21171
LCD - Plazma
  • arty
    anno rémlik, hogy mi Tribest 1-2x játszottunk is :) volt vagy 10+ éve....
  • Zephyr Retiring
    Csak a fórum lassulásvédelme miatt lett visszabutítva a fotó 75%-al.
    Az eredeti 100%-os terjedelem alatt a középső "Samsung" feliraton még a csillogás is jól kivehető :)
  • partizan182
    Nyilván semmit, kis fun, úgy örül a talált tévének. :)
  • Zephyr Retiring
    Esetleg töröld meg a kijelződ. Talán segít... :D
  • Borg
    Ilyen szar minőségű képekből mit akarsz megállapítani? Hogy a másik is téglalap alakú?
  • Zephyr Retiring
    Lehet róla szó. De legkorábban csak holnap...
    Lakásfelújítás folyik, ma már eleget pakoltam.
  • partizan182
    Innen szeretnék gratulálni annak a designernek aki megálmodta a 3 centis hófehér kávát. Plazmacsek mellé beteszed egy kép erejéig?
  • Zephyr Retiring
    Visszatérve a #20572 alatt említett 4500-as szériás Samura, nem vicceltem ám...

A fotó kedvéért még a dobozát is odatettem elé..

Van ezen minden kérem: Youtube, HBO Go, még Netflix app is tehető rá..

Mint látható valamennyire kipofoztam a képminőséget is ahhoz képest milyen volt bekapcsoláskor..
    Közben rájöttem, hogy a vendégszobába szántam anno, csak eddig az öreg Philips uralta a terepet.
    Jó tudni, hogy van ledes lcd-m is..
  • Borg
    Viszont azért ilyen korban már megválogatom a játékokat... konkrétan évente ha 2-3 olyan van, amihez hajlandó vagyok hozzányúlni. Válogatóssá tett a tapasztalat :) Kiestek a rostán azok a játékok is, amik túl pörgősek multiban, már inkább a megfontoltabb, összetettebb dolgok jönnek be... bár a tribes (FPS-Z) klónokkal még próbálkozok, de eddig mindegyik szarnak bizonyult.
  • arty
    Pont ez a durva pedig, hogy még a supergameren is elő-előfordul az a "régi nézet" (nyilván nem az xbox topikban, mondjukj), miszerint a játék gyerekeknek való, komolytalan aki ebben a korban még játszik, stb ;) Eleget hallottam (a való életben), itt mégkevésbé érdekel, mint máshol.

És nem, soha az életben nem került még elő őszintén a kérdés - nem is tud az lenni, hiszen mindig ismert a megkérdezett ezen hobbija (azaz hogy játszik, azazhogy nem érzi magát öregnek hozzá).

Ha a kérdés iránya a kompetitiv multiban nyújtott teljesítményre vonatkozna, nyilván arra kérdezne rá (valaki) konkrétan. Az általános kérdést egyből a "csére" érteni, ahoz kellhet a képzelőerő igazán.

Zephyr: persze, hogy irritál, hiszen jól tudod, hogy játszok, ahogyan Partizan-ról is jól tudod, hogy játszik. ha öregnek érezné magát hozzá, játszana? hovatovább: fórumozna itt, az esgén?
    Az összevetés a dohányosokkal is minimum érdekes, akik ugye mérgezik magukat és környezetüket.... ;) (nem mintha a játék ne lehetne káros szenvedély...az is igaz)
  • partizan182
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A vicc az hogy nagyon kivénültük, CSé már egészen nieche lett, Overwatch/Minecraft meg méginkább Fortnite megy a gyerkőcöknél. Hát ezekből tényleg kiöregedtem, már nincsenek meg a reflexek.

Nekem még mindig pörögnek ezek a százórás RPG-k, egyszerűen sokáig tart, van amit egy év alatt vittem végig. A másik ami jobban passzol a felnőtt életmódhoz az ilyen 3-6 órás indie cuccok: különlegesek, rövidek, lényegretörőek. Ezekből is van bőven, aki keres talál.

ON: ha már várnod kell, gyűjts még egy kicsit és vegyél Oledet :) Tippre az LG B8 400 alján lesz karácsonyra, az a mai elérhető kb legjobb képminőség. 300-ért meg az LCD középkategóriáját kapod, nagyon nem mindegy.
  • Zephyr Retiring
    Pedig de. Én legalábbis szimplán csak kíváncsi voltam a véleményedre.
    Mondjuk nem arra, amiben kioktatsz, hogy én mire is gondoltam miközben megkérdeztelek..
    De ha ez téged ennyire irritál, inkább hagyjuk.
    Egy dohányos sem szereti ha b@szogatják a cigi miatt. Tehát megértem ha rosszul érint..
  • Maala
    partizan: köszi, akkor várok BF-ig.

Szerintem tud az őszinte lenni, pl. ha a kérdező maga is öregnek érzi magát a játékhoz.

Pl. egy CS-ből (feltételezem, mivel soha a büdös életben nem játszottam, és játszanék vele - de más, kevésbé híres "pörgős fps" játékból azért tudok párhuzamot vonni) elég hamar kikopik az ember, előbb kompetitiv szinten, aztán már funolni sem fog tudni - rossz érzés, ha tudod, egyszer milyen jó voltál, de már nem megy, mert elhúztak a fiatalok. :-)
    Vagy pl. család mellett azért nem mindenkinek van ideje egy Baldur's Gate hosszúságú játékot végigjátszani már, pl. csak hosszabb megszakitásokkal, akár olyan hosszúakkal is, ami közben elfelejti, hogy hol járt a sztoriban.

Nem tudom, valahogy nem feltételezem, hogy PONT a SuperGamers fórumon fogják a fejedhez vágni, hogy "vén trotty vagy a játékokhoz, papa", szerintem egyszerűen nem reális. De hát emberek és nézőpontok, ahányan vagyunk annyiféle.

Nem hiszem, hogy bárki is gondolt itt arra, hogy mi a felnőttebb játék a másiknál, csak nem kell beskatulyázni, ahhoz már túl sok mű készül egyszerűen, hogy mindenki mindennel tudjon játszani. Igy kijelenteni, hogy XY igényt kielégitő játék nem létezik, nem lehet, max azt, hogy nincs belőle elég. Keresni kell, ilyen egyszerű. (ami meg megint csak idő...)
    De ez a rész mondjuk nem is neked szólt.

Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.07.23. 19:19:44
  • arty
    A "nem vagy te öreg a játékhoz?" kérdés nem az őszinte érdeklődés kategóriája, szerintem ;)
    De nincs is mit megtudni, ha én azt mondom, hogy szoktam ezt és ezt játszani, az azt jelenti, hogy szeretek játszani, ez a "véleményem" is egyben a témáról. Ha cikinek érezném a koromból fakadóan a játékot, nyilván nem csinálnám és/vagy nem vállalnám itt (se), ekkor megint nem merülne itt fel a téma.

Akkor már sokkal egyenesebb dolog, ha azt mondod: "uh, a te korodban videojátékozni, ez tök gáz" ... és akkor itt elindulhat egy dialógus (nem mintha lenne értelme, hiszen a játék, a játszás nem korhoz kötött).

És hogy az agyszétloccsantós vagy a nem agyszétloccsantós játék a felnőtt(ebb) játék, az meg aztán végképp totálisan egyéni izlés dolga.
  • partizan182

Ezt már kb egy éve kitárgyaltuk ha emlékszel. Azóta nem változott semmi relevánsan. Meg off is. Meg rosszmájú.
  • Zephyr Retiring
    Korrekt intelligens válasz
    Sajnos hasonló reakcióra itt kevesen képesek.
  • Zephyr Retiring
    Hanyagolom. De ha megengeded, a véleményemet leírtam a témáról.
    Ha nem engeded meg, akkor is leírtam..

Ismétlem: a témáról.
  • partizan182
    Azért az segített, hogy a forrás se nem 4k se nem HDR nem volt (mondja a srác a videón). Meg egy budget vizio szaron ment. Ki tudja milyen beállításokkal. Egy fos kamerás videón.

Gaming témát én hanyagolnám a helyedben.
    Utoljára szerkesztette: partizan182, 2018.07.23. 13:47:49
  • partizan182
    Ma sajnos semmilyet, a tavalyi modellek már nem kaphatóak (vagy ami igen arra nem érdemes pénzt szórni), ideiek még drágák.

Legközelebb black fridaykor lesz aktuális a jóáras vásárlás.

300k körül talán az idei samu Q6, nagyobb méretben esetleg az MU/NU8000 széria. De ezek ugyanolyan lcdk mint a 150-es társai, csak 120-hzesek, van rajtuk tükröződésgátló bevonat, HDR-re hunyorítva szódával elmennek meg valami qa-n átesnek (kevesebb felhősödés pl). Betekintési szög persze itt mint olyan nem létezik. Hasonló még a Sony XE850 ha még találsz boltban.

IPS-t én jó szívvel max 100k körül ajánlanék, majd megteszi más helyettem.
  • Maala
    "Miért, mi a célja egy ilyen kérdésnek?"

A másik véleményének a megismerése. Esetleg még egy véleménycsere is belefér (nem egyenlő a másik meggyőzésével/ni akarásával!). Aztán továbbhaladni. Van, aki még kíváncsi a másik válaszára. :-D

Pl. én mondanám, hogy nem csak olyan játékok vannak ma sem, amikben csak fejeket kell szétloccsantani. Vannak ám értelmes játékok még a Super Marion kívül is, ahogy FP játékokban sem csak agykiloccsantós van.

U.i.: Milyen tévét érdemes ma venni 300k körül? Kb. emiatt néztem be először még reggel... :-D Konzolos (és konzolos minőségű PC-s) játékra, filmezésre, és olvasásra szoktam használni a jelenlegi 42"(?) LG FHD IPS-emet. Mivel kicsi az albi (ill. a távolságok benne), sztem 50-55"-nál nagyobb nem is kellene. Géphez max FPS és online játékok ill. stratégiák miatt ülök, de ez egyre kevesebb ill. időszakfüggő, szal rossz esetben kb napi 10-15 órát használva van, már ha ez számít.

Vagy az sem gond, ha valami guide felé tereltek, hogy mit érdemes nézni a kiválasztáskor. :-D
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.07.23. 13:31:04
  • Zephyr Retiring
    Ja, hát így már minden világos.
    Én kérek elnézést, mert filmeket nézek a tévén játékok helyett..
  • arty
    "Most komolyan: neked az már megszégyenítés kategória, ha megkérdik, hogy x dologhoz nem vagy e már öreg?"

Miért, mi a célja egy ilyen kérdésnek? Nem a másik tevékenységének (alig) bújtatott helytelenítése?

"Ha most azt kérdeznéd tőlem: 40 felett nem vagyok e már túl öreg a fórumozáshoz,
    azt felelném: nem. A játékokhoz igen."

Mi a különbség? Semmi más, csak a TE egyéni nézőpontod. Anyám szerint a fórumozáshoz is kurvaöreg vagy, eleve a gép előtt baromkodni?? Nooooormális...?? ;)

"Ne érts félre, játszani jó és kell is, néha még nekünk felnőtteknek is. Sokat tanulhat belőle felnőtt és gyerek egyformán.
    De nem a mai játékokból, ahol fejeket loccsantunk szét, mindenkit legyilkolunk, hogy a következő szintre juthassunk.
    Ebből jót nem tanulhat senki sem. De minden tiszteletem a tiéd, ha te nem a mai játékokat nyomod, hanem mondjuk a Super Mario-t.

Igaz, ahhoz meg elég a 41 ms is 19 helyett.."

Én játék közben nem tanulni akarok, hanem szórakozni. És a fejek (virtuális) szétloccsantása szórakoztató.
    Persze a mario is.

Amihez egyébként a leginkább kell a 19 ms ;) (sokkal kevésbé kell a mai fejszétloccsantgatáshoz)
  • arty
    az initweakelés játék helyett
    a reshade baszás játék helyett
    a generic windózos baszakodás játék helyett
    a csalókon idegeskedés játék helyett
    nem fértek fel a "rongyra" ? :D
  • Borg
  • Zephyr Retiring
    ..te nem játszol konzolost?..pöttyös az inged..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.07.23. 09:50:28
  • Borg
    Milyen konzolos játékhoz? Buzi-e vagy?:)
  • Zephyr Retiring
    Itt inkább arra érdemes figyelni, hogy a plazma annyival jobb mint az lcd, hogy még fullHD-val is lenyomja a 4K HDR-t..

Másik témához..
    Most komolyan: neked az már megszégyenítés kategória, ha megkérdik, hogy x dologhoz nem vagy e már öreg?
    Ez nonszensz.
    A minap 65 éves pali vesztette életét Romániában egy veszélyes útszakaszon motorozás közben, vélhetően az ott kellő sebesség nem betartása miatt. Kérdem én: nem volt egy kicsit öreg ahhoz, hogy ott száguldozzon ahol nem kellene?
    Sértegetni akarom én ezzel a kérdéssel az emlékét?
    Ha a válasz részedről igen, akkor ideje lenne elgondolkodnod a szavak értelmezésén.
    Ugyanis mindig mindenki magából indul ki.

A kérdés mindkét esetben nem megszégyenítési szándékkal értelmezendő.

Ha most azt kérdeznéd tőlem: 40 felett nem vagyok e már túl öreg a fórumozáshoz,
    azt felelném: nem. A játékokhoz igen.
    A motorozás nem játék. Én a fórumozást se engedném 21 alatt, mert odáig felnővén az ember szívesebben játszik egész nap, mintsem dolgozna. Ez sem bántás, inkább megfigyelésen alapszik.
    Vannak persze kivételek is. Az egykori haverok 17 évesen még tengóztak, sz@rtak a melóra, szórták anyuci pénzét, én meg már az első munkahelyemen ismerkedtem a szakikkal. Meg is lett az eredménye: ma a legtöbb tengós haver minimálbéren vegetál, én meg Cipruson nyaralok az asszonnyal saját fizetésből.

Ne érts félre, játszani jó és kell is, néha még nekünk felnőtteknek is. Sokat tanulhat belőle felnőtt és gyerek egyformán.
    De nem a mai játékokból, ahol fejeket loccsantunk szét, mindenkit legyilkolunk, hogy a következő szintre juthassunk.
    Ebből jót nem tanulhat senki sem. De minden tiszteletem a tiéd, ha te nem a mai játékokat nyomod, hanem mondjuk a Super Mario-t.

Igaz, ahhoz meg elég a 41 ms is 19 helyett..
  • partizan182
    Ebben semmi meglepő nincs, hogy a valaha készült egyik legjobb plazma lenyom egy budget lcdt. Gamer shamingről meg már egyszer volt itt szó, akkor is kínos volt, most is az.
  • Zephyr Retiring
    Nem vagytok már egy kicsit öregek a konzolos játékokhoz?
    Persze ti tudjátok..

Eredeti témához visszatérve:

• partizan182
    Elhiszem h aki érzékeny erre annak várós van, bevallom férfiasan én a tv váltáskori 41->21 ms váltást se nagyon éreztem meg, bár nem szoktam verekedőssel csapni (ritmus cuccra szinte mindegy, ott mindig van lag korrekció gammán belül).

Szerintem egyszerűen konzumer tv szinten 15-20ms alá nincs igény bemenni, akkor már ezerszer VRR. Interpoláció meg közel sincs olyan szinten hogy gamingnél komolyan lehessen venni, 60 fps mellett (felette meg pláne) még felesleges is.
  • Borg
    Nem 1-2ms-ról beszélünk. A jelenlegi 50GT60-am se tud 20-nál jobbat, mégis lehet játszani rajta.
    Ugyanakkor a sony már csinált 8ms-t is. Szóval meg lehet oldani, a megfelelő technikával. Ami akár azt is jelenheti, hogy a mozgásmegjelenítés korrigálásához szükséges maszatolások is beleférhetnének a 20ms-ba OLED-en.
  • partizan182
    Jaja, jelenlegi ~21ms vállalhatatlan, 19ms, na azmá valami. Egyébként ez inkább gyártó mintsem panelfüggő.
  • Zephyr Retiring
    Olyan izé vagy
    Már már rádumálom magam végre valahára egy oledre, erre tessék..
  • Borg
    Majd ha az oledek is tömegesen mennek 20ms input lag alá, akkor megbeszéljük ezt újra :)
  • arty
    én ebben nem hiszek - pontosabban az eldzsí is "elégjót" tesz mögé, a többi a panel dolga, az az igazi plusz

ez nem lcd, itt nem kell minél több leddel, zónával, többféle paneltípussal baromkodni. jó 'azt kész. a panás "mégjobbért" nem fizetnék "duplaárat".

de pont ez is a tragédiája szerintem az olednek, hogy túl jó (az alap), nehéz lenne szegmentálni a 120k-s és a 620k-s tévét, a boltban nem látnád a difit, vennéd az "elégjó" 120k-st
    Utoljára szerkesztette: arty, 2018.07.20. 12:43:57
  • Borg
    Naja, de azért sok máson is múlik, hogy jó lesz e a TV.
    Pl az elektronika. Azt meg nem mindenki tud/akar jót tenni mögé.
  • ItaloMucsacso70
    "Minden jel arra utal, hogy 2018-ban marad egyszereplős a piac, legalábbis, ami a panelgyártást illeti. Ugyanis továbbra is az LG lesz az egyetlen vállalat, amely megfelelő minőségben, mennyiségben és áron tud OLED kijelzőket előállítani. "

Nincs több kérdésem.
    Parádézhat a Sony meg a Philips meg a többi gyártó de akkor is csak egy LG OLED-et ad el.
  • Zephyr Retiring
    know how
    Oled tervek idénre..
  • Zephyr Retiring
    Kicsit pakolászgattam idehaza a régi kacatjaim közt..

Előkerült egy 4500-as szériás smart Samu dobozában bontatlanul 2 év garival, ami tavaly járt le.
    Gondoltam beüzemelem ha már van..
    Auto hangolás zéro találat. Aztán rájöttem, hogy ehhez még kell koax kábel is
    Kábel bedug, digitális semmi, analóg 54. Kézi keresés freki megadásokkal stb.. 120 digitális és 54 analóg tv találat.
    Olyan fos gyári képbeállítással, hogy csak pislogtam.
    Próbaképp mozi mód be, mindjárt nézhetőbb kép lett.

Vendégszobába ledes lcd-nek megteszi, bár azt most sem értem, hogy minek vettem anno zsebtévét..
  • partizan182
    Ezek a 6os LGk még IPS mértékkel is ritka szarok. Samu NU/MU8000, Sony XE850, Panasonic EX780, valahol itt kezdődik a normális (kép)minőség. És még ez is bőven kompromisszumos.