21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #14801 akkor mar tudom mivel fogok eleinte jatszani :)
Dead Space 1-2 (itt sincs klasszikus hud), KZ3, GT5 (itt is kikapcsolok mindent), ...
szoval az egyszinu kepeknek szerinted nincs sok ertelme? -
#14800 Az a lényeg, hogy ne legyen túlzó a kontraszt és a fényerő sem, statikus elemeket kerülni kell, pl hud a játékokban. Az észrevételem az az, hogy már 0 fényerővel is a világos jelenetek fénygránátként hatnak egy sötét szobában, bár erre az érzésre rádob az alapból nagy kontraszt is. 36-os kontraszton, nullás fényerővel járatom a g30-at, ami elég szolid beállítás, mégis kalibrált értékek, ezen később sem kívánok változtatni. Most toltam ki a Killzone 3-at, szerencsére a hud az aktív, célkeresztet meg kikapcsoltam, így még realisztikusabb is volt. -
SlickAdam #14799 sziasztok!
rogton egy kerdessel nyitnek:
elvileg ma erkezik meg az elso plazma tv-m (Panasonic ST33e), es olvastam errol a bejaratas dologrol. van itt valakinek tapasztalata, hogy hogyan lenne erdemes csinalni?
olvastam, hogy normal, nem tulhajtott modban erdemes jaratni, statikus kep nelkul kb. 100 orat (valaki 200 vagy akar 500-at is mond...), s utana mehet a kivant beallitas.
tegnap talaltam egy drasztikusabb modszert, direkt ehhez a tipushoz (igaz csak amcsi verziohoz, de nem hinnem, h sokat szamitana): szinten szaz oran keresztul speci beallitasok mellett kulonbozo egyszinu kepeket futtatni diashow-ban, s utana a kivant beallitasok. van ertelme egy ilyennek? a sracot nem ismerem, de eleg nagy tiszteletnek orvend a kulfoldi topik(ok)ban.
en arra is gondoltam, hogy esetleg a ps3 vagy xbox zene vizualizacios kepeit is jarathatnam, azok is szep szinesek es folyamatosan valtoznak...
nemtom... -
Inquisitor #14798 OFF: Állítólag azért késik az iPhone 5, mert van már a felvásárolt cég(ek)el terveztetett saját proci, csak szívás volt a gyártással, túl nagy volt a selejt szám és emiatt csúsztatták. Mert az állítólag már azzal jön ... -
r4pt0r #14797 Szerintem a többiek is fognak valamit vinni. Majd kiderül. -
#14796 lehet h az lg odavág végre?
... azaz még 10 évig nézhetem itthon az lcdt :( -
#14795 Azt még nem. De megnézem. -
#14794 Próbáltad, hogy csak digitálisan vagy csak analógon állítod be a csatornákat?
-
#14793 Itt is sima koax és CAM-al unlock. -
#14792 MI pont az ilyen szívás elkerülése végett használjuk központi digitális boxra kötve hdmi elosztással az összes tv-t.
Egyébként sorbarakás van benn edit mode-ba kell lépni és onnantól tudod pakolgatni meg törölgetni a tartalmakat. Elvileg számozás szerint is sorba tudod rakni. Lehet egyébként ez is tv-től függő, hogy mit tud az EPG.
Nem tudom, hogy otthon vagy a helyi kábeltv-n hogy működik az EPG mert idekint vagy rákötnek freeview-ra (a coax bemegy a tv-be az antennáról) a TV meg megtalál minden digitális csatornát és semmi egyebet nem kell csinálni kódolt csatornákat meg a CI kártyával kilockolnak, vagy az emberek vesznek vagy műholdas vagy freeviewtunert az antennához és hdmi-vel rákötik a tv-re. -
#14791 Hát sajna a marketing az első..... aztán már könnyű a munka az eladónak is.... Sajna.
Ja egyébként ma szívtam egy Samuval rendesen. Régebben se ment rendesen kábeltunerral (digi).
Most behangoltam kábelesen (DVB-C). Valamiért minden adó kétszer jelent meg rajta (Vidanet Győr). Sorbarakás persze nincs a menüben (vagy csak én nem találom?)
Valaki? -
#14790 Stimt. -
r4pt0r #14789 Jah már az elején érdemes elküldeni az eladót jó messze, már ha valaki szétnéz tv-vásárlás előtt, mert különben csak megfájdul az ember feje. :D
Persze biztos van értelmes eladó, valahol valamelyik sarokban, de sajna nem ez a tapasztalat.
-
#14788 Azért ez nem csak a marketingen múlik, hanem az eladón is (igaz ő is része a marketing láncnak az alján). Akárki bejön a kezdetek óta felhívom a figyelmét, hogy a D6-os sorozatban a 3d- gyengébb minőségű mint a 7-es 8-asban már a kép frissítési frekije miatt is (akkor a felbontás mizériáról mit sem tudtam) a Browser lassabb és az 5-ösben 6100-ban pl.: nincs browser és tv-ről tv-re változik hogy melyikben milyen appok vannak.
A végén úgyis azt veszi amelyikre pénze van, de a lehetőséget megadom neki, hogy mérlegeljen miért akar fizetni.
A hz-es baromságról is lehúzom a vízes lepedőt. Sok múlik az egyszeri eladón, hogy milyen képet festenek egy márkáról. Amikor vevőt a nagy boltokból mint pl Currys / PC worldből (olyan mint otthon a media markt / Saturn páros) átküldik hozzánk, hogy vegye meg a tv-t ott, de ha info kell neki jöjjön hozzánk, mert ők az áron kívül igazán semmit nem tudnak, vagy éppen baromságokat beszélnek. -
#14787 Félreértessz. Én csak annyit mondtam, hogy nem az Apple tervezte a procit az Iphone-hoz. Ahogy nem a Samsung az Exynos-t ugyanis a Brit ARM nélkül jelenleg mind a sötétben próbálkozna valami elcseszett intel x86-os megoldással.. -
#14786 "Nem a marketing, hanem az, hogy versenyképes technológiát adnak versenyképes áron."
Erre még reagálok. Azaz nem. Azaz mégis. Folyamatos ferdítések, gerillamarketing, kifogyhatatlan marketingpénz, kitudja hogy..... szarabb minőség, szarabb anyagminőség, szarabb szervizhibaarány (statisztika)....... stb.... versenyképes technológia, versenyképes áron. D6xxx 3D Smart TV hasonló áron mint a Pana, Sony, Philips, stb. Csakhogy ugye kiderült hogy nem is FullHD, mert valami kiherélt 3D elektronika van benne, LG-nél meg az occó 3D tévé 50Hz-es, (teszemhozzá az LG már majdnem szimpatikus nekem), megaztán pl. a Sony tévéi legalább fullos netesek a legolcsóbbtól is, samunál azér csak megy a parasztvakítás. Nyomják a tévébe ezerrel a Smart tévé reklámokat, hogy mindent tud, MINDENT, beetetik a népet, ahogy a LED tévével, sok kontrasztal, sokherzel, stb. aztán meg a boltba a legszarabbon is rajt a logó hogy LED, sokherz, 3D, Smart TV. A nép meg azt hallja, látja hogy olcsóbb mint a többi, megveszi. Ferdítés.
Na ez a nagyonkedves, szimpatikus dolog.
Köszönöm én nem kérek belőle. -
#14785 A nagyokosok a fórumokon folyamatosan azt üvöltik, hogy a samcsungka csinálja az Apple-t, a Sony-t, az egész világot.... meg a LG a kijelzőt, meg hogy minden kóreából jön......
Igazis, a mercink is kóreai, el is adom a picsbe, jó lesz nekem egy fasza Kia, vagy déjvó, vagy Shevrolé. Ugyanolyan mint a merci és occsóbb..... :/
Ne védjük már ezeket a trógereket........ :/ Jajjhogyénhogyutálomezeket...... :) -
#14784 Ebbe a lopottfilm dologba nem menjünk bele, pláne úgy hogy megemlíted a Sony-t is........
Cifu. Olvass lszi utána a panelgyártásnak, utána beszélgessünk..... de komolyan. Samu panel lottóról mit hallottál? :)
Mit jelent a panelgyártás? Mi az a panel? Hány rétegből áll? Ebből melyik rétegeket veszik? Melyik réteget rakják Ők maguk alá, fölé?
Namégegyszer: állítólag a samu gyártja a Sony EX520-as sorozatú tévéibe a panelt (vagy a tévét magát is?:), megmondták hogy ugyanaz a panel van a D5xxx-be is. Szar a képe mindkettőnek, ez nem is vitás. De miért nem olyan a képe? Se színtónus, se az a led színhőmérséklet, sesemmi.
Namostakkor milyen panelvan milyen tévékbe? Vagy magyarázza már el nekem valaki ezt az egészet....
Következő CES utáni belsős bulin leitatom a japót, meg a magyar kollégát akik tudják a receptet és diktafonra veszem a sztorit.... :) -
#14783 Tévedés. Megvették az ARM Cortex A9 utasításkészletet, összepárosították egy PowerVR videócsippel és ezeket gyártatják a Samsunggal. Ők csak kiválasztották milyen csippet akarnak milyen gpuval egy tokban. A tervezést minden esetben az ARM adja ahogy a licencet is a procihoz is. -
#14782 Sejtettem, hogy ez lesz a vége. :P
2. sajna a kóreai marketing mindent elsöpör
Nem a marketing, hanem az, hogy versenyképes technológiát adnak versenyképes áron. Meg képesek a vevők igényeit kielégíteni. Az pl. hogy az LG és a Samu volt az, amelyik szinte az elejétől támogatta a pendrive-ról való videólejátszást (.MKV-t is), számomra erre utal. A Sony (meg a japán gyártók) ilyesmiről hallani sem nagyon akarnak, mondván, hogy dehát a kalózkodást támogatja, meg mégis hogy képzelik. A Koreai meg azt mondja, hogy nem én kalózkodok, de a vevő ilyesmit vár, akkor én megadom neki. Utána meg csodálkoznak a japán gyártók, hogy miért a koreai cuccokat veszik... Ja kérem...
Ha te ezt marketingnek tekinted, akkor hajrá...
remélem a következő technológiás tévéknél visszajönnek a japók
Kérdés mi lesz az... én igazából egyre inkább azt látom, hogy a kérdés előbb-utóbb a tartalomszolgáltatás lesz, nem a kijelző...
ezt az egész panelgyárósdit meg nem lenne rossz ha már felfogná aki nem érti (a sokrétegű LCD képernyőből 3 réteget vesznek, gyártanak a cégek, azon igencsak kevés múlik) vagy akkor miért van az, hogy az állítólagosan Samsung gyártotta Sony tévén sokkal szebb és élethűbb képet lehet beállítani mint magán a gyártó tévéjén? Nem szarabbnak kéne lennie?
Ez így hangzik a marketingszövegben, de márpedig a paneltől nagyon is sokminden függ - láttuk és látjuk a különböző gyártótól származó panelekkel szerelt, elvileg azonos típusú modelleknél, amelyekről a gyártók persze nyilvánosan mélyen hallgatnak...
Én részben pont azért vagyok mérges a japán gyártókra, mert a belpiacukra magasabb színvonalat prezentálnak, aztán európának meg ugyanazon típusnévvel (vagy ugyanazon kategóriában) meg egy silányabb terméket prezentálnak. Eléggé durva volt, mikor megláttam a saját szememmel, hogy a Panasonic japán belpiacos fényképezőgépe konkrétan egy klasszissal jobb minőségű (és így olcsóbb!), mint az európai verzió...
A Koreai gyártókra szerintem szintén igaz lehet ez, bár itt annyira nem tudom élő példákkal alátámasztani ezt. Azért nem tartom valószínűnek, hogy egy koreában polcra került samsung LCD TV-be CMO panelt szereljenek... -
#14781 Az Apple 2008-ban felvásárolta a P.A. Semi céget és velük feljlesztették az A4-es és az A5-ös procit, amit a Samsunggal gyártatnak. -
#14780 Tudtommal az Apple a retinadisplayt nem felesztette hanem az a kevés shelfről levett megoldás. ahogy az ARM procit is csak megvette licencbe. Az apple szabadlma maga a szoftvert érinti ha jól tudom. -
#14779 "Nehezen találsz olyan embert aki elégedett a szervizeléssel pl. a Samu esetében"
Mármint otthon. -
Mathau #14778 A mostani elképzelésem:
TV: http://www.tomtekshop.hu/tomtekshop/eshop/1-1-TV/63-4-50-127cm/5/28-Panasonic-TX-P50G30E-Plazma-NEO-PD-P-Full-HD-TV/related#anch1
médiealejátszó: http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=846&gn=Popcorn-Hour-A-210
bele a vinyó: http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=1127&gn=WD-WD20EARX-%282-TB%29
és hozzá egy gigabites router: http://lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=639&gn=TP-Link-TL-WR1043ND
Tehát az elképzelés most az, hogy összekötöm ezeket ethernet kábellel a popcornt a routerrel és a routert a modemmel, így elméletileg 1 gigabites kapcsolatom lesz.
A popcornal torrentezek és töltök le a vinyójára, vagy a gépről kopizom a popcorn vinyójára. FullHD filmeket nézek és nem fog akadni vagy ilyesmi.
Szerintetek ez így működőképes?
-
#14777 A visszahívott tévék egyáltalán nem azt sugallják hogy küszködnek, inkább azt hogy nem szarnak a vevő fejére, mint egyes márkák (gyk: kóreaiak). Nehezen találsz olyan embert aki elégedett a szervizeléssel pl. a Samu esetében. -
#14776 Hát igen.
1. akit érdekel olvassa el Akio Morita Made In Japan c. könyvét és máshogy látja majd az egészet.
2. sajna a kóreai marketing mindent elsöpör
3. remélem a következő technológiás tévéknél visszajönnek a japók (Sharp-ot, Philips-et én sajnálom a legjobban hogy bedöglöttek, igaz utóbbi Holland, de fejlesztésben nagyon ott voltak, vannak)
4. ezt az egész panelgyárósdit meg nem lenne rossz ha már felfogná aki nem érti (a sokrétegű LCD képernyőből 3 réteget vesznek, gyártanak a cégek, azon igencsak kevés múlik), vagy akkor miért van az, hogy az állítólagosan Samsung gyártotta Sony tévén sokkal szebb és élethűbb képet lehet beállítani mint magán a gyártó tévéjén? Nem szarabbnak kéne lennie?
5. erre pont nemrég volt egy vita valahol, hogy valaki azt kiabálta hogy: én LG telefont vettem, mert az android (eddig ok) meg hát az Apple RetinaDisplay-ét is ők gyártják, és ugyanazt rakják a saját mobiljukba is...... NOT, ugyanis csak ők gyártják, de nem LG fejlesztés. Na ezeket a dolgokat keverik mostanság marketing és bérfórulmozó szempontból..... :/ El kell olvasni azt a könyvet, a 40-es évektől leírja az egész ipart (nagyjából persze) -
#14775 Mondod te egy szem tévével a nappalidban... :) -
#14774 Ez más tészta. A Sony-nak és a Samsungnak volt (van) egy közös panelgyártó leányvállalata. Ennek a saját részvényeit akarja a Sony eladni a Samsungnak.
A Sony ettől még marad az LCD TV piacon, csak éppen a paneleket majd a Tajvani (kínai) gyártóktól szerzi be, mint a CMO vagy az AUO. Gyakorlatilag a Sony baja az, hogy nem tud versenyképes lenni. A japánban lévő gyártósorai a bivalyerős jen miatt export terén nem versenyképesek. A Samsunggal közös gyáregységet nem tudja kihasználni, ráadásul a versenytársát, a Samsungot már nem veheti félvállról, így annyira nem poén, hogy őt gazdagítja / osztja meg vele a technológiákat. Másfelől pedig a Sonynak nagyon is jól jön az a majdnem egy milliárd dollár...
A Sony nem tud egyszerűen nyereséges lenni az LCD TV piacon, azt a Koreaiak uralják. A nagy, neves japán gyártók, Hitachi vagy Pioneer már bedobták a törülközöt, a Sharp, ami hajdan a zászlóvívője volt a technológiának mára sokadrangú szereplő csak. A Sony is csak küszködik, lásd pár hónapja az 1,6 milliós LCD TV visszahívás...
Még mielőtt Cloud a torkomnak ugrana, nem, nem azt mondom, hogy a Samsung vagy az LG az etalon mostantól, amit pl. a Samsung minőségellenőrzés néven csinál itt Magyarországon, az valami kabaré. De ettől még ez a két gyártó határozza meg a piacot, és ezt nem lehet félresöpörni... -
teknősbika #14773 Megunta a Sony az LCD TV-ken elszenvedett veszteséget: link -
Borg #14772 Mondod te a sony boltból :) -
#14771 Hibátlan tévé nem létezik.... :) -
Mathau #14770 Akkor már nem érdemes egy a300-at venni?
Jól értem, hogy ez a kütyü csatlakozik a rooteren keresztül a nethez és közvetlenül tudok bármilyen netes tartalmat elérni, és letülteni a saját HDD-jére?
Tehát fel tudok menni a tv előtt ülve az ncore-ra, egy torrent kliensel letölteni amit akarok, kivárom és nézhetem? -
Borg #14769 Hibátlan. -
#14768 Most ment le az 1080p avatar a pana g30-on, hát valami brutális ez a tv, ha be van állítva. -
#14767 Ha a gépet abszolút nem tudom kiiktatni a dologból, akkor marad a tv mellé letett laptop :) -
Mathau #14766 Lényegében mi a különbség egy ilyen és egy NAS között? -
#14765 Én a kollegával ellentétben egy Popcorn A210-est, vagy Dune Lite 53D-t javasolnék, ha akarsz bele vinyót rakni, ha nem, akkor Dune HD TV-101. -
#14764 Nekem a PS3 Media Server + tévé DLNA cucc eddig mindent lejátszott. HD filmeket kicsit szaggatva néha, de visz mindent. Így média lejátszó sem kell. Csak a tévé meg a Mac/PC. -
#14763 A G20 neked eddig bejött? -
Mathau #14762 És ebből milyen márkát nézzek? Mit kell figyelni?