21171
LCD - Plazma
-
#14841 Nálam itthon a V20 műszeres kalibrálásakor (bejáratás után) a 2.2-es gammához -1-es fényerő párosul. Az ízlés az más tészta. :) -
SlickAdam #14840 lenne egy jatekos amugy, Panasonic DT30 (jo ebben van sok felesleges cucc), de az csak 37 col-ig van. en meg ugye par nap alatt igencsak hozzaszoktam a 42-hoz.:D -
SlickAdam #14839 jo lenne, csak nem eleg vilagos. hozzaszoktam, gondoltam eleg amit tud (meg gyozkodtem is masokat masik forumon), aztan atmentem a nappaliba es rajottem, hogy a 2007-es Sharp Aquous olyan fenyt araszt magabol, hogy beszarok. es be kellett latnom azonnal, hogy nekem erre szuksegem van. -
#14838 Nem jött be? -
SlickAdam #14837 ja, Samsung kilove! -
SlickAdam #14836 nem biztos, hogy megtartom a Pana Plazma tv-met, szoval egy kerdes:
LCD/LED tv-t milyet ajanlanatok 37/42 col kornyeken kb. 220e ft-ig?
3D nem muszaj (nem akarok erte fizetni). lenyeg, hogy jo kepe legyen, jol "mozogjon" (siman), alacsony input lag (ez fontos jatekhoz), es leheto legjobb fekete szint. csilivili dolgok nem erdekelnek, max legyen benne egy normalis media lejatszo funkcio (internet dolgok, dlna, ... nem kellenek). -
#14835 nem most néztem...nem vágom :/ -
#14834 lehet, hogy store mode? -
#14833 Sziasztok!
Nem leltem más forumot...
Nos, van egy Samsung LE32D450 TV-m.Amikor vettük fontos szerepe volt a időzíthető bekapcsolásnak.De az istenért nem tudok rájönni hogyan is kellene.
Az idő menüben szürke ez a rész.
Pedig szerepel a specifikációk között.
Mi lehet a baj?
Köszi!
-
konrada #14832 No arra kíváncsi vagyok, hogy oldottad meg, hogy 5.1 menjen át!;))
(Mert hogy sajnos ebből csak sztereót tudsz összerakni, ez az én bajom is.) -
#14831 ha fut, legfeljebb nem használod
viszont a kompozitnál ezerszer jobb képet ad, ha "nem fut" :) -
Dean Winchester #14830 BÚÉK!
köszi a segítséget! -
#14829 Megoldva -
#14828 Sziasztok!
Olyan témakörben kérnék segítséget, hogy adott egy 5.1-es hangfal szett és egy tv, de képtelen vagyok úgy összekötni őket, hogy megfelelően szóljon. Segítenétek, hogy rá lehet-e kötni egyáltalán vagy ha igen, akkor hogyan? linkelek két képet, az egyik a hang a másik a tv hátulja
http://ubuntuone.com/3Z5YDRwU3v6LgbtGWuIjYA
http://ubuntuone.com/0po6ycvcP0Vqsyg23wHcNU
Segítségeteket előre is köszönöm. -
#14827 A Google-val nem találni erre szolgáló értéket (ie.: ahol tesztelték is (Gadgetreview), ott sem írták le). Úgyhogy két megoldás van, vagy igénybe veszel egy monitorkalibrációs szolgáltatást (ha PC-re van kötve a TV), ez olyan 8-10e Ft-től kezdődik. Vagy veszel egy monitorkalibrációs kütyüt (ez olyan 25-30e Ft belépő szinten, 50e Ft-től kapsz olyat, ami már elég korrekt is).
A harmadik megoldás, hogy belövöd szemre. :)
Felteszem az utóbbi marad, úgyhogy ehhez nem árt pár kalibrációs képet letölteni (mint ez vagy vagy ez), de persze itt is ha számítógép van rákötve (vagy marad az USB-s képnézegetés) -
Dean Winchester #14826 samsung ue37d550r
ehhez valaki tudna egy megfelelő beállítást mondani?
kontraszt,szín...stb
kb mekkora számon(értékben) legyenek ezek a beállítási lehetőségek? -
Dean Winchester #14825 nem vagyok jártas a témában, elnézést! Nagy marhaságot írtam..
szóval rgb -> scart átalakítóm van
a másik tévére meg composit -> scart alakító kéne -
#14824 Ilyen. Remélem Dean viccel amúgy, oké, hogy az A/D jelátalakítás nem egyszerű dolog, de ez elég durva...
Akkor már, igaz kétszer ennyiért (~80e Ft körül) már lehet venni olyan AV erősítőt, ami tudja az A/D és D/A átalakítást (használtan aprón meg olyan 40-50e Ft körül lehet venni). Azzal ezerszer jobban jár, főleg azért, mert akkor egyfelől a különböző forrásokat egyesített módon viheti a TV-be, másfelől meg ott az alapja egy jó kis házimozi hangrendszernek... -
konrada #14823 baromira drága!;)) -
#14822 HDMI-SCART??? Az meg milyen? -
Dean Winchester #14821 az üzletben azt mondták ,hogy az rgb-vel nem biztos , hogy szép képet kapok , lehet vibrálni (futni) fog a kép.
a hdmi-scart alakítóval meg nem lesz bibi mert a hdmi jobban át tudja vinni a jeleket
szóval maradtam 1 beltérinél és ha megérkezik akkor majd kipróbálom az átalakítót és ha jó akkor szólok ,hogy majd hozzanak még egy beltérit és kész -
#14820 nekem pl ilyenem van:
-
#14819 Vagy sok tesztet olvas, hihető helyekről, pl avforums, hdtvtest, flatpanelshd(szvsz ők járnak a legjobban). -
Dean Winchester #14818 magyarul van ilyen átalakító...
akkor örülök, hogy akkor nem jöttem rá és a t-homes csavó erre azt mondta , hogy nem megoldható :D
mert most nézem ,hogy a samsung lcd tv-n sincs alapból scart csati csak egy hdmi-scart alakító..
örülök, hogy ilyen szakemberek vannak a t-nél :D
-
#14817 a piros fehér sárga az a kompozit + sztereo hang - ezt egy scartra rá lehet dugni, hiszen a scartban megy kompozit + sztereo hang + rgb + svideo meg még csomo minden ... és amilyen az alakito, azokra a tüskékre megy a megfelelő jel
szal a beltéri scartján kijön mindenféle jel, amit tvkártya, sárgabemenet megeszik... (de ha tvkártyán van svideo és a beltéri scartján az is kijön, akkor jobb azt használni!)
kompozit < svideo < rgb a minőségi sorrend! rgb a lejgjobb! -
Dean Winchester #14816 t-home-t akarom bevezetni
a tv-n , tv kártyámon nincs scart csatlakozó!
a kérdés az ,hogy a beltérit rá lehet-e dugni egy scart- 3ágú (rgb) csatlakozóra?
tehát a gépbe vagy tv-be a sárga-piros-fehér csatlakozású kábel megy míg a beltéri meg a kábel végén található scart bemenetre...
csak mert ma azért kellett vissza küldeni a csávókát mert 1 beltérit nem tud beszerelni csak amennyi az adatlapom fel van tűntetve -
#14815 Nemhinném... :/ -
#14814 Lesz valami olyan olcsóbb ps3 bundle esetleg a közeljövőben amihez 3d-s szemüveget csapnak hozzá? -
#14813 Én mobil vinyóval mentem tv-t venni, és a tv-be bedugva a tv egyből formázni akarta a vinyót :) -
#14812 Ezerből egy ha így vesz tévét. A többi pedig vagy vesz valamit, vagy hallgat az olyan szakikra mint mi is a boltban. Amit persze tényekkel élőben is láthat. -
#14811 Ha én most LCD TV-t vennék, és azt csinálnám, hogy egy pendrive-ra felmásolnák néhány filmtrailert vagy filmrészletet, amit elég jól ismerek, sokszor láttam már. Utána bedugom a kinézett TV-kbe, és megnézem hogy néz ki. Független forrás, így játszani nem tudnak. Persze még ilyenkor is ott van a megvilágítás illetve a TV beállításának a kérdése (szerencsére a legtöbb esetben azért a legtöbb kiállított TV általában Shop Mode-ban van, vagyis egy idő után visszaállítja magát gyári beállításra).
Korábban én mindig azt csináltam, hogy előre letöltöttem a gyártó honlapjáról a kézikönyvet, és végigböngésztem. Az sok kényes kérdésre választ adhat. De amióta a TV-kben van digitálisan a kézikönyv, azóta sok gyártónál nem divat a letölthető kézikönyv, úgyhogy ez manapság már nem biztos, hogy működik. :) -
#14810 "A baj annyi, hogy a marketingrizsából (teljesen mindegy, hogy melyik gyártótól is érkezik) kegyetlenül nem fogja senki eldönteni, hogy neki milyen TV-re van szüksége... :S "
Sajna tapasztalat hogy a nagytöbbség az alapján dönt. -
#14809 Sokszor hallom vissza és én is megnéztem a saját szememmel, hogy ha egy márka a favorit (és az után kapja az eladó a benzinjegyet, kajajegyet, stb) akkor abba megy a HDMI, meg arra megy a digitális tuner, a többire meg kompozit meg analóg. És akkor hiába nézed, meg hiába állítgatod a tévét..... :/ -
#14808 Saját tapasztalat, hogy az bevásárlóközpontokban nagyon más körülmények uralkodnak, mint a nappalidban vagy a hálószobádban. Azt sem mindegy, hogy mivel hajtod meg, hiába szép a képe digitális forrásról, ha otthon az analóg antennáról meg egy nagyságrenddel rondább képet tud csak prezentálni (bár szerencsére szépen lassan kopik ki az analóg megoldás...). -
#14807 "A baj annyi, hogy a marketingrizsából (teljesen mindegy, hogy melyik gyártótól is érkezik) kegyetlenül nem fogja senki eldönteni, hogy neki milyen TV-re van szüksége... :S "
ezé kell megnézni a TV képét is (vagyis a lényeget) :) vásárlás előtt lehetőleg:) -
#14806 Ebbe a lopottfilm dologba nem menjünk bele, pláne úgy hogy megemlíted a Sony-t is........
Selling point vagy sem? Mi (volt) a kérdés (és mi kérdés még mai is sok esetben) a különféle AV fórumokon egy típussal kapcsolatban? Lejátsza az MKV-t? Feliratot tudja rendesen?
Cifu. Olvass lszi utána a panelgyártásnak, utána beszélgessünk..... de komolyan. Samu panel lottóról mit hallottál? :)
Hiszed vagy sem, de elég sokat tudok a panelgyártásról, így arról is, hogy amit te állítasz (miszerint a rétegek számítanak) csak a legfelső kategóriás TV-knél játszik. Egy belépő-, de még egy középkategóriás TV-nél is puff bele a panel, és a többi a háttérelektronikától függ (ami persze szintén nem kevés).
A panel lottóról anno ugyebár elég sokat témáztam én is itt, még a Samu R7x szériáknál. Az összes nagy gyártó érintett benne, LG, Samu, még a Sony is (pl. KDL-40EX403 esetén AUO A-MVA panel és Samsung/Sony S-PVA panel is lehetséges...).
De miért nem olyan a képe? Se színtónus, se az a led színhőmérséklet, sesemmi.
Ehhemm... véletlenül a színtónus, színhőmérséklet nem a háttérvilágítástól függ? Nem pedig az előtte lévő paneltől, ha jól tudom. Ugye jól tudom?
D6xxx 3D Smart TV hasonló áron mint a Pana, Sony, Philips, stb. Csakhogy ugye kiderült hogy nem is FullHD, mert valami kiherélt 3D elektronika van benne, LG-nél meg az occó 3D tévé 50Hz-es, (teszemhozzá az LG már majdnem szimpatikus nekem), megaztán pl. a Sony tévéi legalább fullos netesek a legolcsóbbtól is, samunál azér csak megy a parasztvakítás. Nyomják a tévébe ezerrel a Smart tévé reklámokat, hogy mindent tud, MINDENT, beetetik a népet, ahogy a LED tévével, sok kontrasztal, sokherzel, stb. aztán meg a boltba a legszarabbon is rajt a logó hogy LED, sokherz, 3D, Smart TV. A nép meg azt hallja, látja hogy olcsóbb mint a többi, megveszi. Ferdítés.
Nekem nem rémlik, hogy ezt valahol megcáfoltam volna. Mondjuk azt sem, hogy a Sony is játszotta ugyanezt (a brandelésnél ők is játszották, hogy Bravia TV, csak persze nem feltétlen mindegyik volt Bravia Engine, de ott volt a Bravia Engine logó és promó azoknál a TV-knél is, amikben (anno) nem volt).
Köszönöm én nem kérek belőle.
A marketingbullshit terén teljesen egyetértek. Anno játszották a millió az egyhez dinamikus kontrasztaránnyal, aztán jött a Hz marhaság, most itt a 3D...
A baj annyi, hogy a marketingrizsából (teljesen mindegy, hogy melyik gyártótól is érkezik) kegyetlenül nem fogja senki eldönteni, hogy neki milyen TV-re van szüksége... :S -
#14805 Hamarabb beég nagyobb fényerő és kontraszt mellett, de igazából ezekre nincs is szükség később sem. Persze egy nagyon világos szobában elkelhet a nagy fényerő, de oda meg nem is illik a plazma igazából. -
#14804 én anno apám pana plazmáját (42pv80) 200 órát ultraalacsony fényerőn/kontraszton "járattam be", azóta sincs gondja beégéssel. persze, hogy a kettő összefügg-e, nem tudom - pláne bizonyítani nem.
az tény, hogy szép kis türelemjáték, mire végre teljes pompájában élvezheted jogos tulajdonod... -
#14803 Nincs, hasznosan fogyaszd az áramot már legalább.:D Pörögjön a kép mindig, aztán kész. Ghost is úgy is lesz, de az eltűnik hamar. -
#14802 Szerintem ha odafigyelsz rá, akkor nincs.