21171
LCD - Plazma
  • FlyHigh
    Nálam első a színhűség, korom feketével és körülbelül fehérrel. Ezt a plasam tudja. Nem mondom, vannak lcd-k amikkel körbe lehet lőni, de azok 300e+ és még mindig csak 40"-ról beszélünk(homogenitás nem megoldott sajna még ebben a kategóriában sem).
  • arty
    "senki se hasznalja igy a televiziojat."

nem egy youtube videot láttam (konzoljátékot kameráztak le), ahol a gyerek onnantol videoz, h belövi a tévét (samsungok) és dynamic módban használja :OOO !!

nooooormális?!
  • SlickAdam
    "meg is húzza a feketét és a többi színt is szépen" - ez igy van, ebben rosszabbak az lcd-k.
    termeszetesen maximum erteket neznek mindig. senki se hasznalja igy a televiziojat. de lenyegesen fenyesebbek, es ez nekem a szokatlan. amugy bele is torodnek mar lassan, csak jott tegnap ez a vibralas dolog. kibujt lassacskan az osszes szog a zsakbol, ennyi negativum mellett nem maradhat.
    na meg az ATLAGNAK irt 120-130 wattos fogyasztas is egy jo nagy amitas volt. meg bejarataskor standard modban, levett fenyero / kontraszt mellett is tobb volt (149), mikor meg felraktam normalis ertekekre, maris 180 lett. es meg csak nem is vakit a disznaja...:D
  • FlyHigh
    300, persze, meg is húzza a feketét és a többi színt is szépen, képtelenség ekkora fényerőhöz kalibrálni. LCD-ket sem sokkal mennek 100 fölé kalibrálásnál. Elég kell legyen ez a fényerő, különben nem alkalmas a térség tvnézésre.
  • SlickAdam
    utolso lenne amit kiprobalnek az elozo csalodasom utan, annak ellenere, hogy elso rakereses alapjan D6900-ra jokat irnak. viszont ugy latom 51 col-tol indul, ami mar enyhen nagy (es draga) lenne.
  • SlickAdam
    egyebkent szivesen kiprobalnek egy G30-ast is, de az sajnos nem kaphato itt a varosban.:(
    meg nemhiszem, hogy azert latnam a jelenseget, mert rossz a tv-m. ez szerintem minden plazman ilyen lenne, bizarrul hangzik, de "tul jok" a plazmak jatekhoz. game modban foleg, ott nincs semmi ami elsimitsa a problemat.
  • Bucser
    Tudom nem szereted a samut, de azért nézz rá egy D550-re vagy egy d6900-ra ha van rá lehetőséged. (8000-et nem ajánlom mert drága)
  • SlickAdam
    szerintem meg nem.
    2011-es Panasonic plazmaknal atlagban 100 cd/m^2 fenyerot irnak. ez pedig sotet.
    LCD/LED tv-k kb. 300-at tudnak...
  • FlyHigh
    Azt is még hozzátenném, hogy valószínűleg hibás a tv-d. Fényerő hiánya mindenképpen erre utal.
  • FlyHigh
    Azért egy plasmából ne vond le a következtetéseket, főleg ha nem a jobb minőségűt választottad. G30-nák kisebb vibrációt látok mint a 80hz-es samu crt monitoromnál és gyönyörűek rajta a mozgások, foci IFC-vel olyan mintha a lelátón ülnék. Nem mindegy, hogy melyik kategóriából választasz.
  • SlickAdam
    na jo, de pont azzal ervelnek a plazma mellett, hogy milyen gyors, folyamatos a kepe, tokeletes jatekra. a problema pedig pontosan ebbol fakad...
  • FlyHigh
    Plazmának sosem lesz olyan nyugodt képe mint az lcd-nek, ez a technológiával jár. Aki érzékeny rá, az nem vesz plasmát, aki meg nem, az lényegében észre sem veszi, mint pl én.
  • SlickAdam
    ehhh, mostmar tuti visszakuldom. meglattam tegnap este, amit allitanak egyesek, hogy "vibral a plazma tv". de nem irom le, mert ha egyszer meglatod, onnantol mindig latni fogod es idegesiteni fog.:)
  • FlyHigh
    Olvastam mostanság, hogy többen is küldtek vissza plazmákat a panának, mert nem volt fényerejük, kicserélték és minden rendben. Boltban is neonfényben, nagyon világos volt a G30-am, de a többi plazma is. Amúgy a fehéret minden palzmánál kalibrálni kell, alapból egyiken sem fehér a fehér, még a THX modnál sem.
  • neevous
    Amúgy jah... a fogyasztásrinya a vásárlók részéről. :)
  • SlickAdam
    st30 is belepo szint (ut30 utan), de papirforma szerint ugyanott van a feher megjelenitese, mint a tobbi modellnek, az elozo evben keszultektol pedig siman jobb.
    regen volt egy LG plazma tv-nk, na az nem volt sotet. nem tudom mikent jutottunk el a mostani allapothoz, de teny, hogy ilyen teren visszafejlodes tortent (fogyasztas miatt vajon?). engem meglepett a dolog, varatlanul szembesultem vele.
    amit meg tapasztaltam (regi sharp lcd fenyereje bivaj eros), azt az a bizonyos oldal is megerositette. white peak level led/lcd tv-k eseten 2-3-szor olyan magas, mint plazmaknal, tokmindegy melyik kategoria.
    ezek utan valoszinuleg megtartom az st-t, mert mar tudom, hogy egy vt30-as se lenne fenyesebb (sot, ellenkezoleg). kepminoseg megfelel, fekete csodalatos, input lag "nincs", ... lcd-k ezt nem tudnak nyujtani. majd megszokom, hogy sotetebb.
    ja st30 azert jott, mert van benne 3D, ami szinten majd' tokeletes. valoszinuleg lcd/led ilyen teren se tudna behozni ezt a legkisebb modellt se.
  • neevous
    Igazság szerint amikor megvetted az ST30-at, akkor sem értettem, hogy miért esett rá a választásod az olcsóbb és lényegesen jobb képminőségű G30-cal szemben, de mindegy is. :)

Az olcsóbb plazmák bajban vannak a fehér megjelenítésével. A másik szobában egy 42-es G15 van, de az is teljesen korrekt ebből a szempontból. Amúgy ha normálisan kalibrált kijelző esetén igen kevés esetben találkozhatsz sikítós fehérrel, feltéve ha nem animációs filmet nézel.
    A neten található kalibrációs értékeket helyén kell kezelni, hiszen nincs két ugyanolyan karakterisztikájú kijelző (még azonos típusból sem), az meg teljesen természetes, hogy ha eddig a saját ízlésedre hangolt, vagy esetleg gyári értéken hagyott kijezlőt használtál, akkor egy műszerrel kalibrált kijelző deszaturáltnak és sötétnek hat, legyen szó plazmáról, vagy egy IPS paneles monitorról.
  • patiang
    Vagy: samu
  • patiang
    ❑ Az Automatikus kikapcsolás használata
    O MENUm → Rendszer → Idő → Aut. Kikapcsolás → ENTERE
    ● Aut. Kikapcsolást: Meghatározott, előre beállított idő elteltével
    automatikusan kikapcsolja a TV-t. (30, 60, 90, 120, 150 vagy 180 perc).
    N Az Autom. kikapcsolás funkció kikapcsolásához válassz

❑ A be- / kikapcsolási idő beállítása
    O MENUm → Rendszer → Idő
    → Bekapcsolásidőzítő <vagy>
    Kikapcsolásidőzítő → ENTERE
    ● 1. bekapcs.időzítő / 2. bekapcs.
    időzítő / 3. bekapcs.időzítő: A
    bekapcsolási időzítőhöz három
    különböző beállítás adható meg.
    Először az órát kell beállítania.
    – Beállítás: tetszés szerint választhat a(z) Ki, Egyszer, Naponta, H~P,
    H~SZO, SZO ~ V vagy Kézi lehetőség közül. A Kézi lehetőség
    kiválasztása esetén beállíthatja, hogy melyik napon kapcsoljon be az
    időzítő.
    N A c jelzés azt jelenti, hogy a nap ki van jelölve.
    – Bekapcsolási idő: Állítsa be az órát és a percet.
    – Hangerő: A kívánt hangerő beállítása.
    – Forrás: Válassza ki, hogy a TV-t vagy az USB-eszköz tartalmát szeretné-e
    elindítani a TV automatikus bekapcsolásakor. (Az USB csak akkor
    választható ki, ha csatlakoztatott USB-eszközt a TV-készülékhez.)
    – Antenna (ha a Forrás beállítása TV): Válasszon az ATV vagy a DTV
    lehetőségek közül.
    – Csatorna (ha a Forrás beállítása TV): a kívánt csatorna kiválasztása.
    – Zene / Fénykép (ha a Forrás beállítása USB): Válasszon egy mappát az
    USB-eszközön, amely a TV automatikus bekapcsolása után lejátszandó
    zene- vagy képfájlokat tartalmazza.
  • SlickAdam
    te figyu mar? te hogy (hol) nezed a tv-det? :D
    talaltam egy oldalt, ahol eleg reszletesen tesztelik a tv-ket, es ott irjak, hogy az idei pana plazma-k fenyesebbek, mint a tavalyi V20-as. sot ami meg erdekes, hogy az idei top modell, a V30-as is javitott, de meglepo modon az en ST30-asom annal is jobb. na de basszus nekem meg igyis sotet. a feher az nem hofeher, hanem inkabb szurke.
    pedig kalibralt ertekeket neztek a tesztben...
  • Sly9119
    ezt találtam, 65 000 ért talán megtudom szerezni, újszerü állapotban, szerintetek jó?

http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-lcd-tv-32LF2510.jsp
  • Sly9119
    Jó a felvetés, vegyes lenne inkább, elkocogok egy media marktba megnézem mi a különbség a filmeknél :)
  • Borg
    Statikus képre mint a windows desktop vagy böngésző jobb az LCD. Kérdés hogy ezt fogod e nézni, vagy inkább filmeket lejátszani a laptopról.
  • Sly9119
    Sziasztok, TV vásárlás előtti kérdésem, hogy melyik technológia jobb arra hogy a laptop képét a TVn nézzem? HDMi kábelen keresztül persze. Plazma vagy LCD vagy LED+LCD ?

120 ezer feletti árban gondolkozok max 150 ig
  • cloud.strife
    EX7200 volt itthon fél évig, most meg a HX720. Amikor bekapcsoltam a PS3-at azt hittem valaki megváltoztatta a háttér színét, annyival jobb a színhelyessége...
    3x jobb tévé, 10x dúsabb szempilla... :)
  • SlickAdam
    3D-tol eltekintve (az szar benne) milyen az EX720-as? jobb tesztekben azt irjak, hogy az input lag-ja eleg jo es a feketeje is eleg sotet.
  • cloud.strife
    Más országos. Ennyi. Aszem a 725 az DVB-S-es is.
  • kifli
    3
  • Bucser
    Cloud mi a különbség a 720 és a 723 között?
  • berczely
    Van valami videó vagy program ami alapján be tudom frankón állítani a fényességet/kontrasztot stb. a TV-n?
  • SlickAdam
    dradzsa... :(
  • cloud.strife
    40HX720

Most ilyen van itthon és nem mostanába fogom cserélni..... Igaz ez itthon most 290e....
  • arty
    ja neem, nem arra értettem, hogy javul majd a fényerő :)

csak tudtam, hogy konzolozol is rajta, így nyilván van kis beégéspara, így meg fura volt, hogy egyből "normál" (=fényes) módban használod, elvégre nemrég vetted :)

• SlickAdam
    dehogy. jarattam eloszor. bar ketlem, hogy betorestol jobb lehetne a fenyero (ha erre utaltal).
  • arty
    hazavitted és egyből feltoltad a fényerőt csutira? :O
  • neevous
    Szerintem minden menüpont egyértelmű, de itt egy videó, hogy hogyan néz ki.
  • SlickAdam
    de az veszelyes terulet... van valami leiras esetleg?
  • neevous
    Be lehet állítani ugyanúgy mindent, csak nem az ISFcc menüpont alatt.

Szervizmenü elérése:

1.) F (function) gomb az oldalpanelen.
    2.) Folyamatosan nyomod a hangerőcsökkentés gombot az oldalpanelen.
    3. Ekközben a távirányítón háromszor megnyomod nyomni a "0"-t
  • SlickAdam
    ja meg ez is. amcsi ST30-asban benne vannak normalis allitasi lehetosegek (bar kevesebb, mint GT30-ban), ebben az EU-s ST30-ban pedig kb. 0 - azaz NULLA - lehetoseg van. fenyero, kontraszt, szin, ... szevasz.
  • neevous
    jav: párosult.