LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért írjatok már valami tesztfélét, pro-kontra, én megtettem.
www.digimomentsvideography.com
"te pedig olyasmit árulsz, amit sose próbáltál?! zseniális... ezért hajtom el az aladókat a retekbe, ha "segíteni" akarnak, sajnos legtöbb ennyire hozzáértõ, mint te és csak a szart tukmálják a szerencsétlen, laikus vevõre 😞"
Nem magadfajtakna kell TV-t ajalgatni valoszinuleg, akinek van otthon egy mid range 3 eves TVje otthon, es par orat nezi otthon naponta ezt a TV-t. Ezen ismet jot rohogtunk.
Gondolom volt elotte egy CRT TV, amivel osszetudtad hasonlitani, meg van par ismerosod ahol lattal par TV-t a nappaliukban par percig. Bravo ilyen alapokkal mar nagy tudassal rendelkezhetsz.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Vak se vagy valószínûleg.
Sokaknak a led szines képe is tetszik és inkább azt választanák a tökéletes színhelyes tévé helyett.
Nekem a C6-os széria pocsék 100hz-et (hibás számolt képkockák), gyenge fekete részleteket, nagyon púderes bõrszínt, neonos alapszíneket mutatott eddig a tesztjeim során.
Ellenben vakítóan erõs a fénye, jó a fehérje (jobb a CX520-nál, fényerõre meg pláne).
Utóbb felsorolt elõnyök viszont egyáltalán nem zavarnak. A htrányok annál inkább.
De aztért szép ez a világ mert annyira különbözõek vagyunk... 😊
Ja és kérlek ne gyere a tv fallal... Nálunk kb 40 tv van a falon körbe az emeleten. Vak azért nem vagyok.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
(ha mindenképp a tévé által kiszámolt és eredendõen nem létezõ képkockák sokaságára vágyszt, természetesen vehetsz bármilyen vakító hz adatokkal kampányoló tévét!)
Forza.
még1x leirom a varázsszót: használom 😊
te pedig olyasmit árulsz, amit sose próbáltál?! zseniális... ezért hajtom el az aladókat a retekbe, ha "segíteni" akarnak, sajnos legtöbb ennyire hozzáértõ, mint te és csak a szart tukmálják a szerencsétlen, laikus vevõre 😞
" A 2009-es modelt amit most vettel hasznaltan ? Ezen csak nevetni lehet."
ne tudd meg, szégyellem is magam, hogy 2 éves tévét nézek 😄DD lealáztál keményen, ég a pofám 😄
"Foleg ez a moziban nem is tudom miert hasznalnak nagy vasznat szoveg utan. 😄
Felvilagositalak, mert ott nem 2,5 meterrol nezik a musort es aranyaiban nagyobbak a tavolsagok ? 😄DDD"
arányok mondanak valamit?
feladat:
pesti imax = 1180", nézed 50 méterrõl
otthon = 40", nézed 3 méterrõl
a kétszer nagyobb képátló = négyszer nagyobb képet jelent
példámban a képátló 30x nagy akobb, ergo a kép 900xkora lesz - miközben a nézési távolság csak mondjuk 20x-ra nõtt. feltûnik az aránytalanság?
érted már miért vágyik mindenki, aki teheti otthon is nagy képátlóra? teljesen mindegy, hogy az 50" is nudli, a lényeg, hogy közelebb van az arány a mozihoz.
akik szimeznek és cockpitet épitenek, miért nem picsa kis monitorokon játszanak, hanem nagyobb tévéken? a kiképzõ szimulátorokban miért gigászi képernyõ elõtt gyakorolnak a pilóták? (súgok: nagyobb kép, jobb "ottvagyok" érzet)
egyszer majd mindenképp próbáld is ki azt, ami ellen dumálsz, te konzumidióták megmentõje... <#eplus2>#eplus2>
Forza.
Nekem fullhd-s G20 van, de feleslgesnek tartom az 1080p-t így is. Kár, hogy G20-ból nincs hdready, netes ökörségek nélkül, akkor azt vettem volna valami jó nagy méretben 😊
Figyi, vehetsz szar képû 100Hz-es tévét, vehetsz jó képû 50Hz-est, de Vehetsz jó képû 1-200Hz-est is, csak az nem fér bele a 150e-be.
Jó képû tévét akarsz 40CX-et veszel. Ennyi. 😊
Nem ártana már moderálni ittene....
A Google-t meg ne ajánlgassa nekem senki, pontosan tudom mennyit ér ... ehhh. Egy régi Samu TV és DVB-T közé kéne, mert elég gáz a Scarton át "HD" anyagot nézni ... a készüléken meg nincs(!) HDMI csak DVI. lol.
http://www.startech.com/AV/Converters/Video/HDMI-to-DVI-D-with-SPDIF-Audio-Converter~HDMI2DVI
Nekem van osszehasonlitasi alapom, mert minden percben latom az osszes modelt. Te mit latsz ? A 2009-es modelt amit most vettel hasznaltan ?
Ezen csak nevetni lehet.
Gyarto tablazata ? THX gyarto ugye. Amugy a Samsung adta ki ? 😄
Olvasgass kicsit hatha felvilagosulsz, ami nehez lesz.
Foleg ez a moziban nem is tudom miert hasznalnak nagy vasznat szoveg utan. 😄
Felvilagositalak, mert ott nem 2,5 meterrol nezik a musort es aranyaiban nagyobbak a tavolsagok ? 😄DDD
RCA: (31 fokkal szamolva)
Screen Size Recommended Range
22" 3'0" – 8'4" (0.9 – 2.5 m)
26" 3'5" – 9'10" (1.0 – 3.0 m)
32" 4'4" – 12'1" (1.3 – 3.7 m)
40" 5'4" – 15'1" (1.6 – 4.6 m)
42" 5'5" – 15'10" (1.7 – 4.8 m)
52" 6'0" – 17'0" (1.8 – 5.2 m)
Toshiba:
19" 2.5' – 8.0' (0.7 – 2.4 m)
22" 3.0' – 9.0' (0.9 – 2.7 m)
26" 3.5' – 10.5' (1.0 – 3.1 m)
32" 4.0' – 13.0' (1.2 – 4.0 m)
37" 4.5' – 15.0' (1.3 – 4.6 m)
40" 5.0' – 16.5' (1.5 – 5.0 m)
42" 5.5' – 17.5' (1.6 – 5.3 m)
46" 6.0' – 19.0' (1.8 – 5.8 m)
52" 6.5' – 21.5' (1.9 – 6.5 m)
Retail recommendations: (32 fokkal szamolva)
BEST BUY Screen Size Recommended Range
26" 3.3' – 6.5'
30" 3.8' – 7.6'
34" 4.3' – 8.5'
42" 5.3' – 10.5'
46" 5.8' – 11.5'
50" 6.3' – 12.5'
55" 6.8' – 12.8'
60" 7.5' – 15.0'
65" 8.1' – 16.3'
CRUTCHFIELD:
26" 3.25' – 5.5' (1.0 m – 1.7 m)
32" 4.0' – 6.66' (1.2 m – 2.0 m)
37" 4.63' – 7.71' (1.4 m – 2.4 m)
40" 5.0' – 8.33' (1.5 m – 2.5 m)
42" 5.25' – 8.75' (1.6 m – 2.7 m)
46" 5.75' – 9.5' (1.7 m – 2.9 m)
50" 6.25' – 10.5' (1.9 m – 3.2 m)
52" 6.5' – 10.8' (2.0 m – 3.3 m)
55" 6.9' – 11.5' (2.1 m – 3.5 m)
58" 7.25' – 12.0' (2.2 m – 3.7 m)
65" 8.13' – 13.5' (2.5 m – 4.1 m)
70" 8.75' – 14.75' (2.7 m – 4.5 m)
THX (minimum 40,maximum 28 fokkal szamolva)
35" 3.5' – 5.0' (1.0 – 1.5 m)
40" 4.0' – 6.0' (1.2 – 1.8 m)
50" 5' – 7.5' (1.5 – 2.2 m)
60" 6.0' – 9.0' (1.8 – 2.7 m)
ha a tévégyártó azt mondja, 50000000:1 a tévéje kontrasztja azt is elhiszed neki? mert a fokokkal pontosan ezt teszed...
maradjunk annyiban, hogy fingod sincs kb semmirõl, csak dobálozol egy táblázattal, amiket a "samsung" kiadott és az onnantól a te bibliád. én ellenben TAPASZTALATRÓL beszélek. arról a tapasztalatról amit magamon és az ismerõseimen is megfigyeltem - egyre nagyobb megjelenítõket vásárolnak, ahogy mennek le az árak... mert a nagy kép jobb.
nem is értem a mozikban minek használnak nagy vásznat... biztos õk is konzumidióták 😄
Forza.
Ez olyan csusztatas volt, mint a imax idealis latoszogenek osszehasonlitasa a HD TVkkel, ahol koztuudomasuan trukkoznek a vaszon gorbuletevel igy becsapva a szemet, hogy beleferjen a nagyobb latoszogbe is, csak hogy nem igy mukodnek a mostani HD TVk es azonos nezoszog hasonlitasnal ugyaezekkel a tavolsagoknal egyszeruen kilogna a TVknel a latoszogbol a kep.
Emlékszem én még olyan idõkre, amikor a plazma mellé Buzukit adtak ajándékba :p
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Igen, ilyen van minden háztartásban TVnek, lefogadom esetleg mellé egy imax terem is TV helyett.
Ja, szerinted azért kell, nem azért, hogy az ideális nézõszöget biztosítsák mindenhonnan.
Sikerült számolgatnod pitag+sin ? ^^
Éne ??
"építed a lakásod, hogy lejtsen "
Balázska, ennyire nem lehetsz ostoba. A lejtés azért kell, hogy ne az elõtted ülõ punk séróját bámuld. Vagy te be is dõlsz a moziban?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Esetleg megfogod hajlitani a HD televiziót ?
Esetleg majd úgy is építed a lakásod, hogy lejtsen és igy ugyanazt a hatást elérd, amivel az iMaxban a valós látószögön túlnyúlik a vászon ?
A maximumot is illõ lenne értelmezni, attól lehet kisebb.
TV és imax ugyanaz ezért tök mindegy ? ^^ Ezen jót mulattam az elsõ két mondat rá is világit erre, miért röhejes.
Körülbelül olyan röhejes, mint az a megjegyzés, hogy nyolcvan-kilencven centirõl ideális a közel 50" TV nézése.
Inkább én segítek neked, hogy számolgathass, ha téged az elégit ki, mert a "pitag+sin" csak nálad stimmel.
Az Arena IMAX szélessége pedig 24 méter, van talán 14 sor, elsõ elõtt talán 2-3 méter hely vászonig, szóval számolgathatsz (segítek: tangens, ha esetleg nem menne akkor pitag+sin ...)
Ennyit a filmnézésrõl (az meg tök mindegy, hogy mozi vagy TV, UGYANAZ).
Amúgy a különbség amit elfelejtesz, hogy nem CSAK filmet nézünk a TV-n, hanem gépezünk (PC), gépelünk is. Ahhoz meg egy kissé élesebb kép kell, mint a filmhez.
Azt meg szerintem magadtól is képes vagy belátni, hogy 100 vagy 200 karakter szélességben látod (azonos betû-méret-aránnyal) a forráskódot az k nem mindegy.
http://www.thx.com/professional/cinema-certification/thx-certified-cinema-screen-placement/
http://www.soulpeppertheatre.com/10-tv-viewing-distance-and-screen-placement-in-the-home-theater.html
Mondtam, hogy összehasonlithatatlan az IMAX és a HD TV, mert egész más az optimális nézõszög, sõt még egy rendes mozival is hasonlítva az IMAX elég nagy csúsztatás, úgy gondolom.
A sima mozival sokkal jobban összehasonlitható ilyen szempontból, de még ott sem kapunk teljesen azonos összehasonlítási alapot.
A többit meg mozija válogatja, és természetesen totál más a látószög egy kisvárosi és egy nagy pesti mozi esetén.
Még a THX is 26-36 fokot ad meg az ideálisnak a televiziózáshoz, aki köztudomásúan a legnagyobb értékekkel operál.
A 60-70 fok az Imaxban pedig jó lesz 55-60 fokosnak, viszont ezt ne hasonlitsuk a HD televiziózáshoz, mert nem egy kategória és teljesen másak az ideális feltételek.
Böngészõ fullscreen, sõt fullscreen szoktam könyvet olvasni is rajta.
Mondjuk akkor hátradõlök, legyen 120 centi.
Amúgy voltál már moziban ebben az évezredben? Kevés helyen van 25 fok alatti látószög (még az utolsó sorból is, általánosabb a 45).
Az IMAX-ban pedig 70-60 fokos a látószög. Sokan ezért is szédülnek és nem a 3D élménytõl.
Mindezek (és a colok) felett én már várom a nem síkképernyõs, hanem íves tévék elterjedését (mert csak így lehet meg az a 120 fok), és akkor végre tényleg olyan szimulátor progik jöhetnek (meg fps-ek) amiben úgy látsz, mint valósan, és nem 20-50 fokban.
A mesedelutant meg tartsd meg az olyan ovisoknak amilyen te vagy errol a temarol, mert ugy tunik fingod nincs az egeszrol.
Ez a mintha ott lennek szoveg is teljesen jo korrekt, megkozelites es magyarazat szerintem menj kozelebb akkor meg jobb lesz neked es akkor mar nem mitha ott lennel, hanem talan meg a szereplo boreben is erezheted magad. <#hehe>#hehe>
A latasrol meg ne akarj kiseloadast tartani a googlebol, mert mindenki tudja mi a periferikus latas es azt is mi a periferikus latoszog.
De azt is, aki kicsit is ert hozza, hogy 30-40 fok koruli ertekeket vesznek figyelembe maguk a gyartok is az optimalis nezesi tavolsaghoz.
Szoval jobb ha nem ragozod a tudatlan "felejtsd el a 30 fokos baromsagot" szoveggel.
"Manufacturers' recommendations
Range recommendations from manufacturers are the most modest of the groupings. For the minimum (or nearest) viewing distance, they recommend a view angle of approximately 31 degrees; and for the maximum, a view angle as low as 10 degrees. A 10 degree view angle is approximately the angle that NTSC television was typically viewed from.
ezesetben ne oszd az észt olyanról, amirõl fogalmad sincs!
kis mesedélután, hogy ugy kábé el tudd képzelni:
- nem olvasok a bal also saroktol a jobb also sarokig, a böngészõm a képernyõ közepén van, ablakban, így tökéletesen belátom amit írok/olvasok
- ezen a megjelenítõmön elsõsorban játszok: és KURVA JÓ, hogy a kép szinte befedi a teljes látóteremet. egy FPS-ben mintha ottlennél, egy autósban a sebességérzet hatalmas feeling. guglizz rá a perifériás látásra - már kértelek korábban is, de látom te a kis képernyõd is szelektíven látod :/
idéznék egy cikkbõl:
"Az ember mindössze 1 fokos szögben lát élesen, de ennél sokkal nagyobbnak tûnik az éleslátás területe, mert a szemünk gyorsan mozog."
"Perifériás látás - Ahogy kifelé haladunk a retina középpontjától, úgy változik a látás minõsége és jellege. Csökken a szín és részletlátó képesség, ugyanis egyre ritkábbak a színérzékeny csapok, viszont egyre fokozottabb a mozgásérzékelés, mivel a retina perifériáján kétszáznál is több pálcika kapcsolódik egyetlen idegrosthoz. A perifériás látószög kb. 90 fok mindkét oldalra."
Próbáld ezt a két infót feldolgozni és elfelejteni a 30fokos baromságodat.
Anno 14"-en kezdtem, volt 17-19-26-32-46" és igazából egy 55"+ is jöhetne, ha meg tudnám fizetni.
(Tudod, 180fok...)
Forza.
80 cmrol 46". Engedd meg hadd gratulaljak, neked ehhez a remek teljesitmenyhez.
Es meg ilyenek beszelnek arrol, hogy ez nem konzumidiotizmus es belefer a szem latasi tartomanyaba, a TV teljes szelessege. LOL
Azert csak halkan megjegyzem, errol a tavolsagrol elkezdesz olvasni a kepernyo bal-also szelen es meg azt sem tudod mi van a TV kozepen. DE neked tuti menne fele annyrol is, nem csak dupla annyirol mondjuk 60"-n. <#falbav>#falbav>
(80 centirõl nézek 46"-t, ez a "monitorom" és látom - vszeg az 50" is menne, duplaennyirõl)
Forza.
Az 50" TV nezesere 1.5 meterrol.
"Te tenyleg elhiszed, hogy a 30-32 fokos latoszogbe belefer 1.5 meterrol egy 50 colos TV teljes szelessegenek a tartomanya ?"Aki ezt elhiszi az igenis egy konzumidiota, akire ralehet eroszakolni egy olyan TV-t aminek a kepernyojenek szeleit nem is latja rendesen, csak homalyos szinhalmazt."
Tudod volt egy ilyen mondat elotte, segitek igy hatha feltunik neked szelekcio nelkul.