LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Segítsetek.
Philips 37PFL5405H TV-nek tényleg annyira szar hangja van??
Köszi!!

Walk the Talk.

arty
nem teszi, de monitorként csak akkor lesz igazán használható, ha lehet nativan, 1:1 pixelmappingal használni

erõl bõvebben vissza kéne olvasni pár oldalt 😉

Forza.

Hello!
Bocs ha hülyeséget kérdezek. Az érdekelne hogy ha 48 cm-es hd ready TV-re rákötöm a PC-t akkor az jól fog monitorként funkcionálni? Nem teszi tönkre a szemet?

AMD Athlon II x4 635 2.90GHz ATI HD5670 1Gb 4Gb DDR3 ram

Csabesz100
Hi!

Küldtem pü-t!

PS3 ID: Csabesz82

Most vettem egy samsung le40c650 ös LCD tv-t gondoltam megosztom, mindenkivel a tapasztalatokat.

A kép minõségrõl felszereltségrõl sok teszt van én inkább az USB, LAN port használatáról írnék.

USB:
-8 GIGÁS pendriveról mindent (avi,divx srt felirat, jpg, mp3) olvas feliratokat kiteszi. USB NTFS-re van formázva.
-1 terrás ntfs vinyóról mkv (1080,720) fileokat olvassa, hangsávokat váltani lehet (magyar, angol) felrat ki be kapcsolható

LAN:
- routerbe bedugtam azonnal volt net (DHCP szever fut a routeren, különben kézzel kell állítgatni) rögtön felfrissítette a net tv-t alkalmazásokat töltött még le. van index.hu, magyar idõjárás, youtube twitter, facebook, játékok. korrekt menürendszerrel.
- a számítógépemre letöltöttem egy alkalmazást "samsung pc share" abban megosztottam a film könyvtárat, és a tv máris látta. avi filmeket simán játszotta de az 1080 as mkv-nál volt mindig elõtöltés. Mondjuk a gépem wireless kapcsolódik a routerre a másik szobából és éppen letöltés ment... Ha új filmet teszek a pc-n a könyvtárba akkor a samsung share programmal frissíteni kell hogy a tv lássa az új filmet.

Nagyon elégedett vagyok a TV-vel igazából meglepõdtem mennyire simán vitt mindent.

Kis üröm az örömben hogy 1 pixel hibát találtam ami miatt holnap kicsrélem, de lehet az már 46 colos lesz 😊...
Csabesz100
Oksa, akkor kipróbálom!

arty
ha win7-ed van, tökéletes driver az 5650hez

Forza.

Csabesz100
Köszönöm a segítséget. Közben megoldódott a probléma. Solten leírta, hogy mit kell bekapcsolni, hogy tudjam állítani. Ez a 11.1a ez nem béta? Jó ez az én kártyámhoz?

arty
de, neked is benne kell legyen. tedd fel a 11.1a drivert, az uj elrendezésû catalystben könnyebb megtalálni

Forza.

FlyHigh
Nekem van LG LH3000 és 1:1 van pcvel.

Thrash \'Till Death

Csabesz100
Hi!

Nekem nincs benne ez a menüpont. Nem találom sehol, pedig már végignéztem mindenhol! Valami ötlet?

arty
scaling options-t huzd 0%-ra

itt

Forza.

Csabesz100
Hi!

Egy kis segítség kellene. Össze akarok kötni egy laptop-ot (Ati 5650-es kártya) és egy tv-t (Philips 46pfl8605). Meg is jelenik a tv-n a kép, csak az a baj, hogy nem tölti ki teljesen a kijelzõt! Körbe marad egy fekete sáv! :-( Remélem értitek mit akarok mondani?!

Nem tudjátok, hogy mi lehet a baj?
Mit kellene állítani a kártyán, hogy jó legyen?

Elõre is köszi!

Üdv: Csabi

mrzed001
Az 47LD750 1000%, hogy tudja (meg az LG-bõl eddig kb mind amit néztem -nem ócsótescos-)
Itt ülök elõtte, csináljak fotót ? 😄

Árban kb egy helyen vannak. Én az interhifitõl vettem, mert összeszerelték, beállították ... és ha gebasz van vele, akkor cserekészüléket adnak (állítólag). Ez már az ízlések kategória 😊

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

arty
emgnézni laptoppal nem opció?

Forza.

Jah mrzed...amúgy van olcsóbban is... 231700-ért <#smile>
Mrzed és arty...ne hagyjatok kétségek között!
Most akkor jó az ld750? <#confused>
Mert én már elolvastam mindent amit csak lehetett az lcd tévékrõl,és így egyre csak nehezebb a választás <#fejvakaras>
De nagyon hajlok erre a tipusra <#nyes>
Amúgy köszi mrzed <#worship>
Szóval...jó lesz? <#rolleyes>
arty
ok, akkor élj abban a hitben, hogy az LG-k mind viszik és biztosan csak én voltam béna 😊

Forza.

Csabesz100
Most készleten van, de gondoltam megkérdezem, hogy nem érdekel-e itt valakit?! Ha december lenne simán kiraknám és eladnám, de sajnos januárban nem az a sláger termék! :-(

neevous
Kizárt 😊

Készleten nem tudod tartani?

Csabesz100
Az egyik nagykeremtõl rendeltem, de a vevõ meggondolta magát! :-(

Érdekelne?

neevous
Honnan van?

Csabesz100
Hi!

Nem tudom, hogy szabad-e itt ilyet, de gondoltam itt tv-krõl van szó, hát leírom!

Lenne egy eladó Philips 46PFL8605-ös 3D-s LED tv-m. Zsír új, dobozban, gyári 2 év garanciával. Számlát is adok róla és a garancia onnantól fog élni! Adok hozzá egy PTA02-es szettet, amiben 2 db 3D-s szemüveg és egy jeladó van!
Kompletten 375e Ft! Ez nagyon jó ár, mivel a neten 490e Ft-ról indul mindenhol!

Ha valakit érdekel, szóljon! Az ár fix, mivel így is jóval ár alatt adom!

mrzed001
"Akkor tudnál ajánlani valamit 117-es méretben?Max 250-et tudnék rászánni."

Én ezt vettem moncsinak (napi >12 órát ülök elõtte), és eddig nem bántam meg:
http://www.220volt.hu/LG+Electronics+47LD750

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Tudod, egy gond azért van: LG-krõl volt szó, ez meg 2 sony, 2 sharp meg 2 samu (plusz amit írtál típus gyártó spec szerint kell, hogy vigye).

A PC kompatibilitási lista meg az elmúlt 5 évben konstans: LG, Samu, ...sok... , Sony volt.
Samukhoz annyira nem értek, de SQj-nek volt már 2-3, és az is mind vitte az 1:1-et (erre háklisak vagyunk). Persze azok sem a ócsótescoszarok voltak, de nem is a legdrágább készülékek

Hello!
Elõre is elnézést a balf*szságom miatt de nem nagyon tudom a laptopot az lcd tv-vel összekötni. Van egy hdmi kábelem..elõször azt hittem,hogy marha egyszerû lesz. Bedugom a laptopba és a tv-be megosztom a laptop képernyõjét és már látom is a tv-n. Na de ez nem így van. Feltettem a laptophoz egy újabb drivert ami segítségemre lenne elvileg. A tv-n a hdmi vezérlést természetesen bekapcsoltam. Se a tv se a laptop nem érzékel más megjeleníthetõ eszközt...mit kéne tennem?
Elõre is köszönöm a választ!
neevous
Tolj neki egy gyári beállítást, utánna válaszd ki Finnországot indításnál.

Szega,
azt esetleg valaki meg tudja mondani, hogy a Viera tv-ken hogyan kell DVB-C adásokat elõcsalni? Azt írják egy helyen, hogy nem magyar beállításokat kell alkalmazni. Ezt a tv egyszer beüzemeléskor megkérdezte, de utána már nem tudtam elõcsalni, hogy esetleg megváltoztassam.
Valakinek ötlet?
Ha ennyit szõrözöl ezen, akkor úgysem fogsz megállni 200-250 alatt árban. 42"-ban a minõség csak ott kezdõdik, és ott sem LCD-bõl... 150-ért egyik sem lesz kiemelkedõen jobb a másiknál.
neevous
Merre laksz?

Sziasztok!

Megnéztem élõben a #13457-ban említett két darabot, de nem lett egyértelmûbb a helyzet...
Míg a Panasonic-on gyönyörû demo ment (csak 37-es volt kitéve), a Philips-en vmi gagyi DVD. Az eladónak fingja nem volt semmirõl. Megakadt a szemem a Samsungokon, LG-ken is (150-160kHUF kategóriában)!
Egyszerûen nem tudtam eldönteni, melyiknek szebb a képe!

Tudnátok mondani olyan helyet, ahol tényleg tudnak tanácsot adni? Vagy mindegy melyik márkát veszem azonos ár mellett? Esetleg van egyértelmû márkasorrend ami mindig érvényes?
arty
abszolut! és szerintem még a 90-95% is tulzás, max minden századik embert érdekelhet (vagy annyit se) az 1:1 hajthatóság...

Forza.

Hát pont pc-monitornak is szeretném használni.Akkor tudnál ajánlani valamit 117-es méretben?Max 250-et tudnék rászánni.
PC monitornak miért nem jó?
cloud.strife
Most nézem, egész korrekt áron áruljuk... 😊

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Ha nem akarod PC monitorként használni és azt 1m-rõl nézni, akkor megveheted.

Akkor én most megvehetem a Sony KDL-46EX500-at?Vagy inkább mást? <#confused>
cloud.strife
Nekem meg pont nem fontos a 1:1. (mint ahogy a vevõink 95%-ának se..... De ez van.

neevous
Nekem is fontos, de elhiszed, hogy az emberek 85-90%-a nagyobb parákat nem vesz észre?

arty
(pécérenevezés alap)

loud thx!!!

mrzed: pl ezeket a képeket sokan nativnak csufolnák, erre mérget vehetsz. aztán megveszem ÉN (vagy TE) és csak sírunk.... :/

Forza.

cloud.strife
Bravia NX500

Sharp LE600

Bravia EX500

Sharp DH65

Samu UE32C4000

Samu B650

cloud.strife
hajjajj.... keresem. 😊

mrzed001
"- a megfelelõ leirások követése mit jelent pontosan? "küssük a tévét a hdm1-re, a pécén állítsunk be 1360/66x768as felbontást és kész"? mekkora luzer lehetek, hogy ez nekem nem sikerült az LG3000-n"

Nos ahogy említettem, ez általában RTFM.
Pl a LD750-en összedugod PC-vel ... és nem nyert. Valami széthúzott katyvaszt kapsz.
Sõt, fél óra szórakozást követõen sem találod meg a megfelelõ beállítást (lehet addig is állítani képaránynál, hogy fullscreen ... de azért az nem 1:1, inkább 2x számolt !) ... mert nem szúrja ki a szemed.
Utánaolvasva csodálkozva látja itt pl az ember, hogy a bemenet menüpontba bemenve ott van lent egy kis kék kocka, rajta valami cimke név.
Na jó, de mit számít, hogy milyen szöveges cimke meg buta ikon van a bemenetnél?
Semmit, gondolja a normál halandó, hisz HDMI-n kötöttem, majdcsak megoldja maga amit kell ...

Csakhogy ezt momentán úgy találta ki LG, hogy ha a címkét jóra állítod (Blu-ray, HDDVD, mûholdvevõ ... PC), ettõl függõen állítja a megjelenítést, és mindenféle opciókat (így elérhetõ, úgy nem, vagy nem is mutatja ... pc-nél alapból 1:1 és átállítani sem lehet )

Na ezt jelenti a megfelelõ leírások követése pölö.

arty
(ha cloudnak megvan még a képsorozata, amit anno linkelt a másik topikba, talán beteszi ide is

cloud?)

Forza.

arty
- az a kép nem neked volt válasz, értelemszerüen csak a nativ-nemnativ hajtást mutattam be, közérthetõen
- az én tévéim hajthatók nativan, ergo nem tudom bemutatni, hogyan rontják el az 1360x768/1920x1080as kép megjelenítését
- a megfelelõ leirások követése mit jelent pontosan? "küssük a tévét a hdm1-re, a pécén állítsunk be 1360/66x768as felbontást és kész"? mekkora luzer lehetek, hogy ez nekem nem sikerült az LG3000-n ... miközben én is láttam a véleményeket a neten, amelyek alapján én is ajánlottam a szerencsétlen havernak, aki jól beszopta? meg a másik forumon a srác a 32b450-el... õ is béna volt. végülis csak két 1:1 hajtható samuja volt elõtte, az meg semmit se bizonyít - arról nem lehet szó, hogy a sok - akár expertrivjus - balfasz azt hiszi, hogy 1:1-ben hajt, csak mert van kép, a "szakértõ" meg egybõl kiszurja, hogy nem azt látja, amit látni szeretne? (pl a haveromat se zavarta, hogy nem nativ az lg-je, win7 alatt az alap "elkenés" miatt ugyis kevésbé látni)

Úgyhogy hiszel, amit csak akarsz, én eközben tudom, hogy mit láttam. Nem mellékesen a powerstrip sem áll tõlem messze, az ati/samsung konfigom RGB/YCbCr és 1080p/1080i bugjával is évekig szoptam, mire megoldódott. Elhiheted, hogy mindent megpróbáltam az LG-n is.

Forza.

neevous
Amúgy annyiért teljesen jó. Amennyiért nálunk van, annyiért nem. Go for it. 😉

Azért köszi szépen!
Ekkora méretben, ezen az áron ezeket találtam legjobbnak, erre van keret. De ha van jobb ajánlatod ennyi pénzért kisebb átlóval, szívesen hallom!
150-160kHUF
neevous
Benéztem. Jv: nem annyira ajánlom az S20-as LCD-t, de a filipsznél jobb.

mrzed001
Figyu! A #13445-ben azt mutatod be, hogy a "1360x768as felbontásu tévére nativ, 720p és 1080p képet küldtem" ... tehát eleve nem a TV felbontásának megfelelõ képet küldtél a készülékre (és ott nem az 1:1 beállítást használtad).

Olyat mutass, hogy 1360x768as felbontású tévére 1360x768as felbontású (vagy 66 végû) képet küldve HDMI-n milyen képet ad a TV, mit csúsztat, mit tol el ... hogy jeleníti meg. Régieknél (meg az összes régi Sonynál volt), hogy csak 1280-as 720p-s képet fogadott ... de ott is volt 1:1 megjelenítés. Szóval biztos van ilyen (Verylow tescoszar), csak én ilyet még nem láttam.

És nem csak a "csúcstévéknél" nem láttam ilyen gondot, pár közép, alsóközép kategóriással is volt tesztelve, és ott sem volt gond (RTFM és megfelelõ leírások elolvasását követõen).

Amúgy gyártó szerint tudja az 1:1-et (Just Scan másnéven ... magyarban néha Teljes nagyításként, néha Csak pásztázásként szerepel, meg van még pár rémes rímes fordítása)
LG-lcd-tv-32LG3000 adatlapja

És bizony nem csak a gyártó szerint, de a tesztelõk szerint is:
http://www.expertreviews.co.uk/tvs/247405/lg-32lg3000

Szóval mondom, ezen a téren én eddig több hülye userrel találkoztam, mint hülye TV-vel ...