21171
LCD - Plazma
-
Tom911 #15481 Eszembe se jutott, hogy youtubeon is lehetne ilyeneket nézegetni :)
És igen amit linkeltél, meg amit még találtam azok mind sokkal "térahtásúbbak" mint amit eddig láttam, úgyhogy úgy tűnik mégsem az én szememmel volt a gond, találtam egy jó kis videót ahol valami aranyhalak úszkáltak, tényleg olyan volt mintha lenne egy akváriumom (amiből kifelé nem úsznak a halak, de már majdnem:)). :)
Azért kicsit csalódott vagyok, mert többre számítottam, de mindenképpen érdekes a dolog, ha másra nem is, arra jó volt ez a próba, hogy lássam nekem erre még nincs szükségem de megismerejm egy kicsit a 3d világot. :)
Köszönöm a linkeket! -
starline #15480 Bocsi!
Szerintem a második linket elrontottam, a helyes:
LG 3D DEMO Global -
starline #15479 Kedves Tom911!
A lenti linkre kattintva van egy youtube videó, amiben úgy 3:30 körül egy halacska elég rendesen kidugja a fejét a képernyőből, olyan mintha karnyújtásnyira meg tudnám érinteni. Én le tudtam tölteni, és úgy meg tudtam nézni. Azon talán tesztelheted, hogy mennyire érzed a 3D-t. Vannak egyébként olyan filmek, amelyikben elég sok van abból az élményből, hogy a tárgyak az orrod előtt vannak, vagy el kell kapnod a fejed, mert feléd repül egy tárgy pl. Utazás a Föld középpontja felé, de sok olyan is, amelyikben szinte inkább csak a mélységérzeted van meg, ritkán "jön ki" tárgy a képernyőből.
LG 3D Demo
Ez egy másik link, nem a halacskás, ebben is sok minden kifelé mozdul a képből.
LG 3D DEMO Global
Hátha ezeket már látod. -
#15478 tuti ott is lesznek majd inkompatibilis egyedek :D -
#15477 A sztereovakság (illetve a sztereolátással kapcsolatos betegségek) egy része valóban orvosolható lenne ilyen speciális szemüvegekkel, de kétlem, hogy ennyire speciális réteg-kiszolgálásra valaki külön fejlesszen.
Majd ha eljön az az idő, amikor a képet közvetlenül a retinára vetítik, esetleg egy idegdúcra kötött csatlakozón keresztül az agyba továbbítják. :) -
r4pt0r #15476 Egyébként ezt meg lehetne úgy oldani technikailag, hogy egy olyan szemüveget vesz fel az ember, amiben van 2 kis kijelző (most mindegy milyen). Majd valamilyen számítással korrigálja a bizonyos fajta sztereovakságot (ismerve pontosan hogy mi a baja a szemnek) ? Gondolok itt arra hogy a szemeknek nincs gond az élességével, csak nem tökéletes az irányzékuk.
Ez csak úgy felmerült kíváncsiságból, még ha sok haszna nem is lenne mostanság.
-
Tom911 #15475 Én abból indultam ki, hogy a valóságban észlelt mélységet tudja a szemem de a kamu képet elméletileg nem érzékelné rendesen mivel ott nincs is ténylegesen mélység. Fura egy szerv a szem és az agy is. :)
Mindegy is első körben asszem jobb lesz ha megnézetem a szemem. :)
Azért köszönöm az információkat, legalább már valamin elindulhatok. :) -
#15474 A cikkben leírtam, hogy miként érzékelik a sztereovakok a mélységet: tapasztalat útján kialakult a mélységérzet. Egy félszemű ember is tudja hozzávetőleg milyen messze van a kert végén lévő fa.
Sajnos én éppen az említett okok miatt nem is foglalkozok a 3D-s cucokkal, szóval tőlem ilyen téren sok segítséget nem fogsz kapni. Azt tudom javasolni, hogy amikor mész szemészetre, kérd meg, hogy vizsgálják meg a kétszemes térlátásodat is. :) -
Tom911 #15473 Köszönöm ez tanulságos cikk volt, de nem egészen érzem magaménak ezt az állapotot, ugyan akkor kétség kívül lehet valami ilyesmi is a dologban. :) Ha tényleg így van, még jó, hogy nem ruháztam be ilyesmibe. :)
Úgyis nemsokára menni kell üzemorvoshoz majd alaposan bevizsgáltatom a szemem.
Viszont tudomásom szerint a szememnek semmi baja, mondjuk ilyet nem is néztek rajtam korábban, az igaz, hogy hordok egy -0,5ös szemüveget, de nélküle is látok közelre. Meg nem értem, hogy akkor miért érzékelem a mélységet, a cikk szerint kb semmit nem látnék, ha „vaksi” lennék, bár az is igaz, hogy azt se érzékelem valami jól, valóban inkább csak simán 2D-s lesz a kép ha bekapcsolom a szemüveget a 3D bekapcsolása után. :)
Inkább az az érzésem, hogy én vártam túl sokat a dologtól és ezért állok most itt értetlenül. :)
Esetleg tudsz valami olyan lehetőséget, ahol próbálgathatnám még ezt a dolgot? Valami oldal ahol vannak teszt videók a tv által lejátszható formátumban? Gondolom, a passzív szemüvegekhez készült tartalmakat nem tudom használni.
Gondoltam rá, hogy lekapok valami 3D filmet, de van egy olyan érzésem, hogy azt a 22Gb-nyi adatot pontosabban azt a kiterjesztést nem tudná lejátszani az usb-ről blue-lejátszóm meg nincs. -
#15472 Van egy további lehetőség, sztereovakság. Én is ebben szenvedek, meg a Föld lakosságának úgy az 5-15%-a (pontos, megbízható adat nincs, de valószínűleg 10% feletti az arány). A szeretovakok számára tök mindegy, milyen 3D technológiáról beszélünk, a jobbik esetben 2D-s képet látnak, a rosszabbik esetben egy fél felbontású 2D-s képet. -
Tom911 #15471 Próbáltam keresni korábbi hozzászólásokban arra, amit mindjárt leírok, de nem igazán találtam semmit, úgyhogy előre is bocsánat, ha olyat kérdezek, amit már mások 1000szer megtettek.
Kaptam (sajnos csak kölcsönbe) egy Samsung 40es6710 es tv-t + a tv-hez járó két szemüveg, gondoltam milyen jó végre kipróbálom milyen a 3D. Azt tudni kell, nem vagyok szakértője a dolognak, moziban sose láttam 3d filmet (tudom tök égő meg minden de ez van), bevásárlóközpontban csak passzív szemüveges készülékeket tudtam kipróbálni. A passzív megoldásnál számomra élvezhetetlen volt a kép, gondolom azért mert nem igazán tudtam jó szögből nézni vagy ilyesmi, így ettől se lettem okosabb, de nem is ez a lényeg, mert a samu aktív szemüveges tehát ilyen gond elvileg nem lehet. Lehet, hogy téves elképzelésem van a 3D jelentéséről, de számomra ez azt jelentené, hogy a kép amit nézek távolodik illetve felém is „mozog”, lehet, hogy nem így van, de ezt várnám, mint ilyen téren tudatlan átlagember, illetve mások is ezt mesélték róla. A problémám az, hogy én bizony egyáltalán nem érzékelem a kifelé mozgást, tehát a tv síkjához képes érzékelek mélységet (bár ez se valami nagy látvány, szinte koncentrálni kell rá), de a tv és a köztem lévő távolságban nincs semmi. Tehát nincs az mint amire gondolnék 3d alatt, hogy szinte a pofámba repül valami, vagy olyan érzésem lenne mintha megérinthetném azt a valamit ami olyan mintha előttem lebegne.
Nem igazán áll rendelkezésemre 3d-s anyag így csak a smarttvs explore 3d vagy minek a tartalmát nézegettem, lehet, hogy ez sem a legjobb, azt se tudom hol lehet ilyeneket nézegetni tesztelgetni, ha lehet egyáltalán. A 2D-3D konverziónál semmi változást nem észlelek se mélység se semmi.
Lehet állítani is ezeket a „távolságokat”, de ez se változtatott semmin.
Mivel van a baj? Az én agyam/szemem a béna? Túl sokat képzeltem a 3d-ről? Vagy a tv tud összesen ennyit? Tudom, hogy nem csúcskategóriás tv, de kíváncsi lennék, hogy miben van a hiba.
Bocs a tudatlan kérdésemért, remélem elnézitek nekem, mint újonc 3DTV felhasználó. :)
Ha bonyolult lenne elmagyarázni a választ az is jó, ha adtok egy linket, ahol lehet ilyenekről olvasni, de az én problémámra sehol nem kaptam választ, hiába gugliztam, csak azt, hogy ilyen másoknak is van, de válasz sehol nem volt. :) -
#15470 A Hz-ekről ne is beszéljünk. -
#15469 Samunál olyan is van írva hogy Smart TV, valójában böngésző sincs benne, meg Full HD 3D is van írva és mégsem az..... sorolhatnám sokáig.... :) -
#15468 Igazából Full LED nem is volt soha. Él led és háttér led volt. -
#15467 Hát dunno, én azt neveztem anno Full LED-nek, ahol a háttérvilágításról csak LED gondoskodik, nincs CCFL fénycső. -
r4pt0r #15466 Mi gondolom azt ami lesz az új Sony tv hogy minden pixelhez egy led 3as tartozik, csakúgy mint az oledeknél. Hogy ők? Hát hogy csak led van benne, mint világítás. :D -
#15465 Ok, akkor mit értünk Full LED alatt?
És ők? -
#15464 nekem most sima Full HD led tv-m van.. most akkor az nem ugyanaz? parasztvakítás?? -
#15463 azért kérdeztem én is mert a samsungnál olyan van írva az EH sorozatnál, hogy FULL LED.. -
#15462 Én a HX920 esetében én 3600 zónáról tudok, de szerintem keverem már valamivel.... :) -
#15461 Mellesleg a LocalDimming nem növeli meg a ledek számát, csak a kontrollt felettük. -
#15460 Tudtommal a Sony is kivette a Hardveres localdimminget ahogy a Samu is. Mostmár csak Software van mindben. -
#15459 HX920-as Sony mondható normális localdimmingnek,de az sem igaz teljesen. -
#15458 Kamu. -
#15457 Marketing? Bullshit? Hívd ahogy akarod:) -
#15456 Na állj.
Akkor mi is az LG-nél a NANO FULL LED szöveg? Mi a Philipsnél a FULL LED szöveg? -
#15455 Azok is max háttérledesek, de egyik sem full led. Jelenleg a piacon nincs FULL led tévé. -
#15454 Samsung EH nem full led.
A Fénycsövek helyére ledekből összeragasztott csíkokat tettek. A méret pedig a prizmarendszer nagysága miatt akkora amekkora.
Ezért EH mert Hybrid. -
#15453 Philips 9-es széria? LG NANO Full LD széria (LM széria)? Stb... -
hdmi #15452 Samsung EH sorozat -
#15451 Az hogy gyak. full led-et nem gyár senki... :) -
#15450 sziasztok
mi a különbség a full led és a sima led között?? -
starline #15449 Köszi a választ! :) -
#15448 Annak vinnie kell az ntfs-t is. -
starline #15447 A Sony BDP-S380 Blue-Ray lejátszó is tudja az mkv-t játszani? A leírásában nem tértek ki erre, vagy rossz helyen néztem. :) -
#15446 Igen. A Sony BD lejátszók viszik.... a legolcsóbb modell nem. -
vazul001 #15445 NTFS-re formázott 320gb Samu vinyón vannak az mkv filmjeim, usb-n, saját kábelével semmi gond nincs vele. Akkor lehet, hogy a blu-ray-ekben más médialejátszó van. -
#15444 HX850-et épphogy kiraktam, kicsit ránéztem, eddig úgy tűnik hogy nem olyan mint a HX920. Most külön helyen van, így nem tudtam a falba betenni, hétfőn se lesz ideőm, de igyekszem... :) -
#15443 A Sony tévékben a piac leggyengébb média lejátszója van (kivéve a belépő modelleket, azok mindent visznek). Igazából csak egyet nem tudnak, az NTFS vinyót kezelni (szándékosan). -
#15442 EX-et nem annyira szeretem, bár ahhoz képest hogy alap ledes elég jó lehet.
Inkább az NX azon az áron. Monolith design, Gorilla Glass üveg, beépített Wi-fi, két szemüveg. Ennyivel több az NX.