21171
LCD - Plazma
  • SlickAdam
    hat ha ar-ertek arany kell, akkor Panasonic ST50 plazma. attol nincs jobb jelenleg a piacon. passziv LED nel arat kipipalhatjuk, csak az erteket nem.:)
    en is sokat jatszok (sot, szinte csak erre van a tv), megis plazmat veszek (es volt is eddig). kicsit tobb odafigyelest igenyel (ne mondd, hogy 1-2 ora jatek koze nem tudsz beiktatni 10-20 perc pihenest ~ egyeb tartalmat, hogy kimossa a szellemkepeket!). beegni pedig nem tud sztem, legrosszabb esetben makacsaBB szellemkep lehet. nalam 12 ora Dead Island utan (csak nagyon keves pihenovel) a vervoros hud korvonalai latszottak kb 1 orat, utana nem. ennyi. en sokkal kevesbe tudom toleralni a szurke, bevilagitos, magas input lagos, mosott fos LED kepminoseget. tokeletes tv nincs, donteni kell, melyik problema-csomaggal akarsz egyutt elni.:D
  • deep
    Az a helyzet, hogy plazma azért nem játszik, mert sokat játszom rajta. Ebből adódóan a HUD-ok beégnek, és azt nem bírom nézni.

Az aktív 3D a vibrálása miatt esik ki. Sokkal többet ér nekem a nyugodt kép. Láttam paszív 3D-s LG tévét 1 film erejéig és teljesen meggyőző volt, az ár/érték arány fontos nekem, nem a legjobbat akarom, hanem adott pénzért és körülmények közt a legjobbat :)
  • SlickAdam
    vegyel egy 47-es LG LM660-ast, kb. 330-ba kerul. olyan amilyen.:D

meg azt is kepesek voltak rairni, hogy Full HD 3D! LOL :D
  • SlickAdam
    "Szar és szar közül nem lehet rosszul választani..."

tokmindegy ebben a kategoriaban, foleg ha passzivra is le van szukitve.
  • SlickAdam
    ha passziv, akkor nincs is nagyon sok valasztasod. Pana is szoba johetNE, viszont a fekete nagyon rossz azokban (IPS panel). LG marad, azokban se jo a fekete (csak jobb valamivel).
    250-300 korul 47" colost csak valami kozep"szart" fogsz kapni, raadasul nem is idei modellt. jo input lag-ra ne is szamits!

plazma megoldana minden gondot, de mar eleget frocsogtem itt, mar nem nagyon akarok senkit megteriteni.
    eljen a draga, szurke, half-HD-3D passziv LED!!! :D
  • deep
    Akkor mi számít jónak, ha az szar? :D
  • Borg
    Ha a képminőség úgysem számít, akkor nyugodtan veheted az LG-t :)
    Szar és szar közül nem lehet rosszul választani...
  • deep
    Ja és plazma kizárva:)
  • deep
    Kedves TV guruk!

Megérett a helyzet, hogy a 7 éves 32"-es samu lcd tévémet lecseréljem :)
    Ezek lennének a kívánalmak:

- 47"
    - passzív 3D
    - 1080p
    - lehető legkisebb válaszidő
    - lehető legjobb fekete
    - lehető legjobb kép :)

Árban olyan 250-300 közt jó lenne megúszni. Úgy láttam az LG-k pl egész jó ár-érték arányúak mostanság, de nem vagyok márkabuzi. Köszi ha dobtok pár alternatívát.
  • Borg
    G30, nem GT
  • Borg
    Én meg tegnap megnéztem az új vékony kávás LG TV-t, meg az új samsungot is... Azt kell mondjam, hogy az LG kamu... ugyanis kikapcsolt állapotban hiába tűnt vékony kávásnak, bekapcsolva a kép nem ért ki addig, hanem kb 10mm fekete sáv marad körben... Nem hiszem hogy beállítás kérdése volt, mert alul nem volt ilyen fekete sáv...
    Viszont a samsung na az gecijól néz ki (valami 55ES vagy mi). Tényleg vékony a káva, jó a dizájn. Csak a szokásos képminőségen vérzik el, csupa artifact meg aura minden ami mozog. Mellette egy 46GT30 volt 200 körüli áron, képminőségben odavissza verte a samsungot.
    Viszont be kell vallani, hogy a samsung bizony birtoklási vágyat kelt a külsejével... nincs különösebb racionális érv mellette, de kéne :)
  • Bucser
    Az is jön majd 2 hét múlva.
  • arty
    80" (plazma)tévé mellett talán már nem tartanék vetítőt ... :)
  • SlickAdam
    en az itteni Saturn-ban lattam tegnap egy 80!!!!-as Sharp-ot. jo nagy dog, nem mondom. vmi 5000+ euroert.:D
  • Bucser
    Na ma megkapta, a Panasonic Bolt az elso LC70LE836-os Sharpot. Nap végére még nem üzemelték be, hétvégén meg nem dolgozok, de Hétfőn talán majd meglesem működés közben is.

A dizájn alapján akár plazma is lehetne.
  • starline
    Köszi a választ! Akkor nem úgy működik, ahogy elképzeltem, azt hittem, hogy ad valami hangot, vagy a kikapcsolt tévét bekapcsolja. Még az is megfordult a fejemben, hogy én választhatok zenét hozzá. :) Próbálgattam, hogy nem máshol kell-e még valamit beállítani, akkor láttam, hogy be lehet állítani, hogy akár minden reggel 6-kor kapcsoljon be a tévé, gondolom ez lenne az igazi. Aranyos alkalmazás ez az ébresztőóra, de én ettől (hangjelzés nélkül) simán elnézem az időt egy jó film alatt. :) Még egyszer köszi a választ! Már be is állítottam a bekapcsolás időzítőt.
  • cloud.strife
    Az csak bekapcsolt állapotban működik, beállítod hogy pl. 2-kor menned kell, nehogy eltévézd az időt. Kb. erre jó.
    A menüben van rendes bekapcsolás időzítő.
  • starline
    Kedves Mindenki! Érdeklődni szeretnék, hogy a Sony Bravia tévéken hogyan működik az Ébresztés minialkalmazás. Hiába állítom be az időpontot, nem kapcsol be a tévé az adott időpontban, nem ad hangjelzést sem. Biztosan valamit kihagyok a beállításoknál. Előre is köszönöm a választ!
  • arty
    havernál láttam a 46G30at bejáratva, bekalibrálgatva, félhomályban, ablaknak háttal és ...

... szerintem gyorsan csapj le egy maradék darabra :) én ennél jobb képet még nem láttam tévén.
  • SlickAdam
    en is G30-at ajanlanam.
    vagy ha nem talalnal, akkor egy idei UT50-et. bar ennel tenyleg fontos, hogy sotetebb kornyezetben nezd, mert nem valami jo a szuroreteg rajta. ill. kicsit vastagabb is, mint a legszupibb modellek (nem gond, vagy?)
    42-es 200-ert van, 50-es 260 korul.
  • Paparazzi20
    Pont ezeket néztem én is, a 46G30 nagyon elvétve van egy-két helyen,ha még van.
  • arty
    pana 46g30 vagy 50g30 nincs még valahol?
  • Paparazzi20
    az árfekvésről elfejtettem írni, kb 200e,max 250e lenne rá...
  • Paparazzi20
    Üdv!
    Segítséget szeretnék kérni,ismerősöm szeretne tv-t vásárolni.
    paraméterek:
    -3D egyáltalán nem fontos
    -méret:jelenleg 42col van,ettől lehet egy mérettel nagyobb kellene
    -főként esti tv-nézés, elsősorban sportesemények, illetve tv-műsorok korrekt SD-megjelenítése, filmek dvd-ről,illetve korrekt médiamegjelenítő usb-ről vagy külső hdd-ről, már amennyire lehet korrekt és mindenevő egy tv-be épített médialejátszó
    -DVB-C tuner megléte a Digikábel digitális adásához
    -internetböngészés,illetve egyéb smart funkciók bár nem látfontosságúak, de akár lehet is benne,ha olyan tv-t ajánlotok
    -Számítógépes játékra,PS-re,Xbox-ra szinte biztos nem lesz használva,csak szökőévente max

A paraméterek közül a legfontosabb a kép minősége,leginkább az SD szempontjából mert HD-ben gondolom szabad szemmel kisebb különbségek vannak. Amennyiben hasonló tudással/árral rendelkező tv-ből kellene dönteni a nagyobb méret elsőbbséget élvezne a döntésnél.
    Én első körben a plazmákra gondoltam az igények alapján,azon belül is a Panasonic-ról olvastam jókat,de lehet tudtok jobb alternatívát, melyet előre is megköszönök.

• cloud.strife
    32EX720 139e most csereákcióba hivatalos helyen...
  • Zoli007
    Azért nem viszi, mert a referencia képkockák értéke 11, ami nemrég még a GPU-s gyorsításnál is határérték volt erre a felbontásra, és kizárt, hogy egy TV-be valami csúcs fejlett dekódert rakjanak.
  • arty
    nézési távolság?

(fullhd miért kell? és a 100hz?)
  • LasDen #15494
    én is erre jutottam végül...csakhát bassza picit a csőröm...:D
  • [NST]Cifu
    Az .AVC-n belül is vannak különböző beállítások, tömörítési ráták... Most mondanám azt, hogy át kéne kódolni először csak a videósávot, és megnézni, akad-e (ha igen, akkor a hangsáv a ludas), de túl sok macera szvsz.

Keress egy másik release-t, és kész. :)
  • [NST]Cifu
    Rég találkoztam Philipsel, de mintha ott is lenne reset opció a beállításoknál. Valószínűleg valami olyan kép-üzemmód beállítás van, ami bekavar.
  • LasDen #15491
    mind kettő pipa...
    pl a The.Ides.of.March.2011.720p.BluRay.DD5.1.x264.HuN-MWT (és bármi más ettől a release teamtől) akadás mentesen megy...
  • [NST]Cifu
    A FullHD és az 1920-as felbontás ugyanaz. :)

Az árkülönbségek mögött rengeteg dolog van, különböző LCD panelek, különböző szolgáltatást nyújtó belső elektronika (pl. USB-ről videólejátszás, internetes csatlakozás, internetes szolgáltatások), különböző minőségű hangszórók, stb.
    Ez olyan, mintha nem értenéd miért került egy BMW M5 tízszer annyiba mint egy Dacia Logan.

Felső kategóriában Sony Bravia KDL-32EX720 vagy Panasonic Viera TX-L32E30, ha kicsit olcsóbban akarod megúszni, akkor LG 32LV4500 vagy LV5500, illetve Samsung UE32D5500. Igazság szerint a legjobb az, ha megnézed őket a saját szemeddel. Milyen a menü, milyen a képe (bár erre egy bevásárlóközpont korántsem ideális), milyen opciók érhetők el rajta...
  • [NST]Cifu
    .MKV konténer, AVC videótömörítés... hát lehet, hogy a Pana ezzel nem bír el. :\
  • Borg
    Focihoz meg filmekhez plazmát kell venni, nem LCD-t.
  • Zsolt01
    Sziasztok.
    Philips 42PFL3605H/12
    Kábel tv van használva.
    Kép arány beállításoknál, kivéve 4:3, fekete csík van kép alsó részénél!
    Távirányítóval le-fel nyilakkal mozgatható a kép, eltüntetve a fekete csík, de nem menti ezt a beállítást, hiába lesz okézva.

Valakinek valami ötlete ezzel a fekete csíkkal kapcsolatba, vagy, hogy lehetne tárolni a távirányítóval elmozgatott kép beállítást?
    Köszi előre is, ha ... !
  • KardosL
    Sziasztok,

32"-os LED TV-t keresek. Nehéz a döntés, rengeteg termék van, és a nagy árkülönbséget sem értem (90-150.000-ig terjednek amit néztem).
    Amire kell:
    - Foci EB
    - Filmek (számítógépről is).

Amit tudni kellene(alap):
    - 100 hz,
    - full HD
    - legalább 1920x-os felbontás.

Márkák közül a Sony, Samsung (most ők a királyok?), Philips (minőségben tényleg gyengébbek?), de más is jöhet (JVC?, Panasonic?). Van valami preferált márka ami jobb a többinél?

Megbízható TV-t keresek, és mint mindenki, lehetőleg jó áron :U
    Milyen TV-t ajánlotok??

Előre is köszönöm a tanácsokat.
  • LasDen #15485
    jaa...:DD

amik nem mentek:
    Contraband.2012.720p.BluRay.DTS.Only.x264.Hun-Sadu
    Mission.Impossible.Ghost.Protocol.2011.720p.BluRay.DTS.x264.Hun-Sadu
  • [NST]Cifu
    Ha esetleg elárulnád, pontosan mik voltak a file-ok nevei, hogy utána lehessen nézni, milyen tömörítést használtak... :)
  • LasDen #15483
    van egy panasonic tx l42e30e tv-m és pár napja megakartuk nézni az M:I 4-et hdd-ről, de nem tudtuk, mert a kép folyamatosan szaggatott, alig ment. aztán ma is akartunk filmezni, de azt sem játszotta le, hasonló problémákkal.
    aztán feltűnt, hogy mindkét film ugyanattól a release csapattól van, míg minden más film, ami nem tőlük van tökéletesen megy.
    gondoltam a videó kódolásában van valami, de nem találtam eltérést közöttük. úgyhogy én nem tudok mi lehet a probléma...ha valaki kitudna okosítani, hogy mi a para, megköszönném :DDD
  • starline
    Nagyon szívesen! Örülök, hogy segíthettem. :)