LCD/Plazma TV-k
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
710 BE3, 720 X-Reality
710 100Hz, 720 200Hz XR
710 régebbi kékes árnyalatú led, 720 normál árnyalatú LED (nem kék legalábbis)
710 nem 3D, nem net, nem skype, nem HDD felvevõs.......
710, mellette a 720. EX520, EX710 egy kékárnyalatú, életlen szar a 720-asokhoz képest. Itt nézem most is. Gyere ide és nézd meg. Itt legalább látsz is nem csak nézel kifelé okosan a buksiból.
Na most már télleg befejeztem. Trollokkal nem érdemes vitázni.
www.digimomentsvideography.com
Amit nem írtam: nem kell 3D, moziban sem szeretem. A TV-n netezõs dolgot nem próbáltam, nem is igazán érdekel, azért van PC 24"-os monitorral, hogy azt bámuljam, ha böngészek. A TV az TV nézésre és ahogy írtam HD/RIP filmek nézésére lenne használva. Nem érdekel a faszbúk, a youtube, nem akarok twitterezni sem. Max alkalmanként valami konzol lesz ráakasztva.
Annyit kell tudnia, hogy a fent említett filmeket a lehetõ legszebb képpel jelenítse meg.
köszi😊
Ennyit rólad. Én befejeztem.
"shaba23: Sony-ba 40EX520-at és 40EX710-et messzirõl elkerülni."
Mintha ezt te irtad volna, es ezek utan lemered ezt irni, hogy ? :
"CX520-at te szidtad te nagyonokos."
Ez remek, mikozben azt se tudja, hogy mi kulonbseg van a EX710 es EX720as model kozott minosegben. Ezen jot rohogtem.
A 710 rossz ellenben a 720 200x jobb TV ? 😄DD
Semmivel nem rosszabb a kepminosege a 710-nek mint a 720-nak, mivel szinte teljesen megegyezik a ket model nagyokos par apro elteressel.
Itt latszik amikor kerdeznek toled valamit ugatod egybol a holdat.
Es nem, nem csak azert jo egy TV milyen hatterszolgaltatasai vannak, nemm ezert lett a kerdes felteve, hanem a megemlitett TV-knel ennyi a kulonbseg + a motionflow nagyokos.
Ûberbrutál a HX720.
Ja és az elsõ 3 éves hibaarány statisztikák is megérkeztek...... Hagyjuk ezt már.
Én vártam volna tõled, mint napi 10 órás szakembertõl értelmes tévéteszt írásokat (csak 2-3 mondatban, mint én is tettem), de hát látom ez nem jön össze.
40EX710-nek meg semmi baja csak szar a képe. De ez se érdekel téged mint szakembert, mert ezekszerint te is az a fajta szaki vagy aki csak a funkciókat ismeri (vagy csak bemagolta a katalógusból, netrõl).
Neked azért jó vagy nem jó egy tévé mer 3D, vagy LED, vagy Wifi-s, vagy netes, vagy hogyvanez? Nem a képminõség az elsõ?
Ember, belém ne akarj kötni nem fog menni.
Foleg azok utan, hogy CX520rol nem reg meg aradoztal, de most mar el kell kerulni. 😄DDDD
Meseld mar akkor e miert is rossz a 710 arra, amire neki kellene ? Mert nem 3D vagy mert kulso Wifi kell hozza ?
..ki ez a szörny a tükörben..
Akkor nincs más választásom, kell vennem egy USB-s Médialejátszót, aztán azon keresztül lejátszani a filmeket és kivezetni a hangot..
Faszentosak ezek a gyártók, nem elég, hogy 100ezreket ott hagyunk nekik a TV-jükért, még ilyenekkel is szopatnak.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
40EX710-et ajánlani nagy szakértelemre vall (mint a 40CX520-at szidni)
shaba23: Sony-ba 40EX520-at és 40EX710-et messzirõl elkerülni. 40EX720 az 100x, 200x jobb tévé. 210-ért max áfamókerolós, sajátgaros cégnél veszed meg. Jó az 250e-nek. (aug31-ig -10% a Centerekben, plusz 2db szemüveg, nincs most jobb ajánlat a piacon szvsz)
De azér ha lejjebb olvasol akkor volt már válasz ilyen kérdésekre (is).
De azért segítek, ne keljen már legörgetned 2-3 oldalt.... 40CX520 szerintem. 😊
Elég érdekesen van ez így megoldva...
De a többi gyártó is ugyanezt a gyakorlatot követi.
Walk the Talk.
130-140 korul van peldaul a LE40C650, de mivel abszolut kedvenc kategoria, nagy valoszinuseggel mar nem fogsz kapni.
Esetleg probalkozhatsz ugyanigy a tavalyi LG 42LD750 -al ez is 130k korul van, ha meg kaphato, vagy 170 korul a LG 47LD750.
A koztes arresben amire te gondolsz (170k) az idei modeleknel lukas a kinalat, valamivel dragabban lehet kapni jobb modeleket, inkabb varni kell, amig tobb fajta model megjelenik a piacon es esik az aruk.
Ami igenyes kategorianak mondhato meg pl a Sony KDL-40EX710 ami egy eleg jo TV, de 190k korul kaphato csak.
A 40EX720 pedig 210k korul, ami szinten a jo kategoriaba teheto.
A HX szeriarol nem beszelek, mert azok bar nagyon jo TV-k, de az mar a 300k-s kategoria.
Kérdésem a következõ lenne:
Vettem egy 5.1es Logitech X-540es hangfalszettet az LG 42LD450es TV-mhez.
Már egy hete csak csatlakozókat meg átalakítókat bújok, hogy mindennel össze tudjam kötni és nagyjából sikerült is, de egy problémám még mindig adódik...
Mivel a hangfalszetten nincs RCA bemenet, csak a3Jack dugó az 5.1es bemenethez, ezért ezzel kellett variálnom, hogy mûködjön vele a Tv adás, az XBOX és a laptop és a TVrõl USB-n keresztüli (HD) filmnézés.
Na az XBOX-xal egyszerû volt. Vettem egy sima RCA to Jack csatlakozót, és az xbox hang kimenetetét összekötöttem vele, a többit pedig a TV, HD komponent megfelelõ csatlakozóihoz. Mivel van a hangfalszetten Matrix funkció ezért (tudom nem igazi) 5.1be szétkeveri a sztereó hangot, ami nekem tökéletes. Elsõ Kipipálva.
A laptophoz vettem egy olyan JACK kábelt, amelynek mindkét végén dugó van, így értelemszerûen egyiket be a hangfalszett Front jackjéba, másikat a laptopba és már szólt is 2.1ben, majd matrixot bekapcsolva ál 5.1-ben. Kipipálva.
Tv-adás. Hasonló módszerrel oldottam meg mint az XBOXnál, csak itt nem volt elég a piros-fehér kábelt bedugnom hátulra a TV-nél majd a Jack végét a hangfalszettbe, mert alapból inputként kezelte, tehát nem a TV hangot vitte a hangfalak felé, hanem fordítva "várta". Ezt megoldottam egy SCART csatlakozóval, amin van input-output pöcök. Azt outputra állítva, már kimenetnek vette a hangot és szépen adta is le a hangfalak felé a Retekklubbot.
Így már csak egyetlen probléma maradt, ami megoldásra szorult. Hack-elve van a TV, így kezel minden támogatott formátumot USB-rõl, szépen le is játssza õket, csak az a bökkenõ, hogy a hangot nem adja ki a hangfalszettre (csak a TV-n szól). Azt hittem, úgy mûködik a dolog, mint a sima TV adásnál, hogy kimenetnek veszi, de nem..
Amikor választok a Tv képernyõn, hogy mit akarok használni, külön kezeli az XBOX-ot mint komponens, külön a TV adást mint Antenna és Külön a Scart-ot, mint RGB és külön az USB-t mint USB. És amint kiválasztom az USB-,t megjelenik ugye annak a menüje, és onnantól kezdve csak a TV-n ad ki hangot. Kérdésem természetesen az lenne, hogy hogyan tudnám megoldani, hogy az USB-rõl való filmlejátszás során is vigye ki a hangot a hangfalszettre.
Átmeneti megoldást találtam, de az meg puritán és nem is szimpatikus. Mivel van a TV-nek fülhallgató kimenete is, ezért oda és hangfalba bedugva a két dugós JACK hosszabbítót, leadja a hangot, viszont mivel fülhallgató kimenet, ezért le van butítva a sima kimenetekhez képest (azt hiszem 4 OHM-ra) ezáltal sokkal halkabban szól a hangfalszett, majdnem tripla annyira kell feltekernem, mint alapesetben a többi lejátszásnál. Nem tudom milyen megoldással lehetne rávenni a TV-t, hogy az ott lejátszott hangot is adja le outputként a hangfalszettbe.
Kíváncsian várom a véleményeteket ezzel kapcsolatban, remélem érthetõen írtam le a problémát 😊
LG ilyen teren jobb, de a Sony felso kategorias TV-k ebbol a szempontbol a legjobbak, ellenben az is igaz, mas szempontokbol, mint pl a medialejatszas rosszabbak.
Idei modelek ekkora meretben es arban meg, nem a legmegfelelobbek raadasul a kozepkategoriaban meg sokkal kevesebb is a valasztek mint tavaly ilyenkor.
"
Hol találkozol te napi szinten havi több száz típussal te szerencsétlen?"
"napi szinten havi tobb szaz ?" 😄DD
Nem napi 10 oraban havi szinten ? 😄 Tehat havonta talalkozik valaki ennyi tipussal es naponta legalabb 10 orat foglalkozik vele. 😄
hogy jön ide állandoan ez a másfajta tévé téma?! a másfajta 46"-os tévé más méretû??
én annyit mondtam: nagyobb = jobb. te meg jössz a "lofaszt se tudsz a középkategoriás tévéddel, aki nagy tévét akar az konzumidiota" dumával állandoan 😊 pár késbe itt a feltételezéseiddel beleszaladtál már, szvsz ne erõltesd...
Forza.
Az idézet:
"aki napi 10 oraban havi szinten tobb szaz tipussal talalkozik"
Hol találkozol te napi szinten havi több száz típussal te szerencsétlen?
Minden márka új tipusokat hoz ki havonta?
CX520 ügyben meg ne kamuzzál, mondjad az észérveket.
Szakember, az baxmeg, hát hógyne....... LOL
most vettem egy PS3-at és szeretnék hozzá egy jó kis TV-t venni.
Kb. 40-42 col-osat és olan 150e-160e körül, tudnátok valami megfelelõt ajánlani.
Megbízhatóbb márkáért adnék akár 10-15e is többet, mert nagyon nem szeretem, ah egy ilyen árkategóriájú termékkel gondok vannak.
Azt tudom, hogy a válaszidõ lehetõleg 2-4 ms legyen, de mást nem tudom mit kell figyelni. Sajnos nem ismerem a márkák közti eltéréseket sem...
Elõre is kösz!
Szerintem meg kellene tanulni olvasni, vagy felfogni a mondatok ertelmet. 😄
(Egyszerre van tobb szaz TV a mondat szerint vagy honapok alatt ?
Vajon mit jelenthet a havi szinten ?)
De azert ez jo szoveg, kb olyan mint a kozepkategorias "meg elmegy" CX520-at megemliteni, mint nagyon jo TV.
Böböbõõõõõ......
(azért azt megnézné, hogy milyen szakboltban van többszáz tévé és azt hogy lehet tesztelni, netán 6-8 millából megoldották a HDMI osztást? véleményem szerint ahol annyi tévé van az nem szakbolt és nem szoktak szekemberek se dolgozni ott)
Akkoriban (jókóreimódra) az LG bohóckodott valami Trinitron utánzat névvel, Flatron vagy mi volt?! (már akkor is parélkodtak...😊
Kábel ügyben nemtom a megoldást.

Valoszinuleg hozzad, hogy is erhetne fel barki olyan, aki napi 10 oraban havi szinten tobb szaz tipussal talalkozik es allandoan a szeme elott van rengeted kulonbozo tipusu model es nem csak forumokra jar elolvasni par vasarlot, aki beleszerelmesedik a TVjebe es szemellenzot visel sokszor, mert a sajatjat elfogultan meri fel es osszehasonlitasi alapja sincs.
szóval a saját kitalációidon röhögsz?! mert arról, hogyan is használom a tévémet, nyilván nincs fogalmad 😊
napi elég sok órát ülök a tévém elõtt, mivel sokszor ezen netezek, ezen játszok pécén, konzolon, néha meló is megy rajta. sajna nem 3 órákat megy, amikor megy 😊
"Gondolom volt elotte egy CRT TV, amivel osszetudtad hasonlitani, meg van par ismerosod ahol lattal par TV-t a nappaliukban par percig. Bravo ilyen alapokkal mar nagy tudassal rendelkezhetsz."
Jah, volt egy jó 100hz-es, 72centis panaám. Aztán egy 26"-os S81-es samsungom, egy 32" R82-es samsungom, egy 32"-es A656os samsungom és most ez... láttam elég LG-t és sonyt is ismerõsöknél és mivel a téma is érdekel, így a "médiamárktban" is szivesen nézegetem, nyomkodom õket. És fórumokra is járok (máshova mondjuk már szinte alig) - ide is már akkor aktivan kommenteltem (pl a tévévásárlásomról _tapasztalatot_!), amikor te még a pécéjátékos topikodban égetted magad 😄
Ha tényleg tévéeladó vagy, biztosan több készüléket láttál mint én, de hogy ebbõl jobban meg tudod-e ítélni mekkora tévével lesz valaki boldog, azt erõsen kétlem 😊
Forza.
Nem akartam trollkodni, se hülyeségeket terjeszteni.
Ellenben ha már itt vagy, te nem tudsz kábel ügyileg segíteni szakmai tanáccsal?
Nemt udom milyen paneleket használnak.