21171
LCD - Plazma
  • att88ila
    Sziasztok!
    LCD tv akarnánk venni.Ez a 2 tv közt konkrétan mi a külömbség?LG 42lk430 meg LG42lk450 közt?
  • arty
    legfontosabb talán a felbontás!

50"-re én már "megkockáztatnám" a fullhd-t, pláne ha nem 5 méterről nézed
  • Lamond
    és a két plazma között mi a lényegi különbség?
  • arty
    50U30-at vennék :)

nagy kép, nagy élvezet(és tévézni, filmezni jó a plazma - hiszen nem játszol, kicsi az esély, hogy bármi is beégjen)
  • Lamond
    Olvastam a témában de nem tudok dönteni.
    3 méteres távolságról néznék tévét, alapvetően tv/filmek nézésére gondoltam, játékra szinte kizárt.
    Olyan 200 ezer összeget tudnék rászánni a vásárlásra.
    Plazmát néztem:
    P50C3E vagy P50U30E? A kettő között nem tudok különbséget tenni.
    Ha LCD:
    Tavaly ilyenkor 46EX500-at vettem volna, de mostanra összegyűlt a pénzem kifutott a készet. Az EX520ról elég lesújtó dolgokat hallottam. Viszont az 46EX720 nem győz meg ezzel a 3D szép új világgal. Ráadásul ez most 300 ezer szóval nem is férne nagyon bele. Esetleg várjak a tavaszi készletcserére (...vagy mikor is van)?
  • berczely
    Tenkjú a választ brada! Akkor Samu rendelés jövőhéten meglesz!
  • mrzed001
    Szerintem félreértettél.
    Itt a link a korábbi hozzászólásomhoz, benne RÉSZLETESEN leírva mivel és hogy lehet pillanatok alatt átalakítani LG (meg samu, meg ...) által elfogadott formátumra az mkv-ban lévő hangot

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1116568841&no=13871

Ha átrakod avi-ba, akkor:
    - konvertálod a képet, tehát képminőség romlás (a linken lévő ingyenes progival direct stream copyvan másolja a képet, tehát semmiféle képminőségromlás nem lesz -1:1-ben másolat-)
    - konvertálja a hangot, ami hangminőség romlást okoz
    - az egész átalakítás ezzel nem tart 2 percnél tovább, mert semmi sem kerül átkonvertálásra, csak átmásolásra

Tehát, elolvas, kipróbál.
  • Zoli007
    Hazudsz! Ezt a tápigot nem is te nyitottad!
  • passatgt
    ilyen árban keresek valamit, én gépen szoktam tv-zni, csak családnak kéne valami, mert most egy kb 15 éves orion van és haldoklik szegény:D

50e körül keresek valamit...

illetve egy kérdésem is van: upc-s settopbox van, ami ugye scrat csatlakozós, akkor ezzel a hd csatornák nem fognak bejönni? honnan tudok szedni olyan dobozt amin van hdmi kimenet pl? vagy hogy működik ez, tv-hez sík hülye vagyok
  • Bucser
    jótanács: Hanem barátok köztet akarsz rajta nézni kerüld el... Vagy vegyél valami olcsóbb 22-est.
  • passatgt
    Üdv!

Vélemény erről?
     Samsung LE22D450
  • arty
    Legtobb mkvt vinni fogja.
  • Borg
    Mondom aldis :)
  • berczely
    LoL az SG mióta linkel így?
  • berczely
    9990Ft a Penny-ben Orion.

[url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1116568841&no=14583]#14583[/url] Itt van a leendő TV-m támogatott videóformátum listája.
    Kérdés, hogy egy virágbolti ...BluRay.DTS.x264. filmet le fog e játszani a kicsike vagy médiabox a vége?
    Ne kövezzetek meg a fura kérdéseim miatt, de biztosra akarok menni!

• Borg
    Aldiban most mintha láttam volna médialejátszót, 10k alatt... aldis cuccok meg nem szoktak rosszak lenni.
    De egy ASUS oplay R1 is lazán visz mindent, és az sincs 20k.
  • bakkerman
    avira átkonvertáltam az MKV fájlt,és voálá,ment usbről,szép kép,jó hangzás. igaz,egy 30 gigás 1080p-s filmnél "kis" időbe telne a konvertálás,de médialejátszót meg nem akarok venni
  • arty
    kézikönyből

de sokat nem ér, mivel az mkv csak konténer, azaz "csomagolópapir", a belsőt, hogy milyen kép és hang tömöritést alkalmaztak "nem tudhatod"!

mkv lejátszásra médialejátszót kell venni.
    a tévé kép megjelenítésére alkalmas eszköz, minden másra kompromisszum ;)
  • arty
    a ledes lcd azért jó, mert kevesebbet fogyaszt a tévé, illetve a drágább modellek ELVBEN jobb kontrasztot tudnak segítségével elérni

az olcsóbb kategoriában viszont sajnos a gyártók nem küszöbölik ki a fő hibát, miszerint nagyon hideg az alkalmazott ledek fénye, ettől a kép elég hideg, kékes (full-fekete képen jól látni)

ergo ha a fogyasztás neked magasabb rendű szempont, mint a jobb kép, akkor szerintem jó a D5000, de ha a melegebb tónusu képet preferálod, akkor a régi "fénycsöves" lcd a te tévéd :)

nem győzöm hangsúlyozni: meg kell nézni a tévéket, állítgatni!
  • bakkerman
    leszedtem egy MKV to AVI konvertert,jelenleg konvertál egy filmet,majd ha van tapasztalatom,leírom,hogy sikerült.
  • berczely
    Azt honnan lehet tudni, hogy melyik TV játszik le .MVK kiterjesztésű fájlt?(Van e hozzá codec a TV-ben)
  • deltoid
    Nem nagyon vagyok otthon ebben a témában.
    Szóval akkor nem olyan jó az olcsóbb led tv.
    Egyáltalán jó a led-es? Csak mert most mindehol ezeket istenítik.
    Jobb egy lcd-t venni?
    Plazmában is láttam ekörül az árkategória körül, az megérné esteleg?
  • bakkerman
    köszi,megpróbálom!
  • bakkerman
    katt
  • arty
    nem. d5000 = nézhetetlenül hideg, kékesfekete hulladék.

legolcsobb ledes = ne

bár, ha neked bejön a képe...
  • deltoid
    Üdv!

Lecserélném régi tv-m. Keret: max. 100e.

Samsung UE32D5000, ezt a tv-t nézegettem.

A kérdésem az lenne, jó-e, megéri-e?
    Esetleg milyen tv jöhetne még szóba ebben a kategóriában?
  • mrzed001
    Ha visszaolvasol már leírtam mik lehetnek a gondok korábban.
    A hang vagy DTS, vagy A_AC3 az mkv-ban, ezzel van gondja LG-nek.
    A megoldást is leírtam.
    A konvertálása egy mkv-s résznek LG által kedveltre fél percen belül megvan.
  • Bucser
    Az mkv az csak egy un. konténer file. Azon túl, hogy a tévé boldogul az MKV-vel képesnek kell lennie a video bekódolásához használt codec kezelésére is.
  • [NST]Cifu
    Azt, hogy lehet hozzá venni WiFi modult. Azzal lesz Wifi-d. A nélkül nem lesz. :)
  • [NST]Cifu
    Egy pendrive-ra felmásolod a gyártó honlapjáról (vagy máshonnan) letöltött file-t, és futtatod. Az meg szépen felülírja a dolgokat.

Tippre az .MKV olyan kódolást használ, amit az adott TV még nem ismer.
  • berczely
    Vezeték nélküli LAN előkészítés (Wifi Ready) Ez pontosan mit takar? Samsung TV-nél. Gondolom nem azt, hogy netezni tudok majd a TV-n...
    Amúgy ezek az LCD TV-k (Samsung 5ös sörözat) hogy állnak a firmware frissítéssel? Lehet olyat, hogy a lejátszható formátumok listájának bővítése egy frissítéssel stb.?
  • bakkerman
    igen,kézikönyvben is írja,hogy támogatva van az MKV,és az interneten a hivatalos LG oldalon is írják. firmware frissités mit takar egy televíziónál? :S
  • [NST]Cifu
    A TV kézikönyvében szerepel, hogy támogatja az .MKV formátumot?
    Firmware frissítéssel próbálkoztál?
  • [NST]Cifu
    Statikus kontrasztarányt úgy kapsz, ha kikapcsolod a dinamikus kontrasztot. Szvsz már nincs a piacon olyan LCD TV, amelyikben nincs dinamikus kontrasztarány.

A saját véleményem: általános használatra a dinamikus kontraszt tökéletesen megfelel. A TV menüjében ki lehet kapcsolni, illetve a fokát lehet állítani, szóval a neked legszimpatikusabbat beállítod és kész.
  • bakkerman
    nem találtam kifejezetten LED tv fórumot,ezért ide írom:
    Van egy LG Flstron M2280D tipúsú full hd led tv-m,amivel gondom akadt! Van egy 8GB-os pendriveom,azt szoktam használni filmnézéshez,rárakom a filmeket,bedugom a tévémbe,és nézem a cuccokat,mostanában rátettem egy sorozatot,aminek MKV a kiterjesztése,de viszont ezt már nem játssza le :s Beolvassa,megjelennek az infók,a név is rendben,a méret is,a hossz is valós,de ha rámegyek,hogy lejátszás,akkor ilyen színes csíkok jelennek meg,és 5 másodperc múlva visszatér a menübe...próbáltam mindenféle mkv kiterjesztésű cuccal(zenei videoklip,film,sorozat),de ugyanez volt...remélem tudtok segíteni,mert jelenleg így van egy kihasználatlan full HD tv-m,amin csak divX filmeket tudok nézni...
  • neevous
    Szerintem nem sikerült értelmezned a cikket.
  • berczely
    Olvastam egy cikket pontosabban ezt: http://www.geeks.hu/technologiak/081217_statikus_vs_dinamikus_kontrasztarany

Ebből azt szűrtem le, hogy a fix arány jobb, mint a dinamikus kontrasztarány! Ebből az ember mit vesz észre úgy istenigazából? LE-32D550 K1W TV-t lesz megvásárolva jövőhónapban. Jó lesz dinamikus kontrasztaránnyal vagy válasszak statikus kontrasztú másik TV-t??
  • Dean Winchester
    én is köszönöm az ajánlatot...
    viszont holnap leírok majd 3 vagy 4 típust ami közül választanék és majd arra kérnék segítséget , hogy azok közül ki melyiket ajánlja..
    Szóval köszönöm mindenkinek az eddigi segítségeit!!!
  • konrada
    Szerintem a tévén kell beállítani a hangnál hogy kimeneten legyen.
  • Krisztiam #14561
    megvan azért köszi :)