21171
LCD - Plazma
  • Bucser
    Ez alapvetően a passzív tech hatása. Miután az aktív shutter esetén tök mindegy milyen szögből látod a váltakozó képeket, addig a polarizált lencse érzékeny a polarizálásra optimalizált szögtől való eltérésre.

Gondolom láttál már 3d filmet moziba. Na képzeld el hogy szar helyre ülsz és rosszabb lesz a kép mint annak aki középre beült. Ez is a polarizálás miatt van.

Igaz nem látod, hogy villog a lencse... A Taccsot a folyamatos kettőlátástól dobod fel:)
  • vazul001
    Nézelődök mostanában a 46-47 colos kategóriában és mivel a terveim szerint a 3D megjelenítést is kihasználnám, elsőnek azt szeretném eldönteni, hogy a passzív, vagy az aktív megjelenítés a szimpatikusabb a számomra. Ahogy látom itt a fórumban többen is inkább a passzívra esküsznek. Amikor lehetőségem van rá - ez akkor van amikor MM környékén járok - ki is próbálom, amit csak lehet. Az LG tévéknél, ha a képernyő felső szélénél feljebbről nézem a képet, akkor rendkívül kellemetlen kettős látás szerűen jelenik meg a kép, gyakorlatilag nézhetetlen. Ez több LG tévénél jelentkezett már, tehát nem egyedi hiba. Rá is kérdeztem az eladónál az első alkalommal, amikor ezt tapasztaltam, de ő nem látta, azt gondoltam, egyszerűen nem áll rá a szemem a 3D-re, tehát ez a technika felejtős a számomra. Azóta többször is kipróbáltam és rájöttem, hogy ez csak az én nézőpontomból, 192cm magasból látszik, pont szemből nem. Az aktív 3D-seknél ilyen fajta érzékenységet nem tapasztaltam. Kérdezném, hogy ez csak az LG típusaira jellemző, esetleg a passzív technológia hátránya? Ha esetleg valaki egy passzív Philipssel meg tudná nézni ezt a jelenséget, az jó lenne.
    Ami a Sony cuccokat és az mkv lejátszást illeti, nem tudom, hogy a Sony tévéibe és blu-ray lejátszóiba rakott médialejátszó között van-e különbség, de a Sony blu-ray lejátszóm lekopogom eddig még mindegyik mkv filmemet szépen játszotta, nagy kompromisszumot nem kell kötnie annak aki Sonyt vesz.
  • SlickAdam
    mi a kulonbseg az NX es EX szeria kozott?

(ill. hol van mar a HX850 teszt????? :D)
  • cloud.strife
    Ezt. Kicsit több.
  • vigyori14
    Ma voltam a szervízben és a boltban, a szerviz adott egy készülék cserés lapot, azt átvittem a boltba, és ott ideadták a régi tv-m teljes vételárat kp-ban, így elég jól jártam.
    Tudnátok ajánlani egy 106centis, 3D-s, LCD led tv-t, max 230ezer ig.
    Főleg ps3 és blu ray nézésre használnám, meg jó lenne ha usb ről lejátszana mindent kb ha ilyesmi létezik.
    Nemsokára utazok külföldre, így új tv-t majd csak ősszel fogok venni ha hazaértem.
  • SlickAdam
    oke :D kosz!
  • cloud.strife
    Majd lefotózom és berakom. :)
  • cloud.strife
    Ebben a HX920 a legjobb, de max -45 +45 fokban nézve. Nagyon oldalról nagyon lástzik a folt ahol világítanak a zónák, szemből viszont vadállat. Meglesem, de szte olyan lesz mint a HX720-am volt. Mondjuk nekem az is bejött és nem aranyáras. :)
  • SlickAdam
    "LED Dynamic Control" neven fut a dolog. FlatpanelsHD tesztben nem nagyon irnak rola, kalibralasnal is kikapcsolva hagytak. jo lenne tudni mire kepes.
  • SlickAdam
    majd csekkold mar lecci, hogy a Dynamic Edge Led funkcio hogyan mukszik!
    mert ha azzal eri el a melyebb feketet, hogy az egesz kepet besotetiti (lenyegeben ez a dinamikus kontraszt mas markaknal), akkor szart se er az egesz.
    meg hogy ha megis jol mukodne a dolog (bar nem tudom elkepzelni, mert nem "full led"-es, nincsenek kulon szabalyozhato zonak), fellep-e "halo" effekt (pl PS3-on tolto kepernyonel ugye az ilyen tv-k leveszik a zonak fenyerejet, de a kis feher toltes-ikon korul bekapcsolodik es egy feher gloria jelenik meg korulotte).
  • cloud.strife
    Ma jött még csak meg a HX850 bundle csomag, elég jó azt kell mondjam, de még nem volt időm kalibrálni, tesztelni. Majd holnap.
    Ami eddig kiderült róla:
    Qrvaszép a Bunchin állvánnyal, sugárzik róla a minőség, már az anyaghasználatnál is látszik.
  • SlickAdam
    Bucser!
    ismet atnyalaztam par tesztet (korabban csak futolag) a Samu ES8000, Pana DT50 es Sony HX850 trio-rol.
    hallod en megnezem ezt a Sony-t a helyedben. Flatpanels-en csak a Samu jon ki Highly Recommended-re, de valahogy megis a Sony tunik a legmeggyozobbnek a leirtak alapjan. raadasul baromi jol is nez ki. tukrozodik az igaz, de a masik ketto se teljesen matt.
  • SlickAdam
    valamennyire mindenkepp romlik az input lag interpolaciot aktivalva, de megis lehetnek nagy kulonbsegek gyartonkent. pl kiprobaltam a 2010-es LG csucsmodellt es mar legkisebb fokozaton is Killzone 2-ben a ravasz meghuzasa utan kb. 0,7-1 mp-el dorrent el a loves.:D na EZ a kemeny.:D
  • cloud.strife
    Azt aláírom hogy online FPS-nél esélyed sincs miatta nyerni...
  • cloud.strife
    Lófütyit azt. :)

Kormánnyal jobb lennék. :)
  • cloud.strife
    Ez nagyon részvénybulvárhír, mint az ÖSSZES ilyen jellegű az. Majd kiderül. Ha már én biztosra tudom, akkor más is, nem mondanak semmit még bennfenteseknek se. Pedig cimbora már a Sony-s mérnök srác.

De a fasz kivan, most nekiesnek egy ugyanúgy kompromisszumos tech-re. A birka vásárlónép szája megint meg lesz etetve egy új tech-el, majd a kóreaiak ezt is jól összeszarják marketinggel, ellenben a Kristályledre meg semmi? Majd kiderül. inkább azzal a tech-el dolgozhatnának együtt. Visszavehetnék a TV piacrészt.
  • SlickAdam
    es milyen jo lennel, ha kikapcsolnad... :D
  • cloud.strife
    De vicc. Ha rákerül ilyen szarokra akkor az. Olyan mint az Eisa. Higyjen neki aki akar.
  • cloud.strife
    Lófaszt azt. Ezzel az input laggal a fasz kivan. Most pl. joy-al, GT5 Academy 2012-be, lent írt 400Hz-el, a piac egyik legszarabb imputlagosabb tévéjével 940. vagyok pl. az egyik jogsinál. A 600.000-ből. Joy-al.

Inputlag monnyon le. :)
  • SlickAdam
    nocsak egy jo nagy plusz pont Sony HX855-nel:

"After calibration the color accuracy is excellent and better than on the majority of “LED” models out there. It is great to see that Sony still cares about accurate picture quality. Even though the out-of-box picture settings were disappointing, Sony provides the opportunity to adjust the picture and reach a level close to the best plasma TVs with THX modes today."
  • SlickAdam
    ize... sony & panasonic OLED kooperaciorol mi a velemenyed? lehet alapja vagy csak pletyka?
  • SlickAdam
    ja azon en is elcsodalkoztam multkoriban. nem tudom hogy hoztak ossze...
    maga a szabvany viszont nem vicc. foleg dragabb, minosegi termekeken.
  • SlickAdam
    most ezt miert nekem? en csak ideztem.

ezek az interpolacios cuccok esetleg legkisebb fokozaton elfogadhatok. jateknal meg az se, mert durvan megno toluk az input lag.
    amugy a Clear modot be lehet kapcsolni Motionflow nelkul? szerintem ez a Clear lenyegeben a backlight scanning-et takarja, ami a moslek-LCD blur-t probalja rendberakni. ja, ilyen van Samu-ban is.:)
  • cloud.strife
    Egy új modellnél, elektronikánál, stb. kb. 4 órát basztatom a tévéket egy 12-es méregdrága HDMI elosztós falon. Mind tévé, mind BD, mind PC meghajtással.
    Mondom, leszarom én a THX-et. (pl. arra a hányadék Locitech harmincezres PC hangfalra is ők tették a logójukat? Kösziviszlát....... LOL :)
  • cloud.strife
    Nincs most, szar a piac, nem akarom higítani a készletet. Csak 6-os van.
    8-as biztos nem is lesz, max 7-es. Pana mellé rendeljek tesztbe? :)
  • cloud.strife
    400Hz Motionflow-t tesztelj több tévével (plazmával szeretném még összelőni) Clear (Tiszta) módban. A film szaggatását meghagyja, sötétebb a kép, viszont simán hozza a plazma érzést. És nem hibázik bortányosan mint a Samuk. (hibázik de csak megjelenő szövegek alatt kicsit, samu viszont mindenhol szétszarja magát, ki kell kapcsolni)
  • SlickAdam
    hogy kalibracio elott pontos szineket adjon barmelyik sony... erosen ketlem.:D meg a legjobb THX-es modelleknel (igen, ez pl egy standard. nem artana, ha filmeskent nem hagyna hidegen...) se art, ha professional modban belovi egy szakember.
  • Bucser
    cloud van es8000 és 7000es a boltotokban?

HA igen meg tudod nézni mindkettőn hogy a 0 fok szemből elmozdulva 2-3 lépést mennyire kezd el kontrasztot és színt veszteni a kép?
  • cloud.strife
    "Ellenben a Sony tv-k specifikusan nem tetszenek kinézetre sem,"

Szubjektív, nekem a sütőinox, pirosplexi bucsus, gagyiműanyag lakkfekete, Okley szemüvegféle új 8000-es valami borzasztó gagyi a Samuban, egy szép tőlük, a vékonykeret.

"az XMB-től feláll a szőr a hátamon annyira illogikusan van összerakva a tv-kben és házimozirendszerekben."
    nekem se tetszik, de semmivel se jobb egyik tévéjé sem. Samuba hol rakod sorba a csatornákat? Ez a vesszőparipám. Én még mindig nem találtam meg a menüjében. Valamint valahol, a sok almenüben ott a Smart Hub aztán nesze paraszt. Örülj hogy megtaláltad, egy helyre behányva, 20x20-as felbontású szar ikonokkal a nagy Szmárt internet okos tévé, böngésző nélkül, csakhogy rúgjunk bele a vevőbe egy jó nagyot.

"Korábban erős problémái voltak Natív számítógépes hajtással"
    Jó rég volt az már, nem is emlékszem mikor

"és a letöltött formátumokat nem szeretik"
    Alap szarokat viszi, MKV HD minőségű cuccokat nem is fogja, DIREKT!

"Ja és ha jól tudom a Browser sem tud 10.3-as flasht csak 9-est. de lehet már update-elve lett."
    Tudtommal semmilyen flash-t se kezel, de legalább nem rohad össze a kevés memória miatt, viszont betolsz egy pendrive-ot és használja mint virtual memory.

"Aztán ne beszéljünk arról, hogy tavaly megpróbálták megvetetni a jónéppel a 3d szemüvegek érzékelőit különpénzért meg úgy általában mindenért külön kell fizetni...."

3 éve volt az, azaz a 2010-es modellekbe. Az első 3D szériába. Természetesen hülyeség volt, de belátták és ajándékba adtuk kb. 2 hónap után. A midenért fizetni kell még mi volt? Ja hogy vegyél szemüveget? Vagy mi?

:)
  • cloud.strife
    Semmilyen szabvány, teszt hidegen hagy (üldözési mánia vagy sem, korrupció minden ebben a világban)
    Vagy azt mutatja amit felvettem, megvágtam, ráraktam, vagy nem. Eddig a Sony pontos volt (nem alsó kategóriában persze)
  • mrzed001
    Olvasom, hogy van aki régebbi driverrel a passzívval is összehozta a 3D gamet.
    Nos, én nem terveztem, és egy ideig még nem is fogom a 3D-re váltást meglépni :)
    Addigra meg úgyis letisztulnak a dolgok.
  • Bucser
    Ja és a samsungok tudnak checkerboard mátrixos 3D-t ami dinamikus kontentnél még a legjobb minőséget adja.
  • Bucser
    Bocs Nvidia 3DTV Play.

A másik megoldás meg Tridef.
  • Bucser
    A Nvidia 3D play-el működik a tv-ken.
  • mrzed001
    Olvasom én, de még nem értem, hogy egy átlagos akármilyen 3D TV-vel hogy működne.
    Itt http://www.nvidia.com/object/3d-vision-system-requirements.html a supported LCD TV-k alatt ennyit ad: Mitsubishi® 1080p DLP® Home Theater TV: WD-57833 ....
    Se LG, se Samu.
    Itt is: http://www.nvidia.com/object/3d-vision-displays.html

Ráadásul ahogy olvasom Which HDTV's are 3D Vision compatible?

"There are LCD HDTVs that are on the market that claim to display at 120 to 240 Hz refresh rate. These type of displays use framerate conversion or backlight flashing to convert 60 Hz signals to 120 Hz or above. This technology is incompatible and Not 3D Vision Ready."

Szóval biztos végig van ez a project gondolva ? ;)
  • SlickAdam
    valojaban latom.

tobbire nem terek ki, mert ossze-vissza hasznalod ezeket a fogalmakat. nem igazan derult meg ki, hogy mit akarsz veluk mondani.:D
  • mrzed001
    Tudjuk, te a plazma villódzását sem látod :D

Gondolom te is tudod, és miért is kellene magyarázni, hogy mi a különbség az interpoláció és a BFI között, melyiket miért és hol használják.
    Ugye? Persze, hogy tudod
  • Bucser
    Olvasd el ezt

"The thing to remember is that running in stereo mode limits performance to a 60 FPS maximum (the display output has to be synchronized to the active shutter glasses, which give you 60 frames per second in each eye). Thus, in a processor-bound game, you'll find that the most expensive GPUs may serve up more performance than these technologies can exploit."
  • Bucser
    Ne aggódj nincs gond a 60 FPS-es játékkal sem ha bekapcsolod a Vsyncet és adsz neki hardvert. És miután nem kell ultra high defet kinyomni csak FullHD-t ezért egy GTX570 SLI-ben már alegtöbb mókára adja a 60 framet átlagban..
  • SlickAdam
    "Se képméretbe, se egyéb módon (semmi digitális marhulás) nem belebuherálva a VGA kártya által megálmodott környezetbe. "

"Próbáltál már 200Hz-es TV-n lejátszani filmet?
    Vigyázz, veszélyes, nemcsak a házak falán lesznek hirtelen elolvashatóak a mozgás közben a feliratok, de a kép is szinte át fog folyni a szemed előtt. "

"frémek közé fekete frém beszúrása (black frame insertion) ... az ugye tudod, hogy csak parasztvakítás és VIBRÁL ?"

ez egyre jobb! :D