21171
LCD - Plazma
  • SlickAdam
    VT szeriat kiveve egyik plazma elott sincs extra uveglap. ezek egyszeruen ilyenek. mattra nem lehet csinalni.
  • arty
    oké, de érted a problémát :) kitalálják, hogy üveglapot raknak a tévére - ami ugye szar, ez nyilvánvaló. utána hogy a szarjukat ne kelljen nézned, még fizess többet...

slickadam: sötétben néztem, ablaknak háttal állt - persze hogy hibátlan volt :) nálam itthon ablak oldalt... szerinted milyen lenne délelőtt, amikor besüt a nap? igen, tükör :(
  • SlickAdam
    ja nem tudom feltunt-e, de az esetek tobbsegeben pont azert fizet az ember, hogy uveglapot tegyenek a tv ele.:D lattam mar jonehany led tv-t is legfelsobb kategoriabol, amik millioszor jobbat tukrozodtek, mint egy plazma, mert valamelyik okos design guru ugy gondolta a premium tv ele uveg kell. persze jol is neznek ki, csak bevonatot nem tesznek moge barmok. vt30-nal pl jol meg volt oldva, nem tukrozodott jobban (sot), mint egy gt30.
  • SlickAdam
    g30 is szanalmasan draga borotvalkozotukor osszehasonlitva jobb modellekkel. ut50 es g30 kozott ilyen szempontbol valoszinuleg nincs nagy kulonbseg. es mivel neked (is) a g30 tetszett...
  • neevous
    Ugyanúgy üveg van mindegyik előtt, csak az U-től felfelé van rajtuk bevonat is.
  • arty
    szánalmasan drága borotválkozótükör :( röhej, hogy azért kell többet fizess (st50) hogy ne rakjanak elé üveglapot... baromállat japánok.
  • hdmi
    UT50 review: link
  • arty
    tegnap végre megnézhettem haver 46"-os g30-át, eddig sajnos csak boltban láttam, meg bemutatóteremben. otthon is/sőt, méginkább domborít a tévé - egyszerűen számomra(!) annyival jobb ez a fajta kép, mint egy lcd, hogy azt elmondani nem tudom...

(fura, hogy az idei pana plazmák szinte mind 3d-sek lesznek?!)
  • SlickAdam
    ahogy elnezem, 42"-os UT50 mar MOST 700 €-ert megy (kb. 200e). kesobb nagyon jo vetel lesz 160-170 korul.
  • SlickAdam
    csak legyen meg belole... ha lemaradsz rola, akkor erdemes lesz varnod mig az idei modellek arban lejjebb mennek es akkor egy UT50-et erdemes becelozni. az mar 3D-t is tud es hangyafasznyival marad csak le az ST50-tol (ami az idei nagy favorit).

egyebkent ha van kerdesed plazma tv-kkel kapcsolatban, tedd fel nyugodtan! tokeletes tv NINCS! ennek is megvannak a negativ tulajdonsagai, de SZERINTEM mindent merlegelve meg mindig jobbak, mint a LED "szemetek".
  • goyo206
    Örülök is és köszönöm mindenkinek az egyöntetű "szavazatát"!
    PuhÍtom páromat a szobaátrendezés miatt, aztán hajrá Pana G30! ;)
  • cloud.strife
    G30 +1
    Annyiért ajándék.
  • SlickAdam
    inkabb orulnod kene, hogy 150 korul megkapod (ha megkapod) 2011 talan legjobb nem-3D-s tv-jet! :)
    mas markaban csak losz@rt kapnal ennyiert, meg ha 32 colosrol is van szo.
    plazma nincs 42" alatt...
  • Borg
    Annál kisebb TV-t nem is érdemes venni, akkor inkább tartsd meg a CRT-t :)
    Plazmában amúgy nem jellemző a 42" alatti méret.
  • goyo206
    Ránéztem az említett magasabb kategóriásokra, azt egyelőre nem engedi a családi kassza... Így függőbe marad a történet, pontosabban tovább keresgélem az igazi megoldást!
    A Pana G30-ból jól látom, h. nem látok 42"-nál kisebbet? :-(
  • cloud.strife
    Bucser észrevétele jogos, el néztem a tipusokat.
    Viszont ha így van akkor nézd meg a 32HX751-es Sony-t is, az még jobb (drágább is)
  • Bucser
    A d6100 eseten meg egyet is ertenek am az es6710 total mas teszta. Fullhd3d van rajta+ Semmi korlatozas a netes reszen. Web browser van benne USB keyboard mouse tamogatassal flash supportal.
  • cloud.strife
    Inkább jobb képminőség mint olcsó nagytévé.
  • arty
    az a gond, hogy 3D esetén még jobban kijön a kicsi kijelző mozitlansága, ill. maga a térhatás veszik el a mérettel... mivel mindenki más, ajánlom menj el valami boltba, vagy akár hipermarketbe és győződj meg róla magad is! nézd meg, mennyire érzékeled a 3D-t akár egy 42" coloson, 3+ méterről!

persze a nagy kérdés, hogy "mozizni" veszed-e a tévét avagy csak hiradót nézni, esetenként 1-1 filmel ... utóbbi esetén gondolom annyira nem érdekel a hatás, de akkor talán a 3D is felesleges pénzkidobás lenne.

amit mindenképpen próbálj ki, ha a 3D mellett döntesz, az az LG passzív 3D megoldása! 1-1 szemüveg filléres, könnyü, nem kell tölteni, stb

... és igen, mindezek alternatívájaként egy kifuto Pana G30-as plazmát is próbálj ki, mert nagyon jó áron dobálják őket :)
  • goyo206
    Végre egy konkrétum, köszönöm szépen! ...ha más nem fölteszem a plafonra! ;-) ...meg mellé egy 5.1-et, aztán csókolom, nem foglal helyet sehol! :-)
    Át kellene teljesen rendezni egyébként a szobát, no de v.mit v.miért!
    Most is Panasonic van, úgyhogy jó lenne, ha az utód is az lehetne!
    Köszönöm szépen!
  • SlickAdam
    tokmindegy, leirtad mekkora hely van a tv-nek.
    ha megis van lehetoseg, akkor en egy Panasonic 42"-os G30-ast keresnek. 1-2 uzletben meg talalsz, ha szerencsed van. 140-150 korul mennek, annyiert ajandek. 3D nincs benne, ellenben kepminosegben nem kapsz jobbat azert a penzmagert.
  • goyo206
    Sima 2d-hez is kellene, h. olyan óriási tv-t nézzünk? Van akkor baj nem kevés! :-(
  • Borg
    Olyan távolságról 42"... a 3d-t meg felejtsd el, vagy legalábbis plusz pénzt ne adj ki érte.
  • goyo206
    Szóval akkor a Samut felejtsem el? Kaksizzam le a drágább szemüveget és válasszam inkább a Sony-t? (arról csak annyi rosszat, v. inkább negatívumot hallottam, h. bajlódik bizonyos file formátumokkal, de ez nem gond, mert van egy kis médialejátszónk.)
    Vagy akkor "arty": szerinted eleve felejtsem el inkább a 3d-t? Kb. 2-2,5 méterről néznénk... Felejtős? Mekkora lenne az a méret, ami a minimum?
    Továbbá, ha a 3d-s tv-t csak 2d nézésre használjuk, akkor többet kapok, mint egy normál 2d-től?
    Esetleg v.mi nagyon jó és bevált tv-t tudnátok ajánlani?
  • cloud.strife
    Samuk hátulütője meg a korlátozott net, a vacak 3D felbontás, a pocsék tuner.
  • arty
    32"-n 3D? ne viccelj - vagy 80 centiről fogod nézni?

tudom, könnyen pofázok, de inkább meg kéne oldanod, hogy beférjen egy nagyobb...
  • Magnum PI
    Ebben a boltban nincs, de ha ajánlasz valamit akkor utánanézek, hogy azt mennyiért tudnám beszerezni. Jó lenne 300e környékén maradni
  • goyo206
    Sziasztok!
    4tv-t néztem ki, Ti melyiket ajánlanátok? Bár ha v.ki le akar beszélni a 3D-ről, elgondolkodom más eshetőségen is.
    Sajna van egy méreti kitétel, max. 765mm lehet a szélesség, ami a kinézett led 3d-k esetén 32"-t jelent, régebbi 32"-osok úgy emlékszem, nem fértek volna be, jelenleg is az LG-k széles kávájuknak köszönhetően kiestek a szórásból. Tehát:
    Samsung UE32D6100
    Sony KDL-32Ex720
    Sony KDL-32EX720 BRAVIA
    Samsung UE32ES6710
    A Sony-k pici hátulütője, h. túl nem is jár hozzá szemüveg, megvenni pedig elég húzós, kedvezményesen 15k/db, ellenben a Samsunghoz a drágábbik (SSG-3100GB) is 14810.-Ft-ba kerül, csak mondjuk 2db! ;)
    Köszönöm segítségeteket előre is!
  • Klemice
    Sony nincs?
  • Magnum PI
    Szaisztok!

Nagy nappaliba szeretnék egy 55"-os TV-t. Mivel nem érdekel sem a 3D sem pedig smart funkciók, beérem régebbi modellekkel is. Az erős napfény miatt a plazmát elvetttem és maradtam a LED-nél. Az egyik boltban ezek közül választhatok:

LG 55LE5500
    LG 55LE5300
    SAMSUNG UE55C6005RW
    SAMSUNG UE55B7000WW

Tud valaki mondani valami hasznosat ezekről?
  • Szaszura
    Szia!!37" esetleg 40"
    Ezt néztem ki !!Meg persze az az LG sem rossz hm...........
  • cloud.strife
    Méret?
  • hdmi
    Ezt érdemes lehet megnézni: link
  • Szaszura
    Sziasztok!!!TV vásárlás előtt állok tapasztalatok vélemények jöhetnek mert látom van itt 1-2 guru a témában!!!Mi mostanában a best buy??
    Ami biztos:
    max összeg amit rászánnék 130.000!!!
    tv-zés filmek leginkább dvd-ről nem ártana ha full hd lenne mert tervezem összekötni pc-vel
    Köszi ha valaki veszi a fáradtságot és segit.
  • cloud.strife
    Okádék egy talpa van, ahogy a csamunak is.
  • Robi546
    Jól néz ki bár akkor már Samsung Smart TV,annak se nagyon van széle. :D
  • SlickAdam
    vagy ha tul is elik, jon egy nagyobb kereszthuzat a szoban keresztul.... ajjajj :D
  • arty
    ezek törnek el kicsomagoláskor? ;)
  • Borg

Jól néznek ki ezek az új LG-k...

• SlickAdam
    "Ezt valami Pana plazma marketing anyagból olvastad ki"

nem vagyok Pana marketing ember. felolem lehet Samsung plazma is, az is jobb mindenben, mint a LED-es fosok. bar feketeben messze vannak Pana-tol.