21171
LCD - Plazma
  • Zephyr Retiring
    A hdmi az a szabvány, ami 1.1 verziótól felfelé már kezeli a 192 kHz/24 bitet is. Átlagfelhasználó nem is használja.
    PCM kontra bitsteam-et az imént ecseteltem...
    Jó szórakozást az új kütyüdhöz..
  • Zephyr Retiring
    A bitstream annyit takar, hogy a digitális jelfolyam kódolatlanul egy az egyben megy ki. Pl. ha 128 kb/s mp3-at hallgatsz, akkor az is szól. Ha meg DTS akármit, akkor meg az fog szólni. Nyilván ennek alapfeltétele, hogy az adott erősítő dekódolja is a jelet.

Ha PCM-re váltasz, akkor az annyit takar, ha nincs külön kHz beállítás a tévén vagy egyéb lejátszón, akkor a hi-fikhez igazítva fog megszólalni a hang. Tehát elvileg 44,1 kHz/16 bittel, illetve 48 kHz/16 a max.
    Bitstream tehát jobb hangminőség is lehet, ha mondjuk a forrás hanganyagod DTS bluray.

Nem nézem le a 2.1 hangprojikat, de nem hinném hogy high end 96 kHz/24-biten muzsikálnának. Esetleg nézd meg a műszaki leírását is.
    Magánvélemény: ha jól szól, hagyd úgy. Ne kísérletezgess...
  • csgj
    Még egy kérdés: és a hdmi audioformátum PCM vagy Bitstream?
  • csgj
    Sziasztok! Vettem egy 2.1-es Samsung hangprojektort, és az uhd tévémhez kötöttem optikai audio kábellel. A kérdésem az, hogy a tévé hangbeállításaiban át kell-e állítanom valamit. (Netflixhez és PS4 Próhoz.) Az audioformátum PCM vagy Dolby vagy DTS Neo 2:5 legyen?
  • Zephyr Retiring
    Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál!
  • eksy
    "plazmacsek" ? :D
    OK, béke:)
  • eksy
    Ühüm, és miben téma kompatibilis? Hogy cipruson is vannak tv-k?
    Ilyen alapon simán haza lehetne vágni ezt a fórumot is, a "láttam egy tévét és ezt veletek is megosztom" fotókkal:)

Jól van na, csak ugratlak. Nagyon örülök hogy megosztottad, még eddig nem láttam ciprusi tévét, köszi.
  • Zephyr Retiring
    Ott a fotó is mellé nagyokos.
  • eksy
    bla-bla-bla :)
  • Zephyr Retiring
    Látom jöttél trollkodni ide is. Pontosan miért is ne lehetne egy Samu lcd-m pluszba régről?
    Mert magadból indultál ki, és neked biztosan nem telik 90 rongyos lcd-re?

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.08.05. 20:44:40
  • Zephyr Retiring
    Én is gondolkoztam valami jó kis tetyón blekfrájdéjra, de benyögte az asszony, hogy ne is álmodjak egy ötödik tévéről idén, de vehetek neki majd helyette egy új mosogatógépet helyette..
  • eksy
    El ne hidd már ezt az ostoba történetet:)
  • Zephyr Retiring
    Azt megoldották maguknak még akkor..
  • eksy
    És ha még le is poroltad volna...
  • arty
    10mrd?? :O uramisten, az talán sose jön vissza.... (jade, ha "örökre" félmilla lesz egy oled :/ )
    pedig de berántanék már egy oledet, ami egyesíti a két itthoni tévém előnyét (amin játszok), azok hátrányai nélkül :(

amugy érdekes lesz, amikor ismerős majd idén a blackfriday környékén kérdezi, hogy mitvegyen 150-250-350 ezerér' .... :(
  • partizan182
    Ja, idei hetes samu egy kalap szar, lg semmit se fog csinálni, közel 10 milliárdot raktak oled fejlesztésbe meg gyártósorokba, lehet tippelni emellett mennyi szabad forrásuk van az ipssel szarakodásra.

Pana ips, sony 9-es széria alatt kb ips, idén eljutottunk oda hogy 300-400k alatt konkrétan nincs 2018-as színvonalú készülék. Ki kell bekkelni a köv pár évet, 2021-re jönnek a kicsi/olcsóbb oledek.
  • arty
    egy 50es 61xx samsungot kell venni, amig van belőle ...

a 71xx fényerőben mégszarabb lett, ill nemcsak a DTS dekódolás került ki a 2018-as samutévékből, de a pass-trough is! (optikán)
    elképesztő.
    jó volna, ha az lg az ips aljadék paneljai helyére találna valamit, hogy eltűnjön a samu a francba, alsókategóriában is :(
  • Zephyr Retiring
    Ez esetben...a listáról már csak az elsőt és az utolsót kell beszereznem..
  • partizan182
    Vagy egy Oledet. Vagy egy projektort. Vagy egy CRT-t. Vagy egy IPS LCD-t.

Választék mint a tenger, plazmán kívül mindet még kapni is lehet, ami nem utolsó szempont :P
  • Zephyr Retiring
    A betekintési szögön úgy lehet a legtöbbet javítani,
    ha kukázod az lcd-t, és helyette kerítesz egy plazmát..
  • partizan182
    Kis költői szabadság van a cikkben, sehol sem nyilatkozott a Sony a tömörítés-optimalizálásról, egyenlőre úgy tűnik hogy ez egy branding deal csupán, csak annyit csinál a kapcsoló hogy belekényszeríti egy pontos képmódba a tévét. Majd meglátjuk lesz-e különbség, a Sony zajszűrője / képfeldolgozása eddig is piacvezető volt.

Amit nem írnak a cikkben már érdekesebbek: jön ide is az AutoCal (remélhetőleg kevésbé bugosan mint az LG-nél), X-motion clarity az LCD modellbe (jobb mozgásmegjelenítés zónázós villogtatással), meg új SOC az Android alá (azért nem vitték túlzásba, ezeréves Mediatek ez is, de egy fokkal kevésbé kukás mint az eddigi).

Elvileg az LCD panel betekintési szögén is javítottak, de titkolják hogyan, ez érdekes lehet.
  • Zephyr Retiring
    Netflixre optimalizált tévék a Sony-tól
    Cikk.
  • Zephyr Retiring
    Ahogy mondod :D
    Csak kivárom míg lejjebb tornázzák az árát :)
  • ItaloMucsacso70
    Ez kellene neked!
  • Zephyr Retiring
    Mindent a maga idejében és helyére
  • partizan182
    Lottószámokat is lszi ha már ott vagy, köszi ;)

Abban persze igazad van hogy ezeket a budget cuccokat nem az örökkévalóságnak gyártják. Nekem anno a 2005-ös LG LCDm halt meg leghamarabb, élt vagy 4 évet összesen.
  • Zephyr Retiring
    Jogos. Bár vannak kétségeim az új tévék több évig történtő kitartásáról.
    Ez az opció inkább a régi tévékre igaz. Manapság telót, tabletet is max 2 évre terveznek. Tv panel se kivétel.
    Plazmám közel a 7. évét tapossa napi használat mellett.
    Ilyesmi infókat a jövőben nemigen fogsz majd hallani a mai tévékről..
  • repvez
    épp ez az , hogy nem hoztam ki magammal és ha már veszek akkor valami újabbat vennék ami több évig is kitart. És egy 32"os TV eléggé messze lenne a nappaliban .
  • Zephyr Retiring
    Vagy marad a HD ready tetyó, veszel hozzá egy smart mediaboxot ott külföldön és már meg is oldódott a gond
    Mint mondták a multiskating felejtős, és bútorra is több marad..
  • partizan182
    "árához képest a lehető legjobbat nyujtja"

Ehhez rossz az időzítés, tavalyi tévék már kipörögtek, ideiek még drágák. Black fridaykor meg a tavaszi készletkisöpréskor érdemes tévét venni, akkor vannak a legjobb árak.

Tavaly belépő best buy a Samu 50MU6100 volt (55-ös nem jó, mert az IPS), ideiek még mind túl drágák ahhoz hogy ilyesmiről lehessen beszélni. LG-s Webos télnyleg nagyon jó, de a samu smart rendszerével sincs komoly gond, én nem ez alapján döntenék.
  • repvez
    egy samu 32" LE32A330as hd ready tévéről váltanék ahhoz képest csak többet tud bármelyik lg 4k képes tv nem?
    A samu-k is tetszenek , de az LG-nek jobb a smart rendszere talán.
    most költöztem külföldre és kéne egy tv és lehetőségem van áfa nélkül venni és most van pár akcio is mellé igy az 55" os verziók is 200 alá becsusznának és annál többet most nem akarnék szánni rá, mert még butorokra is kell hagyni.
    Tehát nem a top kategória kell hanem egy nézhető eszközt ami az árához képest a lehető legjobbat nyujtja .
  • partizan182
    Ilyen multitaskot nem lehet, ez klasszik pc territórium. Belépő kategóriában a HDR úgy ahogy van felejtős (nem csak az LG-nél), de a belépő lgk egyébként is különösen szarok ("3k" felbontás, szörnyű homogenitás, kis fényerő, szánalmas kontraszt).

Ha mindenáron IPSt szeretnél a tavalyi SJ810 SDRben talán szódával elmegy, de nevetségesen drága ahhoz képest amit tud (képminőségben).
  • repvez
    Egy gyakorlati tapasztalat vagy infót szeretnék kérdezni, (még nem volt smart TV-m) ha LG web os 3.5 el szerelt TV-t veszk akkor abban a smart rendszernél lehet multitaskolni? értem ezt ugy, hogy a youtube részt a háttérben menne és az elötérben meg a webböngésző egyszerre használni?
    Vagy ez azért nem megy még TV-n és ehhez inkább médiabox kell vagy inkább a PC-t rákötni?
    Mert ez utóbbit akarnám ugy elkerülni, hogy fizikailag ne kelljen HDMI-vel összekötni a fájlokat wifi hálózaton meg amugy is elérném rola.

ÉS ha már itt vagyok akkor LG-ben mit ajánlanátok 55" ban a belépö kategória szinten ami 4k, HDR tudással bir?
  • Zephyr Retiring
    Jön a szimulált valóság kijelző.
    Cikk.
  • Zephyr Retiring

Majd valamikor ha jó sok időm lesz,
    készítek egy rendes fotót is sokkal jobb felbontásban bekapcsolt mozgókép megjelenítés közben, úgy, hogy lehessen látni
    egyéb különbségeket is. Mondjuk színárnyalat meg ilyesmik..
  • partizan182
    Nem, hátulról gondolotam, meg egy olyat ahol a lencsét eltakarja a ujjad. De jó lesz így is. :P
  • Zephyr Retiring
    Na sejtettem én, hogy elég ide a butított kép is..

A 80 cm-es fehér kávás ledes..

..plazmacsek mellé téve ahogy kérted..

..remélem nem bekapcsolva akartad..mert már visszatettem a helyére..
  • Borg
    Jah... Nekem van az 20+ is :) 98-ban.... De aztán a későbbi években párszor megpróbáltuk újraéleszteni is.
    5-6 utódnak szánt játék is kijött azóta, de valahogy egyik se jutott túl a kezdeti próbálkozásokon...
  • Zephyr Retiring
    Kifogástalanul. A 3D LG bluraylejátszómról viszont már nem elérhető jó ideje..
  • arty
    és pl a youtube még müxik rajta??? :O