21171
LCD - Plazma
-
Borg #14761 Vegyél olyan NAS-t, amire tudsz torrentezni. Problem solved. -
Mathau #14760 Nem, pont ezt szeretném elkerülni, hogy egyszerre két fogyasztóm is menjen. Tehát az alap elképzelés most az, hogy kábeles net bemegy egy routerba és onnét wifin át a kütyübe, és a tv-n át tudnék torrentezni és a lejátszó bazinagy hdd-jére leszedni a filmeket.
Ez így lehetséges szerinted?
Ehhez mit szólsz?
http://bluepanther.eu/bluepanther/index.php?option=com_content&task=view&id=128&Itemid=52 -
Borg #14759 USB-n csak fat32-t lát, szóval a nagy fileokat el is felejtheted, mint ahogy az mkv fájlokat is. -
Borg #14758 Ha úgyis be van kapcsolva a gép, akkor felesleges HDD a lejátszóba. Hálózaton át lehet nézni vele a filmeket. Kábelen át jobb, de az egyszerűbbeket wifivel is viszi. Ha csak kábeles, akkor elég egy ASUS Oplay R1. Ha wifit akarsz mindenáron akkor meg R3, vagy még drágább vmi. -
#14757 Engem a PS3 filmlejátszó része érdekelne, gondolom olvas írott BD lemezeket is, és a BD lejátszáson kívül mást tud? Pl. 4 giga feletti mkv stb, mert úgy olvasom mindenütt, hogy nem. -
Mathau #14756 Valamilyen médialejátszót is javasolnál hozzá?
Az a lejátszó wifin komunikál a számítógéppel és át tudom tölteni rá a filmeket a saját hdd-jére? Vagy folyamatos kapcsolatban kell legyen a géppel és folyamatosan veszi át az adatokat? Vagy csak az internettel vagyok kapcsolatban és a tv-n tudok torrentezni és letölteni ami kell a lejátszóra?
Bocs a hülye kérdésekért, de egyáltalán nem vagyok otthon a témában... -
Borg #14755 Nem érdemes.
E -
Mathau #14754 Küldj már egy linket róla, hogy melyikre gondolsz, mert úgy látom ebből is van millió féle.
Használtat érdemes nézni? -
Borg #14753 50G30 meg egy akármilyen médialejátszó HDD-vel. -
Mathau #14752 Sziasztok!
Sajnos nem vagyok otthon a tv-k világában, viszont mégis szeretnék egy új készüléket. Ebben szeretném a ti segítségeteket kérni.
Tehát az igényeim a készülékkel kapcsolatban. Túl sokat tv műsorok nézésére nem fogom használni, hanem elsősorban nagy felbontású filmeket szeretnék nézni rajta, legyen fullHD, 3D nem fontos, legyen nagy, kb 50colos, nem tudom, hogy van-e olyan tv amit közvetlenül wifivel netre lehet kötni, vagy ehhez külön kütyü kell, mindenesetre jó lenne, ha lenne egy beépített háttértárolója amire letölthetek bazinagy fileokat torrent oldalak segítségével és ezeket kezelni is tudja.
Márkát nem tudok, nem tudom melyik milyen és max 300000-em van a tv részére a dolognak.
Tudtok esetleg javasolni valamit?
Üdv!
Walter -
#14751 Köszönöm! Nincs sok időm babrálni vele :) -
#14750 Home, beállítások, hang, billentyűhang ki
Nem bonyolult..... :) -
#14749 Apropó sony ex720-ban a menü csipogást le lehet venni? -
#14748 Ismerősömnek R1 van, ő ajánlotta először, és bd50et is röccenéstelenül játszott. Egyszerűen csak meggyőzőbbeket írtak a Dune-ről. Sokkal meggyőzőbbeket.
Más: Lövésem nem volt róla, hogy a tv 3ds filmanyagot át tud konvertálni 2d-be mosódásmentesen, tökéletesen tisztán. -
#14747 Nem, és az R1-et ócsárolták fórumokon, ezért totálisan letettem róla.
Voltak, akik wifi miatt R3-at vettek, de tök hiába, mert az 1080p-s film wifin keresztül szaggatott.
És ezért írtam, hogy nekem nem kell wifi, külső vinyóról játsszom a filmet, tisztában vagyok vele, hogy a lejátszót csak hdmivel lehet a tvhez csatlakoztatni. : D Maximum hülyén fogalmaztam. Vagyis hülyén fogalmaztam, össze-vissza írtam.
Mindegy, a lényeg, hogy itt van, és eddig baromi jónak tűnik ez a Dune darab. -
Borg #14746 És? Szerinted az R1 nem tudja a 1080p/24-et? :D
HDMI-vel kötöd össze mivel? Te kicsit kevered a szenzont a fazonnal. A wifi eddig sem a lejátszó és a tv összekötésére volt.
Az meg hogy az R3-nál 5k-val volt drágább, alapvetően nem pozitívum, ha egyszer az R3 sem éri meg az árát :) -
#14745 1080p/24
Egyébként az R1-et szidták fórumokon, azért nem azt választottam, a Dune-ról pedig rosszat nem hallottam, és az R3-tól 5ezerrel volt drágább. Wifi meg nem kell, hdmi-vel kötöm össze a lejátszót. Ki is próbáltam, és egyelőre baromi jónak tűnik, zseniális így a kép, össze se mérhető a tvbe épített médialejátszóval. -
Borg #14744 Mármint miért "ezért"? -
#14743 Köszönöm.
Ezért is döntöttem a lentebb linkelt Dune mellett. -
#14742 Igen, ebben már van optikai meghajtó, nekem arra nincs szükségem, csupán, hogy tökéletesen feldolgozza a nagy felbontású videókat : ). Sőt, utánanéztem, és van olyan médialejátszó is, ami 3d konvertálásra is képes. Egyik ismerősömnek az Asus van, és állítólag röccenésmentesen futtatott vele bd-t. Mégis a Dune mellett döntöttem, wifi-re nincs szükségem. -
Borg #14741 Azt az Avatart az R1-es ASUS Oplay is bőven viszi. Semmi gond nincs vele. Amúgy neked inkább 1080p/24 kell a filmekhez, az jobb.
A R3 beépített Wifit viszont el kell felejteni, komolyabb fullhd cuccokhoz nem elég, mert nem stabil a sávszél. Én kábelen át stremalek az R1-re, és a legkomolyabb méretű filmekkel sincs gond (eddig talán 60mbit-et láttam maximum átmenni). -
konrada #14740 Én még megnézném a Samsung BD-D6900 típusú blueray-média lejátszót.
Az képes 3D-t lemezről, vinyóról lejátszani, ráadásul képes felvenni DVB-T/C-ről és internet-tévét is tud.
...igaz, egy olcsóbb BD-nyivel drágább is.
-
#14739 nekem van ilyen asus cuccom, de mivel wifin filmezek vele, így nemtudom, hogy boldogul a 25 gb körüli filmekkel. Wifivel elég messzire, ahol notinak meg telónak már nagyon alacsony a jele, 8-10gb körüli 720p filmeket streamelek, egy nas-ról.
De prohardveren van a cuccnak topikja, ott biztos megmondják gyorsan a tudnivalókat :)
Eddig nem volt vele gond, illetve 1x eldobta a wifi jelet, de akkor ki-be kapcs, és folytatta a filmet onnan, ahol megállt :)
btw ha a wifi részét nem használod, akkor az r1 is tökéletes, az annyival tudd kevesebbet, hog ynincs beépített wifi.
-
#14738 Azt írják, ez nem bírja a teljes BD-t. -
#14737 Hm, köszi, a márkáról csak jókat olvastam, amit linkeltél, annak meg elég meggyőzők a tesztjei, úgyhogy simán lehet ez. -
#14736 én inkább ezt venném ... (ha optikai kimenet nem kell) -
#14735 Halihó,
Segítséget kérnék.
A következő tévé birtokába kerültünk a napokban: Panasonic VIERA VT30 (TX-P50VT30E) 3D.
Médialejátszót szeretnénk venni hozzá, kérdés, milyet. A legfontosabb (természetesen a formátumok ismerete mellett) az 1080p/60 ismerete, 3d támogatásnak nem tudom, van-e hozzá bármi köze, nem vagyok jártas a témában.
Vinyóról történne a filmek nézése, amit elsőként letöltöttem, az egy 25 gigás változata az Avatar 3d bluréj csodának (.mkv), amivel a tv beépített médialejátszója bizony nem bír el (kockásodás időnként, szaggatás)
A következőt néztem ki, aki ismeri, mondana róla véleményt, esetleg, ha nem megfelelő, akkor tudna valamit tanácsolni?
Asus_OPlay_Air_HDP-R3_HD
-
#14734 Ráérek, addig meg meghagyom a mozinak, úgy is darabos és rezeg, ez az élmény elég nekem ott.:D -
#14733 Nagyon sok évet kell aludnod egy jóminőségű Glass-free tévéig..... -
#14732 Amúgy már feles fényerőn is fénygránátként hat a képe:D, szóval most olyan 20% körül van, de így is ha motorstormban szembe süt a nap elkezdek hunyorítani. Sokkal nagyobb élmény játszani rajta mint a régi lcd-men, vagy a ledes monitoromon. Jó darabig tv adást nem nézünk rajta, csak film és játék minden mennyiségben, persze hud nélkül. -
#14731 Motorstormozok alacsony fényerőn, hud nélkül, meg filmezek, csak olyan anyagot tolok rá amiben nincs semmi fix kép rész. Részemről ennyi.:D -
#14730 Üdv! Miylen márkát érdemes választani 40-42" Full Hd LCD/LEd kategoriában? pana , Samsung, LG? -
#14729 lesz 200 órás bejáratás? vagy nem hiszel benne?
alig várom h haver 46" g30a bejáródjon és mehessek szemlézni :) -
#14728 Vicc az egész 3d láz jelen formájában. Kis idő és kiadják a rendes szemüveg nélküli 3d 1080p modelleket, addig kár is foglalkozni velük. -
#14727 Végre ma lett új tv, egy pana 42G30-at hoztam el 5év garival. Írni nem nagyon tudok róla mit, nem véletlenül nagy a sikere. Remélem sokáig szolgálni fog. -
Inquisitor #14726 Valaki járt már így? Ki nem? Próbálgatom a gyűjteményemet DVB-T készüléken, MKV lejátszós DVD playeren és csak a 90%-át nem viszi. És ha a videó készítője olyan beállításokat alkalmazott, mint amik annak idején szopóágra tették az embert DivX/Xvid videóknál is, akkor semmilyen firmware sem segít ezen.
No meg ugye az MKV az "csak" egy konténer file, ha beleteszel mondjuk WMV9 HD videót és nem támogatja a lejátszó, nyilván nem is fog elindulni vele. -
#14725 firmware a legujabb rajta? -
mysimspocok #14724 Sziasztok!
Lenne egy problémám. Az LG 42LK430 típusú LCD TV-m nem akarja lejátszani a .mkv kiterjesztésű fájlokat. Pedig le kellene neki. Link
Nem tudjátok, hogy mit kellene vele csinálnom? Esetleg valaki járt már így?
Előre is köszönöm! :) -
#14723 LOL -
Inquisitor #14722 Én vagyok a hülye. A TV-nek nem mindegy melyik analóg hangcsatlakozó hová van kötve. Simán nem a komponens HD csati mellettibe volt bekötve, hanem a régi komponens csati mellé. Most van hang :)