LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az S20-ból se plazmát nézett.
neevous
Ha a netezés nélkül tudsz élni, akkor S20. Ez a filipsz eléggé kihívásokkal küszködik képminõség terén.

cloud.strife
Mik az árak ezeknél?

www.digimomentsvideography.com

Nos mi a véleményetek ezekrõl:
Panasonic VIERA TX-L42S20E vagy Philips 42PFL5405H?
Árkategóriában tulajdonságokra ezek a legjobbak.
Fõleg filmezésre (HD, DVD, XVID, DVB-T) alkalmanként netezni, játszani.

Köszi szépen!
neevous
Já.

cloud.strife
Bravia LX900? 😊

arty
pedig pécés hajtás mellett a jobb panelen tul a "csúcstévének" semmi értelme 😊

a jelenség: nem ad képet, el van csuszva a kép, a pixelek el vannak csuszva/duplázodva vannak - lásd a linkelt képem 720p módja alant. csomo tévé analogon még csak-csak megy nativan, de a digit bemeneten már neccesebb. haver LG3000-e is pl csak analogon hajthato, de ott se nativ, jópár helyen látni az elcsuszást

Forza.

neevous

cloud.strife
Idén?

Mer mit kopiznak? Mirõl maradtam le? 😊

neevous
KIváncsi leszek majd jövõre a Sonykopi Panáknak az anyagminõségére.

cloud.strife
Már csak az EX710-est lehet kapni (legalábbis már egy ideje az van, elfekvõbelehet már csak 700-as)

- Bravia Engine 2 a 600-as, BE3 a 710-es.
- EX710-nek vékonyabb a kávája a 700-hoz képest
- hangja minden lapos tévének sokkal rosszabb lehet egy képcsöves nagy dobozos tévéhez képest. Egy 710-esnek már azért a többihez képest jobb a hangja, de mélyebbet nem hallassz tõlük az tuti (kivéve a luxus kategóriákat, ott meglepõ lehet a hang)
- távirányító kérdés szubjektív, nekem pl. megfelelõ a Sony vezérlõje, minden ott van, ahol megszokható és jól mûködik.
- talán messze a legjobb anyagokból és a legjobb minõségben összeszerelt tévék a Bravia-k. Fényével jobb mint pl. egy Samu
- bekapcskor egy finomat kattanik, aztán semmi. Nagy csend.... 😊 kikapcs is egy kicsi katt. Mint mindegyik mai tévénél.
-

mrzed001
Low-End TV-kel soha nem foglalkoztam.
A gond az, hogy elképzelni sem tudom az egészet.
Van egy TV, pl 1366x768-as felbontással, ami kap HDMI-n keresztül a PC-tõl egy 1366x768-as jelet ... akkor azt hogy a fenébe nem tudja 1:1-ben kitenni ?
Hogy teszi akkor ki? Mi lesz megjelenítve?
Mert analóg jelnél még érthetõ, ott ki kell találnia, hogy melyik pontot kb hova is szánta a VGA kártya, de digitális jelnél megkapja pixel pontosan ...

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Köszönöm a képes tájékoztatót <#worship>
Az elsõ tényleg jól néz ki <#nyes>
Akkor most lehet még ezt is figyelni tévé választáskor...grrr <#fejvakaras>
kb. 3m-rõl, fõleg esti filmezés (HD, DVD, XVID, DVB-T), de nem akarok plazmát a beégésveszély miatt, mert alkalmanként kanapéról nezetnék, esetleg xbox.
Sziasztok!
Egy másik fórumon lévõ Sony KDL-40EX700 LED LCD tévé tesztjéhez írtam, csak ott még nem kaptam választ. Talán ebbe a topicba többen benéznek, akik ismerik ezeket a jószágokat... elõre is köszi bármi infót!

tehát copy-paste onnan:

Sziasztok! A 600-as verzióját néztem ki (azért még várok kicsit, hátha jön ki jobb, vagy ez megy kicsit lejjebb), mivel semmi szükségem rá, hogy online legyen. Leginkább analóg tévé és DVD nézésére lenne használva, illetve késõbb HD tartalomra, ha elterjed, illetve ha végre hajlandó lenne nálunk is lenni DVBT lefedettség (nemigen lesz "kedvem" pár év múlva újra tévét venni -- egyedül a térhatású tartalomnak van nálam még húzóereje, de emberi áron nem árulnak ilyen tévét...).

Pár kérdésem lenne:
- Tunerilag (meg képfeldolgozóilag) és kijelzõileg a 700-as és a 600-as megegyezik?
- Hangzásáról mi a véleményetek egy 63cm+ CRT tévéhez képest? Boltokban esélyem nincs meghallgatni, ott sosincs csend... meg szerintem nem is adnának rá hangot. Hangnyomás nem érdekel, a mostani tévémet (Thomson 70cm nemtommi) se szoktam negyednél feljebb tekerni, ha meg az ablak nyitva van, sehogyse képes túlbeszélni a nappali forgalmat. Filmezésre meg úgyis erõsítõ bekapcs.
- Most márkától függetlenül, de ebben az árkategóriában adott tévét kis pluszért okosabb távirányítóval nem lehet vásárolni? Mint laptopoknál a nagyobb winchester, autónál gyárilag beszerelt extra vagy nemtom. A mostani tévém távirányítója nem elég, hogy irtózatosan buta (Thomson RC111), sok éve képtelen vagyok megszokni, ráadásnak két év után reszelgetni kellett a pogácsáit! >.< Az ez elõtti LG tévének teljesen jó távirányítója volt (valami ilyesmi, az alját le lehetett húzni és volt alatta még vagy tíz használható meg pár videóhoz való gomb), sokat tudott: a fõbb dolgokat (teletext funkciók, elalváskapcsoló, elõzõ programra váltás (pl. 12 után beírod a 4-est, aztán ezzel a gombbal lehet a kettõt váltogatni: 12-4-12-4-stb)) külön gombbal lehetett elérni. Ahogy nézem a Sony távirányítóját (RM-ED036), háát nem valami remek 😛 Például szerintem az emberek 99%-a nem használja az elõ/visszatekerés gombot, mert nem Sony DVD-je van, a helpet se biztos, hogy egy-két hónap után bárki is direkt megnyomná, ezek helyén lehetne egy halom érdekes funkció... de nem.
- Gyanúsan vékony egy tévé... mennyire stabil a felépítménye egy ilyennek? Masszív, jól zsanérozott (direkt ecélra készített) nagy szekrényajtóra szeretném szerelni, ami mögött a ritkán használt dolgok laknának, így nem veszítenék szekrényfelületet. Emiatt évente max. 4-5x mozgatva lenne (szekrényajtóstul).
- Gondolom nem, de azért megkérdem: kikapcsoláskor adnak ki ezek az LCD-k valami nagyobb zajt? (Vagy üzem közben valami egyéb zajt: ventilátor, sípolás, bármi). A mostani tévém valamiért minden kikapcsoláskor demagnetizál (kb. mikor üres olajoshordót oldalbarúgsz), amitõl legtöbbször felébredek... éljen az elalváskapcsoló 😞(( Monitorból meg olyat sikerült kifognom, amiben fütyül a CCFL csõ (vagy az inverter, nemtom), ha kicsit is lejjebb csavarom a fényerõt (dinamikus kontraszt...).

Véleményeket, válaszokat elõre is köszi: Peti
arty
a nativan nem hajtható tévéken a kép rosszabb lesz - pécérõl szinte élvezhetetlen:

itt az 1360x768as felbontásu tévére nativ, 720p és 1080p képet küldtem - jol látszik, hogy ha nem a nativ felbontását kapja, ocsmány képet ad

Forza.

arty
az én samsungom (32R8) hajtható nativan, ezért vettem. a következõ évi modell, 32A656 szintén hajtható nativan. avforumon a jo samus tapasztalatok után egyik srác vett egy 32B450-et és az nem tudta! ez milyen már??

32r8as samut vettem, csomo lg-t is néztem, mind tudta - igy havernak ajánlottam is egy olcsot, 32LG3000 - erre ez meg nem tudja 😞(( LH3000 meg megint tudja, allitolag ... ezekután hajlamos vagyok saját szememnek vagy fényképnek hinni inkább, a sok kamu írás után kell a szkepticizmus 😄

cluod: johogy megjegyeztem, eléggé kizökkentett az álomvilágomból 😊 (miszerint 2010ben minden tévé biztos tudja...hátnem)

Forza.

Krisztiam
sziasztok
a Samsung UE-40C6000 típusú tévének mennyi a válaszideje? nem találom sehol.. 😞

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

cloud.strife
Kiscé..... lájk..... megjegyezte.... 😄

mrzed001
Típust nem ismerem persze, de nekem az õsrégi 5 éves LG 32LX2R is tudja az 1:1-et (meg se vettem volna másképp, ALAP !).
Volt vele eleinte olyan gond, hogy csak 1360x768-as volt a kép (1366 helyett) ... de azt se széthúzta, hanem volt 3-3 fekete képpont (sáv) a széleken (ember nem vette észre -csak 5 centirõl-, hogy az most ott már a kép széle és azért fekete, vagy mert az a 3 pixel)
És az már DVI-os volt, szóval alaposan (digitálisan) teszteltük (semmi analóg katyvasz meg itt a pont hol a pont ...).

A +6 pixel megint csak nem a TV hibája volt, hanem a VGA kártyáé. Az ATI-val (X800 volt talán?) könnyedén be lehetett állítani az 1366-ot (és akkor tényleg annyi volt a TV-n is) ... NVidiaval akármennyit szenvedtem nem jött össze (8800).
De az a képpont akkor is ott volt, ahova a VGA odaképzelte, szóval igen csodálkoznék, ha az újabbak nem tudnák az 1:1-et.

Új LD sorozat 100% hogy tudja, mert most is épp egy olyan elõl írok.
Sõt, ha beállítod bemenet típusnak, hogy PC (elsõre nem szúrja ki a beállítás az ember szemét ... laptop ikont kap ... kis buthák 😄), akkor alapból le is tilt minden zoom, True Motion meg digitális kontraszt féle nyalánkságot (1:1 és nincs semmi digitális machináció).

Samu is tudta már 5 éve (azzal együtt kollégának volt már 2-3 különbözõ típus ... 1360-66 ott se volt egyszerû, szerintem nem is szórakozott vele, mert minek)
Sony nem tudta akkoriban. Sehogy nem volt hajlandó az 1280-ról átállni (na abból volt amelyik széthúzta 1360-ra, echte rándá volt)

Egyszóval igen meglepõ lenne, ha nem felhasználói hozzánemértés okozná egy mai HDMI-s LG TV-n ... (esetleg valami übergagyi hiperolcsó Tesco verzsönön ? Sose láttam, és sose próbáltam olyat, mert azt meg vegyék a tuskenek)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Krisztiam
sziasztok!
van itt tv szerelõ? van egy Philips 72 centis crt tv-m és valami baja lett, bekapcsoltam, hogy nézzem és rá 1 percre elment a kép teljesen! aztán be akartam kapcsolni, de semmi..
aztán ki a 220 -ból de csak nyöszörög és semmi vajon mi lehet vele? kiment a képcsõ??

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

neevous
Mi menne rajta?

Mi is ez pontosan?Az 1:1-es megjelenítés?Nem lesz tökéletes a kép?
Sziasztok!

Valaki tudna segíteni a döntésben:
Panasonic VIERA TX-L42S20E vagy Philips 42PFL5405H?

Ár, mûszaki spec. kb azonos, mi lehetne még szempont?
Esetleg tudtok helyet, ahol mindkettõt meg lehetne nézni élesben?

Köszi!
arty
nem mondhatod, hogy "az LG tudja" ... pl a 32LG3000 nem tudja. amit én néztem anno, LC2 talán? az meg tudta...

ergo kutakodni kell, személyesen tesztelni, ami nagyon nem jó 😞 ennek alapvetõ képességnek kellene lennie. cloud csinált egy átfogo képsorozatot csomo tévérõl, mindenféle márkákból és egy se tudta. gyászos 😞

Forza.

mrzed001
Szerintem van itt valami félreértés. Mintha azt sugallnád, hogy az LG-k nem képesek a PC 1:1 megjelenítésre ... <#conf>

Nos, már 5 évvel ez elõtt is tudta, röhögtünk is a sok béna erre képtelen sony-n.

arty
én átfogalmaznám: 1-2 kivételes modelltõl eltekintve egy sem alkalmas monitorként való használatra (annak feltétele - szerintem - a nativ, 1:1 pixelpontos hajthatóság)

Forza.

Köszi,akkor lehet még várok picit a vásárlással!Ez a tévé nekem is szimpi 😊
Köszönöm <#worship> Jóéjt mindenkinek <#wave>
Mondjuk az tuti egy jó tv , csakhát kicsit többe fáj, bár lehet, hogy megéri spórolni....
16:9-es tuti, máshol is az van írva..de szerintem ahogy elnézem már nem egy mai darab, inkább az LD-s széria.
neevous
230-ért megkapod a 46-os EX500-at kiváló feketével és mozgázmegjelenítéssel és persze nem fos edge ledes. Én ez alá nem mennék.

50 és 100 Hz tekintetében igencsak eltérõek a nézetek...
Egyelõre én is ez miatt gondolkodom a Samu c530, és a C650 között, nem tudom hogy megér-e +35 rugót...
Valaki okosabb majd válaszol, reméljük<#vigyor5>
Hát én csak ITTláttam a 16:10-et.
Hogy mik a fontosak?Hmm...mik legyenek fontosak? 😄
Nem vagyok otthon 46 és 47 coll-ban <#rinya>
Nem hinném 16:10 képarányú lenne az Lg, ritka az ilyen.
Milyen funkciókat használnál, mik fontosak?
Igazából ami szimpatikus volt,az az LG 47LD420.
De utána elbizonytalanodtam,ahogy megnéztem más készülékeket is 😄
Kb 2,5-3 méter között 😊
neevous
Mi a nézési távolságod?

neevous
Kiválogattad az összes rossz tévét? 😊

Szia rocskai 😊 Nah...Samsung már van 188800-ért is😊Lg 3000-es 16:10-es.Nem szimpatikusabb és elterjedtebb a 16:9?Érdemes-e még 50 Hz-es tévét venni?
peetfire:

Gyakorlatilag plazmán (és CRT-n) kívül, minden alkalmas lehet monitornak<#wink>
Szóbajöhet Samsung LE46C530 (206 E ft)
LG 47LH3000 (192 E ft)
LG 47LD450 (182 e FT)
Esetleg Philips 47PFL3605H (199 E ft)

Amelyik gyártó a legszimpatikusabb <#vigyor5><#vigyor5>
Helló 😊 Néztem õket,de nekem picivel nagyobb kéne 😊 A márka is mindegy,csak megbízható legyen 😊
GyaxyBoy
Szia!

Én is ma voltam itt és kértem õket, hogy mondjanak véleményt!

Ezeket javasolták nekem!
Sony KDL-37EX500
Sony KDL-40EX500
Samsung LE-40C650 L1W

Pár hsz-t vissza olvasol, akkor megtalálod a válaszukat! 😊 Bár én csak 94 cm eseket néztem!
Sziasztok 😊Lcd tévét keresnék...200-ig bezárólag.Monitornak is szeretném használni.117 cm-esre gondoltam.
Nézem a sok készüléket,de nem tudom mi lenne a legjobb,teljesen elveszek az információáradatban <#confused> Elõre is köszönöm <#worship>
GyaxyBoy
Köszönöm a segítséget,3 TV-ajánlotta(to)k itt is ott is a fórumban.
Sony KDL-37EX500
Sony KDL-40EX500
Samsung LE-40C650 L1W

Az adatok jók, de van még egy gond. Az pedig az asszony! 😊
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólását!
az 1.33-as gyári fw-vel nem vitte több mkv hangját (100-ból mondjuk 2-3at), a HD2 fw-vel viszont ezek is gyönyörûen mennek.

és nem mellékesen több dologban is sokoldalúbb lett 😊
Minek rá hd2 firmware?😊
feliratokat az enyém nem kezel, az mkv meg igen fontos lenne - 2 tera mkv-m van, felemésztene néhány órácskát a hd avi, vagy avchd konvertálgatás.. 😊

amiket láttam samsung beépítetteket, ott a feketszint vmiért nagyon gyenge volt, és állítani sem nagyon lehetett.

az o'play R1 egy HD2 firmware-rel meg a mákostésztát is lejátssza 😊
16-ért tényleg megérte
A viera is tud mindent, csak mkv-t nem. Ami meg mkv-t igen, az általában DTS-t nem. Szal így is úgy is külsõ lejátszónál köt ki mindenki. Én pl az ASUS R1-et 16-ba meg tudtam venni, edigitalos akcióban.
persze, hogy nem érhet fel egy médialejátszóhoz, de a samukba már egy használható kerül, így egy darabig ki lehet bírni vele 😄