21171
LCD - Plazma
  • arty
    köszi (éreztem, sajnos nem az én árszintem)
  • Bucser
    ES8000 led/lcd, ES7000 led/lcd, E8000 plazma.

Bár a skype már minden fent van az ES5500-tol csak meg kell venni hozzá a kamerát.
  • hdmi
    Utolsó erejükkel menekülnek a tévéktől a japán óriások: link
  • arty
    melyikben van beépitett kamera + skype app ? :O
  • Bucser
    " A samsungnak és lg-nek nincsen film és zene kiadója mint a sony-nak, nekik mindegy milyen "torrent" formátumot támogatnak.."

Ez eléggé hülye érv már megbocsáss. Ennyi erővel a Sony ne támogassa a netflixet vagy lovefilmet vagy a többi flatfee-s tartalomszolgáltatást ahol mást is mutatnak mint a Sony Pictures filmeket.
  • Bucser
    Nem értem miért is produkál jobb minőséget egy különálló médiaplayer. A codec ugyanaz nem-e?
  • Bucser
    pláne hogy az es sorozatra siman rádugsz egy mouse-t és keyboardot vagy bluetooth rágcsálot és keyboardot és megy mint az álom.

Vagy éppen beállítod google-t kezdőlapnak és akkor voice searchel meg is tudod mondani mit akarsz keresni. még csak gépelni sem kell.

Persze tudom hogy gimmick.

Ahogy a beépített skype kamera és a 4 éve meglévő app támogatás Iphone-ra és androidra. Igen már a B sorozathoz is lehetett Iphone appot tölteni amivel tudad kezelni a tv-t. Aztán a Samsung telokhoz még jobban integrálták megoszthatod a tv képernyőt a telefonnal. Azaz mit a tv-ben nézel (legyen hdmi vagy digitális broadcast) azt a telon is tudod nézni egyszerre vagy éppen másik source-ot. (asszony BBC-t néz freeview-n én meg ha akarnék sky-on nézhetek focit vagy forma1-t.)

A facebook/twitter/gmail chat meg 2 éve benne van a samukban. Nem akkora újdonság az.

Samsung Allshare Play-el remote play feature. Felrakod a számitogépedet/mpbilodat/tabletedet a netre felrakod rá a allshare playt. belépsz a smart ID-val az appba, majd bárhol legyél amíg a számítógéped csatlakozik az internethez és be vagy lépve a smart id-val addig ha a tv-re belépsz a smart id-val el tudod érni az összes számítógépen lévő megosztott tartalmat. Még csak ugyanazon a wifi hálón sem kell lenned. És ez működk próbáltuk.

Tudom most az jön, hogy ezt az itunes régóta tudja, de egyetlen tv platform sem tudta. A signature appokat nem találom akkora dolognak pl a fitness app meg a family story meg a kids egy eléggé nagy állatság. De van olyan vevőm akiknek ez is bejött.

Az Evolution kit meg baromira jó ötlet. Kérdés hogy mennyibe fog kerülni az evo kit jövőre.
  • nismoka
    Egy külön álló media player jobb minőséget produkál. Persze a mai világban inkább a mennyiség a lényeges általában az embereknek mint a minőség. Pld mp3 hallgatása a minőségibb helyett és sorolhatnám. A samsungnak és lg-nek nincsen film és zene kiadója mint a sony-nak, nekik mindegy milyen "torrent" formátumot támogatnak..
  • [NST]Cifu
    Pedig minden más okés, aztánmeg minden értelmes ember egy WD TV-n vagy más normális médialejátszóval néz tőtöttfilmet.

Nekem pont ez nem tetszik a Sony-ban. Mi az már, hogy ő (te) akarja megmondani, hogy mégis mi nekem a jó, mit hogyan csináljak? A Samu-ra vagy LG-re rányomod a mobil vinyót, és lejátszik mindent probléma nélkül, felirattal. Nincs szükség tehát külső médialejátszóra. 2012-ben ez miért is olyan nagy elvárás egy LCD TV-től?

Volt Sony-m, volt Sharp-om, volt és van LG-m, volt és van Samum. Engem nem fűz anyagi haszon egyik márkához sem, szóval nem azért szólok le egy márkát, mert a konkurenciától kapom a fizetésem. De valahogy mégis a leszólt koreai márkákat preferálom... Biztos a "parasztvakító hülyeségek" miatt van ez így...

Megjegyzem, hogy az vajon mennyivel jobb a Samu féle "parasztvakításnál" (ami amúgy minden márkára igaz, és tény, hogy tele van a gyártók marketinganyagai zöldségekkel), hogy megmagyarázzuk, hogy a Sony gyengése az MKV terén valójában nem is fontos, és különben is, aki számít, az úgy is vesz pluszba egy médialejátszót? Az egyik 19, a másik egy hijján húsz...
  • nismoka
    Tesztelgettem az internet funkciókat Sony és Samsung cuccokon, sony-n gyorsabban mennek a dolgok, a samukon eléggé gyötrelmes a karakterek begépelése, nagy a lag. Persze egyik márkán sem leány álom ez a dolog. A samsung ES7000 és 8000 persze már jobb a két magos procival.
  • cloud.strife
    Hülye vagyok, sima oldal linket dobtam a kép helyére.. :)
    Jobbklikk, új ablakban megy... :)
  • cloud.strife
    Hagyjuk az MKV-t.

Pedig minden más okés, aztánmeg minden értelmes ember egy WD TV-n vagy más normális médialejátszóval néz tőtöttfilmet.
    Ráadásula Sony a legegyszerűbb alap 80ezres okostévéhez is ugyanazt adja szoftveresen mint a legkomolyabbhoz: böngésző, skype, youtube, Facebook, twitter, okostelefonos vezérlés, magyar ingyenes AXN HD, meg sok csatorna még.

Jah, az új Bravia + Media Remote app (egér + bill, elöbbi az újdonság)

Nameg az appok élőben:

Egyébként kíváncsi vagyok mi az ami hiányzik a Bravia-kból ami a csamuban benne van.... leszámítva hogy a digitális adást a samun nem tudod sorbarakni.... :)
  • nismoka
    Ja és van még egy maradék C9000 is. :)

• nismoka
    D4000,D5500,D6100,D6500,D8000,ES6100,ES6560,ES8000
  • Bucser
    Melyik?
  • nismoka
    Van samu is a polcon...
  • Bucser
    Pedig ez is resze biza. HA nem vagy raja kivancsi, akkor hagyjuk is a beszelgetest es menj vissza sonyt arulni:)
  • nismoka
    Mik azok az extra képességek amit egy sony azonos kategóriában nem teljesít? Most az mkv lejátszást hagyjuk...
  • Bucser
    Ja es mivel itt minden tv-hez tudok 5 ev garit kapni a build quality nem erdekel nagyon.
  • Bucser
    A Sony eseten nekem nem a kepminoseggel van bajom.

Egyszeruen az extra kepessegek miatt huz a samu fele a szivem, azt a bajuszhajszalnyi kulonbseget pedig, amit a kepminosegben lathatok SkySportsHD es a nagyfelbontasu csatornak eseten szerintem senki emberi leny nem veszi eszre csak aki keresi. + mindezt ellensulyozza az, hogy a tv-rol konnyebben gyozom meg az asszonyt mert neki is tetszik es jol is nez ki,+ o is be tudja allitani, mert magatol ertetodo rajta minden es nem idegenkedik tole.
  • cloud.strife
    Te is megpisloghatnál néha beállítva pl. egy HX720, HX920-at...... nagyon rendben van az. Sokkal kevesebbet kell kalibrálni hogy pörfekt képminősége legyen. Nekem eddig csamunál minimum 20 perc kellett mire kihoztam belőle valami normális képet (neon szinek eltüntetése, colorbúszt, normális fehér, stb)
  • cloud.strife
    "Nagyon keleteuropaban elsz ha azt hiszed, hogy az emberek meg mindig a "kepminoseg" miatt vesznek tv-t."

Ez sajnos így van.... csamuék legyalulnak mindent a parasztvakító hülyeségekkel. Képminőség meg...... :/
  • Bucser
    Nagyon keleteuropaban elsz ha azt hiszed, hogy az emberek meg mindig a "kepminoseg" miatt vesznek tv-t.

Ez kb olyan mintha azt allitanad, hogy a hangrendszerekbol is csak az audiophilek szamara tervezett millios rendszerek ernenek valamit.

Mellesleg azert az ES8000-t erdemes megpislogni beallitva is nem csak amediamarkt polcan mielott palcat torsz felette, ugyanugy a 7000-et es a 6800-at majd.

A Voice meg gesture kontroll meg porfektul mukodik Az angol verzioban. felismeri a skot ir keleteuropai akcentust is rendsesen, aztan majd a commandlista bovul idovel.

Motionkontrollhoy meg kontraszt kell a hatterrel ami valszeg otthon megvan.
  • cloud.strife
    Kezd. :)

Engem nem tudsz meggyőzni, NEKEM egy felsőközép LED jobban meggyőz mint egy plázatévé. :)

(alsóled már más tészta, azok úgy szarok ahogy vannak)
  • SlickAdam
    nem tudom mit ertesz a vilagosban virito foszfor alatt... hogy a panel nem fekete eros fenynel? ki nez eros fenynel tv-t?... :D
    foszforlag-ot amugy ugyanugy kihuzhatod, mint a beegest. persze ha nagyon ramesz a temara es beteszel mondjuk egy jatekot es elkezded porgetni a kamerat - egy olyan helyen, ahol vilagos es sotetebb objektumot valtakoznak (pl egbolt es tavolban hegyek) - mint az orult es raszivodsz a tv-re, akkor lathatod a foszforlag-ot egy hangyafasznyit, de mas helyzetekben nem. beeges szerintem mar regen nincs. ghosting meg van, de par perc mas tartalom utan siman kimosodik (lehet, hogy valojaban fel vagy akar 1 ora, de ilyen sokaig csak egyszinu, mondjuk szurke hatternel lathato 10 centirol, igy meg senki nem nez tv-t, en is csak probakepp tesztelgettem ezeket)
    nos kezdjem el sorolni mik a gondok az lcd/led-ekkel?...:D
  • cloud.strife
    A fő ok a vibrálás, valamint mellé a világosban virító foszfor.
    Hozzá jön még a foszforlag, valamint a beégés (ez talán már nem téma)
  • SlickAdam
    ugy tudtam csak a villogas zavar. mi mas meg? hogy sony nem gyartja? :D vagy a "beeges"?
  • cloud.strife
    Plasma meg nekem nem játszik, jól tudod. És nem csak a villogás miatt nem.
  • cloud.strife
    Nem csak a márkákkal van a baj hanem a LED tévékkel.
    Ha nem lenne a koreaiak miatt szarrá-rommá törve a tv piac egy Sony, vagy Sharp már rég meglépett volna valami Cristal-LED féle fejlesztést és menne előre a piac. De mivel hogy sikeresen tönkretették a piacot és nem engedték hogy a nagy cégek a normális profitból fejlesszenek, így marad az egy helyben topogás. Igaz ez a Samura is, hisz bármennyire szeretnék elhitetni a világgal hogy ők kakilják folyamatosan a spanyolviaszt, sajnos semmit nem mutatnak fel. SEMMIT. Ezektől pedig ne várjunk világmegváltó technológiákat, mert nem fognak. A nagy cégeknek pedig nincs már rá pénze. Egyiknek sem..... :/
  • SlickAdam
    igazabol az a gond, hogy mind a Sony es a Samsung is "szar". ÖSSZESSEGEBEN egyik se jobb a masiknal. ugy latszik az idei Samukba belepakoltak mindenfele integetos media faszsagot, amik sajnos nem mukodnek, raadasul kepminosegben visszalepes tortent a tavalyi modellekhez kepest. Sony valamit javitott, de ugy tudom, hogy peldaul a legdragabb tv-t nem fejlesztette, csak benthagyta tavalyrol a kinalatban. pedig az se volt tokeletes (messze nem), rafert volna meg 1-2 simitas.
    sok-sok keszulek kiprobalasa es tobb honapos informalodas utan en leginkabb a Panasonic fele hajlok, ott is a plazmakhoz (tudom-tudom TE latod a vibralast, reszedrol hiba). kb mindenben jobbak, mint az LCD-k es olcsobbak is. fogyasztas lehet hatuluto, de amennyivel tobbet nyujt kepminosegben (ugye az a lenyeg), siman megeri az extra fogyasztast. ha nagyon muszaj LCD, akkor is Panasonic-nal maradnek, iden mar durvan kibovitettek a kinalatot es jok is (kiveve a fekete szintje IPS miatt... meg varjuk meg mit tud a WT50, azon allitolag az is nagyon jo).
  • bcrics
    Hello, Lenne egy ilyen Notebookom 3d-tvért cserébe.
    http://hardverapro.hu/apro/gamer_hp_dv6_elado_vagy_csere_2/hsz_1-50.html
  • kissadamvikt
    Sziasztok!

Van egy SEG márkájú plazma tv-m. Olyan baja van, hogy a bekapcsoló gomb benyomása után a piros led világít. Majd megnyomok egy gombot és átváld zöldre, hallatszóik h valamilyen relé kattan, néha többször is de képet nem ad. Na most, leszedtem a hátulját, középen van 2 panel az a táp, alul a vezérlő panel és két oldalt szélen gondolom a kijelző kezelő panel. Ha a kijelző kezelőkből kiszedem a biztosítékot akkor sem változik semmit, sőt, ha a csatlakoztak lehúzom belőle akkor sem.

Úgy kaptam ezt a tv-t, az egyik kijelző panelban ki volt égve a biztosíték, kicserélte, persze 4ohm/250W helyett 8ohm/250w-osat tett bele amivel egy ideig működött majd durrant egyet és elment a kép. Egy 10ohm os ellenállás elment, azt kicseréltem ugyanakkorára, de ugyan úgy nem változott semmi. Hol lehet a hiba? Vezérlőpanelban? Tápban?
  • Seth
    Origin
    EAJ60546001 --- 79.391

Recycle
    CRD30239501 --- 52.886

és ez csak a nettó ár

• [NST]Cifu
    Drága mulatság, ha egyáltalán foglalkoznak vele... :\
    Sajnos esélyesen lehet új TV-t nézni. :\
  • cloud.strife
    LG szervizt kérdezd, fogalmam sincs.

(valószínüleg nem éri meg)
  • vigyori14
    Gari már nincs rajta, panelcsere mennyibe kerülne szerintetek? Megéri egyáltalán megcsináltatni?
  • cloud.strife
    Ahogy Bucser is mondja sajna...... :/
  • Bucser
    Akkor vvalószínüleg ez panelcsere lesz. (vagy visszaküldés gariba)
  • vigyori14
    Sikerült megcsinálni a gyári beállítást, de ugyan az a gond még mindíg.
    Középen vízszintesen egy vastag csíkban olyan mintha elsötétültek volna a pixelek, látszik rajtuk minden de sokkal sötétebbek az alsó és felső résznél.
  • vigyori14
    És azt hogy tudnám megcsinálni?