21171
LCD - Plazma
  • SlickAdam
    na megjött a Panasonic GT30. iszonyat durva nagy szakadek van minosegbena visszavitt (2010-ben premium 2000 euros) LG es ekozott. anyagminosegre gondolok igy hirtelen, a megjelenes es minden. de kepben is verni fogja, mar az ST is jobb volt osszessegeben.
  • Borg
    Ja, meg drágábbak is, meg részben más modelleket is kapnak mint mi.
  • teknősbika
    Érdemes Bécsben megnézni a tv-ket, sokkal nagyobb a kínálat - shopping city pl
  • SlickAdam
    nekem se tunt fel lcd-n, amig 32 colost neztem.:D
    multkor viszont azzal toltottem el par orat a Saturn-ban, hogy radugtam egy raklap kulonbozo tv-re a PS3-at egy kritikus jatekkal, es hat nem tudtam kihozni egy egyertelmu gyoztest se... :(
  • Borg
    Plazma és plazma között is van különbség. Nem a legolcsóbb szar LG-t kell megvenni.
  • teknősbika
    "ghosting engem is zavar (van amugy lcd-n is ugyanugy)" - távolról sem ugyanúgy
  • nismoka
    Az a lényeg, hogy azt vedd ami neked tetszik. A többi csak duma. :)
  • SlickAdam
    vibralast en szerencsere nem latom. ghosting engem is zavar (van amugy lcd-n is ugyanugy), de nem talaltam arkategoriaban jobbat, ezert a panyo (remelem holnap megjon).
  • nismoka
    Jah plazma, hát izlések és pofonok, én pld nem bírom elviselni a vibrálásukat és a foszfor lagot, a ghostingról nem is beszélve.. :)
  • SlickAdam
    barmely panasonic 3D-s plazmara.
  • nismoka
    Melyikre gondolsz?
  • neevous
    Költői kérdések:

Vajon a színek stabilak maradnak alacsony fényerőn is?
    Színreprodukcióban fejlődtek mondjuk az SGS II-ben található OLED-hez képest? Az például vért izzad a színátmeneteknél.
    A nagy kontrasztú jeleneteknél mennyire világít át a körülötte lévő területre egy képpont?
  • SlickAdam
    lehet. de van nala jobb is, olcsobban.
  • nismoka
    A Sony HX 3D-ben is igazán jó pedig.
  • Bucser
    Bocs elnéztem a kommentet:)
  • nismoka
    OLED-nél fakulást? Miért volt egyáltalán?
  • Bucser
    Valódi RGB OLED ami a Samué elvileg. Ugyanazon az oldalon ahol az LG-ről írnak van a Samurol is egy kisebb cikk. De szerintem az csak offisől PR.

Itt sok fakulást nem látok. Elvileg marketingesek szerint megoldották a kék degradálódást. Kérdés, hogy mennyire.

mondjuk én a "kinect" integráción röhögtem a legjobban. Ezt demonstrálni zsúfolt showroomban égőbb lesz mint a kurva lassú alig működő internettv browsert.
  • nismoka
    Igen de az nem a "valódi RGB" OLED, hanem csak egyszinű fehér OLED szinszűrős trükkel.
  • Bucser
    Nekem tetszik. csak az ára lesz kérdéses. Ha mostani high-end LED-LCD árban tudna jönni, jövőre 40-55-ös méretig (mondjuk a HX7-9 és NX8-9-es kategóriával versengve) akkor a Sony nagyot rúgna az angol piacba.
  • SlickAdam
    a Samu Super OLED-je es az LG OLED-je kozott van valami kulonbseg, vagy csak imponalni akar Samson baratunk?
  • neevous
    Én sem csipázom az LG-ket, de ha az IPS-esekre gondolsz, akkor látószögben azoknál nem nagyon van jobb.
  • Bucser
    Elvileg a kék fakulást megoldotta az LG egy filteres rendszerrel hosszabb leírás a technorol itt.
  • nismoka
    Ha a Sony foltos akkor a Samsung folt hátán folt... :)
  • SlickAdam
    es meg tudjak vajon tartani a manapsag megszokott vastagsagot?
  • nismoka
    Talán a Sony Crystal LED nem szenved olyan betegségben mint az OLED, hogy pld a kék szin sokkal gyorsabban öregszik fakul mint a többi szin.
  • cloud.strife
    Én csak azt lattam a bemutato videon hogy az uj leden nem megy fakoszarba a kep.

Bucser, a tokeletes hardwareszoftver teveteken a digit csatornakat hol kell sorbarendezni? Es azt is hogykell hogy ne legyenek ketszer a csatornak??? Kezeket fel samu tulajok akinel ez szinten gond itt mo-n, ahol jelenleg en most 13db Hd csatornat nezek... ;)
  • Bucser
    A crystal led tulajdonképpen az OLED-ből kihagyja az O-t azaz nem organic ledet használ hanem artificialt. Tehát áramfelvétel nagyobb lesz de az elv ugyanaz marad ha minden igaz. Hogy mennyivel lesz olcsóbb? Szerintem semmivel.
  • SlickAdam
    pedig elmeletben az oled is olcsobb teknalodzsi, mint a piacon levo megoldasok...
  • r4pt0r
    Ahogy nézem ez a Crystal LED az OLED olcsóbb változata, ez talán a gyengébb szériákban jól jöhet, bár félek ez is csak a luxus kategóriában lesz benne.
  • SlickAdam
    tehat ugyanaz, mint a Crystal LED. ja amugy, sporolas vegett ugyis elbasszak direkt. vagy hogy lehessen kesobb "fejlodni" evrol-evre.:)
  • r4pt0r
    Az OLEDben a fekete az fekete. Elvileg minden pont maga egy led, ezért ott le lehet kapcsolni minden egyes képpontot. Legalábbis ez az elmélet, gondolom az low cost modelleken majd lesz valami megoldás, hogy ne legyen tökéletes. :D
  • SlickAdam
    nemtom mire kepes az oled pontosan. fekete szint jo benne? mert gondolom a sony fele modszerben tokeletes lesz.
  • Bucser
    És igazából nem tudom hogy mi akar lenni? olcsó alternatíva az OLED mellé?
  • SlickAdam
    ahhha, szal ez a Crystal LED a Sony nagy dobasa? tenylegesen telepakolva tobb miller leddel, ahogy azt az eddigi LED tv-k is sugalltak? na ez jonak tunik. kar hogy csak protoype eddig...
  • Bucser
    Ahogy látom a panel valszeg ugyanaz lesz mint a tavalyi range (c sorozat óta képminőség alig változott szériánként). Jövőre ugyanez lesz szerintem csak más google matyi kerül bele ártól függően. Meg az Upgrade-s mizériára kíváncsi leszek.

SuperOled meg szerintem max 2 méretben lesz, azok is vaskosan túlárazva mint a 60d8000 volt 4500 fontért év elején, most meg 3200-ért nem győzzük kiszórni vagy lásd 55c9000 korábban 6000 font, most meg 3400-ért próbálunk szabadulni tőle...
  • Bucser
    Igazából ha sikerül egy beépített normális google platformot kialakítani a samunak akkor megint tarolnia fogja apiacot. A legtöbb vevőmtől azt hallom vissza, hogy a kép nekik a 6-os szériától okés, 2d-ben annál nagyon jobb nem kell nekik. Pláne hogy itt 10-envalahány HD adást is bámulhatsz ha kedved van, Viszont minden 3. kérdés mindig valahogy a összekapcsolhatóságra van kihyegyezve.

Ipodom működik vele? iphonerol tudom nezni a képeket? kamerámat rá tudom közni kábel nélkül etc. Sajnos már ré nem a képernyő a lényeg a tévéken ahogya telefonban sem a hangminőség.
  • SlickAdam
    az zavar a sony-kban, hogy 3D-ben sincsenek ugy altalanossagban a toppon (HX lehet, azt a reszet nem lattam), meg kibaszott foltosak (clouding?) a paneljai...
  • cloud.strife
    Hát ha a HX720-tól nem vágtad hanyatt magad akkor az User error.
    2 egész napig teszteltem össze-vissza. Nincs jobb ebben az árban.
  • cloud.strife
    Látószögbe ha el tudnának mozdulni, akkor az jó lenne.
    Mert sajna a samu tévék is ölég szarok oldalról, talán az LG ha szarabb. De az olcsó Sony modellek se jobbak.
  • SlickAdam
    hx720-tol nem vagtam magam hanyatt, sokat lestem azt is, eloben, interneten, ... mindenhol...

tv kell mindenkepp, nem varhatok mig a 2012-es modellek is olcsobbak lesznek (augusztus?), szoval gt30 panasonic jon.

amugy most nezegettem picit a 2012-es Panasonic modelleket, elegggg jonak tunnek (plazma es lcd-k szinten).

sony-rol meg kopd el mit tudsz! de izibe! :D