21171
LCD - Plazma
-
#14480 Ismét egy olyan technó amihez nincs forrás (mármint tartalomforrás) és igazán a jövőbe mutat, de mire elterjed az legalább 6-7 év. -
Suffering #14479 Asszem egy ilyenre kéne gyüjteni, ennyit a full hd tv-ről, már van jobb :P
A Toshiba új tévéja, a Regza 4K nemrégen mutatkozott be a nagyközönségnek, azonban még idén megvásárolható is lesz. A négyszeres FullHD, azaz 4Kx4K felbontással rendelkező tévé támogatni fogja a szemüveg nélküli 3D megjelenítést is.
A tévé 55"-os felbontásán lenyűgöző kép lesz, már ha van hozzá való film fájlunk, hiszen jelenleg még a FullHD felbontású tévék is csak elterjedőkben vannak, a hozzájuk elérhető tartalommal együtt. A Toshiba 55X3 rendelkezik egy beépített arcfelismerő kamerával is, amely a testhelyzetünkhöz viszonyítja a 3D megjelenítést is. A félelmetes felbontással bíró Toshiba tévé decemberben kerül Japánban piacra, 11.700 dollár körüli áron. -
#14478 Mennyire fényes a hely, ahova kerülne és mennyire megoldott a sötétítés? Azzal számolnod kell, hogy az U30-on nincs bevonat. A képe korrekt, ha a PS3-nál kicsit odafigyelsz, akkor simán jó lehet. -
#14477 és a Pana 50u30e-ről mi a véleményed? Kijönne 200-ból és szép méretes is. Főként film és tv-nézésre kellene, meg persze ps3-ra. Sajnos élőben nem tudom megnézni, felénk kicsi a választék. -
Mondjuk még mindíg tartom hogy az EX520 az max. a Samu-k képminőségét hozza (szerintem pocsék ledes tévék).
Lentire meg: pont hogy az átlag napi használatnál fontosabb a képminőség, "hisz azt nézzük ember!!!", mint a szolgáltatások, amik megjegyzem a vevők 90%-ának olyan magas (és egyikük sem használja), mint nekem az atomfizika.
Általában egyébként ez szokott (nem személyes, általános véleményem) felbaxni agyilag, amikor a család az ilyen "szakértő" ismerősre hallgat. Legyen benne USB. Meg legyen 100Hz-es. Meg legyen benne a Nasa műholdirányító egysége is, mer az a jó nektek. Csak épp a szerencsételn rokon, ismerős meg csak jó képminőséget szeretne, semmi ilyen szolgáltatást. Jó képminőséget. -
#14475 Az autocorrect miatt meg bocsi. -
#14474 Szerintem a a cx520 sem egy jó kis tv, telefon de az 5-ös Samsungoknál egy fokkal jobb. -
#14473 Akkor nézzünk egy példát, kb azonos közép kategória. Sony KDL40EX520: USB Külső HDD-re felvétel, Internet böngésző és Video tartalmak, Skype, PIP/PAP, Fényérzékelő és rengeteg energia takarékos beállítási lehetőség.
Samsung UE40D5500: Internet böngésző nincs, csak video tartalmak de jóval kevesebb mint a Sony-nál, Skype nincs, HDD-re felvétel nincs, PAP nincs, Fényérzékelő nincs.
Mégis akkor miben több? Ja a 100Hz ami sajnos nem 100Hz csak duma... -
konrada #14472 ...hát lehet, hogy én az átlag alatt vagyok, de én sem értem.
A távkapcsoló akkor esik kézre, ha odateszem, egyébként meg én úgy gondolnám, hogy az átlag a tévét tévénézésre használja, így ahhoz azt kell tudni, hová esik a hang, meg a csatornaváltó gomb...;)) -
bigoldman #14471 Ezt nem értem. Mitől kényelmesebb egy samun tévézni? A Sony előtt állni kell vagy mi? :)
Igen erre gondoltam, allni kell elotte, es neha foldig hajolni a tisztettol :D
Viccet felreteve, aki akarta az erti amit irtam.
Azonos arkategoria mellett a ket tv szolgaltatasai, kenyelmi funkcioi nem azonosak. Nalam, es sok atlag felhasznalonal meg az szamit, hogy mennyire esik kezre a taviranyito, mennyire logikus a menu, van e USB, azt mire hasznalhatjuk, esetleg LAN lehetoseg, de megemlithetnem a kinezetet is.
Teszt dvd-ket , de meg BR filmeket is eleg ritkan neznek a dolgozo emberek.
Nem a Samut vedem, es nem a Sony ellen vagyok, csak nezzuk realisan a vasarloi szempontokat. Autot sem ugy veszunk, hogy melyik mennyivel megy, es milyen a futomuve a kanyarban 200-nal, hanem a mindennapokra.
Na ebben jobb a Samu.
Ez az en velemenyem -
konrada #14470 Mivel a fénycsöves lcd-k kifutóban vannak, már nincs olyan minőségi különbség az azonos árkategóriában, mely miatt a hagyományost volna érdemes venni. -
#14469 Ledes tv-vel érdemes foglalkozni mostanság, vagy jobb a sima még? Nappaliba kellene egy tv, először plazmára gondoltam, de nem vagyok benne biztos, hogy az egyhuzamban sok ps3-at szeretné. Szóba jöhet az LCD is. Kb 200e keretem lenne az akcióra és minimum 46"-os tv kellene. Mit ajánlotok? -
#14468 A Sony-nál a panel lotto sokkal kissebb mértékű, akkora különbségeket nem tapasztaltam mint samunál. Igen főként a samu 5-ös sorozatáról van szó. -
#14467 Kíváncsi vagyok milyen samukról beszélgetünk éppen. Mert ha a máx 5ös szériáról akkor megértem a problémát. Tavaly ugyanez fellépet a 7-es szériánál és az 5-ösnél is.
Panellottó vanik kéremszépen sajnos. És nem csak Samunál. Sonynál is. -
#14466 Ezt nem értem. Mitől kényelmesebb egy samun tévézni? A Sony előtt állni kell vagy mi? :)
Én inkább azt tapasztaltam hogy a samu tükröződő felülete miatt keresni kell a megfelelő látószöget hogy hol nem világít bele valami, az amúgy is rosszabb látószögéről nem is beszélve. -
bigoldman #14465 A Sony vs Samu vitahoz csak annyit
nekem mindketto van itthon. A sonynak szebb a kepe, azaz nehany musornal termeszetesebb a szinvilaga es jobb a fekete. DVD vagy BR-nel ez mar nem annyira szembetuno.
Szolgaltatasban, szoftveresen, kenyelmi szempontokbol es ezalltal hasznalhatosagbol viszont boven lenne mit tanulnia a samutol.
Valjuk be, en bevallom, inkabb egy samun tv-zek kenyelmesen, kihasznalva az osszes tudasat, kenyelmet, mint hogy buszkelkedjek a jobb szintonusokkal es a jobb feketevel, ami mellesleg a Baratok kozt es az Esmeralda alatt ki sem jon :)
Akinek meg annyira fontos a minoseg az meg egyiket sem veszi, mert arra van mas -
konrada #14464 Tudom, hogy nem az igaziak, de mint írtam, nálunk is szinte mindig van van valami fény, + a nappali is világos.
...abban meg biztosan van valami, hogy visszavesznek a plazmák fényerejéből, mert más magyarázatot én sem tudok arra, hogy a plazmáknál pont a részletgazdaságot emlegeti mindenki, miközben a boltokban az egy falon kiállított tévék közül csak a drágább plazmákon láthatóak azok a részletek -persze azonos műsornál -, melyek az alsó-közép kategóriás lcd-ken látszanak. -
#14463 A Samu le46d550 és a sony kdl-46cx52-ról mi a véleményetek? Ezeknek még kielégítő lenne a méretük, ps3-hoz, filmnézéshez és tvzéshez kellene. -
#14462 Boltban neonfénynél nagyon szarok a plazmák, főleg, hogy még a fényerejüket is leveszik, több ok miatt is. -
konrada #14461 No és egy rossz pont a Sony-hoz, mely egyben jó pont is:
A majd 3 éves W4500-asomon olyan hiba jelentkezett, mely bekapcsolás után a bemelegedésig 5-10 percig árnyékképhez hasonló hiba jelentkezett.
A készüléket neten vettem, bolti garanciával. Mivel a garanciális hibán túl volt, a Sony gyári szervizéhez fordultam a hibával. Mint kiderült a telefonos egyeztetéskor, ez típushiba, és egyből felajánlották a cserekészüléket, mely az utód EX500.
...no lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista, de szerintem nem minden gyártó tette volna ezt meg, még akár úgy is, hogy hónapokat harcoljunk javítási próbálkozással, rizsával. És ez meg nagy jó pont.
-
konrada #14460 Hát én is azért vettem annak idején Sony LCD-t, mert középkategóriában annak van az én érzetemhez leginkább megfelelő színvilága a bolti beállításokat nézve. Tudom, otthon sokat változik a helyes beállításokkal, de mivel arra nincs lehetőségem, én aszerint választottam, amit látok, és én azt látom, akárhányszor is megyek olyan falhoz, melynél több típus és üzemmód -plazma, lcd - van, a Samsung LCD-k túlszaturált színeihez és a plazmák részlethiányos haloványságához képest (tudom, ezért kapok most, de a nem túlreflektorozott boltokban a fényviszonyok hasonlóak az otthoni átlagos nézéshez, azaz nálunk szinte mindig van fény),
a márka elolvasása nélkül is a Sony-hoz húz a szemem. -
#14459 Azt már én is néztem és jónak tűnt. -
#14458 Pana 50U30 ? -
#14457 Hellósztok!
50" fullhd plazmát keresek, 200e körül, nincsenek nagy elvárások, csak legyen korrekt képe, ps3-hoz és filmnézéshez-tvzéshez kellene. Köszi. -
#14456 Érdekes, nálunk is bármit választhatnának, de Sony van mindenkinél otthon.... :)
Furcsa egy világ ez..... -
#14455 Nem látom mert nálunk sony-t vesznek a kollégák, pedig lenne bármi... :) -
#14454 De látod hogy a kollegák is azt veszik. Velünk van a baj aszem.... :) -
#14453 Próbálom belőni samsung LED-ed TV-n, hogy a fehér szín fehér legyen de vagy kék vagy szürke, esetleg pirosas. Sony-n szép tiszta fehéret látok... -
#14452 Hát ja.
Sajna a hozzá nemértő vevők is elsőre a samu neonződ, neonkék szineibe szerelmesednek bele..... LOL -
#14451 Nem egy vevővel jártam végig a panasonic, sony, samsung boltokat hasonlítgatva a tévéket normális körülmények között játszogatva a beállításokkal. Eddig mind a Samut választotta (Nem, a Sony és a Pana tévét nem én demonstráltam nem én barmoltam el, hanem olyan kollégák akik a TCR-en 10-en éve árulnak tévét, tehát kisujjukban van az összes eladási technika).
Egyébként számomra vicces, hogy kedves Sony-s kollégák is hozzánk jönnek dolgozói kedvezményre tévét venni és nem a saját kínálatukat választják. -
#14450 És hozzá képest a HX720? Nekem sokkal jobb képet mutat egy 40HX720 egymás mellett a40D7000-el.
Vagy te talán nézted egymás mellett őket? Én igen. -
WarCow #14449 Sziasztok!
Játékra pcről tv-re keresek valami jó lcd tv-t.
42-46" körül. Tudnátok vmi tippet adni melyiket érdemes vagy melyik típus van direkt erre kihegyezve? -
#14448 Nem.
UE40D7 és UE40D8 az egyik legjobb tévék ha nem "A Legjobb tévék" a jelenlegi LCD piacon.
(különbség nincs a d7000 és 8000 között csak a káva.) -
viizo #14447 220-ért már 50"-os tévét kell venni, nem egérmozit :) -
#14446 219-ért egy 40EX720-as Bravia nem jobb vétel?
Sztem 267-et nem ér ez. Pláne hogy ez ilyen "webes érdekes" ár, nem is tudom mennyi ez most egy rendes boltban, 299e? Annyit meg pláne nem ér. -
#14445 erről vélemény?
7000 -
#14444 Üdv.
LCD TV vásárlásában gondolkozom. A következő két típus jöhet szóba ár és tudás alapján: LG 32LK430 és LG 32LK450. Az áron kívül mi a különbség a két típus között? Én csak az "Intelligens fényerő szabályozás" funkcióban találtam többnek a 450-est, ez pedig nem ok ekkora árkülönbségre. Valójában azt sem tudom, hogy ez a funkció mire való. Örülnék, ha valaki fel tudna világosítani, melyiket vegyem meg.
Köszi! -
#14443 1. nagyon örülünk neki, hogy angliába ki-mit csinál, de mi "sajnos" itt csücsülünk bantulandon, így az minket nem vigasztal
2. időben tudtam hogy mi van, meg is kaptam a Sony.tól a hivatalos levelet, a kinti híroldalak félrefordításának a helyesbítőlevele is itt van. "A Reuters tévesen egy ingyenes megelőzési programot (safety inspection and rework programme) visszahívásnak (recall) értelmezett." Aki kotnyelskedik az max. te vagy arany babám... :)
3. már megint fanboy-ozol. A tiszta márkautálat sokkal rosszab a szememben mint a fanboy, de mindegy. Furcsa hogy ha jön egy Sony-s hír egyből ugranak a non-fanboy-ok. SZÁNALMAS, de hajrá. Én nem futok minden Samu hírhez anyázni.
4. nézz utána a recall-okra. A legtöbb szépen fű alatt intéződik. A Sony hozzáállását ehhez meg lentebb írtam. Mutass még egy ilyen céget.
Písz és részemről téma befejezve. -
hdmi #14442 Mellesleg nem sok egyéb márkás tévét láttam ami kigyulladt vagy füstölni kezdett 2-3 év után....
Videoton Colorstar -
#14441 Kiskomám nálunk az 1 éves gari azt jelenti, hogy 1 évig házhoz megy a samu és cseréli a tévét ha kell INGYEN, szervízelés esetén pedig házhoz mennek ha gariidőn kívül vannak. És mint jó párszor írtam, mi 4 éves extra garit adunk a tévékhez akik szintén házhoz mennek minden baj miatt.
Azt meg hogy te mikor tudtad meg nem tudom, és nem is én lóbáltam a hírt ide csak a kotnyeles kommentedre reagáltam ami próbálja elmosni, hogy hazudnak és félrekiabálnak a sonyról... A faszt a 11 helyett 17-et írtak ennyi történt (nem mintha számítana) a hír többi része meg úgy volt a reuters által is közölve ahogy a magyar forrás elmondta. Akkor itt ki ferdít és csúsztat??
Aki itt fanboy az te vagy szerintem.
Mellesleg nem sok egyéb márkás tévét láttam ami kigyulladt vagy füstölni kezdett 2-3 év után....