LCD/Plazma TV-k

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
tuloztam! de nehogymár te mondd meg, mekkora távolságra mekkora tévé a jó és mettõl már csak konzumidiotizmus ...

ha valakinek belefér a 60" plazma, az vegyen 60" plazmát (ha nem akar vetíteni). nem lesz tõle konzumidióta, viszont közelebb kerül az imax élményhez, mint mondjuk más, aki csak 32"-t vesz/vehet.

emlékeztetõül, innen indultunk:
"Aki ezt elhiszi az igenis egy konzumidiota, akire ralehet eroszakolni egy olyan TV-t aminek a kepernyojenek szeleit nem is latja rendesen, csak homalyos szinhalmazt."
ugy néz ki a periférikus látásról nem hallottál... nem gond, most utánaguglizhatsz!

Forza.

Jakuza001
Ismet a felrebeszeles. 😄
Szeretnem ha belinkelned, hogy hol ajanlgattam 20"-s TV-t a konyhaba, mert en csak erre emlekszem : "Minnel nagyobbat ? Dehogy, esszeruen kivalasztva a legmegfelelobbet."

60" plasma, minek ? Magyarorszagon az emberek nagy hanyada 70m3 alatti lakasban lakik, nekik aztan fontos az 55-60" TV.
Lehet am kapni 1,5 millios TV-t is, de felesleges. Teljesen elegseges egy 42-46" kornyeki TV az esetek tobbsegeben a magyar viszonyokhoz es a minosegi TVzeshez, sot nem egy helyen meg sok is.
Es ekkor meg nem is beszeltem a minosegtelen honi "HD TV" adassugarzasrol.

arty
jó, akkor ajánlgass húszcolos konyhatévét nappaliba, mert ami nagyobb az konzumidiotizmus... <#falbav>

Forza.

Jakuza001
Szep tereles, de ha jol emlekszem a mondatodra nem TVzesedrol volt szo, hanem a mozielmeny szobaba varazsolasarol.

Csak hogy teged idezzelek:

"nem konzumidiotizmus a mozit minél inkább hazavarázsolni"

Valaszom pedig meg mindig ugyanaz, dehogy nem az, konzumidiotizmus.

arty
3X színkerékkel ez nagyon messze lehet a "jobb 1080p vetitõ" fogalmától ...

és még1x: nem mindenki tudja megoldani otthon a vetítést. egy tévéhez viszont jóval többeknek van egy szabad faldarabkája... 😊

Forza.

arty
nem rólam volt szó - én pont vetítek 😊

más viszont nem biztos, hogy bevállalja ezen megjelenítés hátulütõit, kényelmetlenségeit. neki a minél nagyobb tévé a megoldás... nyilván amig nem lehet kapni 140"-eseket, a 60-50-stb méretekkel kell beérni.

mamár egy 46" lcd vagy egy 50" plazma megfizethetõ, alig drágábbak 40-42" társaiknál!

Forza.

Jakuza001
Tessek: Ez pl vagy 100 ezerrel olcsobb mint az a TV, amit linkeltel.
http://www.projectorcentral.com/vivitek_h1081_home_theater_projector_review.htm

neevous
Dobsz egy linket?

Jakuza001
Jah es azt elfelejtettem kozolni, hogy valoban nem annyiba kerul, mert olcsobb. 😄

Jakuza001
LOL. Szerintem probald ertelmezni az elhangzottakat es a szarkazmust a leirtakbol.

Senki nem akar vetiteni, csak az aki kifogasokat gyart a mozit a szobaba varazsolni szoveggel. Erre volt a valasz, hogy ilyen erovel, az aki a konzomidiotizmussal gondolkodik, vehet akar projectort is, ha mar mozielmenyrol halandzsazik, hiszen az tobbe kerul es nagyobb. 😄DD
Szoval ne csak olvass, hanem probalj szoveget is ertelmezni.

neevous
Abbahagyhatnád már a széllel szemben hugyozást.... 2,5 métert vetíteni nem már nem konzumidiotizmus? Tény, hogy nincs párja a vetített képnek, de tévé ígyis-úgyis kell a projector mellé (leginkább a vászon mögé).
Mennyibe kerül egy jobb 1080p-s DLP projektor? Segítek, nem ennyibe.

Jakuza001
Akkor miert nem vetited vaszonra a kepet, vagy miert nem hasznalsz projectort. Az hozza a mozielmenyt nem a plazma.
Szoval amirol te beszelsz azt ugy hivjak, hogy "greed" amit az eladok jol ki is hasznalnak.
Minnel nagyobbat ? Dehogy, esszeruen kivalasztva a legmegfelelobbet.

arty
esetleg TE bevallhatnád, hogy síugrás rajongó vagy és ezért zavar a plazma nemfehér-je 😉

Forza.

arty
nem konzumidiotizmus a mozit minél inkább hazavarázsolni... márpedig azt nagyobb kijelzõvel tudod, a közelebb ülés általában nehezen megoldható 😊

Forza.

cloud.strife
Na ugorj neki mégegyszer annak a bogozásnak.... (aztahurta... LOL)

www.digimomentsvideography.com

cloud.strife
Annál nagyobb szart mint az 520-as én még nem láttam (ja de, a Samu ledeket, azok ugyanolyan szarok).
Olyan kék és fakó a megvilágítás hogy az már fáj. Kb. 30 fok oldalnézetbõl már szar a kép. Borzalom.

akkor kibogozom:

ha a sony fõként plazmát gyártana, akkor az lenne a 'zisten, és nem a fehér hiánya bántana, hanem elõnyként könyvelnéd el, hogy nem süti ki a szemed a fehér.. ami egyébként a természetben alig van, ellenben a sokkal gyakoribb tiszta feketével 😉

de biztos állandóan síversenyeket nézel, hogy a fehér annyira érdekes 😄
neevous
Pont ma néztem az EX520-at. Gondoltam, hogy ótvarabb a háttérvilágítás miatt, mint az EX500, de hogy ennyire...

cloud.strife
Kicsit? 😊

Amúgy volt idõm egy kevés én beteszteltem megin 3 tévét.
40EX720, 40NX720, 40HX720.
Sorrendben. Nem rossz, sõt. Szar. Igendurvametál.
HX720-nak a Pro elekronikája valami hihhetetlen. Úgy számol képkockákat a Motionflow, hogy nem cseszi el a mozihatást (persze van olyan módja is)
Hétfõn bedobok közéjük egy 40D6 vagy 7000-est (ami van), csak úgy kíváncsiságból... 😊

neevous
A kontrasztjuk az IPS panelnek megfelelõen ótvar, viszont a színei jók, bár a LED-eseknél ezt is sikerült kicsit elcseszni.

Ismét kérdezném a T. egybegyûlt szakértõket, hogy milyen helyen lehet értelmes áron olyan kábelt venni, ami HDMI kimenetbõl csinál DVI+SPDIF csatlakozókat bemenethez. Egy elszabott régi Samu TV és egy DVB-T doboz közé kellene ...
Átalakítókat találtam egy komplett fullHD 32"-os TV árában (lol) és nem értem miért kerülnek annyiban, mert ha jól sejtem se a kép se a hang esetén nem kell SEMMILYEN átalakítás.

Nem nem tudom... sikerült valami megvilágítást találnod amiben foszforeszkál, vagy mi?
Bucser
Nem😊 a pana lcd minden csak nem jo😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

cloud.strife
Aztán most meg úgy gyártják az LCD-ket mint a kisangyal. Most már jó mi? Lol

cloud.strife
VT-t igen. Az már egész jó volt, de ha nem tudják megcsinálni hogy ugyanolyan fekete legyen kikapcsolt állapotban a képernyõ mint a káva, akkor engem nem érdekel.

Panát úgyse szeretem, pedig jó plazmkat csinálnak. De annó a 3CCD-s kamerákkal, meg az LCD nyilvános sajátkatalógusos ócsárolásával elvágták nálam magukat. (magánvélemény)

neevous
Az idei UT/ST/GT/VT-ket csekkoltad idén?

cloud.strife
Amirõl én beszélek az a foszforeszkálás mesterséges fénynél.
Tudod, fizika 6. osztály. A foszfor mint anyag. 😊

A zöldes szemcsés fekete is csak a régebbi plazmákon volt. Faterék LG-jén látni, a G20-on egyáltalán nem. Pirosas szemcsés feketét is csak akkor láttam rajta, amikor extrém alacsony minõségû divx ment, de az valszeg annak a hibája is volt.
Jakuza001
Tehat ha van hely akkor maximalizalni kell a meretet, mint egy konzumidiotanak ? 😄 Vegul is jah hiszen az eladonak az az erdeke minnel nagyobb es dragabb keszuleket adjon el, ami rengeteg helyen csak felesleges e-peen lengetes.

Ugyenezt mondta a haverom is, amig o is elfelejtette kikapcsolni a vadi uj 60" plazmajat aztan beleegett a monoszkop, pedig az csak par orat van a kepernyon hajnalban adas utan.

cloud.strife
Engem a plazma kis mesterséges fénynél kéken, zölden foszforeszkáló feketéje és a fehér teljes hiánya miatt kilõve. Meg vibrál a szememnek. Meg a foszforlag is zavar. Szar adásra jobb? a képe.
LCD, LED (ha jó LED) sötétben nem feketéje és oldalról fakulása (máramelyik) nem zavar annyira.

Na ezt bogozza ki valaki... 😊

cloud.strife
Van még Sony plazmátok? Jól bírja... 😊

arty
és az emberek otthoni körülményei mihez hasonlitanak jobban? egy beneonozott hangárra vagy az említett enyhén elsötétített bemutatószobára?

abban igazad van, hogy az átlagparasztot leveszi a lábáról a 7000 lumenes ledes, tulhuzott, shopmódos gagyi, de ez forum, itt nem kell megvakítani az idetévedõ érdeklõdõket, nyugodtan lehet nekik jót - plazmát - is ajánlani, ha a tévézési szokásaikhoz megfelel 😉

(ma beszéltem rá kollegát egy lcd-re, miután kiderült, hogy néha bizony konzolozik is - jobb a biztonság, ennyire azért nem hiszek a nembeégõs alsókat pana modellekben. pedig sok sportot is néz, így eleinte egy 50" c3-as plazmát tukmáltam ... 32" fullhd ledrõl sikerült amugy lebeszélni, mindezt 4 méterrõl szerette volna élvezni)

Forza.

Bucser
MOndjuk úgy hogy a plazmákat pl elsötétített bemutatószobában árulják... (legalábbis a panasonic meg a sony.)

Nálunk meg fény van. Látszik is a különbség a plazma meg a Led között. Ne is mondjam minek a javára.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

cloud.strife
<#eljen>

arty
szvsz egy kiállitás inkább az esetleges statikus képek miatt lehet gond egy plazmának...

Forza.

Jah, nem is értem egyáltalán hogy lehet eladni õket, hiszen a boltban is neonfényben úszik minden. Miért vesznek egyesek olyan tévét, aminek semmit se látnak a képébõl?
(...)
Bucser
Ja mert a plazmadbol pl semmit nem latnal egy kiallitas fenyei kozott.

Az enyém mindig THX módban megy, ott nem olyan erõs a fénye.

Most jött meg a céges UE55D8080... szép TV 😊 Meg ultra, meg magic, meg minden. Ki is bassza a szemem alapon a fényerejével, meg a fasza neon színeivel 😊 Kiállítási standra pont jó lesz... sok neonfénybe sok neonfény kell 😊
arty
tehát, ha otthon nem érhetõ el 1:1 az imax, akkor nincs is értelme a mérettel veszõdni, a 40" ugyan olyan jó, mint a 50" ? 😄

---

cloud: apám pana plazmája (42PV80) sem égett még be, pedig volt, hogy elaludt elõtte, rengeteget nézi a teletextet (ott is hagyja, hiába mondom). az tény, hogy eco modban megy, azaz nem égeti szét a szemed a fényerõ és az elsõ 200 órában extrém "sötéten" nézettem vele.

Forza.

cloud.strife
Ahha... értem.....

Hétköznapi használat mellett nem.
mrzed001
Most komolyan, aki ilyen táblázatokat csinál, az életében nem volt moziban?
Mondjuk IMAX-ba meg be ne tegye a lábát, mert szédülni fog <#eplus2>
Utánaszámoltam egy kicsi, és az IMAX-ban úgy kb 60 fokos a látószög.
Arra mit mondana, ha már a 49 fok (45 az valójában) is a maxi túltúlközeli szint neki?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

cloud.strife
Ugye nem akarod megmagyarázni hogy a plazmatévék nem is égnek be.....

Jakuza001
Az elso ket sort akar ki is lehet belole huzni, mert az 50-40fokos latoszogben max egy sas lat ebbol a tavolsagbol.
Mind ahogy az also 30-25 fok alatti vizszintes latoszogek.

neevous
Nem kell szószerint értelmezni, csak azért írtam, hogy sokkal közelebb áll a valósághoz, mint az elsõ két táblázat. Némileg részletesebb táblázat:

Jakuza001
Tenyleges mozielmeny ? Te tenyleg elhiszed, hogy a 30-32 fokos latoszogbe belefer 1.5 meterrol egy 50 colos TV teljes szelessegenek a tartomanya ? Aki ezt elhiszi az igenis egy konzumidiota, akire ralehet eroszakolni egy olyan TV-t aminek a kepernyojenek szeleit nem is latja rendesen, csak homalyos szinhalmazt.

Ez mondjuk elég öngól volt, mert a plazmát pont TV-nek találták ki, míg az LCD sosem annak készült, csak próbálják farigcsálni, hogy jó legyen annak is 😊

Arra is volt már példa, hogy este elaludtam a nyomón, és átkapcsoltam elõfizetetlen csatornára. Namost a t-home informció kb 4-5 órán át ott lehetett. Le is folyt egy kád víz a hátamon mikor felébredtem. Visszanyomtam valami más csatornára, mintha pár másodpercig még láttam volna a sziluetteket (10 centirõl vizsgálva), de utána semmi se volt már.
Nálunk a minimax van hogy órákig megy a gyerek miatt, semmi nem látszik a logójából 😊
neevous
Miért konzumidiotizmus a tényleges moziélményt adó nézési távolságról nézni a kijelzõt? Tényleg elhiszed, hogy majd' 4 méterrõl egy 32-es HDTV plusz élményt ad egy CRT-hez képest?

Jakuza001
THX a legmokasabb az osszes kozul a konzumidiotaknak.
Az elso tablazatokat kell nezni.