21171
LCD - Plazma
  • Borg
    "t-home nem köt már digitális adást, csak iptv-t"
  • kifli
    kimondta hogy nem digitális, de ha bemész a t-home-hoz, hogy szeretnél digitális tv-t bekötetni, aztmondják, már nem kötnek, csak iptv-t.

Attól függetlenül az iptv is digitális adás, de a dvb-c digitális tunered mégsem fogja kezelni az ethernet kábelt.

Én egy adott témához szóltam hozzá, ahol az iptv-t szeretné digitális kábelre cserélni.

(bár gondolom érted miről beszélek csak trollkodsz, amihez kicsit fáradt vagyok mostanában...)
  • Borg
    Mondjuk azt, hogy a upc digitális jobb lesz mint az iptv, kb elfelejtheted. Egy dolog, hogy esetleg nem kell külön távirányító neki, de minőségben még mindig az iptv a jobb.
    Én is szivesebben irányítanám a panasonicot a saját távirányítójával, saját epg-jével, de hogy upc-re nem váltok vissza, az biztos.
  • starline
    Kedves Borg!
    Én voltam, aki a problémát felvettette. Vettünk egy új tévét (Sony), ami minden földi jóval el van látva, legalább is számunkra. Karácsonykor a bejöttek a kódolatlan digitális csatornák, és úgy gondoltuk, hogy itt az ideje, hogy az analóg csatornáról digitálisra váltsunk, így beköttettük az iptv-t. Teljesen azt hittem, hogy úgy fog jönni minden adás, mint karácsonykor, bár az iptv ip szava gyanút kelthetett volna bennem. Ekkor jött a feketeleves, mert két távirányítóval kell a tv-t használni, a csatornák műsorát nem tudjuk felvenni, pedig ezért nem kértünk prémium szolgáltatást, mert minek, ha a tévé úgy is tudja, stb. Már látom, hogy jobban utána kellett volna olvasnom a témának. Kevertem a fogalmakat. Végeredményben az iptv helyett kerestem volna más digitális lehetőséget. Nagyon köszönöm az ötleteket, mert ha a hűségidő bomlik, akkor jobb megoldást keresünk, de közben olyan helyen lakunk, ahol gyakorlatilag a t-home az egyeduralkodó és a mi utcánkra ők is az iptv-t javasolták. Kezdjük megszokni a helyzetet. Ennyi gondom legyen az életben, hogy két távirányítót kell használnom. :)
  • Zoli007
    Nem, mert a feszültség vagy fényteljesítmény /aszerint, hogy honnan jön az adás/ analóg jellemzők
  • cloud.strife
    Ne trollkodj.... :)
  • Borg
    És az iptv szerinted nem digitális adás?
  • kifli
    Az iptv, ha visszaolvasol, akkor ezt szeretné lecserélni valaki olyan digitális adâsra, amit a tv tunerje tud dekodolni.
  • cloud.strife
    Ennyire felhasználóbarát az LG is? :)
  • Afe
    UPC-s hangolás az LG-ben is van.
    Én 2hétig azt hittem, hogy be kell érnem a digitv analóg adásaival, mert a tévém alapból nem talált mást a kábelen. Majd felhívtam a digit, és elmondták, hogy állítsam be a kezdő frekit 121000khz-re, rögtön bejött 90 digitális csatorna, csak lestem hogy mennyivel szebb lett minden:)
  • Borg
    Ami szerinted mi?:)
  • kifli
    t-home nem köt már digitális adást, csak iptv-t
  • cloud.strife
    Jaja igen. A Digi is jó (várostól függ gondolom).

UPC szerintem már leszerződött a Sony-val, hisz a menüben a digitális hangolásnál ki lehet választani a UPC-t a kábelnél.
  • starline
    Köszönöm az ötletet, a segítséget, kipróbáljuk!
  • konrada
    Mondjuk ebből a t-home és a upc szempontjából tök mindegy, hogy tud-e DVB-C-t a tévé, mert csak a saját boxát engedi használni.

...viszont kihagytad a felsorolásból a Digikábelt, az közvetlen koaxból, box nélkül veszi a 90 digitális (köztük 7 HD) csatornát.
  • [NST]Cifu
    Amikor 5-6 éve bement hozzád egy vásárló, és megkérdezte, hogy mire tudja használni a HD felbontású TV-t, mit mondtál neki? :)

Nos, én erre mondom, hogy ugyanaz, pepitában. Jelenleg az xvYCC-t csak számítógépről (PS3-ról) vagy házi videókameráról tudod kihasználni.

De attól még nem a technológiával van a probléma, ha az RGB-nél jobb megoldást akarnak elterjeszteni...
  • cloud.strife
    X.V.Color-os filmeket és tévéadást kérek.

Senkit sem érdekel a kamerám ilyen felvétele (rajtam kívül:), sőt a tévém és a kameráim is tudják ezt, de nem kapcsoltam be egyiken sem.
  • arty
    az xvYCC inkább olyan lehet, mint ha most továbblépnénk 1920x1080-ról 1960x1096-ra ... :)
  • [NST]Cifu
    Ugyanúgy, ahogy anno a kutya nem használta ki még az 1366x768-at, majd az 1920x1080-at sem. Illetve azért csak kialakult egy vásárlói réteg, akinek fontos volt (először a HTPC, majd a médialejátszók, végül már a TV-kről lejásztott filmek használói, vagy akik PC-t kötöttek a TV-re).

Attól még előrelépés volt technikailag, és akik kihasználták, azok elégedettek voltak vele. Az xvYCC is ilyesmi lehet.
  • cloud.strife
    "4-színű pixelek (4-Color Pixels)" "A más gyártók OLED TV-i által használt RGB (vörös, zöld és színkészlethez képest a 4-Color Pixels állítólag pontosabb színábrázolást tesz lehetővé négy (vörös, zöld, kék és fehér) színnel."

Ez bazzeg...... kóreábú gyün aigasságe..... LOL :)
  • cloud.strife
    A szépen terjed az elég nemigaz a fejekben... Szinte minden Sony kamerában benne van az X.V.Color mód, de senki sem használja.
    Majd ha a tévé adás lesz ilyen, akkor elterjedt. A többi csak elmélet.
  • cloud.strife
    Az LG negyedik fehér színét? :)

Már várom a kóreai marketingzsenik 5 színű tévé találmányát az OLED-nél. A csamcsungot jósolom erre. 3 alapszín + fehér + fekete... :)
  • [NST]Cifu
    Bocs hogy belevaú, de azért szépen terjed az xvYCC...
    Még a Sony-nál is, hiszen az övék az első xvYCC felvevő kamera.

Szóval oké, hogy a DVD meg a BR nem támogatja, de a HDMI 1.3-ba már belekerült, és 2006 óta ipari szabvány, amit a számítástechnika és a digitális képalkotásnál is használnak.

Szóval a színskála helyes visszaadásra való törekvés nem rossz dolog. Igen, a Sharp megoldása valóban csak parasztvakítás, de az LG esetében azért megvárnám a független teszteket...
  • Borg
    Ezt a negyedik színes dolgot hol is olvastad?
    Elvileg úgy van, hogy az OLED csak fehér fényt bocsát ki ebben (tehát nem színesek, mint a kisebb kijelzőkben eddig), és a színeket színszűrővel oldja meg.
  • cloud.strife
    Dugjatok rá egy kölcsön szobaantennát és hangoljátok be digitális földiként, ha szerencsétekvan az alap 6 csatorna bejön, azokat akkor fel tudjátok venni egy külső HDD-re.
  • starline
    Köszönöm a válaszodat! Valamilyen szinten meg is nyugtatott, mert mi békés megyében lakunk, és a upc oldalán megadva a címünket itt nem érhető el a szolgáltatás, a t-home-nak is az iptv-t csak az elérhető szolgáltatása. Vidanetről még nem hallottam, szerintem itt nincsen. Tehát egyelőre ez van, amíg jobb nem lesz! Még egy utolsó kérdésem lenne, ezek alapján, akkor nem tud a sony tévénk digitális csatornáról adást felvenni sem, mert hdmi-n jönnek a csatornák, és arról nem tud. Jól gondolom? Köszi a válaszodat, meg a türelmedet!
  • cloud.strife
    Áhhhh.

A világ összes kamerája RGB veszi felaz anyagot. Gyártsanak ezek a márkák olyan tévét ahol azt vállalható színhelyességgel meg is tudják jeleníteni.
  • cloud.strife
    Vidanet, T-Home, UPC.

Bár én győri vagyok, nálunk csak a Vidanet van.
  • kifli
    pedig annyira nem bonyolult megoldani szerintem , hogy +1 színt bele hookoljanak.

Az elektronika simán számolhatja gond nélkül, hogy mikor is kell +sárga a képhez. Egyszerűen ha valahol nagyon sárga/zöld/árnyalatai a kép, a zöld+piros helyett\melett sárgát használ. Néztem egymás mellett sharp aquos 810e, meg samsung 7-es vagy 6-os szériás tv-jét (7-es inkább emlékeim szerint)
    De a sharp-nak szebb képe volt.
  • starline
    Köszönöm a gyors válaszodat! Kezdek megbarátkozni a dologgal, mást úgy sem nagyon tehetünk. Végül is most már tudom használni a HOME gombot, és átállítottam a berendezést 1080i-re. Jobb lett a kép, bár ennél jobb is lehetne, mert médialejátszón lejátszott fullhd-s filmek gyönyörűek. Gyanús volt, hogy nem fog menni, mert gondolom, hogy a set top box(?) végzi a dekódolását az adásoknak, ezért nem kerülhető ki. (Lehet, hogy hülyeséget beszélek...) Még egy kérdés! Melyik szolgáltató képes dvb-c-t szolgáltatni?
  • cloud.strife
    Az nem drága....

- prohardwer már megint szakért az alcímben.....
    - ez a negyedik "szín" (fehér) nekem a bicskát nyitogatja a zsebemben..... mint a Sharp sárgát kitaláló tévéje.... :)
  • cloud.strife
    Sajna ez így fog maradni. Az eu Sony modellekben nincs iptv "tuner".

Nektek DVB-C nevű digitális kábel szolgáltatóval kellett volna szerződni. Akkor megmaradt volna maga a tévé (valószínüleg a kép is szebb lenne).
  • Sly9119
    SOS help :)

LG 42LG3000 fél év garival megér 65 000ft ot? 42" HD Ready, 2-3-4 méterről szeretném erről nyomatni a laptopomat HDMi kábellel összekötve, és filmeket -sorozatokat 720p be szoktam tölteni. vélemény erről?
  • Bucser
    Ha valóban jó lesz a képe akkor UK-ben sokat el fognak ebből adni.
  • arty
    olcsobban indul mint anno a plazmák :) az egyetlen gond, hogy akkoriban a lapostévének nem volt igazi konkurrenciája, most viszont ott a plazma/lcd...

• SlickAdam
    LG LE8500-rol van valakinek tapasztalata?
  • Borg
    8000 dollár lesz
    muhah
  • starline
    Kedves Mindenki!

A következő problémával állok szemben. Lehet, hogy nagyon butácska a kérdésem, de engem jelenleg eléggé zavar. Vettünk egy Sony Bravia KDL-40EX721-es televíziót, ami nagyon-nagyon tetszik. A menüket könnyedén kezelem, gyönyörű a képe (nekünk legalábbis nagyon tetszik), viszont eddig csak analóg jelünk volt a t-home-tól, ami azért nem igazán tökéletes. Úgy gondoltuk, hogy egy ilyen kis tévé megérdemelné a digitális jelet, ezért a mai nappal beköttettük az iptv-t. Itt jön a gond! HDMI csatlakozón keresztül kapjuk a jelet, és a csatornákat csak az iptv távirányítójával válthatjuk. Az eddig jól működő HOME gombom nem akar működni, csak nyakatekerten tudok mindent elérni. Nem lehet valahogy átadni a sonynak a távirányítást, mert most gyakorlatilag két távirányítóval kell működtessem a tévét. Karácsonykor a tévé simán fogta a kódolatlan digitális csatornákat, működött a műsorújság. Most pedig ezzel az iptv-vel úgy érzem, mintha lebutították volna tévénket. Engem nem különösebben érdekel a videotéka, csak a digitális csatornákat szeretném egyszerűen a sonyról elérni. Lehet, hogy eléggé szőke nős a kérdésem, de van erre valami megoldás vagy nyugodjak bele? Segítségeteket előre is köszönöm!
  • FlyHigh
    Az a baj, hogy kontraszt adatnak sok gyártó a dinamikusat írja, ami használhatatlan funkció szvsz. Na mindegy, én meg vagyok elégedve a Pana 42G30-al, kedvező ár/érték mutatója van és az öt év teljes körű garit is ki lehet emelni.
  • SlickAdam
    ez a baj, a rohadt penz.:) "szaros" 200-220e ft-ert ugy latszik nem lehet normalis, mindenben megfelelo televiziot kapni.:)