21171
LCD - Plazma
-
Inquisitor #14721 Tudom ez a TV topik, de kéne sürgősen sima AV témába segítség, ezért ide írok ...
Testvéremnek volt két jó öreg eldobhatós Simbio DVD-je egyszerre bekrepált. Vettünk ezért egy LG DVX-689-es lejátszót. Sajnos időspórolás okán egy élelmiszerláncnál lett vásárolva, inkább nem írnám le az ottaniak "hozzáértését".
A lényeg az, hogy a testvérem ezer éves Samu LCD készülékén minden szir-szar csatlakozó van, csak HDMI nincs. Mivel szerettük volna a DVD felskálázást, meg a HD lejátszást kihasználni komponens HD kábellel lett összekötve. A hangnak be lett rakva az előző dvd 3 ágú RCA kábeléből a fehér/piros rész. A lényeg az, hogy semmilyen hangformátumú videónál sincsen hang, a beállításoknál meg nem lehet sehol kézzel analóg/digitális között választani. A menü egyébként eléggé fapados ...
Szeretnék érdeklődni van valakinek tippje, miket próbáljak ki, mielőtt visszaviszem garanciába és beégek, hogy én vagyok hülye hozzá? -
#14720 köszönöm, ez volt a gond, pedig ismerősömnek is ez volt a baja és pont én segítettem neki..
köszönöm a türelmet és a segítséget mindenkinek! -
#14719 Így kapom a jópár centis fekete keretet:
kép1
kép2 -
#14718 pécében nem amd vga van?
scaling options-t leszedted 0%-ra? tévén max ezek után állítgass -
#14717 Naszóval.
Képenyő beállítás:
Képeltolás: teljes felbontás.
Így natív. -
#14716 The 1080p timing when applied to the HDMI input will be treated as a video timing and not PC timing. This affects Picture
settings, and Wide Mode settings. To view PC content set Scene Select to Graphics, Wide Mode to Full, and Display Area to Full Pixel.
^- szóval ezt a magyar nyelvű menüben beállítva fostalicska eredményt kapok -
#14715 Bocsánat..
Szóval rákötöm a laptopot 1920x1080, 60hz.
Beállítom grafikára a rendszerbeállításokat, azt ajánlja pchez.
Teljes képernyő módban, amit ő ajánl külön a pc-hez, teljes formátum kiterjesztésben hagy egy olyan 3-4 centi fekete csíkot körben.
-1-es kiterjesztéssel olyan fél milire csökken a fekete csík, de ez nem natív meghajtás.
Egyszerűen nincs benne 16:9es képarány... -
#14714 Easy!
"...ha hdmi-n rákötöm a gépet, hogy tudok 16:9es képarányt varázsolni rá.."
Hát te ennyit írtál le. Ha bővebben kifejted lehet nem okoskodom ember! :)
Nekem is volt ilyen gondom kilógott a kép. Képarányt állító gombot nyomkodtam és volt olyan, hogy képernyőhöz igazít azzal meg is oldódott a gondom. -
#14713 Mi a faszt okoskodsz amikor azt sem tudod miről van szó??
Egyszerűen nem lehet 16:9-et választani a képarányoknál, teljes módban az eltolásnál -1-el is csak azt érem el hogy fél-fél centi csík maradjon alul felült és két oldalt... -
#14712 Van használati utasítás el kell olvasni! Úgy!
Amúgy meg a kapcsolón tuti van rá gomb amivel a képarányt lehet állítgatni... -
#14711 na de most azt mondd meg nekem, hogy ha hdmi-n rákötöm a gépet, hogy tudok 16:9es képarányt varázsolni rá.. -
#14710 - a DVI IN feliratu HDMI bemenetre dugtad?
- menüben a size: just scan/16:9 ?
- 1920x1080-ban hajtod pécéről, 60hz-en? -
Ekos #14709 Üdv!
Tudna esetleg valaki egy jó beállítást linkelni egy samu le32d550-hez?!
Most csomagoltam ki, és hdmi-n keresztül pc-re csatlakoztatva de a betűk elég "darabosak".
Köszi. -
#14708 és köszönöm a segítséget! -
Végre egy értelmes vásárlás... :D:D:D:D -
#14706 na megvan a kicsike, sony 40ex721 isteni tv -
#14705 Üdv!
37-40" között kellene LCD tv, árban max 120ezer
Elsősorban , xbox360-hoz kellene , meg rá szeretnám kötni Pc-t is.
ezeket néztem ki:
Link1
vagy
Link2
ha valaki tud más alternativát is szivesen várom a tanácsot. Üdv! -
#14704 az egy lcd esetén azt jelenti, hogy a mélyebb árnyalatok jórészét el is bukod akkor :)) -
Dean Winchester #14703 persze nem is nagyon akarok én tvre rádugni semmit sem , média lejátszóval majd megoldjuk az ilyen problémát ,egyenlőre még jó lesz a sima dvd lejátszó is...
viszont szép , hogy beírtam a topicba , hogy tervezem egy samsung tv vásárlását de akkor nem jöttek a sony felé kacsingatók ,hogy esetleg samsungot felejtsem el és inkább sony-t vegyek :DDDD A lényeg ,hogy megvettem és a tapasztalatom azért írtam le hátha a későbbiekben valakinek ez segít. Én nem bántam meg a vételt , jól működik a tv , az igényeimnek megfelel és ez a lényeg :) -
konrada #14702 LOL..Milyen gagyi Sony-t néztél, melynél árban-méretben egyező Samu jobb??? -
#14701 A belépő alap sony modellek lejátszák. -
#14700 Ha netre a pc-t használod akkor mkv lejátszásra is tudod használni. Nem értem egy tévénél miért olyan fontos az mkv támogatás, arra vannak klasszisokkal jobb és minőségibb lejátszók már 15-20ezer forintért. Azon nem kell csodálkozni hogy a sony-k többsége nem játsza az mkv-t mivel neki vannak Blu-ray kiadványai és filmgyártása. Ellentétben a konkurensekkel akiknek mindegy hogy a filmet mkv-ben le lehet kalózkodni a netről és nem esnek el bevételtől. -
Dean Winchester #14699 a típust fejből nem vágom de én a 150k-s sonyról beszélek :D
lehet más típus lejátsza...
ajánlom, hogy vigyél magaddal pendrive-t és próbáld ki így otthon nem fog meglepetés érni! -
#14698 Feketével egyet értek. Nekünk is Samu van és a fekete az elég fekete már már durván is és még be sincs kapcsolva a fekete tónus!
-
#14697 nem játsza le az mkv-t? nebassz most akarok sony tv-t venni -.- -
Dean Winchester #14696 igen mert a tv, net részét nem használom ,arra ott a gép ha netezni akarok!
felvétel funkciót szintén nem fogom használni mert nem érdekel ha kell valami letöltöm és kész.
kinézet -> szebb a samu , ugye nézni fogom a tv-t , a szoba egyik "dísze" így eléggé fontos számomra h egy szép, esztétikus tv-t nézzek
képminőség jobb a samsungnál -> tv-t nézek ezáltal alap, hogy sokat számít
összegezve lehet ,hogy lol amit csinálok de hát ha egyszer olyan funkcióval tud többet a sony amit nem használok ki akkor mire megyek vele? garancia +3 év , a mai világban ez rengeteget számít hiszen sok termék pont a garancia lejárta után megy tönkre...
akiket kérdeztem ,hogy ki milyen tv-t mond abból több ismerősöm is samsungot mondta !
Szóval rohadtul nem bántam meg a választásomat.
sokszor hallottam ,hogy az lcd tévéknél a fekete az inkább szürke! Nos itt a fekete az tényleg fekete...
igen , most jut eszembe még 1 !
sony tv az mkv file-t nem játsza le míg a samsung igen! (mondjuk nagyon sok mkv-m nincs de hát ez is egy plusz ((( amit nem nagyon használok ki egy darabig))))) -
#14695 Oké, köszi, továbbítom az infót :) -
#14694 26"-ot ne! Monitorból ennyiért/ekkorát csak valami tutigagyi tn panelost kapsz, tévéből meg a 26-ba már megintcsak az "alja" panel jut.
32" pl: Samsung 32D550
-
#14693 Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan max 26"os TV-t ami monitorként is tökéletesen használható? Keret kb. 100e. Köszi!! -
#14692 LOL! A Sony megbízhatóbb és többet is tud, kiváncsi lennék mennyivel fogyaszt kevesebbet a samu, esetleg papiron lehet... -
#14691 Nem bántad meg? Felsoroltál egy csomó jó funkciót a Sony-nál azt megvetted a Samut... hát grat! Most az a garancia ennyit nyom a latba? -
Dean Winchester #14690 samsungot megvettem 150k-ért a médiában ( corában 170k lett volna)
Panasz eddig nincs ,ugye 5 év garancia elég sokat nyomott a latba...
akit kérdeztem azok közül a döntő többség a samsungot javasolta!
150k-ért volt ugyanakkor méretben sony és nagyon a kettő között hezitáltam de végül a samsung nyert az 5 év (kontra 2év) garanciával , a kevesebb fogyasztásával , no meg elég megbízható márka.
a sony-ban van teljes webböngésző míg a samsungban csak sima appok találhatóak meg.
sonyban meg ugye van egy felvételi funkció külső merevlemezre..
nem bántam meg a samsungot... -
#14689 Minden 3D-s pakkban van. Szemüvegek, Skype kamera, Bunchin állvány, 5 év gar, Wi-Fi, PS3 csomagok. -
#14688 valami pakkos akció nem lesz, hogy 3d tvkhez szemüvegeket adnak? -
#14687 Sony Centerekben meg adventi 10% akciók vannak, minden nap másra. Hátha valakit érdekel. :) -
#14686 Én pl. bármikor vennék plazmát, 42-est minimum olyan 3-400e körül, hogy jobb legyen a képe mint az olcsó vackoknak.
Viccet félretéve, nálam a plazmánál az csukta be a kaput (mivelhogy ha plazma akkor Pana) amikor a Panasonic katalógusban (2007?) vagy fél oldalon szó szerint fikázták, ócsárolták az LCD-t, hogy a plazma így a legjobb meg úgyalegjobb..... LOL
Egyet irigylek csak a plazmáktól, a korom sötétben koromfeketét. Abba verhetetlen. Viszont én 2%-ban nézek koromsötétben tévét. Az összes negatívuma jobban idegesít, mint a nem koromfekete dinamikusledes tévémé. -
Borg #14685 Hagyd csak, kellenek azok a fasza LCD-k is :) (kontrasztanyagnak) -
#14684 nem fér be sajnos :) -
viizo #14683 "a plasma az kurvasokat fogyaszt" - igazad van, én pl. a második plazmám nyúzom, és kölcsön kell egy kis lóvét kérnem minden hónapban, hogy az áramszámlát ki tudjam egyenlíteni. :(
és hogy ON is legyek, gondolom Te sem sok mai plazmát láttál még fogyasztásmérőre kapcsolva..
-
#14682 A 46"-os jó széria! Vasárnap 120e-ből lejön még 20% ;) Vedd meg akkor, ha tetszett!