21171
LCD - Plazma
-
#14881 Nálam első a színhűség, korom feketével és körülbelül fehérrel. Ezt a plasam tudja. Nem mondom, vannak lcd-k amikkel körbe lehet lőni, de azok 300e+ és még mindig csak 40"-ról beszélünk(homogenitás nem megoldott sajna még ebben a kategóriában sem). -
#14880 "senki se hasznalja igy a televiziojat."
nem egy youtube videot láttam (konzoljátékot kameráztak le), ahol a gyerek onnantol videoz, h belövi a tévét (samsungok) és dynamic módban használja :OOO !!
nooooormális?! -
SlickAdam #14879 "meg is húzza a feketét és a többi színt is szépen" - ez igy van, ebben rosszabbak az lcd-k.
termeszetesen maximum erteket neznek mindig. senki se hasznalja igy a televiziojat. de lenyegesen fenyesebbek, es ez nekem a szokatlan. amugy bele is torodnek mar lassan, csak jott tegnap ez a vibralas dolog. kibujt lassacskan az osszes szog a zsakbol, ennyi negativum mellett nem maradhat.
na meg az ATLAGNAK irt 120-130 wattos fogyasztas is egy jo nagy amitas volt. meg bejarataskor standard modban, levett fenyero / kontraszt mellett is tobb volt (149), mikor meg felraktam normalis ertekekre, maris 180 lett. es meg csak nem is vakit a disznaja...:D -
#14878 300, persze, meg is húzza a feketét és a többi színt is szépen, képtelenség ekkora fényerőhöz kalibrálni. LCD-ket sem sokkal mennek 100 fölé kalibrálásnál. Elég kell legyen ez a fényerő, különben nem alkalmas a térség tvnézésre. -
SlickAdam #14877 utolso lenne amit kiprobalnek az elozo csalodasom utan, annak ellenere, hogy elso rakereses alapjan D6900-ra jokat irnak. viszont ugy latom 51 col-tol indul, ami mar enyhen nagy (es draga) lenne. -
SlickAdam #14876 egyebkent szivesen kiprobalnek egy G30-ast is, de az sajnos nem kaphato itt a varosban.:(
meg nemhiszem, hogy azert latnam a jelenseget, mert rossz a tv-m. ez szerintem minden plazman ilyen lenne, bizarrul hangzik, de "tul jok" a plazmak jatekhoz. game modban foleg, ott nincs semmi ami elsimitsa a problemat. -
#14875 Tudom nem szereted a samut, de azért nézz rá egy D550-re vagy egy d6900-ra ha van rá lehetőséged. (8000-et nem ajánlom mert drága) -
SlickAdam #14874 szerintem meg nem.
2011-es Panasonic plazmaknal atlagban 100 cd/m^2 fenyerot irnak. ez pedig sotet.
LCD/LED tv-k kb. 300-at tudnak... -
#14873 Azt is még hozzátenném, hogy valószínűleg hibás a tv-d. Fényerő hiánya mindenképpen erre utal. -
#14872 Azért egy plasmából ne vond le a következtetéseket, főleg ha nem a jobb minőségűt választottad. G30-nák kisebb vibrációt látok mint a 80hz-es samu crt monitoromnál és gyönyörűek rajta a mozgások, foci IFC-vel olyan mintha a lelátón ülnék. Nem mindegy, hogy melyik kategóriából választasz. -
SlickAdam #14871 na jo, de pont azzal ervelnek a plazma mellett, hogy milyen gyors, folyamatos a kepe, tokeletes jatekra. a problema pedig pontosan ebbol fakad... -
#14870 Plazmának sosem lesz olyan nyugodt képe mint az lcd-nek, ez a technológiával jár. Aki érzékeny rá, az nem vesz plasmát, aki meg nem, az lényegében észre sem veszi, mint pl én. -
SlickAdam #14869 ehhh, mostmar tuti visszakuldom. meglattam tegnap este, amit allitanak egyesek, hogy "vibral a plazma tv". de nem irom le, mert ha egyszer meglatod, onnantol mindig latni fogod es idegesiteni fog.:) -
#14868 Olvastam mostanság, hogy többen is küldtek vissza plazmákat a panának, mert nem volt fényerejük, kicserélték és minden rendben. Boltban is neonfényben, nagyon világos volt a G30-am, de a többi plazma is. Amúgy a fehéret minden palzmánál kalibrálni kell, alapból egyiken sem fehér a fehér, még a THX modnál sem. -
#14867 Amúgy jah... a fogyasztásrinya a vásárlók részéről. :) -
SlickAdam #14866 st30 is belepo szint (ut30 utan), de papirforma szerint ugyanott van a feher megjelenitese, mint a tobbi modellnek, az elozo evben keszultektol pedig siman jobb.
regen volt egy LG plazma tv-nk, na az nem volt sotet. nem tudom mikent jutottunk el a mostani allapothoz, de teny, hogy ilyen teren visszafejlodes tortent (fogyasztas miatt vajon?). engem meglepett a dolog, varatlanul szembesultem vele.
amit meg tapasztaltam (regi sharp lcd fenyereje bivaj eros), azt az a bizonyos oldal is megerositette. white peak level led/lcd tv-k eseten 2-3-szor olyan magas, mint plazmaknal, tokmindegy melyik kategoria.
ezek utan valoszinuleg megtartom az st-t, mert mar tudom, hogy egy vt30-as se lenne fenyesebb (sot, ellenkezoleg). kepminoseg megfelel, fekete csodalatos, input lag "nincs", ... lcd-k ezt nem tudnak nyujtani. majd megszokom, hogy sotetebb.
ja st30 azert jott, mert van benne 3D, ami szinten majd' tokeletes. valoszinuleg lcd/led ilyen teren se tudna behozni ezt a legkisebb modellt se. -
#14865 Igazság szerint amikor megvetted az ST30-at, akkor sem értettem, hogy miért esett rá a választásod az olcsóbb és lényegesen jobb képminőségű G30-cal szemben, de mindegy is. :)
Az olcsóbb plazmák bajban vannak a fehér megjelenítésével. A másik szobában egy 42-es G15 van, de az is teljesen korrekt ebből a szempontból. Amúgy ha normálisan kalibrált kijelző esetén igen kevés esetben találkozhatsz sikítós fehérrel, feltéve ha nem animációs filmet nézel.
A neten található kalibrációs értékeket helyén kell kezelni, hiszen nincs két ugyanolyan karakterisztikájú kijelző (még azonos típusból sem), az meg teljesen természetes, hogy ha eddig a saját ízlésedre hangolt, vagy esetleg gyári értéken hagyott kijezlőt használtál, akkor egy műszerrel kalibrált kijelző deszaturáltnak és sötétnek hat, legyen szó plazmáról, vagy egy IPS paneles monitorról. -
patiang #14864 Vagy: samu -
patiang #14863 ❑ Az Automatikus kikapcsolás használata
O MENUm → Rendszer → Idő → Aut. Kikapcsolás → ENTERE
● Aut. Kikapcsolást: Meghatározott, előre beállított idő elteltével
automatikusan kikapcsolja a TV-t. (30, 60, 90, 120, 150 vagy 180 perc).
N Az Autom. kikapcsolás funkció kikapcsolásához válassz
❑ A be- / kikapcsolási idő beállítása
O MENUm → Rendszer → Idő
→ Bekapcsolásidőzítő <vagy>
Kikapcsolásidőzítő → ENTERE
● 1. bekapcs.időzítő / 2. bekapcs.
időzítő / 3. bekapcs.időzítő: A
bekapcsolási időzítőhöz három
különböző beállítás adható meg.
Először az órát kell beállítania.
– Beállítás: tetszés szerint választhat a(z) Ki, Egyszer, Naponta, H~P,
H~SZO, SZO ~ V vagy Kézi lehetőség közül. A Kézi lehetőség
kiválasztása esetén beállíthatja, hogy melyik napon kapcsoljon be az
időzítő.
N A c jelzés azt jelenti, hogy a nap ki van jelölve.
– Bekapcsolási idő: Állítsa be az órát és a percet.
– Hangerő: A kívánt hangerő beállítása.
– Forrás: Válassza ki, hogy a TV-t vagy az USB-eszköz tartalmát szeretné-e
elindítani a TV automatikus bekapcsolásakor. (Az USB csak akkor
választható ki, ha csatlakoztatott USB-eszközt a TV-készülékhez.)
– Antenna (ha a Forrás beállítása TV): Válasszon az ATV vagy a DTV
lehetőségek közül.
– Csatorna (ha a Forrás beállítása TV): a kívánt csatorna kiválasztása.
– Zene / Fénykép (ha a Forrás beállítása USB): Válasszon egy mappát az
USB-eszközön, amely a TV automatikus bekapcsolása után lejátszandó
zene- vagy képfájlokat tartalmazza.
-
SlickAdam #14862 te figyu mar? te hogy (hol) nezed a tv-det? :D
talaltam egy oldalt, ahol eleg reszletesen tesztelik a tv-ket, es ott irjak, hogy az idei pana plazma-k fenyesebbek, mint a tavalyi V20-as. sot ami meg erdekes, hogy az idei top modell, a V30-as is javitott, de meglepo modon az en ST30-asom annal is jobb. na de basszus nekem meg igyis sotet. a feher az nem hofeher, hanem inkabb szurke.
pedig kalibralt ertekeket neztek a tesztben... -
#14861 ezt találtam, 65 000 ért talán megtudom szerezni, újszerü állapotban, szerintetek jó?
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-lcd-tv-32LF2510.jsp -
#14860 Jó a felvetés, vegyes lenne inkább, elkocogok egy media marktba megnézem mi a különbség a filmeknél :) -
Borg #14859 Statikus képre mint a windows desktop vagy böngésző jobb az LCD. Kérdés hogy ezt fogod e nézni, vagy inkább filmeket lejátszani a laptopról. -
#14858 Sziasztok, TV vásárlás előtti kérdésem, hogy melyik technológia jobb arra hogy a laptop képét a TVn nézzem? HDMi kábelen keresztül persze. Plazma vagy LCD vagy LED+LCD ?
120 ezer feletti árban gondolkozok max 150 ig -
#14857 EX7200 volt itthon fél évig, most meg a HX720. Amikor bekapcsoltam a PS3-at azt hittem valaki megváltoztatta a háttér színét, annyival jobb a színhelyessége...
3x jobb tévé, 10x dúsabb szempilla... :) -
SlickAdam #14856 3D-tol eltekintve (az szar benne) milyen az EX720-as? jobb tesztekben azt irjak, hogy az input lag-ja eleg jo es a feketeje is eleg sotet. -
#14855 Más országos. Ennyi. Aszem a 725 az DVB-S-es is. -
#14854 3 -
#14853 Cloud mi a különbség a 720 és a 723 között? -
#14852 Van valami videó vagy program ami alapján be tudom frankón állítani a fényességet/kontrasztot stb. a TV-n? -
SlickAdam #14851 dradzsa... :( -
#14850 40HX720
Most ilyen van itthon és nem mostanába fogom cserélni..... Igaz ez itthon most 290e.... -
#14849 ja neem, nem arra értettem, hogy javul majd a fényerő :)
csak tudtam, hogy konzolozol is rajta, így nyilván van kis beégéspara, így meg fura volt, hogy egyből "normál" (=fényes) módban használod, elvégre nemrég vetted :)
-
SlickAdam #14848 dehogy. jarattam eloszor. bar ketlem, hogy betorestol jobb lehetne a fenyero (ha erre utaltal). -
#14847 hazavitted és egyből feltoltad a fényerőt csutira? :O -
#14846 Szerintem minden menüpont egyértelmű, de itt egy videó, hogy hogyan néz ki. -
SlickAdam #14845 de az veszelyes terulet... van valami leiras esetleg? -
#14844 Be lehet állítani ugyanúgy mindent, csak nem az ISFcc menüpont alatt.
Szervizmenü elérése:
1.) F (function) gomb az oldalpanelen.
2.) Folyamatosan nyomod a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
3. Ekközben a távirányítón háromszor megnyomod nyomni a "0"-t -
SlickAdam #14843 ja meg ez is. amcsi ST30-asban benne vannak normalis allitasi lehetosegek (bar kevesebb, mint GT30-ban), ebben az EU-s ST30-ban pedig kb. 0 - azaz NULLA - lehetoseg van. fenyero, kontraszt, szin, ... szevasz. -
#14842 jav: párosult.