ért árulják.
  • Csabesz100
    Ment pü!
  • dbdadi
    94cm bocsi
  • dbdadi
    94"-tól felfele bármekkora lehet!
  • cloud.strife
    Méret?
  • dbdadi
    Max 140e forintig ti milyen LCD vagy Plazma tv-t ajánlanátok,USB-s és Full HD legyen.Válaszotok előre is kösz
  • SH3
    1080p a dashboard, hdmi kábellel. de végülis ha ennek ellenére a játékok 720p-be mennek akk nincs mit tenni. :)