21171
LCD - Plazma
-
SlickAdam #15241 "A Samu LE-52A950-nél már három (vagy négy?) éve nagyszerű, 1000 feletti soros mozgás közbeni felbontást tudott."
persze....
"Mi az, hogy LED TV?"
ne oktass ki, tisztaban vagyok vele. de manapsag mar csak ilyen van, igy is hivjak oket, szal minek irjam oda mindig, hogy LCD-LED....?
"... vesz hozzá egy házimozi rendszert is ..."
igy van, de nem minden esetben es nem feltetlenul azonnal. egy tok alap hangrendszer min. a felso kategorias tv felebe kerul meg extra...
"ezek szerint sose hihettem a szememnek"
marpedig ha szerinted a 3-4 eves Samu is 1000 sor felett tudott, akkor ne is higgy a szemednek tobbe... siman hulyeseg.
mostmar mehetsz.:D:P -
#15240 kepernyo javito funkciok nelkul mozgas kozbeni felbontas:
barmely LED tv: 300 sor
Panasonic plazma: 900-1080 sor
(erdekes hogy nem tunt meg fel pl.: az elmosodott kep gyorsabb mozgasnal...)
Jesszus pepi... Ezt valami Pana plazma marketing anyagból olvastad ki? :)
1.: Először még szó sem volt, hogy mozgásjavító funkciók kikapcsolása után kisebb felbontásról beszélsz. Ezért jelentek meg anno a 120, majd a 240Hz-es TV-k. A Samu LE-52A950-nél már három (vagy négy?) éve nagyszerű, 1000 feletti soros mozgás közbeni felbontást tudott. :)
2.: Mi az, hogy LED TV? A LED egy háttérvilágítási megoldás az LCD technológiánál. Az LCD lehet CCFL (fénycsöves), LED, vagy izzós (projectoroknál) háttérvilágítású.
Pio akkori arszabasat nezve (es hogy pl meg kurrra hangszoro se volt bennuk)
Szigorúan saját vélemény, de aki egy felső kategóriás TV-t vesz (márpedig a Pio Kuro a maga idejében az volt), az általában vesz hozzá egy házimozi rendszert is (amit amúgy szintén gyárt a Pio). Ha pedig nem, akkor vehet hozzá különálló hangfalakat (és mélynyomót), amelyek ráadásul egy nagyságrenddel jobban szólnak, mint a sima TV-s hangszórók. A Pio ezen megoldása szerintem nem volt rossz...
nem. Pio mar csak muszerrel merheto mertekkel jobb fekete ügyben (tuti nem latnad, hiszen neked meg a mozgas kozbeni felbontast is magyarazni kell...:D). Pana minden masban jobb.
Őőőőő.... értem. Bocsánat, én nem érhetek fel hozzád, hiszen nyilván nem hihetek, sőt, ezek szerint sose hihettem a szememnek. Szomorú dolgok ezek, gyorsan el is sonfordálok. :D -
Inquisitor #15239 a_japan_gazdasag_jovoje
Szomorú tények ezek, azért remélem a hat cég közül aki TV-t gyárt, még sem a Sony lesz aki először leteszi a lantot. Olyan jókat irkálnak a készülékeikről a fórumokon ...
Persze nem lehetetlen, hogy a lenti vitában szereplő két cég közül is lesz aki leépít majd. -
SlickAdam #15238 "Szóval akkor most először a képminőség számít, vagy sem?
Ha igen, akkor Pio, nem igaz?"
nem. Pio mar csak muszerrel merheto mertekkel jobb fekete ügyben (tuti nem latnad, hiszen neked meg a mozgas kozbeni felbontast is magyarazni kell...:D). Pana minden masban jobb. -
SlickAdam #15237 kepernyo javito funkciok nelkul mozgas kozbeni felbontas:
barmely LED tv: 300 sor
Panasonic plazma: 900-1080 sor
(erdekes hogy nem tunt meg fel pl.: az elmosodott kep gyorsabb mozgasnal...)
Pio akkori arszabasat nezve (es hogy pl meg kurrra hangszoro se volt bennuk) szerintem rendben van a mostani Pana teljesitmeny, ami egy atlagember szamara is elerheto.
"Szóval akkor most először a képminőség számít, vagy sem?"
ebben az esetben TENYLEG egy szinten van a kepminoseg (2 csucsplazmarol beszelunk), szoval innentol lehet nezni az extra funckiokat, design-t, stb.
a korabbi "Samu LED is majd' azonos minoseget nyujt mint barmi mas" viszont egy orbitalis nagy baromsag.
szoval a gondolatmenet stabil labakon all.:P -
#15236 beleszamit, de inkabb legyen egy 1-2 oras statikus kep utan par percig szellemkep a kepernyomon, mint hogy folyamatos bevilagitast, gyengebb mozgas kozbeni felbontast (es sorolhatnam meg) lessek egy LCD-LED tv-n...
Izlések és pofonok. Engem jobban zavar a szellemkép (és nem csak 1-2 órás állókép után alakul ki), mint az, hogy nem homogén teljesen a fényerő a teljes képernyőn. A mozgás közbeni felbontáskülönbséget és ilyesmiket nem értem, én ilyesmit nem igazán vettem észre, pedig most már hány éve is használok monitornak LCD TV-t? 6?
amugy a regi Pio plazmakhoz mar nagyon kozel vannak az uj Panasonic-ok.
Mióta is nem gyárt a Pio plazmát? 4 éve? Szép teljesítmény a Panától, hogy lassan utóléri. :D
de mas teruleteken mar jobb a Pana es ne feledjuk el, hogy azota sokkal tobbet tudnak a tv-k
Pár hozzászólással előbb azt mondtad, hogy idézem:
tehat a nyugatiak teljesen elhulyultek ezek szerint. mit kene neznem egy televizioban legeloszor ha nem a kepminoseget???
Szóval akkor most először a képminőség számít, vagy sem?
Ha igen, akkor Pio, nem igaz?
Vagy a gondolatmenet itt megbicsaklott? :D -
#15235 #15136.
Most csatoljam a .doc fájlt amiben kaptam tőlük a tájékoztatást? -
SlickAdam #15234 beleszamit, de inkabb legyen egy 1-2 oras statikus kep utan par percig szellemkep a kepernyomon, mint hogy folyamatos bevilagitast, gyengebb mozgas kozbeni felbontast (es sorolhatnam meg) lessek egy LCD-LED tv-n...
amugy a regi Pio plazmakhoz mar nagyon kozel vannak az uj Panasonic-ok. sot! talan fekete szint jobb meg a regi Pio-kon, de olyan kicsi a kulonbseg, hogy lehet meg sotet szobaban se latnad meg, csak ha muszerrel kimered. de mas teruleteken mar jobb a Pana es ne feledjuk el, hogy azota sokkal tobbet tudnak a tv-k es arban se kerulnek annyiba, mint anno a Pio-k. tehat osszessegeben en ma egy Pana plazmat vennek akkor is, ha a Pio a piacon lenne.
mindezt olcsobban, mint a foltos, gagyi Samu szuperdesign tv-k. nem hiaba kapta meg a VT50 a Referencia minositest AVForums-on... melyik LED tv kapott / fog kapni ilyet mostanaban?.... -
#15233 Láttam pár TV-t, és nem kivilágított vagy előre beállított kiállítóteremben, hanem a saját nappalimban ill. Rea4 házimozi szobájában (akinek még tavaly is ott volt a falon a Pio, pedig közben mindenféle forgott körülötte), és azt kell mondjam, hogy a Pioneer plazmáknál jobb képminőséget még a leges-legújabb csúcs-hiper-szuper TV-k sem tudnak, a Pana plazmákat is beleértve. Nem véletlenül kerültek a Pio plazmák annyiba, amennyibe.
Aztán most hol van a Pio? Hát a TV piacon úgy sehol. Én is úgy voltam vele, hogy bő fél misit (németo.-ból behozva, tehát olcsóbban!) nem adok egy TV-ért, amikor annyival azért nem jobb a képe, mint amennyivel drágább. Oké, hogy a Samu LCD-je sem fekete, sem homogenitás, sem színek terén nem versenyezhet vele, de ha amúgy tudás terén nyújtja, amit elvárok tőle, és megfizethető kategória, fele annyiért.
És akkor most lehet fonákot is mondani, mert miért is vagyok LCD-párti? Hát azért, mert még a Pio-plazmák képernyőjén is haloványan ott maradt egy kontúros kép szellemképe. És ez minden mai plazmára is igaz, ha eléggé alaposan odafigyel az ember. Szóval akkor az adott Pana plazma jobb képminőségben? Vagy ez a szellemkép (kvázi beégés) nem számít bele a képminőségbe? ;) -
#15232 Olyan LED-es samuval még nem találkoztam ami nem volt foltos, általában a sarkokban van bevilágítás. Sony-nál jobb a helyzet, nem azt mondom hogy ott nincsen de sokkal kevésbé fordul elö. -
SlickAdam #15231 "De ha közel hasonló képet kapsz különböző tévéken egy idő után a hozzá való extrák fognak dönteni meg a design."
ez igy helytallo a hozza nem erto emberek eseten. tenyleg van aki nem lat kulonbseget egy belepo szint es felso kat kozott se. de nem ok fogjak eldonteni, h melyik tv a jobb. max sikeresebbe tesznek egy adott modellt, amit megvesznek a csilivili miatt.
aki pedig eles szemmel jar es igencsak megnezi mit vesz meg tobbszazezer forintert, az hamar rajon, hogy a "közel hasonló kép" nem igaz allitas (ezzel nem azt mondom h a Samu felso kat rossz... csak van SOKKAL jobb is, OLCSOBBAN, SZEP design-al).
pl.:
-
SlickAdam #15230 ja es koszi, nem vagyok kivancsi semelyik Samu modellre se. elolvastam par tesztet, vasarloi velemenyt az ES8000-rol...
ahogy elnezem, az abszolut kozepkategorias, lenyegesen olcsobb Panasonic STW50 is szanaszet cincalja azt a tevet MINDEN szempontbol, ami a kepminoseget illeti. ja hogy nem lehet neki integetni? dehogynem... :D -
#15229 Igazából csak más a prioritás.
A Kép fontos. De ha közel hasonló képet kapsz különböző tévéken egy idő után a hozzá való extrák fognak dönteni meg a design. -
SlickAdam #15228 "Nagyon keleteuropaban elsz ha azt hiszed, hogy az emberek meg mindig a "kepminoseg" miatt vesznek tv-t."
tehat a nyugatiak teljesen elhulyultek ezek szerint. mit kene neznem egy televizioban legeloszor ha nem a kepminoseget???
uristen...
es meg en vagyok le-keleteuropaizva. nem erzed, hogy ez igy nagyon bizarr? :D -
#15227 Itt utaltam vissza az 1. és 2. pontokra.
Normális áron, normális tartalmat szolgáltatni. 17 euró ráadásul úgy, hogy egy csomó közép- és végső disztributor kiesik a képletből. 5 eurót simán kifizetnék egy régebbi filmért. 10 eurót a jobb filmekért, ha még friss (ie.: DVD/BR kiadás idejében). Figyelembe véve, hogy nincs anyagköltség (DVD/BR gyártás, szállítás), csak a hosting költsége (ami azért megfelelő forgalom esetén hamar megtérül) szerintem az 5-10 eurós ár még elfogadhatónak kellene legyen a forgalmazóknak is... -
#15226 "Továbbá most is te kezdted el, amikor belinkeltem az LG szánalmas csodatévéjéhez tartozó hivatalos közleményt, mindjárt bele kellett hoznod a csamcsungodat a képbe. Muszáj volt mi?"
Kérlek mutasd meg hol linkelted az LG hivatalos közleményét.. (már megint csúsztatsz remélve, hogy nem olvas vissza az ember.) -
#15225 iTunes már elkezdte ezt a kölcsönző, vásárló dolgot, van fent vagy 4db magyar szinkronos film, aztán ennyi. Az árak meg viccesek. 17 eurót nem fizetek egy filmért. -
#15224 Az MKV nem feltétlen 24fps / 24p, mivel egy "konténer" (videófile, audiofile(ok), felirat(ok)), ugyanúgy lehet a videó 25/50 vagy 30/60 fps is. -
#15223 Filozofálva viszont azzal nem értek egyet hogy adják elfogadható áron a minőséget és akkor megveszem, ha nem akkor lopom, ez nekem annyira nem elfogadható.
Már elnézést, de ha egyszer nem hoznak be egy anime sorozatot példának kedvéért, akkor várjak hátha csoda történik? Japánban meg már TV-n keresztül megnézheti a delikvens, csak mert japánról beszélünk és nem Mo.-ról.
Javul a tendencia, például az HBO az HBO Go-val és a Game of Thrones 2. évadával jó irányba mutat. Megcsinálja ugyanezt a Sony is szépen lassan, amíg valaki egy jó megoldást nem talál a helyi disztribúciókra (hiszen a hazai TV csatornák tulajdonosai nem fognak örülni, ha a Sony a filmjeit a neten elérhetővé teszi)...
De még egyszer: ha nem lett volna a torrent (és más filemegosztók), akkor mi van? Magától elindultak volna ebbe az irányba? Aligha...
Ferrari-t se lopok mert nem megfizethető (durván sarkítok).
Még egyszer mondom, hogy fizetnék érte. Ha lenne. De ha nincs, vagy macerás a beszerzés (elmúltak azok az idők, amikor az Amazon-ról rendeltem DVD-t, mert itthon nem volt beszerezhető), akkor most mit is csináljak? Az én hibám ez az állapot?
Remélem itthon jó fog működni a Sony-kban a SEN, bár ahogy ismerem őket nem élem bele magam.
Ebből a szempontból én is drukkolok a Sony-nak. -
#15222 Nem ismerem a zemkávét, de az összes 24p-s ha már BD-ről van kódolva csak az nem? -
#15221 Mivan? O.o
24fps-es videóról beszélünk ugye általánosságban, mivel egyből dekódolva van, ez a 24fps meg a képernyőre... -
#15220 1. pont egyetértek
2. pont egyetértek
Filozofálva viszont azzal nem értek egyet hogy adják elfogadható áron a minőséget és akkor megveszem, ha nem akkor lopom, ez nekem annyira nem elfogadható.
Ferrari-t se lopok mert nem megfizethető (durván sarkítok).
Viszont hogy ha csak a torrenttel lehet "nevelni" a nagy cégeket, akkor ebbe úgyahogy belemegyek én is.
Remélem itthon jó fog működni a Sony-kban a SEN, bár ahogy ismerem őket nem élem bele magam. -
hdmi #15219 [i]"Egy külön álló media player jobb minőséget produkál.
Miért is?"[i/]
Tudtommal egyetlenegy beépített mediaplayer (márkától függetlenül) se tudja a 24p-ét. Mindegyik tévé, ami tudja a 24p-ét, azt csak hdmi-n keresztül tudja.
-
#15218 Egyetértek.
Nekem PC BD driveról lejátszva a film kevésbé szép, mint az arról készült 14 GB-os mkv amit a TV játszik le.
E van.
Teszteltem. PC-ről mindenféle bluray lejátszó progikkal (mindenféle beállításaikkal, effektekkel ...).
Valahogy folyamatosabb és kontrasztosabb az LG tv (200Hzes) által direktbe lejátszott.
Miért? Nemtom. -
#15217 Egy nyiltan lopott formátumot nem támogat a Sony? Marhaérdekes.
A mai filmek nagyrészét neki köszönheted, nem értem ezt a dolgot.
Rohadjon meg, menjen csődbe? Azán akkor milyen filmeket fogtok torrentelni?
1.: Esetleg kezdjen el olyan szolgáltatást nyújtani, ahol elérhetem normális áron a tartalmakat. Mindenféle régiókódolás meg hasonló zagyvaságok nélkül.
2.: Eleve egyáltalán szolgáltasson, és ne csak a saját kis piacán gondolkodjon!
Az MKV esetében egy csomó olyan sorozatot és filmet nézhetek, amit egyáltalán nem, vagy csak sok-sok éves késéssel hajlandóak nekem, mint vásárlónak elérhetővé tenni. Akkor most ki is a hülye? Én, amiért adnék érte pénzt, de nem képesek normális formátumban azt elérhetővé tenni (nem kell az elavult Blu-Ray lemez, legyen letölthető 1080p-ben, 5.1-es hanggal!). Vagy ők, mert túl kényelmes az elavult technológiáktól megszabadulni, és végre innovatívan szolgáltatni?
Nyilván csak én lehetek a hibás, nem igaz? Hát sorry, akkor tőlem nem kapnak pénzt, odaadom annak, aki hajlandó kielégíteni az igényeimet. Ami adott esetben annyit jelent, hogy koreai márkájú TV-t vásárolok...
És nem kell a kalóz dumával jönni, ugyanis erősen kontraproduktív. Fizetnék (sőt, fizetek is) én a tartalomért, ha azt normális árazás mellett teszik elérhetővé.
Ha nem lett volna az internet, torrent, mkv és hasonló dolgok, akkor kétlem, hogy a Sony magától nekiállt volna a digitális disztribuciónak. Akkor ki is a hibás? -
#15216 "Ez engem miért érdekelne?"
Mivel hogy magyarországon legális lopni a filmet, ezért ez teljesen jogos. -
#15215 Egy külön álló media player jobb minőséget produkál.
Miért is? O.o
Dekódolásról beszélünk ember? Hogy aztán rászabadítasz, vagy rászabadíthasz különféle képjavító dolgokat, ez más tészta (és a TV-kben ezek is benne vannak már alapból...)
Pld mp3 hallgatása a minőségibb helyett és sorolhatnám.
Hát egy jobb (legalább 256kbytes) mp3 és egy FLAC között átlagos hangrendszerrel a legtöbb ember nem fog különbséget hallani. Még egy rendes erősítő, és sztereó rendszernél sem annyira feltűnő a különbség.
A samsungnak és lg-nek nincsen film és zene kiadója mint a sony-nak, nekik mindegy milyen "torrent" formátumot támogatnak..
Ez engem miért érdekelne? Nem támogatta/támogatja rendesen. Pont. -
#15214 Te olvasol szelektíven azt hiszem. Továbbá most is te kezdted el, amikor belinkeltem az LG szánalmas csodatévéjéhez tartozó hivatalos közleményt, mindjárt bele kellett hoznod a csamcsungodat a képbe. Muszáj volt mi?
Akkor leírom utoljára: Samu-t, LG-t utálom. Sharp, Philips, Pana, Sony, ezeket meg nem.
Aláírásomba beírjan? :) -
#15213 Azt hiszem kifejtettem már itt párszor, csak szelektíven olvasol. Talán olvass vissza. -
#15212 Belemehetünk szerintem nyugodtan:) -
#15211 Nem ócsárolok, te általánosítasz.
Ócsároltam és fogok Sony-t is, ha megérdemli, furcsa hogy ezt a túloldalról nem hallom. Pedig ha valaki kicsit is foglalkozik a tévékkel akkor tudja hogy egyik sem másik sem... :) -
#15210 Coming soon lista:
The Amazing Spider-Man - Reboot cashcow
Looper - érdekes concept
Men In Black 3 - reboot cashcow vicces fekete humorral:)
The Pirates! Band Of Misfits - ez érdekes lehet
Premium Rush - miafaszez???!!!??!?!?
Resident Evil: Retribution - ha ez nem cashcow akkor micsoda, mert művészeti érték nincsen benne az tuti...
Skyfall - Na még egy Bond film baltaarc craiggel. thnx:)
Sparkle - Zenés feka vicces vigjatek
That's My Boy - na ez mi?
Think Like A Man - Újabb vicces feka latino vigjatek...
Total Recall - talan működni fog.
IN THEATERS
21 Jump Street - ezt nem köszönöm újabb dance film
Ghost Rider: Spirit Of Vengeance - rakat szar
Underworld Awakening - rakat szar
The Vow - Asszonynak tetszett nekem túl nyálas volt.
Szóval köszönjük Sony, hogy megajándékoztad ebben a félévben is a Világot ezekkel a gyönyörű alkotásokkal:) -
#15209 Agymosás...... :)
A másolásba inkább ne menjünk bele sztem... -
#15208 "A mai filmek nagyrészét neki köszönheted, nem értem ezt a dolgot."
Khm... megnéztem mit csinált eddig a sony Pictures entertainment és mi van a coming soonban... Talán 1 két film amit megköszönnék neki a többi eléggé b kategória cashcow... -
#15207 c9000 nekem soha nem akart működni, de a D8000 és 7000 az RMC30-al csont nélkül ment ahogy a telefonokkal is. (egy időben Galaxy S playereket osztogattunk a tv-hez a nagy feature örömére) -
#15206 ? Évekkel nem kell dobálózni?
Végülis az innováció esetén mindegy, hogy ki az innovátor és ki a másolda...
(nem is tudom ki az aki állandóan ócsárol mindent, ami itt nem sony és epül merthogy koreában csak másolni tudnak... A japánok is vagy 30 évig csak másolni tudtak...) -
#15205 A hang keresés nagyon jó dolog csak ne magyarul kelljen használni... Okos telóval a Sony is tudja ezeket már egy ideje. A Smart view jópofa dolog az tény pld C9000-nél remekül müködik a saját távirányitójával ha éppen van kedve, és nem kell többször újraindítani hogy rácsatlakozzon a wi-fi re. -
#15204 Egy nyiltan lopott formátumot nem támogat a Sony? Marhaérdekes.
A mai filmek nagyrészét neki köszönheted, nem értem ezt a dolgot.
Rohadjon meg, menjen csődbe? Azán akkor milyen filmeket fogtok torrentelni? -
#15203 Hajrá kórea. (nekik se megy a tv piac, saját maguknak köszönhetik) -
#15202 Az évekkel nem kell dobálózni, ezek gyönyörűen összejátszva folyamatosan ugyanolyan tudású tévéket dobnak a piacra. Mindegyikben ugyanakkor volt app, skype, media remote, stb...