21171
LCD - Plazma
  • franc0
    Az lehet, mert a másik TV amivel jó volt csak HDready.
    Hát nem örülök, mert 10 méteres kell nekem.
  • arty
    ez gyanusan a hdmi kábeled gyengesége

sok kábel nem bírja az 1080p / 60hz-et és ilyen digitális hibákkal reagálnak - vagy rosszabb esetben egyáltalán nincs kép

én már láttam zöld képet, piros képet, fehér pontszórást is, mind a kábel hibája volt :( ki nem kell dobni, mert lehet h az adott kábel más eszközzel jó lesz!

• Inquisitor
    "hogy mi a különbség a hd-ready és a full hd között?:)"
    1366x768 vs 1920x1080 felbontás.

Az első csak általában, mivel bármi megkapja ami 720 sort tud kitenni, ezért volt pár érdekes plazma TV 1024x720 felbontással, de rémlik láttam ilyen öszvér 800x720 félét is.

A HD Ready emblémát bármely gyártó igényelheti televíziója, projektora, kijelzője számára, amennyiben az megfelel a következő feltételeknek:

1. A kijelző legalább 720 vízszintes képsort jelenít meg 16:9 széles képernyős formátumban.

2. Videojel kompatibilitás:

a) A készülék DVI vagy HDMI bemeneten fogadja a HD jelet ( YPbPr komponens);

b) A készülék képes feldolgozni a következő videojel formátumokat: 1280x720; 50 és 60 Hz progresszív (720p) és 1920x1080; 50 és 60 Hz váltottsoros (1080i);

c) A DVI, illetve a HDMI bemenet képes a HD tartalomvédő rendszer (HDCP - HD content protection) támogatására.
  • franc0
    Update: siker, de a piros csíkok megvannak, főleg fekete háttérnél.
  • franc0
    Ha számít: Radeon 6670 a kártya.
  • franc0
    Sziasztok!

Segítséget kérnék. Adott egy LG 32LK450, most vettem. Ha rádugom a PC-t, az istennek sem tudom monitornak használni. Ha bekapcsolom a gépet, a Win betöltőképernyő még megjelenik egy pillanatra, de addig is piros függőleges csíkokkal van tele a kép. Utána No signal.
    Kaptam olyan tippet, hogy állítsam a HDMI módot PC-re. Nem segített.
    A gép, a kábel stb rendben van, a szar tescos tévével megy mint az álom.
  • passatgt
    Samsung LE22D450
    LG Electronics 22LD350
    Samsung LE22C350

A hráom közül melyik érné meg legjobban?
  • TheRaven
    Hello!

Teszkós újságban van most egy egész jónak tűnő ajánlat:
    Samsung LE32D400E1-HD-Ready 68.000 ft, szerintetek megéri?

igazából semmi extrára nem akarom használni, de ha lehet akkor már laptoppal összekötve mondjuk néznék rajta filmeket vagy pendriveról ha lehet vele mert nem derült ki számomra a leírásból h erre képes-e

és abban kérném még a segítségeteket, hogy mi a különbség a hd-ready és a full hd között?:)

előre is köszi
  • Borg
    Hogyér?:)
  • zzeN
    Hali!

Mivel h a másik topik kihaltnak tűnik, ezért itt teszem fel a kérdést(remélem nem lincseltek meg:D)

1. Szeretnénk venni egy házimozit és egy BR lejátszót családba. Van xpress.hu-n egy ilyen akció, a lejátszó egy Sony BDP-S185. Jó fajta lejátszó vagy gagyi? Úgy látom mkv-t is lejátsza, ami nagy előny lenne.

2. Egy házimozit is szeretnénk, nem kell atommegadurvametál fajta, de egyáltalán ne legyen gagyi, de ne is kerüljön kurva sokba(mondjuk kb. 60k körül).

Mit ajánlanátok? Előre is köszönöm a válaszokat!:)
  • cloud.strife
    Jajj bocsánat, nem ide akartam, hanem a leáldozottba..... sry...
  • cloud.strife
    Van pár darab ARC S számlás, magyar, 2 év garos, ha valakinek esetleg... :)
  • berczely
    Digi kábel.
  • arty
    egy ilyet esetleg még megpróálhatsz, hátha...

de a mostaninak is mennie kéne :/

milyen kábel megy a tévébe? nem digit kábeltévé? lehet h azt nem adja ki a tévé analogra
  • cloud.strife
    Hát akkor nemtom, mennie kéne.
  • berczely
    "tv: pirosfehér OUT
    házimozicucc: pirosfehér IN"

Így van pontosan bedugva! Lejátszó aux módban, tv külső hangszóróra állítva és semmi. Nincs set top box a kábel egyből megy a tv-be.
  • arty
    tv: pirosfehér OUT
    házimozicucc: pirosfehér IN

ha igy nem szól, pedig mindent jól átkapcsoltál a megfelelő kimenetre/bemenetre, akkor ennyi... esetleg vmelyik scartról is talán lehetne leszedni tévéműsor hangját, de az is kérdés, hogy vajon nem-e set top box adja a tévét, hiszen akkor ABBÓL vihetnéd a hangot a házimoziba, nem pedig a tévéről...
  • berczely
    DVD lejátszó+erősítő egyben.
    Van in és out piros-fehér RCA a tévén és a lejátaszón is. Komponens? leírtam a színeket... TV Samsung le32d550.
  • Bucser
    asszem le32d550-et vett.
  • cloud.strife
    Atyagatya. Nos akkor előről.

Milyen komponenseidis vannak? DVD játszó plusz erősítő egyben, vagy külön?
    Az erősítőn mi van odaírva a piros-fehér RCA csatihoz?

Tévé milyen is? Azon van analóg Audio out? Nincs rajta optikai? Erősítőn esetleg optikai?
  • berczely
    Tegnap a Mikulás meghozta a TV-t! Minden szép és jó...
    Össze akarom kötni a házimozival, hogy a TV műsor rajta szóljon. A DVD lejátszón csak piros, sárga, fehér bemenet van és van egy külön piros fehér Audio in ajzat is. Próbáltam vele, hogy a pirossárgafehér kábelről csak a piros fehéret dugom az audio in-be és a tv-nél is a megfelelő helyre, de semmi! Komponens kábelt olvastam, hogy az kell hozzá viszont a házimozin nincs komponens bemenet (piros,kék,zöld,piros,fehér)
    Ha veszek komponens kábelt és csak az audio részét dugom be akkor jó lesz?
    Valaki elmagyarázná a dolgokat? Előre is köszönöm!
  • freesas79
    Tehát akkor tudom nézni az analóg adást, megvehetem nyugodtan a TV-t?
  • Seth
    Persze, hogy van, ott még nem tartunk, hogy ne legyen rajta :)
  • freesas79
    Sziasztok!

Kéne egy kis info, aki rendelkezik LG LV5590-es TV-vel. A kérdés pedig az lenne, hogy nekem a lakhelyemen van egy jófajta analóg kábeltv előfizetésem. Leírásokba némelyikbe van analóg tuner a tv-be, némelyikbe nincs. Az LG honlapján nem találom ezt tipust.

Tehát... Tudom nézni a kábeltv adásokat vagy se :)
  • barcames
    köszi a válaszokat!

és olyat hallottam, hogy külső vinyót nem ismeri fel az igaz?
  • viizo
    Pana P42G30 - de csak ha tényleg jobb kell :]
  • cloud.strife
    40EX721 a jobb mer abba van Wi-Fi... :)
  • nismoka
    Jó TV, nincs jobb ennyiért. Szerintem. :)
  • barcames
    Sony KDL-40EX720 valaki tudna nekem véleményt mondani!
    Vagy ennél jobbat ajánlani 200e körül!
  • nismoka
    Az internetes Sony-k a mai FW frissítéssel már lejátszák a Youtube HD videókat ellentétben a Samsung-al ami csak SD-ben nyomja. A Sony még e hónapban kap 3D internet tartalom elérést. Van itt egy érdekesség a Samsung D6xxx 3D-ről... 3D probléma
  • cloud.strife
    Majd mindegy, de a Sony a legjobb köztük... :)

Komolyra fordítva, ha annak tetszett a legjobban a képe, akkor azt vedd, végülis csak azért veszi a zember a téjvéjt, hogy nézze nem? :)
  • berczely
    hahahaha ez kellett... jót nevettem! :DD
    Még nem fizettem, csak leadtam a rendelést. Vissza se igazoltak még!
  • bakkerman
    már megrendelted? ha igen,akkor annyit fűznék hozzá,hogy egy kamu román cég,és a pénzedet benyelték a cigányok,sajnálom
  • berczely
    www.digitalko.hu
    Erről az oldalról rendeltem meg a TV-t. Ismeri valaki, megbízhatók? Bár ezzel a kérdéssel már lehet elkéstem...
  • passatgt
    http://www.220volt.hu/Osszehasonlitas/LG+Electronics+42LK430++vs++LG+Electronics+42LK450
  • att88ila
    Segitsetek!
    LCD tv akarnánk venni.Ez a 2 tv közt konkrétan mi a külömbség?LG 42lk430 meg LG42lk450 közt?
  • Afe
    Napokon belül megveszem a TV-t, csak még nem döntöttem el, hogy melyiket a 3 közűl:
    LG 47LW5590 Ennek tetszik a kényelmes, olcsó szemüvege, a DVR funkciója, de nincs fullHD 3D(ami a boltban nem zavart).
    Sony KDL-46EX720 Aktív 3D. Nem egy HX, de talán ennek egy fokkal szebb képe volt a másik kettőnél.
    SAMSUNG UE-46D6500 A Samsung.hu-n nem ismerik ezt a készüléket. Ez is aktív, viszont tetszett a beépített ingyenes, netes Samu 3D-s támogatás.

Kérném szépen a nagyrabecsült szakikat, hogy ha valamelyiket nem ajánlják azt írják be ide, mert nem akarok sok pénzt kidobni szemétre.
    Pc-ről akarok filmet nézni, meg PS3-azni.
  • bakkerman
    na megint én,megcsináltam minden lépést,2-3x is megpróbáltam,hátha valamit elrontottam,de nem,sikerült megcsinálnom mindig a leírtak szerint,de a hiba továbbra is fennt áll.
    1. esetleg at USB-vel lehet gond?
    2. a HD tv-m mégse annyira HD?
  • passatgt
    valaki erre tipp?

55e még belefér
  • neevous
    Már az 5év gari miatt is U30, persze csak akkor ha nem dzsukaboltban veszed.