LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Philips 37PFL5405H TV-nek tényleg annyira szar hangja van??
Köszi!!
Walk the Talk.
erõl bõvebben vissza kéne olvasni pár oldalt 😉
Forza.
Bocs ha hülyeséget kérdezek. Az érdekelne hogy ha 48 cm-es hd ready TV-re rákötöm a PC-t akkor az jól fog monitorként funkcionálni? Nem teszi tönkre a szemet?
AMD Athlon II x4 635 2.90GHz ATI HD5670 1Gb 4Gb DDR3 ram
A kép minõségrõl felszereltségrõl sok teszt van én inkább az USB, LAN port használatáról írnék.
USB:
-8 GIGÁS pendriveról mindent (avi,divx srt felirat, jpg, mp3) olvas feliratokat kiteszi. USB NTFS-re van formázva.
-1 terrás ntfs vinyóról mkv (1080,720) fileokat olvassa, hangsávokat váltani lehet (magyar, angol) felrat ki be kapcsolható
LAN:
- routerbe bedugtam azonnal volt net (DHCP szever fut a routeren, különben kézzel kell állítgatni) rögtön felfrissítette a net tv-t alkalmazásokat töltött még le. van index.hu, magyar idõjárás, youtube twitter, facebook, játékok. korrekt menürendszerrel.
- a számítógépemre letöltöttem egy alkalmazást "samsung pc share" abban megosztottam a film könyvtárat, és a tv máris látta. avi filmeket simán játszotta de az 1080 as mkv-nál volt mindig elõtöltés. Mondjuk a gépem wireless kapcsolódik a routerre a másik szobából és éppen letöltés ment... Ha új filmet teszek a pc-n a könyvtárba akkor a samsung share programmal frissíteni kell hogy a tv lássa az új filmet.
Nagyon elégedett vagyok a TV-vel igazából meglepõdtem mennyire simán vitt mindent.
Kis üröm az örömben hogy 1 pixel hibát találtam ami miatt holnap kicsrélem, de lehet az már 46 colos lesz 😊...
PS3 ID: Csabesz82
Forza.
Nekem nincs benne ez a menüpont. Nem találom sehol, pedig már végignéztem mindenhol! Valami ötlet?
Forza.
Egy kis segítség kellene. Össze akarok kötni egy laptop-ot (Ati 5650-es kártya) és egy tv-t (Philips 46pfl8605). Meg is jelenik a tv-n a kép, csak az a baj, hogy nem tölti ki teljesen a kijelzõt! Körbe marad egy fekete sáv! :-( Remélem értitek mit akarok mondani?!
Nem tudjátok, hogy mi lehet a baj?
Mit kellene állítani a kártyán, hogy jó legyen?
Elõre is köszi!
Üdv: Csabi
Itt ülök elõtte, csináljak fotót ? 😄
Árban kb egy helyen vannak. Én az interhifitõl vettem, mert összeszerelték, beállították ... és ha gebasz van vele, akkor cserekészüléket adnak (állítólag). Ez már az ízlések kategória 😊
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Most akkor jó az ld750? <#confused>#confused>
Mert én már elolvastam mindent amit csak lehetett az lcd tévékrõl,és így egyre csak nehezebb a választás <#fejvakaras>#fejvakaras>
De nagyon hajlok erre a tipusra <#nyes>#nyes>
Amúgy köszi mrzed <#worship>#worship>
Szóval...jó lesz? <#rolleyes>#rolleyes>
Forza.
Nem tudom, hogy szabad-e itt ilyet, de gondoltam itt tv-krõl van szó, hát leírom!
Lenne egy eladó Philips 46PFL8605-ös 3D-s LED tv-m. Zsír új, dobozban, gyári 2 év garanciával. Számlát is adok róla és a garancia onnantól fog élni! Adok hozzá egy PTA02-es szettet, amiben 2 db 3D-s szemüveg és egy jeladó van!
Kompletten 375e Ft! Ez nagyon jó ár, mivel a neten 490e Ft-ról indul mindenhol!
Ha valakit érdekel, szóljon! Az ár fix, mivel így is jóval ár alatt adom!
Én ezt vettem moncsinak (napi >12 órát ülök elõtte), és eddig nem bántam meg:
http://www.220volt.hu/LG+Electronics+47LD750
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A PC kompatibilitási lista meg az elmúlt 5 évben konstans: LG, Samu, ...sok... , Sony volt.
Samukhoz annyira nem értek, de SQj-nek volt már 2-3, és az is mind vitte az 1:1-et (erre háklisak vagyunk). Persze azok sem a ócsótescoszarok voltak, de nem is a legdrágább készülékek
Elõre is elnézést a balf*szságom miatt de nem nagyon tudom a laptopot az lcd tv-vel összekötni. Van egy hdmi kábelem..elõször azt hittem,hogy marha egyszerû lesz. Bedugom a laptopba és a tv-be megosztom a laptop képernyõjét és már látom is a tv-n. Na de ez nem így van. Feltettem a laptophoz egy újabb drivert ami segítségemre lenne elvileg. A tv-n a hdmi vezérlést természetesen bekapcsoltam. Se a tv se a laptop nem érzékel más megjeleníthetõ eszközt...mit kéne tennem?
Elõre is köszönöm a választ!
azt esetleg valaki meg tudja mondani, hogy a Viera tv-ken hogyan kell DVB-C adásokat elõcsalni? Azt írják egy helyen, hogy nem magyar beállításokat kell alkalmazni. Ezt a tv egyszer beüzemeléskor megkérdezte, de utána már nem tudtam elõcsalni, hogy esetleg megváltoztassam.
Valakinek ötlet?
Megnéztem élõben a #13457-ban említett két darabot, de nem lett egyértelmûbb a helyzet...
Míg a Panasonic-on gyönyörû demo ment (csak 37-es volt kitéve), a Philips-en vmi gagyi DVD. Az eladónak fingja nem volt semmirõl. Megakadt a szemem a Samsungokon, LG-ken is (150-160kHUF kategóriában)!
Egyszerûen nem tudtam eldönteni, melyiknek szebb a képe!
Tudnátok mondani olyan helyet, ahol tényleg tudnak tanácsot adni? Vagy mindegy melyik márkát veszem azonos ár mellett? Esetleg van egyértelmû márkasorrend ami mindig érvényes?
Forza.
www.digimomentsvideography.com
loud thx!!!
mrzed: pl ezeket a képeket sokan nativnak csufolnák, erre mérget vehetsz. aztán megveszem ÉN (vagy TE) és csak sírunk.... :/
Forza.
Sharp LE600
Bravia EX500
Sharp DH65
Samu UE32C4000
Samu B650
Nos ahogy említettem, ez általában RTFM.
Pl a LD750-en összedugod PC-vel ... és nem nyert. Valami széthúzott katyvaszt kapsz.
Sõt, fél óra szórakozást követõen sem találod meg a megfelelõ beállítást (lehet addig is állítani képaránynál, hogy fullscreen ... de azért az nem 1:1, inkább 2x számolt !) ... mert nem szúrja ki a szemed.
Utánaolvasva csodálkozva látja itt pl az ember, hogy a bemenet menüpontba bemenve ott van lent egy kis kék kocka, rajta valami cimke név.
Na jó, de mit számít, hogy milyen szöveges cimke meg buta ikon van a bemenetnél?
Semmit, gondolja a normál halandó, hisz HDMI-n kötöttem, majdcsak megoldja maga amit kell ...
Csakhogy ezt momentán úgy találta ki LG, hogy ha a címkét jóra állítod (Blu-ray, HDDVD, mûholdvevõ ... PC), ettõl függõen állítja a megjelenítést, és mindenféle opciókat (így elérhetõ, úgy nem, vagy nem is mutatja ... pc-nél alapból 1:1 és átállítani sem lehet )
Na ezt jelenti a megfelelõ leírások követése pölö.
cloud?)
Forza.
- az én tévéim hajthatók nativan, ergo nem tudom bemutatni, hogyan rontják el az 1360x768/1920x1080as kép megjelenítését
- a megfelelõ leirások követése mit jelent pontosan? "küssük a tévét a hdm1-re, a pécén állítsunk be 1360/66x768as felbontást és kész"? mekkora luzer lehetek, hogy ez nekem nem sikerült az LG3000-n ... miközben én is láttam a véleményeket a neten, amelyek alapján én is ajánlottam a szerencsétlen havernak, aki jól beszopta? meg a másik forumon a srác a 32b450-el... õ is béna volt. végülis csak két 1:1 hajtható samuja volt elõtte, az meg semmit se bizonyít - arról nem lehet szó, hogy a sok - akár expertrivjus - balfasz azt hiszi, hogy 1:1-ben hajt, csak mert van kép, a "szakértõ" meg egybõl kiszurja, hogy nem azt látja, amit látni szeretne? (pl a haveromat se zavarta, hogy nem nativ az lg-je, win7 alatt az alap "elkenés" miatt ugyis kevésbé látni)
Úgyhogy hiszel, amit csak akarsz, én eközben tudom, hogy mit láttam. Nem mellékesen a powerstrip sem áll tõlem messze, az ati/samsung konfigom RGB/YCbCr és 1080p/1080i bugjával is évekig szoptam, mire megoldódott. Elhiheted, hogy mindent megpróbáltam az LG-n is.
Forza.
Ekkora méretben, ezen az áron ezeket találtam legjobbnak, erre van keret. De ha van jobb ajánlatod ennyi pénzért kisebb átlóval, szívesen hallom!
Olyat mutass, hogy 1360x768as felbontású tévére 1360x768as felbontású (vagy 66 végû) képet küldve HDMI-n milyen képet ad a TV, mit csúsztat, mit tol el ... hogy jeleníti meg. Régieknél (meg az összes régi Sonynál volt), hogy csak 1280-as 720p-s képet fogadott ... de ott is volt 1:1 megjelenítés. Szóval biztos van ilyen (Verylow tescoszar), csak én ilyet még nem láttam.
És nem csak a "csúcstévéknél" nem láttam ilyen gondot, pár közép, alsóközép kategóriással is volt tesztelve, és ott sem volt gond (RTFM és megfelelõ leírások elolvasását követõen).
Amúgy gyártó szerint tudja az 1:1-et (Just Scan másnéven ... magyarban néha Teljes nagyításként, néha Csak pásztázásként szerepel, meg van még pár rémes rímes fordítása)
LG-lcd-tv-32LG3000 adatlapja
És bizony nem csak a gyártó szerint, de a tesztelõk szerint is:
http://www.expertreviews.co.uk/tvs/247405/lg-32lg3000
Szóval mondom, ezen a téren én eddig több hülye userrel találkoztam, mint hülye TV-vel ...