LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
amiket eddig probáltam, oplay volt a legjobb (ár/teljesitményt tekintve)

Forza.

Bizony, az R1 nekem is a mai napig mindent visz, probléma nélkül, pedig még csak nem is frissítettem. Aztán fizettem 16k-t érte.
batman
az O!Play azért szerintem fasza egység. jó ideje teszi a dolgát. A többi észrevétellel egyetértek 😉

[...] Te romboló állat! Te sátán!

arty
ugyan az (lesz) a baja, mint az összes céleszköznek (mkv lejátszónak): lesz amit nem tud, nem visz, bugzik majd, a frissitések egyre ritkábban jönnek, míg végül veheted meg a 2.0-t ...

szerintem kell venni egy notebookot/netbookot és kikötni a tévére, ha mindenképp youtubozni, stb akarunk - rádobni egy xbmc-t és probléma (hosszú idõre) megoldva

Forza.

utobbi biztos nem vagyok. szerintem azért nagyon jo huzás ez, mert akinek már van full hd-s tv-je és nem akar ujat venni hogy legyen smart tv-je, annak elég megvenni ezt a kiegészitõt 30 000-ért és akkor mondhatni neki is lesz egy smart tv-je.

arty
nem tudom eldönteni, te agymosott fogyasztó vagy, esetleg lg-s bértollnok? 😊)

(vagy rossz a link: nálam egy bullshittel megtöltött médialejátszóreklámra vezet, ami olyan mintha mindenre jó lenne, közben meg semmire se lesz az)

Forza.

Asszem egy ilyenre beruházok, köszönöm LG!

LG Smart Box tv okosító

cloud.strife
Egy mai modern HDMI ARC-os CEC-es rendszer úgy mûxik, hogy van a pl. BD lejátszó, HDMI-n be a tévébe, majd az ARC-os HDMI-n bekötve a házimozi rendszerbe. Majd a Sync bekapcsolva, innentõl kezdve egy normál DD, PCM hang oda-vissza megy. Közbe nem kapcsol ki a Scart-on a hangkimenet, nem kapcsol ki USB-rõl se, nem kapcsol ki az analóg hangkimenet és az optikai se.

www.digimomentsvideography.com

Igen, gondolkodtam én is ebben az irányban, de inkább abban, hogy egy HDMI-s be és kimenetû házimozit veszek, és arra már rá tudom csatizni a videokártya HDMI kimenetét. Csak a kérdés, hogy a hmozi kezeli-e a számgép jelét? Erre sehol nem találok utalást.

Walk the Talk.

arty
ugytudom van olyan eloszto, ami a hdmirõl az spdif 5.1-et koaxra/optikaira "leveszi" (és ugyanez vissza: hdmi kép mellé az spdif 5.1-et "beközösíti")

mivel nincs még meg a házimozi cucc, nem akarsz inkább a hdmi bemenetes erõsitõ + önálló hangfalak irányába fejleszteni? az lenne a legtisztább és persze minõségben is ott kapnád a legjobbat (az ár persze magasabb lesz így, gondolom)

Forza.

Feltételezem a filmek védelme miatt, hogy nehezebben lehessen másolni.

Ha viszont a fülesbõl hozom ki a jelet, az már eleve zajos, és nem 5.1.

Walk the Talk.

Tulképp az a baj az LCD-kel, ha a HDMI-be, esetlegesen az USB-be becsatolok valamit, akkor a TV mindenfajta audió kinenetet zárol.
LG ügyfélszolgálat. De ez így van más TV-nél is. Hogy miért, arra nem tudtak válaszolni.

Walk the Talk.

Hogy õszinte legyek, csak gondolkozom a beruházáson. Én spec egy LG házimozit szeretnék venni, melynek sajnos "csak" USB+ (persze több is) bemete van. Nos elméletileg ha erre rácsatolok egy USB-és vinyót, akkor az minfajta formátumot le fog játszani? Persze az lenne jó, ha lenne HDMI to USB kábel, mert akkor közvetlenül tudnám hajtani a hmozit, a hangkép megtartása mellett. Avagy szerinted olyan lehetséges-e, hogy a számgép HDMI to LCD HDMI, így a kép megoldott. A hangot kellene kivinnem a házimozira az 5.1 megtartása mellett. Lehetséges?

Walk the Talk.

cloud.strife
😊

Ennyi erõvel Skype-on is megosztható a képernyõ...... 😊

arty
na, azon akár a truehd 7.1 is kimegy, a kérdés, hogy mit fogad a házimozi cuccod a hdmi bemenetén?

olvasd el annak használati utmutatóját!

Forza.

shenmuedc
Azért annál jobb.(1600x1200) Van olyan monitor is ami USB-n tud fogadni videojelet.Bár tényleg csak félmegoldás és d-subhoz képest sem tudom jobb képet ad e.
Inkább a processzorterhelése lehet komolyabb.
cloud.strife
Ez kb. olyan, mint a Scart-HDMI..... 😊

cloud.strife
Dehát ez egy borzalom gagyi értelmetlen marhaság. 😊

shenmuedc
shenmuedc
usb-bõl pedig van olyan adapter ami hdmi kimenetet csinál, de azthiszem korlátozott a felbontása.
cloud.strife
Dehogy van.

hd 5770

Walk the Talk.

arty
hdmi2usb szerintem nincs

a számitógépedben milyen videokártya van?

Forza.

Van-e olyan, hogy HDMI to USB?

Walk the Talk.

Szeretnék valamit kérdezni tõletek.
Van egy számítógépem HDMI kimenettel. Van egy házimozi rendszerem, mely rendelkezik HDMI bemenette. Ez esetben a wincsin levõ tartalmat le tudom-e játszatni az LCD-n (házimozi-LCD), úgy hogy a térhatás is meglegyen.

Walk the Talk.

neevous
Pedig de.

Bucser
Szvsz az aktiv shutter eseten sem fullhd az egy szemre juto info.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

arty
polarizált tech 3d-s tévét még nem láttam, nagyon kiváncsi vagyok

(a "villogós" 3d jó lenne, csak a 2x120hz-nek kellett volna szabvánnyá válnia 😞 )

Forza.

nismoka
Látod nem látod akkor is annyi, ennyi.. 😉

arty
csak kérdem én, a villogás közepette ki látja az 1920 x 1080 pixelt? 😊

én nem láttam, pedig anno valami 46" samun láttam, igencsak közelrõl... (de lehet h 50es volt? vagy mégnagyobb 😄 )

Forza.

nismoka
Az active shutteres megoldásnál az egyes szemekhez tartozó képek felváltva jelennek meg teljes felbontással. Ez azt jelenti, hogy mindkét szem különálló 1920 x 1080 Full HD képet kap.

Amit mondasz az a polarizált 3D, az aktív szemüveges az váltott képkockás, legalábbis is tudom.

Bucser
Minden tévén feles felbontásban mûködik és nem full hd-ben. Ezt azóta látom bizonyítottnak, hogy a 3d-s szemüveggel használható ticketet csináltunk a 3d-s tévékre. A trükk az hogy fele akkora horizontális képszélességgel 2 részre van bontom a framet, majd a tévé összefésüli, hogy pixelsoronként váltakozó legyen mutatva.

Tehát maximum interlaced lehet a 3d. Tudtommal.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

arty
65"ön? 3d szemüvegben is? biztos? 😉

Forza.

nismoka
Itt egy Sony EX720 teszt, szinhûség kitünõ és azthiszem ez az egyik legfontosabb egy tv-nél. Katt!

Bucser
"Aztahurva. Csak nekem esik le az elsõ két mondat után, hogy bérfórumozó?"

Mikor elolvastam nekem is leesett késõbb😊 De a D sorozatos tévék tényleg meglepõen jók lettek. (a 8000-es plazma is egész jó bár abból is csak a 64 colos megy)

Bucser
A mi cégünknek van 27 sony centere valamint az ország egyetlen Samsung márkaboltja (ami kizárólagosan samsungot árul Video téren) + most alakítottuk át az egyiket Panasonic márkabolttá. Sotyinak kizárólagos szerzõdése van. Azaz nem nyithatnak más márkaboltot márkanévjelzéssel, tehát ezért kellett a hang oldalra Bose így lett a bolt samsung bose. A Panasonic bolt pedig Panasonic shasonic, mert shasonic néven meg IT cuccokat árulnak. meg van egy csomó vegyes márkás boltjuk az országban.

De jelenleg úgy néz ki, hogy csak a samsung bolt tud nyereséges lenni a többi éppen hogy nem veszteséges és elég sokat nyivákolnak a sony felé. nem elégedettek a supporttal. Ugyanis a szotyi sokmindenbe beleszól. Samu meg szabadkezet ad, meg pénzt az átalakításokra és prioritásal kapunk minden stockot ha elküldjük a pénzt. Meg minden évben látogat 2-szer a samu nagyfõnök meg az európai fõnök meg az anyámkínja is hogy hogy néz ki a modellbolt.

Egyébként nálatok mit csinálnak? Samsung hungary-t nem ismerem, de a UK-ról megvan itt is mindenkinek a véleménye. csak vip látogatás elõtt tûnnek fel 10-essével a repek egyébként meg itt is szarni akarnak a fejünkre. szóval sokszor kell a koreaiakat nyaggatni.

cloud.strife
Aztahurva. Csak nekem esik le az elsõ két mondat után, hogy bérfórumozó? 😊

Hozzáteszem tegnap járt a boltunkban egy Csamus gyerek, oktatni. Ugyanis támadnak. 8 irányból, eszeveszett ügyességgel, hengerrel. Elképesztõ. Ennél mocskosabb bandát is rég láttam már. Nemtom kint mivan, de itt.... eszem megáll. Gyomorforgató.

cloud.strife
Azt teszem. Folyamatosan.

Bucser

Bucser
Drágám. Bekéne állítani rendesen a displayre kirakott tévéidet...

cloud.strife
Ügyes próbálkozás egy sima 100hz-es 3D-s tévét lehúzni egy 200hz-essel szemben.....

Képminõség meg még mindig nem számít. Csak hogy a szerencsétlen tesztírónak minden szavát elhigyjük.
Kíváncsi lennék mi a baja a 3D-jének. Nem mintha használnám, de mikor próbálgattam nem vettem észre semmi kirívó dolgot.. Azt leszámítva, hogy minimum 200hz kell egy 3D-s tévének, de ez köztudott a szakmában.

Nomeg inkább legyen a 2D-m normális ha ennyi pénzem van tévére, mintsemhogy beégett, lilafejû embereket, neonkék eget, neonzöld füvet és árnyalat nélküli pirosat keljen néznem a hájtek tévémen.

Árát se nézze ám meg az ember, samu 40D7000 az cirka 450e, Sony meg 280e.

Bazze, csak én értek ezekhez a kib@szott tévékhez? 😊

Bucser
UE46D7000 teszt Techradarról

UE55D8000 review ugyanonnan

A Szotyiról meg lehúzták a keresztvizet... fõleg a 3d-ben.

Szotyi KDL-40EX724 ugyanonnan

mrzed001
Pedig olvastam valahol, hogy aláírták már amit kell, szóval az implementálási fázisban lehetnek szerintem.
Az viszont jó kérdés, hogy a régebbi verziókba is lefrissítik-e (remélem igen)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Krisztiam
samsung smart tv-rõl tud vki mondani vmit? mit tud?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Csabesz100
Köszi! Így tényleg elgondolkoztató, hogy lecseréljem-e a mostani tv-m?! Mondjuk már bánom, hogy 3D-t vettem, egyáltalán nincs kihasználva. Filmet inkább nézem 2D-ben, meg játszani is kényelmesebb szemüveg nélkül!

PS3 ID: Csabesz82

nismoka
Még annyit az új 3D LG-rõl, hogy a beépített média lejátszója továbbra sem támogatja DTS hangsávot, és MKV-ban is eléggé válogatós.

nismoka
Annyit pontosítanék hogy nem egészen HD Ready az LG passzív 3D kép hanem 1920*540 Blu-ray tartalom esetében, kábeles 3D adásnál pedig 960x540 ami elég karcsú.

Bucser
Öszintén szolva az uj 7-8-as szeria eseten elek a gyanuval hogy elbasztak megint. Eddig 2 TV jott vissza clouding miatt a 8-asbol. Viszont a szineken javitottak szerintem. Dinanikus kontraszton valosabbnak tunik a kep mint a c8000- en volt. Nem annyira tulszaturalt. Essig pozitiv a velemenyem aztan majd latjuk szotyiek mit csinalnak a szomszedban. Majd viszek geiger-muller szamlalot:-)